Találatok a következő kifejezésre: A cicám egy hete (84 db)

Mit csináljak? Szült a cicám 2 hete kettő kiscicát. Ma azt veszem észre hogy az egyik nagyon bolhás, a nagyobb szőrű. Mit szabad érte tenni és mit nem? LentBővebben

Kaphat már bolhacseppet?Fürdetni lehet?És ha lehet fürdetni akkor hatásos a bolhák ellen?Kézzel nem igazán szívesen szedem ki, bár 2 sikerült, de sírnak nagyon kézben, és a cicamama is rendesen aggódik ilyenkor.Nem értem hogy történhetett ez, hiszen a kiscicák bent vannak a házban higiénikus környezetben,talán az anyjuk szedte össze kint (mert minden nap levegőzik),viszont benne nem látok egy db bolhát sem.Megköszönöm előre ha bármilyen tanácsotok van nekünk!:)

Legjobb válasz: a tanácsom az lenne, ahogy az elõzõ is rendesen leírta, vidd el orvoshoz, mert ilyen kicsi korban õ tudja hogy mit szabad és mit nem! Tudtommal nem lehet ilyenkorban még fürdetni, de biztos van bolhaírtó bébi cicáknak is, de mint mondtam, ezt tényleg a doki tudja megmondani, mert akármit nem rakhatsz rá, akár meg is mérgezheted õket! Ráadásul a mamacica ilyenkor még mosdatja õket, tehát ha jól gondolom rá is veszélyes lehet a szer! Elég szerintem ha olyan kapcsolatban vagy a dokival, hogy felhívod!

a tanácsom az lenne, ahogy az elõzõ is rendesen leírta, vidd el orvoshoz, mert ilyen kicsi korban õ tudja hogy mit szabad és mit nem! Tudtommal nem lehet ilyenkorban még fürdetni, de biztos van bolhaírtó bébi cicáknak is, de mint mondtam, ezt tényleg a doki tudja megmondani, mert akármit nem rakhatsz rá, akár meg is mérgezheted õket! Ráadásul a mamacica ilyenkor még mosdatja õket, tehát ha jól gondolom rá is veszélyes lehet a szer! Elég szerintem ha olyan kapcsolatban vagy a dokival, hogy felhívod!
El kéne vinni állatorvoshoz. Már csak egy újszülött rutin szûrés miatt is. További tanácsokat tõle kérjél.
A kérdező hozzászólása: ÁLLATORVOSNÁL SZÜLT ÉS AKKOR MÉG NEM VOLT EGYIKBEN SEM BOLHA, DE MINDEGY! NEM FÉLREBESZÉDET KÉRTEM HANEM TANÁCSOT...
Még véletlenül se fürdesd! Van direkt kiscicáknak való bolhacsepp!
Elsõ vagyok Mi volt abban a félrebeszélés, hogy csak az orvos fog tudni ebben tanácsot adni? Más is ezt írta, nyilván azért mert így van.
Csöppentsél a tarkójukra és a nyakukra egy kis Frontline cseppet, a bolhák megfutamodnak! Több kiscicát kezeltem már Frontline-nal, semmi bajuk nem lesz tõle. Kb. 2400 Ft egy kis kiszerelés, elég mindkettõre.
A kérdező hozzászólása: Az volt félrebeszéd hogy szülésutáni rutin vizsgálatra vigyem.Semmi köze a bolhákhoz.Lényegtelen.Köszönöm a válaszokat!

Kaptam egy menhelyi cicát, egy hete van nálunk. Egyik nap alig eszik, másik nap zabál. Tegnap hányt, és a hasa is ment. Plusz még gombás is. Mi a teendő? Állatorvosnál már voltunk kétszer.

Legjobb válasz: Ne engedd "zabálni", kis adagokban add neki az ételt. Hívjátok a menhelyet, hogy ott láttak-e rajta ilyet, és mi a teendõ. Mi az, hogy "gombás", hol gombás? Állatorvos nem adott rá semmit? Meg a többire se mondott semmit? Vigyétek el egy másik orvoshoz.

Ne engedd "zabálni", kis adagokban add neki az ételt. Hívjátok a menhelyet, hogy ott láttak-e rajta ilyet, és mi a teendõ. Mi az, hogy "gombás", hol gombás? Állatorvos nem adott rá semmit? Meg a többire se mondott semmit? Vigyétek el egy másik orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: Most kb 10 hetes.
Ha a jutalomfalat száraz, figyelj arra, hogy megrágja. Ugyanis ha csak "hamm, bekapja", a tápcsatornában fog megduzzadni, ami nem túl egészséges.
elõzõ vagyok a jutalom falat is felnõtt kaja
mennyi idõs a cicád?mert a felnõtt kaját csak 6 hónapos kortól javasolják..
A kérdező hozzászólása: Általában Whiskas-t kap a cica. Azonkívül KiteKatot, meg Gourmet goldot. Most vettem neki Darling-ot, kíváncsi leszek, hogy megeszi-e :) Viszont ami érdekes, szomszédtól kaptunk jutalomfalatot, és ha adunk neki pár szemet, utána képes nem enni másfél napig. Ez vajon mitõl lehet? Már nem merünk adni neki, lehet, hogy még túl pici ehhez, vagy nem tudom. Milyen kaját tudnál ajánlani amúgy, ami nem túl drága, de jó minõségû?
Örülok!ha nagyon érzékeny a pocakja akkor ne váltogasd a kaját és ha esetleg jut rá vehetsz jobb minõséget
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, jól van a cicus. Gomba ellen be lett oltva, holnap visszük a második oltásra, a szõre is növöget a hiányos helyeken. Ez a hányás-hasmenéses dolog néha még elõjön, de azért egyre ritkábban szerencsére. Szépen növöget, és erõsödik a kis drága :)
HOgy van a cicus?
Miért vigye vissza? :\ Ez sem megoldás ám, hogy nem küzd érte.
Én pár napig kezeltem a cica gombáját jóddal és "kék lukács kenõcs a.u.v." nevû krémmel (állatorvos adta) és teljesen elmúlt tõle a gomba, már a szõre is visszanõtt! Elõször jóddal át kellett törölni, aztán rákenni a krémet naponta egyszer. (Nincs közöm a gyártóhoz, tényleg nagyon hatásos volt, csak azért ajánlom) Féreghajtót adott neki az állatorvos? Attól is lehet hasmenés és habzsolás! Egyébként a testsúlya milyen, vékonyka?
A hasmenés az ételváltástól van, ha átáll az emésztése, elmúlik. Adjál neki fõtt csirkehúst rizzsel keverve. A habzsolást lassítani tudod úgy, hogy jól terítsd szét az ennivalóját egy lapos tányéron. Ha kevesebbet adsz neki, akkor is habzsolni fog, mert fél, hogy nem kap többet. A gombásság miatt valóban beszélned kéne a menhellyel, mert nem adhatnának ki beteg állatot.
Basszus, én vissza vinném a menhelyre! Az addig oké, hogy menhelyi a cica, de azért még nem kell hogy így nézzen ki! Mi van akkor ha ráköltöd a sok 10000-t, és mégsem éli túl?
Hívj fel több orvos, mert van ahol olcsóbb a vakcina. Gomba kezelése:Biocan m vakcina 2x, Kétnaponta fürdés nizorállal, szájon át itrafungol szájon át elõírás szerint.Pár hét és nem lesz rajta gomba!Mellette pedig folyamats fertõtlenítés ott ahol a cica megfordul.
A kérdező hozzászólása: Microsporum canis--> ez a bõrgomba, kis foltokban hiányzik a szõre több helyen is. Mondta, hogy be lehet oltatni 12 ezer FT-ért, de azt mondta, h nem 100% a gyógyulás, ezért vaciláltunk, de ma sztem elviszem és beoltatom, nem szeretném, hogy tovább terjedjen. A hányás, hasmenésre kapott vitamint, két nap múlva megint, de tegnap mégse volt jól a cicus. Aggódom érte :S
kiscica kaját neki!

Eltűnt a cicám 2 hétig távol volt aztán hazajött de mostmár egy hónapja nincs itthon mit tegyek várjak még vagy feladjam a kutatását? ! De már többször is álmodtem azt mióta eltűnt hogy hazajött és odaszaladt hozzzám de ugyan azt álmodom mindíg!

Legjobb válasz: Ne add fel, tavaly ugyanez történt a kandúrommal (kasztrált). 1 hónapra eltûnt, megtaláltam, kiengedtem és megint eltûnt. Ismét ugyanott találtam meg mint elõtte, ugyanoda járt vissza valamiért. Aztán hála égnek vettek oda egy kutyát és többet nem ment el.

Ne add fel, tavaly ugyanez történt a kandúrommal (kasztrált). 1 hónapra eltûnt, megtaláltam, kiengedtem és megint eltûnt. Ismét ugyanott találtam meg mint elõtte, ugyanoda járt vissza valamiért. Aztán hála égnek vettek oda egy kutyát és többet nem ment el.
A kérdező hozzászólása: okés köszi! de nekem mgától hazajött de elég gyatrán nézett ki tele voolt kullanccsal meg iilyenekkel és nekem is kandúr a cicám! :)


Kislány cicám egyik héten tüzel a másikon nem! Fog hosszabb ideig is?

Legjobb válasz: A nõstény macska ha nem vemhesül, akkor képes majdnem folyamatosan tüzelni. Ivartalaníttasd minél hamarabb, mielõtt jó kis gyulladásai leszenek.

A nõstény macska ha nem vemhesül, akkor képes majdnem folyamatosan tüzelni. Ivartalaníttasd minél hamarabb, mielõtt jó kis gyulladásai leszenek.
Igen fog..A mienk is lány cica, egyik héten tüzelt, mindenhez dörgölõzött, nyávogott, nem volt 1 perc nyugta.Majd volt pár nap, amikor elmúlt, de újra kezdõdött..De elvittük dokihoz, ivartalanította, azóta semmi baja..Nem tüzel, nyugodt cica lett:) Szerintem, ha nem akarsz magadnak, és a macseknek rossz napokat, ivartalanítani kell..Megéri!!
A kérdező hozzászólása: Pároztatni szeretnénk, csak még elég tapasztalatlan vagyok a témában!
Milyen fajta a macskád? Ha ilyen tapasztalatlanok vagytok a témában, akkor nyilván nem vagytok tenyésztõk. Miért akarjátok pároztatni? A gazdátlan kiscicákkal Dunát lehetne rekeszteni, ha szeretnétek, akkor fogadjatok be egyet, így annak megmentitek az életét. A sajátodnak pedig akkor teszed a legjobbat, ha ivartalanítod.

Azt tervezem, hogy 8 hetesen örökbefogadott cicámat nyaralás miatt - most, 12 hetesen - egy hétre visszaadom "eredeti" gazdijának megőrzésre. Más megoldás sajnos nincs. Hogyan fogja viselni a környezetváltozást? Mi lenne a legjobb megoldás számára?

Legjobb válasz: Én is visszavittem a cicámat az eredeti gazdijához az elsõ nyaralásunkkor. Õt nagyon megviselte, 3 napig nem jött ki az ágy alól. Amikor hazavittem napokig nem állt velem szóba. Most karácsonykor nálunk volt egy vendég cica 1 hétre. Ugyanaz történt, mint az enyémmel. Napokig bújkált. Én azóta, ha nyaralni megyek megkérem valamelyik rokonomat, hogy naponta 2x ugorjon fel etetni, almozni, játszani. Ez a megoldás bevált, így nem kerültek stresszhelyzetbe és örültek, amikor hazamentem. Ehhez viszont az kell, hogy a cicának legyen egy társa, akivel otthon elvannak. Biztos nehéz ezt így megoldani, de mindenképp ez az ideális megoldás a macska szempontjából.

Én is visszavittem a cicámat az eredeti gazdijához az elsõ nyaralásunkkor. Õt nagyon megviselte, 3 napig nem jött ki az ágy alól. Amikor hazavittem napokig nem állt velem szóba. Most karácsonykor nálunk volt egy vendég cica 1 hétre. Ugyanaz történt, mint az enyémmel. Napokig bújkált. Én azóta, ha nyaralni megyek megkérem valamelyik rokonomat, hogy naponta 2x ugorjon fel etetni, almozni, játszani. Ez a megoldás bevált, így nem kerültek stresszhelyzetbe és örültek, amikor hazamentem. Ehhez viszont az kell, hogy a cicának legyen egy társa, akivel otthon elvannak. Biztos nehéz ezt így megoldani, de mindenképp ez az ideális megoldás a macska szempontjából.
Ez a legjobb megoldás a kiscica számára. Inkább a régi gazdija, vagy más állatbarát vigyázzon rá, mint hogy valami állatmegõrzõbe add. Ott lesz a legjobb helyen. Különben is a cicák nem felejtenek, ismerõs lesz neki a hely meg minden. Talán még élvezni is fogja ezt a kis környezetváltozást.
Hogyne emlékezne ettõl ne félj. Mi anno egy hathetes forma kiscicát találtunk a párommal egy péntek este, hazavittük, szeretgettük, de vasárnap el kellett utaznunk vidékre, mert ugye fõiskola-egyetem volt mind a kettõnknek és csak szombat reggel jöttünk haza. Hát ez a kis majomcica úgy örült, mint a veszedelem. Pedig tényleg csak pár napot volt elõtte velünk. utána ez ment még két évig, hogy csak hétvégente volt velünk, hétköznap meg párom testvéreivel volt, de persze a mi szobánkban. (egy házban lakunk, és átjöhettek hozzá játszani) Szóval nem lesz gond, ne aggódj.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a választ! :) Remélem, nem túl kevés az a 4 hét, amit eddig velünk töltött, és a nyaralás után (amikor visszakerül hozzánk) ránk is emlékezni fog... :)

Megharagudott rám a cicám, mert egy hétig a nagyimnál voltam. És a cicám nem fogta fel hogy miért tüntem, el. Mit tegyek? Még maradtam volna, csak a cicám miatt jöttem haza. Elég ha 3 naponta hazajövök?

Legjobb válasz: Én a görimmel voltam így. Egy hétig voltam oda. De ahogy kapott két simogatást, egybõl szaladt, és "puszit" adott. Ne aggódj, a cicák nagyon szeretetigényes állatkák, megbékél hamar:)

Én a görimmel voltam így. Egy hétig voltam oda. De ahogy kapott két simogatást, egybõl szaladt, és "puszit" adott. Ne aggódj, a cicák nagyon szeretetigényes állatkák, megbékél hamar:)
Az állatok olyanok mint a gyerekek:) Nyugi megbékél elõbb-utóbb. Kicsit kényeztesd:)
az én bébim is ilyen..3 napot nélküle vagyok, és kiborul. Szerencsére már leszokott róla, de ha 3 napig nem voltam otthon, akkor a 3naptól kezdve az ágyamba pisilt...:( pedig kijárós cica...gy De azóta valahogy megszokta hogy néha el kell mennem, és tudja hogyha hazajövök akkor addig kényeztetem amíg el nem küld a sunyiba. :) MOndjuk az én cicóm azért is ennyire ragaszkodó, mert 3hetes kora óta neveltem és nem váltunk el egy percre sem. :) Megbékél veled hajrá! :)
hehe, szerintem kérdezd meg a szüleidet. Amugy az állatok nem haragtartóak. Nekemis van két macskám és egy hétig nem voltam otthon. Nem lett bajuk. kibírták
megbékél 2-3 napon belül sztem :) kutyám is ha valami nem úgy van ahpgy akarja megsértõdik és engesztelnem kell :)
Nyalizz neki sokat egy pár napig, és megbékél!
beszéld meg a macskával...
A kérdező hozzászólása: kibékültünk!!! egy kis párizsi, és egyéb finomság megoldódott a probléma :)
Jajj de aranyosan mondtad! "Kibékültünk" :) Igazi állatbarát lehetsz! :)
Szerintem van még esély arra hogy elõkerül! Nekem volt már hogy s cicám 3 hét után jött vissza.
Miért nem tartottad bent???Nem szeretem az ilyen kérdéseket. Mikor eltûnik a macska és jajj , jajj mi lesz bezzeg arra nem képes , hogy vigyázzon rá. Ivartalanitva van???
Utolsó, valószínûleg pont azért kódorgott el, mert nincs ivartalanítva. Ivartalan macskát nem visz messzire a vére. Hogy vissza megy e nem lehet tudni. Mi nem látjuk a gép mögül, hogy azért nem ment haza, mert hajkurássza a csajokat, vagy esetleg azért, mert elütötték, megmérgezték, lelõtték stb.
Plakátolj a környéken, állatorvosoknál, ahol megengedik, tedd ki üzletekbe, boltokba. Keresd fel a helyi állatvédõket, menhelyet, õk is segítenek hirdetni. A helyi sintértelepre is bekerülhetett ahol a biztos halál vár rá. Ha van facebook-od, csinálj a fotójával egy keresõ posztot. Ha elõkerül akkor ivartalaníttasd és biztosíts neki szökésbiztos otthont.
bagzási idõ van! Még visszajöhet!
Az én cicám, több mint 1 hónap után jött haza. Már lemondtunk róla, amikor a kaputól nyávogást hallottunk. Kinyitottuk a kaput és ott feküdt szegény, azonnal állatorvoshoz vittük, aki megállapította, hogy eltört a medence csontja. Mikor ebbõl felépült elvittem ivartalaníttatni. Semmivel nem lett jobb a helyzet, ugyan úgy elcsavargott aztán is, ez lett a veszte szegénynek. A jelenlegi cicámat 5 hónaposan vittem ivartalaníttatni, azt állatorvos azt mondta, hogy 6 hónapos kora elõtt kell végre hajtani a mûtétet, idõsebb korában már felesleges pénzkidobás, mivel fél éves kora után ivarérett és hajtja a vére.

Én másfél hete fogadtam örökbe egy németjuhász keverék kutyust, 3 éves és sajnos kergeti a cicáinkat. Szerintem eddigi élete során nem igazán találkozott még velük és ez lehet a probléma. Tudtuk valai jó módszert ajánlani a leszoktatáshoz?

Legjobb válasz: Én 8 hetesen hoztam haza a kiskutyát és azóta is kergeti a cicáinkat. :) Persze csak akkor, hogyha azok elszaladnak. Ha véletlenül sikerül utolérnie, akkor jól megszagolja és örül, hogy sikerült. Ehhez hozzá tartozik, hogy a cicák sohasem fogadták el õt, azzal kezdõdött, hogy lepofozták a kutyát. Szóval öreg cicához kiskutyát szoktatni, nehéz. Öreg kutyához sem mindig egyszerû a fiatal cicát, de ha a cica és a kutya is öreg... Hát, nem sok esélyt látok rá.

Én 8 hetesen hoztam haza a kiskutyát és azóta is kergeti a cicáinkat. :) Persze csak akkor, hogyha azok elszaladnak. Ha véletlenül sikerül utolérnie, akkor jól megszagolja és örül, hogy sikerült. Ehhez hozzá tartozik, hogy a cicák sohasem fogadták el õt, azzal kezdõdött, hogy lepofozták a kutyát. Szóval öreg cicához kiskutyát szoktatni, nehéz. Öreg kutyához sem mindig egyszerû a fiatal cicát, de ha a cica és a kutya is öreg... Hát, nem sok esélyt látok rá.
sok-sok türelem. Ha téged már elfogadott gazdinak, akkor hívd magadhoz, öleld, szeretgesd a tõled szokott módon, majd vedd kézbe a cicát és vele térj vissza. Guggolj le, a cicának a popsija "nézen" a kutya felé, engedd, hogy megszaglássza, de se a cica, se a kutya ne támadhasson. A cicát folyamatosan simogasd, nyugtasd közben, a kutyát pedig dicsérd. Ha a kutya kicsit szelídül, akkor a cica is megszaglászhatja õt, persze csak erõs felügyelettel! Ezt naponta többször ismételve 1-2 hét alatt össze fognak szokni, ha barátok nem is lesznek, de ellenségek sem.

Hogy fogja fogadni a cicám hogy 1 hétre elmegyünk nyaralni, és tesóméknál lesz akit eddig kb 5 ször látott? Nekem meg egy éve van meg. Mit tud csinálni ott, főleg hogy 12 órát lesz kb ott egyedülitt meg napi 3 at van kb.

Legjobb válasz: Egy kicsit biztos meg fogja viselni az idegen környezet, de nem hiszem, hogy komolyabb probléma lenne. Csak vigyázzanak a tesódék, hogy véletlenül se tudjon megszökni. Ha nagyon "egy emberes" a cica, akkor vigyél neki valamit, amin rajta van az illatod. Mikor nekem kellett elutaznom, a macska anyukámmal maradt (akkor még én is ott laktam) a cicám szinte ki se szállt az ágyamból, és ha lépéseket halott, akkor az ajtóhoz rohant, és nyávogott :) Kicsit depressziós volt, mikor nem voltam otthon, de hazatérés után pár órával megbocsájtott...

Egy kicsit biztos meg fogja viselni az idegen környezet, de nem hiszem, hogy komolyabb probléma lenne. Csak vigyázzanak a tesódék, hogy véletlenül se tudjon megszökni. Ha nagyon "egy emberes" a cica, akkor vigyél neki valamit, amin rajta van az illatod. Mikor nekem kellett elutaznom, a macska anyukámmal maradt (akkor még én is ott laktam) a cicám szinte ki se szállt az ágyamból, és ha lépéseket halott, akkor az ajtóhoz rohant, és nyávogott :) Kicsit depressziós volt, mikor nem voltam otthon, de hazatérés után pár órával megbocsájtott...
Kicsit megviseli. Pár napig nem jön elõ az ágy vagy szekrény alól(ilyenkor békén kell hagyni. Kell neki ott alvóhelyet csinálni, vizet, kaját betenni), utána majd szép lassan ismerkedik. Mire megszokja az újat, már mehet is vissza a régibe.:-(
Ne aggódj! Nem lesz semmi gond! Természetesen kell majd idõ, hogy megszokja a helyet, de egy hét nem a világ... Feltalálja magát, gyorsabban, mint hinnéd! Tapasztalatból mondom, én is "lepasszolom" a cicust nyaraláskor. Persze jó helyre...! Nyugi:)

Mik az előjelei annak, ha egy cica a nagyon közeli jövőben, ( egy hét vagy annál kevesebb ), fog szülni?

Mert hát gondolom keresni fogja a helyét, ahol fialni akar. Esetleg nyugtalan lesz ? Azt megtudjuk állapítani, hogy hol fog megfialni ?

Legjobb válasz: Igen, nyugtalan és helyet keres. Az enyém egész nap követett mindenhova és nyávogott. Tudtam, hogy itt az ideje, nem lehetett összetéveszteni semmivel akkor a viselkedését. Ha kinti cica, akkor megvan rá az esély, hogy bebújik majd valahova, de ha szoros a kapcsolat köztetek, szerintem "segítséget fog kérni" tõled és követni fog.

Igen, nyugtalan és helyet keres. Az enyém egész nap követett mindenhova és nyávogott. Tudtam, hogy itt az ideje, nem lehetett összetéveszteni semmivel akkor a viselkedését. Ha kinti cica, akkor megvan rá az esély, hogy bebújik majd valahova, de ha szoros a kapcsolat köztetek, szerintem "segítséget fog kérni" tõled és követni fog.
Nekem bebújt az ágyamba kinti cica létére de amikor láttûk hogy szülni fog kivittük a dobozába!
Nagyon nyugtalan, sokkal többet nyávog és keresi a helyét vagy fészkelõdik, hogy hova fialjon...
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen. :) Az én cicám ( kinti ) egyenlõre még csak akkor nyávog nagyon, ha kaja van és nagyon sokat alszik. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!