Találatok a következő kifejezésre: A cicámnak napja megy a hasa (4 db)

2 hónapos cicám nem igazán eszik 5 napja lefogyott és megy a hasa bővebben lent?

Az utcáról mentettem, másik 2 testvérét sajnos csak menhelyesnek tudtuk beadni, végülis nem hagyhattuk ott befogadni meg így is csak eggyet tudtunk befogadni. Édesanyám egyedül nevel engem és a 3 tesómat nagyon szűkösen élünk, így nem tudjuk kifizetni az állatorvost, mivel csak a vizsgálat 6 e és a gyógyítás is olyan 10-20 e Fz-ig terjed, azt mondta az orvos. Mit csináljunk? Adjunk neki szén tablettát hasmenés ellen vagy elaltatás? Kérlek ne kezdjetek el szidni tényleg nem engedhetjük meg magunknak, ami nekem volt megsporolt pénzem azt is oda kellett adnom édesanyámnak, hogy fel a földünket tudjuk gondozni.

Legjobb válasz: Lehet, hogy csak féreghajtóra lenne szüksége, a bélben lévõ paraziták könnyen okozhatnak hasmenést. Egyébként mit eszik a cica? Mert ha tejet kap, attól is lehet hasmenése. Tulajdonképpen elég sokféle oka lehet. Csak ez az egy doki van a közeletekben? Nincs más, aki olcsóbban megvizsgálná? Csak ránézésért szerintem elég pofátlanság 6000 Ft-ot elkérni. Próbálkozhattok ugyan széntablettával, de az csak a tünetet szünteti meg, a hasmenés okát nem.

Lehet, hogy csak féreghajtóra lenne szüksége, a bélben lévõ paraziták könnyen okozhatnak hasmenést. Egyébként mit eszik a cica? Mert ha tejet kap, attól is lehet hasmenése. Tulajdonképpen elég sokféle oka lehet. Csak ez az egy doki van a közeletekben? Nincs más, aki olcsóbban megvizsgálná? Csak ránézésért szerintem elég pofátlanság 6000 Ft-ot elkérni. Próbálkozhattok ugyan széntablettával, de az csak a tünetet szünteti meg, a hasmenés okát nem.
A kérdező hozzászólása: Nem nincsen egy olyan nagyobbacska faluban lakunk csak 1 doki van....és féreghajtót honnan tudnék szerezni?? Most néztem meg, már ilyen zöldeset fosik :(
Féreghajtót állatorvosnál, állatpatikában vagy állatos boltban lehet venni. Remélem, tényleg csak ez a baj. Figyelj nagyon oda rá, hogy elég vizet igyon, nehogy kiszáradjon.
Hát, ha ekkora a baj, én felkeresném a menhelyet, õk hátha tudnak segíteni. Talán átvállalják az állatorvosi költségeket. Sajnos nem lehet elkerülni ilyen esetben az állatorvost! A cica élete múlhat rajta, s minél késõbb jut orvoshoz, annál tovább szenved.

8 hetesen a cicám megkapta az első védőoltását, rá pár napra elkezdett elöször hányni (csak egy szer kétszer. ) következő napra már mindent kihányt és megy a hasa is. Mit tegyek addig amig nem kerül orvoshoz?

Nem lehet hogy azoltás mellékhatás lenne? Elötte semmi baja nem volt, most is jó kedv?, de nagyon vékony, és semmi nem marad meg benne.:( Az állatorvos ma nem rendel mivel ünnep van, házhoz nem megy, mert elutazott. A másikhoz nem viszem mert ? már kinyírta a régi macskámat. (elrontotta az ivartalanítását utána félrekezelte pár10ezerért..és meghalt)

Legjobb válasz: próbáltam májkrémet is adni neki, megette de kihányta.. és csak játszani akar álladóan..

A kérdező hozzászólása: próbáltam májkrémet is adni neki, megette de kihányta.. és csak játszani akar álladóan..
simogasd sokat és ne ess kétségbe! ha elálmosodik és kialussza magát az neki jó. ne hagyd sokat futni, mert végelgyengülésben hal meg!
Így van, ne hagyd sokat mozogni, mindig legyen elõtte friss víz és jó lenne bele egy kis Bérescsepp és egy csipet só is. Ez amolyan infúzió helyettesítõ már ha megmarad benne:(

A cicámnak 2 napja megy a hasa. Mit tehetek, hogy elmúljon?

Napok óta megy a hasa. Nem evett semmi különlegeset, a szokásos macskaeledelét kapja, amit megszokott. Én nem gyomorrontásra gondolok. Annyira nem szomorkodik, bár nem is olyan mint szokott lenni. Nem is eszik. Viszont a hasa úgy megy mint a vízfolyás... Mit lehetne ez ellen tenni? Hasfogó? Esetleg lehet, hogy valami vírus? vagy bélférges? Vettem neki féreghajtót, hátha segít neki. De ha nem javul természetesen irány az állatorvos. De jobb szeretném ha magam is ki tudnám kúrálni...

Legjobb válasz: A féreghajtónak is van hashajtó hatása, úgyhogy ez csak erõsítheti a dolgot, nekem a doki azt tanácsolta, hogy pár napig csak fõtt csirkemellet adjak neki. Illetve lehet kapni Diadog in Cat nevû tablettát , ezt morzsoltam rá a húsra. Nekünk segített.

A féreghajtónak is van hashajtó hatása, úgyhogy ez csak erõsítheti a dolgot, nekem a doki azt tanácsolta, hogy pár napig csak fõtt csirkemellet adjak neki. Illetve lehet kapni Diadog in Cat nevû tablettát , ezt morzsoltam rá a húsra. Nekünk segített.
Én azt olvastam, hogy nyers csirkenyakat kell péépé zúzni és azt kell neki adni.
Ha nem akarod kitenni a "doktorbácsis stressznek", akkor hívd fel a dokit, kérdezd meg. Én ezt tenném.


Erős hasmenésre valami? Két napja megjelent a szomszéd üres telken egy cica, ami nagyon sovány és megy a hasa. Fél úgyhogy befogni nem tudjuk.

Inni iszik, de gondoltuk az ennivalójába bele kevernénk valami gyógyszert. Lehet neki adni valamit? Szenet? Az természetes hasfogó. Vagy van valami bél- és gyomorfert?tlenít?? Tudom, hogy emberi gyógyszereket nem nagyon lehet nekik...

Legjobb válasz: nem mindegy hogy mégis hogy fosik: http://www.macskaalom.hu/macska_hasmenes.php

nem mindegy hogy mégis hogy fosik: http://www.macskaalom.hu/macska_hasmenes.php
Akkor én meg kiemelném a válaszom azon részét, hogy orvos tud adni bóditót amit kajába rajtve megeszik-kidõl és dokihoz tud kerülni.
A kérdező hozzászólása: Köszi, de kiemelném a kérdésem egy részét "fél úgyhogy befogni nem tudjuk". :(
Minden kijön belõle, nem szívódik fel semmi vitamin. Vagy kiszárad, vagy ha itatod, akkor végelgyengülésben elpusztul.
Inkább az orvoshoz kéne poroszkálnia..., elnézed ahogy egyre jobban legyengül?Mert ha így folytatja, nincs más út:/
A kérdező hozzászólása: csórikámat ma keveset láttam, megjelenik - iszik és már poroszkál is tovább. A cicám inkább eltûri. Én pedig ivás után kimosom, fertõtlenítem az edényt :(
A diarsanyl paszta jó hasmenésre és kajába is beletudod keverni.Van egy másik paszta(nem jut eszembe a neve)ami szintén hasmenésre van és csak természetes anyagokat tartalmaz, bélflóra helyreállító hatással, de állatorvostól tudod ezeket kérni és tõle még használhatóbb tanácsokat is kaphatnál.Tud adni gyógyszer formájában bódítót is amit szintén kaja formában megehet és ahogy kidõlt berakod egy szállítóba és eltudod vinni.
Szerintem is vidd el orvoshoz, szerintem nagyon beteg szegény. Ilyenkor nem szoktak megmaradni a kismacskák, legalábbis faluhelyen, ahol nem viszik orvoshoz. Az orvos meg vagy tud segíteni rajta, vagy elaltatja.
Hátha ennyire bevackolt hozzátok, akkor érdemes lenne elvinni állatorvoshoz, és vagy rendbe hozza, vagy elaltatja! Én aggódnék, mert a te cicád is komoly veszélyben van!
A kérdező hozzászólása: Sajnos szinte folyamatosan jön belõle. Inkább vízszerû... Félek, hogy az én cicám is elkapja tõle. De látom éjszaka megint itt volt, bevackolt (és piszkított) a macskaházba. Pedig raktam ki neki enni és inni is a szomszéd telekre. Szerintem megpróbálom a szenet és a joghurtot hátha segít. Köszi a válaszokat!
A hasmenés mögött szinte tuti, hogy betegség van. Biztos, hogy férges és tele van bolhával. Sajnos így nincs sok esély, hogy sokáig éljen. Széntablettával elmúlik a hasmenés, és így nem fog kiszáradni tõle. Sok vize legyen, az fontos! Viszont nem gyógyul meg teljesen. Ide egy gazdi és doki kellene. Nincs a közelben menhely?
De egyébként nagy valószínûséggel férges is.
Az összetört széntabletta jó, natúr joghurt (ez jót tesz a bélflórájának), és rizs.
egy macskát kézhez lehet szoktatni...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!