Találatok a következő kifejezésre: A cicámnak napja megy a (10 db)

Mit csinálhatnék 11 hetes kislányommal, aki nappal annyira nézelődik, hogy nem hajlandó bekapni a cicit szopizáskor? Éjjel minden simán megy, de világosban indul a cirkusz.

Teljes nyugalomban próbálom etetni, próbáltam elsötétíteni a szobát,de így is mindig észrevesz valamit. Pedig éhes és ordít a ciciért, de a szeme meg a feje közben ezerrel másfelé jár, és persze egyre jobban felidegesíti magát és még jobban üvölt.

Legjobb válasz: Felfedezi a világot, ez így szokott lenni. Ilyenkor többször kell kínálni, ugyanarra a cicire is visszateheted ha gyorsan abbahagyja a szopit mert érdekli valami. Éjjel azért nincs gond mert akkor teljesen csend van és sötétség, a babák éjjel többet, nagyobb mennyiségeket szopiznak, ha nappal sokat kíváncsiskodnak. Idõvel majd azt is megtanulja hogy " nem marad le semmirõl" amíg szopizik. Ha türelmes vagy magától is visszaáll majd a rend. Nálunk is volt egy ilyen korszak, én sétálva - ringatva szoptattam 2 hétig körbe-körbe jártam a nappaliban így volt mozgás nézelõdés és közbe evés is. Kitartás!!!

Felfedezi a világot, ez így szokott lenni. Ilyenkor többször kell kínálni, ugyanarra a cicire is visszateheted ha gyorsan abbahagyja a szopit mert érdekli valami. Éjjel azért nincs gond mert akkor teljesen csend van és sötétség, a babák éjjel többet, nagyobb mennyiségeket szopiznak, ha nappal sokat kíváncsiskodnak. Idõvel majd azt is megtanulja hogy " nem marad le semmirõl" amíg szopizik. Ha türelmes vagy magától is visszaáll majd a rend. Nálunk is volt egy ilyen korszak, én sétálva - ringatva szoptattam 2 hétig körbe-körbe jártam a nappaliban így volt mozgás nézelõdés és közbe evés is. Kitartás!!!
Nagyon édes kÍváncsi kislányod van :) Hülyén hangzik, de mi lenne, ha tennél egy lepedõt a fejedre? Mármint, hogy boruljon le a fejedrõl sátort alkotva. Hátha ez elég ingerszegény lenne neki... Apuka pedig fotózza le :)

2 hónapos cicám nem igazán eszik 5 napja lefogyott és megy a hasa bővebben lent?

Az utcáról mentettem, másik 2 testvérét sajnos csak menhelyesnek tudtuk beadni, végülis nem hagyhattuk ott befogadni meg így is csak eggyet tudtunk befogadni. Édesanyám egyedül nevel engem és a 3 tesómat nagyon szűkösen élünk, így nem tudjuk kifizetni az állatorvost, mivel csak a vizsgálat 6 e és a gyógyítás is olyan 10-20 e Fz-ig terjed, azt mondta az orvos. Mit csináljunk? Adjunk neki szén tablettát hasmenés ellen vagy elaltatás? Kérlek ne kezdjetek el szidni tényleg nem engedhetjük meg magunknak, ami nekem volt megsporolt pénzem azt is oda kellett adnom édesanyámnak, hogy fel a földünket tudjuk gondozni.

Legjobb válasz: Lehet, hogy csak féreghajtóra lenne szüksége, a bélben lévõ paraziták könnyen okozhatnak hasmenést. Egyébként mit eszik a cica? Mert ha tejet kap, attól is lehet hasmenése. Tulajdonképpen elég sokféle oka lehet. Csak ez az egy doki van a közeletekben? Nincs más, aki olcsóbban megvizsgálná? Csak ránézésért szerintem elég pofátlanság 6000 Ft-ot elkérni. Próbálkozhattok ugyan széntablettával, de az csak a tünetet szünteti meg, a hasmenés okát nem.

Lehet, hogy csak féreghajtóra lenne szüksége, a bélben lévõ paraziták könnyen okozhatnak hasmenést. Egyébként mit eszik a cica? Mert ha tejet kap, attól is lehet hasmenése. Tulajdonképpen elég sokféle oka lehet. Csak ez az egy doki van a közeletekben? Nincs más, aki olcsóbban megvizsgálná? Csak ránézésért szerintem elég pofátlanság 6000 Ft-ot elkérni. Próbálkozhattok ugyan széntablettával, de az csak a tünetet szünteti meg, a hasmenés okát nem.
A kérdező hozzászólása: Nem nincsen egy olyan nagyobbacska faluban lakunk csak 1 doki van....és féreghajtót honnan tudnék szerezni?? Most néztem meg, már ilyen zöldeset fosik :(
Féreghajtót állatorvosnál, állatpatikában vagy állatos boltban lehet venni. Remélem, tényleg csak ez a baj. Figyelj nagyon oda rá, hogy elég vizet igyon, nehogy kiszáradjon.
Hát, ha ekkora a baj, én felkeresném a menhelyet, õk hátha tudnak segíteni. Talán átvállalják az állatorvosi költségeket. Sajnos nem lehet elkerülni ilyen esetben az állatorvost! A cica élete múlhat rajta, s minél késõbb jut orvoshoz, annál tovább szenved.

8 hetesen a cicám megkapta az első védőoltását, rá pár napra elkezdett elöször hányni (csak egy szer kétszer. ) következő napra már mindent kihányt és megy a hasa is. Mit tegyek addig amig nem kerül orvoshoz?

Nem lehet hogy azoltás mellékhatás lenne? Elötte semmi baja nem volt, most is jó kedv?, de nagyon vékony, és semmi nem marad meg benne.:( Az állatorvos ma nem rendel mivel ünnep van, házhoz nem megy, mert elutazott. A másikhoz nem viszem mert ? már kinyírta a régi macskámat. (elrontotta az ivartalanítását utána félrekezelte pár10ezerért..és meghalt)

Legjobb válasz: próbáltam májkrémet is adni neki, megette de kihányta.. és csak játszani akar álladóan..

A kérdező hozzászólása: próbáltam májkrémet is adni neki, megette de kihányta.. és csak játszani akar álladóan..
simogasd sokat és ne ess kétségbe! ha elálmosodik és kialussza magát az neki jó. ne hagyd sokat futni, mert végelgyengülésben hal meg!
Így van, ne hagyd sokat mozogni, mindig legyen elõtte friss víz és jó lenne bele egy kis Bérescsepp és egy csipet só is. Ez amolyan infúzió helyettesítõ már ha megmarad benne:(


A cicámnak 2 napja megy a hasa. Mit tehetek, hogy elmúljon?

Napok óta megy a hasa. Nem evett semmi különlegeset, a szokásos macskaeledelét kapja, amit megszokott. Én nem gyomorrontásra gondolok. Annyira nem szomorkodik, bár nem is olyan mint szokott lenni. Nem is eszik. Viszont a hasa úgy megy mint a vízfolyás... Mit lehetne ez ellen tenni? Hasfogó? Esetleg lehet, hogy valami vírus? vagy bélférges? Vettem neki féreghajtót, hátha segít neki. De ha nem javul természetesen irány az állatorvos. De jobb szeretném ha magam is ki tudnám kúrálni...

Legjobb válasz: A féreghajtónak is van hashajtó hatása, úgyhogy ez csak erõsítheti a dolgot, nekem a doki azt tanácsolta, hogy pár napig csak fõtt csirkemellet adjak neki. Illetve lehet kapni Diadog in Cat nevû tablettát , ezt morzsoltam rá a húsra. Nekünk segített.

A féreghajtónak is van hashajtó hatása, úgyhogy ez csak erõsítheti a dolgot, nekem a doki azt tanácsolta, hogy pár napig csak fõtt csirkemellet adjak neki. Illetve lehet kapni Diadog in Cat nevû tablettát , ezt morzsoltam rá a húsra. Nekünk segített.
Én azt olvastam, hogy nyers csirkenyakat kell péépé zúzni és azt kell neki adni.
Ha nem akarod kitenni a "doktorbácsis stressznek", akkor hívd fel a dokit, kérdezd meg. Én ezt tenném.
Semmi baja nincs, nem érett még a szobatisztaságra. Különben a fiúk mindig is késõbb értek meg rá.
Miért kellene ilyen idõs korban szobatisztának lennie?a gyerekek nagyon különbözõek.Ezek szerint tudja, mit kellene a bilibe csinálni, de nem akarja.Õ még nem ért meg rá.Már most azt akarod, hogy megfeleljen mások gyerekéhez képest?

Erős hasmenésre valami? Két napja megjelent a szomszéd üres telken egy cica, ami nagyon sovány és megy a hasa. Fél úgyhogy befogni nem tudjuk.

Inni iszik, de gondoltuk az ennivalójába bele kevernénk valami gyógyszert. Lehet neki adni valamit? Szenet? Az természetes hasfogó. Vagy van valami bél- és gyomorfert?tlenít?? Tudom, hogy emberi gyógyszereket nem nagyon lehet nekik...

Legjobb válasz: nem mindegy hogy mégis hogy fosik: http://www.macskaalom.hu/macska_hasmenes.php

nem mindegy hogy mégis hogy fosik: http://www.macskaalom.hu/macska_hasmenes.php
Akkor én meg kiemelném a válaszom azon részét, hogy orvos tud adni bóditót amit kajába rajtve megeszik-kidõl és dokihoz tud kerülni.
A kérdező hozzászólása: Köszi, de kiemelném a kérdésem egy részét "fél úgyhogy befogni nem tudjuk". :(
Minden kijön belõle, nem szívódik fel semmi vitamin. Vagy kiszárad, vagy ha itatod, akkor végelgyengülésben elpusztul.
Inkább az orvoshoz kéne poroszkálnia..., elnézed ahogy egyre jobban legyengül?Mert ha így folytatja, nincs más út:/
A kérdező hozzászólása: csórikámat ma keveset láttam, megjelenik - iszik és már poroszkál is tovább. A cicám inkább eltûri. Én pedig ivás után kimosom, fertõtlenítem az edényt :(
A diarsanyl paszta jó hasmenésre és kajába is beletudod keverni.Van egy másik paszta(nem jut eszembe a neve)ami szintén hasmenésre van és csak természetes anyagokat tartalmaz, bélflóra helyreállító hatással, de állatorvostól tudod ezeket kérni és tõle még használhatóbb tanácsokat is kaphatnál.Tud adni gyógyszer formájában bódítót is amit szintén kaja formában megehet és ahogy kidõlt berakod egy szállítóba és eltudod vinni.
Szerintem is vidd el orvoshoz, szerintem nagyon beteg szegény. Ilyenkor nem szoktak megmaradni a kismacskák, legalábbis faluhelyen, ahol nem viszik orvoshoz. Az orvos meg vagy tud segíteni rajta, vagy elaltatja.
Hátha ennyire bevackolt hozzátok, akkor érdemes lenne elvinni állatorvoshoz, és vagy rendbe hozza, vagy elaltatja! Én aggódnék, mert a te cicád is komoly veszélyben van!
A kérdező hozzászólása: Sajnos szinte folyamatosan jön belõle. Inkább vízszerû... Félek, hogy az én cicám is elkapja tõle. De látom éjszaka megint itt volt, bevackolt (és piszkított) a macskaházba. Pedig raktam ki neki enni és inni is a szomszéd telekre. Szerintem megpróbálom a szenet és a joghurtot hátha segít. Köszi a válaszokat!
A hasmenés mögött szinte tuti, hogy betegség van. Biztos, hogy férges és tele van bolhával. Sajnos így nincs sok esély, hogy sokáig éljen. Széntablettával elmúlik a hasmenés, és így nem fog kiszáradni tõle. Sok vize legyen, az fontos! Viszont nem gyógyul meg teljesen. Ide egy gazdi és doki kellene. Nincs a közelben menhely?
De egyébként nagy valószínûséggel férges is.
Az összetört széntabletta jó, natúr joghurt (ez jót tesz a bélflórájának), és rizs.
egy macskát kézhez lehet szoktatni...

A cicám pár hete vakarja a fülét. Eleinte nem volt feltűnő, de pár napja már elég sűrűn vakarja. A szőr 1-2 helyen kihullott a füle tövében. Lehet a vakarástól? Picit sebes is. Holnap korán reggel megyünk a doktorhoz.

Nagyon aggódok, remélem még időben vagyunk, hogy ne legyen semmi baj. Lehet, hogy atka? Esetleg rüh?

Legjobb válasz: ui.: Lakásban élõ cicusról van szó.

A kérdező hozzászólása: ui.: Lakásban élõ cicusról van szó.
nekünk atka volt nem nagy cucc fõleg ha holnap viszed orvoshoz fekete a füle belül?
A kérdező hozzászólása: Egy nagyon kicsit fekete. Azt gondoltam csak zsíros, és amennyire azt lehet kitisztítottam neki. Viszont így is vakarózik. Lehetséges, hogy atka? Ilyenkor mit tanácsolnak? Mindenre felakarok készülni. Van egy másik cicánk is, akkor valószínûleg õ is elkapta? Õ nem vakarózik, semmi baja, de neki is feketés egy picit belül a füle. Nagyon aggódom!
Akkor vidd dokihoz. Most még egyszerû kis probléma, de idõvel komoly betegség lehet belõle.
Az én macskám is ezt csinálta. Nézz bele a fülébe, valószínûleg fülrühe van, biztosan tiszta fekete a füle belseje. Nekem többször is vissza kellett vinnem a macskát fültisztításra a dokihoz és felírt neki fülcseppet is. Azt kiváltottam, naponta csepegtetek - a csepegtetés nem növeli a cícánál a népszerûségem, de tisztul a füle. A bõrön lévõ sebekre tegyél betadint szintén naponta. Ha lehetséges, tegyél gallért a macskára. Nálam ez bevált. Figyelj rá, hogy ha a macska rázogatja a fejét-fülét, vérömleny keletkezhet, azt le kell szivatni.

Miért van az, hogy a 11 éves cicám ha fel akar ugrani a kanapéra visszaesik? Már 2 napja ez megy.

Legjobb válasz: Az én cicámmal akkor volt hasonló, amikor fülgyulladása volt. Ugyanis ott vannak mindenféle koordinációért felelõs dolgok. Azért a kanapéra õ feljutott, de az asztalra meg a konyhapultra már nem nagyon. Viszont nagyon sok mindentõl lehet ez. Sürgõsen mutasd meg egy orvosnak, mert ha egy állaatnak mozgáskoordinációs problémái vanna, az komoly bajra utallhat.

Az én cicámmal akkor volt hasonló, amikor fülgyulladása volt. Ugyanis ott vannak mindenféle koordinációért felelõs dolgok. Azért a kanapéra õ feljutott, de az asztalra meg a konyhapultra már nem nagyon. Viszont nagyon sok mindentõl lehet ez. Sürgõsen mutasd meg egy orvosnak, mert ha egy állaatnak mozgáskoordinációs problémái vanna, az komoly bajra utallhat.
11éves cica szerintem már elég szép korosnak számít...lehet h az öregsége miatt van...deazért mutasd meg egy orvosnak
lehet hogy szélütés. ÁLLATORVOS!
Igen, ÁLLATORVOS!!! mindenképpen, a lehetõ leghamarabb!!! Jobbulást a cicának!! ;)
Lehet veseelégtelensége is.

Olyan helyre megyünk pár napra, ahol van cica a házban. Mire figyeljek?

Sajnos a lakásba is bemehetnek :(! babám 4 hónapos.

Legjobb válasz: Az utolsónak nincs igaza, ha kisgyermek korban nem érintkezik ilesmivel akkor lesz allergiás.Azok a GYEREKEK AKIK ÁLLATOK MELLET ÉLNEK KEVESEBB ESÉLLYEK LESZNEK ALLERGIÁSAK.Hallottál már allergiás paraszt emberrõl dédszüleink korából... A kérdezõ ne hagyja a kisgyermeknek hogy a macskát simogassa,és a földön mászás után ne vegye a szájába a kezét,ne menjen az alomba. Gondolom más lakása , miért ne mennének be ha a tulaj úgy gondolja?Szerintem az nagyobb gond hogy kijárnak.Tiszta ,oltott féregtelenített benti macska veszélytelen.

Az utolsónak nincs igaza, ha kisgyermek korban nem érintkezik ilesmivel akkor lesz allergiás.Azok a GYEREKEK AKIK ÁLLATOK MELLET ÉLNEK KEVESEBB ESÉLLYEK LESZNEK ALLERGIÁSAK.Hallottál már allergiás paraszt emberrõl dédszüleink korából... A kérdezõ ne hagyja a kisgyermeknek hogy a macskát simogassa, és a földön mászás után ne vegye a szájába a kezét, ne menjen az alomba. Gondolom más lakása , miért ne mennének be ha a tulaj úgy gondolja?Szerintem az nagyobb gond hogy kijárnak.Tiszta , oltott féregtelenített benti macska veszélytelen.
Egy 4 hónaposnak nem lehet még elmagyarázni, hogy ne nyúljon a szájába. Földre lerakni sem kéne olyan helyen, ahol állat van, simán lenyelheti a macskaszõrt... Van ismerõsöm (sõt, családtag), aki kutya, macska mellett nõtt fel, és allergiás. Én biztos nem akarnám, hogy a gyerekemnek így erõsödjön az immunrendszere. De nem is ez volt itt a kérdés, ne menjünk bele...
Húúú, ezt a "ne érjen a gyereke ruháihoz, mert allergiás lesz!" baromságot felejtsd el! Arra figyelj, és ez komoly!, hogy a cica ne feküdjön rá a babára. Mivel a macska a meleg kényelmes helyet szereti és amúgy is vonzódik az ilyen kis "tej szagú" lényekhez, hajlamos befeküdni hozzájuk a kiságyba, a babakocsiba, stb... A babáknak haslégzése van, ha a cica "csak" oda fekszik, akkor is simán megfulladhat a gyerek, mert nem tud levegõt venni. Egyébként meg a macskák elég tiszta állatok, gondolom nem bent fogják végezni a dolgukat. A gyerek még pici, nem fogja a macskát piszkálni, figyelni kell, hogy a macska nem menjen a közelébe és ennyi. A mi gyerekorvosunknak 3 gyereke és 3 macskája van, õ mondta nekünk is ezeket. Nekünk pl kiskutya van a lakásban és NEM ALLERGIÁS a gyerek!!!! :)
inkább a macskára kell figyelni, mert veszélyes rá a gyerek
a gyerekre figyelj
Utolsó, ezt te sem gondoltad komolyan... Kérdezõ, ne érintkezzen a baba a macskával, arra figyelj... Meg a baba cuccait (ami textil, ruha, stb.) ne rakd le, mert a szõr tapad, allergiát válthat ki.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!