Találatok a következő kifejezésre: A cigány nyelvek melyik nyelvcsaládba tartozik tartoznak (1 db)

A cigány nyelv (nyelvek) melyik nyelvcsaládba tartozik (tartoznak)?

Legjobb válasz: Ami létezik a földön mindegyikbõl loptak egy kicsit :) Meghatározhatatlan

Ami létezik a földön mindegyikbõl loptak egy kicsit :) Meghatározhatatlan
a sudárhoz jobban hasonlít, de ha igazad is van, kedves elõzõ, az is lopott :)
Az utolsó válaszolónak üzenem, hogy nincs igaza, mivel a sukár szónak semmi köze a magyar "sudár"-hoz, hanem éppen a hindi "sundar" /szundar/ szóhoz, ami szépet jelent, valamint a hindiben is van tu mint személyes névmás
igen, a nyelvet is úgy lopkodták össze :) ezért olyan könnyû megtanulni, ha már tanultál valamilyen nyelvet plusz tudsz magyarul...annak idején ki is használták ezt a diplomára várók :) gyorsan pikkpakk lenyelvvizsgáztak cigányból mert azt annyira könnyû volt megtanulni...sajna ma már nem fogadják el épp emiatt... én 14 éves koromban 2-3 hét alatt megtanultam alapszinten kommunikálni cigányul egy kis cigánybarátnõmnek köszönhetõen...és a legtöbb szavuk tényleg már létezõ nyelvekbõl van összerakosgatva, max egy nagyon picit változtattak rajta...pl: sukár = sudár, ami egyenlõ a széppel...csak egy betût változtattak meg :D, vagy tu=te, vagy pl hogy ne csak magyarból lopott szót írjak: mé= angolul me, azaz én :)
Ha jól tudom, az emberszabású majmok nyelvébõl vették a legtöbbet.
A cigányok az észak-indiai Pandzsábból jöttek úgy ezer évvel ezelõtt. A nyelvük az indoeurópai nyelvcsaládba és az indoárja nyelvek közé tartozik. Maga a cigány nyelv a hindinek egy erõsen torzult változata, de hasonlóságok felfedezhetõk. Rokona még a gudzsarátinak és a maráthi nyelvnek is :) . Elkezdtem hindiül tanulni, azért tudom így :) )
Mindenhonnan loptak egy kicsit... pfff ezt mindenki tudja. de a nyelvbõl is loptak?
a cigányok tudtommal indiából jöttek és keveredtek a különbözö népekkel és innen-onnan mindig loptak egy kicsit
Nekem egyik tanár azt tanította hogy a cigányok magyarok, a másik azt, hogy románoktól származnak na és india is felmerült. Szeritnem manapság ez már nehezen megállapítható...
A lovári indoeurópai, azon belül indoiráni.
A roma nyelv a hindi és urdu nyelvekkel együtt az indoeurópai nyelvcsalád indoiráni ágának indoárjai nyelveihez tartozik.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Az alábbi két angol mondat helyes? "you are telling me to" és a "you telling me to"? Elvileg ugyanazt jelenti, csak egyik helyen van ARE, a másik mondatban pedig nincsen és nem tudom eldönteni, hogy az are feltétlenül kell-e, vagy sem.

7

A "nák-ozás" és a nevek előtti a/az miért hiba?

Úgy tudtam, hogy egyes nyelvjárások része a -nák toldalék olyan használata, hogy : tanulnák, tudnák, stb.

Valamint egy csomó helyen (nem csak BP-n) hallottam, hogy : a Zoli, az Eszti, a Peti, az András stb.

Vagy ezek miért számítanak hibának? Most a nyelvtankönyvi szabályon kívül. (mély-magas hangrendűség stb)

15

Az angol különböző akcentusaiban hogyan kell az 'r'-t kiejteni?

5

Jó a fordításom? (angol)

Elég hülye mondat, de csak próbaképp mértem fel a tudásom. Nem tanulok angolt, de szeretnék, és érdekelne, hogy mennyire megy. A mondat: "Élj úgy, mint Spongyabob. Mosolyogj egész nap és idegesítsd minden rosszakaród azzal, hogy boldog vagy." Nem használtam szótárt, ezért az idegesítsd helyett azt használtam, hogy menj az agyára. A sajátom: "Live as Spongebob. Smile all day and go to ill-wisher's brain that you're happy." Csak annyi érdekelne, hogy helyes-e a mondat? Köszi:)

2

Írnátok pár gyakori angol vezetéknevet?

Keresztnév ötletek is jöhetnek, de főleg vezetéknevek jöjjenek. Nem muszály gyakori, lehet kevésbé ismert is.

2

Mit tegyek hogy ne parázzak ennyire attól hogy angolul kell beszéljek?

Egyszerűen kiver a víz ha angolul kell megszólalnom. Attól félek hogy nem jó a kiejtésem vagy hogy valamit rosszul mondok. A múltkor a metróban leszólított egy angol turista h merre van a keleti pu. erre én annyira leblokkoltam hogy egyszerűen azt mondtam neki hogy nem tudom. Pedig én is épp oda tartottam és ráadásul olyan közel volt a keleti hogy csak egy mozgólépcső választotta el őket attól hogy meglássák az épületet. 15 éves vagyok és írásban elég király vagyok angolból. Meg meg is értem a nyelvet elég jól. De ha arról van szó hogy egy szót is szóljak ezen a nyelven..... Bár ez lehet hogy az angoltanárnőm erős terrorizálásénak is köszönhetem...:D Na mindegy, szóval segítsetek!

5

Japán számlálót mondanátok a szívhez?

Arra lennék kíváncsi, hogy a "szív-nek" (kokoro) mi a számlálója? Megkérdeztem egy japánt és azt mondta fogalma sincs, mert még nem tette így szám szerint mondatba.
Köszönöm előre is!

8

Hogyan van az angolul? : Én nagyon szeretem ezt csinálni.

4

Hogy mondják ezeket az angolok?

Az ilyen aranyos szavakat, tehát nap helyett napocska, tehát nap+ocska. Aranyos helyett ari. Ilyen csicsás szavakat.

3

Hogy kell kiejteni, hogy white hair?

angol, kiejtés,

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!