Találatok a következő kifejezésre: A ciklus fele hány (8 db)

Kinek hogy írták fel a clostilbegyt nevű gyógyszert? Hogy kellett szednetek? A ciklus hanyadik napjától hány napig? És mennyit?

Miért van az,hogy változó,hogy kinek mikor kell elkezdenie szedni?A ciklus hossza dönti ezt el?

Legjobb válasz: 5. naptól kellett szednem napi kettõt. 28 napos ciklusaim vannak ( amúgy a leírásban is ez az általános kezdési idõpont, 3. naptól írja, ha rövidebb a ciklus).

5. naptól kellett szednem napi kettõt. 28 napos ciklusaim vannak ( amúgy a leírásban is ez az általános kezdési idõpont, 3. naptól írja, ha rövidebb a ciklus).
A ciklus 5 dik napjatol kell a 10 dik napig szedni. Elso honapban 1x1!

Milyen vizsgálatokkal derítik ki hogy a tüszöm nem reped meg? Ciklus melyik felében célszerű dokihoz menni, elején, vagy vége felé? A pete figyut hány naponta ellenőrzi a doki?

Legjobb válasz: Nekem a ciklus 10-11.napján kellett mennem uh-ra a tüszõk miatt!Általában 2-3 napota nézik meg uh-on a tüszõt.

Nekem a ciklus 10-11.napján kellett mennem uh-ra a tüszõk miatt!Általában 2-3 napota nézik meg uh-on a tüszõt.
Mi az a pete figyu? Amúgy ha nem reped meg a tüszõ, akkor fulliculos tüszõ marad a helyén, ami olyan mint egy kis ciszta. Onnan látja a doki, hogy nem a "seb" van ott ahonnan kipatant, hanem egy tüszõ, ami ciszta lett közben

A ciklus első fele hány napot foglal magába?

Sziasztok! A ciklus els? fele hány napot foglal magába?

Legjobb válasz: egy ciklus a mensi elsõ napjától a következõ mensi elsõ napjáig tart. Nem értem a kérdést.

egy ciklus a mensi elsõ napjától a következõ mensi elsõ napjáig tart. Nem értem a kérdést.
nekem 28 napos ciklusaim vannak és 14. napon van a PÉ-m. De neked nem biztos.
a ciklus nem azt jelenti, hogy egy adott hónapban meddig tart a mensid, tehát hogy hány napos, hanem azt amit az elsõ válaszoló írt! vagy most mi itt a kérdés?
én értem a kérdésed:) )))A ciklus elsõ fele mindenkinél változó, a második fele az fixen 14 nap...általában pl, ha 31 napos a ciklusod akkor 31-14717 akkor a ciklusod elsõ fele 17 nap+14 nap a másik fele és így jön ki a 31 nap...
bocs, az elõzõ válaszoló vagyok szóval 31-14=17 akart lenni, csak sok szám lett egyben


Hányszor hány utrogestant szedtél, amikor a ciklus második felében kellett a nemvártig, és hányszor hányat, amikor terhes voltál és a 12. hétig magzatmegtartás céljából kaptad?

Köszi?

Legjobb válasz: Én inszem után kaptam, adagja: 2 reggel hüvelybe, 1 délben szájon át, 2 este hüvelybe a menszig. Nekem sajna nem sikerült.

Én inszem után kaptam, adagja: 2 reggel hüvelybe, 1 délben szájon át, 2 este hüvelybe a menszig. Nekem sajna nem sikerült.
Szia! Lombik után kaptam megtapadás elõsegítésére, napi 3 x 2. Ha sikerült volna, ugyanúgy kellett volna tovább szedni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Várom a további tapasztalatokat! Olyan is érdekelne, akik closty mellé kapták a ciklus második felére!
mivel nekem sárgatestelégtelenségem van, én inszem napjától kaptam 3*2 duphastont, és este 1* crinone gélt hüvelybe. Pozitív lett a tesztem, tehát ez így ment tovább a 12, hétig. 30 hkm

Milyen adagolásban szedtél utrogestant a ciklus második felében? Hány napig? Miért írta fel a doki?

Legjobb válasz: Arra gondolok, hogy támogatásként pl. clostis hónapban, vagy progeszteronhiány miatt a beágyazódás segítésére. Minden tapasztalatért hálás lennék!

A kérdező hozzászólása: Arra gondolok, hogy támogatásként pl. clostis hónapban, vagy progeszteronhiány miatt a beágyazódás segítésére. Minden tapasztalatért hálás lennék!
én nem vezettem sosem. A dokim szerint ez nem a mai kor megoldása. Nagyon sok minden apróság is befolyásolja, amitõl máris fals eredményt ad
Köszönöm! Még egy kérdésem lenne viszont. Hõgörbét vezettél? Azon nem tapasztaltál semmi eltérést? Tehát a második szakaszban magas volt a hõd, ahogy kell? Mert nekem tökéletes hõgörbéim vannak és nem tudom, hogy a sárgatest elégtelenségnél hogyan alakul..
ciklusmonitorozás segített. A véreredményem mindig rendben volt, ezért nem is gondoltak rá, csakhogy ovuláció utáni napon gyönyörû nagy sárgatesetjeim voltak, rá 2 napra mikor mentem, viszont már nem látszódott egy sem :( És hát ugyebár ez termeli progeszteront, ami segíti a terhesség fenntartását amíg ki nem alakul a méhlepény és át nem veszi a szerepét( a 12.hétig) A következõ ciklusban már kaptam is a mindenféle okosságot, és meg is maradt a babuci. Elõtte 2 vetélésem volt, akkor ismeretlen, ma már ismert okból. A következõ babucinál már sokkal okosabbak leszünk, és remélem elkerülhetjük minden nõ legrosszab rémálmát Persze mindehez egy lelkiismeretes orvosra van szükség, nem egy pénzvadászra. Sok sikert neked.
ja, és természetesen gratula a babához :)
utolsónak: és hogy jöttek rá a sárgatest elégtelenségre? mi volt a tünete, és hogy-hogy 3 évig nem vették észre? én is erre gyanakszom, most néztem vissza a leleteimet, siralmas a progi szintem, viszont a nõdoki és az endodoki szerint is jó...
nálunk a kivizsgálások mindent rendben találtak, de 3 éve nincs baba. aztán rájöttek, hogy sárgatestelégtelenségem van.Ovuláció után lórúgásnyit progeszteronpótlást kaptam, azaz napi 3*2 duphastont+ crinone hüvelygél este 1* a nemvártig. Mivel hála istennek nem is jött meg, ugyanez ment tovább a 12.hétig. Minden rendben volt/van, és azóta a már 28 hetes kislányom vidámkodik a pocimban :)
ja, és természetesen csak ovu után kezdem el szedni(egyébként megakadályozhatja a peteérést!) és a nem várt napján teszt, ha negatív, akkor le kell állni az utróval, ha pozi, akkor irány a doki azonnal, h megemelje az adagot (na ilyen még nem volt nálam... :(
nálam nem találják az okot, szerintem csak találgat... egyébként is meggyõzõdésem, hogy semmit nem ér a napi 1, amit felírt, csak tudja, h türelmetlen vagyok és vmit csinálni akar...egyébként az IR elpusztíthatja a sárgatestet, tehát jó, ha szedsz utrót! bajod nem lesz tõle, az tuti, viszont segít megtámogatni a terhességet, ha létrejön, és még nem tudsz róla.
A kérdező hozzászólása: Azt mondta a doki, hogy szedjek 2x1-et, és ha nem használ, jövõ hónapban emeljük 3x1-re. Én is IR-es vagyok. :( Neked mire hivatkozva, vagy milyen vizsgálatok után írta fel?
IR-es vagyok (ami ált. alacsony progiszinttel jár), napi 1 utrót szedek, de szerintem ez nagyon kevés. Már clostit is szedek, de így sem emelte meg az adagot a doki. Te mennyit szedsz?
Köszönöm! Mondjuk nekem tökéletesek a hõgörbéim, megnyogtató vezetni, segít képben lenni a ciklusommal. Köszi azért az infókat!
Nekem 1-1, 5 hónapig tart ki kb. 2x kenem egy nap. Te miért kened?
A kérdező hozzászólása: Szia! Koszi a valaszt. Endometriozis es pcos miatt.Es nagyon gazak a hormonszintjeim. De abba fogom hagyni a kenest, mert az arwen torna oktato lebeszelt rola. Egy ciklust mar vegigkentem, meg a masodikat is szeretnem. Te miert kened? En Dr Pusztaitol vettem, baratcserje kapszulaval egyutt. Mekkora adagot kensz? Ket ciklust kitart neked a krem? Hanyadik naptol, meddig kened?
Terhes vagyok és fájdalmas ciszták lettem a mellemben. Kerestem a neten vmit amivel csökkenthetem a fájdalmat. Ez jónak tûnt, a 2. dobozzal kenem, a feszítõ fájdalom elmúlt, de azért fáj még, izgulok is miatta rendesen. Miért beszéltek le róla?
A kérdező hozzászólása: Mert, hogy nem azonos az emberi hormonokkal, csak elleplezi a tuneteket, de nem szunteti meg, ugyanolyan karos mint a mesterseges hormonok, es csak ront a betegsegen.
Hát nem tudom, van tatabányán egy labor központ, ott egy doktornõvel beszéltem én hiszek neki, Õ azt mondja, kizárt hogy ártana!!!! Azt tudom, h rendszeresen gyantáztatok és a combomon ahol mindig fekete vastag szõrök vannak mostanra eltûntek, egy szál sincs ott ahova kenem, nem nõtt ki.
A kérdező hozzászólása: De allitolag csak tuneti kezelesre jo. Nem megszunteti a kivalto okot, csak elfedi a tuneteket. Es csak addig hat, amig keni valaki.

Akiknek Utrogestant kell/kellett használni a ciklus második felében, hányat szemet használtatok?

Hanyadik napon kezdtétek el és mikor kellett abbahagyni? Gondolom az abbahagyás el?tt mindenképp tesztelni kell. Ha nega a teszt, akkor aznap már nem is kell Utro, vagy fokozatosan kell leépíteni és aznap még 1-et kell használni és másnap abbahagyni? Bocsi a sok kérdésért, de progesteron hiányom van, jöv? héten megyek az eredménnyel a dokihoz. Gondolom Utro lesz, csak érdekel mire számítsak! :) Köszi a válaszokat!!

Legjobb válasz: szia. 4 hetes terhesen mentem a dokihoz ,mert ment 1 hónap szabira nyáron és akkor írt fel Utrot 2 sikertelen miatt...addig is csak a terhes vitamint kellett szedni terhesség elõtt...mivel az uto sárgatest pótlás így ha nem vagy terhes még akkor nem hiszem adnának elõbb ,de ha mégis akkor kúpot kérj ne a kapszulát a dokim mondta a kúp jobb én is azt kaptam a 12.hétig napi 3x1 majd csökkentették a 13.héttõl ,mert akkor már termel annyit a szervezet...csökentésnél 3 naponta 2x1 majd 3 napig 1x1 de majd mondja a doki az adagot ugyis egyén válogatja.azért remélem segítettem :) sok sikert 22hetes 4napos

szia. 4 hetes terhesen mentem a dokihoz , mert ment 1 hónap szabira nyáron és akkor írt fel Utrot 2 sikertelen miatt...addig is csak a terhes vitamint kellett szedni terhesség elõtt...mivel az uto sárgatest pótlás így ha nem vagy terhes még akkor nem hiszem adnának elõbb , de ha mégis akkor kúpot kérj ne a kapszulát a dokim mondta a kúp jobb én is azt kaptam a 12.hétig napi 3x1 majd csökkentették a 13.héttõl , mert akkor már termel annyit a szervezet...csökentésnél 3 naponta 2x1 majd 3 napig 1x1 de majd mondja a doki az adagot ugyis egyén válogatja.azért remélem segítettem :) sok sikert 22hetes 4napos

Mikor lehet tesztelni? Most a ciklusom 31. napján vagyok. általába 30 naposak. De félek h korai a teszt, és csalódnák. Hány nap mulva mutatja ki általába? Akármilyen teszt jó? Ilyen olcsóbbra gondoltam.

most valahogy olyan érzésem van h nem fog megjönni.nem tudom miért.de semmi folyásom sincs,tök száraz vagyok.hasam nem fáj.de amugy semmi tünetem legszivesebben holnap reggel teztelnék,de lehet az tul k orai,és még ha az is lennék,nem mutatná ki.esetleg valakinek bevált a korai tesztelés?kérlek irjatok.köszi

Legjobb válasz: nem túl korai. nyugodtan tesztelhetsz reggel felkelsz pisilsz egy egyszerhasználatos pohárba kb úgy hogy két centi pisi legyen és tesztcsikot vegyél nem kazettásat - szerintem- ezek is jók: quickstrip- müller s.márkás lilly, x epil sok sikert neked! ++++++

nem túl korai. nyugodtan tesztelhetsz reggel felkelsz pisilsz egy egyszerhasználatos pohárba kb úgy hogy két centi pisi legyen és tesztcsikot vegyél nem kazettásat - szerintem- ezek is jók: quickstrip- müller s.márkás lilly, x epil sok sikert neked! ++++++
A kérdező hozzászólása: nem tudom merjek-e holnap tesztelni.annyit csalódam már.2 éve h nem jön össze.bár igazad lenne, h + lesz.még meglátom, lehet reggel megcsinálom, de legkésöbb szombat reggel.addig kikell mutatnia.és ha mégis negativ lenne, ugye akkor is van remény.hát majd kiderül.
Szia! Szerintem is nyugodtan tesztelhetsz holnap reggel. Nekem 28 napos ciklusaim voltak, é már a nemvárt elõtt 3 nappal kimutatta a 25-ös érzékenységû Lily.
A kérdező hozzászólása: ma hajnalba teszteltem, nem tudom hány óra lehetett.de azt irja az elsõ vizelet a legjobb.de sajnos negativ lett:(azért ne adjam fel?lehet tul korai volt a teszt, nincs elég hcg hormon?jó lenne pár nap mulva pozitiv lenne.mindig nem jött meg.sztetek mikor teszteljek megint?mikor érdemes?
Nekem az elsõ terhességemnél csak 10 nap után lett nagyon halvány pozitív.SZóval megy a drukk! Én is pont ebben a cipõben járok egyébként, mint Te.Az ovu után vagyok kb. 8-10 nappal, de semmi tünet se menszire se babára.
A kérdező hozzászólása: köszi a biztatást.igazad lehet.mert egyszer voltam terhes még 2004-be.ami sajnos elment(de ez nem ide tartozik), és 2 hét mulva teszteltem h elmaradt.na akkor kimutatta elég erõsen.de lehet másik tesztet is kéne vennem.nem t udom
Utolsó vagyok: Az a terhességem nekem is vetéléseel végzõdött sajnos, aztán meg lett egy missed ab és most újra próbálkozunk.Remélem összejön a babó nektek is és nekünk is!
A kérdező hozzászólása: hát reméljük.bár eléggé elvagyok keseredve, h negativ lett.:(de lehet csak tul korai volt a teszt.de szted ennek ellenéremondjuk 1 hét mulva lehet pozitiv teszt?nincs semmi mensi szerü érzésem.nem fáj a mellem, hasam, semmi.az nem baj?ugy hallottam h akkor is mensi szerü érzés van.vagy nem törvényszerü?ja és mindig száraz vok.az meg sztem jó jel.
Megint utolsó vagyok: Nekem mind a két terhesség teljesen más volt, ezért nem tudok mire alapozni.Amúgy nekem sincs semmilyen tünetem.Talán annyi, hogy péé után pár nappal esténkén t hányingerem volt, ha ettem ha nem ettem és fel voltam mindig fújódva.Pár napja nem igazán van étvágyam, mindig úgy érzem magam, mint aki már evett és talán kicsit mintha szagokra jobban felfigyelnék. Az elsõ terhességemnél, már elejétõl kezve nem tudtam meginni a kávét és undorodtam az édes kajáktól, meg nagyon érzékenyek voltak a mellbimbóim. A másodiknál észre sem vettem, csak ugyanúgy fájtak a melleim, mint amikor meg akar jönni, görcsölt a hasam, mindent megbírtam enni, inni még a kávét is.
A kérdező hozzászólása: még mindig nem jött meg:) de megint nem tesztelek, még gondolom korai.hisz tegnap reggel teszteltem negativat.de gondolom pár nap mulva kimutatja.remélem.az nem baj ha jött ki pár pattanásom az arcomon?ugyanis az menszi elött szokott:(vagy ilyenkor is lehet?most ez aggaszt.de mindig semmi menszi szerü tünet
Nagyon szorítok! Szerintem pattanás nem jelent semmit...
Szerintem nyugodtan tesztelhetsz már holnap reggel, valószínû + lesz! Írj majd, hogy mi lett! Drukkolok Neked!
Akkor már valószínû hogy a teszt kimutatná, hogy babás vagy. Sok sikert kívánok!!!
Egy 10-es érzékenységûvel tesztelhetsz nyugodtan. Elvileg már mutatnia kell, ha terhes vagy. Sokaknak már elõtte néhány nappal kimutatja, persze ez nem törvényszerû, mert van akinek csak napokkal utána. De egy próbát megér :) A Qupido tesztet nagyon dicsérik és 10-es érzékenységû. De a drágább Clearblue digitális is sokaknak elõtte már kimutatta. Drukkolok Neked!!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat.hát nem tudom hogy holnap merjek-e tesztelni.és ha mégse mutatná ki, akkor biztos nem vagyok az, vagy még azért probálkozzak?nem tudom ismeritek-e a discolor tesztet, patikába lehet kapni, és olcsóbb kategória.azt nem tudom hány nap mulva mutatja ki.
kérdezd meg a gyógyszerészeket hogy milyen érzékenységü. nekik tudniuk kell. ha úgy érzed még várnod kell várj még egy hetet de szedj legalább folsavat ok?
A kérdező hozzászólása: azért 1 hetet nem várok.max vasárnapig.nem is tudtam h ilyenkor a folsav jó.kösz h mondtad.el is kezdem szedni.ha meg már biztosra tudom, akkor veszek elevitet.
Szia!Én discolort használtam!27.napos volt a ciklusom és a 28.napon csináltam a tesztet és pozitív lett!
Nagyon drukkolok, hogy pozitívat tesztelj!!!!Írd majd meg kérlek mi lett az eredmény ha megcsináltad!
A kérdező hozzászólása: köszi a biztató válaszokat:) lehet nem várok vasárnapig vele.majd megirom mi lett.
Nekem is 30 naposak, és én a 30. napon vagyok ma. De a hõmérõzésbõl gondolom, hogy késõbb volt az ovum, a 19. napon. Szóval várok, hogy legalább 14 nap elteljen, és akkorra nem várom. (Vasárnapra). Lehet, hogy neked is késõbb volt ovulációd.
Szerintem tesztelj, akkor legalább tudod hányadán állsz!
A kérdező hozzászólása: az ovum 14.-én vagy 15.-én volt.mivel az elsõ negativ nap a teszt szerint 14.-én volt.
A kérdező hozzászólása: épp most jött meg:(érdekes mert folyás se v olt, meg semmi ami utalna rá


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!