Találatok a következő kifejezésre: A ciklus felében hogy kell (9 db)

A ciklus második felében hogy kell inni a palástfű teát?

Mármint mennyiséget és lehet e ízesíteni,vagy csak naturan?El?re is köszön a válaszokat.

Legjobb válasz: Én azt olvastam, hogy napi 2 csészével ajánlott a fogyasztása. Mivel az íze nem az "igazi", ezért mézzel szoktam "megbolondítani". :)

Én azt olvastam, hogy napi 2 csészével ajánlott a fogyasztása. Mivel az íze nem az "igazi", ezért mézzel szoktam "megbolondítani". :)
én eddíg csak a cickát ittam, de szerintem elég a napi egy bögre is mézzel nyugodtan ízesítheted, de mással ne, mert semlegesítheti a hatását:) ))

A cickafark-palástfű teáról már nagyon sokat olvastam itt. Hogyan kell pontosan inni, a kettőt teakeverékként végig a ciklus alatt, vagy pedig a ciklus első felében csak a cickafarkat, a peteérés után pedig csak a palástfüvet?

Nekem az a gondom, hogy nagyon hosszúak a ciklusaim, 40-45 napos és így elég nehéz eltalálni, hogy mikor van a peteérésem.

Legjobb válasz: A teakeverék szerintem rendbe hozza a dolgot. A keveréket mensi elsõ napjától kell fogyasztani napi 2 csészével peteérésig.Utána pedig napi 2 csészével palástfûteát inni a köv. mensiig. Én egész ciklus alatt vagyis 4 hétig a teakeveréket iszom, nem külön-külön.

A teakeverék szerintem rendbe hozza a dolgot. A keveréket mensi elsõ napjától kell fogyasztani napi 2 csészével peteérésig.Utána pedig napi 2 csészével palástfûteát inni a köv. mensiig. Én egész ciklus alatt vagyis 4 hétig a teakeveréket iszom, nem külön-külön.
Szerintem ne a cickafark palástfû kombit itt, hanem a következõt: A ciklus elsõ napjától málnaleél teát napi két csészével, majd a tüszõrepitõl palástfû teát az esedékes mensiig. Bõvebb infót a miértekrõl a http://www.babatervezok.otthona.net-en
Ha csak a ciklus beállítása a cél, akkor érdemes mindkettõt inni+ jó hatású még hozzá a málnalevél is. Én csak a cickafarkát és a palástfüvet ittam. Az én 44-47 napos ciklusomat a 3. hónapra beállította 30 naposra (nem feltétlen mindenkinek a 28 napos ciklus a normális- ezt orvos mondta)Ha babát szeretnél érdemes elõbb a ciklust beállítani. Sok sikert neked!

Microsoft visual studioba azt a feladat hogy olyan programot kell írni for ciklussal ami kiszámítja a szám legkisseb közös többszörösét (for ciklus! )?

plz segitsetek és kösz a segitséget

Legjobb válasz: Ennek szerintem fuss neki megint. Milyen programnyelven kell, ugyani a vs-ban több is van amiben lehet írni pl. C#, vagy Visual Basic. Másodszor, egy számnak nincs legkisebb közös többszöröse, csak többnek.

Ennek szerintem fuss neki megint. Milyen programnyelven kell, ugyani a vs-ban több is van amiben lehet írni pl. C#, vagy Visual Basic. Másodszor, egy számnak nincs legkisebb közös többszöröse, csak többnek.
Ó, jaj!

Igaz hogy ha a ciklus első napján veszem be az első tabit akkor már hat illetve ha 1 hetet várunk akkor már nem kell féli h terhes leszek?

Legjobb válasz: A tájékoztatóra az van írva hogy, ha ciklus elsõ napján veszed be akkor már véd. De szinte minden nõgyógyász elmondja hogy, várunk egy hónapot az a legbiztosabb.

A tájékoztatóra az van írva hogy, ha ciklus elsõ napján veszed be akkor már véd. De szinte minden nõgyógyász elmondja hogy, várunk egy hónapot az a legbiztosabb.
Az enyém az elsõ szemtõl véd, nem is védekeztünk az elsõ hónapban és nem is lettem terhes!

Akinek van egy kis ideje és kedve elmagyarázná nekem ezt a hőmérőzős dolgot? Mikor kell mérni, hogyan? Fel kell írni? Láttam a ciklus.hu-n is lehet vezetni. Mikor alacsony, mikor magas? Ebből hogy lehet megállapítani a peteérést, a terhességet?

El?re is köszönöm, nem nagyon vagyok tisztába ezzel, és szeretném tudni.

Legjobb válasz: ja,bocsi. Az kimaradt,hogy lehetõleg mindig ugyanabban az idõben is mérd a hõdet.Fontos,hogy ne egyik nap 6-kor,másnap meg fél 8-kor,mert akkor nem kapsz reális képet.

ja, bocsi. Az kimaradt, hogy lehetõleg mindig ugyanabban az idõben is mérd a hõdet.Fontos, hogy ne egyik nap 6-kor, másnap meg fél 8-kor, mert akkor nem kapsz reális képet.
http://www.ciklus.hu/images/diagramok/35d25985bc6317baa085a9.. Itt van a görbém is, ha érdekel.És nehogy elájulj, hogy milyen ingadozó!!!!!! Mégis kisbabát várok.El se hinném, ha más mutatná...
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen, kedves vagy:) sokat segítettél, most már értem:) nem tudom mennyire lenne nekem ingadozó, mondjuk a mensim se nagyon rendszeres sajna, illetve nagyjából az, csak 24-25. nap körül jön meg mindig, a ciklus.hu meg annyira nem mutatja jól az ovumat szerintem, szóval ezért kérdeztem.Köszi még egyszer:)

Stodette tablettát írt fel az orvosom. Valaki elmondaná hogyan is kell a fogamzásgátlót szedni? Mellette kell óvszerrel védekezni? Miért kell 7napos szünetet hagyni? És mikor? Honnan tudhatom, hogy védve vagyok? Rendszeres lesz tőle a ciklusom?

Legjobb válasz: Minden nap egy szemet kell bevenned, lehetõleg minden nap ugyan abban az idõpontban. A levél alján látod úgyis a számozást. A mensid elsõ napján kell elkezdeni szedni. A tájékoztatóban benne van hogy helyes használatnál már az elsõ szemtõl véd, de az orvosom szerint a második levél elsõ szemétõl tuti. Nem kell mellette óvszerrel védekezni, csak ha még nem szedted be a második levél elsõ szemét. A menstruációd rendszeres lesz. Nekem rövidebb ideig is tart. Remélem segítettem.

Minden nap egy szemet kell bevenned, lehetõleg minden nap ugyan abban az idõpontban. A levél alján látod úgyis a számozást. A mensid elsõ napján kell elkezdeni szedni. A tájékoztatóban benne van hogy helyes használatnál már az elsõ szemtõl véd, de az orvosom szerint a második levél elsõ szemétõl tuti. Nem kell mellette óvszerrel védekezni, csak ha még nem szedted be a második levél elsõ szemét. A menstruációd rendszeres lesz. Nekem rövidebb ideig is tart. Remélem segítettem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:) Még nem vettem meg a gyógyszert, szóval nincs elõttem a tájékoztató:) Azt még esetleg letudnád írni, hogy mikor kell a szünetet megtartani?:)
Nem bántásból kérdezem, de ezt miért nem az orvostól kérdezed, aki felírta? Õ tudja a legjobban...
A kérdező hozzászólása: Mert azt mondta, hogy minden benne lesz a tájékoztatóban. Csak ugye azt még nem látom.Ezért tettem fel ezt a kérdést.
Akkor valtsd ki a gyogyszert, es elotted lesz a tajekoztato. ;) Szunetet amugy levelenkent kell tartani, ami ugy fog kinezni, hogy ha megjon a menstruaciod vasarnap, elkezded szedni a tablettat. Minden este beszedsz egy szemet, es 21 nap mulva, szombaton beveszed az utolso szemet. Ekkor nem kezdesz meg egy ujat, hanem kihagysz egy hetet, es a kovetkezo het vasarnap kezded el szedni a kovetkezo levelet. Ebben a szunetben fog jelentkezni a megvonasos verzes, ami gyakorlatilag olyan, mint egy menstruacio.
Szia. Miután beszedted a 21. szemet is. Onnantól kell számolni hét naot amin nem szedsz gyógyszert. Kb. a második, harmadik gyógyszermentes napon fog megjönni. A következõ levelet pedig a 8. napon kell elkezdeni. Akkor is kezd el szedni a második levelet, ha még menstruálsz.
A kérdező hozzászólása: És ha a szünetben nem jön meg?Mert még nem állt be rendszeresre :S Mondta az orvos, hogy még az elején ugyanúgy rendszertelen lesz.De ha van, ha nincs akkor is a 8.napon kezdjem el a 2.levelet?

A ciklusom első felében a hőm 36, 5. Ma vagyok a 13. napon és leesett a hőm 36, 2-re. Ugye jól tudom hogy ma és holnap kell együtt lennünk, hogy terhes legyek? Ma van peteérésem?

Legjobb válasz: Én nem szoktam hõmérõzni,de úgy tudom,hogy a hõnek magasabbnak kell lennie peteéréskor,nem hogy le kell esnie.Bár lehet hogy én tudom rosszul.30 hetes kismami

Én nem szoktam hõmérõzni, de úgy tudom, hogy a hõnek magasabbnak kell lennie peteéréskor, nem hogy le kell esnie.Bár lehet hogy én tudom rosszul.30 hetes kismami
igen. jól tudod. a babtervezok.otthona.net oldalon nagyon sok infót találsz errõl a témáról rengeteg példagörbével. kérheted, hogy értékeljék ki a görbéd. én is kértem és 24 órán belül válaszoltak.
Igen, ma van a peteérésed."Az ovuláció idõpontjában, a hõmérséklet a korábbi átlaghoz képest 2-4 tizedfokkal csökken. Ez a csökkenés igen jellegzetes, de csak ritkán sikerül mérni, leginkább akkor, ha az ovuláció a hajnali órákra esik, ugyanis nagyon rövid ideig áll fenn." Mostantól emelkednie kell a hõnek vagy hirtelen, vagy fokozatosan. Úgyhogy mindent bele pont idõben vagytok!!!

A napközben mért hő is emelkedik a ciklus második felében a reggel mérttől függően? Tudom, hogy nem azt kell nézni, csak eszembe jutott, hogy követi-e arányosan.

Tehát ha pl. a reggeli 36,3, a délutáni36,8 és a ciklus végén a reggeli 36,9, a délutáni meg 37,5? Van ilyen összefüggés?

Legjobb válasz: A napközbeni hõ annyi mindennek van kitéve, annyi mindentõl függ, hogy ezt nem mondhatjuk. Napközben magasabb ugyan a hõ, de hogy mennyivel...? Mozoghatsz, sportolhatsz, finn szauna, meleg tea, idegesség mind-mind növeli a testhõt, a kinti hideg, az álmosság, fáradtság, unalom, ülõ munka pedig csökkenti. Szóval nem, nem mondhatom, hogy a nappali hõ garantáltan magasabb fél fokkal a reggelinél. És épp ezért nem releváns, nem lehet figyelembe venni.

A napközbeni hõ annyi mindennek van kitéve, annyi mindentõl függ, hogy ezt nem mondhatjuk. Napközben magasabb ugyan a hõ, de hogy mennyivel...? Mozoghatsz, sportolhatsz, finn szauna, meleg tea, idegesség mind-mind növeli a testhõt, a kinti hideg, az álmosság, fáradtság, unalom, ülõ munka pedig csökkenti. Szóval nem, nem mondhatom, hogy a nappali hõ garantáltan magasabb fél fokkal a reggelinél. És épp ezért nem releváns, nem lehet figyelembe venni.
A kérdező hozzászólása: Nem akarnám figyelembe venni, csak érdekesnek tartottam. Kíváncsiságból kérdeztem.
Nos, egy tapasztalat: elõfordult már, hogy napközben alacsonyabb hõt mértem, mint hajnalban. :-)

Nem vagyok terhes, probálkozunk, de vetélés miatt duphastont kell szednem a ciklus második felében. Lehet, hogy azért késik, mert ezt szedem? (Teszt negatív)

Nem jött meg, a gyógyszert meg akkor kell abbahagynom, ha megjött. Szerintetek lehet, hogy a duphaston kavar?

Legjobb válasz: Nekem azt mondta a dokim hogy a 28. napon teszteljek és ha akkor negativ akkor hagyjam abba a szedést mert amig azt szedem mensi nem lesz.Persze inszemináció volt a 12. napon szóval plussz 14 nap .

Nekem azt mondta a dokim hogy a 28. napon teszteljek és ha akkor negativ akkor hagyjam abba a szedést mert amig azt szedem mensi nem lesz.Persze inszemináció volt a 12. napon szóval plussz 14 nap .
Az hülyeség, hogy akkor kell abbahagynod, amikor megjött, ui. a Duphaston szedése közben nem jön fog megjönni. Én is szedtem, 10 napon keresztül kell szedned és abbahagyása utáni 3. ill. 4 napon fog megjönni. Legalábbis nálam mindig ez történt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, megkaptam a megerõsítést, hogy orvost váltsak... Tegnap 2 helyett csak 1-et vettem be, ma reggelre megjött.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!