Találatok a következő kifejezésre: A cicám cica (5276 db)

Az igaz, hogy a trikolor cicák csak nőstények?

Nem rég olvastam valahol. Édesanyámnak trikolor cicája van, és amikor születtek kiscicái a szintén trikolor szín?ek is n?stények voltak. Van benne valami, vagy hülyeség az egész?

Legjobb válasz: Igaz. Megpróbálom egyszerûsítve leírni. :) A cicáknak van egy olyan génje ami azt "mondja meg", hogy vörösek vagy "nem vörösek" lesznek. Tehát a vörös nem ugyanolyan macska szín, mint a fekete, szürke, stb; ezt egy külön gén határozza meg. Tehát ez a gén lehet olyan, hogy "ez a cica vörös lesz" meg lehet olyan, hogy "ez a cica nem lesz vörös" és ha az utóbbi, akkor jelenhet meg csak a cica "rendes" színe, hogy szürke, fekete, barna. Ahhoz, hogy egy cica vörös is legyen legyen meg "nem vörös" is (tehát trikolor/teknõctarka), ahhoz ebbõl a génbõl kétfélének kell lennie és akkor keverednek. Viszont(!) ez a gén x kromoszómához kötõdik, amibõl a fiú cicáknak csak egy van, így nekik nem lehet két különbözõ egyszerre. Tehát a fiú cica csak vörös lehet vagy nem vörös, de nem lehet foltokban vörös, mint a trikolor vagy teknõctarka cicák.

Igaz. Megpróbálom egyszerûsítve leírni. :) A cicáknak van egy olyan génje ami azt "mondja meg", hogy vörösek vagy "nem vörösek" lesznek. Tehát a vörös nem ugyanolyan macska szín, mint a fekete, szürke, stb; ezt egy külön gén határozza meg. Tehát ez a gén lehet olyan, hogy "ez a cica vörös lesz" meg lehet olyan, hogy "ez a cica nem lesz vörös" és ha az utóbbi, akkor jelenhet meg csak a cica "rendes" színe, hogy szürke, fekete, barna. Ahhoz, hogy egy cica vörös is legyen legyen meg "nem vörös" is (tehát trikolor/teknõctarka), ahhoz ebbõl a génbõl kétfélének kell lennie és akkor keverednek. Viszont(!) ez a gén x kromoszómához kötõdik, amibõl a fiú cicáknak csak egy van, így nekik nem lehet két különbözõ egyszerre. Tehát a fiú cica csak vörös lehet vagy nem vörös, de nem lehet foltokban vörös, mint a trikolor vagy teknõctarka cicák.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.

Hogy van a szövege a "Cickom-cickom" kezdetű dalnak?

A 4 éves lányom az oviban tanulta,de a felét sem értettem kezdetben,most is sok olyan szó van,amit nem lehet érteni-gondolom nem biztos benne,hogy az lenne az a szó amit akkor énekelni kell.

Legjobb válasz: Cickom, cickom, vagyon-e szép lányod? Vagyon, vagyon, de mi haszna vagyon? Add nekem azt, elkapom azt, Szita-szita péntek, szerelem csütörtök, Dobszerda. A legények regimentje igen cifra, Benne forog Sándor Panka, igen nyalka, Ice-ruca Rebeka, de ékes a dereka, Galambocska. Ha ékes is, illeti, barna legény szereti, Galambocska. http://www.gyerekdal.hu/dal/cickom-cickom

Cickom, cickom, vagyon-e szép lányod? Vagyon, vagyon, de mi haszna vagyon? Add nekem azt, elkapom azt, Szita-szita péntek, szerelem csütörtök, Dobszerda. A legények regimentje igen cifra, Benne forog Sándor Panka, igen nyalka, Ice-ruca Rebeka, de ékes a dereka, Galambocska. Ha ékes is, illeti, barna legény szereti, Galambocska. http://www.gyerekdal.hu/dal/cickom-cickom
Csak egy kis keresést igényelne.. Cickom, cickom, vagyon-e szép lányod? Vagyon, vagyon, de mi haszna vagyon? Add nekem azt, elkapom azt, Szita-szita péntek, szerelem csütörtök, Dobszerda. A legények regimentje igen cifra, Benne forog Sándor Panka, igen nyalka, Ice-ruca Rebeka, de ékes a dereka, Galambocska. Ha ékes is, illeti, barna legény szereti, Galambocska. http://www.gyerekdal.hu/dal/cickom-cickom
Cickom, cickom, vagyon-e szép lányod? Vagyon, vagyon, de mi haszna vagyon? Add nekem azt, elkapom azt, Szita-szita péntek, szerelem csütörtök, Dobszerda. A legények regimentje igen cifra, Benne forog Sándor Panka, igen nyalka, Ice-ruca Rebeka, de ékes a dereka, Galambocska. Ha ékes is, illeti, barna legény szereti, Galambocska.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm!! Gyorsabb itt megkérdezni, annyira nem is fontos, hogy azonnal tudjam, ha 2 nap múlva érkezett volna válasz is jó- és mivel egyedül csinálok mindent, nem 1 gyermekem van, és nem gázzal fûtünk...stb. így igen nehéz is lenne leülni arra a pár percre. Mindenkinek szép napot!!

14 hetes kandúr cicám mellé ma hoztam egy 9 hetes szintén kandúr cicát. Az idősebbik fúj rá. Hogyan tudom elfogadtatni egymással a 2 cicát? Ivartalanítva lesznek majd.

2 alomláda van itthon.Tudnak majd ugyanabba járni? Vagy a kisebbiknek beüzemeljem a másikat alomládát?

Legjobb válasz: Töbször kell õket egybeengedni és majd megszokják.Így voltak az én cicáim is,és végül megszokták. Sok szerencsét hozzá.

Töbször kell õket egybeengedni és majd megszokják.Így voltak az én cicáim is, és végül megszokták. Sok szerencsét hozzá.
Elõször mindig így van. Meg kell szokniuk egymást, ismerkedniük. Lehet, hogy egy pár nap és összehaverkodnak, de lehet, hogy szükséges lesz pár hét is. Az ivartalanítás viszont nagyon sokat fog segíteni. Egyelõre hagyd õket, mert még tisztázniuk kell, hogy ki a fõnök. Ez ellen sokat nem tudsz tenni. Ha nagyon nagy lenne a vita, szedd szét õket egy kis idõre.


A fiu cicaknak van cicije? Van egy fekete egy honapos kiscicam es ugy tunik hogy fiu de vannak pici pontok a hasan. Szerintetek az cici?

Legjobb válasz: Igen a fiucicaknak is van cicijuk es azok a kis pontok a hasan mivel csak egy honapos valoszinuleg a cicjei

Igen a fiucicaknak is van cicijuk es azok a kis pontok a hasan mivel csak egy honapos valoszinuleg a cicjei
Vannak. Én az enyémet néha úgy hívom Cici úr, mert mikor kinyújtózik, akkor tökre látszanak a fekete szõrös hasán a kis cicik.
Egész pontosan mellbimbók. A férfiaknak is van.

A kandúr cica is lehet olyan bújós, mint egy nőstény? Vagy általánosságban utóbbiak a kedvesebbek", bújósabbak?

Szeretnék örökbe fogadni egy kiscicát a közeljövőben.Ma a hirdetések között találtam egy olyat,amely minden elképzelésnek megfelelne-de kandúr.Mivel gyerekek is vannak,kicsit bújósabb,nyugisabb cicát szeretnénk.Vajon ők is ilyenek,vagy inkább nőstényt válasszunk?

Legjobb válasz:
Ez nem a nemtõl függ. Nekem végtelenül bújósak a kandúr cicáim is, ha meglátnak már dorombolnak, bújnak és játékra hívnak. (Pedig nem is ivartalanítottak.) A nõstények között is volt több bújós cicám, de most pl. olyan nõstény cicám van, amit nem lehet megfogni, mert évek után is elszalad, pedig mindig jól bántam vele. Szívesen ül a közelünkben, de ha meg akarom fogni rohan, ha sikerül megfogni akkor próbál szabadulni, csikar. A kandúrokat a nyakamba is vehetem, nem karmolnak. Persze nekem is volt már vad kandúr cicám, de az, hogy milyen lesz nagyrészt a nevelésen múlik. Illetve én hiszem, hogy részben azért elõre kódolt is, de azon is lehet finomítani neveléssel. Magyarán, olyan lesz, amilyennek nevelitek. Ha kicsi korától fogva sokat foglalkoztok vele és elkényeztetitek, sokat játszotok vele, akkor ezt késõbb is igényelni fogja vagy megszokja és bújós marad. De amúgy tudom javasolni az ivartalanítást, mert azt mondják azután a kandúrok bújósabbak. Az enyémek így sem szöknek és aranyosak, nem vadak, ezért nem ivartalanítjuk õket (plusz van itt ezer másik kandúr macska, nem sokat nyom a latba, hogy ha õk sem lennének ivarosak, akkor kevesebb kiscica születne, mert amíg sok az ivaros nõstény ez nem igaz).

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ez nem a nemtõl függ. Nekem végtelenül bújósak a kandúr cicáim is, ha meglátnak már dorombolnak, bújnak és játékra hívnak. (Pedig nem is ivartalanítottak.) A nõstények között is volt több bújós cicám, de most pl. olyan nõstény cicám van, amit nem lehet megfogni, mert évek után is elszalad, pedig mindig jól bántam vele. Szívesen ül a közelünkben, de ha meg akarom fogni rohan, ha sikerül megfogni akkor próbál szabadulni, csikar. A kandúrokat a nyakamba is vehetem, nem karmolnak. Persze nekem is volt már vad kandúr cicám, de az, hogy milyen lesz nagyrészt a nevelésen múlik. Illetve én hiszem, hogy részben azért elõre kódolt is, de azon is lehet finomítani neveléssel. Magyarán, olyan lesz, amilyennek nevelitek. Ha kicsi korától fogva sokat foglalkoztok vele és elkényeztetitek, sokat játszotok vele, akkor ezt késõbb is igényelni fogja vagy megszokja és bújós marad. De amúgy tudom javasolni az ivartalanítást, mert azt mondják azután a kandúrok bújósabbak. Az enyémek így sem szöknek és aranyosak, nem vadak, ezért nem ivartalanítjuk õket (plusz van itt ezer másik kandúr macska, nem sokat nyom a latba, hogy ha õk sem lennének ivarosak, akkor kevesebb kiscica születne, mert amíg sok az ivaros nõstény ez nem igaz).
A kandúrok is nagyon tudnak bújni ám. :) De a lány cicák is tudnak különcködni. Ez inkább macskafüggõ. Lehet, hogy nem mindig tûnik fel, de a legtöbb állatnak, ami az emlõsöket illeti van saját személyiségük. Nem olyan kirívóan mint egy embernek, de van. A kutyánál a legnehezebb észrevenni mert õ sokszor a személyiség fölé helyezi a gazdit, bár ez sem mindig igaz. A macska viszont szabad állat, ha úgy nézzük, ezért sokszor "azt csinálok amit akarok" alapon, ha megunja a simogatást lelép, illetve, ha te épp tésztát gyúrsz, vagy lego várat építesz, akkor is odamegy simogatást kérni, ha olyan a kedve. :D Az, hogy ez milyen arányban fog eloszlani már a macskán, rajtatok, és a nevelésen fog múlni. Mert nyilván, ha nem simogatjátok, nem fogja igényelni. :D De azért a gyerekeknek óvatosan a húzás-nyúzással, mert eleinte ez a környezet még idegen lesz neki, és elõfordulhat, hogy karmol. Amúgy, a menhelyi állatok általában bújósabbak, mint a többi, de ez nem aranyszabály. Majd meglátjátok, és akkor se csüggedjetek, ha elsõ két nap csak a sarokban gubbaszt, majd felbátorodik. :D
nemtudom a kandúr macskák milyenek de nekem van 2 nõstény cicám és nagyon bújósak meg nyalogatnak nagyon aranyosak :) de sokat rohangálnak meg ugrálnak szal annyira nem nyugisak csak ha aludni készülnek. a tesóm cicája is nõstény viszont õ nagyon nyugodt cica.
Nekem az a tapasztalatom, hogy amilyennek látod a cicát az otthonában viselkedni, nagyjából olyan lesz késõbb is. Tehát jól meg kell nézni mikor választani mész! Idõt szánni rá és nem elhozni a legelsõt. Olyat válassz ami rögtön odamegy hozzád, nem fél, egészséges, játékra tudod csábítani és hagyja magát utána simogatni. Hidd el ez több éves tapasztalat után mondom. Sok szerencsét és hallgass a megérzéseidre is közben.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszaitokat!Mindenkit felpontoztam.Megfogadom a tanácsot, megnézzük persze elõtte a kicsit jól, meg biztosan tud az örökbeadó gazdi is már mondani róla valamit, milyen a jelleme, mennyire pörgõs.(Bár gondolom, ez egy kiscicánál normális:) )

Ha két ciciből akarok szoptatni, akkor a félbehagyott cicit le kell fejni?

Legjobb válasz: Ha kettõbõl szoptatsz akkor nem kell fejned mert egy szopi alkalmával mindkét ciced éri szopásinger. Ha pl. a jobb cicivel kezdesz azon hagyd a babát addig szopizni ameddig csak a babád akarja, majd ha elégedetlen és szopizni szeretne még akkor tedd át a balra. A bal cicdet már nem fogja teljesen kiûríteni. A következõ szopit pedig a bal cicivel kell kezdened, és mikor azt jól kiûrítette akkor teszed át a jobbra. Én 14 hónapja szoptatok és az elsõ 4 hónapba én is két cicibõl etettem, csak éjjel fejtem mert akkor csak egybõl evett a babám és akkor a másikat meg kifejtem.

Ha kettõbõl szoptatsz akkor nem kell fejned mert egy szopi alkalmával mindkét ciced éri szopásinger. Ha pl. a jobb cicivel kezdesz azon hagyd a babát addig szopizni ameddig csak a babád akarja, majd ha elégedetlen és szopizni szeretne még akkor tedd át a balra. A bal cicdet már nem fogja teljesen kiûríteni. A következõ szopit pedig a bal cicivel kell kezdened, és mikor azt jól kiûrítette akkor teszed át a jobbra. Én 14 hónapja szoptatok és az elsõ 4 hónapba én is két cicibõl etettem, csak éjjel fejtem mert akkor csak egybõl evett a babám és akkor a másikat meg kifejtem.
Igen, mindig fejd le azt a cicit amelyikkel kezdtél és a kövi szopit a másikkal kezd.

Mit csináljak a befogadott cicával?

Tegnap el?tt az utcán találtunk egy cicát, egyik barátn?m mondta, hogy hónapok óta látta, nagyon kedves volt, de nagyon vékony... Hazahoztam, befogadtam. Már adtam neki egy féreghajtót, jött is ki neki. Mikor hazahoztuk, egésznap aludt, meg éjjel is és ma is... Fürdeni is láttam, a bundája szép, nem csipás nem látszik, hogy beteg lett volna. De nem indul felfedezni csak alszik. Igaz van már egy cicám (? vele minden rendben), eleinte megmorogta, még mindig nem bírják egymást, de a régi cica már látom, hogy ismerkedne, de a befogadott cica nem csinál semmit néha morog meg fúj ha a közelébe megy, de semmi más. Szerdán viszem állatorvoshoz, de nagyon aggódom, elkaphat-e valamit a régi cica? Csinálhatok-e valamit szerdáig, hogy kicsit felviduljon. Vagy ez természetes befogadott cicánál? Állandóan dorombol, meg ha odamegyünk bújik is.

Legjobb válasz: Még barátkoznia kell a befogadott cicának a hellyel, az új szagokkal, a másik cicával, veletek, a szokatlan hangokkal. Elõbb-utóbb meg fog szokni nálatok és össze is fognak barátkozni a cicusok. Ne aggódj, minden menni fog a maga útján. Hasonló volt nálunk is a helyzet. Mi panelban lakunk és van egy cicánk. A szüleim kertes házból költöztek panelba és mivel a kertes házban volt kutya és macska is, mindkettõt nem akarták magukkal vinni, így a cica hozzánk került. Eleinte a jövevény fújt a régi cicára, de azóta teljesen összebarátkoztak, sokat játszanak, együtt alszanak. Türelem, nálatok is minden jóra fordul!

Még barátkoznia kell a befogadott cicának a hellyel, az új szagokkal, a másik cicával, veletek, a szokatlan hangokkal. Elõbb-utóbb meg fog szokni nálatok és össze is fognak barátkozni a cicusok. Ne aggódj, minden menni fog a maga útján. Hasonló volt nálunk is a helyzet. Mi panelban lakunk és van egy cicánk. A szüleim kertes házból költöztek panelba és mivel a kertes házban volt kutya és macska is, mindkettõt nem akarták magukkal vinni, így a cica hozzánk került. Eleinte a jövevény fújt a régi cicára, de azóta teljesen összebarátkoztak, sokat játszanak, együtt alszanak. Türelem, nálatok is minden jóra fordul!
Szerintem szerdán kérj féreghajtót az orvostól mindkettõnek, és amint lehet add be nekik egyszerre. Nem tudom a régi mikor kapta, de nem csak egyszer kell, kérdezd meg az orvost, mikor adhatod be neki újra és akkor add be mindkettõnek.
Kipiheni a kóborlásban szerzett fáradalmait. Javulni fog a helyzet, meg fog barátkozni a másik cicával, és a környezetével is. Ne sürgess semmit, úgyis úgy csinál mindent, ahogy õ akarja. Elvégre MACSKA!
Lehet, hogy csak elfáradt a sok kóborlástól.
A kérdező hozzászólása: Jah, adtam neki már féreghajtót és jött is ki neki... Ez baj? A réginek nem lesz baja szerdáig (õt már féreghajtottam régen nála nem láttam semmit)...
Azt hiszem, a cicák nagyon kötõdnek a megszokott helyükhöz és nehezen kezelik a környezetváltozást. A miénk a költözés után sokáig úgy viselkedett velünk, mintha idegenek lennénk. Lehet, hogy a te találd cicát is nehezen szokja meg az új helyet.
A kérdező hozzászólása: Nah, jó ezt elfelejtettem, de azért is félek, hogy lesz valami, mert kicsit még folyós a kakija (de arra gondoltam ez a hirtelen kajától lehet), meg NAGYON büdöset pukizik is állandóan. És kétszer tüsszentett is. :( Lehet, hogy hipohonder vagyok és rávetitem a cicára...
Végre kapott enni, sokat kajált. Kóbor cicák ritkán jutnak jó falathoz, most lehet gyorsan megette.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. :)
Adtál neki tejet? Az magyarázná a híg székletet, a puffadást, gyakori szellentést. A macska is szokott tüsszenteni pl. a portól, nem kell vele foglalkozni. Ha megfázott azt észre fogod venni, mert akkor lesz egyéb tünete is bõven... De már úgyis mindjárt viszed az orvoshoz, felesleges aggódnod.
A kérdező hozzászólása: Nem adtam neki tejet, másik cica is csak ritkán kap, mert nagyon szereti, de tudom, hogy laktóz érzékenyek. :D De mindig behabzsolja a kaját és semmi nem marad. És pl. azt tudom, hogy embernél is ha éhezés áll fenn nem szabad sokat enni meg ilyesmi, mert nem tudja a gyomra feldolgozni. Remélem neki is csak emiatt. De neki nem tudom megmondani, hogy ne egyen annyit, meg a másiknak is kell ugye adni kaját, mert õ meg már elég dagadt fejû. De észrevettem pont most, hogy együtt fekszenek. Szóval szupi. :D Holnap meg megyünk dokihoz. :D

Cica, cicám, cicamica, cicus! Hogy álltok a "macskás" becézésekkel?

Én szívből utálom,elcsépelt,fantáziátlan,iszonyat tucat.

Legjobb válasz: engem le szoktak cicázni. igazából nem zavar, mert 9. óta a tanárom cicának hív. elõször azt hittem ott helyben felképelem, de azóta megszoktam. és így nem zavar, ha bárki cicának hív :)

engem le szoktak cicázni. igazából nem zavar, mert 9. óta a tanárom cicának hív. elõször azt hittem ott helyben felképelem, de azóta megszoktam. és így nem zavar, ha bárki cicának hív :)
utálom
Néha szoktam mondani, hogy cirmi vagy döncike de általában ha kiteszem neki a konzervet reggel akkor magától odajön.
nekem valami szerencsétlen, állandóan írogat itt gyk-n, és mindig Cicának szólíít -.-' annyira idegesíít :D
rendben
én utálom ha cicának szólítanak..
Óóóó baa.d, szegény utsó :D én nagyon szerettem, elsõ pasim hívott cicámnak. Anyu szerint cicás is vagyok. Meg zenetanárom néha :O na az meglepett, mikor a kb apám korabeli bácsi lecicázott :D de hát, Tõle nem zavar, apám helyett apám.
én imádom mikor a barátom cicámnak szólít :) )) :$
nemtudom, mi mindketten imádjuk a macskákat ezért cica, ciccmicc, vagy sziszának becézzük egymást :D hát most istenem, izlések és pofonok
A kérdező hozzászólása: Pontosabban utcsó!!!:)
A kérdező hozzászólása: Utcsó elõtti de egy sügér vagy:D Többieknek kösz:)
Hát, elvetemült pillanatainkban még dorombolunk is egymásnak...Olyankor "cicamicaca" névvel illetjük a másikat :D
attól füg milyen idõs a kisebb cica!
A tüzelés jelei: a cica mindenhez dörgölõzik, felemeli a fenekét és a farkát, sokat nyalogatja a pératájékát, akár látható is, hogy egy kis mennyiségû átlátszó nedv jön belõle. Emellett folyamatosan keservesen nyávog. A cicák általában 8-9 hónaposan tüzelnek elõször.
A kérdező hozzászólása: 7-8 hónapos
Ivartalaníttasd a macskát.
A kérdező hozzászólása: de én szeretném meg találni ki cicát mert aggodok érte
Ne érdekeljen, hogy hol van a cica.Az a lényeg, hogfy egézséges és jól van.Majd elõfog jönni.:)
Hát keresd, meg várj, mást nem nagyon tudsz tenni. Nem tudom, mit vársz, nincs macskamágnes, meg macskadetektor, csak a hagyományos módszereket használhatod.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!