Találatok a következő kifejezésre: A ciklus. hogyan kell (129 db)

Azt hogy hány napos a ciklusom hogy kell kiszámolni? Az a nap is beleszámolandó amikor megjön, vagy csak az utánna lévő?

nekem június 3-án jött meg! akkor ma hanyadik napon vagyok?

Legjobb válasz: Hát akkor a 28. napon vagy. Amikor megjön akár vérzel vagy barnázol az a ciklusod elsõ napja!

Hát akkor a 28. napon vagy. Amikor megjön akár vérzel vagy barnázol az a ciklusod elsõ napja!
A kérdező hozzászólása: van aki azt írja, hogy bele kell számolni az elsõ napot is, akkor pedig a 29. napon vagyok ma!
Igen bele kell számolni, bocs akkor a 29. napod van!
A kérdező hozzászólása: oké köszönöm szépen!
Szívesen!
Szia! a ciklusod elsõ napja, amikor megjön! Én úgy tudom, hogy a vérzés számít annak, a kicsi barnázás nem még, csak elõjele... Ha 3-án jött meg, õ az 1. nap, és ma a 30-on vagy, ha nem jött még meg...

Jan.12. -én jött meg és ma múlt el a menzeszem, 30-32 naposak a ciklusaim. Hogyan kell kiszámolni hogy mikor a legideálisabb együtt lennünk, ha babót szeretnénk?

A neten található kalkulátoroknak nem nagyon hiszek,mert már írtak érdekes dolgokat.

Legjobb válasz: Ha két naponta együtt vagytok, elvileg nem tudjátok elkerülni!

Ha két naponta együtt vagytok, elvileg nem tudjátok elkerülni!
A 32-bõl levonsz 14-et, és azon a ciklusnapon a legvalószínûbb az ovuláció. Ha 30-32 naposak a ciklusaid, akkor a menstruáció elsõ napjától számolva a 16-18. nap körül várható, az neked most január 27-29.
Ha pl. a Ciklus.hu-ra regisztrálsz, és legalább 3 ciklust felvezetsz, kiírja termékeny napokat, és az ovuláció várható idejét, de tõle se várj csodát. Amúgy a ciklus közepén van általában az ovuláció neked kb.a 15-16. napon.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!Nyilván nem úgy szeretnénk, hogy most van itt az idõ és akkor hajrá!:) De párom sokat van távol, és nem szeretném ha ellõnénk a lehetõségeket.Tudom, hogy nem szabadna így rágörcsölni de már nagyon szeretnénk egy picurt!
Kedvesem, babot a piacon tudsz beszerezni szinte bármikor nyitásidõ alatt és semmi köze a ciklusodhoz!
A kérdező hozzászólása: Kedvesem, köszönöm szépen, de ha jobban elolvastad volna a kérdésemet akkor láthatnád hogy hosszú ó-val írtam és ugye a babot nem azzal írjuk.(már aki)Ha ilyen válaszaid vannak tartsd meg magadnak.Biztosan nem egy olyan nõ vagy aki kisbabát szeretne, mert nem így nyilvánulnál meg.Akkor meg egyáltalán miért válaszolsz és miért olvasod el....
Kedvesem, azért mert neked is annyira tyúkeszed van, hogy olyan kérdést teszel fel laikusok felé, amirõl egy szakemberrel kéne egyeztetned. Ennyi erõvel felhívhatnád a telejósdát is.

Ti milyen hőmérőt használtok: egy vagy két tizedes jegyűt? Es a gőrbének hogyan kell alakúlnia a ciklus során?

Két hónapja próbálkozunk eddig hiába ès most ezt a "módszert" is ki szeretném próbálni.

Legjobb válasz: Nekem a digitális tökéletesen bevált,egy tizedes jegyû.Minden reggel ébredéskor mérd hüvelyben,én 3 mûszakban dolgozom,így éjszakás héten értelemszerûen akkor mértem délután amikor ébredtem,de így is szépen lehet a görbémen látni mindent. Itt egy sikertelen görbe: http://www.ciklus.hu/images/diagramok/d1a032963fe484824bfea7.. és egy sikeres: http://www.ciklus.hu/images/diagramok/d1a032963fe484824bfea7..

Nekem a digitális tökéletesen bevált, egy tizedes jegyû.Minden reggel ébredéskor mérd hüvelyben, én 3 mûszakban dolgozom, így éjszakás héten értelemszerûen akkor mértem délután amikor ébredtem, de így is szépen lehet a görbémen látni mindent. Itt egy sikertelen görbe: http://www.ciklus.hu/images/diagramok/d1a032963fe484824bfea7.. és egy sikeres: http://www.ciklus.hu/images/diagramok/d1a032963fe484824bfea7..
A kérdező hozzászólása: koszi a valaszt. Sokat segítettel és gratulálok a picúrhoz.

Hogyan müködik a ciklus.hu-n a görbézes, hogyan kell hasznalni, mit kell jegyezgetni?

En meg ezt nem probaltam,kezdö vagyok es szeretnem kiprobalni.

Legjobb válasz: http://www.ciklus.hu/index.php?p=0

A kérdező hozzászólása: Ezeket már elolvastam, de en azt szeretnem tudni, hogy pontosan hogy kell vezetni, ki hogyan csinalja?
Szia! Minden reggel ébredéskor megmérem a hõmérsékletemet szájban nyelv alatt. Én ezt az értéket és a nemi aktusokat szoktam beirni a ciklus.hu-ra.Persze a menstruációkat is vezetem. Irom a vérzések intenzitását is. A diagramm kiadja a hõgörbédet. Az utolsó alacsony hõmérsékletû napon van a peteérés.

Cickafark: pé-ig? Palástfű: pé-től mensiig? A HOrmeel S-t illetve a barátcserjét szedhetem az egész ciklusban? Hogy kell ezeket szedni?

Ha megtörtént a megtermékenyités és esetleg nem tudok még róla akkor nem okozok kárt ha szedem a hormeelt és a barátcserjét??

Legjobb válasz: a barátcsrjét és a hormelt nem ismerem, de a teákat úgy kell ahogy írod. L.

a barátcsrjét és a hormelt nem ismerem, de a teákat úgy kell ahogy írod. L.
Leírnád a cickafark, a palástfû pontos fogyasztását?Én is hasonló cipõben járok.Köszi!
A kérdező hozzászólása: Ugy tudom hogy a cickafarkat mensi 1 napjától a pé-ig. A palástfüvet meg a pé-tõl a mensiig. Ha nem jön meg ihatod tovább. Csak a kettõ között a pé környékén nem tudom mikor kell váltani.
Lehet kapni a gyógyszertárakban vagy a DM-ben ovulációs tesztet. Azt is használhatod, vagy hõmérõzzél.
Szia!Peteérés általában középidõben van, tehát a mensi 1.napjától kell elkezdeni a számolást, (ált.14.nap)de ha figyeled a nyákot, amikor tojásfehérjeszerûvé válik, akkor kell akciózni..Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Szijjja!!!Nagyon figyelj arra, hogy mikor van péd, mert van, akinek egybõl mensi után már a 3.napon, s van olyan, akinek mensi elött egy nappal van.Ezen az oldalon találsz rá számos példát!Használd a pg 53-at.Tuti biztos, fõleg ha veszel hozzá ov tesztet is.Na meg a Maca Vibet szedjétek a pároddal! Drukkolok!!!
Szia! A http://www.ciklus.hu oldalt találtam, ahol ha rendben felviszed az elmúlt idõszak mestruációt, akkor a rendszer kikalkulálja, hogy mikor van peteérésed. Mert ugye tudjuk, hogy sajnos nagyon ritka, hogy valakinek 14. nap van.
Én is a ciklus.hu-n regisztráltam magam, és követtem nyomon az ovulációmat. Az ötödik hónapban már teherbe is estem, két hét múlva várjuk a babánkat. Nagyon jó az oldal, a termékeny hetet amit jelölt a program azt végigszeretkeztük, és hipp-hopp beköltözött a pocaklakó. Sok sikert!

C# listában hogyan kell jelölnöm hogy ha nem tudom hogy hány adatot fogok bevinni, és ezáltal majd a for ciklusban sem tudom hogy hány adaton kell végigléptetnem. Hogyan tudom ezt jelölni?

Legjobb válasz: Ilyenkor szokás (egyéb nyelvekben is) for helyett while, do-while és hasonló ciklusokat használni. Esetleg végtelen ciklust, amibõl akkor breakelsz ki, amikor akarsz.

Ilyenkor szokás (egyéb nyelvekben is) for helyett while, do-while és hasonló ciklusokat használni. Esetleg végtelen ciklust, amibõl akkor breakelsz ki, amikor akarsz.
C-hez értek, szóval abban magyarázok, de gondolom hasonló Ha el is kell mentened az adatokat, akkor csinálsz egy láncolt listát, ha csak dolgoznod kell velük, akkor csinálsz változót, amiben dolgozol vele és kész. Leállítónak meg kitalálsz valami értéket, ami tipikusan a nulla :)
A kérdező hozzászólása: köszi a segítséget a while ciklussal jó volt
Neked bizony a 'lista.Count'-ra van szükséged.

A closty esetében van különbség aközött, hogy a ciklus 2. napjától kezdődően kell szedni naponta 2x1, 5 napon keresztül vagy a ciklus 5. napjától ugyanígy szedve?

A ciklusaim 26-29 naposak, nincs peteérésem arra kaptam. Nekem a 10. nap környékén kéne visszamennem UH-ra, hogy a doki megnézze mi a helyzet. Ilyenkor egyébként mit néz és milyen UH-gal?

Legjobb válasz: A doki a ciklusod hosszát veszi figyelembe, amikor beállítja. Nekem az 5. naptól kell elkezdenem a 9-ig. És 30 naposak a ciklusaim. Akkor kell a 2. napon elkezdeni, ha a dokid arra gyanakszik,hogy hamarabb lenne elvileg pé-d, mert a gyógyszerrel csak segíti az elkezdõdõ pé-t. Nekem is a 10. napon kell menjek UH-ra. a petét fogja nézni és a nyálkahártya vastagságát. Aztán megmondja, hogy mikor kell "belehúznotok" a pároddal, hogy tuti legyen a siker.

A doki a ciklusod hosszát veszi figyelembe, amikor beállítja. Nekem az 5. naptól kell elkezdenem a 9-ig. És 30 naposak a ciklusaim. Akkor kell a 2. napon elkezdeni, ha a dokid arra gyanakszik, hogy hamarabb lenne elvileg pé-d, mert a gyógyszerrel csak segíti az elkezdõdõ pé-t. Nekem is a 10. napon kell menjek UH-ra. a petét fogja nézni és a nyálkahártya vastagságát. Aztán megmondja, hogy mikor kell "belehúznotok" a pároddal, hogy tuti legyen a siker.

Ha november 3 volt meg és 4napos a ciklusom akkor mikor kell, hogy próbálkozzunk?

És azért nem tudom, hogy mikor van mert minden hónapban más, hogy jön meg soha nem ugyan azon a napon! Akkor most, hogy?

Legjobb válasz: 4 napos nem lehet a ciklusod, mert akkor az azt jelenti, már megint meg kellett volna nov. 3. óta jönnie. :) A vérzésed tarthat gondolom 4 napig. A ciklus a menstruáció elsõ napjától kezdõdik és a következõ menstruáció megjöveteléig tart. Sajnos, ha nem pontos a ciklusod (vagyis össze-vissza jön meg), nehéz megmondani, hogy mikor van a peteérésed. Elvileg a következõ menstruációd elsõ napjától kell visszaszámolni 2 hetet, ez a peteérés idõszaka. Viszont , ha nem tudod, mikor fog megjönni legközelebb, így nem is tudsz visszaszámolni. Ovulációs mikroszkóppal, teszttel esetleg hõmérõzéssel tudod megfigyelni magad. Ja, és azt mondják, hogy a cickafark és palástfû teák helyrehozzák a ciklust, ezt csak én is hallottam

4 napos nem lehet a ciklusod, mert akkor az azt jelenti, már megint meg kellett volna nov. 3. óta jönnie. :) A vérzésed tarthat gondolom 4 napig. A ciklus a menstruáció elsõ napjától kezdõdik és a következõ menstruáció megjöveteléig tart. Sajnos, ha nem pontos a ciklusod (vagyis össze-vissza jön meg), nehéz megmondani, hogy mikor van a peteérésed. Elvileg a következõ menstruációd elsõ napjától kell visszaszámolni 2 hetet, ez a peteérés idõszaka. Viszont , ha nem tudod, mikor fog megjönni legközelebb, így nem is tudsz visszaszámolni. Ovulációs mikroszkóppal, teszttel esetleg hõmérõzéssel tudod megfigyelni magad. Ja, és azt mondják, hogy a cickafark és palástfû teák helyrehozzák a ciklust, ezt csak én is hallottam
A kérdező hozzászólása: És köszönöm szépen a válaszokat és a segítséget:)
A kérdező hozzászólása: Kb így voltak meg !!!!
A kérdező hozzászólása: Hát a ciklus.hu szerint elég érdekes! http://ciklus.hu/index.php?p=5&nezet=0
A kérdező hozzászólása: Hát volt olyan, hogy átlátszó tojás fehérje volt...szerintem akkor lehetett az a nap...3 hónapig nagyon szúrt mindenem állandóan meg állás nélkül..nagyon rosszul voltam...de most ebben a hónapban semmit nem érzetem...igen és ez alatt a 3 hónap alatt ilyen csak a havim..elõtte nem nézegettem ilyeneket úgy voltunk vele, hogy együtt leszünk ha jöjjön ha nem nem...de nagyon sok már az a nem...és elég volt azóta nézek ilyeneket.. nem is tudom, hogy régebben igazából, hogy is jött meg melyik napon.... Köszi a választ! remélem, hogy össze jön nekünk is..és milyen vizsgálatokon voltatok??
A kérdező hozzászólása: Bocsika, hogy ezt kérdezem de azt sem értem mik az a 16. nap stb... így tovább azt honnan kell számolni?
A kérdező hozzászólása: Ha 16. napra akkor az a 19-e de akkor elõtte három nappal legyünk együtt? Így értetted? Bocsika tényleg:)
Spermavizsgálattal kezdtünk, majd hormonvizsgálat, átjárhatósági vizsg., UH-gal peteérés, clamydia, hüvelyválagék. Hirtelen ennyi jut az eszembe. Minden rendben van, mégis 4 sikertelen év van a hátunk mögött. Túl vagyok 5 inszemináción és 2 lombikon.
A kérdező hozzászólása: Nagyon sajnálom!!! Remélem nekem nem kell ennyi vizsgálaton keresztül menni...
A ciklusod 1. napja az, amikor megjött a vérzésed, vagyis most nov. 3. Tehát a ciklus 16. napja nov. 18. lesz. Az elõtte 3 + utána 3 napos intervallumot azért írtam, mert nem állandó a ciklusaid hossza. Tehát kb. nov. 15-21-ig lesz az az idõszak, amikor a legnagyobb az esély a teherbeesésre. Érdemes ez idõ elatt mondjuk 2 naponként együtt lennetek. De sajnos ez sem teljesen biztos, mert csak az elmúlt kb. 3 hónapodból tudtam következtetni. Minden esetre, ha már van 1 éve, hogy próbálkoztok, menjetek el dokihoz. Pároddal fogják kezdeni a kivizsgálást, mert az nem kellemetlen és nem fájdalmas. Ha vele inden rendben, jöhetsz te si. De addig szedjetek E vitamint, hátha az segít. Ja, és bármi kérdésed van, nagyon szívesen segítek, ha tudok!!!
Még valami: az elõzõ ciklusod csak 25 napos volt (ha jól számoltam így gyorsan), vagyis ott a 11. napon volt elvileg a peteérésed. Mindig a következõ menstruációd megjövetelébõl kell visszaszámolni 14 napot, akkor kapod meg a peteérés napját. De mivel nálad nem tudjuk, mikor lesz a következõ, így csak kb-re tudunk találgatni. Nyugodtan kérdezz, ha még mindig nem világos valami! Viszont mostmár mennem kell, mert még elég sok dolgom van.
A kérdező hozzászólása: agu 12, szept 9-10, okt 10, nov 3. Szóval nálam vala hogy így van! Igen rég óta szeretnénk babát:)
Ez olyan mint a kandi kamera, ne haragudjatok én feladom!
A kérdező hozzászólása: Jaj bocsánat elírtam! Igen csak 4 napos a vérzésem!
Miért kellene ugyanazon a napon megjönnie? Azt gondolom ki tudod számolni hány naponta szokott megjönni. 28 napos ciklusa szerintem kevés nõnek van, de azt mondják 40 nap is belefér még.
A kérdező hozzászólása: Én már komolyan mondom, már tom, hogy kell kiszámolni teljesen bele zavarodtam...
A kérdező hozzászólása: És akkor kb honnan tudom, hogy 40 napos a ciklusom...?
Kedves második, az elsõ azért írta, hogy jó tudni, mikor fog megjönni, mert a peteérés a következõ menstruációtól visszafelé számolva a 14. napon van. Az nem baj, ha egy ciklus 40 napos, csak akkor a 26. nap környékén lesz a peteérés. Ha viszont egyszer 25, egyszer 35 napos a ciklus, akkor lehetetlenség kiszámolni a peteérést, mindig csak utólag fogja tudni, hogy kb. mikor lehetett.
Kérdezõ, a ciklusod a menstruáció elsõ napjától a következõ menstruáció elsõ napjáig tart. Ha november 3-án jött meg, és 28 naposak általában a ciklusaid, akkor a következõ december 1-én fog megjönni, peteérés kb. november 17. Ha pl. december 10-én jön meg, akkor a ciklusod 37 napos volt, és a peteérésed november 26.
Kedves utolsó! Én úgy látom a kérdezõvel akadnak némi problémák. Nem tudja kiszámolni, hogy hány napos ciklusai vannak? Nekem sem egyformák, volt már 27 napos és 46 is, de nem akadok ki olyanon, hogy nem mindig ugyanazon a napon jön meg... kb azért tudom hány naposak szoktak lenni. Kivonom a 14 napot a legrövidebbõl is meg a leghosszabból is, rögtön kapok egy két hetes intervallumot és tudom, hogy valahol ott van esély.
Elsõ vagyok. Vagyis akkor az elõzõ cilkusodban október 20. környékén volt a peteérésed. De, ha nagyon rendszertelen, én elmennék egy dokihoz, hátha bet tudná állítani.
A kérdező hozzászólása: Most voltam 3-án reggel és este jött meg! És vet valami kenetettet! De mondtam a dokinak mindent és az mondta, hogy ennyi volt rá a válasz! Az a helyzet, hogy nekem nem fogadót orvosom van hanem rendelésre megyek mindig! És soha nem az a doki van aki kivan írva mindig más van...Majd mennem kell vissza de szerintem akkor sem ö lesz ha nem valaki más. És akkor mondjam neki is el, hogy mi van?
Ismét elsõ vagyok. Biztos vezeted, hogy mikor jön meg a menstruációd. Ha le tudnád ide írni, hogy az elmúlt hónapokban mikor jött meg. Talán tudunk segíteni. Régóta szeretnétek babát? Nem valami lelkiismeretes a doki. Hormonvizsgálatra is küldhetett volna.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a kedves válaszokat!! Nagyon sokat segített:) ! Hát mi már 6 hónapja! És mondtam a dokinak, hogy mi a helyzet és kenetett el küldött a laborba majd két hét múlva kell vissza mennem és nagyon kíváncsi vagyok hogy mi lesz az eredmény...Remélem, hogy holnap is tudunk beszélni:) Jó éjt Sziasztok!!

A ciklus. hu-t hogyan kell használni?

Addig oké, hogy regisztrálni kell, de hogyan kell tovább lépni! Tud nekem segíteni valaki?

Legjobb válasz: Amikor belépsz,találsz egy naptárt. Ott neked kell bejelölgetni az elõzõ ciklusaidat.Rá kell kattintani a napokra, hozzáadás a ciklushoz azt hiszem és minél több mensit beírsz,annál biztosabban számolja ki a következõt.Remélem tudtam segíteni.

Amikor belépsz, találsz egy naptárt. Ott neked kell bejelölgetni az elõzõ ciklusaidat.Rá kell kattintani a napokra, hozzáadás a ciklushoz azt hiszem és minél több mensit beírsz, annál biztosabban számolja ki a következõt.Remélem tudtam segíteni.
A kérdező hozzászólása: Igen Segítettél! Köszönöm! Megpróbálkozom vele! Remélem sikerül!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!