Találatok a következő kifejezésre: A cicám igazán (47 db)

Ma teszteltem, igaz délután, és negatív lett sajnos! Viszont 1, 5 hete folyamatosan fáj a cicim, igaz csak nyomásra és szurkál a hasam is. Mi lehet a bajom?

1-2 napja akármennyit alszom egész nap ásítozom és fáradtság tör rám. januárban és ebben a hónapban kevesebb mensim volt, de sajnos amúgy sem rendszeres és mindig máskor jön meg. lehet hogy csak a hormonjaim rakoncátlankodnak?

Legjobb válasz: ha a teszt nega akkor nem valószínû hogy terhes vagy.annyira szeretnéd a babát hogy a tested produkálhat ilyen terhességi tüneteket.én is ebben a cipõben járok.ne akarjuk annyira mi???könnyû azt mondani!!!szorítok magunknak hátha a jövõ hónapban!!! üdv:egy sorstárs

ha a teszt nega akkor nem valószínû hogy terhes vagy.annyira szeretnéd a babát hogy a tested produkálhat ilyen terhességi tüneteket.én is ebben a cipõben járok.ne akarjuk annyira mi???könnyû azt mondani!!!szorítok magunknak hátha a jövõ hónapban!!! üdv:egy sorstárs

Én másfél hete fogadtam örökbe egy németjuhász keverék kutyust, 3 éves és sajnos kergeti a cicáinkat. Szerintem eddigi élete során nem igazán találkozott még velük és ez lehet a probléma. Tudtuk valai jó módszert ajánlani a leszoktatáshoz?

Legjobb válasz: Én 8 hetesen hoztam haza a kiskutyát és azóta is kergeti a cicáinkat. :) Persze csak akkor, hogyha azok elszaladnak. Ha véletlenül sikerül utolérnie, akkor jól megszagolja és örül, hogy sikerült. Ehhez hozzá tartozik, hogy a cicák sohasem fogadták el õt, azzal kezdõdött, hogy lepofozták a kutyát. Szóval öreg cicához kiskutyát szoktatni, nehéz. Öreg kutyához sem mindig egyszerû a fiatal cicát, de ha a cica és a kutya is öreg... Hát, nem sok esélyt látok rá.

Én 8 hetesen hoztam haza a kiskutyát és azóta is kergeti a cicáinkat. :) Persze csak akkor, hogyha azok elszaladnak. Ha véletlenül sikerül utolérnie, akkor jól megszagolja és örül, hogy sikerült. Ehhez hozzá tartozik, hogy a cicák sohasem fogadták el õt, azzal kezdõdött, hogy lepofozták a kutyát. Szóval öreg cicához kiskutyát szoktatni, nehéz. Öreg kutyához sem mindig egyszerû a fiatal cicát, de ha a cica és a kutya is öreg... Hát, nem sok esélyt látok rá.
sok-sok türelem. Ha téged már elfogadott gazdinak, akkor hívd magadhoz, öleld, szeretgesd a tõled szokott módon, majd vedd kézbe a cicát és vele térj vissza. Guggolj le, a cicának a popsija "nézen" a kutya felé, engedd, hogy megszaglássza, de se a cica, se a kutya ne támadhasson. A cicát folyamatosan simogasd, nyugtasd közben, a kutyát pedig dicsérd. Ha a kutya kicsit szelídül, akkor a cica is megszaglászhatja õt, persze csak erõs felügyelettel! Ezt naponta többször ismételve 1-2 hét alatt össze fognak szokni, ha barátok nem is lesznek, de ellenségek sem.

Mi igaz abból, hogyha újszülött babámnak cumisüvegből adok inni, utának nem kapja be a cicit?

Úgyértem pl: ha fájna a hasikája egy kis ánizsmagos tea stb...

Legjobb válasz: hülyeség!az én babám 3 napig fogadta el a cumisüveget(csak a kórházban)utána 10 hónapig csak a cicit kérte.nem volt hajlandó se enni se inni csak a cici!

hülyeség!az én babám 3 napig fogadta el a cumisüveget(csak a kórházban)utána 10 hónapig csak a cicit kérte.nem volt hajlandó se enni se inni csak a cici!
A kérdező hozzászólása: Ezt a fajtát megjegyzem köszi:)
Próbáld ki esetleg a chicco üveget, az újabbat, annak a gumija is hasonló mint az aventos, csak latex és puhább. Hátha jobban bejön neki, fõleg fogzáskor. Sok sikert, üdv
Adom neki, akkor ha még éhes. Kénytelen vagyok. Lehet a foga miatt nem kéri sokszor a cicit.Meg van duzzadva az ínye.A dokinéni mondta. Avent 0+ használok, vagyis éppen hogy jön belõle.Cici utánzat.
Ja, és ha ezektõl nem szopik, akkor az ujjszopás pont annyira befolyásolja ezt.És azt el sem lehet venni. Üdv:Elõzõ válaszoló.
Szia! Pici lyuku cumit kell tenni az üvegre, és olyat választani, ami hasonlít a cicihez. Én mindkét gyerekemnek adtam cumit is, cumisüveget is, és nem befolyásolta az etetésüket.Adok a harmadiknak is ha kéri. Egyébként vannak rosszul szopó babák, akik akkor sem akarnak rendesen enni, ha nem kapnak üveget. Nem egyformák a babák. Szerintem adj neki inni üvegbõl nyugodtan. Boldog babázást.
SZia! Én már kínlódok a picivel általában esténként, amikor nagyon éhes a fürcsi után. Nem kell neki cicibõl a tejcsi, de cumisüvegbõl igen!Így utólag, biztos, hogy nem adnám neki üvegbõl, ha nem elég a szopi!Már három hónapos, és huncut, mert tudja üvegbõl könnyebben jön. De akkor mibõl adjuk, igaz??!!Hát nem tudom, mert egy újszülött még nem tud inni pohárból. Vagy próbálkozni lehet? Sok boldogságot és jó babázást.
A kérdező hozzászólása: Húúú.... Hát köszi!!!:(
A cumisüveget egészen másképp kell szívni, mint a cicit. Ha megszokja, akkor a cicit is úgy próbálja szívni és abból úgy nem nagyon jön. De nem biztos, hogy így lesz, babája válogatja.
Nem az lehet a baj, hogy nem kapja be a cicit, hanem hogy rosszul kapja be, ezért még jobban kisebesedhet (valamennyire mindenképpen valószínû), a tej is nehezebben jön belõle, ha rossz a technika, amivel szívja, emiatt kevesebbet eszik és nyûgösebb lesz, végsõ soron a kedve is elmehet a cicitõl, mivel nem sikerül rendesen ennie. Mondom LEHET. Nem törvényszerû, hogy így lesz. (én azért nem kockáztattam)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:)
Szia! Én az innivalót, ha kérte, cumisüvegbõl adtam a fiamnak. A cicit ugyanugy elfogadta utánna. 1 éves koráig szopizott. Van olyan aki azért itatja pohárból, mert nem akarja, hogy rászokjon a cumisüvegre a gyerek. Nyugodtan itasd meg cumisüvegbõl.
Én is köszi!Viszont abból ömlik a tej, van olyan is, hiába 0+.Csak néha küzdök vele. És egyre rövidül a tiltakozása, már csak 8-10 perc.Majd csak megszünik. Az a baj, hogy amíg tápszert kapott üvegbõl, tejcsit cicibõl nem volt baj, de ez csak kb 3 hétig volt, mert azóta folyamatosan van tejcsim elég neki. Csak nem mindig a ciciben. Amit lefejek azt meg üvegbõl kénylmesebb odadani, mint pohárból, abból mellé folyik. És az anyatej kincs. :) Köszi a segítséget, aranyos vagy.


Ivarérettség után azonnal. Nem vadul meg, tévhit, sõt, lenyugszik.
Nem vadul meg, sõt nagyon kis aranyosak akkor is. 6 hónapos kortól már lehet ivartalanítani.Az én lánykám kereken 6 hónaposan esett túl rajta, de ennem már 6 éve.Õ nagyon ragaszkodó.
Nem kortól, hanem inkább súlytól függ (2, 5kg-tól)már lehet ivartalanítani az állat barát orvosoknál, a többi nem foglalkozik a súlyukkal, pedig ez altatással jár és ettõl a
súlytól kisebb cicáknál nagyobb a rizikó faktor!!!
Külföldön 1 hónaposan is mûtik már õket. Orvosfüggõ.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat :)

Az igaz, hogy az 5. hét után a cicának megváltozik a szeme színe?

Enyém olyan 7 hetes, de a szeme mindig kék. Minden kiscicának kék a szeme, de 5. hétt?l megváltozik.Nem tudom ez mennyire igaz..Örülnék, ha kék maradna a cica szeme. És a harapdálásról le fog szokni?

Legjobb válasz: nekünk is volt egy cicának akinek kék maradt:)

nekünk is volt egy cicának akinek kék maradt:)
Tempera, spray, vízfesték, filctoll, sok minden van amivel átszínezheted neki.
A kérdező hozzászólása: Már kezd zöldes lenni.
Ha nem fajta miatt (pl. sziámi) kék a szeme, akkor általában a kék szemû cicák rosszul látnak, rosszabb esetben vakok :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Majd pár hét múlva meglássuk milyen lesz :)
házi cicáknál talán csak a fehér színûeknél szokott elõfordulni a kék szem.
A harapdálás: az enyém most egy éves, és az ivartalanítás óta egyre kevesebbet vadul, állítólag 2 éves korára minden macska teljesen lenyugszik, fõleg ha ivartalanítva van, persze vannak extrém esetek
Az enyémnek olyan 9 hetes kora körül érte el ezt a gyönyörû óarany színt a szeme, ami most van, elõtte kék volt, szóval szerintem még változhat. Olyan 4 hónap körül már a végleges szemszínt viselik.
A kérdező hozzászólása: *Harapdálás
A kérdező hozzászólása: Sajnálom utolsó. Köszönöm, hogy írtatok. Az anyja fajtiszta, -azt hiszem sziámi, viszont az apja nem, remélem az anyja szemét örökli. Hapadálás, hát elég sok idõt tölt ezzel, mihelyt fel kell, rögtön jön harapni a kezem...Néha olyan erõsen :(
Az én kiscicámnak zöld volt a szeme, de kicsit késõbb, nem tudom pontosan hány hetesen már sárgásodott neki. Sárga lett teljesen, gyönyörû, topázos... Õ felnõtt korában is harapdált játék közben. Sajnos, már nincs velem. :(
Lefog szokni róla, de játék közbe fog, amíg kiscica. Akkor marad kék a szeme ha alapból olyan fajta. Ha házimacs akkor megváltozik, nem biztos hogy pontosan 5. héten, lehet elõbb lehet késõbb. (:
Na milyen lett?:D

Tényleg igaz, hogy ivartalaníttatás után a cicák már nem egerésznek?

Legjobb válasz: Szerintem ez nem igaz.Az egerészés a génjükben van.

Szerintem ez nem igaz.Az egerészés a génjükben van.
Nem igaz, nekem van egy fiu es egy lany ivartalanitott cicam, es reggelente a labtorlon hevernek az "ajandek" egerek.
nem igaz. Jobban egerészik mint valaha.

Igaz, hogy a cicák laktózérzékenyek és nem ihatnak bolti tejet?

Legjobb válasz: hát én ilyen hülyeséget még nem hallottam... Az én macskám 15 éves és mindig is ivott bolti tejet... és makk egészséges... ha leszámítjuk hogy vénlány :)

hát én ilyen hülyeséget még nem hallottam... Az én macskám 15 éves és mindig is ivott bolti tejet... és makk egészséges... ha leszámítjuk hogy vénlány :)
Nemigaz nálunk 10 macska van és mindig az olcsóbb bolti tejet kapják vagy vizet.
Szia! Vannak macskák, amik érzékenyebbek, így ezt a bolti tejet sem bírják, bár megjegyzem a boltit én sem iszom meg. Undorító. Ott vannak a tejautomaták, abban finom házi tej van, azt nyugodt szívvel ihatod te is és adhatod a cicának is, semmi baja sem lesz tõle.
A macskafajták jelentõs része érzékeny a laktózra, a tejcukorra, ezért tehén tejet nem érdemes adni neki. Van olyan cica, akinél hasmenést, van, amelyiknél pedig bõrelváltozást okoz. Pl allergiás roham.
A kérdező hozzászólása: Ennyit a hülyeségrõl: http://www.haziallat.hu/macska/taplalkozas/macska-etetes-tej..

Igaz h ha fáj a cicim, akkor nő?

Vagyis amikor fáj olyankor nagyobbodik? Duzzad? id?nközönként szokott fájni kicsit néhány napig aztán nem, majd megint...

Legjobb válasz: Nekem havi elött és közbe szokott fájni kicsit, meg akkor érzékenyebb. Lehet hogy nõ, vagy formálódik.

Nekem havi elött és közbe szokott fájni kicsit, meg akkor érzékenyebb. Lehet hogy nõ, vagy formálódik.
Ha fiatal vagy, akkor valószínûleg igen :)
Nekem akkor fáj csak a mellem amikor megjön a menzeszem. Akkor meg is szokott "duzzadni" kicsit, sztem ez természetes. Ha máskor is fáj az már sztem nem jó. Viszont növés közben nem fog fájni semmiképp.
Igen - de nem kötelezõ a növéstõl fájnia, és mástól is fájhat - pl. a havi ciklustól is. Ha félsz, nézz el egy orvoshoz.

5. hetemet töltöttem be ma, van 2 pozitív tesztem, dokinál még nem voltam. Normális hogy a cicim nem igazán fáj csak néha viszket, menzis érzéseim vannak és étvágytalan vagyok? Baj van?

Legjobb válasz: Nincs baj, ezek normális dolgok. Én az elsõ 3 hónapban 10 kg-ot fogytam, bár nemigen volt mibõl... Azért minél hamarabb menj el az orvoshoz, nem kell várni.

Nincs baj, ezek normális dolgok. Én az elsõ 3 hónapban 10 kg-ot fogytam, bár nemigen volt mibõl... Azért minél hamarabb menj el az orvoshoz, nem kell várni.
Szia! Én 5 hetes + 2 naposan voltam elõször uh-n, ott már látszott a petezsák, benne a szikhólyag:) Ha nagyon türelmetlen vagy, pár napon belül nyugodtan menj dokihoz. (Engem 6 lóval sem tudtak volna visszatartani)!Gratulálok!!!
Szia nekem is ez volt ahogy nem jött meg tesztltem és pozitív volt else mertem hinni de én annyit jártam wc-re a mindjárt megjön érzésel mert ugye attol féltem, hogy meg fog jönni de nem és már holnap leszünk 7hetesek de korán mentem én is már aznap és akkor még semmit sem látott aztán már igen.
A kérdező hozzászólása: Gratulálok Neked!!!! Hát én azt terveztem hogy a jövöhéten megyek dokihoz, remélem hogy nem lesz semmi gond, ugyanis nekem pár hónapja volt már egy spontán vetélésem 5 hetesen. Ezért most nagyon izgulok. Akkor a cickóim nagyon fájtak de most csak viszket néha, és érzem õket...
Azt elfelejtettem, hogy én is félek, mert semmi tünetem nincs, egy kis mellfeszülésen kívûl. Tegnap itt nagyon aranyosak voltak, mert megnyugtattak, hogy semmi gond...
szia! ÉN tegnap elõtt voltam 5.hétben orvosnál és csak petezsákot látott. Azért legalább igazolta a terhességet. Viszont mehetek újra két hét múlva.
A kérdező hozzászólása: Még annyit hogy nagyon félek amikor érzem a hasamat hogy csak meg ne jöjjön...szaladok ki a wc-re hogy ugye nem! Ez normális?
A kérdező hozzászólása: Ha elmegyek dokihoz fog már látni valamit?
Bocsi erre kétszer nyomtam...
Jézusom mitöl fogytál tíz kilót csoda, hogy megmaradt a babád...most mennyit híztál és mennyi idõs vagy?
Dehogy van baj! Nekem pl. egyáltalán nem volt semmi tünetem, és most sincs, pedig már a 16. hétben járunk. Ha nem láttam volna már UH-n a kicsit, el sem hinném, hogy terhes vagyok, mert totál panaszmentes a terhességem. :)

A cicám nem igazán akar enni, szerintem leki okok miatt. Mit tegyek?

nyáron 2alom kiscicát veszített el és az ellés helyére naponta vissza jár, keservesen nyávog és fogy

Legjobb válasz: szerintem kérdezz meg egy szakembert. Egy állatorvos biztos tud valamit mondani.

szerintem kérdezz meg egy szakembert. Egy állatorvos biztos tud valamit mondani.
szerintem , vigyel haza masik kiscicat!meglatod ugy fog orulni mintha sajatja lenne , es minden megoldodik!ha van ra lehetoseged!meg szoptatni is fogja majd meglatod! ez a gyogyszer a lelki beteg cicadra !szerintem!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!