Találatok a következő kifejezésre: A cigányok gondolják azt, hogy nekik (1 db)

A cigányok miért gondolják azt, hogy nekik nem kell dolgozniuk és hogy minden megilleti őket?

És egyesek így is szépen megélnek ( a segélyekb?l) , mert az nekik szerintük alanyi jogon jár. Tisztelet a kivételnek.

Legjobb válasz: mert a törvények lehetõvé teszik számukra ezt, õk meg élnek vele

mert a törvények lehetõvé teszik számukra ezt, õk meg élnek vele
Na jahhh!!!!!! Az egyik barátnõm Hitler elveit követi. vajon ez a cigányoknál is beválna vagy hülyeség??????
Lassan odajutunk, hogy a cigányok jobban élnek mint Mi magyarok... (akik dolgoznak..)
Láttam már, hogy ment a cigány segélyért, nem fért volna bele a keretbe, és azt mondta, otthagyja a gyerekeit. Ilyen hozzáállást... Felénk van egy család, a szülõk sosem dolgoztak, van vagy 6-8 gyerek, útban a következõ. Családi pótlékból, segélybõl vígan megélnek, telik kocsmára... És jönnek kuncsorogni használt babaruáért, babakocsiért. Ja, tavaly nyáron még a Balatonra is elmentek. Mi meg dolgozunk látástól mikulásig, a rezsim megérem kinyögni, nem emlékszem már, mikor voltunk utoljára nyaralni, hacsak 1-2 napra is, és az óvodai ingyen étkezésrõl is 860 Ft miatt csúsztunk le. Persze, ha lenne még 1 gyerek, alapból meglenne... És én vajon melyik ombudsmanhoz menjek panaszra?! De tény, ismerek dolgos, normális cigányt is, csak sajnos nagyon kevés az ilyen.
Azért, mert a vezetõink nem akarnak törõdni ezzel a problémával, hiszen "Magyarországon nincs faji/nemzetiségi kérdés!". Egyszerû, itt a segély, oszt kuss.
Mert Kádár papa erre tanította õket.
Ne aggódj, ez már nem fog sokáig mûködni. Egyre csökken a munkaképes és dolgozó emberek száma, szóval lõttek a segélyeknek hamarosan. Egyébként meg azért illet meg õket ennyi "kiváltság", mert a liberális rendszer és törvények több jogot biztosítanak nekik, mint nekünk magyaroknak.
a lehet az oké de hogy bûn e vagy nem az mindegy nekik XD de szerencsére most közmunkához lesz(?/van?) kötve valami segély
Mert a cigány nyelvben nincs szó a munkára. Komoly! Keress rá a lovári nyelvben a munka szóra! Azt írja ki, hogy nincs. És ami nincs az nincs. Honnan tudná a szerencsétlen, hogy dolgozni lehet, és nem bûn!
Felénk van egy család.apu anyu négy pudré.180 E ft a jövedelem. Anyu apu segély, hatalmas családi pótlék, ingyen kaja könyv mivel rászorulnak. Te elmennél a helyükben dolgozni? A szociális rendszerünk úgy szar ahogy vagy. Gyökeresen kellene változtatni:S:S:S
Mert állambácsi erre szoktatta õket.
Mert õk megtehetik...
Hát õk rajosak.. nekik szabad dik. Nem tudtad..? Deszégyen vagy szomoroggyál meg. Najó nem.., de így gondolják. Ennyi.
Azért, mert egyes politikai rétegnek elég nagy szavazó bázist jelentenek a romák. A legegyszerûbb megnyerni a szavazatukat a kényelmes élet biztosításával. Én pl. a nagycsaládosságot nem pénzzel "jutalmaznám" hanem adókedvezménnyel. Tehát aki nem dolgozik (romák) az nem élvezné a nagycsaládosság elõnyeit.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Cigánypecsenye, a név rasszista?

http://hvg.hu/vilag/20131007_Politikai_korrektseg_Magyaros_p..

Maradjon a név vagy menjen (a levesbe)?

11

Már a cigánypecsenyét sem lehet nevén nevezni Németországban. Nem túlzás már ez egy kicsit?

13

Mi a véleményetek a következő ötletről? Szerintem a házasság alatt szerzett nyugdíjjogosultság fele (a vagyonhoz hasonlóan) az évek arányában a házastársat illesse.

Szerintem az lenne az igazságos, ha a házasság alatt szerzett nyugdíjjogosultság fele is (az évek arányában) a házastársat illesse, ne csak a megszerzett vagyon.
Ezzel elkerülhető a hagyományos családmodell szétverése, és a házasság alatt otthon maradt, vagy kevesebbet kereső fél hátrányba kerülése még egy esetleges válás után is.
(Ha a volt házastárs már nem él, úgy a még életben lévő fél a másik fél után járó teljes összeget kapja meg, míg a levonásnak csak a felét kelljen érvényesíteni, így ezzel az intézkedéssel az özvegyi nyugdíj is megszüntethető és igazságosabbá tehető.) Fontos, hogy a törvény gendersemleges legyen.

Ha tehát például valaki 10 év házasság után vált el, úgy az ő nyugdíjának 12,5%-a a volt házastársát illeti, míg emellett ő is megkapja a volt házastársának nyugdíjának 12,5%-át, figyelembe véve átlag 40 év munkaviszonyt.

Szerintem az intézkedés mindenkinek előnyös lenne és igazságosabbá tenné a válás utáni élethelyzeteket.
Eredményeként például a házasság alatt otthon maradt feleség sem esik el az otthon maradás miatt a nyugdíjjogosultságtól és bátrabban marad otthon, mert a férj ez idő alatt szerzett jövedelme után őt is megilleti majd a nyugdíj. Ugyanígy sok olyan férfi is van, aki a házasság alatt alacsonyabb jövedelemre bejelentett, de más a nyugdíjat nem növelő legális módon jövedelmet szerző vállalkozást folytatott, majd az így szerzett, a későbbi nyugdíjat megalapozó vagyon (pl. albérletbe kiadott lakás) pedig házassági vagyonközösség megszűnésekor feleződött. Ez esetben a férj nyugdíja is reálisabb lenne, hiszen nem csak a volt feleség élvezné a vagyonból biztosított nyugdíjat.
A rendszer a házasságok értékét is megőrzi, hiszen egy ilyen rendszer esetén nem riasztaná el a nőket a házasságkötéstől és a hagyományos értékek, berendezkedések megőrzésétől az, hogy ha ők nem dolgoznak és otthon maradnak, akkor nem lesz majd nyugdíjuk.
Ha a házasság alatt a vagyon úgy is feleződik, akkor miért nem tekinti a törvény vagyonnak a nyugdíjjogosultságot is? A mai megváltozott világban sok minden másként van mint régen, és sok mindent utána kellene igazítani a törvényekben ennek, hogy a házasság ne elriasztó, hanem értékmegőrző tényező maradhasson.

8

Egy falut/várost lekapcsolni egy országról és ott saját miniállamot alapítani az lehetséges vérontás nélkül?

Ha igen, hogy?

6

Miért háborodtak fel a tanárok?

Heti 32 óra munka olyan sok? Egy átlag ember 40 felett teljesít.

22

Ha egy magyar származású lányt veszek el feleségül, akinek már megvan az amerikai állampolgárság, énis megkapom?

3

A kuruc. Infon tényleg ennyi hülye van? Szíria vs USA kép.

http://kuruc.info/r/6/118576/

ez valami félelmetes mennyi elmebeteg istenítni Aszadot meg a feleségét... Meg a kommentek te jó ég olvassátok el... nagyon gáz pedig én rendszeres olvasója vagyok a kuruc-nak, de ez most betett.

23

Hl tudnám letölteni Hamberger Judit: Közép-Európa politikai dimenziójának megvalósítási kísérlete: a visegrádi együtműködés c. cikkét?

történelem versenyhez kéne

1

Kitörölném a politika fogalmát is az emberek tudatából. (? )

Nem politizálok, tehát nem tudom, hogy ez az elv melyik politikai rendszer eszméjéhez áll közel, ha egyáltalán létezik ilyen párt. Viszont, szerintem jobb lenne utána a világ. Egy ősi rendszer visszaállítása.

3

Manapság liberálisnak és baloldalinak illetve szélsőbaloldalinak lenni egyenlő a magyarellenességgel?

Nézzük meg a baloldali politikusokat, hozzájuk társulnak a liberális nézetek is, és ezzel együtt nem tudok mást mondani mint a magyarellenesség.
Nem azt mondom,hogy baloldalinak lenni egyenlő azzal,hogy gyűlölöm a saját népem, mert nézzük csak meg Slotát, baloldali de mégis kiáll a szlovákokért, de itt?!Melyik baloldali politikus állt ki,hogy na ide figyeljetek cigányok/szlovákok/románok?!Egyik sem!
A baloldali kereskedelmi csatornák szélsőségesnek nevezik a Kárpátia zenekart, pedig pont ők azok akik nem rekesztenek ki senkit sem a zenéikkel, csak egyszerűen magyar érzelműek.
Mindentől és mindenkitől elhatárolódnak aki kicsit is büszke a magyarságára, de az,hogy szidalmazták a rabbit az 3 napos hír, de mikor valaki megvernek mert magyar azt meg majd lehozza a HírTV, nehogy már nekik kelljen foglalkozniuk a magyarokkal., tök abszurd lenne nem?!
A kérdésemre a legjobb példa a kereskedelmi csatornák és a politikai baloldal bemutatása, elvégre ők testesítik meg a baloldalt, tehát most nem kell azzal jönni,hogy én baloldali vagyok és szeretem a hazámat, mert én elhiszem, nem erről van szó,hogy egy-egy ember mit gondol, hanem arról,hogy mit mutat a baloldal "vezetősége".

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!