Találatok a következő kifejezésre: A cicám rá van (36 db)

Ha van teje, szoptassa minél tovább!!! :) Lehet csikizi az ínyét a fogacska, ezért harap. :)
A kérdező hozzászólása: ja ja én is ezt javasoltam ill. mondtam neki.... :)
Ezért nehogy áttérjen a tápszerre!
A harapásnak a fogon kívül lehet oka a nem megfelelõ mellre helyezés(lehet, hogy pont a fogak miatt veszi be másképp, kevésbé a bimbóudvart a baba, és kicsúszás ellen rátart az ínyével). Próbálja ki, hogy harapáskor kiveszi a pici szájából és jó nagyra nyitott szájnál teszi csak vissza. Az áll finom lefele húzásával lehet segíteni nagyra nyitni a száját. E mellett/ ezen kívül az is lehet gond, hogy több tejre van szüksége a babának és türelmetlenségében harap. Ezen is segíthet a fent leírtmódszer a gyakoribb mellretétel mellett(tejserkentés). Ha továbbra is fennáll a helyzet, javaslom, hogy az LLL honlapján keressetek szoptatási tanácsadót, aki készséggel, akár személyesen segít.
Az én fiam is ezt csinálta. Nála utánna nem sokkal megjelent egy fogacska. Sajnos amikor az elsñ ki bújt, volt úgy, hogy vérzett is. Amikor már abba akartam hagyni a szoptatást addigra ki bújt a másik fog is és nem harapott. De ha nagyott harapott rá, mondtam neki határozottan, hogy: Nem szabad! és egy kis idõre elvettem a cicit. Most már 8 hónapos és nem harap. Persze bele telett egy kis idõbe amíg rájött, hogy miért veszem el a cicit és mit jelent a nem. Türelem és kitartás!
A kislányomnak segített a Dentinox zselé (nem tudom, hogy létezik-e). Minden esetre lehet, hogy a foga jön, és jól esik a babának, ha valami dörzsöli az ínyét. Próbálja masszírozgatni ezzel a géllel (vagy amit a patikában adnak) Meg rá lehet szólni a babára, hogy fáj, elõbb utóbb meg fogja érteni.

Hogy szoktassam össze őket? Van egy 3 éves utcai keverékű kutyám és egy 5 éves beagle fajtájú kutyám, illetve két 3 éves cicám. Most hoztunk egy új cicát vidékről, 4 hónapos. A 3 éves kutyus morog rá a cicák is. Mit tehetek?

Legjobb válasz: Mi sz elején bennt tartottuk a cicát, és a kutyák bejöhettek hozzá. Egyenként elõször, és a cica ölben volt. És sokszor ölben kivittük, megszagoltattuk -a cica fenekét is, az izgibb volt a kutyáknak. Közben mondtuk hogy fujj.... Ezt pár óránként. A cica fújt, a kutya mindenáron szaglászni akart. Mindkettõ... Amíg a cica kisebb, könnyebb, késõbb nehezebb lesz, ezért sietni kell. Amikor már úgy -ahogy megszokták egymást, a kutya kapott enni bennt, addig õ a kajával foglalkozott, és a cicát le lehetett tenni, látta hogy a kutya nem is bántja. Késõbb oda is mert menni, és együtt ettek. Nálunk ez volt az áttörés! Ja, és le van zárva a terasz a kutyáktól, ha a macska nem akarja hogy piszkálják, oda tud menni elõlük. Itthon van, a kutyák mégsem érik el. De egy idõ után megszokják egymást, csak sok csel, és sok türelem kell.

Mi sz elején bennt tartottuk a cicát, és a kutyák bejöhettek hozzá. Egyenként elõször, és a cica ölben volt. És sokszor ölben kivittük, megszagoltattuk -a cica fenekét is, az izgibb volt a kutyáknak. Közben mondtuk hogy fujj.... Ezt pár óránként. A cica fújt, a kutya mindenáron szaglászni akart. Mindkettõ... Amíg a cica kisebb, könnyebb, késõbb nehezebb lesz, ezért sietni kell. Amikor már úgy -ahogy megszokták egymást, a kutya kapott enni bennt, addig õ a kajával foglalkozott, és a cicát le lehetett tenni, látta hogy a kutya nem is bántja. Késõbb oda is mert menni, és együtt ettek. Nálunk ez volt az áttörés! Ja, és le van zárva a terasz a kutyáktól, ha a macska nem akarja hogy piszkálják, oda tud menni elõlük. Itthon van, a kutyák mégsem érik el. De egy idõ után megszokják egymást, csak sok csel, és sok türelem kell.

Vesebeteg cica tulajdonosok! Szüksége van valakinek Epato pastára? Vesevédő a cicáknak.2400 ft-ért vettem, de sajnos nincs már rá szükségem és majdnem az egész tubus megvan. Szívesen elpostáznám, hátha segítek valakinek!

Legjobb válasz: De rendes vagy,ez ritka emberi gesztus...nagyon sajnálom a cicukádat!!! Az én cicám is veseelégtelenségbe halt meg,és pontosan én is vettem pasztát,egy cm evett belõle,már sajnos nem tudott többet....én odaadtam egy kedves ismerõsömnek....de képzeld el...volt,hogy a szomszéd cicája meghalt és a gazdi lejött hozzám,akit 100 éve ismerek,hogy megmaradt száraz tápja és,hogy nem kéne-e nekem..mondom nagyon kedves vagy,elfogadom...a mocsadék kretén mikor amúgy már úgy sem volt rá szüksége,képes volt lemérni és kiszámolni,hogy mennyibe kerül a megmaradt táp ( no comment )..természetesen becsaptam az ajtót!!!!...most az én öreg kis cicámtól sajnálta azt a sz.rt?..tudod a cicám a lehetõ legjobb helyen volt mellettem,soha nem szenvedett hiányt semmiben,ez nyugtat.

De rendes vagy, ez ritka emberi gesztus...nagyon sajnálom a cicukádat!!! Az én cicám is veseelégtelenségbe halt meg, és pontosan én is vettem pasztát, egy cm evett belõle, már sajnos nem tudott többet....én odaadtam egy kedves ismerõsömnek....de képzeld el...volt, hogy a szomszéd cicája meghalt és a gazdi lejött hozzám, akit 100 éve ismerek, hogy megmaradt száraz tápja és, hogy nem kéne-e nekem..mondom nagyon kedves vagy, elfogadom...a mocsadék kretén mikor amúgy már úgy sem volt rá szüksége, képes volt lemérni és kiszámolni, hogy mennyibe kerül a megmaradt táp ( no comment )..természetesen becsaptam az ajtót!!!!...most az én öreg kis cicámtól sajnálta azt a sz.rt?..tudod a cicám a lehetõ legjobb helyen volt mellettem, soha nem szenvedett hiányt semmiben, ez nyugtat.


Van egy fiú és egy lány perzsa cicám. A fiú kb. fél éve van nálunk. A lány 3 éve. Most tüzel a lány cica, de a fiú rá se néz. Találkozott valaki ilyen problémával? Mit lehet kezdeni a fiúval?

Legjobb válasz: nálam is ugyanez volt a szitu - a fiú nem tudta még, mit kell kezdeni a lánymacsekkal, csak pislogott, hogy mi baja van, az meg szegény forgott elõtte a földön, tartotta neki a hátsóját, könyörgött, de semmi :D nyugi, elõbb utóbb rájön :D, nálunk kb a harmadik tüzelési periódusnál jött rá, aztán gyorsan összehozták a kismacskákat :P

nálam is ugyanez volt a szitu - a fiú nem tudta még, mit kell kezdeni a lánymacsekkal, csak pislogott, hogy mi baja van, az meg szegény forgott elõtte a földön, tartotta neki a hátsóját, könyörgött, de semmi :D nyugi, elõbb utóbb rájön :D, nálunk kb a harmadik tüzelési periódusnál jött rá, aztán gyorsan összehozták a kismacskákat :P
Mennyi idõs a fiú cica? Lehet, hogy még nem ivarérett. Kb. 1 éves kora kürül ivarérett egy fiú cica.

Eltűnt a cicám, 1 hete nem jött haza! Lehetséges, hogy elpusztult szegény, vagy van még rá esély, hogy viszontlátom szerintetek?

Többször megesett már, h napokig nem jött el?, kan macska, így nem volt meglep?, de mostmár kezdek aggódni!!! :(

Legjobb válasz: Az egyik ismerõsöm cicája egy fél évig el volt tûnve és egy pár héttel ezelõtt hazaállított. Volt nagy öröm. Egy kandúr sokszor elcsavarog és ilyenkor bármi történhet vele(autó, másik macskával való verekedés). Ha hazajönne a cica, akkor ajánlom az ivartalanítását és akkor nem kell aggódnod, hogy vajon most hazajön-e vagy sem és ezzel a kóbor cicák számát is kis mértékben csökkentenéd. Nem beszélve arról, hogy nem fog verekedésekbõl származó sebektõl vérezve elpusztulni, a kandúrok nagy része nem éli meg a 2 éves kort, ivartalanítsd!

Az egyik ismerõsöm cicája egy fél évig el volt tûnve és egy pár héttel ezelõtt hazaállított. Volt nagy öröm. Egy kandúr sokszor elcsavarog és ilyenkor bármi történhet vele(autó, másik macskával való verekedés). Ha hazajönne a cica, akkor ajánlom az ivartalanítását és akkor nem kell aggódnod, hogy vajon most hazajön-e vagy sem és ezzel a kóbor cicák számát is kis mértékben csökkentenéd. Nem beszélve arról, hogy nem fog verekedésekbõl származó sebektõl vérezve elpusztulni, a kandúrok nagy része nem éli meg a 2 éves kort, ivartalanítsd!
Hát, az õ esetében még arra is gondolhatsz, hogy valaki felkapta, és elvitte, mert nem épp átlagos a szõre, különlegesebb a házimacskánál... Tudom, nem épp megnyugtató, de én is ezzel vigasztalom magam, mert az én cicám sem volt teljesen egyszerû, és lehet valaki ellopta magának, hogy aztán tejben-vajban fürössze. Vagy, "Az ember folyamatosan kiszolgálja, jó képet vág a legkisebb szeszélyéhez is, erre õ fogja magát, és faképnél hagyja, mert az utca végén talált egy helyet, ahol gyakrabban van hal."P. G. Wodehouse Azért, ha elõjön heréltessétek ki. Nem fog a bagzás miatt kóborolni, verekedni, kisebb a valószínûsége autó elütésnek betegség összeszedésének, kutya támadásnak stb..
1 hét még nem sok idõ szerintem, reméljük, hogy hazakerül majd. Az én cicám (most már nincs meg) is sokáig volt távol, annyira, hogy kaptam is egy másik cicát(õ a jelenlegi macskám), erre miután megkaptam, a másik hazajött. Nagyon meglepõdtem :) 17/L
A mi kandúr cicónk is kb 3 hétig távol volt, teljesen el voltunk kenõdve, meg is sirattuk. Utána meg egyszer megjelent tiszta szalmásan.:) Szerintem van még esély rá.
A mi lány cicánk másfél hónap után jött haza.
ne ess kétségbe! nekünk egy nõstény! (ezt kiemelem) macskánk tûnt el 2 HÉTRE! és mikor már épp lemondtunk róla visszatért teljesen egészségesen:) bár igaz ez nyáron volt de nyugi! szívós állat a macska! ha még 2 héten belül nem jön... hát.... :( (esetleg mi lenne ha kis szórólapokat csinálnál a cica képérõl és írnál telefonszámot meg hogy elveszett és keresed?)
Jajj.Akkor most nagy az öröm.:) )) Reméltem én is hogy hazatalál.
A kérdező hozzászólása: sajnos még mindig nincs meg a kis drágám, és már egyre kevésbé reménykedek :'(
Nekem egyszer a hófehér perzsám leesett a 2. emeletrõl és 10 napig nem találtuk... de aztán meglett.. (már régen volt.)
na a cica?:(
A kérdező hozzászólása: sajna még mindig semmi hír róla! Sztem már keresztet vethetek rá :(
Még azért ne vess rá keresztet, nekem a 4 éves kanim elment junius közepén, és szeptemberbe jött haza ( utolag már ugy gondolok rá, hogy nyáriszünetet vett ki ) azért még reménkedj !! És ha meglenne ird meg !
Ne add fel a reményt!A kan macskák több hónapra is elcsavaroghatnak!A mienké is több hete tûnt el és még mindig nem jött elõ.
Az én cicám legalább 4 hónapig nem jött elõ 1 délután amikor jövök haza a suliból ott ül az ajtóban szóval neizgulj biztos elõkerül.
A kérdező hozzászólása: Ma reggel hazajött a cicám! Nincs összekoppanva, gyanítom, h valaki befogadta, és bent tartotta a házban, most meg kiszabadult valahogyan, és hazajött...
meg van a cicu?:(
Kepzeld, az en cicam ugyanigy nez ki, 2 eves kandur es kerek 1 honapra eltunt a nyaron. O is elkenyeztetett, biztos voltam benne, hogy ragaszkodik hozzam, de ha en nem talaltam volna meg, talan magatol haza se jott volna. Valaki elkezdte etetni... Van remeny, de setalgass a kornyeken es hivd!
aranyos a cicád:) amúgy mondom ragassz ki "Eltûnt Cica!" plakátokat a városba! hátha látta valaki õt! akár a képet is rányomtathatod!
A kérdező hozzászólása: ez a cica már elmúlt két éves! van még rajta kívül 4 cica itthon, de õ a legkedvesebb! Egy igaz elkényeztetett knadúr, aki mindig nagyon ragaszkodott hozzánk, ezért aggódom nagyon! a barátomtól kaptam! Talán ez a másik szempont :(
A kérdező hozzászólása: köszi a biztatást mindenkinek! Remélem hamar elõkerül egészségesen! Tuti agyonszeretgetem, ha egyszer hazajön :'(
A kérdező hozzászólása: http://kepfeltoltes.hu/091219/248543496K_p011_www.kepfeltolt.. Hát õ lenne az én cicám, akiért nagyon aggódok...
A kérdező hozzászólása: igazából tök átlagos házimacska az apja is anyja is... nemtom hogy sikerült ilyen szép hosszúszõrûre, de valóban nagyon mutatós cica, ezt meg kell hagyni
Nekem 1 hete tûnt el egy feketefehér lány cicám. Én sem tudom mi lehet és nagyon aggódok már. Kérdezgettem a szomszédokat, az utcában mindenkit, de nem látták. Te is nyomozz, hátha meg lesz.
Szia! elõször is szép cica!:) másodszor: szerintem még ne aggódj...nekem is van egy kandúr cicám, 2 éves, nemrég eltûnt 6 napra...igaz h kandúr de soha nem szokott elmászkálni...(tényleg sose...) ö egy vörös fehér perzsacica :) nagyon koszosan de hazajött:) szval szerintem ne aggódj egyenlõre... Még annyit h milyen környéken laksz? pl. sok autó jár?:s
A kérdező hozzászólása: vidéki kisvárosban lakok, egy pici, nyugis utcában, azt, h elütötték, azt kizárnám
Nagyon szép cicád van! Remélem, hogy csak elcsavargott. Egy nagyobb városban jóval több okod lenne az aggodalomra. Remélem megkerül.
lehetséges h befogták. bár nemhiszem mert visszatalálna hozzád. ha okos cica akkor nemüthettékel. deviszont lehet azértnemtalál haza mert ebben a hidegben megfagynak a szagok ami alapján visszatalálna hozzád szóval érdemesebb lenne kiplakátolnod ott ahol laksz.
de jóóóóó! :D :D :D örülök neki hogy megvan a cicu :)

4 hetes a kisfiam. Eddig nagyon szépen szopizott, de 2 napja állandóan sír szopi közben, nehezen "kap"rá.5 perc után kiköpi a cicit és már nem is tudom visszatenni rá. Általában este van ez. Mit kellene tennem?

Mérem, és eddig 130 ml evett átlagban, 2 napja "csak"60-70 ml. Apad a tejem?Vagy mi baj lehet? Tanácstalan vagyok. Az els? fiamat nem tudtam szoptatni sajnos, így nem tudom, hogy mit kellene tennem. Segítsetek!

Legjobb válasz: 5 hetes a kislányom 2 napja ugyan ezt játszottuk le.Lejött a gyermekorvos mértünk neki tisztasúlyt és kiderült nem is hízott olyan szépen mint ezelõtt.Kevés a tejcsi neki.Írt ki tápszert de mindíg csak szopi után szabad adni.Nekünk idáig 3x kellett pótolni szopi után ilyen 34-40 miliket.Nekem sem akarta bekapni a cicit mert felbosszantotta magát,hogy nem jön belõle és csak sírt és sírt.Most jobban figyelek az étkezésemre remélem már nem kellessz pótolni.

5 hetes a kislányom 2 napja ugyan ezt játszottuk le.Lejött a gyermekorvos mértünk neki tisztasúlyt és kiderült nem is hízott olyan szépen mint ezelõtt.Kevés a tejcsi neki.Írt ki tápszert de mindíg csak szopi után szabad adni.Nekünk idáig 3x kellett pótolni szopi után ilyen 34-40 miliket.Nekem sem akarta bekapni a cicit mert felbosszantotta magát, hogy nem jön belõle és csak sírt és sírt.Most jobban figyelek az étkezésemre remélem már nem kellessz pótolni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
Szopás közben. Nagyon kemény a melled, fejj le picit elõbb! Este már nem éhes, hanem álmos. Szoptasd korábban.! Fürdés elõtt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!
Ami még lehetséges, az a hormonváltozás. Mikor jött meg a mensid az elsõ babóval? Mert annak a jelenléte az elsõ napokban megváltoztathatja a tej ízét. (este erõsebb a tejed, ezért intenzívebb az íz is) nekem legalábbis most ugyan ez van a 8 hetes kislányommal...:(
szia a legutolsó válaszoló vagyok az 5hetes kislány anyukája.Nem tudok privát írni azért próbálkozom ésha elolvasod.Csak érdeklõdni szeretnék, hogy mi volt a gond végülis a tejcsi volt kevés?Mert írtam, hogy mi is hasonló gonddal küzdünk.Írj privát ha van kedved és idõd
Hat, eselyes hogy nem lesz baja... De ha ennyire szegeny, hogy erre sem telik, minek tart gyereket? *ironia*
A kérdező hozzászólása: Hát tudod ez nekem nagyon rosszul esett hogy ezt írtad ugyan is nem szegények vagyunk hanem az apám gyûlöli a macskákat!
A kérdező hozzászólása: Köszi ta tanácsokat és mindent megpróbálok hogy elvigyem orvoshoz és még szeretném meg kérdezni hogy a féregtelenítõ van tablettában is?
A kérdező hozzászólása: Jaj majd nem elfelejtettem és kb. nem tudod meg mondani hogy mennyi a cicának a kötelezõ oltások?
Kutyának többnyire kevesebb mint 5000Ft, és ezt csak évente egyszer kell beadni, valamint ingyen adnak hozzá néhány féregtelenítõ tablettát. Macskának is ennyi lehet kb.
Van féregtelenítõ tabletta. A mi kutyáinkat 2000 forintért oltatjuk, itt a macska 1000 forint. De általában 2-3000 forint.. szerintem. Szóval nem olyan vészes.
Én is kb. 3000-re emlékszem. Mindenképpen érdemes oltatni veszettség ellen! Nem tudom, merre laktok, Somogyban pl. már tíz éve nem találtak veszett állatot, de ha a környéketeken elõfordult, akkor aztán fõleg oltassátok be! A veszettség harapással terjedhet emberre is, és ha eléri a központi idegrendszert, akkor már gyógyíthatatlan, és görcsrohamokkal, szörnyû kínok közötti halállal jár. Ha oltatlan macska harapott meg, és elmész vele dokihoz, el fog küldeni veszettség elleni oltásra, ami hat db-os injekciósorozat hasba + egy hétig rohangálás a papírokkal az ÁNTSZ-hez meg az Állategészségügyi intézethez, ezen kívül két hét karantén a cicának. Akkor is, ha a tietek a macska. Én ezt tapasztalatból írom, nemrég nekemugrott egy macska, és mivel elég csúnya volt, be kellett mennem tetanuszra, ahonnan küldtek utána ezer helyre csak azért, mert állatharapás! Mondd ezt el apukádnak. Inkább a macskát oltsák évente egyszer, mint az egész családot veszettség ellen!!! Ja és embernek az oltás sem veszélytelen... Gyõzd meg apukádat, vagy spórolj össze évente 3000 ft-ot. Megéri a biztonságért!
Betegvizsgálat 1000-3000 Ft Szemészeti szakvizsgálat 2000-3000 Ft Utókezelés - kontroll 1000-1500 Ft Veszettség elleni oltás 2500-3000 Ft Kombinált oltás 3000-6000 Ft Myxomatosis elleni oltás 2500-3000 Ft Nõstény macska ivartalanítása 8000-12 000 Ft Kandúr ivartalanítása 5000-7000 Ft Általában ennyit kérnek az állatorvosok, de van néhány, aki ingyen is elvégez egy sima vizsgálatot, de ehhez nagyon nagy mázli kell.Remélem tudtam valamennyit segíteni.(ezeken kívül több oltás is létezik, érdemes évente elvinni a cicát oltani mert így sokkal biztosabb hogy egészséges, hosszú életû cicus lesz)A féregtelenítõ árát pontosan nem tudom de olcsó és megéri beadni a tablettát a cicának(csak figyelni kell hátha otthagyja a tányérjában, miután elfogyasztotta róla a macskakonzervet).

A cicám sántít gyanakodok h eltört a lába de rá tud álni csak nagyon sántít és be van dagadva. És hogy jöjjek rá hogy el van -e törve vagy nem?

Nincs pénzünk rá hogy állatorvoshoz vigyük,házi gyógymódok kellenének . És harap nem engedi h annyyira hozzányúljunk.

Legjobb válasz: ha el lenne törve nem hiszem hogy ráállna. szerintem ficam. a miénknek is volt nemrég, de ö rá se állt.ketten fogtuk ugy nézte meg anyu hogy el van e törve. probáltuk beborogatni de leszedte egyböl és nagyon fájt neki ö is hisztizett.igy békénhagytuk. magátol begyogyult. szerintem nálatok is be fog.

ha el lenne törve nem hiszem hogy ráállna. szerintem ficam. a miénknek is volt nemrég, de ö rá se állt.ketten fogtuk ugy nézte meg anyu hogy el van e törve. probáltuk beborogatni de leszedte egyböl és nagyon fájt neki ö is hisztizett.igy békénhagytuk. magátol begyogyult. szerintem nálatok is be fog.
A mi kandúrunk pár napja bedagadt lábbal jött haza, és nem bírt ráállni. Itthon maradt pihenni, 3. nap már bicegett és lelappadt a lába. Régebben egy másik macskánknak volt bedagadva a lába, azthittük, hogy verekedés miatt, de mikor lelappadt, akkor láttuk, hogy törés volt, mert lett egy csontgubó a lábán, de tökéletesen használta.
Hja és ha el lenne törve, akkor nem hinném, hogy rá bírna állni. Kandúr a cica? Mert most van párzás és lehet, hogy csak bunyóba került egy vetélytárssal :)
Az én cicám akkor nem tudott lábra állni, mikor egy verekedés után tályog lett a lábán.. Az is kifakad pár nap alatt, de orvosnak látnia kell, hogy sebet ki tudja tisztítani és gyógyszert is kap a cica ilyenkor. Szóval nem tudom, hogy ficam, vagy törés, vagy tályog. de figyelj oda nagyon, és ha rosszabbul van, vidd el valahova orvoshoz!!!
Volt törött lábú kandúrom. Az hazajött úgy, hogy használta a törött lábát is. A törés milyensége befolyásolhatja, hogy mennyire használja vagy nem az adott lábat a macska. Minél súlyosabb (elmozdult csont és izületek pl) annál kevésbé használja az állat (mert nem csak a macska) az adott lábat. Tehát az, hogy rá tud állni és valamelyest használja is, az még nem kizáró oka a lehetséges törésnek. Házi gyógymód max. annyi, hogy hagyjátok nyugodtan pihenni és ne hagyjátok elmászkálni minimum addig, amíg le nem lappad a lába. Aztán vagy rendbe jön vagy nem. Ha nincs orvosra pénz mást nem tudtok tenni. Én mondjuk azért keresnék egy állatorvost és megpróbálnám megbeszélni vele, hogy max. részletekben tudnék fizetni.
A kérdező hozzászólása: Kandúr cica igen be van dagadva de ugrrál fel a szekrény tetejére igen életvidám szerintem is befog gyógyulni. köszi a válaszokat :)
vagy csak egyszerüen belelépet valamibe ami megsértete a lábát és attol dagadt be és azért nem engedi hogy hozá nyulj majd magátol elmulik és utána nem fog harapnisem
Remélem, ha eltöröd a lábad, majd te is házi gyógymódokat keresel magadnak : )

Néha a cicám kihányja a kajáját. Miután megeszi, rá kb. 5percre. Nem mindig de hetente-kéthetente egyszer, Arra gondoltam, biztosan gyorsan eszik, mert van mikor nagyon gyorsan eszik. Elvigyem dokihoz? Mi lehet a baja?

:( Szobacica, nem járkál utcára.

Legjobb válasz: Az en cicam is kihanyta,sajnaltam is szegenyt olyankor,ugy kinlodott,viszont vettem neki emesztest elosegito kajat(es mostmar csakis azt adok),es azota nincs gond vele. Neha meg szõrt hanyik,ami egy termeszetes dolog,hiszen mosakodaskor benyalja es lenyeli,de erre is lehet husos parnacskakat kapni allatgyogyszertarban,egyfele szoroldo hatasa van.

Az en cicam is kihanyta, sajnaltam is szegenyt olyankor, ugy kinlodott, viszont vettem neki emesztest elosegito kajat(es mostmar csakis azt adok), es azota nincs gond vele. Neha meg szõrt hanyik, ami egy termeszetes dolog, hiszen mosakodaskor benyalja es lenyeli, de erre is lehet husos parnacskakat kapni allatgyogyszertarban, egyfele szoroldo hatasa van.
A macskák, amikor hánynak, akkor a felszaporodott szõrgumó miatt jön ki belõlük minden. Az enyém is hányt, de vannak olyan szõroldó tápok, tabletták, paszták, amelyek megoldják ezt a gondot. Malt-bits, azt hiszem így kell leírni a nevét. Viszont az állatorvos biztos tudja, tõle kellene megkérdezni. Hidd el segíteni fog.
idõnként nekem is csinálja (kettõ van, csak az egyik szokta). nálunk az vált be, hogy olyan kaját adunk neki(k), amit muszáj megrágnia, nem birja gyorsan betolni. pl. csirkecsontot, csirkefejet, olyan konzervkaját, ami nincs elõre feldarabolva kis részekre, hanem májkrémszerû, "egyben van". emiatt szerintem nem kell dokihoz vinni, tényleg csak gyorsan eszik. (egyébként utána simán megeszi, amit kirakott, már ha hagyod neki)
Igen, a neve a kajanak Malz-bits, napi 15-20 szemet kell adni belole. DE szerintem barmelyik allatgyogyszertarban tudnak segiteni.
Az én lánycicám is kihányta néha a kaját. Nálunk bevált a Whiskas antihairball. Lila macskafej alakú doboz. Ez kimondottan szõrcsomó oldó. Imádják a cicáim. Hetente 1X szokam adni nikik 10 db-ot. Tesco, Auchan, DM sok helyen lehet kapni. Remélem megoldódik a problémád.
Az én cicám akkor hányt amikor galantféreg volt a gyomrában és a beleiben! Vegyél neki féregirtót! Másnap vagy még aznap kihányja majd a kaját és kakilni is fog, mindkét dologban fogsz látni férgeket!A z enyémnek a hányadékában cérnavékony 30-40cm féreg volt!Utána semmi baja!Meggyógyul!
a mienk akkor csinalja, amikor telezabalja magat. nem adunk neki azota egyszere sokat, inkabb tobbszor kevesebbet. persze ha diszno vagy csirkevagasnal nincs megallas.
utolsó válaszoló, te macskád MINDIG csinálta, a kérdezõé pedig hetente-kéthetente, és csak akkor, ha gyorsan eszik. nincs összefüggés a kettõ között.
Nem akarlak elkeseríteni deh a mi (volt) macskánk is kihányta mindig a kaját és végül abba halt bele...kiderült hogy össze van szûkülve a gyomra és nem brja megemészteni az ételt szerintem mielõbb vidd el orvoshoz:S
az en macskam miert csak a szaraz Whiskast es a nyers csirkemajat eszi meg szivesen? Soha nem ette meg a hazikosztot, fott murkot, stb..pedig millioszor probalkoztam vele!!

Ma reggel vettem észre, hogy a cicámnak fáj a lába, a mellső, rá sem áll. Nem nagyon engedi megtapogatni, azt látom, hogy be van dagadva, de lehet hogy el is van törve. Ha elviszem állatorvoshoz, mit csinál egy törött lábbal? Vagy amúgy?

Legjobb válasz: Vidd orvoshoz mielõbb! Ha el van törve, gondolom begipszeli, ha csak rándulás, akkor kap rá gyógyszert, ha nem megállapítható akkor úgyis megröntgenezik.

Vidd orvoshoz mielõbb! Ha el van törve, gondolom begipszeli, ha csak rándulás, akkor kap rá gyógyszert, ha nem megállapítható akkor úgyis megröntgenezik.
Nem biztos, hogy törött. A mienké is ilyen volt, sikoltozott is, ha megtapogattam, aztán "csak" egy pici pl. karom által okozott seb hamar bezáródott, de bejutottak a baktériumok és a lágy részek belül begyulladtak stb, kapott rá injekciót, meg otthonra gyógyszert és figyelni kellett pár napig, hogy rendbe jön-e, mert ha nem akkor megint menni kellett volna, hogy kitisztítsák. De szerencsére meggyógyult. Ha meg mégis törött, akkor begipszelik például. Vidd el, hadd hozzák helyre szegénykének.
Biztosan begipszeli, ha törött, mi múltkor láttuk, hogy egy begipszelt lábú komondort hoztak ki.. A mi macskánknak ínszalagszakadása volt egyszer, mûthetõ volt, így most éli a macskuszok boldog életét:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!