Találatok a következő kifejezésre: A cigány nyelvek melyik (3 db)

A cigány nyelv (nyelvek) melyik nyelvcsaládba tartozik (tartoznak)?

Legjobb válasz: Ami létezik a földön mindegyikbõl loptak egy kicsit :) Meghatározhatatlan

Ami létezik a földön mindegyikbõl loptak egy kicsit :) Meghatározhatatlan
a sudárhoz jobban hasonlít, de ha igazad is van, kedves elõzõ, az is lopott :)
Az utolsó válaszolónak üzenem, hogy nincs igaza, mivel a sukár szónak semmi köze a magyar "sudár"-hoz, hanem éppen a hindi "sundar" /szundar/ szóhoz, ami szépet jelent, valamint a hindiben is van tu mint személyes névmás
igen, a nyelvet is úgy lopkodták össze :) ezért olyan könnyû megtanulni, ha már tanultál valamilyen nyelvet plusz tudsz magyarul...annak idején ki is használták ezt a diplomára várók :) gyorsan pikkpakk lenyelvvizsgáztak cigányból mert azt annyira könnyû volt megtanulni...sajna ma már nem fogadják el épp emiatt... én 14 éves koromban 2-3 hét alatt megtanultam alapszinten kommunikálni cigányul egy kis cigánybarátnõmnek köszönhetõen...és a legtöbb szavuk tényleg már létezõ nyelvekbõl van összerakosgatva, max egy nagyon picit változtattak rajta...pl: sukár = sudár, ami egyenlõ a széppel...csak egy betût változtattak meg :D, vagy tu=te, vagy pl hogy ne csak magyarból lopott szót írjak: mé= angolul me, azaz én :)
Ha jól tudom, az emberszabású majmok nyelvébõl vették a legtöbbet.
A cigányok az észak-indiai Pandzsábból jöttek úgy ezer évvel ezelõtt. A nyelvük az indoeurópai nyelvcsaládba és az indoárja nyelvek közé tartozik. Maga a cigány nyelv a hindinek egy erõsen torzult változata, de hasonlóságok felfedezhetõk. Rokona még a gudzsarátinak és a maráthi nyelvnek is :) . Elkezdtem hindiül tanulni, azért tudom így :) )
Mindenhonnan loptak egy kicsit... pfff ezt mindenki tudja. de a nyelvbõl is loptak?
a cigányok tudtommal indiából jöttek és keveredtek a különbözö népekkel és innen-onnan mindig loptak egy kicsit
Nekem egyik tanár azt tanította hogy a cigányok magyarok, a másik azt, hogy románoktól származnak na és india is felmerült. Szeritnem manapság ez már nehezen megállapítható...
A lovári indoeurópai, azon belül indoiráni.
A roma nyelv a hindi és urdu nyelvekkel együtt az indoeurópai nyelvcsalád indoiráni ágának indoárjai nyelveihez tartozik.

Melyik a legkönnyebben tanulható nyelv? (a cigány után)

Angol tanulok kb 6 éve (persze angol mindenhova kell) de már szint mindenki azt tanulja szóval nincs benne semmi nagy dolog. Tudtok mondani olyan nyelveket amik viszonylag könnyen (könnyebben) elsajátíthatók? Esetleg tipp hogy neten hol tudom elkezdeni tanulnia nyelvet?

Legjobb válasz: német sem nehéz,és világnyelv,és a mellettünk lévõ országokba is sokan beszélik.Ausztriába tuti.:D én is nyúzom az angolt 10 éve,de semmire se megyek vele,unalmas,nehéz,stb... én váltok németre.

német sem nehéz, és világnyelv, és a mellettünk lévõ országokba is sokan beszélik.Ausztriába tuti.:D én is nyúzom az angolt 10 éve, de semmire se megyek vele, unalmas, nehéz, stb... én váltok németre.
A német és a spanyol nagyon könnyû nyelvek, és beszélik is õket elég sok helyen (németül azért érdemes tudni, mert itt a szomszédban is németül beszélnek, spanyolul meg aztán tényleg beszél a fél világ).
Én Lengyelül nagyon könnyen megtanultam.
Jajj, a lengyelt nee :D Az én édesanyám anyanyelvi szinten beszél lengyelül (az õ nagyszülei még lengyelek voltak, áttelepedtek Magyarországra; édesanyám már nyelvtanfolyamon tanult lengyelül), és pár éve megpróbálkozott azzal, hogy "nekem úgyis olyan jó érzékem van a nyelvekhez", hát megtanít lengyelül. Odáig ment, hogy ki tudom olvasni a legbonyolultabb szavaikat is, és egynéhány szót ismerek, de én itt megálltam. Második válaszoló voltam.
Német könnyû? Az angol sokkal könnyebb nem? Nem tanultam németet, de tervezem. Bár sok ismerõsöm szerint elég nehéz nyelv...
Nekem pl. a franciára ezerszer könnyebben ráállt az agyam, mint a cigányra. A cigánynak nehéz a nyelvtana, csak amiatt könnyû, hogy nagyon kicsi a szókincse. Szerintem a francia a legkönnyebb, de kinek mi.
Szerintem mindegyik európai nyelv könnyû. Az eszperantóról nem beszélve a legkönnyebb nekem az orosz volt.
Angol után a német valószínûleg nehezebben fog menni. Én fordítva tanultam, pici koromtól kezdve németül, majd a gimiben angolul (de azóta is abból élek, amit magamtól tanultam meg). Nekem a német mindig nagyon jól ment, szerintem nem olyan nehéz, nekem például az angolra nem akar ráállni a nyelvem, pedig mindig megdicsértek a kiejtésemért. Most olaszt tanulok, ez nagyon könnyû, bár van öt múlt idõ, de elég logikus a használatuk, csak nagyon oda kell figyelni. De ha rááll az agyad, akkor menni fog, fõleg annak, aki tud németül, mert a nyelvtanban sok egyezés van. A szókincs meg az angolul tudóknak egyszerû, mert rengeteg az egyezés. De az olasznál is egyszerûbb a spanyol állítólag. Én ennyit tudok hozzáfûzni.
"az csak magát akarja polírozni :P már ha egyáltalán tud franciául..." Köszi! A kérdezõ azt kérdezte, hogy ki szerint melyik a legkönnyebben tanulható nyelv. Én vbálaszoltam, erre megkapom, hogy nagyképû vagyok és hazudok. Öröm ide írni, egyes emberek rettentõ szemetek. Oké, hazudtam, nem tudok franciául, magyarul sem beszélek, én egy ufó vagyok, tanulj ufónyelven. Jó a nyelvérzékem, most ezt szégyellnem kellene. De ha olvastál volna, akkor azt is leírtam, hogy nekem pl. az állítólag könnyû cuigány nyelv nehezebben ment (ja igen, most is hazudok, azt sem tanultam) , mert teljesen más a nyelvtanlogikája. Mindent mindennel egyeztetni kell és ehhez én túl rendszertelen vagyok, nekem a francia jött be a legkönnyebben, de ettõl még nem mondtam azt hogy az a legkönnyebb. Mielõtt valakit nagyképûnek és hazugnak nevezel, gondolkodj el, ha tudsz olyat.
Egyértelmûen spanyol! A francia gyönyörû, de nagyon jó nyelvérzékre van hozzá szükség... szóval aki itt a franciát mint könnyen tanulható nyelvet akarja ráderõltetni - az csak magát akarja polírozni :P már ha egyáltalán tud franciául...
Én angolt és olaszt tanulok.Azt kell mondanom, hogy számomra az utóbbi nyelv sokkal könnyebb. Olaszt két éve tanulok, az angolt hét éve.
Ha a franciát választod, akkor a szavak nagy része ismerõs lesz, viszont a nyelvtannal egy kicsit küzdened kell. Az írásbeli rész a nehezebb. De ajánlhatom a spanyolt is, ott is ráismerhetsz sok szóra, bár nem annyira, mint a franciában. A német nehezebb az angol után, mint elsõként.
Én a románra szavazok, két hétig vtam kinn, és megértettem õket, de ez attól is függ, hogy mihez van kedved!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!