Találatok a következő kifejezésre: A cicám sántít (9 db)

A cicám sántít gyanakodok h eltört a lába de rá tud álni csak nagyon sántít és be van dagadva. És hogy jöjjek rá hogy el van -e törve vagy nem?

Nincs pénzünk rá hogy állatorvoshoz vigyük,házi gyógymódok kellenének . És harap nem engedi h annyyira hozzányúljunk.

Legjobb válasz: ha el lenne törve nem hiszem hogy ráállna. szerintem ficam. a miénknek is volt nemrég, de ö rá se állt.ketten fogtuk ugy nézte meg anyu hogy el van e törve. probáltuk beborogatni de leszedte egyböl és nagyon fájt neki ö is hisztizett.igy békénhagytuk. magátol begyogyult. szerintem nálatok is be fog.

ha el lenne törve nem hiszem hogy ráállna. szerintem ficam. a miénknek is volt nemrég, de ö rá se állt.ketten fogtuk ugy nézte meg anyu hogy el van e törve. probáltuk beborogatni de leszedte egyböl és nagyon fájt neki ö is hisztizett.igy békénhagytuk. magátol begyogyult. szerintem nálatok is be fog.
A mi kandúrunk pár napja bedagadt lábbal jött haza, és nem bírt ráállni. Itthon maradt pihenni, 3. nap már bicegett és lelappadt a lába. Régebben egy másik macskánknak volt bedagadva a lába, azthittük, hogy verekedés miatt, de mikor lelappadt, akkor láttuk, hogy törés volt, mert lett egy csontgubó a lábán, de tökéletesen használta.
Hja és ha el lenne törve, akkor nem hinném, hogy rá bírna állni. Kandúr a cica? Mert most van párzás és lehet, hogy csak bunyóba került egy vetélytárssal :)
Az én cicám akkor nem tudott lábra állni, mikor egy verekedés után tályog lett a lábán.. Az is kifakad pár nap alatt, de orvosnak látnia kell, hogy sebet ki tudja tisztítani és gyógyszert is kap a cica ilyenkor. Szóval nem tudom, hogy ficam, vagy törés, vagy tályog. de figyelj oda nagyon, és ha rosszabbul van, vidd el valahova orvoshoz!!!
Volt törött lábú kandúrom. Az hazajött úgy, hogy használta a törött lábát is. A törés milyensége befolyásolhatja, hogy mennyire használja vagy nem az adott lábat a macska. Minél súlyosabb (elmozdult csont és izületek pl) annál kevésbé használja az állat (mert nem csak a macska) az adott lábat. Tehát az, hogy rá tud állni és valamelyest használja is, az még nem kizáró oka a lehetséges törésnek. Házi gyógymód max. annyi, hogy hagyjátok nyugodtan pihenni és ne hagyjátok elmászkálni minimum addig, amíg le nem lappad a lába. Aztán vagy rendbe jön vagy nem. Ha nincs orvosra pénz mást nem tudtok tenni. Én mondjuk azért keresnék egy állatorvost és megpróbálnám megbeszélni vele, hogy max. részletekben tudnék fizetni.
A kérdező hozzászólása: Kandúr cica igen be van dagadva de ugrrál fel a szekrény tetejére igen életvidám szerintem is befog gyógyulni. köszi a válaszokat :)
vagy csak egyszerüen belelépet valamibe ami megsértete a lábát és attol dagadt be és azért nem engedi hogy hozá nyulj majd magátol elmulik és utána nem fog harapnisem
Remélem, ha eltöröd a lábad, majd te is házi gyógymódokat keresel magadnak : )

A cicám sántít elmúlik neki?

nem tudom mi történt vele ma este már úgy jött be, hogy sántít megnéztem neki a lábát nem erezem hogy el lenne törve de folyton alszik es kicsit megrémiszt ez normális?

Legjobb válasz: Elég gyakori a cicáknál az izomhúzódás. Egy-két napig sántítanak, minden kezelés nélkül elmúlik. A törés sokkal ritkább és általában a sántításnál látványosabb tünetei vannak. Egy laikus is észreveszi, és írod, hogy nem éreztél ilyet, nyugodj meg, holnapra remélhetõleg semmi baja nem lesz a cicódnak. Hagyd pihenni, tudod a cica tudja mi a jó neki!

Elég gyakori a cicáknál az izomhúzódás. Egy-két napig sántítanak, minden kezelés nélkül elmúlik. A törés sokkal ritkább és általában a sántításnál látványosabb tünetei vannak. Egy laikus is észreveszi, és írod, hogy nem éreztél ilyet, nyugodj meg, holnapra remélhetõleg semmi baja nem lesz a cicódnak. Hagyd pihenni, tudod a cica tudja mi a jó neki!
Ugye milyen jó nagy tahó a tegnapi?
ha holnapra nem múlik el, vidd állatorvoshoz, lehet, hogy csak megütötte, és semmi baja, csak fáj. De lehet, hogy csak az állatorvos, tudja rendberakni. Jobbulást a cicának :)
A kérdező hozzászólása: OKE köszönök mindent kicsit azért megnyugotam
Az enyém is sántít, de megnéztem neki a tappancsát vágta ki egy picit valami, most pihenget, nyalogatja a sebeit...:)
Még mindig sántít ???
Vágd le az összes lábát, nem fog sántítani!

Mi baja van a cicámnak? Sántít az egyik lábára. (lent)

5 hónapos fiú maine coon cica, bent tartjuk a lakásban. Néha ki van engedve az udvarra. Tegnap reggel furcsán nyávogott, amikor hazajöttem sántikált a jobb els? lábára. Nagyon keveset eszik, iszik (szinte semmit) és sovány is. Csak fekszik egész nap és alszik, rosszkedv?. (egyébként nagyon játékos, virgonc cica) Pár napja nem volt kint, biztos nem ott történt vele valami. Semmi küls? sérülés(seb, vérzés) nem látszik rajta. MI lehet a baja? Aggódom. 17/L

Legjobb válasz: Lehet, hogy csak nagyon beütötte a lábát, vagy esetleg valaki véletlenül rázárta az ajtót stb...és fájdalmában nem eszik. Bár én a helyedben sürgõsen hívnék hozzá egy állatorvos, mert lehet hogy más áll a dolog hátterében.

Lehet, hogy csak nagyon beütötte a lábát, vagy esetleg valaki véletlenül rázárta az ajtót stb...és fájdalmában nem eszik. Bár én a helyedben sürgõsen hívnék hozzá egy állatorvos, mert lehet hogy más áll a dolog hátterében.
Szerintem is vidd el orvoshoz. Lehet, hogy leesett valahonnan, amikor nem láttátok. Az gyanús, ha nem eszik, nem mozog.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Mindenképp elviszem orvoshoz. :)

A cicám nagyon sántít nincs nagy baja?

Legjobb válasz: a cicák nagyon gyorsan gyógyulnak a lábsérülésekbõl. Az én cicámat valószínû autó ütötte el, szilánkosra tört a hátsó lába. Röntgen bizonyította. A doki azt ajánlotta altassuk el, de elõtte várhatunk egy hetet, hogy mi lesz. Hát az lett, hogy 3 lábon ugrált egy hétig, a hét végén már a törött lábával vakaródzott, még 2-3 hétig óvatosabban rohangált, azóta pedig már nem is tudom melyik lába volt eltörve. Lehet, azt gondoljátok, hogy szívtelen vagyok, és hagytam szenvedni, de egyáltalán nem fájlalta, simán ráült, és nem nyávogott, ha hozzáértem. Mindenesetre boldog cica azóta is, és örülök, hogy nem hallgattam a dokira...

a cicák nagyon gyorsan gyógyulnak a lábsérülésekbõl. Az én cicámat valószínû autó ütötte el, szilánkosra tört a hátsó lába. Röntgen bizonyította. A doki azt ajánlotta altassuk el, de elõtte várhatunk egy hetet, hogy mi lesz. Hát az lett, hogy 3 lábon ugrált egy hétig, a hét végén már a törött lábával vakaródzott, még 2-3 hétig óvatosabban rohangált, azóta pedig már nem is tudom melyik lába volt eltörve. Lehet, azt gondoljátok, hogy szívtelen vagyok, és hagytam szenvedni, de egyáltalán nem fájlalta, simán ráült, és nem nyávogott, ha hozzáértem. Mindenesetre boldog cica azóta is, és örülök, hogy nem hallgattam a dokira...
Hogy mekkora baja van, azt látatlanban nehéz megmondani. Lehet, hogy ütésbõl származik, ez esetben akár törés is elõfordulhat, ezt én mndenképp megnézetném állatorvossal. De kezeltem már olyan cicát is, akit meglõttek, a golyó bennmaradt, egy ideig semmi különös nem látszott, csak fájt ott neki, meg duzzadt volt. Mire a kezembe került, addigra szinte elrohadt belülrõl a környezõ szövet. Szétfordult az egész és nagyon bûzös váladék ömlött, rengeteg csontkukac kíséretében. Hetekik kínlódtam a cicával, mire rendbe jött. De nem volt valami szívvidító elfoglaltság. Szerintem egy orvosi látogatást megér a dolog. Mielõbbi gyógyulást a cicusnak!
vá az utolsónak üzenném hogy én elég vizuális tipus vagyok XD egyébként most 2 napja az én cicám is sántikál, és nemtudjuk mi baja lehet. nem mászkált el sehova, lakásbantartott cica, és se én semm az anyukám nem léptünk a lábára, vagy zrtunk rá valamit, mégis duzzadt, a jobb melsõ lábának a "csuklója" és nem tud ráállni. simán refekszik, de ha ott meggyomom látszik roajta hogy fáj, de egyébként nem szenved, csak akkor fáj neki ha piszkálom. érdemes ezért állatorvoshoz vinni?

Miért sántít a cicám? Segíthetek rajta valahogy?

A gyönyör? 7 éves lány macsekom ma reggel panaszos nyávogással és látványos sántítással fogadott..A hátsó lábát fájlalja, ami egy nagyon kicsit be van dagadva, de ezen kívül semmi küls? sérülés nem látszik.Ma és holnap sajnos nincsen állatorvos, de hétf?n mindenképp elviszem.Addig is tehetek vmit érte?Egy negyed algopirynt adjak neki, vagy inkább bízzak mindent az állatorvosra?

Legjobb válasz: Adhatsz neki egy negyed algopirint hátha enyhíti a fájdalmát. Az állatorvos majd segít. Szerintem beverhette valahova.

Adhatsz neki egy negyed algopirint hátha enyhíti a fájdalmát. Az állatorvos majd segít. Szerintem beverhette valahova.
emberi gyógyszert nehogy adj neki... nem tudni hogy reagál a szervezete.
Emberi gyógyzsert ne adj a macskának, nekik mérgezõ lehet!! Gondold el, hogy te mondjuk 60 kiló vagy, és neked egy szem Algopyrin a normál adag, de a cica maximum 6 kiló, vagyis a tizede a te súlyodnak.. Hogy tudnál megfelelõ adagot adni neki?? Jobb, ha megvárod az orvost.
Algopiryn állatoknál belsõ vérzés okoz. Ne adj neki. Annyit tehetsz, hogy a cicát bent tartod a lakásban, hogy ne mászkáljon, inkább pihentesse a lábát. Ja, és hogy ne bújjon el, hétfõig, az állatok ui hajlamosak rá, ha fáj valamijük inkább elbújnak.
A miénk azóta sántít, hogy elütötte az autó.
A kérdező hozzászólása: Épp most mondta egy ismerõsöm, hogy nekik az állatorvos anno azt mondta telefonon, hogy egy negyedet nyugodtan kaphat a cica..de én is inkább afelé hajlok, hogy nem adok neki semmit, ezt az egy napot már csak túlvészeli, aztán hétfõ reggel a doki úgyis segít rajta..
Nekem meg azt mondták h egy nagyon kicsit lehet.
Én állatorvostól tudom, hogy házilag saját döntésem alapján, nem szabad állatnak algop-t adni. Okozhat belsõ vérzést, szóval ebben biztos, hogy nem tévedek. Egyébként nekem is volt lábfájós cicám, amire a orvos algopyrin injekciót adott, de vizsgálat és miegymás után. Ekkor mondta, hogy jól tettem , hogy nem adtam neki semmit, mert nem tudni hogy nem e lázas is volt a cica. A helyedben nem adnék. De tudod.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Az enyém is bújkál:( MOst éppen alszik, úgyhogy inkább nem zaklatom, de ha felkel, és nagyon panaszkodik, akkor adok neki egy nagyon kicsi algopyrint.
Az elõzõ vagyok. Nem okoz belsõ vérzést az algopiryn. Ebben téved az elsõ!!! Rengetegszer adtam én is a macsekomnak pyrint ha szükséges volt, nem történt vele semmi csak nem fájt tõle a hátsó lába. Egyébként én is jártam így
A kérdező hozzászólása: Köszönöma válaszokat.Már jobban van, tegnaop elvittem dokihoz, azt mondta, vmi gyulldás, mechanikai sérülés által.Kapott gyulladáscsökkentõt, és javulgat:) Gyószert végül nem adtam neki.

Leesett a cicám a második emeletről. Jár, de sántít. Ugye csak kificamította a hátsó lábát? Ha eltörné, akkor nem is tudna ráállni a lábára és meg is lenne dagadva?

Legjobb válasz: Ficamot is lehet hogy kezelni, vagy visszarakni kell... Törött lábra is képes ráállni...sõt elvileg bedagad igen, de sajna én láttam olyat hogy nem dagadt be, és combcsonttörése volt mégis... Állatorvos!!!! max nincs törés, és kap egy kis fájdalomcsillapítót... Az erkély, ablakot meg hálózd be!

Ficamot is lehet hogy kezelni, vagy visszarakni kell... Törött lábra is képes ráállni...sõt elvileg bedagad igen, de sajna én láttam olyat hogy nem dagadt be, és combcsonttörése volt mégis... Állatorvos!!!! max nincs törés, és kap egy kis fájdalomcsillapítót... Az erkély, ablakot meg hálózd be!
Mivan kérdezõ, az orvosin végeztél hogy ezt így megállapítottad? Sürgõsen vidd el orvoshoz, valószínûleg fájdalmai vannak, nem jókedvében sántít...
Orvos mit mondott?
Vidd el állatorvoshoz!
Ha a gyereked/kistestvéred kiesne a másodikról, és sántítana, mit csinálnál?
Ha a gyereked leesne, és egy picit sántítana õt se vinnéd el alapos kivizsgálásra? Gratulálok, felelõs állattartó!
A kérdező hozzászólása: Azzal, hogy el kel vinni a cocát az orvoshoz senki sem mondott semmi ujjat, de azt is köszönöm, hogy figyelmet fordítottak erre a kérdésre! Egyébként a cica sokkal jobban jár és, ahogy gondoltam is, a doki nem mondott semmi hasznosat.
Vagyis, ez mit jelent? Hogy nem mondott semmi hasznosat?...mesélj...
A kérdező hozzászólása: Tapogatózott a sötétben. Persze, azt, hogy törése van e vagy nem, ahhoz nem muszáj orvosnak lenni! Nem szeretek az orvosokról beszélni! Az a lényeg, hogy ma a cica megint az ablakra akart ugrani, csak már ott volt a háló és kitûnõen érzi magát!
Na ebbõl megint nem tudtam meg sokat...biztos valami falusi kókler állatorvos, akinek se tapasztalata, se röntgenje! És én kérek elnézést...
Azóta az ablakokra tettél valami védõhálót?
Inkább magadnak hiszel? Szerintem ezt bízd a dokikra...
A kérdező hozzászólása: Még ma elfogok menni az orvoshoz, csak most azonnal nem tehetem és aggódom. Igazából nem nagyon hiszek az orvosoknak és sajnos nem ok nélkül!
vidd el orvoshoz! Lehet belsõ vérzése is vagy valami komoly! Jobb félni mint megilyedni!
basszus... XD *megijedni!
az enyém is a másodikról esett ki egyszer. sántított. a medencéje volt eltörve, meg bevérezve a tüdeje.
Tévhit, hogy törött lábra nem tud ráálni, vagy nem tudja mozgatni. Az a töréstõl függ. Mindeképpen orvoshoz kell vinni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat! Belsõ vérzése nincs mert normálisan eszik és vécézik is.
Az nem jelent semmit! A nagyim úgy halt meg, hogy autóbalesete volt apukámnak és neki. Azért kardoskodott hogy apukámat vizsgálják, õ csak megütötte magát. Leült és fél óra mulva halott volt! Egy macska pedig még ennél is strapabíróbb, tehát tovább bírja. Lehet holnap már hullamereven találod. Nem viszed orvoshoz, ugye?
Na, állatorvos vagy úgy látom (eszik+szarik=0 belsõ vérzés), akkor mit kérdezgetsz?! Most azt várod, hogy megnyugtassunk, oké, leesett a cica X méter magasból, sántikál, de ne aggódj, tuti semmi baja, hiszen rááll, meg eszik, meg ürít... Gratulálok! Nyomás a dokihoz!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Persze, most már van háló az ablakon.Nem nagyon tetszik a cicámnak, mert is nem jó vadászni a madarak meg a denevérek után. Köszi szépen!

A Cicám 2 napja sántít. Meddig várjak mielőtt állatorvoshoz viszem?

Nemtudom hogy mit?l, nem léptünk a lábára, semmi ilyesmi nem történt! Lehet hogy id?vel magától helyrejön? És ha igen, meddig várjak miel?tt állatorvoshoz viszem??

Legjobb válasz: Azt már megnézted, hogy nincs-e valami seb, sérülés a talpán vagy a lábán? Szerintem is holnap vidd el állatorvoshoz. Te is elmész orvoshoz, ha valami bajod van függetlenül attól, hogy mennyibe kerül a gyógyszer!

Azt már megnézted, hogy nincs-e valami seb, sérülés a talpán vagy a lábán? Szerintem is holnap vidd el állatorvoshoz. Te is elmész orvoshoz, ha valami bajod van függetlenül attól, hogy mennyibe kerül a gyógyszer!
Szerintem minnél hamarabb, mert a rándulásra, ficamra is kell kapnia valamit. Nálunk az állatorvos házhoz jön és 3001 Ft-t kér oltással.
Szerintem tanácsos lenne minél elõbb elvinni, mert így csak szenved szegény. Mi cicát még nem vittünk, egyszer a kutyánkat kellett betegség miatt vinni, akkor 4000 valamennyi volt, gyógyszer nélkül asszem.
A kérdező hozzászólása: végül mégsemm vidtem, mert a doki is azt mondta hogy felesleges, és helyrejött neki, már csak néha sántít akkor semm tudom mitõl... egyszer rohangál utána meg sántikál megint :) na mind1 a léyneg hogy javult! és köszi a válaszokat!
Semeddig. Azonnal vidd dokihoz!
Én sem tudtam egyszer, hogy mit tegyek. Több mint 12 órát vártam és ezalatt az idö alatt annyira rosszabodott a helyzet, hogy egy "egyszerü" rutin vissza helyezés helyett mütét lett a vége. Vidd el dokohoz hameg nem történt vele semmi komoly legalább megnyugszol.
Ne várj, hívd ki a dokit!
A kérdező hozzászólása: és köszönöm az eddigi válaszokat
A kérdező hozzászólása: Felhívtam egy állatorvost, aki azt mondta, hogy Ficammal nemtud mit csinálni, helyrejön magától.. akkor msot mégis mitcsináljak?
A kérdező hozzászólása: vidtem XD -vittem

Cicám bal hátsó lábára sántít. Kitapogattam, olyan "boka" tájékon fájhat Neki, de nagyon, a talppárnája fölött kicsivel. Hogyan tudnék segíteni neki? Enyhíteni a fájdalmát?

Remélem, csak meghúzódott egy rossz ugrást követően. Fogai rendben, ellenőriztem. Reggel még sántikált a lábán, de már egyre kevésbé tud ráállni. Tegnap levert volt, nem aludt, szerintem kb. 2 napja történhetett a baleset (szobacica), de mivel ugyanúgy ugrabugrált, mostanra ütötte ki. Dokinak nagyon értelmét nem látom, viszont borogatni meg kenegetni nem lehet. Akkor mit tehetnék? Sérülést nem látok sem a talpán, sem az ujjai között.

Legjobb válasz: Az én cicámmal is ez volt, õ meghúzta a lábát! Szerintem akkor is kellene doki, mert nem biztos h meghúzta, lehet ficam, repedés is. A doki megvizsgálja, kap fájdalomcsillapítót. A doki csak a vizsgálat árát kéri, a fájdalomcsillapító meg kb 100 forint! Azért ha nem aludt, eléggé fájhat neki! Ennyit igazán megérdemel szegényke!

Az én cicámmal is ez volt, õ meghúzta a lábát! Szerintem akkor is kellene doki, mert nem biztos h meghúzta, lehet ficam, repedés is. A doki megvizsgálja, kap fájdalomcsillapítót. A doki csak a vizsgálat árát kéri, a fájdalomcsillapító meg kb 100 forint! Azért ha nem aludt, eléggé fájhat neki! Ennyit igazán megérdemel szegényke!
Pedig csak az orvos tudja megállapítani, hogy mi a baja..
Miért nem látod értelmét? Csak az állatorvos ért hozzá szakszerûen, õ tudja megmondani, hogy mit csinálj, és, hogy mit adj neki. Te nem tudsz semmilyen internetes oldalról teljesen meggyõzõdni, hogy ez a baja, és, hogy ezt kell megcsinálnod a macskáddal. Ha nem aludt, akkor nyilván nagyon fáj neki, és súlyos is lehet.Az is elõfordulhat, hogy ez valami zúzódás. És ha nem úgy forr össze, le is bénulhat a lába. Lehet, hogy azt látod, hogy nem olcsó, de ha szereted a macskádat nem sajnálod rá a pénzt. Neki is joga van úgy viselkedni mint egy embernek.
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, rosszul írtam idegességemben. Azt akartam írni, hogy folyton alszik, a "nem" szót véletlen írtam oda.
A válasz egy darab egyszerû szó: ÁLLATORVOS!
Nekünk a kutyánkkal volt ugyan ez , és elvittük állatkórházba és helyretették neki de azt is mondták hogy valami másik ételt adjunk neki mert lehet hogy még nem dolgozza fel a szervezete!! Ennyit tudok segíteni Sok sikert:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!