Találatok a következő kifejezésre: A cicám megeszi (15 db)

Emeletesházban lakunk és a cica megeszi a virágokat, ez káros neki?

Emeletes házuban lakunk, és a cicának vettünk "macskaf?-vet" és azt nem eszi meg, hanem inkább a növényeket(virágokat) eszi! Ez baj? És mit tehetek, hogy ne csinálja ezt és a füvet egye?

Legjobb válasz: Attól függ mennyit eszik belõle.Ha csak beleharap akkor nem.

Attól függ mennyit eszik belõle.Ha csak beleharap akkor nem.
Nem tudod megtiltani a virágevést, de esetleg eukaliptusz illóolajjal elriaszthatod a cicát, mert azt nagyon utálják. Általában a macska nem hülye, azt a növényt eszi meg ami jó neki. Például a csíkos csokrosinda vagy a vizipálma az enyémek kedvence. Ha tudod, nézz utána, nem mérgezõ-e az a növény amit a cinyód legel. A leghatékonyabb "ellenszer" egyébként a fizikai korlát, amit nem ér el, azt nem tudja megenni. Pl. a mennyezetre akasztva, polcoktól távol.
Szia! A macska azért eszi a növényeidet, mert fáj a gyomra. Ha van lehetõséged vidd le, hogy egy kis füvet tudjon enni. Ha nincs lehet kapni kimondottan cicáknak macskafüvet. Ha ezt adod neki le fog szokni a virágokról.

Baj ha a cicám mindent megeszik?

kiskorától kezdve mindent megeszik kedvence a csoki de amit én is megeszek azt ? is megeszi és kezdek érte aggódni. mit tegyek ellene ? és ha nem adok neki semmib?l akkor akkor elkezd harapni karmolni hogy adjak neki mit csináljak ?? segítsetek

Legjobb válasz: a csoki a cicáknál elég ártalmas.:Sszerintem csokit ne nagyon adj nekik,de az én cicám is szintén megeszik mindent.szerintem ezzel nincs gond

a csoki a cicáknál elég ártalmas.:Sszerintem csokit ne nagyon adj nekik, de az én cicám is szintén megeszik mindent.szerintem ezzel nincs gond
Bocsi nem olvastam el teljesen a kérdést! Csokit semmiképp ne adj neki! Nem is érzik a cicák az édes ízt. De nem tesz nekik jót, az biztos. Inkább vegyél neki valamilyen jutalomfalatot és szoktasd rá arra!
Az enyém akkor kap hisztirohamot, ha olivát eszem és megpróbálok nem adni neki...tudom, hogy a tömény sós nem tesz jót egy ivartalanított kandúr veséjének, de nem tudok vele ennyire kemény lenni, így is folyton fogyóztatom a drágámat...utána mondjuk olyan, mint egy kiscica, gurulgat, dorombol, bújik(am.annyira nem szokása már, lévén 7 éves elmúlt)szóval csak csínyján a csokival, de belehalni nem fog:)
Háát! Hogy érted hogy mindent? Minden kaját? Az nem baj. Legalább nem válogatós. De ha mindent! Tárgyakat meg ilyeneket, akkor arról sürgõsen szoktasd le!
A kérdező hozzászólása: köszönöm az eddigi válaszokat . és megpróbálom rászoktatni a jutalomfalatkára

A kóbor cica megeszi a csirkefejet vagy a szemétbe dobjam? (Nem a cicát. )

Legjobb válasz: XD gondoltam, h nem a cicát szeretnéd kidobni :DD Amúgy meg sztem nyugodtan kiteheted, majd a cica eldönti, h kell-e neki vagy sem, el tudják õk önteni, h mi jó nekik és mi nem.

XD gondoltam, h nem a cicát szeretnéd kidobni :DD Amúgy meg sztem nyugodtan kiteheted, majd a cica eldönti, h kell-e neki vagy sem, el tudják õk önteni, h mi jó nekik és mi nem.
OFF: Az elõttem válaszolónk pedig azt tanácsolnám, h forduljon az állatvédõkhöz, vagy ha az eddigi följelentésre nem reagált eddig senki, tegye meg újból, az állatkínzás ma már büntethetõ, és a leírtak szerintem teljesen kimerítik annak fogalmát. Sokszor sajnos olyan emberek vállalják(elvileg) föltûnõen sok állat gondozását, akik önmagukról sem képesek megfelelõen gondoskodni, általában ilyenkor állnak elõ az ilyen esetek.
Bocs, vizet akartam írni, nem tejet. Tejet én sem adok a cicámnak, meg a kóbor cicáknak, csak macskatejet. Hol jár az eszem?
Elsõ vagyok Értem.Viszont NE adj neki tejet, ahogy azt az elõzõ válaszoló tanácsolta!A tehéntej túl erõs a macskák számára, hasmenést kaphatnak tõle, aminek, fõleg ha kóbor állat, és nem jut rendszeresen megfelelõ mennyiségû táplálékhoz, rossz következményei lehetnek.Tehéntejet legföljebb vízzel hígítva szabad adni macskának, vagy a számukra speciálisan kifejlesztett tejkészítmények egyikét, de mivel nem a saját állatod, gondolom nem szeretnél ilyenbe befektetni.Minden esetre óvatosan a tehéntejjel!! :)
Ezt is meg fogja enni maradék nélkül. Én most vágtam 20 tyúkot az ünnepekre, és a hulladékot (fej, bõr) kifõztem, és kitettem nekik a kerítés elé. A zsiradékot kisütöttem, és azt is odaadtam, a zsírt meg eltettem. Azóta ha adok a kóbor cicáknak egy kis kaját, akkor a zsiradékkal megöntözöm, hogy egy kicsit hízzanak szegénykéim. Szeretik, mindent felpucolnak és nagyon hálásak. Egyébként nem kóbor cicák, a szembe szomszédéknak 16!!! macskájuk van. Enni persze nem kapnak, minek is azt? Én etetem õket, meg apósom minden héten kétszer kimegy pecázni, és hoz nekik apró halat! Egyébként éhen halnának! Feljelentést megtettem még a nyáron, de még semmi sem történt.
persze, megeszi, Apuék macskája szereti is.de a hentesnél is láttam már, h kiteszk a cicáknak.
Tedd ki neki, meg fogja enni. Legalább lesz egy kis kaja is a gyomrában. Meg, ha nem nagy kérés, akkor egy szelet kenyeret kenj még meg neki kenõmájassal vagy májkrémmel, és apró darabokra kockázd fel! Ja meg egy kis tálkába ha tudsz, akkor tegyél már ki neki egy kis langyos tejet. Oké? Köszi.
Leesett már. Azért írtam tejet, mert én éppen langyos tejet kortyolgatok a cicás bögrémbõl. Nem jó nekem ez a két ünnep közötti szabadság, az agyamra megy a semmittevés.
Tehát: langyos vizet adj nekik, ne langyos tejet! És azért langyosat, mert ebben az idõben a hideg víztõl õk is megfázhatnak!
A kérdező hozzászólása: Köszi. Az elsõ válaszolónak üzenem, hogy azért kérdezem, mert nem akarok az utcára szemetelni. Eddig mindig olyat vittem, amit biztos, hogy nyom nélkül megesznek. (Husit, cicakonzervet.)
"A válasz írója 31%-ban hasznos válaszokat ad" Ez mindent elárul...
Láttam az elsõ hozzászólások között hogy zsiradékot ad szegény állatnak. Attól ugy fog menni a hasa hogy majd lesz k..isten ha belelép a csomagba! :) A tejtõl meg gilisztás lesz a macska. A fecskefészekre és a 16 macskára reagálva. Az álattartásnak is vannak bizonyos egészségügyi és normál gondolkodásbeli határai. Nem sajnálni kell a 16 macskát hanem eltakarítani onnan. Az nem normális dolog hogy valakinek 16 macskája van és mind szabadon rendszertelenül, vagy épp a házban. A fecskékre meg csak annyit... ez az élet rendje... ha minden életet meg tudnánk menteni akkor már ezelõtt 70 évvel túlnépesedett volna föld és káosz lenne. De akik vergõdnek egy szaros fecske életéért, meg a kóborállatok kilövéséért, azok majd megtudják még hogy milyen hobbit választottak :P
A kérdező hozzászólása: Na, milyen lavinát indítottam meg a kérdésemmel. Köszönöm az újabb válaszokat. Én már legalább 3 kóbor cicát hazahoztam volna, csak a férjem nem engedi. Most is van 3 barnacirmos, azt hiszem, ide születtek, már egy éve. Ha húslevest fõzök, annak a részeibõl szoktam nekik adni, szárnyat meg mellet, de most csak aprólékot kaptam. Gyerekkoromban a nagymamámnál volt a cicának karácsonya minden héten egyszer, amikor csirkét bontott, a cica meg ott sertepeltélt a konyhában, dörgölõzött a lábához, miközben pottyantak neki a csirkebelek. Nyami... Én, bevallom olykor-olykor, amikor nagyon hideg van, szoktam nekik egy kis langyos tejet vinni, hogy ne fázzanak, de csak belenyalni szoktak egy kicsit. Az állatvédõk tesznek is valamit? Mert menhelyen nincs hely. Ha picik születnek itt, mindig próbálom õket bejuttatni valahova, de nem sikerül.
Igen, engem is meglepett a hozzáállásuk. Csak szegény állatokat sajnálom. Minek valakinek állat, ha nem tud vele foglalkozni? Vagy például a fecskefészek. Ki a fenét zavar, hogy ott van? Én kifejezetten örülnék, hogyha az ereszem alá költözne egy fecskepár.
Aha...hát ez elég meglepõ hozzáállás.Sztem magyarán azt jelenti, h "Nincs kedvünk vele foglalkozni", tehát csak egy kifogás, idõhúzás, mert tudják, h senki nem tudja/fogja az említett dolgokat lefényképezni..meg hát, akkor meg még talán õt jelenthetik föl valami olyasmiért, h magánszféra sértése vagy mi.Nem az lenne a dolguk, h utána járjanak ilyesminek?Elég kiábrándító.....Amúgy én is tettem már bejelentést náluk.....válasz még azóta is érkezik....
Fordultam már az állatvédõkhöz is, de nem tudtak segíteni. Azt mondták, hogy mind a 16 macskáról csináljak egyesével fényképet, hogy ott vannak bent az õ portájukon belül, és csak a felvételekkel együtt lehet elindítani az eljárást. De ez meg kivitelezhetetlen. Nappal még ha itthon is lennék, és nem dolgoznék - kivéve most a szabi miatt - nem tudnék csak úgy átmenni a szomszéd portájára fényképezni. Ezt nem értem. Ez ugyanolyan, mint, hogy fel akartam jelenteni a Penny Marketeseket, hogy örökkön-örökké leverik a fecskefészkeket, és szegény kisfecskék meghalnak. Erre azt a választ kaptam, hogy fotózzam le a fészekleverés közben az alkalmazottakat, és a felvételekkel együtt tegyem meg a feljelentést.
úgy értem a 9:14-es nek írtam, látom közben jött már más válasz is :)
A kérdező hozzászólása: Már csak 25 :)


Néha a cicám kihányja a kajáját. Miután megeszi, rá kb. 5percre. Nem mindig de hetente-kéthetente egyszer, Arra gondoltam, biztosan gyorsan eszik, mert van mikor nagyon gyorsan eszik. Elvigyem dokihoz? Mi lehet a baja?

:( Szobacica, nem járkál utcára.

Legjobb válasz: Az en cicam is kihanyta,sajnaltam is szegenyt olyankor,ugy kinlodott,viszont vettem neki emesztest elosegito kajat(es mostmar csakis azt adok),es azota nincs gond vele. Neha meg szõrt hanyik,ami egy termeszetes dolog,hiszen mosakodaskor benyalja es lenyeli,de erre is lehet husos parnacskakat kapni allatgyogyszertarban,egyfele szoroldo hatasa van.

Az en cicam is kihanyta, sajnaltam is szegenyt olyankor, ugy kinlodott, viszont vettem neki emesztest elosegito kajat(es mostmar csakis azt adok), es azota nincs gond vele. Neha meg szõrt hanyik, ami egy termeszetes dolog, hiszen mosakodaskor benyalja es lenyeli, de erre is lehet husos parnacskakat kapni allatgyogyszertarban, egyfele szoroldo hatasa van.
A macskák, amikor hánynak, akkor a felszaporodott szõrgumó miatt jön ki belõlük minden. Az enyém is hányt, de vannak olyan szõroldó tápok, tabletták, paszták, amelyek megoldják ezt a gondot. Malt-bits, azt hiszem így kell leírni a nevét. Viszont az állatorvos biztos tudja, tõle kellene megkérdezni. Hidd el segíteni fog.
idõnként nekem is csinálja (kettõ van, csak az egyik szokta). nálunk az vált be, hogy olyan kaját adunk neki(k), amit muszáj megrágnia, nem birja gyorsan betolni. pl. csirkecsontot, csirkefejet, olyan konzervkaját, ami nincs elõre feldarabolva kis részekre, hanem májkrémszerû, "egyben van". emiatt szerintem nem kell dokihoz vinni, tényleg csak gyorsan eszik. (egyébként utána simán megeszi, amit kirakott, már ha hagyod neki)
Igen, a neve a kajanak Malz-bits, napi 15-20 szemet kell adni belole. DE szerintem barmelyik allatgyogyszertarban tudnak segiteni.
Az én lánycicám is kihányta néha a kaját. Nálunk bevált a Whiskas antihairball. Lila macskafej alakú doboz. Ez kimondottan szõrcsomó oldó. Imádják a cicáim. Hetente 1X szokam adni nikik 10 db-ot. Tesco, Auchan, DM sok helyen lehet kapni. Remélem megoldódik a problémád.
Az én cicám akkor hányt amikor galantféreg volt a gyomrában és a beleiben! Vegyél neki féregirtót! Másnap vagy még aznap kihányja majd a kaját és kakilni is fog, mindkét dologban fogsz látni férgeket!A z enyémnek a hányadékában cérnavékony 30-40cm féreg volt!Utána semmi baja!Meggyógyul!
a mienk akkor csinalja, amikor telezabalja magat. nem adunk neki azota egyszere sokat, inkabb tobbszor kevesebbet. persze ha diszno vagy csirkevagasnal nincs megallas.
utolsó válaszoló, te macskád MINDIG csinálta, a kérdezõé pedig hetente-kéthetente, és csak akkor, ha gyorsan eszik. nincs összefüggés a kettõ között.
Nem akarlak elkeseríteni deh a mi (volt) macskánk is kihányta mindig a kaját és végül abba halt bele...kiderült hogy össze van szûkülve a gyomra és nem brja megemészteni az ételt szerintem mielõbb vidd el orvoshoz:S
az en macskam miert csak a szaraz Whiskast es a nyers csirkemajat eszi meg szivesen? Soha nem ette meg a hazikosztot, fott murkot, stb..pedig millioszor probalkoztam vele!!

Most már tényleg kivagyok. Ha 40 percet ha több mint egy órát hagyom a cicin a 2 hetes babám, akkor sem eszik többet 60ml-nél. De utána meg üvölt és cuppog hogy éhes, és mikor a lefejt tejet odaadom, simán megeszi (100ml-t is akár). Mit tegyek?

Miért nem eszik a cicib?l? Pedig akár 1 órán át is szívja (vagy csak úgy csinál id?vel), és van benne, mert néha megnézem úgy hogy kiveszem a szájából, és megnyomom és jön bel?le! Nem értem mi a baj! Mit csinálok rosszul? Mégsem hagyhatom hogy több órán át szopizzon a cicin ha nem szív annyit amennyi kéne Neki!

Legjobb válasz: Ez ördögi kör, ha megszokja a cumisüveget még annyira sem fogja szívni a cicit.

Ez ördögi kör, ha megszokja a cumisüveget még annyira sem fogja szívni a cicit.
Az én kisfiam ma 8hetes. Mi külföldön élünk, itt nem jön ki se a védönö, se a gyerekorvos hetente, hogy ránézzen a babára. Mérlegünk nincs itthon, igy én soha nem mértem, mennyit eszik egyszerre. 1-1szopi nálunk is eltart 40-50percig, és nálunk is van, hogy szopi után nemsokkal úgy csinál, mint aki éhes. Szerencsére, nálunk ilyenkor bejön a cumi! az megnyugatja, ugyanis, ha a Fiamon múlna éjjel-nappal cicine :-) Szerintem nem kell rögtön arra gondolni, hogy elhagyd a szoptatást és tápszerre áttérni! Ne a lefejt tejet ad oda neki, mert akkor tényleg nem fog szopizni! kitartás! 2 hetesen még nagyon kicsi!
Akkor tényleg az van, amit 04:10 írt, hogy komfortszopizik, valszeg már nem éhes, ezért kifolyatja a tejet, de érzelmileg igényli a közelségedet. Amúgy bimbóvédõvel kevesebb ingert kap a melled, mintha anélkül szoptatsz. Ha a két ujjad közé szorítod a mellbimbó feletti részt, és úgy adod a baba szájába a mellbimbót, akkor valszeg rá fog harapni. Nekem ha tele van a mell, akkor lapos a mellbimbó, és a fent leírt dolgot szoktam csinálni, mert különben olyan helyzetben van a baba, mintha egy felnõtt rá akarna harapni egy teniszlabdára, nem sikerül neki. Az is segíthet, ha szopi elõtt kifejsz némi tejet, hogy ne legyen túl feszes a mell, és ezáltal lapos a bimbó.
én is így voltam sajnos. hiába volt tejem, nem akart szopni a lányom. sajnos tápszeres lett a végén, én meg 1 évig kínlódtam a melleimmel, mire elapadtak. Vannak ilyen babák sajnos, akik nem hajlandóak megküzdeni a tejért, kényelmesebb nekik a cumisüveg, abból jobban jön, nem kell küzdeni.
Ha most feladod, tápszer lesz a vége.Ez ilyen.De egy idõ után kialakul.Sokan itt nyulnak tápszerért.Nem kell.Szopizzon ahogy neki jol esik.A mérleget meg szerintem felejtsd el.Én sosem mértem ez miatt.nem idegesitem magam azon, hogy csak ennyi és ennyi millit evett, de mellette jókedvû és kiegyensulyozott.Az elején se éjjellem se nappalom nem volt, csak szoptattam.De megérte, most 7hónapos és mindig szopizik.Kitartás.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Igyekszem bimbóvédõ nélkül szoptatni, és megpróbálom hanyagolni a cumisüveget. Hátha akkor jobb lesz. De nehéz lesz mert sokat fog sírni. Félek nehogy elapadjon a tejem! :(
egyre kevesebbet adjál neki cumisüvegbõl, és egyre többet fog szívni a cicibõl
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszodat. Már hagytam a cicin másfél órát is és akkor sem evett többet belõle, jön a szája mellett ki a tej. Bimbóvédõt használok mert lapos a mellbimbóm én nélküle meg nem tudja bekapni.
Lehet, hogy fáradt vagy, és olyankor lassabban jön a tej. 2 hetesen nekem is sokat, sokszor szopizott. Mostanában inkább akkor, ha stresszesek a napjaim (pl. hétfõn, ha hétvégén vendégségben voltunk). Máskor jól elvan 2-3 óránkénti szopival. Meg este általában sok ideig szopizik. Most kereken 6 hetes. Nem javaslom a pótlást, mert akkor csökkenni fog a termelt tej mennyisége. Inkább etesd, amikor enni szeretne. Bár ez sok idõt kívánhat tõled az elsõ hónapokban. Tanulj meg több testhelyzetben szoptatni, ülve, fekve, hogy több tejcsatorna kiürüljön, meg fekve pihentetõbb. Szoptatás közben tudsz enni, inni, olvasni, tv-zni, ha elõtte odakészíted magadhoz a hozzávalókat. Én is hasonló cipõben járok. Sok türelmet kívánok a babához, és gratulálok hozzá.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Próbálom mindig elõször cicire tenni, hagyom is rajta, de aztán ha üvölt akkor mit csináljak? Nem lóghat egész nap a cicin, nem?
ezt hívják komfortszopizásnak! cumizza mint a cumit magyarán mondva. nem szívja csak szopizza, mert megnyugtatja. a cumisüvegbõl azért eszi meg hamar meg mindet mert azért nem kell megdolgoznia, abból jön úgyis.
Úgy értettem, hogy egyre kevesebb mennyiséget adjál neki cumisüvegbõl. a 100 ml-t csökkentsd 90 ml-re, aztán 80-ra, és így tovább. Higgy önmagadban, az a legfontosabb.

Most derült ki, hogy a cicám férges. Ha a biztonság kedvéért napi 1 fej fokhagymát megeszek, az jó ötlet lenne?

Csakhogy nehogy átterjedjen rám is. Holnap, vagy holnapután meg lesz véve neki a féreghajtó, irassak fel magamnak is? Vagy csak akkor kell, ha kiderül, hogy biztosan az vagyok én is?

Legjobb válasz: A fokhagyma ilyenkor már halottnak a csók, féreghajtót nem kell felíratni, vény nélkül kapható, beveszed és kész, ha nem vagy az, bajod nem lesz tõle, ha az vagy, akkor sem.

A fokhagyma ilyenkor már halottnak a csók, féreghajtót nem kell felíratni, vény nélkül kapható, beveszed és kész, ha nem vagy az, bajod nem lesz tõle, ha az vagy, akkor sem.
A kérdező hozzászólása: de épp azért szedem, mert nem biztos, hogy férges vagyok , csak olvastam, hogy ha az egyik háziállat férges az átterjedhet az emberre is, és csak a biztonság kedvéért eszem a fokhagymát :)
Népi gyógymódokat mindig fenntartással kell kezelni, egyszerûbb, ha veszel féreghajtót, beszeded, és kész és még büdös sem leszel tõle ellenben a fokhagymával:)

A cicám mindig megeszi a paprikát és a kigyóuborkát, mitől van ez, lehet, hogy vitamin hiánya van?

Emeletes házban lakunk, és a cica mindig lelopja az asztalról az uborkát és a paprikát, és már monták többen is hogy vitamin hiánya van, ez igaz? Ha igen akkor hogy lehet ezen segiteni rajta??

Legjobb válasz: Miért ne lehetne egy macska vegetariánus?

Miért ne lehetne egy macska vegetariánus?
Szia! Szerintem ne aggódj addig amíg jó kedvû, játékos és kíváncsi.Ha a zöldségek mellé eszik húst is akkor csak arról van szó, hogy mindenevõ a nyaú.Egy korábbi ismerõsöm kutyája volt olyan, hogy kiszedte a sárgarépát a földbõl és megette vagy a cseresznyét ellopta a kosárból.Az a kutya mindenféle zöldséget megevett, persze a husiját azért megkövetelte. :) Az én cicám egy idõben a pörkölt, sótlan, földi mogyorót ette.Én is furcsáltam, de nem lett belõle probléma.
semmi baj!!!! Az én macskám is megeszi a kígyóuborkát. Sõt még a káposztát is. Nincs vitamin hiánya addig amíg boldog és kíváncsi! Ne aggódj
tesóm barátnõje mesélte hogy a macskájuk kiment a kertbe a hátára feküdve ette az uborkát meg a paradicsomot :DDD
Az én régi cicám a sárgadinnyét szerette, mindig a kis körmeit belevájta és felemelte a szájához. Nagyon aranyos volt.
Szerintem nincs ezzel semmi gond. :) Nekem a kutyám szerette régen a paprikát. Van a kertünkben paprika, a kutya mindig leszedte a legérettebb, legnagyobb példányokat, és szépen lerágta, csak a csutkát hagyta meg. Vagy amikor hoztuk a piacról a bevásárlókosarat, és volt benne paprika, azt is néha kilopta (!). Az ám, de egyszer pórul járt: sikerült egy csípõset lenyúlnia. Ez már több éve volt, azóta nem eszik paprikát. :D

A cicám állandóan levadássza a kisebb rovarokat, és megeszi, miért?

Kiscica korában fogadtam be az utcáról, még októberben. Talán megmarat benne hogy vadásszon, mivel nem kapott enni?Méhecskét is levadászott már, és megette! Ha látom nem engedem neki, de hát kint "lakik" a kertben..

Legjobb válasz: A macska ragadozó állat, az a természetes ösztöne, hogy vadászik. Ez független attól, hogy kap-e eleget enni, ha nem ehes, attól még a vadászösztöne megvan. Nyugodtan engedd, hogy azt egyen, amit akar, akármit vadászik le, azt meg is eheti, vaja nem lesz töle, söt egészségesebb lesz, mert különféle nyomelemeket kap igy a szervezete.

A macska ragadozó állat, az a természetes ösztöne, hogy vadászik. Ez független attól, hogy kap-e eleget enni, ha nem ehes, attól még a vadászösztöne megvan. Nyugodtan engedd, hogy azt egyen, amit akar, akármit vadászik le, azt meg is eheti, vaja nem lesz töle, söt egészségesebb lesz, mert különféle nyomelemeket kap igy a szervezete.
Az enyém is levadássza a bogarakat, rovarokat mindig ha bejönnek, ráadásul õ lakásban van. Viszont õ nem eszi meg, inkább csak szórakozik velük :D
A mi macskánk is állandóan vadászik. Nagyon ügyes, pedig "csak" nõstény. Mindent megtámad (és az esetek 90 százalékában el is kap), ami kisebb nála. Legyen az gyík, madár, egér, cickány, különbözõ rovarok, bogarak. A teraszunk gyakran úgy néz ki, mint egy temetõ. Tegnapelõtti termés: egy kibelezett gyík, valami madárfej szerû maradvány és valószínûleg egy cickány.
az enyém a szöcskéket kapdossa a kertben és meg is eszi :D ne féltsd, nem lesz baja tõle!
A kérdező hozzászólása: Ja igen azt elfelejtettem írni, hogy kap enni.. nem is keveset, ezért furcsálltam.
A méhet inkább vedd el tõle, mert megcsípheti. A legyet is, mert az mindenféle szarra rászáll és megfertõzheti a cicát. A többi rovart nyugodtan megeheti, nem lesz tõlük baja. A mieink is vadásznak mindenféle berepülõ rovarra, és általában meg is fogják és megeszik õket. Az egyik egyszer hányt, mert több lepkét megevett, de nem lett semmi más baja tõle.
Csak nosteny? A nostenyek jobban vadasznak.
Nálunk kutya-macska együtt vadászik a lakásban. Az enyém is megeszi, undorító, de hát ez van. Én még örülök is neki, mert félek a bogaraktól, de megölni meg nincs szívem:D
A kérdező hozzászólása: Kisfiú!:) De a másik nem vadászik :D

A cicám mindent megeszik amit én is. Normális ez?

van egy 2 éves sziámi kandúrom, eddig feszt mászkált mindenhova, nemfoglalkozott velem, mostanába egyre ragaszkodóbb lett .. (ugy az elmult félévbe)

Legjobb válasz: A macskának nem jó minden-a csokiban levõ kakaótól nagy baja lehet, a kenyér beledagad a gyomrába...nehéz megállni, de nem kéne neki adni!

A macskának nem jó minden-a csokiban levõ kakaótól nagy baja lehet, a kenyér beledagad a gyomrába...nehéz megállni, de nem kéne neki adni!
ugyan ez a helyzet itt is : DD mindent megeszik amit én : DD még a barackot is nyomatja magába az a majom a csokiért pedig odavan : DD eddig semmi baja nincs tõle. állatorvost is megkérdeztük hogy lehet-e tõle baja, annyit mondott rá hogy csak nehogy mérget kostoljak meg azán utánozza : DD
nekem is van egy macskám és szinte mindent megeszik amit én. pl. multkor együtt ettünk meg egy fél pogácsát!! de a túrós palacsintát is megette!!:S
Macskája válogatja. Az én 2 (kinti) cicám mindenre vevõ, csak ehetõ legyen. Még a madáretetõbe is beugrottak, és kiették ami ízlett nekik. :) )) Nincs ezzel semmi baj, az problémásabb lenne, ha válogatna, és csak a legdrágább macskakonzervet lenne hajlandó elfogyasztani. :) )
A macska ragadozó (=húsevõ), ezt vedd figyelembe, csak azért eszik néha füvet hogy kitisztítsa a gyomrát.
A kérdező hozzászólása: óóó hát õ a halat nem eszi :) )) nemszoktam am adni neki, csak van mikor meglop :$ csokibol félévente kap egy picit, ahogy csipszbõl is, inkább gyümit meg zöldséget eszik :) de azt sokszor
keltésztát, olajos meg zsíros vackokat, cukortartalmú dolgokat nehogy adj neki!! azoktól komoly baja lehet... macskakaja illetve nyers hús/hal.
Az enyém is mindent megevett, amit én. Paradicsomleves, ananász a pizzáról, savanyúuborka...
A kérdező hozzászólása: az én cicám KUKI :) meg UNDI meg igyszoktam becézni xDDDD nálam is igyvan h az ágyon mindig övé a nagyobb hely :D
xD gondolom.Én is a drágámmal alszok csak nem francia ágyon hanem egy kis ágyon(gyerekágy) osztoszkodunk :D de akkkoriis az övé a nagyobb hely :D ugy hivják h Tóth Tomász Cííló Richard I. Fejedelem :D és amikor kiabálok h jöjjön be akkor elmndom a teljes nevét ugy szeretem nem tom mi lenne ha valami történne vele
A kérdező hozzászólása: hát szoktunk együtt tvzni am ... meg velem alszik, befekszik a franciaágyamra mellém és elterül ugy mint egy ember :o nagyon durva macska :D
De ez komoly ha hoszzu életet akarsz kedvencednek akkor inkább ne adjál kenyeret és csokit mert azt hallotam h tönkre teszi a máját :D vagy vesélyét :D nemtom asszem a máját de nagyon cuki gondolom azt nézi amit te és abba öltözik amibe te :D ?
A kérdező hozzászólása: ritkán eszik csokit :) ha én eszek akk elbujok elöle, és akk nem kér :) inkább a gyümölcs a favorit nála :D
Ha élve szereted a cicád és egészségesen akkor a csokit, és mindent amiben kakaó van tegyél el elõle mert mérgezõ kutyának, macskának is, a szervezetük nem tudja lebontani. Az én cicáim is megesznek mindenfélét, de csak addig amíg én is eszek, ha utána adom nekik akkor már nem kell.
Szerintem egy állat érzi, ha valami nem tesz jót neki. Az én macskám pl annyira imádja a tökmagot, hogy ha nem tudjuk neki elég gyorsan pucolni, kieszi a kezünkbõl hélyasan...meg ha krumplit pucolok, azonnal odajön, és kéri a nyers krumplit! Soha nem lett még semmi baja! Nyugodtan adj neki amit akarsz!

A cicám teljesen rá van kattanva a műanyag szatyrokra - egyből rágni kezdi, és megeszi. Miért csinálja?

Nem tudom mit csináljak, félek, hogy beteg lesz t?le. Mindig elpakolom a szatyrokat, de ha véletlenül kint marad egy, azonnal rágcsálni kezdi. Ötlet??

Legjobb válasz: Szia! Sajnos van rá esély, hogy ha pl egy nagyobb darabot lenyel, lehet belõle bélelzáródás. Igazából semmit nem tudsz tenni azonkívül , hogy gondosan elpakolod a szatyrokokat. Macskáék okosak, ha valami érdekli õket századszor is megteszik. Az enyémek pl rendszeresen tréningeznek a szúnyoghálón, ami miatt évente kell õket cserélnem, ( szúnyoghálót) és nem érdekli a nem szabad szó õket. Ajánlj fel neki valami más alternatívát játék gyanánt. Pl papírzacskót:D:)))))

Szia! Sajnos van rá esély, hogy ha pl egy nagyobb darabot lenyel, lehet belõle bélelzáródás. Igazából semmit nem tudsz tenni azonkívül , hogy gondosan elpakolod a szatyrokokat. Macskáék okosak, ha valami érdekli õket századszor is megteszik. Az enyémek pl rendszeresen tréningeznek a szúnyoghálón, ami miatt évente kell õket cserélnem, ( szúnyoghálót) és nem érdekli a nem szabad szó õket. Ajánlj fel neki valami más alternatívát játék gyanánt. Pl papírzacskót:D:) ))))
Vagy spricceld oket vizzel a viragpermetezovel. A noverem macskai igy szoktak le a nagyobb szobanovenyek megmaszasarol. Bajuk nem lesz tole, de nem szeretik a spriccelest es inkabb nem "masznak fara". Sok sikert!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!