Találatok a következő kifejezésre: A ciklus napján vagyok (316 db)

Hogy lehet az, hogy vki a ciklusa 24. vagy 25. vagy éppenséggel a 26. napján (ilyet is olvastam) esik teherbe?

Hiszen akkor már a pete kiszabadult rég. Akkor hogy lehetséges ez?

Legjobb válasz: miért ne lehetne? bármikor teherbe eshetsz, még akkor is van rá esély ha menstruálsz, sõt vannak olyanok is akiknek elég hosszu a ciklusuk.. náluk biztos lehetséges igy

miért ne lehetne? bármikor teherbe eshetsz, még akkor is van rá esély ha menstruálsz, sõt vannak olyanok is akiknek elég hosszu a ciklusuk.. náluk biztos lehetséges igy
Szia! Akinek hosszabb a ciklusa mint 28 nap, neki késõbb van a peteérése is.
pl akinek 25.napon van pé e annak kb 38 napos ciklusai vannak, mert a luteális fázis számít...a többi tök mind1 25+13 az 38 vagy 14 nap, mind1, mindenkinél más a luteális fázis
Bármikor lehetséges. Egyébként nekem mindig 28 napos ciklusaim voltak. Napra pontosan és mégis a 20-dik napon volt peteérésem. Nem pedig a 14-dik napon. üdv: 9 napos kislány anyukája :)

Hormonvérvételnél a prolactint a ciklus 3. vagy a ciklus 21. napján szokták kérni? Nagyon fontos.

Lombik előtt állok és önszorgalomból elmentem hormon vérvételre.És a ciklusom 3. napján kértek prolactint is és iszonyat magas.Pedig szedem a bromocriptin gyógyszert rá,napi egy szemet.

Legjobb válasz: 3. napon. Valszeg kevés a bromo amit kapsz.

3. napon. Valszeg kevés a bromo amit kapsz.
A kérdező hozzászólása: azt mondta a dokim h ismételjem meg egy hétfõ reggel.Mert lehet h a sterssztõl van.
Szia! A stressz tényleg felnyomja. :-( Még az sem mindegy, hogy a vérvétel fájdalmas, vagy sem. A nõvérkén is múlik. Ezen kívül egy napon belül is ingadozik az érték. De ha másodszor is magasnak találják, akkor tényleg több gyógyszer kell. :-(
A kérdező hozzászólása: Még azt mondta, h legalább 1-1, 5 l vizet igyak meg a vérvétel elõtt.Ha kiderül h mégis magas akkor 22-n el tudjuk kezdeni a lombikot?Tavaly a félrõl emelték egyre és 10 nap mulva ismételtük a vérvételt és jo volt az ereedményem.
Hát a víz max arra jobb, hogy hígabb lesz kicsit a véred. Hát ezt nem lehet elõre tudni, hogy mennyi idõ alatt hozza rendbe, lehet, hogy igen.
Lehet hogy azért, , mert nincs megugrás a hõmérsékletek között.
és ti mikor döntöttétek el, hogy jöhet a baba?
õsz óta. már az összes barátnõmnek, barátomnak, korombeli ismerõsömnek van babája, sõt sorra születnek az újabb és újabb babák, csak én tötyögök egy helyben.
A kérdező hozzászólása: Igen, ez most így alakult, az ott barnázás volt, sokat idegeskedtem az elõzõ hónapban, amiatt.Meg még késett is a rendes havim.Amúgy minden hónap 12-13-án szokott megjönni.És már én is kezdem feladni, lesz ami lesz.Én hüvelyben mérem.Na és ti?Mióta próbálkoztok? :)
most látom, neked 18 napos volt az elõzõ ciklusod? mert, ha igen, az túl rövid. nekem 27 napos, de már nekem is emelkednie kellett volna a hõmnek.
már nem vezetem, feladtam. de néha megmérem, hogy lássam, emelkedett-e, de mindig 36, 5. a számban mérem.
A kérdező hozzászólása: igen, én is ettõl tartok :( de bízzunk benne! belinkelnéd a görbédet?
nekem ugyanilyen a hõm. meg se moccan a 36, 5-rõl. az én menzim jún.16-án jött meg, majdnem mint neked. én se értem, miért ragadt be a hõm. a tojcsis folyásom is megvolt már, én nagyon sok volt 2-3napig. félek, hogy nincs peteérésem :(
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)
ja és még nem volt ovud, mert elvileg még ma is lehet megint pozi lesz az ovuteszted és akkor csak holnap lesz a pé-d.
Azért nem húzza be, mert a ciklus elsõ 4 napjában nem írtál be hõt. Írjál be valami átlag értéket.
azért nem húzza be, mert nem ugrott a hõd, a poz. ovutesztet nem veszi figyelembe a számításnál és nem is biztos, hogy lesz ovud attól, hogy poz. a teszt, ha próbálkozik a szervezeted, akkor is lehet pozi akkor húzza be majd, ha holnap-holnapután szépen felugrik a hõd és napokig fennt is marad
A kérdező hozzászólása: köszi a választ, viszont tuti volt érésem, mert pozitív ovu tesztem van, de kiwi lettem volna a ciklus.hu mire húzza be..
A kérdező hozzászólása: Az lehet: http://www.ciklus.hu/images/diagramok/827dc8a0aac96eb2f0ffde..
A kérdező hozzászólása: Szilveszterkor :) Januárban már nem védekeztünk.Azt olvastam, hogy aki évekig szedett fogamzásgátlót az vagy nehezebben esik teherbe, vagy meddõ lesz..:(Én 7 évig szedtem.Mi lehet a baj velünk??Ismerõs helyzet, néhány barátnõmnek is most lett babája..:)

Néhány hónapja voltam orvosnál, a ciklus 13. vagy 14. napján. Látta az érett tüszőt azt mondta, hogy most próbálkozhatunk, mert szép érett. Hát azóta senics semmi. Nem vett észre az orvos valamit?

Már több mint fél éve szeretnénk babát. Néhány hónapja voltam orvosnál,a ciklus 13v 14. napján. Látta az érett tüsz?t azt mondta, hogy most próbálkozhatunk, mert szép érett. Hát azóta senics semmi.A mensim átlagos viszont az ovu teszt soha nem mutat peteérést, a második csík mindig halványabb egy kicsit a kontrollnál.Ezt mondtam neki, azt mondta, hogy nem annyira megbízható a teszt.

Legjobb válasz: Ha van második csík akkor az pedig babát jelent!!! Azt írod mindig???? Hányszor volt a teszt pozitív? Hány hónapon át??? Minden hónapban "elvetélnél"??? Figyi feltétlen válts orvost!!!!! Ha teheted! Próbálj ki más fajta teszteket is! Tünetek??? Remélem nincs baj! Kitartás és sok sikert! :) 22 hetes kismami

Ha van második csík akkor az pedig babát jelent!!! Azt írod mindig???? Hányszor volt a teszt pozitív? Hány hónapon át??? Minden hónapban "elvetélnél"??? Figyi feltétlen válts orvost!!!!! Ha teheted! Próbálj ki más fajta teszteket is! Tünetek??? Remélem nincs baj! Kitartás és sok sikert! :) 22 hetes kismami
Azt hiszem az elsõ válaszadó elnézte, Te az ovu tesztrõl irtál. Az, hogy az uh látott érett tüszöt még sajnos nem jelenti azt, hogy abban a hónapban teherbe esel. Lehet ugyan, hogy a petesejt megtermékenyült, és a beágyazodásnál történt valami. Tegnap olvastam én is utána az ovu teszteknek és ott olvastam, hogy vannak hónapok amikor nincs tüszörepedés. Ha ez 1-2 alkalom az még nem baj. Viszont ha 4-5 hónapon keresztül sincs tüszörepedés akkor orvoshoz kell fordulni. Abban nem tudok segiteni, hogy maradj e a dokinál. Hallgass a szivedre.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Igen ovulációs tesztet írtam. Én is úgy tudom ha 3 hónapig nem mutatja, az baj. Ilyenkor írja az orvos a gyógyszereket. Pl amit olvastam a clostibegy-t(ha így kell írni)?
Sajnos az érett tüszõ nem jelenti a teherbeesését. Én 1 év próbálkozás után mentem dokihoz. Gyógyszert is kaptam, és az elsõ hónapban 2 pete, a másodikban 1 pete, és csak a harmadik gyógyszeres ciklusban sikerült teherbe esnem. Azóta egy locsi-fecsi ovis csajszink van :)
Ez a ciklus hosszától függ. Nekem az utóbbi idõben 24-25 napos ciklusaim vannak, nekem a 2. napon kell elkezdeni szedni.
Igen. Nálam a 3. doki akinél voltam a ciklusom 5.napjától szedette napi 1x. A hatodik orvos, aki végül "foglalkozott is velem", az a ciklusom 2. napjától napi 2x szedette. Sikeres lett az utóbbi. Most 4, 5 éves a fiam. Ezt a clostyt úgy írják fel, mint a c vitamint. rutinszerûen szedetik az 5. naptól. Aztán ha nem lesz eredménye csak a vállukat vonogatják. Borzasztó!
A kérdező hozzászólása: Nekem egy ideje 25-26napos a ciklusom, mégis az 5.naptól kell szednem.Most valamiért késett a mensi, de szerintem ez az 5.nap annyira nem igazán a legjobb.

LH, FSH, Estradiol, ACTHL, Kortizol, 17-OH Progezteron, Dehidroepiandoszteron szulfát vizsgálatnál számít, hogy a ciklus melyik napján vagyok?

Legjobb válasz: LH-nál, FSH-nál, estridaolnál igen, kortizolnál a napszak számít (azt hiszem reggel szokták), 17-OH-proginál és DHEAS-nél nem számít a ciklus. De mivel mindet egyszerre veszik le, így számít. Ciklus 3. napján kell, illetve az ovu után 7 nappal. Normális, 28 napos ciklus esetén 21. napon.

LH-nál, FSH-nál, estridaolnál igen, kortizolnál a napszak számít (azt hiszem reggel szokták), 17-OH-proginál és DHEAS-nél nem számít a ciklus. De mivel mindet egyszerre veszik le, így számít. Ciklus 3. napján kell, illetve az ovu után 7 nappal. Normális, 28 napos ciklus esetén 21. napon.
A kérdező hozzászólása: És ha csak simán nézik? Vagyis azért lesz a vizsgálat, hogy baj e van a pajzsmirigyemmel?
A kérdező hozzászólása: A doki csak azt mondta, hogy menjek el a vizsgálatra, mivel december eleje ott nincs menzeszem. Most viszont pecsételõ vérzésem van már vagy 5 napja. Így nem tudom befolyásolja e az eredményt.
Egyik felsorolt hormon méréssel sem derül ki, hogy van-e vmi baj a pajzsmirigyeddel. Ahhoz THS-t, T3-at, T4-et kell nézni. Nyilván ha tövv hónapja nincs vérzésed, akkor nem tudsz a 3. napon menni. Ilyen esetben mindegy mikor mész.
A kérdező hozzászólása: Köszi :)

Ha a ciklus 8ik napján történt egy kis szexbaleset, akkor lehetséges, hogy holnap, a ciklus 14ik napján a terhesteszt pozitív eredményt mutasson? Vagy még korai?

Legjobb válasz: Kizárt dolog. Nincs olyan teszt, ami ilyenkor kimutatja. Ha véletlen elõbb volt peteérésed, és megtörtént még az aktus napján a megtermékenyítés, akkor is 6-7 . napon kezdõdik el a beágyazódás. És onnan is még kell pár nap, mire megfelelõ szintet ér el a HCG. Legalább 14 napot várj, de inkább várd meg a következõ vérzést, és akkor tesztelj ha nem jön meg, vagy nem olyan mint szokott lenni. Mert ugye az sem biztos, hogy még aznap megtörténik a megtermékenyítés.

Kizárt dolog. Nincs olyan teszt, ami ilyenkor kimutatja. Ha véletlen elõbb volt peteérésed, és megtörtént még az aktus napján a megtermékenyítés, akkor is 6-7 . napon kezdõdik el a beágyazódás. És onnan is még kell pár nap, mire megfelelõ szintet ér el a HCG. Legalább 14 napot várj, de inkább várd meg a következõ vérzést, és akkor tesztelj ha nem jön meg, vagy nem olyan mint szokott lenni. Mert ugye az sem biztos, hogy még aznap megtörténik a megtermékenyítés.
minimum 14 napot kell várni a bizonyos aktus után a 10 napos tesztek nem az aktustól számítva 10 nap. De ilyenkor még könnyen mutathat fals negatívat, szóval ha utána mégse jön meg, vagy eltér a normálistól, akkor tesztelni kell újra
Nem mutatlya ki ha a 8dik napon baleset történt. Ez csak a baleset utáni 6dik naplya, kel eggy két hét mire kimutatlya. üdv: Schmitt Pál

Esett már valaki teherbe a ciklus 9. napján vagy legalábbis a ciklus elején?

Mikor jelentkeztek az els?, terhességre utaló jelek? És mik voltak azok?

Legjobb válasz: Nekem most a ciklusom 11. napján volt ovulációm, most vagyok a 10. dpo-n. Pár nap múlva kiderül, hogy sikerült-e, egyelõre érezgetek mindenfélét és remélem, hogy én leszek a válasz a kérdésedre. Majd írok kedden, hogy mi a helyzet!

Nekem most a ciklusom 11. napján volt ovulációm, most vagyok a 10. dpo-n. Pár nap múlva kiderül, hogy sikerült-e, egyelõre érezgetek mindenfélét és remélem, hogy én leszek a válasz a kérdésedre. Majd írok kedden, hogy mi a helyzet!
Nekem egyszer a 8. napon volt ovum. Rá 14 napra meg is jött a menszim. Ezért tudom, hogy akkor volt és a hõmet is mértem. Viszont akkor még megszakítással védekeztünk, úgy hogy nem lett baba. De simán összejöhet neked. :) )) Drukkolok!
Szia! Én tavaly ilyenkor a 16. napon estem teherbe, sajnos missed ab lett a vége 9 hetesen. Októberben viszont a 10. napon voltunk együtt, mondom semmi esély a terhességre, hisz elõtte a 16. napon jött össze, és most 30 hetes kismama vagyok. Úgyhogy bármi megtörténhet, remélem az lesz amit te szeretnél.
Ja az lemaradt, hogy mivel mi nem terveztük a babát, nem is figyelgettem magamat, úgyhogy semmi szokatlan tünetet nem vettem észre. Mielõtt meg kellett volna jönnie már elõtte kb. 5 nappal mindjárt megjön érzésem volt, de ennek sem tulajdonítottam nagy jelentõséget, mert máskor is jött már meg hamarabb. Aztán amikor már szerda volt, furcsáltam, hogy még mindig nem jön meg, mikor aznap kellett volna. Másnap vettem egy tesztet és pozitív lett. De akkor is egész nap fájdogált a hasam.
Elsõ vagyok. Ma reggel, a 11. dpon pozit teszteltem. Halvány rózsaszínes folyásom volt három napon át tegnap estig, kis pocigörccsel- de nem fájdalmas volt, inkább csak éreztem , hogy valami történik odabenn. A vérezgetés elõtti napig kb 3 napon át pokolian fájt a derekam. Semmi egyéb.
Hmm 12.dpo-n vagyok, bocsi :) Ja és keddre nem várom a mensit.

Pajzsmirigy alulműködés megállapítása vérvételből a ciklus bármely napján történhet vagy ez is ciklusnaphoz van kötve (3.21. )?

Körzeti orvos vagy mindenképp endokrinológus nézheti?

Legjobb válasz: Teljesen mindegy,hogy a ciklus melyik napján vagy,mivel ez az agyalapi mirigy hormonja... körzeti is nézheti,de egy endokrinológussal sokkal többre mégy.

Teljesen mindegy, hogy a ciklus melyik napján vagy, mivel ez az agyalapi mirigy hormonja... körzeti is nézheti, de egy endokrinológussal sokkal többre mégy.
Bármikor megállapítható. Megnézetheti a háziorvos is, de ha gond van, akkor úgyis endokrinológushoz kell menni.
A kérdező hozzászólása: Köszi

A ciklus 24. napján vagyok. Tegnap "mindjárt megjön érzés", ma egy kis émelygés, mellem nem igazán fáj!Érdemes tesztelni?

Legjobb válasz: Még szerintem nagyon korai lenne tesztelni. Hány naposak a ciklusaid ? Szeritnem legkorábban az esedékes menszi napján tesztelj

Még szerintem nagyon korai lenne tesztelni. Hány naposak a ciklusaid ? Szeritnem legkorábban az esedékes menszi napján tesztelj
A kérdező hozzászólása: 28.De nem szoktam görcsölni soha!!!!
Szia. Még nagyon korai. Nekem ma van a ciklusom 29.napja, de még nem mutatja ki a teszt. Kb 1 hét múlva tesztelj, ha nem jött meg.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!