Találatok a következő kifejezésre: A ciklus napján lévő (2 db)

Ha mindig a ciklusom 14. napján érzem az erős fájdalmat oldalt, akkor ez azt jelenti, hogy ezen a napon vagyok a legtermékenyebb, vagy az előtte levő napokban, vagy utána? Hogy van ez?

Legjobb válasz: Hát, erre én is nagyon kíváncsi lennék, bár szerintem egzakt válasz nem nagyon lesz. De ha a józan paraszti logikát követjük, akkor ugye a feszítõ/repedõ érzés az, ami a fájdalmat okozza. Tehát a tüszõ megreped, és ekkor szabadul ki a petesejt. Ergo ezt követõen vagy(unk) termékenyek. Én úgy szoktam számolni, hogy kb. 12 órát még. De ez az én kis nõi logikám.

Hát, erre én is nagyon kíváncsi lennék, bár szerintem egzakt válasz nem nagyon lesz. De ha a józan paraszti logikát követjük, akkor ugye a feszítõ/repedõ érzés az, ami a fájdalmat okozza. Tehát a tüszõ megreped, és ekkor szabadul ki a petesejt. Ergo ezt követõen vagy(unk) termékenyek. Én úgy szoktam számolni, hogy kb. 12 órát még. De ez az én kis nõi logikám.
A kérdező hozzászólása: Én is így gondolom, de hát annyi mindent hallani, hogy összezavarodtam kissé. :)
Mivel a spermium kb. 72 óráig, a petesejt pedig kb. 12-24 óráig él, így az elõtte lévõ 3 napban és az ovuláció napján vagy termékeny.

A ciklus 23 napján lévő vér vételből milyen adatokat néznek meg?

Már lassan két éve próbálkozunk és el mentem dokihoz és el kezdtük a ki vizsgálást.Most vér vételre küldött.Ezekb?l milyen adatokat tudhatok majd meg?

Legjobb válasz: Szia! A dokid nem mondta? Nálam a hormonokat /sárgatest, pajzsmirigy/ vizsgálták. Szerologiai vizsgálaton is voltam. Ez is egy vérvétel és azt nézték, hogy átestem e már a rubeolán, vizsgálták a toxoplazma fogékonyságot a chlamydia-t. Remélem tudtam segiteni.

Szia! A dokid nem mondta? Nálam a hormonokat /sárgatest, pajzsmirigy/ vizsgálták. Szerologiai vizsgálaton is voltam. Ez is egy vérvétel és azt nézték, hogy átestem e már a rubeolán, vizsgálták a toxoplazma fogékonyságot a chlamydia-t. Remélem tudtam segiteni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!