Találatok a következő kifejezésre: A cicám napja (375 db)

Hogyan kell öszzeszoktatni egy 4 éves cicát és egy 8 hónapos kutyát? Egyik nap a cicánkat annyira megtépte, hogy hajnalban keltünk óriási macskanyávogásra és a cica napokig sántított, szóval nagyon örülnék, ha tudnátok segíteni. Köszi:Orsi

Legjobb válasz: Talán nem kéne õket összeengedni míg ilyen a kutya ha csak nem akarsz halott macskát! Szépen fokozatosan kell,de ehhez olyan kutya kéne aki megvan nevelve.Ha a kutya támad akkor fenyíteni kell és mondani,hogy nem szabad..sok sikert és remélem fontos a cica élete,bár ahogy látom orvos se látta a sántikálás miatt...

Talán nem kéne õket összeengedni míg ilyen a kutya ha csak nem akarsz halott macskát! Szépen fokozatosan kell, de ehhez olyan kutya kéne aki megvan nevelve.Ha a kutya támad akkor fenyíteni kell és mondani, hogy nem szabad..sok sikert és remélem fontos a cica élete, bár ahogy látom orvos se látta a sántikálás miatt...
Igen, az elõttem szóló kb mindent elmondott...Fokozatosság a lényeg, nem szabad õket egyedül hagyni kettesben, amíg nem 100%-os a dolog...felelõtlen vagy, én tuti nem hagytam volna egyedül a cicámat a kutyámmal...
mi rögtön az elején csináltuk, külön simogattuk a cicát, és külön a kutyát, és fokozatosan egyre közelebb ültünk egymáshoz az állatokkal együtt. De ez a kutya macskabarát volt. A kaukázusi sem bántotta, csak a nagy mancsával agyonnyolta, hogy "stipi-stopi megfogtalak". külön közlekedõ létrát kellett a macskának szerkeszteni. A mostani kutyám hang nélkül, teljes izgaolmban lesi a kerítésnél a szomszéd macskáját, és fogalmam sincs, mi lenne, ha elérné.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!Köszi a "válaszokat".Igazából csak a 3. kommentelõ válaszolt a kérdésemre.Nagyon menõk vagytok, hogy beszóltatok...Azért sántított napokig, mert karácsony volt, amikor -mint tudjuk- minden zárva van.Nem vagyok felelõtlen, fokozatosan szoktattuk egymáshoz õket, a végén már nyalogatta is a kutya a macskánkat (barátságból!!!) A harmadik kommentelõnek köszönöm a válaszát! Üdv.
A kérdező hozzászólása: Ja, és amúgy azért hagytuk 1 edül, mert este kikéretszkedett, és hajnalban keltünk macskanyávogásra...Okoska...

Kislányom 5 napos, két napja folyto elalszik a cicin, nem lehet felkelteni. Kénytelen vagyok lefejni a tejet és cumibol adni neki. hogy tudnám szopira ösztönözni?

órákig eltart a szopizás mert eszik 5 percet és fél ora mulva ismét eszik éjjel is cumisüvegb?l megiszik sokat. mit csináljak szeretném szoptatni, fája cicim de sirva is szoptatom.segitsetek

Legjobb válasz: Az én kislányom is ilyen volt. Besárgult? Mert olyankor aluszékonnyabbak, és lusták dolgozni a kajáért. Én is sokat ültem és szoptatam, de bízz magadba és a babádban, kialakul, fog szopikázni, még nagyon pici és nagy munka kiszopizni a tejcsit. Én huzikáltam kicsit fülét mikor láttam hogy elalszik, ahogy megébredt cicire tettem, én is fejtem, de azt nem adtam oda, hanem mindig csak cici, a mit lefejtem, beraktam a hûtõbe, 3 napot lehet ott taratani, az elõzõ ami a hûtõbe volt lefagyasztottam, majd mikor eszik jó lesz hozzá kavarni. Szerintem próbáld inkább cicire tenni mindig és nem üvegbõl. Kis kitartás, és visszaszokik a cicire, csak add mindig azt. De vigyázz a fagyasztásra, bármibe is teszed, legálább három zacskóba tedd utána egyenként lezárva, mert átveszi a hûtõízt és kitolja. Én így jártam. Sok erõt nektek, és csak ügyesen.:)))

Az én kislányom is ilyen volt. Besárgult? Mert olyankor aluszékonnyabbak, és lusták dolgozni a kajáért. Én is sokat ültem és szoptatam, de bízz magadba és a babádban, kialakul, fog szopikázni, még nagyon pici és nagy munka kiszopizni a tejcsit. Én huzikáltam kicsit fülét mikor láttam hogy elalszik, ahogy megébredt cicire tettem, én is fejtem, de azt nem adtam oda, hanem mindig csak cici, a mit lefejtem, beraktam a hûtõbe, 3 napot lehet ott taratani, az elõzõ ami a hûtõbe volt lefagyasztottam, majd mikor eszik jó lesz hozzá kavarni. Szerintem próbáld inkább cicire tenni mindig és nem üvegbõl. Kis kitartás, és visszaszokik a cicire, csak add mindig azt. De vigyázz a fagyasztásra, bármibe is teszed, legálább három zacskóba tedd utána egyenként lezárva, mert átveszi a hûtõízt és kitolja. Én így jártam. Sok erõt nektek, és csak ügyesen.:) ))
Nem sárgult be a baba? Ezt úgy tudod megnézni, hogy kicsit sárgább a bõre, s a szemfehérje is sárgább. Ha besárgult, akkor hajlamosabb, hogy többet alszik, ilyenkor nógatni kell az evésre. Persze szoptatni kell minden áron, mert úgy gyógyul ki a sárgaságból. Nagyon jól teszed, hogy lefejed a tejet, de én a helyedben azt semmiképpen sem adnám neki oda, mert le fog szokni a cicirõl. A cumisüvegbõl munka nélkül folyik neki a tej, a mellbõl kiszívja, szerintem csak szoptasd, maradék tejet lefejed, s lefagyasztod! Ha szerinted is besárgult a baba, érdemes gyermekorvossal beszélni!
4-5 órákat is aludt az én kicsim de van ugy hogy elejinte 5 percenként esznek kitartást majd alakul...
Az én kisbabám besárgult õ is ezt csinálta szinte mindig elaludt evés közben piszgálgasd az állát, hogy felébredjen így tudod majd ösztönözni a szopizásra:) Nekem is sok gondom volt ezzel nagyon fájt már a mellbimbóm de aztán ez fél hónap alatt kialakult kiment belõle a sárgaság és ez rögtön el is múlt.Csak kitartás és keltegesd a kismanót:) 2 hónapos baba anyukája
A kérdező hozzászólása: nem nem sárgult be, most volt itt a gyerekorvos. minden rendben, azt mondta napi hat kajálást kikell birnia, de hogy ha folyton elalszik a cicin?
Nekem is folyton elaludt rajta. Mondták, hogy piszkáljam a száját, tarkóját, állát, fülét, húzzam meg kicsit a pajeszát. Na hát az én drágámmal csinálhattam bár mit, nagyon ritkán reagált rá. Eleinte volt hogy egy óránként evett, mert elaludt hamar, de volt, hogy 4 óránként. Aztán nagyon szépen beállt. Én csak akkor adtam neki cumisüvegbõl, ha orvoshoz kellett mennem és apa maradt vele. Nekem az is bevált, hogy többször büfiztettem, és akkor felébredt, és vissza tudtam tenni, és a hasa se fájt annyira.

Valaki segítsen nekem. A nõstény cicámat 2 napja ivartalanították és most délelõtt a seb alatt agy fél ökölnyi púp lett hirtelen. A cica két napja nem tudja elvégezni a dolgát. Valaki járt már így? Csak késõn fogad az állatorvos és ideges vagyok!

Legjobb válasz: Nekem nemrég ivartalanították, ugyanúgy nõstény cica. Felszívódó varrattal varrták össze, és utána nekem is egy púp keletkezett a sebe körül. De nem ökölnyi púp, hanem olyan kisebb. Kérdeztem a dokit, azt mondta normális a púp, mert a felszívódó varrat miatt van. Most már kb 3 hét elteltével nincs neki. Neked milyennel varrták, ezért kérdezem? Pisilni se tud a cica???

Nekem nemrég ivartalanították, ugyanúgy nõstény cica. Felszívódó varrattal varrták össze, és utána nekem is egy púp keletkezett a sebe körül. De nem ökölnyi púp, hanem olyan kisebb. Kérdeztem a dokit, azt mondta normális a púp, mert a felszívódó varrat miatt van. Most már kb 3 hét elteltével nincs neki. Neked milyennel varrták, ezért kérdezem? Pisilni se tud a cica???


Miért nem kakil a cica? Ma 7 hetes a cicám, 2 napja érkezett. Azóta napi 1x végez nagy dolgot (napi 3x minimum kéne), a pisivel nincs gond. Nyávog, mikor piszkít. Felhívtam a volt gazdit, és mondta, h felnőtt kajával etették a kicsit.

Adtam neki junior ételt, abba raktam egy kis olajat, hogy lágy legyen a széklete.De akkor is keményet piszkít és feketét.Kemény a pocija is.Férges,vagy a kaja miatt van?Féreghajtó pasztát csak receptre lehet kapni?Holnap mindenképpen megyünk dokihoz,csak kíváncsi lennék,hogy valaki tapasztalt-e már hasonlót.

Legjobb válasz: vagy kevesett eszik a cica, vagy szorulása van, elõfordulhat bél pangás.

vagy kevesett eszik a cica, vagy szorulása van, elõfordulhat bél pangás.
A kérdező hozzászólása: Eh, bél pangás??Az mi? Ha szorulása van, mit lehet tenni?
A kérdező hozzászólása: Nagyon jó étvágya van, akkor valószínû a szorulás.
Én egy kis paraffinolajat locsoltam a junior cicakajára, az segített. Egyébként az nem baj, ha naponta csak egyszer produkál, csak ne legyen túl kemény.

Befogadtam egy kóbor cicát. A napokban megkarmolt egy kicsit, nem nagy helyen, de vérzett. Rá 2 napra a cica beteg lett. Félek veszett lett és a karmolástól én is elkaptam a fertőzést. Szerintetek menjek a karmolással orvoshoz?

A cica sokat van a szabadban így is. Most nem merem beengedni a lakásba, mert tartok tőle, hogy rám támad. Nem eszik, be vannak gyulladva a szemei, rekedt hangon fúj rám, szinte már ijesztően.

Legjobb válasz: Mindenképp menj el orvoshoz, és a cicát is vidd el! "A kóbor macskák hajlamosak bolhák, atkák, paraziták és giliszták terjesztésére. A befogadást követõen minél hamarabb vidd el az állatorvoshoz, hogy megõrizd kis cicád és a házban tartózkodó többi állat egészségét. A felsorolt lépéseket megtéve az eredmény egy új, szeretõ családtag lesz. Ahhoz, hogy kedvencedet megvédd a többi kóbor macskától, jobb lesz minél hamarabb ivartalaníttatni vagy kasztrálni."

Mindenképp menj el orvoshoz, és a cicát is vidd el! "A kóbor macskák hajlamosak bolhák, atkák, paraziták és giliszták terjesztésére. A befogadást követõen minél hamarabb vidd el az állatorvoshoz, hogy megõrizd kis cicád és a házban tartózkodó többi állat egészségét. A felsorolt lépéseket megtéve az eredmény egy új, szeretõ családtag lesz. Ahhoz, hogy kedvencedet megvédd a többi kóbor macskától, jobb lesz minél hamarabb ivartalaníttatni vagy kasztrálni."
Uristen ezek a valaszok... Nem kell megolni azt a szegeny cicat! Lehet, hogy azert tamad, mert nem igazan van emberekhez szokva es fel. Az etvagytalansag meg a begyulladt szem pedig 1000 masik betegseg tunete lehet. Vidd el allatorvoshoz! Es termeszetesen te is menj dokihoz!
menj el orvoshoz..
A kérdező hozzászólása: Vasárnap sajnos kevés helyen van nyitva állatorvos. De mi kinéztünk egy állatklinikát és oda visszük el. Az meg 2 várossal messzebb van, mint ahol élek. Ha jobban lesz akkor is. Mert még a korát se tudjuk megsaccolni se. De nem lehet túl idõs. Meg gondolom egy-két oltást csak fog kapni. Habár ha kidobták lehet régen kapott.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a sok hasznos, megnyugtató és kevésbé megnyugtató válaszokat is ezen a késõi órán... Igen, a dolgozóban alszik, az erkélyre nem volna szívem kitenni, habár mindig velünk aludt, de most tartok tõle kicsit. De egy nagyon kényelmes kanapé a másik szobában is a helye...
Majd írd meg, mi volt!
A kérdező hozzászólása: Okés, mindenképpen, ha már ilyen kedvesek voltatok és érdeklõdtetek...
Azt hiszem a többiek mindent leírtak a teendõiddel kapcsolatban, én csak arra hívnám fel a figyelmedet, hogy olvasgass egy kicsit a macskatartásról, mert gondolom szeretnéd megtartani. Kell majd vásárolnod ezt-azt, nem árt ha elõtte tájékozódsz. Remélem minden rendben lesz és sok örömet szereztek majd egymásnak.
A kérdező hozzászólása: Megjártuk az állatorvost. A szállítására vettünk akciósan egy macskaszállító boxot. Ami a legfontosabb, hogy nem veszett a cica. Ma már evett rendesen csak gyenge volt és feküdt. Kapott 2-féle antibiotikumot injekció formájában és féreghajtó tablettát. A jövõ héten ha jobban lesz kaphat majd injekciót veszettség ellen. Nagyon jól viselte az egészet és szerencsére már jobban mozgolódik. Még egyszer köszi mindenkinek a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: A kezem is szépen gyógyul, nem volt túl nagy a sérülés egyébként.
Igazán örülök a jó híreknek! :) Jobbulást kívánok nektek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, kedves vagy! :)
Örülök ennek :) Nem akarsz mutatni egy képet a cicóról? :) Léééééécciléci
A kérdező hozzászólása: Nagyon szívesen mutatnék képet, de kicsit béna vagyok ezen a téren :) . Szóval csak a telefonomon vannak képek, de azt nem tudom feltenni a számítógépre :(. De ha ez meg is lenne, nem tudom hogy milyen oldalra kellene feltölteni, hogy meg tudjam mutatni. :(. Köszi neked is, hogy írtál. A cica egyre jobban van, sokat eszik és nagyon aranyos és okos. Csak ne nyomkodott volna az orrával ma is reggel 4, 50-kor hogy éhes :)
Ha már két hónapja van nálad, akkor nem veszett és te sem. (Én már kaptam veszettségi oltást, hármat, a kezemen harapásra. Mert számít, hogy kéz vagy láb, alsó vagy felsõ vérkör.)
Ejszakara zard ki a halobol:) kocsival annyira nem veszes. De egy doboz jo lenne amibe megiscsak beleteszed
Egyáltalán nem biztos, hogy veszett. Mindenesetre holnap reggel hívjátok fel az állatorvost. Ha megmondjátok, mire gyanakszotok, lehet be sem kell vinnetek, kijön õ. Egyébként más betegségek is okozhatnak olyan tüneteket, ami a veszettségre is jellemzõ.
A kérdező hozzászólása: A cipõsdoboz jó ötlet, de ezt a cicát én felhízlaltam rendesen. 5, 8 kg volt a múlt héten :) . Nincs is akkora cipõsdobozunk. Amúgy kocsival visszük.
Menj orvoshoz, ugyanis elõfordulhat, hogy veszett. Ne várd meg a tüneteket. A kis szõröst meg robbantsd fel valami békés helyen, a veszettség tüneteiben meghalni szarabb. Temetést nem vállalok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat. Rendesen megijesztettetek :(. Azt hittem csak nyállal terjed a veszettség.
Minden óvintézkedést meg kell tenni, kösd rá valami rakétára és lõdd ki az ûrbe
A kérdező hozzászólása: Annyira sajnálom egyébként, egy gyönyörû fekete-fehér cicáról van szó. Valaki kidobhatta, szobatiszta, úgy ugrott be az erkélyen és mindig kikéredzkedik. Már több mint 2 hónapja itt van, illetve napközben az utcán. Nekem még soha sem volt cicám, ezért nem tudom mitévõ legyek.
A rekedt hang és az agresszió gyanús. Nagy probléma, de nem akkora, hogy egy glock 17-es ne tudná megoldani.
Most olvasom, hogy szobatiszta. De attol meg felhet, mert uj kornyezet es teged se ismer. Ne hagyd lent szegenyt! Egyatalan nem biztos h veszett
A kérdező hozzászólása: Nem is tennék vele semmi rosszat. Most is beengedtem, de nem eszik és nem iszik. Csak fekszik és néz rám. :(. Annyira rossz így látni. Mindig tartott az emberektõl, nem szeretett nagyon az ölünkben lenni. Most viszont a barátom felvette és el se akart menni tõle. Én azért továbbra is tartok tõle..
Hát akkor állatorvos mihamarabb :)
A kérdező hozzászólása: Igen, holnap mindenképpen az lesz. Remélem õ meg tudja mondani ha veszett. Csak ne adná ezt az ijesztõ hangot. Amúgy jól volt tartva, a legjobb kajákat kapta mindig, 2 fekhelye is van nappali a dolgozóban és éjszakai a hálóban :) . Reggel mindig felkelt, hogy éhes, hajnali 5-kor általában :) . A kis mancsával nyomkodja a karom, meg felugrik és puszit ad. Nagyon szeretjük, az a minimum, hogy megnézetjük. Csak azt nem tudom hogy tudjuk elszállítani mert nincs semmiféle kosarunk..
Orulok, hogy vannak ilyen emberek:) minnel hamarabb vigyetek dokihoz es menj el teis:)
Nem tudsz kolcsonkerni valakitol? En egyszer ciposdobozba vittem a cicat. Kilyukaszgattam a tetejet es ugy. Biztos nem volt neki a legjobb, de legalabb eljutottunk a dokihoz es meg is gyogyult. Raadassul busszal mentunk
A kérdező hozzászólása: Csak attól félek, hogy éjszaka esetleg megtámadhat. Mert olvastam, hogy a veszett állat az ember fejére támad és õ amúgy is ott szokott ébresztgetni. Akkor lehet kitesszük a dolgozóba, onnan meg nyitva hagyjuk a konyhaajtót és ha éhes vagy szomjas ki tud menni
A kérdező hozzászólása: Valóban nálam van már egy ideje, viszont napi szinten kijár a cica az utcára. Mikor írtam, hogy beteg lett, akkor is egész nap kóborolt, csak estefele jött vissza. Akkor jelentkeztek rajta a tünetek amiket leírtam.

Eltűnt a cicám már volt ilyen 4-5 napig nem volt itthon! Most is ez lehet?

Kicsit sántított egyik lábára és lehet hogy elkapta így valami? Vagy elment most lehet a párzási id?szak? Valakinek már volt hasonló?

Legjobb válasz: Szerintem mindenkinek akinek kinti, ivaros cicája van, van hogy eltûnik napokra. Ha fiú, talán még örökre is, mint az én gyerekkori vörös cirmos cicám. :(

Szerintem mindenkinek akinek kinti, ivaros cicája van, van hogy eltûnik napokra. Ha fiú, talán még örökre is, mint az én gyerekkori vörös cirmos cicám. :(
lehet elkapta egy kutya, vagy elcsapta egy autó...de lehet, hogy csak terhes lett s talált valami nyugisabb helyet ahol világra hozhatja a picijeit.
a cicak akkor szoktak elvonulni, ha betegeskednek. Nekem volt, h 1-2 hetig oda volt. Kajat azert rakjal neki sztem.
Nekem is most tûnt el a cicám, de az enyém beteg is volt:((Már kb 7 napja elment, nagyon remélem, hogy visszajön még:(És remélem, a tiéd is meglesz:)
nagyon sajnálom ..de ne izgulj lehet hogy csak párzani ment.. vagy meglátott egy egeret és ott ül a lyuk mellett... és ha ezek nem adnak elég reményt akkor olvasd ela történetem: van egy ször mim úr macskám ..és egyszer eltûnt 32 napra ... amikor hazajött csont sovány volt .. a lábán pedig egy nyílt törés ..de élt ..lehet hogy egy szomszéd becsukta valahova ..vagy elkapta egy patkány csapda ..nem tudhatod ..de a macska nagyon sokat kibír amm mi a párzás miatti hiányzás okából heréltük ki 3 kandúrunkat ..azóta belém szerelmesek :D:D
A kérdező hozzászólása: :) Csak nekem 2 éve megvan és nagyon hiányzik minden nap játszottam vele stb. De ha csak beteg ugye nem megy valami veszélyes helyre? : (
ma 09:32 De, és sajnáltatja magát meg, és rossz dolgokat csinál.
A kérdező hozzászólása: Miért beszélsz így a cicákról? Nem szereted õket?
hallottam egy olyan cicáról aki egy teherautóba babújt, az meg elment egy másik országba, végül észreveték a munkások, és valahogy hazakerült pár hét múlva :D
ma 09:23 Döglõdnek, nekünk is volt ilyen régen.
A kérdező hozzászólása: Jó köszi csak érdekelne hogyan gyógyítja magát!
Majd elõkerül. Nekem is volt olyan macskám ami fél évre eltûnt aztán vissza jött. De olyan is volt aki 5 év után jött haza.
A kérdező hozzászólása: De mit csinálnak akkor amikor egyedül vannak és betegek? : (
A kérdező hozzászólása: Raknék neki ha tudnám kb. merre van! Mindenkinek megy a zöld kéz. :)
A kérdező hozzászólása: Ne aggódj meg lesz! Szerintem valahol lazulnak! :)
A kérdező hozzászólása: Igen anya is mondta ja és elfelejtettem hogy szuka és ivartalanítva van! Autók nem hiszem hogy elütötték mert olyan helyen lakunk ahol nem nagyon járnak autók. : ) Egy-kettõ van de nem sok!!! De azért köszi remélem hazajön!
Ne aggódj :) Meglesz ! Nekem is eltûnt a karthauzim a kertbõl, pedig házban tartott mind a négy cicám, csak akkor mehetnek ki, ha énis látom hogy merre mennek, és a kislány mégis elcsatangolt :DD De aztán meglett 2nap múlva, szépen hazatalált, úgyhogy nyugodj meg! Meglesz a cicusod :)

Hogy segitsek a cican? Mamáméknál az egyik cica már két napja nem eszik szinte semmit és látszik hogy valami baja van..

állatorvoshoz nem tudnank vinni mert ok messze laknak tolunk és ha ok hivnanak akkor is csak kb holnapra adna idoponto h akkor jonne el. Most hivott mamam es mondta ezt, mit tudnék mondani neki h mit csináljanak h legalabb kesleltessek a betegsegenek fokozodasat, mert en 2 nap mulva megyek. Mit adjanak neki? valami gyogyszer? Tea? legyszi minel hamarabb irjatok.

Legjobb válasz: Mindenképpen állatorvos, még ha holnap is, az is jobb, mint két nap múlva. Emberi gyógyszert még véletlenül se adjanak neki!! Teából kamillát, bár azt nem szokták meginni, kefírt vagy valami kolbászt esetleg, hátha azt megeszi.

Mindenképpen állatorvos, még ha holnap is, az is jobb, mint két nap múlva. Emberi gyógyszert még véletlenül se adjanak neki!! Teából kamillát, bár azt nem szokták meginni, kefírt vagy valami kolbászt esetleg, hátha azt megeszi.
Örülök, hogy jobban van a cica!!!:-)
Állatorvoshoz kell vinni azonnal! Addig is, próbáld meg elfogni, az ínyéhez gyengén dörzsölj oda ilyen száraz rágcsát, és remélhetõleg legalább azt megeszi, de lehet hogy megjön az étvágya. Ilyenkor nem muszály sokat enni, egy pár szem is haladás. Szerintem próbáld ki, persze úgy, hogy majd elviszed az állatorvoshoz is.
Szegény cica:( majd írd meg mi lett vele. szurkolok!
Teéefonon is lehet segítséget kérni az állatorvostól!Telefonkönyvben, neten keressetek a környéken állatorvost, hátha tudnak mondani valami telefonon is!Ez a legjobb addig amig nem látja orvos!Házilagos praktikákkal én nem mernék próbálkozni, nehogyártsak vle még jobban, Bár a tej azt mindják jó a gyomrába.Nem tudom.
vizet itatni probältassatok a cicaval.es melegen tartani.ha forro az orra akkor valoszinü läzas a cica.a viz segiti a kiszaradas ellen.ha enni nem akar, marad csak a viz.es majd a doki dönt mit tud tenni.
Már 2 nap eltelt a kérdés feltevése óta!Mi van a cicával?Látta doki?Légyszi írd meg!
A kérdező hozzászólása: hála Istennek nem lett komolyabb baja a cicának, ott járt a doki és adott neki valami gyógyszert( nem tudom pontosan megmondani mit csinált még, mert csak telefonon beszéltem mamámmal és ma este megyek a cicához...VÉGRE MEGNYUGODHATTAM... amugy koszike mindenkinek a válaszokat olyan jo látni hogy ennyi állatbarát ember van a világon:)
A kérdező hozzászólása: és már kérte a reggelijét is:) )
Ha a macska 3 napig nem eszik normálisan, (azaz alig) úgy felborul a szervezete egyensúlya, hogy MEGHALHAT! Állatorvos. Ha ebben az állapotban sem jut orvoshoz, jobb, neki, ha... Több felelõsséget kívánok. :(

Miért akar a cicám minden nap fürdeni? Ez egy rigoja nála? Vagy a család tagjait utánozza? Meg fürdessem minden nap ha akarja?

Legjobb válasz: Minden nap szerintem nem kéne, mert nem tesz jót a bõrének. Az elég vicces dolog, hogy egy cica szeret fürdeni :)

Minden nap szerintem nem kéne, mert nem tesz jót a bõrének. Az elég vicces dolog, hogy egy cica szeret fürdeni :)
rigolya!!!!!könyörgöm amúgy meg honnan tudod, hogy fürdeni akar? ez nekem elég furcsa álatlában elég annyi, amennyit mosakodnak. Csak akkor kell pluszban megfürdetni, ha valamitõl nagyon koszos lesz, vagy élõsködõ költözött a bundájába.
Nem tesz jót a bõrének így inkább ne. Az enyém is mászna belefelé a kádba, mikor fürdök, de nem hagyom neki. Tavaly még a medencébe is bele akart menni, ott nézegette én meg beletettem, nehogy nekem belemásszon míg nem vagyok ott és megfulladjon. Hadd tudja meg mi van abban. Erre, elkezdett úszni. És nem pedig fél a medencétõl..
nemcsak szomjas vagycsak feküdni szeretne a mosdóban?Nem hinném, hogy fürdeni szeretne már egy cicától ez furcsa.

Testvéremet császározták. Nem szoptathat 3 napig! Ha 3 nap után cicire rakja akkor még el fogja fogadni a cicit? Fogja tudni szoptatni?

Legjobb válasz: Mindenféleképpen fejje addig is a cicijébõl a tejet. Én 6 nap után szoptathattam és hál'isten jelenleg is szoptatom a kisfiamat. 4 hónapos.

Mindenféleképpen fejje addig is a cicijébõl a tejet. Én 6 nap után szoptathattam és hál'isten jelenleg is szoptatom a kisfiamat. 4 hónapos.
Igen fejje addig, hogy beinduljon a tejtermelés.
Igen, próbáljon fejni, hogy beinduljon a tejci.De miért nem szoptathat?
A kérdező hozzászólása: El fogja fogadni a cicit??????
Elsõ vagyok. Azóta sem cuppan le róla:) )))) Egyébként valószínûleg igen. DE mégegyszer: FEJJEN legalább 3 óránként.
Az elsõ/utolsó vagyok: kérdezd meg a kórházban, hogy lehet -e. Márcsak a tej összetétele miatt gondolom, hogy azért kérdezz rá. Egyébként csodálatos ötlet!!!!!!
Szia! Én mindkét gyerekemet császárral szültem. Ha 3 napig nem lehet szoptatnia fejje le a tejet 2 óránként majd mikortól szoptathat a babát is 2 óránként tegye cicire és ha lehet folyamatosan legyen együtt a babával. 3 nap alatt nem fog leszokni a cicirõl a tápra. Nekem lehetett egybõl császár után szoptatnom még mikor nem is kelhettem fel mivel gerincbe kaptam érzéstelenítõt. Aztán 2 óránként szoptattam és szépen beindult a tejem. Sok síkert kívánok a testvérednek. És mindig akarjon szoptatni ne adja fel!
Szia engem is császároztak de az én babám nem vette el a cicit, sokáig fejtem legalább 2 hónapig és csak cumis üvegbõl volt hajlandó enni. Egy rémálom 2 hónapig fejni.
Én 3 hét után szoptathattam elõször a babám, addig 3 óránként kellett fejnem még éjjel is. Most 11 hónapos és még mindig szopik.Szóval van rá péda, hogy hetek után is elfogadhatja a cicit.
A kérdező hozzászólása: persze!! holnap felvetem a kérdést a nõvérkéknek!! csak én vidéken lakom, tesóm meg Pesten van:( meg a kutyámat is császározzák hétvégén:( jaj, de ha ez az ára, megoldom valahogy!!!! addig felköltözöm Pestre, akár kutyástól is! szerencsére van tejem , még jutna kis csjszinak is!!! vagy van a mélyhûtõben elrakva jó sok üveg, abból is kaphatna! holnap megírom mit mondtak a kórházban. most megyek aludni...amíg hagy a fiam:)
A kérdező hozzászólása: nagyon remélem igazad lesz!!!!!! szegény tesóm azonnal császározták ma. már arra gondoltam addig szoptatom én a gyermekét csak nekem már 5 hós a fiam.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors válaszokat!!! holnap tudok bemenni a kórházba hozzá. akkor pontosan megtudom miért is nem szoptathat. azt tudom, tesóm májával van valami gond. 3 nap múlva jön meg az eredmény! megírom neki, holnaptól fejjen!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Testvérem 3 óránként fej. nagyon szépen jön a teje. holnap derül ki, egyáltalán szoptathat e majd vagy sem...?

Miből áll a napja általában egy 4 hetes csecsemőnek? Normális az ha néha hisztizik a cicin?

Az én babám mostanában eszik meg alszik,jó ez 4 hetesen? Összességében talán 6 órát van fennt egy nap. Délel?tt elviszem bevásárolni,akkor nézeget,meg este van fennt a fürdésnél, meg a szopizási id?k. Ez van hogy fél óra,de egy nap egyszer-kétszer másfél óra. Olyankor nekiáll enni,majd elkezd hisztizni és eltolja a cicit. Cipelem egy kicsit, majd pár perc múlva megint rájön,hogy neki mégis a cici kell. Visszarakom,de pár perc és jön a hiszti és megint ellöki a cicit. Ezt 5-6-szor eljátszuk,mire a végén elalszik a cicin. Az türelmembe ez a napi egy-két alkalom b?ven belefér,csak nem tudom hogy normális-e?

Legjobb válasz: Szia. Ha este nem óránként kér cicit, akkor NAGYON IS JÓ a napirendje. Figyeld a baba jelzéseit. Lehet, hogy amikor "hisztizik a cicin" álmos, csak nem tud elaludni. Nem feltétlenül cicire van szüksége és ezt ö sírással mondja is. Figyeld meg, hogy máskor hogyan alszik el. Segítheted egy un. alvási protokoll, szokás kialakulását. Ha látod picuridon alvás jelzéseit, puszild meg, tedd a kiságyába alvási pózba. Simizd hátát, homlokát, fejecskéjét és közben énekelj, dúdolj hallkan 1-3 altatódalt. Majd tegyél CD-én 1-3 altató, relaxáló zenét. Megtanulja babád kapcsolni a történtekhez az elalvást.Erzsók próbált segíteni.

Szia. Ha este nem óránként kér cicit, akkor NAGYON IS JÓ a napirendje. Figyeld a baba jelzéseit. Lehet, hogy amikor "hisztizik a cicin" álmos, csak nem tud elaludni. Nem feltétlenül cicire van szüksége és ezt ö sírással mondja is. Figyeld meg, hogy máskor hogyan alszik el. Segítheted egy un. alvási protokoll, szokás kialakulását. Ha látod picuridon alvás jelzéseit, puszild meg, tedd a kiságyába alvási pózba. Simizd hátát, homlokát, fejecskéjét és közben énekelj, dúdolj hallkan 1-3 altatódalt. Majd tegyél CD-én 1-3 altató, relaxáló zenét. Megtanulja babád kapcsolni a történtekhez az elalvást.Erzsók próbált segíteni.
nekem is szokott hisztizni a cicin.olyankor, ha nagyon álmos, vagy pukiznia kell, vagy büfiznie kell.
Mi is sokat hisztizünk a cicin, én ugy vettem észre hogy olyankor vagy álmos már nagyon, vagy egy kis puki bántja, 7 hetesek vagyunk.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!