Találatok a következő kifejezésre: A cicám a szomszéd (20 db)

Hogyan tudnam megvedeni a cicamat a szomszed ivartalanitott kandurjatol? Elobb utobb meg fogja olni vagy nyomoritani a cicamat!

Van egy 1 eves ivartalanitott lany cicank, meg fel eves sem volt mikor ivartalabittattuk egy korabbi esetbol tanulva.... a szomszedunknak, aki mellesleg a foberlonk, van egy oriasi izmos fekete ivartalanitott kandurja, 5 eves koruli. Ez a macska egy agressziv vadallat. A szomszed egy masik macskajat is addig verte mig szerencsetlen le nem lepett. A mi cicank 8 hetes kora ota van nalunk, kb 3,5 honapos koraban kezdtuk el kiszokatni, baratkoztattuk oket, de sajnos nem lett az belole. Az a macska allandoan veri a mienket, es nem tudok mit csinalni. Valamelyik nap a szemebe is belekapott, csoda, hogy nagyobb baja nem lett. Ha eszreveszem hogy verekedes van, odaszaladok, elsiccelem, akkor elszalad, de utana kis ido mulva ujrakezdi. Es a mienk nem tamad, sot nem is ut vissza, csak ordit, meg ha tud, akkor menekul. Mar egy csomo serulest osszeszexett amiatt a macska miatt! A mi cicunk sajnos nem lehet benti cica, ugyhogy valami mast kell kitalalni! Legyszi segitsetek! Adjatok valami tippet, hogyan tudom tavoltartani a szomszed cicajat???

Legjobb válasz: Hú,ez nagyon is patthelyzet..:( Nagyon sajnállak Titeket és szegény ártatlan kis cicátokat..:( Gondolom,a cica azért nem lehet a lakásban,mert a fõbérlõ nem díjazná.(??) Ha más miatt nem szeretnétek a lakásban,és rajtatok múlik a döntés,gondoljátok át,és mégis próbáljátok meg bent tartani,mert ha nem is a legjobb a cicának,de mégsem lesz egy roncs... Valószínûleg a szomszéd macska domináns szerepet akar betölteni,és nem hiszem,hogy ez változna.. Az elõzõ válaszadó viszont tök jót írt,és szerintem is az lenne a lehetséges megoldás,hogy a saját békességetek érdekében,még ha nincs is túl sok kedvetek hozzá,meg kéne kicsit szelidítgetni a kandúrt,étellel,esetleg simogatással,több idõt eltölteni vele és a ti cicátokkal együtt a kertben..A szomszéd macska gazdája feltehetõen nem fog ezzel a problémával foglalkozni... Abban az esetben,ha a fõbérlõ az ,aki nem engedi,hogy a lakásban legyen a cicátok,értessétek meg vele,hogy nem várhatja el,hogy végignézzétek,ahogy az õ macskája kinyírja a tiéteket.Biztos õ is szereti a cicákat és ha normális,ezt elfogadja.. Végül még annyit,hogy a mi ikerszomszédunknak is öreg macskája volt,aki folyton pofozta a mi kisebb cicáinkat,akik csak ültek nagy szemekkel,riadtan,és nem is védekeztek,kifejezték gondolom,hogy behódoltak. Onnantól kezdve mindenki járta a maga útját,kialakultak az erõviszonyok,megszokták egymást,és mivel én is résen voltam és határozottan felléptem,amikor ilyet láttam,a szomszéd macska felmérte a helyzetet,és leállt..(de ez csak az én tapasztalatom). Remélem,sikerül megoldani!!!

Hú, ez nagyon is patthelyzet..:( Nagyon sajnállak Titeket és szegény ártatlan kis cicátokat..:( Gondolom, a cica azért nem lehet a lakásban, mert a fõbérlõ nem díjazná.(??) Ha más miatt nem szeretnétek a lakásban, és rajtatok múlik a döntés, gondoljátok át, és mégis próbáljátok meg bent tartani, mert ha nem is a legjobb a cicának, de mégsem lesz egy roncs... Valószínûleg a szomszéd macska domináns szerepet akar betölteni, és nem hiszem, hogy ez változna.. Az elõzõ válaszadó viszont tök jót írt, és szerintem is az lenne a lehetséges megoldás, hogy a saját békességetek érdekében, még ha nincs is túl sok kedvetek hozzá, meg kéne kicsit szelidítgetni a kandúrt, étellel, esetleg simogatással, több idõt eltölteni vele és a ti cicátokkal együtt a kertben..A szomszéd macska gazdája feltehetõen nem fog ezzel a problémával foglalkozni... Abban az esetben, ha a fõbérlõ az , aki nem engedi, hogy a lakásban legyen a cicátok, értessétek meg vele, hogy nem várhatja el, hogy végignézzétek, ahogy az õ macskája kinyírja a tiéteket.Biztos õ is szereti a cicákat és ha normális, ezt elfogadja.. Végül még annyit, hogy a mi ikerszomszédunknak is öreg macskája volt, aki folyton pofozta a mi kisebb cicáinkat, akik csak ültek nagy szemekkel, riadtan, és nem is védekeztek, kifejezték gondolom, hogy behódoltak. Onnantól kezdve mindenki járta a maga útját, kialakultak az erõviszonyok, megszokták egymást, és mivel én is résen voltam és határozottan felléptem, amikor ilyet láttam, a szomszéd macska felmérte a helyzetet, és leállt..(de ez csak az én tapasztalatom). Remélem, sikerül megoldani!!!
Egyszerû megoldás: Kinyírod, elviszed valahova a szomszéd macskáját, ahonnan nem talál haza. Vagy a kettõt kombinálod. A bonyolultabb: Felteszed a kérdést, miért csinálja ezt. Azért csinálja, mert agresszív, és állat, nem tudja megfelelõen kezelni a stresszt, ami amiatt van, hogy ott van egy másik macska, és ráadásul állandóan siccelgetik. Én ha érdekelne a másik macska sorsa, akkor szépen nekiállnák pozitív megerõsítést kiépíteni benne: Amikor kint van a saját macskám, akkor étetném a szomszédét jutalomfalatokkal. Persze olyankor, amikor pont nem öli. Így szépen kialakul benne a kapcsolat, hogy a ti macskatok kint léte neki nem negatív élmény, hanem pozitív.
A mi cicunk sajnos nem lehet benti cica? Mi ez a baromság???? Akkor minek nektek cica, sok helyet foglal? Ez baromi h.lye kérdés!!!!!!
Ha ilyen kis vakmerõ a cicód, és így is aranyos, teljes kis életet tud élni(pl lólábak között bóklászik boldogan), akkor én azt mondanám, hogy vigyázzatok rá, ahogy tudtok, és talán eljön az ideje, hogy õ lesz az, aki majd egyszer helyére teszi a szomszéd cicát! Legalább lesz egy macska, akit nem tud elzavarni a környékrõl a kandúr!:) És még ha be is van zárva a garázsba éjszakára, ez nem tragédia, mert azt gondolom, annyi törõdést kap tõletek, hogy ez bõven kompenzálja!:)
A kérdező hozzászólása: Szia! Koszi hogy igy utanaolvastal a dolgoknak, nagyon aranyos vagy! Ugy erzem ha hagynam hogy rendezzek le a harcot, akkor vagy megolne a mienket, vagy elzavarna. Mint ahogy tette mar egy macskaval, meg szerintem a mi elozo cicankkal is. A kornyeken nem sok mas macska van, szerintem mar mindet elzavarta. Egyedul a masik cicajat nem bantja a hazineninknek, de az mar tobb mint tiz eves. Egyebkent igen, a mi cicunk nem felos, szerintem nagyon is vakmero. Meg a lohoz is odamegy, szaladgal a labai kozott, meg minden ismeros vagy idegen kutyahoz, emberhez odamegy :) szeret kozeppontban lenni:) Sajnos a szeklet problemaval nem lehet mit kezdeni, mivel szervileg semmi baja, ez nala egyfajta " igenytelenseg", vagy lustasag, nem tudim.igazabol 3 honapos kora korul kezdte, azelott szobatiszta volt, almot is hasznalta rendesen.aztan" leszokott" rola. De attol meg nagyon szeretjuk :) Most megprobalom hogy csak estere bezarom a garazsba ( aztan hetvegen nagytakaritok utana :/), mert ahogy gondolkoztunk, a veresek nagy reszet sotetedes utan, vadaszos idoszakban kapja, nappal nem jellemzo. Igy hatha jobban tudom vedeni. Koszonom megegyszer a valaszodat! Nagyon halas vagyok!
Olvasgattam egy kicsit errõl tegnap, és több helyen láttam, hogy másoknál is gyakran elõfordul ilyesmi, és õk is nagyon meg vannak ijedve. Az állatorvosok szerint is egyértelmûen hatalmi harcról van szó, ami addig fog folytatódni, míg ki nem alakul a hierarchia. Ami szerintem lényeges volt ezekben az írásokban, hogy a dokik szerint a dominanciára törõ kandúr nem fog leállni addig, amíg egy kicsit is érzi, hogy nem tud teljes mértékben érvényesülni az akarata, mert a ti cicátok védelem, konkrétan a ti védelmetek alatt áll!(egyfajta mesterséges beavatkozásként, és ebben az elõzõ hozzászólónak tök igaza van). Ez még jobban "hergeli", mert így beavatkoztok a köztük lévõ viszonyba, és õ ezt nem fogja hagyni, nagyon zavarja. Egyszer s mindenkorra le akarja rendezni, hogy ki a fõnök. Ezért talán jobb lenne hagyni õket, de persze könnyû ezt mondani, fõleg ha azt látjátok, hogy mennyire öli.. De az erre vonatkozó magyarázatok szerint talán ez lenne a legjobb, bár nem szívesen mondom ezt:(... Kérdés, hogy azután, hogy ennyi ideje véditek a cicátokat, nem keltett-e a szomszéd macskában rengeteg indulatot és akaratot..és ki tudja, mi lenne a vége.. Egyébként az jó jelnek tûnik, hogy a ti cicátok még ennyi verés, tépés után is szeret kint lenni, és nem lett idegroncs, aki a lakásban kuporog félelmében. Nagyon sajnálom a cicát a széklet problémák miatt is..:(Ezzel nem lehet valamit csinálni? Remélem, megoldódik nagyobb baj nélkül!!Drukkolok!
A kérdező hozzászólása: Ja es kinyiras, haztol elvitel szoba sem johet...olyanra nem vagyunk kepesek veletlenul sem!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Nagyon szepen koszonom, hogy valaszoltatok! A baratkozas mar hamarabb megtortent a szomszed cicaval, mar 2 eve elunk itt. A szomszed hazahoz riasztokodunk van, ha nincs itthon, mi etetjuk az allatait, beleertve ezt a cicat is.szoval a kezdetek kezdetetol" baratok" voltunk. Meg eleinte szemtol szembe allitottam oket, ugy szokattam. A mi cicank nagyon baratkozo tipus, kozeledett hozza, a madik csak figyelte mindig de nem bantotta. Azt hittem minden ok lesz, de sajnos a dolgok ilyen rosszra fordultak. A masik cica akkor is ratamad az enyemre, ha az eppen alszik!! A foberlo megengedi hogy bent legyen, azzal nincs gond. Az okok, amiert nem lehet allando benti cica hogy - hihetetlen- de meg igy is imad kint lenni. Kicsikoratol kezdve egyszeruen imadja. A masik, hogy sajnos uritesi gondjai vannak, nem tudja egy helyre uriteni a szekletet. Amikor elojott nala ez a problema, meg csak kis idokre engedtuk ki, a nap nagy reszet bent toltotte. De mivel padloszonyegunk van a hazban mindenhol, es azt a szobat is hasznaljuk, mar nem volt otletem, hogy tartsam tisztan es fertozesmentesen a szobat. Teljezen szetkeni mindenhova a szekletet. Es ezzel nem lehet mit tenni, csak kint lehet. Nem is tartja mindig, hogy mondjuk kikereszkedne, vagy ilyenek. Van hogy kajalas kozben csinalja! Teljesen mindegy neki hogy hova csinalja. Angliaban elunk, sima hazicicarol van szo, de en erte is tobb mint. 50 ezer ft- ot fizettem ki atszamolva, plusz az oltasok, ivartalanitas, mikrochip, allatorvosi kezelesek, biztositas stb. Szo al gondolhatjatok, ha nem szeretnem akkor nem adnek ki erte wnnyi penzt. Egyebkent mondtuk a dokijanak is annakidejen es o is azt tanacsolta hogy igy csinaljuk. De ha itthon vagyunk, mindig bent van, velunk, viszont ha dolgozunk nem tudjuk megvedeni. Most ejszakara bezarjuk a garazsba, ott vedve van, de ejjel- nappal nem lehet ott, nem tarthatom fogsagban sem...meg onnan is nyavog kifele... Szoval dolgozunk rajta hogy megtalaljuk a megoldast. Azert ha meg valami eszetekbe jut legyszi irjatok!!! Koszonom megegyszer!
Ahogy az utolsó válaszoló mondja: nincs mit tenni, meg kell várni, amíg rendezõdik macskáéknál a területi hierarchia. A kandúr mindenképpen meg fogja védeni/ki fogja sajátítani a területét, addig pedig veszekedés lesz. Közbeavatkozni teljesen felesleges, a lényeg az, hogy a cicádnak legyen lehetõsége elmenekülni.
A kérdező hozzászólása: Koszonom!:-) ahogy es amikor csak tudom igyekszek megtenni a leheto legtobbet, hogy megvedjem. Most azon gondolkodom, hogyan tanithatnam meg, hogy ha megtamadjak, akkor ne csak hagyja magat vagy menekuljon, hanem tamadjon vissza ha kell.mert szerintem o nem tamad vissza egyaltalan. De mar negy ejszaka be volt zarva, azota veres sem volt. Azon is gondolkodtam, hogy szerintem a kandur csak azert jon ide este hogy a mienket elgyepalja de ha meg egy ideig hiaba jon es nem talalja akkor utana nem fog jonni, mert nem lesz miert, mar nappal sem, meg ejszaka sem. De majd kiderul :)

El vitte a telek szomszéd a cicámat. Hogy kaphatom vissza? A cicám pofiját megsértette valami, erre a szomszéd fogta és a tudtom nélkül elvitte kórházba. Már 2hete kerestem a cicát mikor kiderült, hogy elvitte.

Hogy kaphatom vissza?Lehet hogy már a kórházból is elvitte.Én 4Évre visszamenőleg fényképekkel tudom bizonyítani,hogy az én cicám.Nagyon hiányzik,a gyerekek folyton keresik őt.:-(

Legjobb válasz: Akkor kérdezd meg a szomszédodat hol van a cica.

Akkor kérdezd meg a szomszédodat hol van a cica.
fényképekkel...oltási könyv vagy valami amivel igazolni tudod, hogy a tiéd és rendesen oltattad? Lehet látta, hogy nem viszed orvoshoz pedig kellene és õ elvitte ami szép dolog ha már a gazdáját nem érdekelte.
beteg a macska rakjuk ki...maximálisan megértem a szomszédodat.
Szerintem jót akart, bizos oka van annak hogy elvitte orvoshoz a TE macskádat a SAJÀT költségén. Nem gondolod?
Átmész a fényképekkel és visszakéred. Amúgy tudta az illetõ, hogy a szomszédjának a cicája, vagy azt hitte kóbor cica, aki befogadásra szorul?
Rendõrség! vagy szólj az anyának, hogy hozza vissza a cicát! mert az a tiéd és ha ellenkezik fenyegesd meg a rendõrséggel meg mutasd meg neki a képeket amik róla vannak.
A kérdező hozzászólása: Le fertõtlenítettem neki, és úgy raktam ki a folyosóra, mert kicsi gyerekem van, gondoltam nehogy meg símogassa a cicát.És, igen lehet hogy napok alatt lett gennyes, de nem láttuk mivel elõzõ nap utaztunk haza.Addig a másik szomszéd etette.Biztos nem törõdünk vele, azért szeretnénk vissza kapni.A szomszéd meg ahelyett hogy elvitte önként, szólnia kellett volna.
Mire egy seb elgennyesedik kell néhány nap, ebbõl is látszik mennyire figyelsz rá. Az meg hogy kiraktad a folyosóra csak hab a tortán. Ha nem is tudod azonnal orvoshoz vinni legalább fertõtlenítetted volna a sebet. De szerncsére már nincs gond mert a szomszédod rendes ember és elvitte orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok felelõtlen.Mikor megláttam a pofiját(ami gennyes volt)Ki tettem a házból a folyosóra, de kiszökött.A párom egy menhelyen dolgozik, másnap vitte volna a menhely orvosához, de addigra a cica nem volt sehol.És, igen nekem áll feljebb.Ha elvitte, hozza is vissza.
Már bocsi, de még neked áll feljebb...???? Szegény cicát biztosan indokoltnak látta, hogy orvoshoz vigye! Ha te nem vitted, õ megtette! Én sem adnám vissza felelõtlen emberek kezébe!
A kérdező hozzászólása: Ha fizetett érte, az az õ baja, õ vállalta.Én vissza kapni szeretném.A szomszéd édesanyja (aki nem velük lakik)azt mondja, hogy több macskát is hazavittek már, fene tudja honnan szedik õket össze.
A kérdező hozzászólása: Tudta hogy a mi cicánk.Nem itt lakik, ide csak nyaralni jár a szomszéd.Valószínû bpestre vitte el a cicát.Sztem nem akarja vissza adni.
A kérdező hozzászólása: Azóta hazakerült a cica.A szomszéd kertbe volt kib.va, egy másik cicával együtt, a párom arra figyelt fel, hogy nyávog.A 7kg-os perzsa macskám 3.5kg ra fogyott, és haza hozott olyan betegséget hogy a kiskutyám is elkapta.Gyógyszerezni kellett õket hetekig, majdnem belepusztultak.Azóta azt a bunkó szomszédot nem engedik a szülei ide.Amikor kitette a 2cicát akkor sem szólt, elsunnyogott, még jó hogy nyávogtak és így megtaláltuk õket.

Ti mit gondoltok meglehet fürdetni egy cicát amíg a kanül benne van a mancsában? Vagy jobb ha megvárjuk még kiszedi az állatorvos? Másik kérdés pedig, hogy nektek mi a tapasztalatotok, mit lehet tenni ha a szomszéd mérgezi a környék macskáit?

Sziasztok,Két nappal ez el?tt,a család cicája egyik pillanatról a másikra elkezdett hányni,rángatózni,összesz?kült a pupillája..azonnal rohantunk vele az állatorvoshoz.Mire oda értünk heves görcsös rángatózásba kezdett,és a nyála is folyt.Az orvos nem sok esélyt adott neki,nem is mondott semmi biztatót..De a cicánk túlélte a kritikus els? éjszakát ,és másnap este már haza is hozhattuk. Az orvos meger?sítette,hogy mérgezés tette ezt a macskával.Elég szomorúnak tartom,hogy ilyen degenerált beteges unatkozó emberek élnek körülöttünk,akik miatt az embernek nem lehet nyugodt élete... :S

Legjobb válasz: Sajnálom,hogy megmérgezték a cicát,de a lényeg,hogy felépül! Sajnos fogalmam sincs mit tudnál tenni a szomszéddal :( Nálunk és sok helyen megoldás erre az,hogy csak bent vannak a ciccek. Kanüllel a kezében ne fürdesd várd meg míg kiveszik :)

Sajnálom, hogy megmérgezték a cicát, de a lényeg, hogy felépül! Sajnos fogalmam sincs mit tudnál tenni a szomszéddal :( Nálunk és sok helyen megoldás erre az, hogy csak bent vannak a ciccek. Kanüllel a kezében ne fürdesd várd meg míg kiveszik :)
Mindig szoktam mondani, hogy nagy veszélyben vannak a kijárós macskák, de óriási felháborodás az eredménye. Annyit tudsz tenni, hogy bent tartod, vagy építesz macskabiztos kerítést, vagy egy kis lezárt részt a kertben, fantáziára van bízva. Lehet nekik biztosítani kinti környezetet, nem kell feltétlenül bent tartani. Szerintem inkább várd meg míg kiszedik neki, addig legfeljebb szivaccsal mosd meg kicsit, ha nagyon koszos.
Ezzel már csak az a baj, hogy ha megszokta hogy kijárhat, akkor már elég gáz beszoktatni. :( Nekem is szobacicáim vannak amúgy, és nagyon jól meg vannak, de õk egész életükben szobacicák voltak. De ha egy cica már ráérzett a szabadság ízére, akkor már kínszenvedés neki bezárva élni.... Amúgy a kérdésre válaszolva. Még ne fürdesd meg, márd meg amíg kiveszik a kanült.
Mûtét után az én cicámban is benne hagyták, mert két nap múlva vissza kellett menni, és hátha kell még, de nem kellett. Mondjuk õ egy nagyon erõs cica, és agresszív a dokinál, tehát csak bebódítva tudták volna megszúrni, ha újra szükség van rá.
Sajnos szomorú, hogy ilyen emberek vannak! De te legyél büszke magadra, mert elvittétek a cicát, és szerencsére, a cica túlélte! Ne fürdessétek, esetleg nedves szivaccsal töröld át ahol koszosnak látod! Gondolom a cicus most bent van, így biztos nem fázik meg vizes bundával. A megoldás, macskabiztos kerítés, vagy pedig benti cicát csinálni belõle! Hidd el, nekem 2 cicóm van, még egyik sem ért a lába betont, és teljesen kiegyensúlyozottak, nem vágynak ki, nagyon jól megvannak!
És amúgy, miért van még benne a kanül?
nem kell feltétlenül *csak bent tartani, ha van udvar
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Moatmár õ is benti cica lesz, attól függetlenül hogy kertes házban lakunk, de így biztos jobb lesz neki.


Társasházban lakom. A szomszédba 12 macska, három kutya van. A cicák kijárnak a kertbe, mindenhova oda kakilnak. Mit tehetek ez ellen?

Legjobb válasz: Van gazdájuk vagy kóbor cicák? Ha van gazdájuk, akkor vele próbálj szót érteni, de elõtte pontosan fogalmazd meg, mi is a bajod velük. Ha gazdátlanok, akkor állatvédõket hívj (ne sintértelepet vagy olyan hatóságot, amely bánthatja a cicákat).

Van gazdájuk vagy kóbor cicák? Ha van gazdájuk, akkor vele próbálj szót érteni, de elõtte pontosan fogalmazd meg, mi is a bajod velük. Ha gazdátlanok, akkor állatvédõket hívj (ne sintértelepet vagy olyan hatóságot, amely bánthatja a cicákat).
konkrétan mi a te problémád?Hozzád kakilnak vagy jön a szag?
Vegyél macskariasztó virágot.Nem tudom, mi a neve, de hatásos:)
ültes a szomszéd kertjébe macskamentát és akkor csak odamennek (olyan nekik mint valami opium)

Mit tegyek annak érdekében hogy ne menjen át a szomszédba a cicám?

Legjobb válasz: Ilyenkor mondogasd neki hogy rossz cica mint Cartman a South Parkban.

Ilyenkor mondogasd neki hogy rossz cica mint Cartman a South Parkban.
Most olvastam egy cikket arról, hogyan kell valami löttyöt készíteni, amit oda kell permetezni, amit jó, ha a macska elkerül. Mondjuk a szomszéd kerítését:) A neten talán rá tudsz akadni, volt benne narancshéj, fahéj, állítólag a macska utálja a szagát:)
A legegyszerûbb ha megmérgezed magatokat! Ez két okból is megoldás: 1, a macska a továbbiakban tuti nem megy át, 2 ha esetleg mégis átmenne téged már rohadtul nem fog érdekelni! :)
A viz az jó, föleg ha olyan 50-60 báral jönn a spricelöböl, ha kiengeded átmegy ennyi. A macskák tudnak magukra vigyázni , persze azért möködik a természetes kiválasztódás.
...különben így lehet leszoktatni a cicát arról is, hogy ne menjen ki az utcára. A kapunál le kell vízzel spriccelni és ha felmegy a kerítésre, akkor is. (Lehet, hogy van jobb megoldás is, mert engem mindig lepontoznak, tehát amiket én írok, az mind csak félmegoldás, vagyis 50%.)
Ha a szomszéd kutyája barátságos a cicával, akkor nem kell bánni, ha átmegy. Társaságra vágyik, mert ezek szerint egyedül van. Ha viszont veszélyes a cicára nézve, akkor úgy lehet leszoktatni, ha arrafelé megy, ahova nem kellene neki, akkor egy kis vizes spriccelõvel le kell locsolni. Ezt megjegyzni és többet nem fog arra menni.
Meg kell figyelni, hogy viselkedik együtt a cica és a kutya. A macskákat nem lehet bezárni ha kertes házban laksz. Nekünk volt olyan, hogy a cicánk és a szomszéd kutya elválaszthatatlanok voltak. A kutya csak akkor evett, ha a mi cicánk is ott volt mellette és evett. Amikor elpusztult a cicánk, egy hónap múlva a kutya is meghalt. Az új cicánk a másik szomszéd felé nem ment át, csak a kerítésen billegett a kutya elõtt. Pár nap múlva átharapott torokkal feküdt a szomszéd ajtaja elõtt. A következõ cicánkat amíg 1 éves nem lett, igyekeztünk távoltartani a kutyától, figyeltük, elhoztuk a kerítéstõl amikor arra ment - már ha itthon voltunk. Azóta pontosan tudja, hogy ahhoz a szomszédhoz nem mehet át.
Add el az olaszoknak.Pompás pörkölt lesz belõlük.
[link]
Mondjuk csukd be az ajtót.
B+ ne engedd át a szomszédba, csukd be, zárd be, húzzál fel 3 méteres kerítést szöges dróttal a tetején. A macska alapvetõen kíváncsi természetû lény, persze, hogy körbejárja a környéket.
Ivartalanitatni kell. + cicabiztos kerités de olcsóbb bent tartani akkor már.
A kérdező hozzászólása: Nem ilyen válaszokra vagyok kíváncsi mert az itteni emberek 80 százaléka le nézi a kérdezõt a szomszédba kébzeljétek van kutya és arra vagyok kíváncsi hogy mit tegyek hogy ne menjen át a cicus a szomszédba.....
Kötözd össze a lábait!
Vegyél a szomszédnak egy kutyát!
Semmit nem tudsz tenni. Ha kiengeded, oda megy, ahova akar.
Esetleg, ha olyan viszonyban vagytok, megkérheted a szomszédot, hogy zavarja el. Vagy õ spriccelje le. A cica azt is megjegyzi.

Lassan egy hete leellet a cicám, de a szomszéd ház padlásán. Kb mennyi idő múlva hozza haza kölykeit? Nagyon féltem, mert eléggé gázos a környék és nem szeretik a macskákat!

A másik kérdésem pedig az, hogy miért nem jön mindennap enni haza?

Legjobb válasz: Ha hazahozza akkor félni fognak tõletek. Beszéld meg a szomszéddal hogy felmész a padlására és átviszed a macskákat hozzád. Nekünk amikor volt macskánk mindig csináltunk neki helyet amikor észrevettük hogy vemhes.

Ha hazahozza akkor félni fognak tõletek. Beszéld meg a szomszéddal hogy felmész a padlására és átviszed a macskákat hozzád. Nekünk amikor volt macskánk mindig csináltunk neki helyet amikor észrevettük hogy vemhes.
A kérdező hozzászólása: Senki nincs a házban, mert elhagyatott és eléggé jól befészkelte magát egy ilyen kiugró részbe.
A mi macskánk is az elsõ években ezt csinálta, általában 3 hónaposan hozza haza õket. De ha nem akarod megvárni, amíg hazahozza õket, akkor menj föl értük és keress nekik egy meleg, biztonságos és védett helyet. A másik kérdésedre a válasz pedig azért, mert amikor eszik annyit eszik, hogy akár napokra is feltudjon tankolni és raktározni, mint a teve a púpjában a vizet.

Szombaton este eltűnt a cicám. Soha nem ment még el, de tényleg soha ennyi időre. Max pár percre és akkor is a szomszédba.6 hónapos. Nőstény, ivartalanított. Van még remény hogy haza talál?

Legjobb válasz: Ami ilyenkor segíthet és tényleg megéri, hogy körbekérdezed a szomszédokat, hogy nem látták-e, hogy nem zárták be az eddig nyitott pince, padlás stb. ajtaját. Lehet haza szeretne menni a cicád, de nem tud. Még szerintem nincs veszve semmi, ne aggódj, de ne is ülj nyugodtan, hátha hazatér, persze ez is elõfordulhat. Remélem így lesz és épségben jelenik meg.

Ami ilyenkor segíthet és tényleg megéri, hogy körbekérdezed a szomszédokat, hogy nem látták-e, hogy nem zárták be az eddig nyitott pince, padlás stb. ajtaját. Lehet haza szeretne menni a cicád, de nem tud. Még szerintem nincs veszve semmi, ne aggódj, de ne is ülj nyugodtan, hátha hazatér, persze ez is elõfordulhat. Remélem így lesz és épségben jelenik meg.
A kérdező hozzászólása: Plakátoltam, hírdetéseket raktam fel.Kérdeztem a szomszédaim, azt mondták látták, de az akkor volt mikor még megvolt.:(
Akkor te megtetted, amit ilyenkor meglehet. Tényleg remélem, hogy hazakerül, mert mindkettõtöknek az lenne a legjobb.
A kérdező hozzászólása: Ma kutyasétáltatás közben találtam rá, sajnos elpusztulva.:(((
Ááááááá. Ez most nagyon rosszul esett. Sajnálom. :(
A kérdező hozzászólása: Rettenetesen hiányzik.Nem tudom mi történt:(Köszi az együtt érzést
Szegénykém:( azt hittem jóra fordul a történet:(
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm nektek.:((

Sajnálatos módon a szomszéd kiscicája átjött hozzánk és a kutyám elkapta. Azonnal elnézést kértem, felajánlottam, hogy beviszem a cicát állatorvoshoz. Mit tehetnék?

Szomszédom mondta hagyjam nem kell neki semmi, cica sajnos mint megtudtam meghalt. Szomszédunk felesége, folyamatosan, beszólongat, les minket ha kertben vagyunk!

Legjobb válasz: És miket szólongat be a ténsasszony? A cicával kapcsolatban?

És miket szólongat be a ténsasszony? A cicával kapcsolatban?
Ha a szomszédod vmi vén k***a akkor hagyjad max csak kiröhögni kell ha nem de a férja nagy darab akkor semmit ha meg nem akkor visszapofázni
Nincs igaza a szomszédodnak, mert arról nem tehettek, hogy a saját kertetekbe jött a cica, és a kutyátok sajnos elkapta, fõleg hogy még segíteni is próbáltál. Nekem is volt már, hogy a macskám meghalt, mert a szomszéd kutyája az õ kertjükben megölte. Ha konkrétan kiirtja, mérgezi a szomszéd (sajnos ebben is volt részem) vagy esetleg átjön a kutya, az nyilván más tészta, de így a szomszédodnak nem lenne oka haragudni. Szerintem ne törõdj vele, ha haragszik, hát haragszik, az õ dolga.
Beszelj vele, normalisan. Eselyes, hogy a kedves ferje nem mondta el neki a teljes igazsagot, es most azt gondolja, ti vagytok a hibasak a macskajanak a halala miatt. Szerintem meg a ferje, mikor azt mondta "nem kell"...

Nekem nőstény cicám van 2 éve, azóta a szomszéd kan macskája folyamatosan átjön hozzánk és összespriccel mindent.2 hete lett kiivartalanítva a macskám. Mit tegyek ellene, hogy ne is tegye be ide a kis tappancsait a kan macska?

Legjobb válasz: Az én cicám is most lett ivartalanítva, és neki ajánlott az állatorvos egy sprayt az alom miatt, de az a spray olyanra is jó (vagyis az van leírva a spray mellékleteként a tájékoztatóba ) hogy kandúrpisilésre. Ahova pisil, és a függõleges dolgokra kell a FELIWAY spraybõl fújni asszem 10cm-rõl. Állítólag ettõl nem fog odapisilni. Nekem az alommal bevált. De olyan módszerek is vannak hogy kiteszel pár rajzszöget oda ahol megáll amikor pisil, és garantáltan nem jön vissza.XD Bár lehet hogy picit ez kegyetlen, de begyógyul, és garantált eredménye van.

Az én cicám is most lett ivartalanítva, és neki ajánlott az állatorvos egy sprayt az alom miatt, de az a spray olyanra is jó (vagyis az van leírva a spray mellékleteként a tájékoztatóba ) hogy kandúrpisilésre. Ahova pisil, és a függõleges dolgokra kell a FELIWAY spraybõl fújni asszem 10cm-rõl. Állítólag ettõl nem fog odapisilni. Nekem az alommal bevált. De olyan módszerek is vannak hogy kiteszel pár rajzszöget oda ahol megáll amikor pisil, és garantáltan nem jön vissza.XD Bár lehet hogy picit ez kegyetlen, de begyógyul, és garantált eredménye van.
Elozo valaszolo: ugye tudod, hogy a macska nem lep bele a rajzszogbe? (altalaban) Amugy, a kerdezonek. Ha ket hete lett ivartalanitva a macsekod, akkor hamarosan a jelolo kandur is elmaradozik - egyre nyilvanvalobb lesz, hogy "nem preda" szamara. Alternativ megoldas: elkapod a kandurt, es ot is elviszed ivartalanittatni. :P

A cicám összebarátkozott a szomszéd ijesztő vad kutyájával! Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szerintem semmit. Ha össze tudtak barátkozni, akkor ezek szerint nem bántja. Talán nem is olyan vad az a kutya, csak rossz körülmények között tartják, esetleg szeretethiányos, feszült és sok ugatással vezeti le a feszültséget (bár nem írtad, mitõl ijesztõ, ez csak feltételezés). Ha hiányzik neki a szeretet, akkor lehet, hogy pont a cicád fogja "megszelidíteni".

Szerintem semmit. Ha össze tudtak barátkozni, akkor ezek szerint nem bántja. Talán nem is olyan vad az a kutya, csak rossz körülmények között tartják, esetleg szeretethiányos, feszült és sok ugatással vezeti le a feszültséget (bár nem írtad, mitõl ijesztõ, ez csak feltételezés). Ha hiányzik neki a szeretet, akkor lehet, hogy pont a cicád fogja "megszelidíteni".
dzsukel


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!