Találatok a következő kifejezésre: A cicám enni (90 db)

A kérdező hozzászólása: Hát én nem tom csak hallotam.
ez hülyeség én táppal etetem a cicám és semmi bajok sincsen.
métnelenne egészséges a táp?
A kérdező hozzászólása: Oké ak adjam továbra is a cica pástétomott?
Adhatsz neki ételmaradékot ( pl. húst!! ) És szerintem egy kis tápot is kaphat.. attól függ milyen a márka.
A kérdező hozzászólása: Oké ki probálom az ajánlot tápokat és köszönöm :D
hát, a mi macskánk még nem panaszkodott. a táp épphogy egészséges, bár elõttem szólónak is igaza van, ettõl függetlenül egy tápon tartott macskának a bundáján is látszik, hogy szép csillogó, míg "házi koszton" élõ macskák kevésbé egészségesek. a miénk tápot eszik, szárazat, néha kap tojást, nyers húsokat (disznót nem!! azt nem szabad enniük a macskáknak!)

7 honapos fiam meg mindig a cicit reszesiti elonybe, ha olyan a kedve akkor eszik mast is de mostanaban csak par kanallal tudok becselezni a szajaba, varjak meg o akar mast enni? Es ejjel 2x kel enni este, mit adjak h jol lakjon?

Legjobb válasz: Kisfiam 8 hós koráig szinte csak szopizott, eszegetett de nem igazán.Akkor is nyár volt, meleg volt, így csak a cici kellett neki igazán. De hidd el, a cici a legjobb nekik. 8 hós korától elkezdett enni rendesen. Na meg 20 hós koráig kelt éjjel 1-2x szopizni.

Kisfiam 8 hós koráig szinte csak szopizott, eszegetett de nem igazán.Akkor is nyár volt, meleg volt, így csak a cici kellett neki igazán. De hidd el, a cici a legjobb nekik. 8 hós korától elkezdett enni rendesen. Na meg 20 hós koráig kelt éjjel 1-2x szopizni.
a kislányom 13 hónapos és alig 1 hónapja érdeklõdika a kaja iránt, még mindig intenziven szopik, szerintem ne erõltesd!

Érdemes egy 7 hónapos babát leszoktatni a túlzott cicifüggőségről? Nem akar kanállal enni, csak cici kell neki vagy cumisüveg, éjszaka is sokszor ébred és csak a cici altatja vissza. Jól van ez így?

Legjobb válasz: Igen, jól van ez így. Gondolom 6 hónaposan kezdtétek el e a hozzátáplálást. Sok baba ilyenkor nem is nagyon érti, hogy mi z amit felé nyújtanak kanál formájában. Sokan tiltakoznak, mások nyitottak az új dolgok, ízek irányában. A te babád valószínû jobban szereti az anyatejet, nem kíván mást enni. Nem is szabad erõltetni. Azért meg kell mindig kínálni, de ha nem fogadja el, akkor nem szabad erõltetni. Az anyatej pedig éppolyan jól táplálja majd. Éjszaka a legmegnyugtatóbb anya és a cicije. 1 éves fiam éjjel csak cicivel alszik vissza. Engem nem zavar, mert neki ez kell. Nálunk a fogzáskor nem fogad el szilárdat, ilyenkor csak szopik. Pedig 1 éves!

Igen, jól van ez így. Gondolom 6 hónaposan kezdtétek el e a hozzátáplálást. Sok baba ilyenkor nem is nagyon érti, hogy mi z amit felé nyújtanak kanál formájában. Sokan tiltakoznak, mások nyitottak az új dolgok, ízek irányában. A te babád valószínû jobban szereti az anyatejet, nem kíván mást enni. Nem is szabad erõltetni. Azért meg kell mindig kínálni, de ha nem fogadja el, akkor nem szabad erõltetni. Az anyatej pedig éppolyan jól táplálja majd. Éjszaka a legmegnyugtatóbb anya és a cicije. 1 éves fiam éjjel csak cicivel alszik vissza. Engem nem zavar, mert neki ez kell. Nálunk a fogzáskor nem fogad el szilárdat, ilyenkor csak szopik. Pedig 1 éves!


A cicám hány, és megy a hasa. De csak ha sokat kap enni. Ha többször kevesebbet, kutya baja sincs. Amikor többet kapott még enni, és hányt, akkor se volt beteges, ugyan olyan virgonc, játékos volt mint mindíg. Mi baja lehet?

Legjobb válasz: Én cicámnak is hasonlóak voltak a tünetei.Mi elvittük állatorvoshoz neked nem szükséges elmondom hogy nekem mit mondott: Diétás étrendere kell fogni a cicót.Ez azt jelenti hogy száraztápot NEM szabad adni neki ezzel ellenben sok fõtt rízst kell elkeverned a kedvenc konzervjével amibõl csak nagyon kevest teszel csak anyitt hogy a rízs is szaftos legyen , mert úgy szívesebben eszik meg.Napi 2x adj neki ilyet.Én még ehhez a rízshez raktam vizet is hogy több folyadék kerüljön a testébe , mert úgy hamarabb kiürülnek a bacik.Ha te nem is raksz ( de ajánlom hogy tegyél) akkor is és mindenképp legyen mindig friss sok vize.Ezt ismételd 2-4 napig, ha nem egyhülnek a tünetek vidd el orvoshoz , és max kap egy szurit meg gyógyszert de szerintem a diétás tipp be fog jönni vagyis remélem. Jó búlást a cicának!!:)

Én cicámnak is hasonlóak voltak a tünetei.Mi elvittük állatorvoshoz neked nem szükséges elmondom hogy nekem mit mondott: Diétás étrendere kell fogni a cicót.Ez azt jelenti hogy száraztápot NEM szabad adni neki ezzel ellenben sok fõtt rízst kell elkeverned a kedvenc konzervjével amibõl csak nagyon kevest teszel csak anyitt hogy a rízs is szaftos legyen , mert úgy szívesebben eszik meg.Napi 2x adj neki ilyet.Én még ehhez a rízshez raktam vizet is hogy több folyadék kerüljön a testébe , mert úgy hamarabb kiürülnek a bacik.Ha te nem is raksz ( de ajánlom hogy tegyél) akkor is és mindenképp legyen mindig friss sok vize.Ezt ismételd 2-4 napig, ha nem egyhülnek a tünetek vidd el orvoshoz , és max kap egy szurit meg gyógyszert de szerintem a diétás tipp be fog jönni vagyis remélem. Jó búlást a cicának!!:)
Szerintem csak annyi lehet, hogy túl mohó. Hirtelen bezabál jó sokat és megterheli a gyomrát. Többször kevesebbet kell neki adni.

Babam este sokszor nyugos nehezen alszik el. Szopi kozben be alszik, bufi utan felebred es enni ker. Ez ismetlodik 3szor 4szer. Lehet ehes marad, azert nyugos, es keri surun a cicit? Vagy?

Nem hiszem hogy a pocija mert nem sir a labat sem huzza fel,a cicit meg keri.Ez az esti program kb 3 ora hossza.

Legjobb válasz: ne hagyd bealudni a cicin míg jol nem lakott. ha jol lakott nyugodtan aludjon el cicin és tedd le aludni. mi is így alszunk el. szerintem azért kéri sûrûn a cicit mert fáradt és megnyugvásra vágyik azt meg a cicin keresik ilyen pici korban. ha elaludt a cicin várd meg míg mély álomba szenderül csak utánna tedd a kiságyba akkor már talán nem ébred meg

Tényleg azt próbáld meg, hogy szopi közben néha leveszed cicirõl, és megbüfizteted. Én is így csináltam nagyon sokáig, sõt most is néha, ha este így alszik el. Ha már büfizett, és visszateszed, úgy alszik be, már nem probléma, aludhat egy jó nagyot!
SEMMIKÉPPEN SEM HAGYD SÍRNI!!! Ezzel nem fogod elkényeztetni, csak bizalmat adsz neki és megnyugvást. Neki még erre van szüksége! Mi is így vagyunk 4 hetesen és van hogy egy szopizás altatással, cicire visszarakással, cicin elalvással együtt eltart 1.5 óráig is. Ha elalszik a cicin ne büfiztesd, rakd a mellkasodra és várd meg míg mélyen elalszik és úgy rakd le a kiságyba. Ez nagy türelemjáték, mert ha nem sikerül és megébred, kezdheted elörõl. :) De kitartás, ezt is kinövi egyszer!
Szia! Most olvastam a Kismama különszámban hogy nem szükséges éjjel böfiztetni, és akkor sem ha bealszik a cicin. Egy picuri babát én nem hagynék sírni, az én fiam is ezt csinálta, de csak kb 2 hónapos koráig, aztán szépen beállt a rend, és nem kért cicit 3 óránál hamarabb. Õ este 8-10-ig nonstop sírt, amíg meg nem szoptattam, de elõbb nem fogadta el mert anniyra bömbölt. Kicsit más a két helyzet, mivel a babák is ahányan vannak, annyi félék, de szerintem ne hagyd még sírni õt, ha csak pár hetes. Ezek a kezdeti nehézségek hamar elmúlnak, hallgass az ösztöneidre!
Szia Én is pont így vagyok. Nálam az vált be, hogy szopi közben mrgböfiztettem, hagytam cicin elaludni, utána a vállamon mélyebben elaludt és úgy raktam le. Ha felébredt, ott az ágyában simiztem kicsit, és hagytam. Idõvel megszokja, kicsit kell hagyni. De nem mindig jön be, néha fel kell vennem nekem is. Ilyenkor valóban csak megnyugvást kér. Próbáld csak ringatni, és végsõ esetben ciciztetni. Kitartás, a helyzet javulni fog:-)
ne hagyd bealudni a cicin míg jol nem lakott. ha jol lakott nyugodtan aludjon el cicin és tedd le aludni. mi is így alszunk el. szerintem azért kéri sûrûn a cicit mert fáradt és megnyugvásra vágyik azt meg a cicin keresik ilyen pici korban. ha elaludt a cicin várd meg míg mély álomba szenderül csak utánna tedd a kiságyba akkor már talán nem ébred meg
Szia! Az én babám 7 hetes és ugyanigy vagyunk mi is. Én már tanultam a hibáimból, mert mindig cicire raktam ilyenkor. NEM SZABAD, mert hozzászokik, illetve már hozzá is szokott a te babád is. Én most már hagyom sirni 20-25 percig, és betartom a 3 óránkénti etetést szigoruan.Próbálj vele játszani, szórakoztatni, ha akkor is sir, és biztos vagy benne hogy nem éhes, akkor rakd le. Hagyni kell sirni, mert annyira el fogod kényeztetni, hogy se éjjel se nappal nem fogsz tudni pihenni és õ sem fog.
Nem kell felkelteni és sosem teszem. 5 hónaposak vagyunk.
A kérdező hozzászólása: Ja es abban remenykedem hogy majd a 2.honap vegere kialakul a 3oras eves..
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat, sokat segitettetek.De akkor ne bufiztessem.azt muszaj.Es akkor ebred.Kulonben tenyleg olyan mintha a megnyugvast keresne.Sirni hagyni nem vagyok kepes.De tegnap 10kor elaludt es csak 4kor ebredt ;-))
A kérdező hozzászólása: Nagyon jok a valaszok, koszonom.Meg csak 4hetes a kicsim.Azosztonom azt sugja hogy tegyem azt amitol jol erzi magat.Szeretnem ha majd boldog ember lenne es szerintem ez mar itt kazdodik.Csak neha kicsit bonyolult kezdokent az anyasag, jol jon nemi tanacs.Mindig arra gondolok hogy neki csak en vagyok.Na jo meg apu.De megis ;-)

Mit csináljak velük? Mit adjak nekik enni? Engedjem a cicához õket?

Elmentem futni és találtam 4 kiskutyát,egy dobozban.Elhoztam õket,de még nagyon picik,3-4 hetesek. Milyen kutyakaját vegyek,amit meg is ehetnek? Van egy ragdoll cicám,engedjem,hogy megnézze õket,vagy lehet tõle valami bajuk?

Legjobb válasz: Ha az állatorvos is megállapítja, hogy 3-4 hetesek (Szemük nyitva van már? Fogaikból mennyi van kinn?) akkor már ehetnek tápot is. Valami jó minõségû prémium kölyöktápot vegyél, egy maréknyit a tálba és öntsd le forró vízzel. Mire kihûl kézmelegre, a táp is szétázik, villával összenyomkodod. Elõször belefekszenek és egymásról nyalogatják le, utána rájönnek, hogy kell enni. A tejet is ki tudják lefetyelni tálból, 3-4 hetesen nem kell már cumiztatni. De tényleg 24 órás felügyeletet igényelnek. A cicát még ne engedd oda, amíg az állatorvos nem látta õket, nehogy elkapjon tõlük valamit.

Ha az állatorvos is megállapítja, hogy 3-4 hetesek (Szemük nyitva van már? Fogaikból mennyi van kinn?) akkor már ehetnek tápot is. Valami jó minõségû prémium kölyöktápot vegyél, egy maréknyit a tálba és öntsd le forró vízzel. Mire kihûl kézmelegre, a táp is szétázik, villával összenyomkodod. Elõször belefekszenek és egymásról nyalogatják le, utána rájönnek, hogy kell enni. A tejet is ki tudják lefetyelni tálból, 3-4 hetesen nem kell már cumiztatni. De tényleg 24 órás felügyeletet igényelnek. A cicát még ne engedd oda, amíg az állatorvos nem látta õket, nehogy elkapjon tõlük valamit.

Mit adjak enni a cicának? Tejet vagy vízet? Mert én nem tudom melyik jobb neki, vagy melyiket szereti jobban!

Legjobb válasz: Enni ? Talán attol is függ mennyi idös, enni inkább szilárd tápanyagot kéne adni, inni meg nem javaslom a tejet mert lehet meghajtja.

Enni ? Talán attol is függ mennyi idös, enni inkább szilárd tápanyagot kéne adni, inni meg nem javaslom a tejet mert lehet meghajtja.
hát... szerintem elõször tanulj meg helyesen írni! a cicának pedig a víz a jó! mondjuk a tejet jobban szeretik de attól könnyen hasmenésük lehet! de ha kifejezetten cicáknak készült tejet veszel azt bátran adhatod neki! egyébként mennyi idõs a cica?
Ha kis cicusról van szó akkor mindenféleképpen laktózmentes tejet adj neki, amint az elõttem szóló leírta meg fogja hajtani, sima tejet ne adj neki, és esetleg kevered egy pici vízzel, egyébként a macskák szeretik a tejet is vizet is, de tapasztalataim szerint(5 macsekom van) a tejet jobban kedvelik, és természetesen táplálóbb is.
szeriontem keverd össze a vizet és a tejet..:) )
Mi mindig teszünk ki nekik tejet is, vizet is, aztán választanak, hogy mikor mit kívánnak.
Alapvetõen minden állat vizet iszik. Képzeld el, ahogy a vadmacskák összehaverkodnak a bölényekkel, hogy te figyu', odaférek a borjad mellé kicsit? :D Ilyen nincs; szeretik a tejet, de a cicáknak is hasmenésük lehet tõle, szóval mértékkel. No meg a tejet nem lehet neki kint hagyni egész napra, fõleg ilyen melegben, márpedig inni kell, fõleg ilyen melegben (szándékos az ismétlés). Szóval: víz, nasinak tej, de csak ha nincs baja tõle, és akkor is kevés, nehogy legyen.
A kérdező hozzászólása: aki a 2. választ küldte: NE haragudj de miért tanuljak meg helyesen írni?Hiszen helyesen írtam!

A cicám remeg, reszket, nem akar se enni, se inni, csak fekszik. Mi baja lehet? Hogyan segíthetnék? A rosszindulatú kommentek miatt inkább már most leírom, h nincs állatorvos a falunkban, ha lenne nem ide írnék

Legjobb válasz: Feltétlenül orvos kell neki. Ahogy az elõzõ írta:vannak közlekedési eszközök. Egy cicával könnyebb tömegközlekedéssel menni, mint egy beteg kutyával. Ahogy vállaltad a cicát, úgy azt is vállaltad, hogy, ha beteg lesz orvoshoz viszed. Ezt úgy hívják felelõsség.

Feltétlenül orvos kell neki. Ahogy az elõzõ írta:vannak közlekedési eszközök. Egy cicával könnyebb tömegközlekedéssel menni, mint egy beteg kutyával. Ahogy vállaltad a cicát, úgy azt is vállaltad, hogy, ha beteg lesz orvoshoz viszed. Ezt úgy hívják felelõsség.
Attól, hogy ideírtál, jobban lett a cica? NEM. Ha nincs hordozód, tedd egy nagyobb táskába, ülj buszra és vidd el a legközelebbi állatorvoshoz. Tekintheted "rosszindulatú kommentnek". Remélem, emberorvos sincs felétek és hagynak szenvedni, ha esetleg TE leszel beteg.
Akkor elpusztul, ennyi! Szegény cicának ennyi volt az élet, azért mert a gazdája felelõtlen! Van busz, vonat, autó, bicikli, sõt az orvos ki is jön házhoz, úgyhogy NO COMMENT!
hol laksz?
Add le menhelyre, kijönnek érte, ott meggyógyítják! Orvos nélkül elpusztul.
Elõször is hívj fel egy állatorvost. Megmondja mennyire súlyos, hol találsz olyan orvost, aki kimegy neked most házhoz, ha életbevágó a dolog, de úgy látom az.

A cicám elszokott menni egész éjjelre, és aztán utána 12 órát is alszik, aztán elmegy enni, és WC-zni, és megint alszik pár órát, aztán vacsora után megint megy csavarogni. Ez így normális?

Ki van ivartalanítva.

Legjobb válasz: teljesen normális,az én cicám is pont ugyan ezt csinálja.Ne aggódj miatta,éli az életét! :)

teljesen normális, az én cicám is pont ugyan ezt csinálja.Ne aggódj miatta, éli az életét! :)
A mi ivartalanított lány cicánk is megy mint a güzü. Néha nem is alszik csak 2-3 órát. Máskor meg a kertben találom szundikálva, azért sem jön be. Mikor a hideg idõ kezdõdik, akkor szokik csak rá, hogy bent van. De akkor meg ki sem lehet hajítani tavaszig.
A kérdező hozzászólása: bocs, ez így nem logikus, csak 12 helyett "csak" 10-et XD
A kérdező hozzászólása: nem tudok írni: 12 helyett 10 órát...
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ. Csak hát teli van kóbor kutyákkal a környék. És aztán féltem szegényt. Voltak neki durva "ügyei" (valaki megverte, nyakon lõtték stb... ) Remélem nem akarja eljátszani mind a 9 életét.

Ki tapasztalt olyat hogy a babája "lusta"kiszivni a cicit és ezáltal óránként kel enni mert bealszik a cicin? Anyukák kérlek osszátok meg a tapasztalaitok velem!

10 napos a bébim elég nagy baba 4,5kg.sokat szoptatok legtöbbször óránként mert bárhogy birizgálom elalszik a cicin és gondolom nincs jól lakva.bárhogy csipkedem semmi.alszik tovább.az a baj hogy kezdek nagyon elfáradni ebben az órás kelésekben.félek hogy a nem pihenés miatt kevesebb lesz a tejem.mit tudtok tanácsolni?mit csináljak?

Legjobb válasz: Hosszú hetekig ebbõl állt az életem... Ahogy írod: óránként evett, vagy inkább órákon át. Elaludt, de ha letettem, felébredt, újra evett. Nem sok hiányzott hozzá, hogy feladjam! De kitartottam (pedig van egy kétévesem is), és mostmár végez 10-15 perc alatt. 3 hónapos múlt, kb. 1 jó hónapja jobb a helyzet, és 2-3 óránként eszik, éjjel 3-4 óránként. A tejed érdekében azt javasolnám, hogy egy 3 órás idõszakon belül ugyanarra a cicire tedd vissza, utána válts. Nekem ez nagyon bejött, még eddig egyetlen növekedési ugrást sem éreztünk meg. Ja, és éjjel.... Nekem bevált az együttalvás a babával (oldalkocsi kiságy), így egyáltalán nem fárasztó. De amíg ezt nem így csináltam, addig zombi voltam hetekig, mert éjjel, ahogy leraktam, felébredt. Most meg se mozdítom a babát, csak megetetem és alszunk tovább, békésen. Olvasd el xStefiX szopis összefoglalóját, nekem ez segített abban, hogy ne adjam fel. Kitartást, és sok sikert! :)

Hosszú hetekig ebbõl állt az életem... Ahogy írod: óránként evett, vagy inkább órákon át. Elaludt, de ha letettem, felébredt, újra evett. Nem sok hiányzott hozzá, hogy feladjam! De kitartottam (pedig van egy kétévesem is), és mostmár végez 10-15 perc alatt. 3 hónapos múlt, kb. 1 jó hónapja jobb a helyzet, és 2-3 óránként eszik, éjjel 3-4 óránként. A tejed érdekében azt javasolnám, hogy egy 3 órás idõszakon belül ugyanarra a cicire tedd vissza, utána válts. Nekem ez nagyon bejött, még eddig egyetlen növekedési ugrást sem éreztünk meg. Ja, és éjjel.... Nekem bevált az együttalvás a babával (oldalkocsi kiságy), így egyáltalán nem fárasztó. De amíg ezt nem így csináltam, addig zombi voltam hetekig, mert éjjel, ahogy leraktam, felébredt. Most meg se mozdítom a babát, csak megetetem és alszunk tovább, békésen. Olvasd el xStefiX szopis összefoglalóját, nekem ez segített abban, hogy ne adjam fel. Kitartást, és sok sikert! :)
Elfárad hamar, ezért nem szívja ki. Hiába nagy súlyú, csak fiatal még. Késõbb könnyebb lesz.
https://docs.google.com/open?id=0BxHmZIKFOblrOWY2NGNjYWUtMzZ.. ez a szopis összefoglaló linkje... :)
10 napos babától nem hinném, hogy többet kéne várni. akkor a pocakja most mint egy szilva mag, talán egy picit nagyobb. mégis hogy szopizna többet??? az elsõ hat hét erre való, összeszoktok, kitágul a pocakja így hatékonyabban fog tudni szopni, õ is hozzászokik, hogy már nem a köldökzsinóron kapja a kaját hanem dolgozni kell érte :) ne legyél vele türelmetlen és pihenj sokat!
nálunk is ez volt, az enyém is nagy baba volt, 4 kg felett született, nagyon tudott szívni, de csak pár pillanatig, majd aludt is, ezért az elsõ idõkben voltak napok hogy szinte állandóan cicin volt, órákig tartott mire rendes adagot evett, ki is voltam készülve, de nem tudtam mi tenni, semmire nem ébredt fel :) idõ, ahogy erõsödik, majd elmúlik ez, kitartás!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!