Találatok a következő kifejezésre: A ciklus felében akkor (64 db)

Mi történne akkor, ha elfelejteném bevenni a tabit vagy mondjuk hasmenésem lenne a ciklusom fele után, és a kimaradt tabit nem pótolnám, de a ciklus hátralévő napjain ugyanúgy szeretkeznék a barátommal, mintha mi sem történt volna?

Nem történet ez meg vele, csak kíváncsi vagyok, hogy mi lenne. Elvileg akkor már nincs peteérés (mondjuk legyen ez a 17. nap, csak hogy konkrátumot mondjak). A kimarad tabi miatt ilyenkor beindulhat a peteérés, amellett, hogy utánra rendesen bevenném? Vagy ez attól is függ, hogy milyen régóta szedem? És az addig beszedett tabletták hatása teljesen elmúlik egy kimaradt nap miatt és az utána lév? tabik már semmit sem érnek?

Legjobb válasz: Olvasd el a használati útmutatót. Nem biztos, hogy teherbe esnél, de nagyobb lenne az esélye, mint normál esetben. Semmi esetre se próbáld ki, ha csak nem akarsz egy babát. De ha elfelejted bevenni a következõt 12 órán belül, akkor másképp is kell védekezni, különben lehet, hogy gáz lesz.

Olvasd el a használati útmutatót. Nem biztos, hogy teherbe esnél, de nagyobb lenne az esélye, mint normál esetben. Semmi esetre se próbáld ki, ha csak nem akarsz egy babát. De ha elfelejted bevenni a következõt 12 órán belül, akkor másképp is kell védekezni, különben lehet, hogy gáz lesz.
A kérdező hozzászólása: Elolvastam a betegtájékoztatók, meg nem is akarok ilyen helyzetbe kerülni. Csak azt nem értem, hogy ha megakadályozza a peteérést, akkor egy tabi kimaradása miért jár ilyen következménnyel. Mert pl ha hasmenésem lenne, de én úgy gondolom, hogy eltelt annyi idõ, hogy a tabi felszívódjon, de mégsem telt el... Kicsit félek az ilyen dolgoktól :-(
Ez megzavarná a ciklust, és esetleg lenne egy rendkívüli peteérés. Ne próbáld ki.

A menstruációs ciklus tünetei (főleg a vége felé) akkor is megmaradhatnak, ha sikerült a baba?

nekem amióta menstruálok,el?tte mindig kétszer akkorára duzzad a mellem.szerintetek ha teherbe esnék,ez ugyanúgy megmaradna?

Legjobb válasz: ez is emberfüggõ, mivel hallottunk olyat is, hogy van akinek nincsenek panaszai kezdetben, pedig nem babásan voltak, vagy fordítva.

ez is emberfüggõ, mivel hallottunk olyat is, hogy van akinek nincsenek panaszai kezdetben, pedig nem babásan voltak, vagy fordítva.
Szia! Ez nagyon változó! Én például semmilyen feszülést nem érzek, hanem csak olyan teltebb érzést. Mensi elõtt egy héttel elkezdett a bimbóm fájni, de semmi mást nem éreztem. Aztán a mensiidõ környékén kezdõdtek a tünetek, akkorra lettek erõsebbek. Pl. Amikor meg kellett volna jönni, elõzõ nap este szúró fájdalmat éreztem, ez nem kétoldalra sugárzott ki, hanem középre, ahol a méhem van. Elõször azt hittem, h meg akar jönni. És folyásom volt, de elõször minimális. Nagyon kellemes állagú, tényleg mint egy krém, de tejes állaggal. Aztán a nem várt elsõ napján nagyon sok folyás jött. Remélem, tudtam segíteni!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeket!!!

Volt olyan köztetek, aki nem középidőben, hanem a ciklus vége felé lett terhes? Mármint úgy értem, hogy volt középidőben ovuláció, de a hónap végi szeretkezésnél volt még egy spontán, amiből baba lett? (nem tudom, hogy értitek-e)

Legjobb válasz: Érteni érteném, de ilyen nincs. Amit a köznyelv "spontán ovulációnak" hív, az lényegében az, hogy a peteérés egy cikluson belül elõfordulhat "szabálytalan helyen". Ha a ciklus elején van, akár már menstruáció alatt az olyankor szokott elõfordulni, amikor az azt megelõzõ ciklusban nem tudott kilökõdni a petesejt, és így az új ciklus korai napjaiban ez megtörténik (és igen, sokszor egy jó kis orgazmus ami segít ebben!). A másik eset, ha nem a középidõ környékén van, hanem kitolódik, ennek is több oka lehet (akár valamilyen gyógyszer szedése). Ha már megtörtént egy adott ciklusban a peteérés, akkor olyan hormonokat termel a szervezet, amik újabb pete kilökõdését gátolják. A két petéjû ikrek esetén pedig a két petesejt egymáshoz nagyon közel, kb. 48 órán belül lökõdik ki, szintén emiatt a hormonhatás miatt. 3 gyermekem fogant eddig, egyik középidõben, másik a ciklus vége felé (kitolódott peteérés), a harmadik meg meglepõeb korán, a ciklus 10. napja körül. De az adott ciklusokban sehol máshol nem volt peteérésem.

Érteni érteném, de ilyen nincs. Amit a köznyelv "spontán ovulációnak" hív, az lényegében az, hogy a peteérés egy cikluson belül elõfordulhat "szabálytalan helyen". Ha a ciklus elején van, akár már menstruáció alatt az olyankor szokott elõfordulni, amikor az azt megelõzõ ciklusban nem tudott kilökõdni a petesejt, és így az új ciklus korai napjaiban ez megtörténik (és igen, sokszor egy jó kis orgazmus ami segít ebben!). A másik eset, ha nem a középidõ környékén van, hanem kitolódik, ennek is több oka lehet (akár valamilyen gyógyszer szedése). Ha már megtörtént egy adott ciklusban a peteérés, akkor olyan hormonokat termel a szervezet, amik újabb pete kilökõdését gátolják. A két petéjû ikrek esetén pedig a két petesejt egymáshoz nagyon közel, kb. 48 órán belül lökõdik ki, szintén emiatt a hormonhatás miatt. 3 gyermekem fogant eddig, egyik középidõben, másik a ciklus vége felé (kitolódott peteérés), a harmadik meg meglepõeb korán, a ciklus 10. napja körül. De az adott ciklusokban sehol máshol nem volt peteérésem.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ.
Teljesen egyet értek az elsõvel. Ilyen nincs. Olyan lehet, hogy még az ovu elõtt esetleg van még egy spontán petekilökõdés, de ha megtörtént a rendes ovuláció, utána a következõ ciklusig már nem lesz, mert teljesen más hormonokat termel a szervezet. Vagy a rendes ovuláció tolódik ki.
Kedves elsõ! Látom, hogy te valamilyen szinten értesz hozzá! Az lenne nekem a kérdésem, hogy ha nekem átlagban 28 napont jön meg, de mondjuk elõzõ hónap 24 napra jött meg, az azt elentheti, hogy nem volt peteérésem, így a ciklusom után korai peteérés lesz? Nem tudom, érted e a kérdésem? Köszi válaszod!

Aspirin protect! Aki szedte egész ciklusban kell szedni, vagy csak a ciklus első vagy második felében?

Legjobb válasz: Szia,nekem egész ciklusban kellett szedni,én lombikos vagyok.

Szia, nekem egész ciklusban kellett szedni, én lombikos vagyok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!Én is így tudtam, csak valaki mást mondott és elbizonytalanodtam!

Ha a fogantatas a ciklus masodik felebe tortenik, menstruacio elott (esetleg 2-3 nap), akkor a terhessegi jelek mikor jelentkeznek?

Legjobb válasz: Mindig a fogantatástól számított 14 napot kell figyelembe venni, a ciklus napjától függetlenül. Tehát, ha ez a 14 nap helyett a 19-en történik, akkor 19+14=33 nap,... értelem szerûen hosszabb lesz a ciklus is.

Mindig a fogantatástól számított 14 napot kell figyelembe venni, a ciklus napjától függetlenül. Tehát, ha ez a 14 nap helyett a 19-en történik, akkor 19+14=33 nap, ... értelem szerûen hosszabb lesz a ciklus is.
Fogantatástól számítva kb. 2 hét múlva kezdõdhetnek a tünetek.
A kérdező hozzászólása: azt elfelejtettem odairni, hogy a menstruaciom az megjott, mivel elotte 2 nappal is voltunk egyutt, ezert zavarodtam ossze, mivel a hasam ugy gorcsol mintha megakarna jonni, pedig mar szinte levan jarva, es a melleim is feszesen maradtak
az bíztos hogy annál többet ér mint ha azt sem innál!

A cickafark-teát a ciklus első felében kell inni? Szabad-e akkor inni, ha clostit szedtem?

Legjobb válasz: Csak az elsõ kérdésedre tudok válaszolni: igen, a ciklus elsõ felében kell inni. Hogy Closti mellett lehet-e, azt a dokidtól kérdezd meg.

Csak az elsõ kérdésedre tudok válaszolni: igen, a ciklus elsõ felében kell inni. Hogy Closti mellett lehet-e, azt a dokidtól kérdezd meg.
Én PCO szindrómára szedtem a clostyt és a ciklus elsõ felében ittam a cickafarkteát, igaz nem minden nap (de csak azért mert lusta voltam mindig fõzni :) . Aztán peteérés körül semmit nem ittam, így volt 7-8 nap szünet, aztán palástfûteát (állítólag segít a beágyazódásban és a terhesség megtartásában) Ezt ittam, míg ki nem derült, hogy terhes vagyok :) . Remélem nektek is összejön. 30 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Most elõször én is így próbáltam, closti+ cickafark, mától palástfû, holnap kezdem a duphastont, ami a beágyazódást segíti. Én is remélem, hogy sikerül, köszönöm a válaszokat.

Igaz hogy ha a ciklus első napján veszem be az első tabit akkor már hat illetve ha 1 hetet várunk akkor már nem kell féli h terhes leszek?

Legjobb válasz: A tájékoztatóra az van írva hogy, ha ciklus elsõ napján veszed be akkor már véd. De szinte minden nõgyógyász elmondja hogy, várunk egy hónapot az a legbiztosabb.

A tájékoztatóra az van írva hogy, ha ciklus elsõ napján veszed be akkor már véd. De szinte minden nõgyógyász elmondja hogy, várunk egy hónapot az a legbiztosabb.
Az enyém az elsõ szemtõl véd, nem is védekeztünk az elsõ hónapban és nem is lettem terhes!

Van közöttetek olyan valaki, aki a ciklus első felében korai peteérésből fogant meg?

Arra lennék kíváncsi, hogy valamiért korábban volt peteérés, mint általában és ilyen esetben ez látszódott-e a h?diagrammon? Ma vagyok a ciklus 7. napján (gyenge mensi után) és olyan er?s peteéréses tüneteim vannak (nagyon sok átlátszó nyúlós hüvelyi nyák, b.o.-i petefészek és derékfájdalom, nyitott méhszáj), mint még soha, de nekem mindig 10-12 nap között szokott ez lenni. Bocsánat, hogy ilyen hosszúra sikeredett, csak soha nem volt még ilyen. El?re is köszi, ha valaki tud segíteni

Legjobb válasz: igen. a barátnõmnek mindig a mensi után van peteérése. nem tudom akkor hogy rendszeres a ciklusa, de az. na mind1. mind a két terhessége mensi utáni héten fogant.

igen. a barátnõmnek mindig a mensi után van peteérése. nem tudom akkor hogy rendszeres a ciklusa, de az. na mind1. mind a két terhessége mensi utáni héten fogant.
szia.én valamikor az 7-9.nap között lettem babás.Nekem a dokim azt mondta nemcsak szokott idõben lehet pé.Sõt egy orgazmus is kiválthat újabbat:) Hõt nem mértem, így nem tudok erre válaszolni neked.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat :) Esetleg még valaki?
Ovu után kb egy héttel is le szokott esni a hõ.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!