Találatok a következő kifejezésre: A cigány nyelvek melyik nyelvcsaládba tartozik tartoznak (1 db)

A cigány nyelv (nyelvek) melyik nyelvcsaládba tartozik (tartoznak)?

Legjobb válasz: Ami létezik a földön mindegyikbõl loptak egy kicsit :) Meghatározhatatlan

Ami létezik a földön mindegyikbõl loptak egy kicsit :) Meghatározhatatlan
a sudárhoz jobban hasonlít, de ha igazad is van, kedves elõzõ, az is lopott :)
Az utolsó válaszolónak üzenem, hogy nincs igaza, mivel a sukár szónak semmi köze a magyar "sudár"-hoz, hanem éppen a hindi "sundar" /szundar/ szóhoz, ami szépet jelent, valamint a hindiben is van tu mint személyes névmás
igen, a nyelvet is úgy lopkodták össze :) ezért olyan könnyû megtanulni, ha már tanultál valamilyen nyelvet plusz tudsz magyarul...annak idején ki is használták ezt a diplomára várók :) gyorsan pikkpakk lenyelvvizsgáztak cigányból mert azt annyira könnyû volt megtanulni...sajna ma már nem fogadják el épp emiatt... én 14 éves koromban 2-3 hét alatt megtanultam alapszinten kommunikálni cigányul egy kis cigánybarátnõmnek köszönhetõen...és a legtöbb szavuk tényleg már létezõ nyelvekbõl van összerakosgatva, max egy nagyon picit változtattak rajta...pl: sukár = sudár, ami egyenlõ a széppel...csak egy betût változtattak meg :D, vagy tu=te, vagy pl hogy ne csak magyarból lopott szót írjak: mé= angolul me, azaz én :)
Ha jól tudom, az emberszabású majmok nyelvébõl vették a legtöbbet.
A cigányok az észak-indiai Pandzsábból jöttek úgy ezer évvel ezelõtt. A nyelvük az indoeurópai nyelvcsaládba és az indoárja nyelvek közé tartozik. Maga a cigány nyelv a hindinek egy erõsen torzult változata, de hasonlóságok felfedezhetõk. Rokona még a gudzsarátinak és a maráthi nyelvnek is :) . Elkezdtem hindiül tanulni, azért tudom így :) )
Mindenhonnan loptak egy kicsit... pfff ezt mindenki tudja. de a nyelvbõl is loptak?
a cigányok tudtommal indiából jöttek és keveredtek a különbözö népekkel és innen-onnan mindig loptak egy kicsit
Nekem egyik tanár azt tanította hogy a cigányok magyarok, a másik azt, hogy románoktól származnak na és india is felmerült. Szeritnem manapság ez már nehezen megállapítható...
A lovári indoeurópai, azon belül indoiráni.
A roma nyelv a hindi és urdu nyelvekkel együtt az indoeurópai nyelvcsalád indoiráni ágának indoárjai nyelveihez tartozik.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogy szól angolul?

"hagyománytisztelő magyar polgár"
"vonzódik a régi dolgok iránt" --(azt hiszem erre mondják hogy vintage)
"hangulatom a Hold állásától függ"

1

Hogyan ejtjük?

Hogyan ejtjük az éau-t a franciában? Hogyan ejtjük hogy Réaumur?

4

Hogy írjuk helyesen azt, hogy józsef attilás?

József Attilás, József attilás, józsef attilás?

4

Hogy mondjuk németül ezt a két mondatot?

- Ki kell mennem (WC-re). (elegánsan)

- Egyet kérek abból/azokból. (vásárlásnál)

1

Németben kéne segítség, le kéne fordítani ezeket a mondatokat Präteritumra, esetleg valaki? pár mondattal is előrébb vagyok

In der Nacht habe ich computer spielt. Ich habe Musik gehört. Ich habe Büchen gelesen. Mit meinem Freund bin ich Rad gefahren. Ich bin am Strand mit meinem Freund gewesen. Ich bei meniem Freund und er bei mir zeit verbracht. ich habe auf meine Schwestern aufgepasst. Im Sommer bin ich um 11 Uhr aufgestanden. Ich bin um 1 Uhr ins Bett gegangen. Im Sommer habe ich Musik hochgeladen. Ich habe in der Disko getanzt. Ich habe mit meiner Freundin gejoggt. Ich habe in dem Supermarkt Klamotten gekauft. Ich habe in dem Strand gebadet. Ich habe viel Pizza bestellt. Im Sommer bin ich meine Freunde nach Spanien geflogen. Hat dein Vater viel gearbeitet? Warum hast du keinen Hamburger gegessen? Das Kind hat eine Torte zum Geburtstag bekommen. Hellft ihr gern eurer Mütter geholfen? Haben die Polizei alle Leute kontrolliert? Wir haben am Freitag ins Theater gehen gekannt. Wann hast du dein Zimmer auf geräumt? Der Mann hat ins gescheft gehen weil er Bier trinken müssen. Wir sind bis 14 Uhr in der Schule geblieben.

3

Valaki 6-nál több angol szót aminek az első kezdőbetűje T a második pedig E?

pl.:table

4

Milyen mondtokat lehetne összeállítani ezekkel a szavakkal?

he escrito, has metido, ha copiar (copido), hemos vivido, habeis cenado, han leído

2

I have a cold=Megfáztam ?

7

Németül: kikapcsolódás?

valami jó kis szavakt, vagy kifejezést keresek, arra, h ' nem gondolok semmire' vagy 'kikapcsol pl. egy könyv'. Köszi:)

1

Mit jelent ez, hogy "het zielig voor die vrouw"? (holland)

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!