Találatok a következő kifejezésre: A ciklus. hogyan (1145 db)

Miért írja a ciklus.hu ha 40-50 napos a ciklusom hogy csak 20 nap körül van peteérésem?

Ez minden szempontból hülyeség, mert a menstruáció inditja el a peteérést, szóval ha van peteérés akkor az kb a 40 napos ciklusnál is a 14-15 -ik napon van.Már 3 hónapja figyelem magam, ovu teszt, hömérés, és mindig 14-ik napon lehetett a peteérésem, és ezek után csak 40-50 napra jött meg. De miért ír egy ilyen oldal hülyeséget?

Legjobb válasz: A ciklus.hu minden szempontból átlagot számít. Számít egy átlagos ciklus hosszt, ahhoz "tervezi" a következõ menstruáció esedékességét. Az a ciklus.hu-tól függetlenül nem feltétlen, hogy igaz, hogy 40-50 napos ciklus estében biztosan a 14. nap van a peteérés. Inkább az az igaz, hogy a ciklus második része (peteéréstõl) nagyjából 14 nap (pár napos eltéréssel) mindenkinek. A 35 napnál hosszabb ciklusok már nem feltétlen tekinthetõk normálisnak és nagyobb a valószínûsége annak, hogy nincs mint annak, hogy van peteérés. Lehet jobb lenne orvoshoz fordulni, mert akár ciszta is állhat a problémáid hátterében.

A ciklus.hu minden szempontból átlagot számít. Számít egy átlagos ciklus hosszt, ahhoz "tervezi" a következõ menstruáció esedékességét. Az a ciklus.hu-tól függetlenül nem feltétlen, hogy igaz, hogy 40-50 napos ciklus estében biztosan a 14. nap van a peteérés. Inkább az az igaz, hogy a ciklus második része (peteéréstõl) nagyjából 14 nap (pár napos eltéréssel) mindenkinek. A 35 napnál hosszabb ciklusok már nem feltétlen tekinthetõk normálisnak és nagyobb a valószínûsége annak, hogy nincs mint annak, hogy van peteérés. Lehet jobb lenne orvoshoz fordulni, mert akár ciszta is állhat a problémáid hátterében.
Peteeresed lehet akkor van csak eppen a tuszod nem reped meg, lehet cista lesz belolle ami felszivodik. Ekkor a tested a ciklus soran kesobb probalkozik meg egy peteeressel ami (40-14=26) kb. a ciklusod 26-dik napja korul van. Persze mindez csak feltetelezes de leirom neked, hogy miert gondolom igy. Mindig ossze vissza ciklusaim voltak es a babam tavaly egy 42 napos ciklusban fogant a ciklusom 28-dik napjan. Sajnos ezt a babat elvesztettuk, most ismet babat varok aki a ciklusom 22-dik napjan fogant. Pedig most is volt pozitiv ovulacios tesztem a ciklusom 13-dik napjan, megsem akkor fogant a baba hanem a 22-diken. En azt tanacsolom neked, hogy vegig hasznaljad az ovutesztet es figyeld meg, hogy kesobb a ciklusod soran nem-e lesz ismet pozitiv es akkor huzzatok bele megint a paroddal. De az is lehet, hogy ilyen hosszu ciklusokkal nem art ha lat doki.
A kérdező hozzászólása: Másodikat értem, voltam dokinál, azt mondta normális ha fél évig nem jön össze menjek vissza. Viszont az elsönek nincs igaza, mert a peteérést a menstruáció indítja el. Ezért is számolják a ciklus kezdetét a menstruáció elsö napjátol. Nem feltétlen lesz peteérés, meg nem feltétlen pont 14-ik napon. A másodiknak köszpönöm a választ, ez lehetséges. A furi hogy nem estem tehrbe soha, de a höm fent maradt a köv mensiig. Nekem a ciklusaim tini koromban is ilyen volt.

Elkezdhetem szedni a barátcserje kapszulát? Vissza, illetve be fogja állítani a ciklusomat hogy teherbe eshessek a második babával?

Ma van a ciklusom 39. napja és még nem jött meg. A terhesség sajnos kizárható. (Második babával szeretnék teherbe esni.) Kisfiam születése után 13 hónappal jött meg először a menstruációm. A ciklusaim hossza a következő volt: 35, 29, 17, 33, 29, szóval elég kiszámíthatatlan volt, de legalább mindig megjött. Most aggaszt, hogy miért nem jön már meg? Valószínű lehet sz is, hogy nincs rajtam kellő zsírszövet (a súlyom 47 kg)??? (Mikor kisfiammal teherbe estem, akkor is sovány voltam.) A kérdésem, hogy elkezdhetem e így az igen hosszú ciklus közben szedni a barátcserje kapszulát? Cickafark teát már iszom, illetve a palástfű teát is beszereztem! (És a súlygyarapodáson is rajta vagyok.) Mit gondoltok, ezektől meg fog jönni magától? Nem kell rögtön orvoshoz mennem? El vagyok keseredve..... Köszönöm előre is a válaszokat, tapasztalatokat!

Legjobb válasz: szia.A szoptatás után kb fél év szokott lenni mire beáll pontosan a ciklus! A barátcserje jó peteérés serkentésére és szerintem a ciklusodat is szépen beállítja.Nekem ez a 2.hónapom és semmi mellékhatását nem tapasztalom.Pontban 27napra megjött múlt hónapban.Remélem neked is segít majd!

szia.A szoptatás után kb fél év szokott lenni mire beáll pontosan a ciklus! A barátcserje jó peteérés serkentésére és szerintem a ciklusodat is szépen beállítja.Nekem ez a 2.hónapom és semmi mellékhatását nem tapasztalom.Pontban 27napra megjött múlt hónapban.Remélem neked is segít majd!
A kérdező hozzászólása: Szia ! Köszi a gyors választ! Milyen márkájú barátcserjét szedsz és hol vetted, ha megkérdezhetem?
Sziasztok.Nekem is rendszertelen a menstruációm és szeretném én is beállítani , babócát szeretnénk a párommal de így nem a legjobb sõt most barnás folyásom van felváltva gyenge vérzéssel, már 2 hete hébe hoba nemtudom hová tenni , mert még ha terhes lennék akkor ezer okot tudnánk rá, de így .dokihoz csak jövõhéten megyek csütörtökön.
elsõ vagyok.Zafirá-t vettem a gyógynövényes boltban.Nekem bevált.
A kérdező hozzászólása: Azt hiszem mégsem lesz most szükségem a barátcserje kapszulára.....a 40. napon pozitív lett a teszt (-:
Jaj de jó! Gratulalok!!!! Én most kezdem el szedni a baratcserjet, remelem segít nekem! Sok örömet a babahoz!!!!!:)

A ciklusomat hogy számoljam? Sosem voltam ezzel tisztában.

Ha nekem megjött május 31-én, akkor nekem ez a ciklusom els? napja? Vagy ha hétf?n "hagyta abba", akkor az az els? napja? Valamint honnan tudom hogy hány napos a ciklusom?

Legjobb válasz: Amikor megjön, onnan kell számolni a ciklust ami nálam 28 nap. Megjön 1-jén, akkor legközelebb 28-án.

Amikor megjön, onnan kell számolni a ciklust ami nálam 28 nap. Megjön 1-jén, akkor legközelebb 28-án.
Az az elsõ nap amikor megjött. Onnantól a következõ elsõ napjáig tart a ciklus.Számold meg a napokat és onnan tudod!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :) Ezek szerint nekem is 28 napos :)

Most akkor hány napos a ciklusom, hogy számoljam a peteérést?

október végén szültem.1x január 23án jött meg,majd 36napra február 28án.ezután 40napra április 9én.majd 32napra május 11én,és most 35napra június 15én.

Legjobb válasz: elöször rendbe kéne tetetnia ciklusodat orvossal vagy gyogyteákkal, igy nehéz megmondani, de ha nem akarsz dokihoz menni, átlagolj, és hömérözz meg nyálkát figyelj, méhszájnyitottságot, de egysezrübb ha ovu tesztet használsz. 32

elöször rendbe kéne tetetnia ciklusodat orvossal vagy gyogyteákkal, igy nehéz megmondani, de ha nem akarsz dokihoz menni, átlagolj, és hömérözz meg nyálkát figyelj, méhszájnyitottságot, de egysezrübb ha ovu tesztet használsz. 32

Ha 28 napos a ciklusom, hogy tudom ki számolni hányadik napomon vagy?

Bocsi a kérdésért!

Legjobb válasz: mikor megjön a mensi az az elsõ nap. Onnantól számolj! tehát mensi 5. napján a ciklus 5. napján vagy. stbstb.

mikor megjön a mensi az az elsõ nap. Onnantól számolj! tehát mensi 5. napján a ciklus 5. napján vagy. stbstb.
A kérdező hozzászólása: Ha a mensim 5 napos akkor vagyok az 5. napon?
igen. aztán ha elmult a mensid az utána következõ nap a 6. után a 7. és igy tovább... Érted?

Mitől változó hosszúságúak a ciklusaim? Hogyan lehetne pontosabbra beállitani?

Fogamzásgátlót nem akarok szedni, mert babát szeretnénk.

Legjobb válasz: Szia.Nekem is össze-vissza jött meg.Elkezdtem inni a cickafarkfû teát pé-ig utána palástfû teát.szépen beállitotta 27 naposra a ciklusomat már 3 honapja.Ajánlom neked is.

Szia.Nekem is össze-vissza jött meg.Elkezdtem inni a cickafarkfû teát pé-ig utána palástfû teát.szépen beállitotta 27 naposra a ciklusomat már 3 honapja.Ajánlom neked is.
szia, ha nagyon rendszertelen, érdemes dokihoz menni, én hiába ittam bármilyen teát, nem segített-jobb lett volna ha korábban megyek orvoshoz, mert akkor nem vesztettem volna 1évet-mert nagyon szeretnék már anyuka lenni. Goma

Azt hogy hány napos a ciklusom hogy kell kiszámolni? Az a nap is beleszámolandó amikor megjön, vagy csak az utánna lévő?

nekem június 3-án jött meg! akkor ma hanyadik napon vagyok?

Legjobb válasz: Hát akkor a 28. napon vagy. Amikor megjön akár vérzel vagy barnázol az a ciklusod elsõ napja!

Hát akkor a 28. napon vagy. Amikor megjön akár vérzel vagy barnázol az a ciklusod elsõ napja!
A kérdező hozzászólása: van aki azt írja, hogy bele kell számolni az elsõ napot is, akkor pedig a 29. napon vagyok ma!
Igen bele kell számolni, bocs akkor a 29. napod van!
A kérdező hozzászólása: oké köszönöm szépen!
Szívesen!
Szia! a ciklusod elsõ napja, amikor megjön! Én úgy tudom, hogy a vérzés számít annak, a kicsi barnázás nem még, csak elõjele... Ha 3-án jött meg, õ az 1. nap, és ma a 30-on vagy, ha nem jött még meg...

Bromocriptin-richter segít rendberaki a ciklusomat, hogy ujra legyen 33napos ciklusom a 80napos helyett?

7évig szedtem antibabyt.Babavállalás miatt abbahagytam.Tartottunk 3 hónap szünetet mielőtt belekezdtünk a baba válallásba.Aztán fél évre rá egyszercsak a 32-33 ciklusombol 80napos lett vagy 70 napos.Nem tudom miért.1éve és 4 hónapja nem szedem a fog.gátlót.Endodokinál jártam.Minden rendben.Csak a prolaktinom egy nagyon picit magasabb a határértéknél.Késői peteérésem is van.

Legjobb válasz: A bromo segít beállítani a prolaktint, szerintem rendbe hozhatja. Milyen hormonokat nézett az endokrinológusod?

A bromo segít beállítani a prolaktint, szerintem rendbe hozhatja. Milyen hormonokat nézett az endokrinológusod?
Ami nálad van prolaktin szint azt elég hamar rendbe teszi ez a gyógyszer. Hány szemet szedsz egy nap?
A kérdező hozzászólása: bijanka: progeszteron, tetoszteron, ösztrogén, hu most nem tudom fejbõl de kb vagy 5-6 hormon lehetett.A Bromoból este egy felet kell bevennem.
TSH-t nem néztek? Esetleg terheléses cukor és inzulin vizsgálatot?
A kérdező hozzászólása: tsh-t igen a doki azt mondta h jó mármint az endodoki.meg inzulint is januárban az is jó

Szerintetek be tudja a doki állítani a ciklusomat, hogy végre pontos legyen? Leírom dióhéjban mi volt velem. Okosat tudtok, kérlek írnátok? !

Másfél hete késett a nem várt. Volt két pozitív tesztem, de ennek ellenére mégsem vagyok terhes.Tegnap óta nagyon sötéten barnáztam, majd megjött er?sen görcsöltem. Doki megvizsgált, ultrahang vizeletminta és minden negatív. El vagyok teljesen keseredve.Szerintetek be tudja a doki állítani a ciklusomat, hogy végre pontos legyen?Van erre gyógyszer, nagyon akarok babát!Egy világ d?lt bennem össze!Ha vki kapott már a ciklus beállítására gyógyszert, akkor utánna mennyi id?vel sikerült teherbe esnie?

Legjobb válasz: szia én csak az elejére tudok válaszolni. ugy tünik volt egy terhességed ami elhalt. nem a ciklusod borult meg, csak sajnos elment egy baba. sajnálom.mit ajánlott a dokid? és mit szolt a poz. tesztekhez?

szia én csak az elejére tudok válaszolni. ugy tünik volt egy terhességed ami elhalt. nem a ciklusod borult meg, csak sajnos elment egy baba. sajnálom.mit ajánlott a dokid? és mit szolt a poz. tesztekhez?
Szia én is így voltam nagyon erõs görcs szédülés és hányinger , szerintem is volt csak elhalt és kiürülhetett!
Nekem is volt hasonló, az orvos azt mondta kémiai terhesség. Valami elkezdõdik, de nem tud rendesen beágyazódni vagy valami rendellenesség van. A természet így szelektál. Sokszor elõfordul csak nem tudnak róla, kis késéssel jön meg és, ha valaki nem tesztel, ki sem derül.
Én ugyanebben a cipõben jártam mint te. Pozitív tesztek, majd ultrahang ahol nem láttak semmit és meg is jött iszonyú fájások közpette és nagyon darabos vérzés kiséretében! Elhalt terhesség, de még talán azért kicsit örültem is, hiszen nem kellett abortuszra mennem!! Fogd fel így.. Majd felkerestem egy meddõségi szakembert Budapesten és elküldött egy hormonvizsgálatra a ciklusom 3. 16. és 21. napján. A 21. napon mérik a prolaktin szintet, ami kiderült kicsit alacsonyabb a kelleténél. Adott clostyt a ciklus beállítása miatt, majd bromocriptint a prolaktinra és lám, a 2. hónapban terhes lettem. A + tesztkor felhívtam, berendelt és utrogestan napi 2x2 szedtem, hogy a baba megmaradjon. Ezt a 12. hét végéig ettem és most 28 hetes terhes vagyok. Ha pesten laksz írj egy mailt, szívesen megadom az orvos elérhetõségét. Több könyve is megjelent a témában és tényleg nagyon merem ajánlani. üdv :)
A kérdező hozzászólása: Azt nem mondta, hogy terhes voltam!Végülis annyit mondott, hogy be kell állítani a ciklusomat.Hát ennyi... Ki vagyok teljesen.Látszik, hogy igaz, hogy produkálni lehet a terhes tüneteket!
Az elõzõ vagyok nekem is nagyon össze vissza volt van igaz most tabi után vagyunk és szerintem még emiatt jött meg normálisan de azt mondta a dokim hogy peteérési zavarom van de azt clostybegyel lehet kezelni csak most mondta hogy ne kezdjem az elõzõek által leírt miatt, tudom rossz ezt így hallani hogy ne légy szomorú meg ilyenek de muszály össze szedned magad! Ezzel segíteni fogtok egymáson és élvezzétek egymást !A bátyámék elõttünk mentek ebbe tönkre és azt egy csúny vállÁs követte!:( a VOLT FELESÉGE TELJESEN RÁFORGATTA MAGÁT ÉS MÁR CSAK E KÖRÜL FORGOTT:(Tudom hogy nehéz mert én is majdnem ebbe a hibába estem de aztán eszembe jutottak õk és nem akarom elveszíteni a páromat, láttam rajta hogyha én is feszült voltam akkor õ is az lett! Lehet csak idegesítettelek ezzel , de ne haragudj csak azt akarom hofgy nyugodj megszeresd a párodat és bízz az orvosodban:) ANyumnak 12 év után jött össze , DE SIKERÜLT!!!!
szia elsö vagyok, bizony lehet sokszor produkálni a terhes tüneteket, de pozitiv tesztet hogyan? sehogy. csak ha volt baba.
Szia!Nekem 3 hétig volt pozi halvány tesztem.Egy alkalommal látott a doki petezsáknak tûnõ képletet, majd átküldött egy másik dokihoz 1 hét mulva, hogy nézzen meg.Õ meg már nem látta, még majdnem elkezdte hülyézni az elõzõ dokit, hogy biztos rossz a szeme.De a tesztek pozik voltak.továbbküldött a kórházba, hátha õk okosabbak.Vettek vért, amibõl megállapították, hogy elkezdõdött a vetélés, és már csak várni kell.Pont hétvége volt, hétfõre hívtak vissza, ha nem indulna meg, akkor mûtenek.Szerencsére megindult és kitisztultam teljesen.De azt, hogy ki hibázott, már soha nem tudom meg, de ez nagy trauma volt számomra, hogy 3 hét alatt 5 nõgyógyász küldözgetett egymás között, mert nem tudták, hogy mi van.
A kérdező hozzászólása: Szigetvári vagyok.Most volta wc n és egx fél maroknyi alvatvér esett ki belõlem.Remélem én is hamarosan sikerrel járok mint Te (utolsó)!

Akinek alulműködik a pajzsmirigye a ciklusát hogyan befolyásolta, elhúzódik vagy pont hogy gyakrabban jön?

3 havonta járok kontrollra a pajzsmirigyemmel nagyjából már jó, babát szeretnénk de 44-45 napos ciklusaim vannak. Ez amiatt van vagy lehet valami egyéb baj is?

Legjobb válasz: Szia! Én most tavasszal tudtam meg, hogy pajzsmirigyem alulmûködik. Elképzelhetõ, hogy a második terhességem elõtt is már rosszul mûködött, csak nem figyelt rá fel egy orvosom se, se a házi, se a nõgyógyászom, na mindegy. Nekem a tüneteim a következõk voltak/vannak, még így már gyógyszer mellett is: A menseseim nagyon vér bõ, bár most az utolsó talán nem is volt már annyira. Hangulatingadozásaim vannak még mindig, ami a ciklussommal van összefüggésbe, amikor ovulációs idõszakban jó kedvû, utána egyre ingerültebb leszek a legkisebb dolgokra is.:( Most vagyok mensi után, hát egy katasztrófa helyzet uralkodik rajtam. A ciklusaim is néha 30-40 napos, most talán vissza állt a 32 naposra, utóbbi 2 hónap folyamán. Fáradékonyabb vagyok. Szív környéki szurkálások, és felsõ végtag zsibbadás, nyugalmi és stressz helyezettõl függetlenül. Hát az orvosok majd szerintem elmondják, hogy lesz-e valami gond a babáddal. Én azért nem vállalom a 3. babát, mert úgy olvastam, hogy idegrendszeri bajjal születhetnek. Én nem merem bevállalni, a két egészséges gyermekem mellé, hogy õ esetleg betegen szülessen. A webbeteg.hu-n olvashatsz utána a pajzsmirigy betegségnek, és szövõdményeinek! Szendi Gábor is sokat ír, róla, hogy összefüggésben lehet a lisztérzékenységgel a késõbbi életkor elõre haladtával. Üdv két gyermekes Anyuka.

Szia! Én most tavasszal tudtam meg, hogy pajzsmirigyem alulmûködik. Elképzelhetõ, hogy a második terhességem elõtt is már rosszul mûködött, csak nem figyelt rá fel egy orvosom se, se a házi, se a nõgyógyászom, na mindegy. Nekem a tüneteim a következõk voltak/vannak, még így már gyógyszer mellett is: A menseseim nagyon vér bõ, bár most az utolsó talán nem is volt már annyira. Hangulatingadozásaim vannak még mindig, ami a ciklussommal van összefüggésbe, amikor ovulációs idõszakban jó kedvû, utána egyre ingerültebb leszek a legkisebb dolgokra is.:( Most vagyok mensi után, hát egy katasztrófa helyzet uralkodik rajtam. A ciklusaim is néha 30-40 napos, most talán vissza állt a 32 naposra, utóbbi 2 hónap folyamán. Fáradékonyabb vagyok. Szív környéki szurkálások, és felsõ végtag zsibbadás, nyugalmi és stressz helyezettõl függetlenül. Hát az orvosok majd szerintem elmondják, hogy lesz-e valami gond a babáddal. Én azért nem vállalom a 3. babát, mert úgy olvastam, hogy idegrendszeri bajjal születhetnek. Én nem merem bevállalni, a két egészséges gyermekem mellé, hogy õ esetleg betegen szülessen. A webbeteg.hu-n olvashatsz utána a pajzsmirigy betegségnek, és szövõdményeinek! Szendi Gábor is sokat ír, róla, hogy összefüggésben lehet a lisztérzékenységgel a késõbbi életkor elõre haladtával. Üdv két gyermekes Anyuka.
Pajzsmirigy alulmûködésem volt az elsõ terhességem elõtt és közben is, mielõtt terhes lettem a ciklusom mindig 31-32 napos volt.A prolaktin szinted rendben van??
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Más eredményeim okék. A tüneteim tipikusak voltak így viszonylag hamar felismerték a dolgot, szedem as a gyógyszert kezelve vagyok. Én úgy tudom nem káros a babára ha rendesen szedem tovább a gyógyszert a terhesség alatt is, és ugyanúgy kontrollálják a vérszinteket.
Elsõ vagyok ismét, így van, jól tudod semmi baja nem lesz a babának ha terhesség alatt szeded a gyógyszert , pont akkor lenne baja, ha nem szednéd!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!