Találatok a következő kifejezésre: A cicám nem eszi (126 db)

Vidd már el állatorvoshoz ember!!!!!!
Hát, nekünk hasonló tünetekre azt mondták 4-5 nap után, hogy nem biztos, hogy meg lehet menteni... Gratulálok a felelõtlenségedhez, hogy vártál 3 hetet... 3 hétig éhezett a macskád, Te idióta! Sajnálom, hogy ilyen nyers vagyok, de ez állatkínzás! Gondolkozz már!
Állatorvos esetleg? Mi nem tudjuk meggyõzni innen, hogy egyen... 3 hétig kár volt várni, már régen el kellett volna vinni.
Az én anyamacskám is ugyanígy volt, mondjuk õ már öreg volt 12 éves, de a tünetek megegyeztek, vidd el állatorvoshoz talán még tud rajta segíteni.
Jó, hogy nem 3 hónap múlva tûnik fel, hogy nem eszik. Lassan lesz egy klassz csontváz macskád! Gratulálok, felelõsség tudat a felsõ fokon!
Nem tom, hpgy próbáltad-e vegyél neki bébi ételt...enyém azt megette..enyém is így van most fõzök nkei répapürét meg csirkemellet..vagy fõzzél neki te is...hátha megeszi
más kajákkal próbálkoztál? enyéim se szeretik a konzervet, õk csak ilyen zacskós macsekkaját esznek meg szárazat, de szoktunk neki adni nyers csirke szárnyat, a csontokat is megrgcsálják, a tyúk fejet is megeszik, nyers csirkemáj, estleg szalálmi .de legtöbször zacskósat adunk nekik. amikor az egyik cica nagyon beteg volt, akkor kiskanálból ittatuk vagy az ujjunkról lenyalogatta, de ez csak egy tipp, mi általában elviszük állatorvoshoz-.-...nem olyan drága egy kivizsgálás, fõleg ha olyanhoz viszed, aki nem csak a pénzért menti meg az életét.

Megmérgezték a cicámat. Nem eszik, nem iszik, , Mitcsináljak?

Legjobb válasz: http://www.maok.hu/allatorvosi_ugyeletek_1 Itt vannak az állatorvosi ügyeletek, baloldalt válassz megyét, majd kerületet, aztán szólj oda telefonon, hogy elõrevegyenek, siess, minden perc számít!

http://www.maok.hu/allatorvosi_ugyeletek_1 Itt vannak az állatorvosi ügyeletek, baloldalt válassz megyét, majd kerületet, aztán szólj oda telefonon, hogy elõrevegyenek, siess, minden perc számít!
Utolsó, legalább ne írj ilyen baromságokat! " A mérgezés 4 napon belül okoz halált..." Tutod te hányféle méreggel mérgezhetnek meg egy macskát? Akár percek alatt is meghalhat...
Tudod hogy a macskád mérget evett, és leülsz a gép elé gyakorikérdésezni? Húzzál az állatorvoshoz amíg még nem késõ. A mérgezés nagyon rövid idõn belül halált okoz, úgyhogy siess!
rohanj az orvoshoz, amíg még segíteni tud
Azonnal menjetek az állatorvoshoz, mond neki, hogy ez van, és sürgõsen ellátja majd!
Még mindig a gép elõtt vagy? Akkor kezdheted ásni a gödröt a macskádnak! Hogy a fenében lehet valaki ilyen felelõtlen?!
tugyátok hogy nem kell hozzá állatorvos egyszer nekem is megmérgezték elég ha csak tejet adsz neki amibe egy kis szõlõcukrot teszel , és a mérgezés 4 napon belül okoz halált ha még ennyit se tudtok
Akkor jól lesz .. Nem ehetett túl sokat, egy durvább patkányméreggel történt mérgezésnél minden nyílásukon véreznek (bocsánat), ha már eszik, akkor jól lesz, de azért megnézethetnéd orvossal, az a biztos.
Megjegyezném, hogy hihetetlenül felelõtlenül jártál/jártatok el a dologban. Lehet, hogy most a macskádnak szerencséje volt, de ha nem, akkor meg persze sírsz, hogy meghal... VAN ÜGYELET, MINDEGY HOL ÉLTEK. Még linket is javasoltak a számodra, nem éltél a lehetõséggel. Mondj el egy Miatyánkot, és köszönd meg a jóistennek, mert ezúton nem rajtad múlt, hogy még él. Üdv.
A kérdező hozzászólása: Máma már az orrán vette a levegot, es evett is
Úristen, 3 napja szenved??? Kérlek tegyél meg annyit, hogy felhívod a hozzád legközelebbi ügyeletet, az 5-ös hozzászólásban van a link. Legalább beszélj egy orvossal.
A kérdező hozzászólása: A K-vitamint minden 20 percbe kapja!!!
Még nyomatékosítanám azzal, hogy a patkányméreg belsõ vérzést okoz, tehát a cica "szép" lassan belûlrõl elvérzik és vége! Ugye magadnak sem kívánnál ilyen halált..?? Tegyél valamit gyorsan!!
Ha most nem viszed orvoshoz, holnapra meghal!! K-vitamint kell kapnia, anélkül esélytelen.
A kérdező hozzászólása: Patkánymérget evett...de már 3 napja volt, , és még él!! De nagyon rosszul néz ki :((
ha megmérgezték nem. elõször is tudni kéne mit evett, ehhez vérkép kell.Aztán kálium infúzió, valamit különbözõ ellenanyagok. Miért, ha te mérget eszel, akkor anyukád tud segíteni, vagy hívja az orvost?
A kérdező hozzászólása: De én itthon nem tudok rajta segíteni???
Hogyne fogadná.Kötelessége a sürgõs eseteket ellátni.Én is hívtam már hétvégén éjszaka az állatorvost, jött is 15 perc múlva, hajnali 3-kor.
A kérdező hozzászólása: De hétvégén nem fogadja az állatokat!!! Itthon anya hogyan tudja ellátni/segíteni rajta?????? :(((
Na mi lett?
Kutyánk is így halt meg. :( Látta állatorvos, de valamiért nem eléggé hamar... (Lehet, hogy nem voltak egyértelmûek a tünetek, és reménykedtünk.. rég volt :( ) Tényleg meghal, ha nem sietsz.
Utolsó hozzászólónak van igaza... Ne házi szerekkel kísérletezz, hanem vedd fel azt a rohadt telefont, és sírd el az állatorvosnak a panaszod... Amikor mi azt hittük, hogy megmérgezték a cicánkat, én egész nap bõgtem, mint az állat, mert nem értük el sehogyan sem az állatorvost... szerencsére csak valami gyomorbaja volt. És ha ilyen helyzetben is azt bizonygatod, hogy jól van a cicád, akkor gratulálok. Nem bántani akarlak, de minek kérsz segítséget, ha aztán nem fogadod el? Én a helyedben még így utólag is mindenképpen megnézetném állatorvossal!

A cicám nem eszik, csak iszik és azt is kihányja. Kedvtelen csak gubbaszt, mered maga elé. Mi lehet a baja?

Legjobb válasz: Imádom az ilyen kérdéseket! Szerinted mi honnan tudjuk, hogy mi baja?? VIDD ÁLLATORVOSHOZ!!!!!!

Imádom az ilyen kérdéseket! Szerinted mi honnan tudjuk, hogy mi baja?? VIDD ÁLLATORVOSHOZ!!!!!!
Ez sok mindenre utalhat, minél elõbb (mondjuk legkésõbb reggel) vidd orvoshoz.
Lehet h méhgyulladása van nekünk is így volt és sajnos meghalt hiába vittük orvoshoz.De nekemm még az elején vérzett is alul aztán elmúlt de rá 3 napra lefogyott és meghalt hiába a gyógyszerek.
Feltehetõleg gyomor és bélgyulladás. (fertõzõ) Mindenképpen vidd orvoshoz.
Figyelj vidd orvoshoz most!!! Mondd meg, hogy pár nap múlva tudsz fizetni ha rendes az orvos akkor megérti!
irtam privit
A kérdező hozzászólása: nagyon remélem hogy holnap már lesz fizu.., de most kiakadtam..éjszakai ügyelet alapból 20.000nél kezdõdik??????ez mia franc??????:(:(
Hát tudod ez veszélyes a macskáknál és nem is biztos, hogy túléli ha nem viszed dokihoz!
A kérdező hozzászólása: ez a magjegyzés annak szólt, aki "imádja az ilyen kérdéseket"
A kérdező hozzászólása: imádom az ilyen válaszokat....KÖSZÖNÖM ELVINNÉM HA NEM EGYEDÜL LENNÉK PESTEN NEM DIÁKMUNKÁBÓL ÉLNÉK VAGYIS LENNE PÉNZEM, DE ABBAN AZ ESETBEN IS ELVITTEM VOLNA MÁR HA EGYÁLTALÁN HAJLANDÓAK LETTEK VOLNA IDÕBEN KIFIZETNI igen lány cica!
Az enyém nem sokkal rá meghalt, ez komoly, lehet már az orvos késõ, de mindenképp menj el vele.Ne éld át azt amit én.
lány cica?
Orvos
na kiderült vmi?

A cicám nem eszi a spenótot! Most akkor mi tévő legyek? És ha én szeretem, akkor ő miért nem? Vigyem állatorvoshoz? Vagy csak meg kéne fürdetni? Segícccség! SÓS!

Segítsetek, mert az öngyilkosság szélén állok!!!

Legjobb válasz: a macska húsevõ állat! nem pedig csirke! de ha annyira akarod hogy spenótot egyen fogj egy egeret és mártsd bele a spenótba! :D

a macska húsevõ állat! nem pedig csirke! de ha annyira akarod hogy spenótot egyen fogj egy egeret és mártsd bele a spenótba! :D
Az enyém a paradicsomot szereti (egyébként tényleg), és én elégedett vagyok ezzel az eredménnyel is.Szerintem adj lejjebb az igényeidbõl, túl magasra tetted a mércét! Ha így folytatod, elhagy, mielõtt megbeszélhetnétek a dolgot.
Miért csodálkozol, hogy nem eszi meg? Te írtad, hogy sós!! Ha elsóztad, így jártál! Máskor légy körültekintõbb!
SÓS??? mi sós, a spenót?? lehet, h ez a baj, ELSÓZTAD!! Amúgy a spenótot dobd ki a nyuszkáknak, és egyetek macskakonzervet együtt a macskáddal.....és ne hogy azt mondd, h te azt nem szereted!!! A macskád is szereti!!! Jah és a spenótot télleg vidd el állatorvoshoz, úgy tudom szeretik az állatorvosok a spenótot!! :D
Mindig fürdesd meg a zöldséget fogyasztás elõtt! A macskák különösen kényes teremtmények.
Az én macsekom imádja a zöldségeket ^^ Persze a husit még jobban, de szinte nincs olyan zöldség amit ne enne meg. Répa, uborka, paradicsom..neki aztán mindegy. A fõtt zöldséget viszont jobban szereti mint a friss nyers zöldségeket :)
Az en cicam mar hanyik a sok husitol, ezert ugy dontott, hogy vega lesz.Eloszor fott zoldsegeket evett, de most mar a nyersek is bejonnek neki es a multkor meg spenotot kert tukortojassal jo sosan.Ezt miutan megette, gyumolcssalataval elnyomtatta es nagyon elegedett volt.
igen, valószínûleg terhes lehet tõle!

Cicám nem eszi meg a száraz eledelt, csak konzervet és pipit. Hogy lehet rávenni, hogy megegye?

Próbáltam már keverve hozzáadni a konzervhez, de nem eszi még így sem. Ha nem adok mást, félek éhen hal. Azért lenne jó, ha ilyet is enne, mert sokat nem vagyok otthon, a konzerv büdösödik, nem tudok annyi kitenni.

Legjobb válasz: hát hidd el ha éhes megeszi! lehet nem eszik 1-2 napig de utána eszegetni fogja a szárazat. nem mindegy milyet veszel én Cat-Chow cicakaját szoktam adni azt szereti. ja és utána se adj minden nap konzerveset mert akkor továbbra sem eszi a szárazat, én heti 1-2x szoktam adni konzervet és ami még leesik a pultról (husi stb)

hát hidd el ha éhes megeszi! lehet nem eszik 1-2 napig de utána eszegetni fogja a szárazat. nem mindegy milyet veszel én Cat-Chow cicakaját szoktam adni azt szereti. ja és utána se adj minden nap konzerveset mert akkor továbbra sem eszi a szárazat, én heti 1-2x szoktam adni konzervet és ami még leesik a pultról (husi stb)
Próbáld meg h pl reggel 8 körül adsz neki konzervet, 2 körül egy kevés konzervet+a szárazat, este (8-9) pedig csak szárazat. Nekem így szokta meg. Annyi h ha este nem ette meg a szárazat, akk reggel nem adtam neki konzervet, csak 2kor. De arra figyelj, h ha semmiképp nem akarja így sem, akk nem kell erõltetni, nem kell szegényt "kínozni". :) Õk is egyéniségek, lehet, hogy neki nem ízlik.:) Az én cicám a tejet nem inná a világért sem. :D
Az enyém sem eszi meg a szárazkaját, nem is veszek neki mert minek ha nem szereti.

Hogy hívják azt a bútorszövetet, amit a cicák nem tudnak kikarmolni? Nem jut eszembe a neve.

Legjobb válasz: Szizál, ha arra gondolsz, amivel a cicák kaparófáját vonják be.

Szizál, ha arra gondolsz, amivel a cicák kaparófáját vonják be.
A kérdező hozzászólása: Arra gondolok, amibõl ülõgarnitúrát készítenek. Nem ez rémlik, amit írtál, de köszi a választ.

9 napos a babám. Van tejem is, de mióta hazajöttünk a kórházból, nem eszi meg az adagját, ami ott 80-100 volt. Ráteszem a cicire, elalszik, majd böfi, és leteszem aludni, 15 percet alszik, és felkel sír. Miért? És mit tegyek?

Az evés is 1 óráig tart. És nem tudjuk kivárni a 2-3-4 órát. hogyan oldjam meg, hogy kibírja?

Legjobb válasz: Ilyenkor még csinálj mindent, ahogy õ akarja, egy pár hét alatt beáll, ha éhes óránként, akkor etesd úgy. Nekem azért sírt ilyen picinek, mert hiányoztam neki, és a pocakomon szeretett volna mindig aludni, érezni közelrõl. Aztán ez nagyon hamar elmúlt. Az egy óra kicsit soknak tûnik, valószínüleg a felétõl már nem is eszik, csak cicizik, próbáld figyelni, hogy nyel-e vagy csak jó neki hogy ott lehet....

Ilyenkor még csinálj mindent, ahogy õ akarja, egy pár hét alatt beáll, ha éhes óránként, akkor etesd úgy. Nekem azért sírt ilyen picinek, mert hiányoztam neki, és a pocakomon szeretett volna mindig aludni, érezni közelrõl. Aztán ez nagyon hamar elmúlt. Az egy óra kicsit soknak tûnik, valószínüleg a felétõl már nem is eszik, csak cicizik, próbáld figyelni, hogy nyel-e vagy csak jó neki hogy ott lehet....
Ilyenkor még nincs ideális, de ha már kibír 3 órát, az jónak mondható. De mindenképp tedd mellre, ha úgy gondolod, hogy éhes. Nincs rosszabb, mint egy éhes pici baba. Ne csinálj semmit, rendelj kaját, és 2-3 hétig a pici igényei szerint élj!
A mi dokink is híve a szigorú napirendnek, a három órás etetésnek. Kb. 55 éves, régen nem volt ez, mint manapság. mindenképp igény szerint szoptass egy ideig, aztán lassan beáll majd a rendszer. aztán mikorra beálna, már meg is változik, mert változnak az igényei..
Nálunk is ez volt, h egyfolytában rajtam akart lógni, a szoptatások összefolytak....éjszaka is....nekem 3 hetet mondtak h addig lesz még ennyire durva....nagyjából ez helyt is állt.....adhatsz neki cumit, h ne legyen állandó szopikényszere, de ezzel csak kis idõt nyersz....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gratulációt és a válaszokat. Nekünk ma a háziorvos azt mondta, hogy ne igény szerint etessem. De ugye a 3 órát még nem bírja ki. Azt én is észrevettem hogy hiányzom neki. Remélem beáll nekem is pár hét múlva.Mi az ideális idõ?Mennyi legyen két szoptatás között ilyen idõs korban?
15:46-os vagyok!Elfelejtettem írni, hogy én sohasem hagytam sírni a lányom és most sem hagyom a fiam!Mind a ketten kiságyban aludtak, alszik de ha sír rögtön ott vagyok és megvigasztalom.Ha ez több idõbe telik, akkor több idõbe telik!De csak így fog bízni bennem késõbb is.
igény szerinti szoptatás, mellettem aludt......nem hagytam sírni a kiságyban...ez hülyeség....egy 9 napos gyereket meg akar nevelni????....biztos nincs gyereke....nekem a kórházban mondták h szoptassam az igénye szerint, és 3 hónapos koráig nem kell nevelni sírássál.....sok boldogságot!
Hello!A lányom 3 és fél éve 3 óránként evett/szinte óramû pontossággal/ és egyszer kelt fel éjszaka 3 hetes korától!Ezt maga alakította így ki, nem befolyásoltam.Nagyon ügyes és okos baba volt.A fiam most 3 hetes próbáltam az igény szerinti szoptatást, de így óránként szopott!Most már próbálunk vegyesen eljárni.Igény szerint, de bizonyos kereteken belül szoptatom és sajna tápszerezem.Így kb.2-3 óránként eszik, éjjel 2-szer kel fel!Nekem így jött be.
megint én, uccsó! arra nem válaszoltam, hogy milyen volt egy napunk.. hát mondták már rég, hogy beállt-e a napirendünk, hát nekünk kb. 11 hónaposan sikerült ez. mindig, amikor lett volna rendszer, megváltozott. meg amikor ilyen pici volt, egyszer aludt 2 órát, egyszer 20 percet, innentõl kezdve nincs napiren. ami biztos volt, az esti ritálé, fürdetés, evés, alvás...
15:32 -es, ha jól értem, tõlem kérdeztél... Nekem fontosabb volt az alvás, és a mai napig is az, mint hogy hagyjam sírni. Az elsõ hónapban velem aludt, és komolyan mondom, hogy a mai napig, most 16 hónapos egyszer sem sírt éjjel. Ha felébred, odaveszem magam mellé, és alszunk együtt. Nem érdekel sem a védõnõ, sem az orvos, Anyós, stb. véleménye. A lényyeg, hogy boldog, kiegyensúlyozott kislány . Tök fura, hogy a védõdnõ neked ilyet mond, a mienk egy igazi védõnõ, és sosem mondana ilyet. Mikor pihentem? napközben amikor õ aludt. Meg sokszor megfürödtem elõtte , megfürdettem, és fél 8 kor már ágyban is voltam.. Így egész jól kihúztuk az elsõ heteket.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszadó! Köszönöm.Hasznos tanácsokat adtál. Az elsõ kisfiamnál így csináltam.De most félek így csinálni. Jó ez ha így szopizik, hogy akkor amikor Õ akar? Jobban fog aludni éjszaka, ha mellettem van? Nekem is jobb lenne így, csak hát nem tudom hogy okosan teszem-e. A védõnõ mondta hogy hagyjam sírni a kiságyban. De hát nekem nincs szívem ezt tenni. Te hogy pihentél az elsõ idõkben?Milyen volt egy napotok?
2. egyenlõre még csak ismerkedtek, de majd rá lehet állni a 20 perces szopikra, mert az is elég kell h legyen....még nagyon pici...édes lehet...gratulálok!!!
A kérdező hozzászólása: Hû! Teljesen igazad van kedves utolsó.Köszönöm a választ. Így aztán mondhat nekem bárki bármit. Nem is fogom hagyni hogy sírjon. Hiszen Õ az én gyermekem, és mindenbõl csak a legjobban szeretném neki adni. Legyen az bármi. Köszönöm a válaszokat.

Miért nem hízik a cicám pedig eszik rendesen, mi baja lehet?

Legjobb válasz: Milyen gyakran kap féreghajtót?

Milyen gyakran kap féreghajtót?
A kérdező hozzászólása: egy éves a cicám de csak még egyszer kapot
Féreghajtó, és figyelni a székletét hogy férges e, ha igen, akkor meg kell ismételni ahogyan az állatpatikában elmondják! Ha nem férges, akkor irány az orvos, bár azért le kellene mérni elõtte. Hány éves, és hány kiló?
Számtalan oka lehet, köztük a férgesség az élen. Minden macska legyen negyedévente féreghajtva, függetlenül attól, hogy kint él a szabadba, vagy sem. Sajnos az a helyzet, hogy akárki akármit mond, látatlanba senki nem fogja tudni pontosan mi is a gond. Elképzelhetõnek tartom, hogy a cica súlya teljesen rendben van, csak alkatilag elegáns keleties típus.És hidd el az eszik rendesen kifejezés is annyifélét jelent ahány macskatartó! Mindenképp ellátogatnék vele az állatorvoshoz, õ pontosan tudni fogja minden kérdésedre a választ :)

5 hónapos gyermekem 1 hónapja kap naponta egyszer pürét és tejpépet. Nagyon szereti ezeket az ételeket. Pár napja többször is inkább ilyet eszik, mert a cicit nem, de az ételt elfogadja. Mit tegyek?

Legjobb válasz: talán a tejpép még korai volt de még talán a gyümölcs is fõleg ha van tejed bõven ha már így alakult azért inkább elõbb mindig az anyatej, utána a kajcsi

talán a tejpép még korai volt de még talán a gyümölcs is fõleg ha van tejed bõven ha már így alakult azért inkább elõbb mindig az anyatej, utána a kajcsi
Te mikor kínálod rá a pürét? Ebédre? Elõtte vagy utána cici? Én anno úgy csináltam, mikor elkezdtem bevezetni a szilárd táplálékot (6 és fél hósan), hogy ebédre kínáltam rá - szigorúan cici után - szilárdabb ételt, pépet. Akkor is fõleg gyümölcsöt, vagy zöldséget. Azért kapott elõbb cicit, hogy jóllakjon, és utána jöhet a kóstolás. Minden étkezést szépen így ki lehet váltani. Lányom - most 15 hónapos - mindent eszik. Napi három cicizés maradt meg, de az is csak inkább "nyugicici" (reggeli és déli ébredés után) vagy ráhangolás a pihenésre (esti szopi fürdés után, lefekvés elõtt közvetlenül). Ajánlom figyelmedbe ezt az oldalt: http://www.lll.hu/ Nagyon segítõkészek, sok jó cikk és tanulmány van fenn. Ha kell tanácsadás is van. Sok sikert és jó egészséget.
Én ugyanigy jártam. Nem is akar cicilni. Minden mást szivesebben eszik kanállal minthogy szopjon. Szépen apad is el a tejem. Be sem akarja kapni. Én sem tudom sokszor mit adjak neki. Most 7 hónapos.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! A munkám miatt kezdtem egy kicsivel hamarabb etetni, hogy itt lehessen hagyni pár órára, ha muszáj elmennem, mert üvegbõl nem igazán itta a tejet. Mindig cicivel kezdem, de ha éppen mást akar enni, akkor ordít visít és nem akar szopizni. Néhány próbálkozás után pedig feladom. Mai mérleg: 4 szopizás, 3szor kb. fél üvegnyi püré.

2 és fél hós kislányom 2 napja napközben csak 70-80-90 -et eszik. Előző napokban megette a 120-130-at. Sírni nem sír, de én kevesellem. Anyatejes, de csak játszik a cicivel. Nem kér többet. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Az én lányomnak is az elmúlt pár hétben esett vissza az étvágya, sztem azért, mert átlépett egy növekedési szakaszon. Lehet, h a Tiéd is mostanában nõ(tt) egy kicsit többet, és most meg visszaállt a rend?

Az én lányomnak is az elmúlt pár hétben esett vissza az étvágya, sztem azért, mert átlépett egy növekedési szakaszon. Lehet, h a Tiéd is mostanában nõ(tt) egy kicsit többet, és most meg visszaállt a rend?
Szerintem amíg nem fogy a súlyából ne foglalkozz vele. Te se eszel mindig ugyanannyit akkor õ miért enne? Én hetente mérem a kisfiam õ most 3 hónapos.
Az en kisfiam vedooltasa beadasa utan volt etvagytalan par napig.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!