Találatok a következő kifejezésre: A cica fél éve (9 db)

Már 1 éve van 1 cicám. Most hoztunk 1 kölyökkutyát de a cica nagyon fél tőle. Mit tegyek hogy megszeresse? Nem fog elszökni a cica?

Legjobb válasz: Semmi gond nem lesz. Igazából a kutyát kell megnevelni arra,hogy ne macerálja a macskát. Hidd el meg fogja szokni a macskád a helyzetet,igaz nem egyik napról a másikra... A mi macskánk 5 évig egyedüli (és igen elkényeztetett) kedvenc volt. Nagyon féltékeny típus,még a saját kölykeit sem viselte el maga mellett,de mi is hoztunk egy kutyit már több mint 1 hónapja és most kezd kibékülni a helyzettel. Igaz mi nagy kutyát hoztunk(11 hónapos,nagy testût),szóval jobban is félt tõle,szóval szerintem a tiéd még hamarabb megszokja az új jövevényt és pár hét múlva már együtt játszanak!:)

Semmi gond nem lesz. Igazából a kutyát kell megnevelni arra, hogy ne macerálja a macskát. Hidd el meg fogja szokni a macskád a helyzetet, igaz nem egyik napról a másikra... A mi macskánk 5 évig egyedüli (és igen elkényeztetett) kedvenc volt. Nagyon féltékeny típus, még a saját kölykeit sem viselte el maga mellett, de mi is hoztunk egy kutyit már több mint 1 hónapja és most kezd kibékülni a helyzettel. Igaz mi nagy kutyát hoztunk(11 hónapos, nagy testût), szóval jobban is félt tõle, szóval szerintem a tiéd még hamarabb megszokja az új jövevényt és pár hét múlva már együtt játszanak!:)
nálunk is majdnem ez volt a helyzet csak mi egy kiscicát hoztunk. mind a ketto nosteny es az amelyik elobb megolt védte a teruletet es maceralta a kicsit de most mar teljesen elfogadtak egymast egyutt jatszanak meg minden
Ha megszeretni nem is fogja, biztosan elfogadja majd. Igazából úgy kéne hogy régebb óta egymás között éljenek, úgy biztos nem lenne gond. De csak elfogadják egymást idõvel

Van egy fiú és egy lány perzsa cicám. A fiú kb. fél éve van nálunk. A lány 3 éve. Most tüzel a lány cica, de a fiú rá se néz. Találkozott valaki ilyen problémával? Mit lehet kezdeni a fiúval?

Legjobb válasz: nálam is ugyanez volt a szitu - a fiú nem tudta még, mit kell kezdeni a lánymacsekkal, csak pislogott, hogy mi baja van, az meg szegény forgott elõtte a földön, tartotta neki a hátsóját, könyörgött, de semmi :D nyugi, elõbb utóbb rájön :D, nálunk kb a harmadik tüzelési periódusnál jött rá, aztán gyorsan összehozták a kismacskákat :P

nálam is ugyanez volt a szitu - a fiú nem tudta még, mit kell kezdeni a lánymacsekkal, csak pislogott, hogy mi baja van, az meg szegény forgott elõtte a földön, tartotta neki a hátsóját, könyörgött, de semmi :D nyugi, elõbb utóbb rájön :D, nálunk kb a harmadik tüzelési periódusnál jött rá, aztán gyorsan összehozták a kismacskákat :P
Mennyi idõs a fiú cica? Lehet, hogy még nem ivarérett. Kb. 1 éves kora kürül ivarérett egy fiú cica.

A cicám 8 és fél évig élt. Az nagyon kevés?

Legjobb válasz: enyém még annyit se mert megmérgezték :( a világrekord 34 év az átlag meg 10-20 év

enyém még annyit se mert megmérgezték :( a világrekord 34 év az átlag meg 10-20 év
A kérdező hozzászólása: volt oltva, de ivaros volt, hát ebbõl is tanultam, és én is reménykedek még mindig, mert az jobb azért ha befogadták.
Egy oltatlan, ivaros, kinti cicánál elég jó. Tényleg elüthette egy autó vagy befogadhatták, esetleg harcban súlyosan megsérült. Ha nõstény a szülés nagyon megviseli, a kandúr pedig csavarog, innentõl bármi történhet vele. Nekem mikor elszökött a cicám, jobb volt azt gondolni, hogy befogadták, mint, hogy elütötte egy autó.
Ami a bánásmódot illeti, csoda, hogy eddig élt. Feltételezem, hogy kasztrálva sem volt ha már kint élte élete nagy részét, és tény, hogy egy kasztrált állat nem csavarog el (normál esetben).
A kérdező hozzászólása: nem hiszem, hogy talált, volt kint fotelja, szinte minden nap kapott húst. és ahányszor elment csajozi vissza jött.
Vagy talált olyan gazdit, akinél szebb az élet. Hozzánk például rendszeresen ideszoknak a macskák a szomszédságból, mert nálunk - nyugdíjas szüleim jóvoltából - napi 24 órás svédasztalos ellátás van, és a házban az összes heverõt, fotelt kisajátíthatják. Elég nehéz rábeszélni õket, hogy hazamenjenek a dolgozó gazdikhoz, akik naponta 1-2 alkalommal eléjük tolnak valami maradékot, a házba pedig be sem engedik.
A kérdező hozzászólása: általában kinti volt, csak amikor be szeretett volna jönni, akkor engedtük be, de nem gyakran fordult elõ ez, inkább én mentem ki hozzá
A kérdező hozzászólása: ja és köszi a gyors válaszokat.
A kérdező hozzászólása: keverék volt, és egyszer csak észreveszem, hogy már egy jó ideje nincs itthon, gondolom elment meghalni, vagy elütötte egy autó, esetleg megmérgezték, nem tudok róla sok minden sajnos :(( ez még szeptemberben történt.
Attól függ kinti vagy benti cica volt? Ha kinti akkor nem kevés ha benti akkor igen
Házi macskánál elég kevés (ha természetes halála volt) egyes fajmacskáknál átlagosnak mondható.
Az én cicám sajnos nem élt sokáig, mert elütötte egy autó, de a szomszédunkban van egy (kint-benti nõstény) cica, aki már 14 éves és még mindig nagyon jól tartja magát.

Szerintetek könnyebb lesz leszoktatni a szopizásról, ha nem cicin alszik el? Ja, a gond, hogy még éjjel is szopizik. Most 1 éves, még szoptatnám azért, csak kb. még egy fél évet gondoltam.

A lányom elválasztotta magat, nem tudom mi legyen most. Kicsit sajnálnám megfosztani a szopitól, de 1,5 évesen már lehetne szopi nélkül is, nem?

Legjobb válasz: Ha elválasztotta magát,akkor miért akarod erõltetni? Örülj,hogy eddig szopizott. Annak viszont semmi értelme,ha nem szopik,csak cumizik a ciciden.

Ha elválasztotta magát, akkor miért akarod erõltetni? Örülj, hogy eddig szopizott. Annak viszont semmi értelme, ha nem szopik, csak cumizik a ciciden.
A kérdező hozzászólása: Az a lanyom volt, aki elvalasztotta magat, o mar 6 eves, most a fiamrol beszelek, aki 1 eves, ezert kerdezem, mert a lanyomnal nem volt problema, megoldotta o maga az elvalasztast. lehet, nem egyertelmuen fogalmaztam?
Igen, elméletileg könnyebb lehet, ha nem szopival alszik el. De én elválasztódás-párti vagyok, úgyhogy...
A kérdező hozzászólása: En is leginkabb ugy szeretnem, csak nem tudom, hogy a kisfiam meddig szopizna, ha hagynam... Egyelore meg ugyis hagyom. Elso korben 1 evet gondoltam, de azt mar felulbiraltam, igy most 1, 5 evnel tartunk... :-)
Ember tervez, gyerkõc végez.. ;) Én is folyamatosan tologattam ki az idõpontokat (mondjuk nálam cél volt és nem végsõ határidõ). Most járunk a 3-nál, a legközelebbi cél most a tél vége. Aztán majd kiderül. :)
A kérdező hozzászólása: Huha, na, nem tudom nalunk is mi lesz..... Hat, igen, igazad van. :-)

Fél éve meghalt a kutyánk, aki családtag volt. Apukám tegnap meglepett egy cicával. De nekem ez túl gyors. Hogy dolgozzam fel kutyám elvesztést? Aki egyébként a legjobb barátom volt!

Legjobb válasz: Egyetértek az elsõvel. Kicsit más jellegû az eset, de azért leírom. 3 éve, hogy meghalt a nagypapám, nagyon fájt az elvesztése. De akkortájt született meg az unokaöcsém, õ az elsõ gyerek a családban. A legjobb barátnõm mondta, hogy ez egy tökéletes körforgás. Valamit elvesz az élet, de helyette ad valami mást, ami aztán a mi sorsunk része lesz, és onnantól arra kell már koncentrálnunk, azért vagyunk felelõsek. A múltra csak emlékezni szabad, de ha ahhoz ragaszkodni, és rágódni rajta nem szabad. Te most már a cicáért vagy felelõs, a kutyusnak boldog élete volt veled, és mindig erre gondolj. Amit neki szánt az élet, azt együtt vittétek végig, és ennek így kellett történnie. Így volt tökéletes :)

Egyetértek az elsõvel. Kicsit más jellegû az eset, de azért leírom. 3 éve, hogy meghalt a nagypapám, nagyon fájt az elvesztése. De akkortájt született meg az unokaöcsém, õ az elsõ gyerek a családban. A legjobb barátnõm mondta, hogy ez egy tökéletes körforgás. Valamit elvesz az élet, de helyette ad valami mást, ami aztán a mi sorsunk része lesz, és onnantól arra kell már koncentrálnunk, azért vagyunk felelõsek. A múltra csak emlékezni szabad, de ha ahhoz ragaszkodni, és rágódni rajta nem szabad. Te most már a cicáért vagy felelõs, a kutyusnak boldog élete volt veled, és mindig erre gondolj. Amit neki szánt az élet, azt együtt vittétek végig, és ennek így kellett történnie. Így volt tökéletes :)
Mi kb4 hónap után hoztunk egy új kutyát. Én nem vagyok oda a macskákért. Már volt egy kutyánk (az elpusztult kölyke) aki már 8 éves. Mellé hoztunk egy újat. A két kutya segített benne, mivel velük foglalkoztunk nem az elpusztulttal. Persze nagyon hiányzik most is (több mint 1 év után) nem fogod teljesen elfelejteni, de törõdj a macsekkel és jobb lesz ;)
A kérdező hozzászólása: Köszi.:)

Mitől jön meg hamarabb az 1. menstruációm? 12, 5-éves vagyok és már nő a cicim meg szörösödök de már majd nem az egész osztályomnak megvan . És már kb. fél éve folyamatos folyásom van!

tudom hogy rossz de már zavar hogy csak én lógok ki lehet v.mivel hamarabb ??

Legjobb válasz: Elõzõ vagyok. Ne foglalkozz azzal, hogy más lány már menstruál, mert õk semmivel sem értékesebbek Nálad!!! :) Senki nem tehet arról, hogy milyen ütemben fejlõdik. Aki ezért lenéz Téged vagy beszól Neked, annak az értelmi képességeivel nagyon komoly gondok vannak!!! :)

Elõzõ vagyok. Ne foglalkozz azzal, hogy más lány már menstruál, mert õk semmivel sem értékesebbek Nálad!!! :) Senki nem tehet arról, hogy milyen ütemben fejlõdik. Aki ezért lenéz Téged vagy beszól Neked, annak az értelmi képességeivel nagyon komoly gondok vannak!!! :)
semmivel nem fogod tudni befolyásolni 16 éves korodig kell megjöjjön, hidd el, nem maradsz le semmirõl
Addig örülj kislány, amíg nem menstruálsz! Komolyan mondom, csak nyûg!
Nekem már 2 éve volt folyásom mikor megjött! Nem hinném én se agy az osztályadból minden lánynak megjött.:) ) Nyugi meg fog jönni de nem tudod meggyorsítani a folyamatot!:/ minden jót!:) ja és addig örülj inkább még nincs meg mert nem túl jó hidd el hogy nem tudsz bármikor strandra menni.. a fájások:/
Valószínûleg az osztálytársaidnak kb fele csak füllent, hogy nagyobb lányoknak látszanak! Meg fog jönni neked is, nyugi, 16 éves korodig ráérsz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :D
Megint a 15:06-os vagyok. Mondtam, aki ezért piszkál, annak az iq-ja mínuszban van!!! :) Minden jót Neked!!! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat !! :( a Barátnõmnek ma jött meg és a baráti társaságomban már csak nekem nincs meg a barátaim nem olyanok hogy ezért ki csúfolnak de az osztály "menõi" már nagyon piszkálnak :(
Megint a 15:06-os vagyok. Nem baj ha várod a menstruációt, hiszen nem mindenkit visel meg. Elkerülni úgysem tudod örökké, akkor meg ha itt az ideje jobb vele megbékélni, de addig se rettegj elõre. Ezt csak azért írtam, mert azt írtad, hogy tudod, hogy rossz. Nem mindenkinek rossz!
A 15:09-es vagyok. A 15:06-os választ írtam.
Így van.16 éves korodig nem baj, ha nem menstruálsz.A soványság is befolyásolja.
Nem fog semmitõl hamarabb megjönni a menstruációd. Nem is vagy elkésve semmirõl. Mindenki másképp fejlõdik. 16 éves korodig ne aggódj ha nem menstruálsz! :)
A kérdező hozzászólása: Hát..eléggé vékony vagyok 162.cm. és 40 kg
Sajnos nem, valószínûleg örökölted a késõi kezdést. A túl erõs sport, meg a nagy vékonyság is hátráltatja. Ha ilyesmid van azon tudsz változtatni, a többi az genetika , és nincs beleszólásunk.
Szerintem orulnod kellene, h meg nem mentrulsz. En 17 eves vagyok, es mar otodik eve, minden honapban egy hetet, brutalis modon vegigszenvedek.. Elgondolkozok rajta, h barcsak nejott volna meg olyan koran. Es amugy en ugy tudom, h 18 eves korig kell megjonnie. Szal szenitem ne erezd magad kellemetlenul, h te ugymond nem vagy meg "nagylany".. Az nem abban mutatkozik meg h ki menstrual, es ki nem...

A cica emlékezik fél éve elpusztult párjára?

Legjobb válasz: Arra emékezhet, hogy egy másik macska is rajta kívül.

Arra emékezhet, hogy egy másik macska is rajta kívül.
Szerintem igen. Nekünk testvérpár cicánk volt, a kandúrt sajnos el kellett altatni és a tesója még sokáig várta, hogy bejöjjön az ajtón...
igen, emlékezhet!Nekünk az anyacicánk kereste a kölykeit, hívta õket, pedig már 5 napja volt annak, hogy el lettek ajándékozva!Sajnáljuk ilyenkor õket.....
A hiányérzet egészen biztosan fennáll nála.

Már fél éve abbahagytam a szoptatást, most mégis be van gyulladva a cicim. Mitől lehet ez?

Ugyanúgy be van gyulladva, mint amikor szoptattam, és ha megnyomom, akkor egy-két csepp tej is jön bel?le.

Legjobb válasz: Fordulj orvoshoz,mert ez nagyon nem normális.

Fordulj orvoshoz, mert ez nagyon nem normális.

1 éve van egy fajtiszta fókabarna sziámi lány cicám, Zafira és most meg kell válnom Tőle, mert a családban allergiásak lettek rá és nem maradhat. Hogyan dolgozzam fel, hogy az ÉN szeretett cicámat el kell adnom? :' (

Legjobb válasz: Nekem a kutyusomat tûntette el az apám...:( tudtom nélkül.nem könnyû, de gondolj az együttöltött szép pillanatokra, és arra, hogy szeretõ, jó helyre került:(

Nekem a kutyusomat tûntette el az apám...:( tudtom nélkül.nem könnyû, de gondolj az együttöltött szép pillanatokra, és arra, hogy szeretõ, jó helyre került:(
kérd meg az új gazditól, hogy hagy látogasd meg idõnként :) én is szomorú lennék ha meg kéne válni akármelyik cicámtól :(
én nagyon mérges lennék rájuk!!!!!!a helyedben is az vagyok.
Ha elég tisztán tartjátok a lakást (napi!!! alapos porszívózás és felmosás) és a cica mozgásterét némileg korlátozzátok (pl. az allergiás személyek szobájába nem mehet, kanapékra, fotelokra nem mehet fel, stb.), akkor nyugodtan maradhatna. A mi 7 éves gyerkõcünk nemcsak allergiás a macskaszõrre, de asztmás is, mégis megoldottuk, hogy ne kelljen kedvencek nélkül élnie. Igaz, az én részemrõl sokkal több munka a napi teljes takarítás, de megéri. Mivel te már nagyobb vagy, magad vállalhatod a takarítást, hidd el, alig 40-45 perc alatt kész lehetsz mindennel. Ez méltányos alkuajánlat lehet a szüleid felé, de csak akkor, ha be is tartod!
Fura, hogy pont most lett valaki allergiás a macskára, egy év múlva. Amikor megvetted akkor meg nem volt senki allergiás, és hopp 1 év múlva meg már az. Szerintem, ez rossz kifogás, hogy megszabaduljanak a cicádtól. Mert elegük van belõle. Harcolj érte!! Amúgy elég sok hirdetésben látom, hogy 2-3 év körüli macskákat adnának el ún. családi ok miatt. Szerintem az ilyen emberek megunták és szabadulni akarnak tõle. Erre jó alibi az allergia. Én mindenesetre kérnék egy allergia vizsgálatot, a szülõnek, mint bizonyíték, hogy tényteg allergiás-e és, hogy nem kamuzik. De ha allergiás is akkor is van rá gyógyszer és a folyamatos takarítás mellett szerintem meg lehet lenni. Drukkolok neked, hogy sikerüljön megtartanod a cicádat!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!