Találatok a következő kifejezésre: A cicám a (5276 db)

Hogyan tudnam megvedeni a cicamat a szomszed ivartalanitott kandurjatol? Elobb utobb meg fogja olni vagy nyomoritani a cicamat!

Van egy 1 eves ivartalanitott lany cicank, meg fel eves sem volt mikor ivartalabittattuk egy korabbi esetbol tanulva.... a szomszedunknak, aki mellesleg a foberlonk, van egy oriasi izmos fekete ivartalanitott kandurja, 5 eves koruli. Ez a macska egy agressziv vadallat. A szomszed egy masik macskajat is addig verte mig szerencsetlen le nem lepett. A mi cicank 8 hetes kora ota van nalunk, kb 3,5 honapos koraban kezdtuk el kiszokatni, baratkoztattuk oket, de sajnos nem lett az belole. Az a macska allandoan veri a mienket, es nem tudok mit csinalni. Valamelyik nap a szemebe is belekapott, csoda, hogy nagyobb baja nem lett. Ha eszreveszem hogy verekedes van, odaszaladok, elsiccelem, akkor elszalad, de utana kis ido mulva ujrakezdi. Es a mienk nem tamad, sot nem is ut vissza, csak ordit, meg ha tud, akkor menekul. Mar egy csomo serulest osszeszexett amiatt a macska miatt! A mi cicunk sajnos nem lehet benti cica, ugyhogy valami mast kell kitalalni! Legyszi segitsetek! Adjatok valami tippet, hogyan tudom tavoltartani a szomszed cicajat???

Legjobb válasz: Hú,ez nagyon is patthelyzet..:( Nagyon sajnállak Titeket és szegény ártatlan kis cicátokat..:( Gondolom,a cica azért nem lehet a lakásban,mert a fõbérlõ nem díjazná.(??) Ha más miatt nem szeretnétek a lakásban,és rajtatok múlik a döntés,gondoljátok át,és mégis próbáljátok meg bent tartani,mert ha nem is a legjobb a cicának,de mégsem lesz egy roncs... Valószínûleg a szomszéd macska domináns szerepet akar betölteni,és nem hiszem,hogy ez változna.. Az elõzõ válaszadó viszont tök jót írt,és szerintem is az lenne a lehetséges megoldás,hogy a saját békességetek érdekében,még ha nincs is túl sok kedvetek hozzá,meg kéne kicsit szelidítgetni a kandúrt,étellel,esetleg simogatással,több idõt eltölteni vele és a ti cicátokkal együtt a kertben..A szomszéd macska gazdája feltehetõen nem fog ezzel a problémával foglalkozni... Abban az esetben,ha a fõbérlõ az ,aki nem engedi,hogy a lakásban legyen a cicátok,értessétek meg vele,hogy nem várhatja el,hogy végignézzétek,ahogy az õ macskája kinyírja a tiéteket.Biztos õ is szereti a cicákat és ha normális,ezt elfogadja.. Végül még annyit,hogy a mi ikerszomszédunknak is öreg macskája volt,aki folyton pofozta a mi kisebb cicáinkat,akik csak ültek nagy szemekkel,riadtan,és nem is védekeztek,kifejezték gondolom,hogy behódoltak. Onnantól kezdve mindenki járta a maga útját,kialakultak az erõviszonyok,megszokták egymást,és mivel én is résen voltam és határozottan felléptem,amikor ilyet láttam,a szomszéd macska felmérte a helyzetet,és leállt..(de ez csak az én tapasztalatom). Remélem,sikerül megoldani!!!

Hú, ez nagyon is patthelyzet..:( Nagyon sajnállak Titeket és szegény ártatlan kis cicátokat..:( Gondolom, a cica azért nem lehet a lakásban, mert a fõbérlõ nem díjazná.(??) Ha más miatt nem szeretnétek a lakásban, és rajtatok múlik a döntés, gondoljátok át, és mégis próbáljátok meg bent tartani, mert ha nem is a legjobb a cicának, de mégsem lesz egy roncs... Valószínûleg a szomszéd macska domináns szerepet akar betölteni, és nem hiszem, hogy ez változna.. Az elõzõ válaszadó viszont tök jót írt, és szerintem is az lenne a lehetséges megoldás, hogy a saját békességetek érdekében, még ha nincs is túl sok kedvetek hozzá, meg kéne kicsit szelidítgetni a kandúrt, étellel, esetleg simogatással, több idõt eltölteni vele és a ti cicátokkal együtt a kertben..A szomszéd macska gazdája feltehetõen nem fog ezzel a problémával foglalkozni... Abban az esetben, ha a fõbérlõ az , aki nem engedi, hogy a lakásban legyen a cicátok, értessétek meg vele, hogy nem várhatja el, hogy végignézzétek, ahogy az õ macskája kinyírja a tiéteket.Biztos õ is szereti a cicákat és ha normális, ezt elfogadja.. Végül még annyit, hogy a mi ikerszomszédunknak is öreg macskája volt, aki folyton pofozta a mi kisebb cicáinkat, akik csak ültek nagy szemekkel, riadtan, és nem is védekeztek, kifejezték gondolom, hogy behódoltak. Onnantól kezdve mindenki járta a maga útját, kialakultak az erõviszonyok, megszokták egymást, és mivel én is résen voltam és határozottan felléptem, amikor ilyet láttam, a szomszéd macska felmérte a helyzetet, és leállt..(de ez csak az én tapasztalatom). Remélem, sikerül megoldani!!!
Egyszerû megoldás: Kinyírod, elviszed valahova a szomszéd macskáját, ahonnan nem talál haza. Vagy a kettõt kombinálod. A bonyolultabb: Felteszed a kérdést, miért csinálja ezt. Azért csinálja, mert agresszív, és állat, nem tudja megfelelõen kezelni a stresszt, ami amiatt van, hogy ott van egy másik macska, és ráadásul állandóan siccelgetik. Én ha érdekelne a másik macska sorsa, akkor szépen nekiállnák pozitív megerõsítést kiépíteni benne: Amikor kint van a saját macskám, akkor étetném a szomszédét jutalomfalatokkal. Persze olyankor, amikor pont nem öli. Így szépen kialakul benne a kapcsolat, hogy a ti macskatok kint léte neki nem negatív élmény, hanem pozitív.
A mi cicunk sajnos nem lehet benti cica? Mi ez a baromság???? Akkor minek nektek cica, sok helyet foglal? Ez baromi h.lye kérdés!!!!!!
Ha ilyen kis vakmerõ a cicód, és így is aranyos, teljes kis életet tud élni(pl lólábak között bóklászik boldogan), akkor én azt mondanám, hogy vigyázzatok rá, ahogy tudtok, és talán eljön az ideje, hogy õ lesz az, aki majd egyszer helyére teszi a szomszéd cicát! Legalább lesz egy macska, akit nem tud elzavarni a környékrõl a kandúr!:) És még ha be is van zárva a garázsba éjszakára, ez nem tragédia, mert azt gondolom, annyi törõdést kap tõletek, hogy ez bõven kompenzálja!:)
A kérdező hozzászólása: Szia! Koszi hogy igy utanaolvastal a dolgoknak, nagyon aranyos vagy! Ugy erzem ha hagynam hogy rendezzek le a harcot, akkor vagy megolne a mienket, vagy elzavarna. Mint ahogy tette mar egy macskaval, meg szerintem a mi elozo cicankkal is. A kornyeken nem sok mas macska van, szerintem mar mindet elzavarta. Egyedul a masik cicajat nem bantja a hazineninknek, de az mar tobb mint tiz eves. Egyebkent igen, a mi cicunk nem felos, szerintem nagyon is vakmero. Meg a lohoz is odamegy, szaladgal a labai kozott, meg minden ismeros vagy idegen kutyahoz, emberhez odamegy :) szeret kozeppontban lenni:) Sajnos a szeklet problemaval nem lehet mit kezdeni, mivel szervileg semmi baja, ez nala egyfajta " igenytelenseg", vagy lustasag, nem tudim.igazabol 3 honapos kora korul kezdte, azelott szobatiszta volt, almot is hasznalta rendesen.aztan" leszokott" rola. De attol meg nagyon szeretjuk :) Most megprobalom hogy csak estere bezarom a garazsba ( aztan hetvegen nagytakaritok utana :/), mert ahogy gondolkoztunk, a veresek nagy reszet sotetedes utan, vadaszos idoszakban kapja, nappal nem jellemzo. Igy hatha jobban tudom vedeni. Koszonom megegyszer a valaszodat! Nagyon halas vagyok!
Olvasgattam egy kicsit errõl tegnap, és több helyen láttam, hogy másoknál is gyakran elõfordul ilyesmi, és õk is nagyon meg vannak ijedve. Az állatorvosok szerint is egyértelmûen hatalmi harcról van szó, ami addig fog folytatódni, míg ki nem alakul a hierarchia. Ami szerintem lényeges volt ezekben az írásokban, hogy a dokik szerint a dominanciára törõ kandúr nem fog leállni addig, amíg egy kicsit is érzi, hogy nem tud teljes mértékben érvényesülni az akarata, mert a ti cicátok védelem, konkrétan a ti védelmetek alatt áll!(egyfajta mesterséges beavatkozásként, és ebben az elõzõ hozzászólónak tök igaza van). Ez még jobban "hergeli", mert így beavatkoztok a köztük lévõ viszonyba, és õ ezt nem fogja hagyni, nagyon zavarja. Egyszer s mindenkorra le akarja rendezni, hogy ki a fõnök. Ezért talán jobb lenne hagyni õket, de persze könnyû ezt mondani, fõleg ha azt látjátok, hogy mennyire öli.. De az erre vonatkozó magyarázatok szerint talán ez lenne a legjobb, bár nem szívesen mondom ezt:(... Kérdés, hogy azután, hogy ennyi ideje véditek a cicátokat, nem keltett-e a szomszéd macskában rengeteg indulatot és akaratot..és ki tudja, mi lenne a vége.. Egyébként az jó jelnek tûnik, hogy a ti cicátok még ennyi verés, tépés után is szeret kint lenni, és nem lett idegroncs, aki a lakásban kuporog félelmében. Nagyon sajnálom a cicát a széklet problémák miatt is..:(Ezzel nem lehet valamit csinálni? Remélem, megoldódik nagyobb baj nélkül!!Drukkolok!
A kérdező hozzászólása: Ja es kinyiras, haztol elvitel szoba sem johet...olyanra nem vagyunk kepesek veletlenul sem!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Nagyon szepen koszonom, hogy valaszoltatok! A baratkozas mar hamarabb megtortent a szomszed cicaval, mar 2 eve elunk itt. A szomszed hazahoz riasztokodunk van, ha nincs itthon, mi etetjuk az allatait, beleertve ezt a cicat is.szoval a kezdetek kezdetetol" baratok" voltunk. Meg eleinte szemtol szembe allitottam oket, ugy szokattam. A mi cicank nagyon baratkozo tipus, kozeledett hozza, a madik csak figyelte mindig de nem bantotta. Azt hittem minden ok lesz, de sajnos a dolgok ilyen rosszra fordultak. A masik cica akkor is ratamad az enyemre, ha az eppen alszik!! A foberlo megengedi hogy bent legyen, azzal nincs gond. Az okok, amiert nem lehet allando benti cica hogy - hihetetlen- de meg igy is imad kint lenni. Kicsikoratol kezdve egyszeruen imadja. A masik, hogy sajnos uritesi gondjai vannak, nem tudja egy helyre uriteni a szekletet. Amikor elojott nala ez a problema, meg csak kis idokre engedtuk ki, a nap nagy reszet bent toltotte. De mivel padloszonyegunk van a hazban mindenhol, es azt a szobat is hasznaljuk, mar nem volt otletem, hogy tartsam tisztan es fertozesmentesen a szobat. Teljezen szetkeni mindenhova a szekletet. Es ezzel nem lehet mit tenni, csak kint lehet. Nem is tartja mindig, hogy mondjuk kikereszkedne, vagy ilyenek. Van hogy kajalas kozben csinalja! Teljesen mindegy neki hogy hova csinalja. Angliaban elunk, sima hazicicarol van szo, de en erte is tobb mint. 50 ezer ft- ot fizettem ki atszamolva, plusz az oltasok, ivartalanitas, mikrochip, allatorvosi kezelesek, biztositas stb. Szo al gondolhatjatok, ha nem szeretnem akkor nem adnek ki erte wnnyi penzt. Egyebkent mondtuk a dokijanak is annakidejen es o is azt tanacsolta hogy igy csinaljuk. De ha itthon vagyunk, mindig bent van, velunk, viszont ha dolgozunk nem tudjuk megvedeni. Most ejszakara bezarjuk a garazsba, ott vedve van, de ejjel- nappal nem lehet ott, nem tarthatom fogsagban sem...meg onnan is nyavog kifele... Szoval dolgozunk rajta hogy megtalaljuk a megoldast. Azert ha meg valami eszetekbe jut legyszi irjatok!!! Koszonom megegyszer!
Ahogy az utolsó válaszoló mondja: nincs mit tenni, meg kell várni, amíg rendezõdik macskáéknál a területi hierarchia. A kandúr mindenképpen meg fogja védeni/ki fogja sajátítani a területét, addig pedig veszekedés lesz. Közbeavatkozni teljesen felesleges, a lényeg az, hogy a cicádnak legyen lehetõsége elmenekülni.
A kérdező hozzászólása: Koszonom!:-) ahogy es amikor csak tudom igyekszek megtenni a leheto legtobbet, hogy megvedjem. Most azon gondolkodom, hogyan tanithatnam meg, hogy ha megtamadjak, akkor ne csak hagyja magat vagy menekuljon, hanem tamadjon vissza ha kell.mert szerintem o nem tamad vissza egyaltalan. De mar negy ejszaka be volt zarva, azota veres sem volt. Azon is gondolkodtam, hogy szerintem a kandur csak azert jon ide este hogy a mienket elgyepalja de ha meg egy ideig hiaba jon es nem talalja akkor utana nem fog jonni, mert nem lesz miert, mar nappal sem, meg ejszaka sem. De majd kiderul :)

Hogyan lehet előtérbe helyezni a cicit a cumisüveggel szemben tápszeres kiegészítésnél?

Azt szeretném ,ha minnél több anyatejet szopizna ki el?bb aztán jönne a cumisüveg, de mostanában elég hamar el kezd reklamálni. Nem tudom van-e erre valami praktika.

Legjobb válasz: Szia!Én így csináltam : cici,tápszer, cici.Tehát az etetést cicivel kezdtem és azzal fejeztem be,mai napig szopizik(13 hós)Ja és avent cumisüveggel pótoltam és nagyon sokáig csak az 1-es cumival:-) /kb.6 hós koráig/ Remélem tudtam segíteni:-) Üdv.A

Szia!Én így csináltam : cici, tápszer, cici.Tehát az etetést cicivel kezdtem és azzal fejeztem be, mai napig szopizik(13 hós)Ja és avent cumisüveggel pótoltam és nagyon sokáig csak az 1-es cumival:-) /kb.6 hós koráig/ Remélem tudtam segíteni:-) Üdv.A
Én szoptaníttal adtam a pótlást. Elég húzós az ára, de használtan vettük, úgy megérte - úgyis kifertõtlenítettem. Három hét alatt visszaszokott a cicire.
Ha annyira azért nem sír az üveg után, akkor megpróbálhatod a keményebb megoldást és nem adsz neki többet. (Ha pótlásra még szükség lenne, akkor azt pedig pohárból vagy csõrösbõl kínáld neki.) Ha viszont nagyon reklamál, akkor szerintem is jó tipp a Szoptanít/SNS, amivel közvetlenül a mellen kapja a pótlást egy szilikon csövön keresztül, amit a bimbóhoz kell tenni. Ez ugyan tényleg költséges és idõ kell, amíg megtanulod kezelni, viszont nagyon ügyes kis szerkezet. Mindettõl függetlenül érdemes azokat a tippeket is próbálgatni, amiket a szopisztrájkoló babáknak szoktunk javasolni (félhomály, FÉLÁLOM ILL. ÉJJEL, csend stb.)

Mit gondoltok ezekről a termékekről? Tudom, hogy elég drágák, de én szeretnék mindent megadni a cicámnak a jövőben. (benti cica)

http://www.petnet.hu/termek/Trixie_Tamica_Design_szallitotas..

Legjobb válasz: nagyon jó cica cuccok már szállodának is elmegy

nagyon jó cica cuccok már szállodának is elmegy
Jó cuccok, bár az olcsóbbak is ellátják ugyan azokat a funkciókat, de ha megengedheted magadnak anyagilag, akkor semmi probléma. A vitaminok és az egyéb táplálékkiegészítõk szerintem teljesen feleslegesek, ha megfelelõen eteted a cicádat ( táp helyett sokkal jobb a nyers hús, belsõségek). Amúgy ha a legjobbat szeretnéd neki, akkor ne tartsd mindig bezárva, egy macskának az a legfontosabb, hogy meglegyen a szabad mozgástere.. lehet, hogy egy kutyának elég, ha néha kiviszed sétálni, de egy macskának nem. Ha kertes házatok van, akkor azt ajánlom, csináltass az ajtóra egy macskabejárót, hogy szabadon mászkálhasson ki be a házból.
Jó dolgok, de a zoopluson jobban kijössz! Itt elég drágák a dolgok!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat :) Megnézem a zooplusban is!
Full-os felszerelések. Ha a táplálkozásába is bele tudsz ennyi pénzt fektetni, akkor nem kellenek + vitaminok és táplálék kiegészítõk (neki ez sokkal fontosabb az egészsége megõrzése és a jó közérzete végett). Nekem 2 benti cicám van van 2 hatalmas kaparóvár, 2 alom, 2 hordozó táska és doboz, tehát minden meg van. DE a táplálás az folyamatos az egészség megõrzése végett és, ha fele ilyen szuper cica kiegészítõket veszel neki(drágán), akkor 2x olyan hosszútávon tudod biztosítani a jó minõségû táplálását (ez alatt nem a nyers húsokat értem). Csak jó tanács :)
A kérdező hozzászólása: Köszi, ment a "felujj" :)

Miért köpködi ki állandóan a cicimet a babám?

Nekiállunk szopizni, eszik kicsit, kiköpi,sír, majd újra szopizik. Így meglehet?en hosszú ideig szoptatom, pedig eddig 10-15 perc alatt minden gond nélkül kiszopizott 100-120-at. 2 hónapos, eddig szépen evett, most nem hajlandó, ráadásul azt is észrevettem, hogy csökkent a tejem mennyisége, mióta ezt m?veli szopinál. Mi történhetett, mit?l változott meg?

Legjobb válasz: Szia! Próbáld meg, hogy mikor elkezdi kiköpködni, tedd át a másik cicere, aztán meglátod abból eszik-e. Ha igen, akkor valószinüleg kevés neki 1 cici, vagy már nem jön olyan gyorsan, ahogy õ szeretné. mi igy jártunk, az én kislányom 2 cicibõl eszik már 4 hónapja.

Szia! Próbáld meg, hogy mikor elkezdi kiköpködni, tedd át a másik cicere, aztán meglátod abból eszik-e. Ha igen, akkor valószinüleg kevés neki 1 cici, vagy már nem jön olyan gyorsan, ahogy õ szeretné. mi igy jártunk, az én kislányom 2 cicibõl eszik már 4 hónapja.
A kérdező hozzászólása: Szia. Köszönöm a választ, már két cicibõl eszik. Mind a kettõn csinálja a mûsort. Van hogy annyira sír, hogy inkább lefejem, és úgy adom, de ezzel sajnos csökkent a mennyiség.
Az en babam is hasonlo musort csinalt 2 honaposan. Nalunk az volt a baj, h tul eros a tejado reflexem, es amikor ez beindul, a bebi nem tud normalisan szopizni. Az enyem is mindig bemergelte magat, aztan ha lenyogodott ujra probalkozott. Figyeld meg, h nem-e cuppog-e szopizas kozben, mert az utalhat az eros tejado reflexre. Ilyenkor a megnovekedett mennyiseg miatt meg-megszakad a vakum. Mas otletem sajnos nincs.
Esetleg büfiztesd meg lehet az bántja a pociját.

Miért van ma egész nap a cicimen a babám? Csak pár perceket alszik, és már fent is van! Mi baja lehet? Csak a cici kell neki egyfolytába! Ugye nem lesz beteg?

Legjobb válasz: még kicsi.lehet nem a cicó kell neki,hanem csakhogy nálad legyen.az én kislányom is ezt csinálta,nekem is a védõnõ mondta.

még kicsi.lehet nem a cicó kell neki, hanem csakhogy nálad legyen.az én kislányom is ezt csinálta, nekem is a védõnõ mondta.
második vagyok, tuti a hülye idõjárástól ilyen...próbálkozz cumival két etetés között, vedd az öledbe, ringasd és adj neki cumit, hogy a cicid is pihenjen.
Utolsó: semmi köze a cuminak a leszokáshoz.Ennyi erõvel minden egyéb plasztik dolog miatt leszokhatna, pl:cumisüveg.Én ráadásul bimbóvédõvel szoptatok, mert kicsik a bimbóim, és alig bírom levakarni magamról, az enyém is egész nap cicizne.Szájcumi nélkül meg pl.boltba el se merek indulni, mert éhenhalnék - sose jutnék el, mert egyfolytában sírna, más meg nem végzi el helyettem a bevásárlást.
Könnyebb lenne válaszolni, ha megírnád hány hetes.
Teljesen igaza van annak aki nem ajálja a cumit! 3 gyerekem van! Az elsõt még a koházban leszoktatták a cicirõl a cümisüveggel. A második rászokott a cumira, és leszokott a cicirõl. A harmadik nem cumizik és cumisüveg is nuku, elmúlt 1 éves és még mindig szopizik! Van némi tapasztalatom, cici, cumi éscumisüveg terén! Aki csak azért tömi a szájába, hogy addig is csöndbe legyen, és gõze sincs arról, hogy éhes, az ne ossza az észt! És mióta is van cumi??? Elötte mit adtak a gyereknek? Nem is udom, hogy nõttek fel a gyerekek 200-300 évvel ezelõtt, és annak elõtte!!!
3 hetes növekedési ugrás? Akkor is van egy, de ez kevésbé látványos, mint a késõbbiek. A cumis veszélyekkel egyetértek. Kedves hozzászóló, azért, mert sok gyereknél nem okozott gondot a cumi/üveg/védõ, és esetleg nálad sem, még nem jelenti, hogy a kérdezõ babájánál sem fog! Senki sem lát át az éteren, vagy épp a jövõbe, hogy biztosra kijelenthetné, "nem, nálatok nem lesz gond, csak nyugodtan". Ha te ezt meg mered tenni minden pontosabb ismeret és alaposabb szakmai tudás nélkül, szerintem már TÚL bátor vagy. Én magam is használtam/lom mindhármat a lányomnál, aki még mindig szopik is (3 éves), de ennek ellenére sose mondanám azt másnak, hogy csinálja, mert tudom, milyen gondokat okozhat (nálunk is majdnem), ha az adott baba történetesen érzékeny rá. Célszerûbb néha kicsit óvatosabb tanácsokat adni.
Nálunk beütött a cumizavar. Sebes volt a bimbóm és azt tanácsolta a doki, hogy bimbóvédõvel etessem meg lefejt tejet adjak amíg helyrejön a cicim. Nem mert sokáig ezt csinálni, de 4 nap múlva már csak rángatta és hisztizett, az istenért nem volt hajlandó dolgozni.A végén már bimbóvédõvel se kellett, mert a cumisüvegbõl ugye könnyebben jött. Én idegeskedtem és vége volt mindennek. A 2. gyerekemnél nem követem el ezt a hibát, nagyon jó kis tanácsokat kaptam mit ne mondjak, de egy kezdõ kismama akinek nincs nete nyilván a környezetébõl informálódik. Az orvos is egy nagy hülye volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek! Azóta nagyjából helyreállt a dolog :) Szerintem olyankor én kellek neki, nem kifejezetten a cici :) Sõt, sokszor ha már nagyon fáradt, és nem tud máshogy elaludni, akkor is szopizik egy picit, és már szundít is. A cumi kérdés meg, hát...én nem merek neki adni, mert még az esélyt sem szeretném megadni annak, hogy le szokjon a cicirõl!
Kérdezõ, szerintem ügyesen csinálod, csak így tovább! A szopómozgás nagyon jó altató..! ;)
Mondod te kedves utolsó, mert te tanultad hogy mi a jó a szoptatás szempontjából?! Elhiszem hogy van tapasztalatod, de hidd el sok gyereknél kialakul cumizavar.
ugyan már!!gyerekek ezrei, sõt tízezrei nõnek fel úgy, hogy cumiznak és mellette szopiznak szépen!Azért okosak, meg tudják különböztetni!A fiam már 2 hetesen totál dühösen kezdett el sírni, ha éhes volt és cumit adtam a szájába(akkor még nem ismertük annyira egymást, nem tudtam, hogy a hasa fáj azért sír, vagy éhes)Szóval meg tudják különböztetni! Az más, ha cumisüvegbõl is eszik, mert abból esetleg könnyebben jön, ehhez hozzászokik, aztán nem akar dolgozni a cicivel.De ez sincs minden esetben. Szóval nyugodtan adhatsz neki cumit!
Azért a cuminál érdemes résen lenni. http://www.lll.hu/node/6 A cumit, cumisüveget más technikával kell szopni, mint az anyamellet, és mivel a gumicumi erõteljesebb inger a szájban, mint az anyamell, a helytelen technika rögzülhet, cumizavar alakulhat ki. Ilyenkor a baba kevésbé hatékonyan szopik, nem biztos, hogy elég tejhez jut, elképzelhetõ, hogy emiatt alszik be hamar a cicin (ha nem áramlik a tej, a baba elveszti az érdeklõdését!), és pár perc múlva meg ébred és sír. Mivel a tej a kereslet-kínálat elve szerint termelõdik, ha a baba nem szopik hatékonyan, az a tejmennyiség csökkenéséhez is vezethet." "
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a sok választ! Akkor ezek szerint ez nem csak nálunk mûködik így :)
Ma az én fiam is tiszta nyûgös. Utálom ezt az idõjárást!
Az enyém 9 hetes, mégis vannak ilyen napjai.Õt se lehet levenni róla szinte egész nap.
A kérdező hozzászólása: 3 hetes.Hát, ennyire zavarná a front?Akkor ez sokszor lesz...
Igaz nem tudom mennyi idõs, de lehet a hülye idõjárás miatt...én fiam is alig aludt ma, igaz már 6 hónapos, szóval kap mást is, nem lógna egész nap a cicimen, de mióta jönnek-mennek a frontok és fúj a szél totál nyûgös...lehet nálatok is ez van
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!!! Nagyon igyekszünk :)

Miért van az, hogy egyszer kell a cicim a babának máskor meg nem?

4hetes a fiam és van amikor nagyon szépen eszik a cicib?l,de van mikor megse akarja szívni és csak sír útána.Ez miért lehet?És ilyenkor mit lehet tenni?

Legjobb válasz: Szia. Lehet, hogy ilyenkor éhesebb a drága. Fej ki egy kevés tejet, add neki kanálból, vagy pohárból, aztán kínáld meg a cicivel. Ilyen nálunk is elõfordult, hogy annyira türelmetlen volt, hogy nem fogadta el a cicimet, és ez a módszer bevállt. Egy próbát megér. Sok sikert!

Szia. Lehet, hogy ilyenkor éhesebb a drága. Fej ki egy kevés tejet, add neki kanálból, vagy pohárból, aztán kínáld meg a cicivel. Ilyen nálunk is elõfordult, hogy annyira türelmetlen volt, hogy nem fogadta el a cicimet, és ez a módszer bevállt. Egy próbát megér. Sok sikert!

Szobacicások, ti hogy csináljátok, hogy bent maradjon a cica a lakásban?

Én kertes házban lakom és nem szeretném kiengedni a macskát, mert régebben nem egy macskámat ütötték agyon, mérgezték meg stb. Akkor kint voltak a macskáim, de akkor jöhettek be, amikor akartak. De ?k inkább mindig be akartak jönni. A mostani szobacicám pedig állandóan meg akar lógni. Én megértem ?t, vettem egy pórázt, öt méteres. Rendszeresen kiviszem. De állandóan az ajtóban áll és lesi, mikor lóghat meg. Nem tudom, mit csináljak. Nálatok hogy van ez? Vagy aki lakásban lakik, tapasztal-e ilyet, hogy meg akar lépni a cicája?

Legjobb válasz: Feltétlenül miskároltasd ki! Ezen ugyan ne vacilálj, gondolj arra, hogy sok-sok verekedéstõl mented meg, attól, hogy bagzási idõszakban ki akarjon szökni és csontá soványodjon, és lesz egy sokkal nyugodtabb (lutább és barátságosabb) cicád, aki nem fog annyira szagosat pipilni. De ha érzelmi okokból ragaszkodsz a golyókhoz :), akkor jusson eszedbe, hogy sok lánycica-tulajdonos nem ivartalaníttat, de a kicsikékre nincs szüksége, ezért eldobálják, vízbefolytják, vagy olyat is hallottam, hogy komisz kölykök tûzbe dobtak egy kismacskát. Azt akarod, hogy a te imádott cicádhoz nagyon hasonlító kölyköcskéivel ez történjen? Akkor már nem jobb ivartalaníttatni? Még csak nem is hiányzik majd neki a függelék, bár nem látok a saját ivartalanított kandúrom fejébe, de nem tûnik fogyatékosnak vagy lelkibetegnek. :) Az ivartalanítás megoldás egyébként a szökdösésre is.

Feltétlenül miskároltasd ki! Ezen ugyan ne vacilálj, gondolj arra, hogy sok-sok verekedéstõl mented meg, attól, hogy bagzási idõszakban ki akarjon szökni és csontá soványodjon, és lesz egy sokkal nyugodtabb (lutább és barátságosabb) cicád, aki nem fog annyira szagosat pipilni. De ha érzelmi okokból ragaszkodsz a golyókhoz :) , akkor jusson eszedbe, hogy sok lánycica-tulajdonos nem ivartalaníttat, de a kicsikékre nincs szüksége, ezért eldobálják, vízbefolytják, vagy olyat is hallottam, hogy komisz kölykök tûzbe dobtak egy kismacskát. Azt akarod, hogy a te imádott cicádhoz nagyon hasonlító kölyköcskéivel ez történjen? Akkor már nem jobb ivartalaníttatni? Még csak nem is hiányzik majd neki a függelék, bár nem látok a saját ivartalanított kandúrom fejébe, de nem tûnik fogyatékosnak vagy lelkibetegnek. :) Az ivartalanítás megoldás egyébként a szökdösésre is.
Pont azért akar meglógni, mert kivitted és tudja, hogy ki lehet menni. :( Én egyébként csak bukón szellõztetek, meg mikor befelé megyek, akkor a táskámat a lábamhoz tartom magam elõtt nehogy kisurranjanak a lábam közt. Kifelé menet, meg elzavarom, vagy eldobok nekik valamit ami után beszaladnak a szobába és kimegyek. De szerencsére nem érdekli õket a kert, csak azért óvatos vagyok. Egyszer sem voltak kint, és nem is tervezem õket kivnni. Az elõzõ elveszett, õ sem akart kimenni, míg rá nem beszéltek, hogy sétáltassam meg. Utána mindig az ajtón lógott, én meg kiengedtem, mert úgy szerette. Aztán egy nap nem jött haza. Most azért is van kettõ, mert így nem is unatkoznak, elszórakoznak egymással, még annyira sem vonzó a kinti lét.
Ugyanilyen cipõben járok mint te, bár az én cicám régen kijárós volt. Költöztünk, azóta nem engedem ki, mert veszélyes lenne neki. Elõször is ivartalanítsd, mert párzáskor nagyon dilis lesz. És szerintem ne vidd pórázon, mert nem fogja megérteni, hogy most szoba macska vagy kijárós.. Kandúrom 2 éves, megszokta teljesen, hogy benti cica lett, kb fél éve ivartalaníttattam, a mûtét elõtt megállás nélkül nyávogott, hogy ki akar menni és leste mikor nyílik az ajtó.
http://noeallatotthon.hu/index.php?pid=2&cid=685 kukk meg ezt a cicust. De csak akkor, ha nem ettél elõtte.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, mindkét kérdésben elég kimerítõ válaszokat kaptam. Elgondolkodom a kiherélésen. lehet, hogy tényleg jobb úgy neki...
A kérdező hozzászólása: Na, ebben mind igazad van, amiket felsoroltál. De attól tartok, lehet valami baja, ha kiheréltetem. meg, hogy ez a természet ellen való. Meg ránézek a két kis golyójára, és összeszorul a szívem. Az már visszafordíthatatlan dolog. Tudom, hülye vagyok...
Az ivartalanításon miért dilemmázol? Most komolyan. Minek neki a hormon? Hogy verekedjen, szaladjon ki a kocsi elé, és betegségeket szedjen össze, és legyen eggyel több szerve, ami elrákosodhat? Vagy, ha bent tartod akkor boloduljon meg, hogy nem mehet ki dugni, és hugyozza össze a pamlagodat? Vagy kint hugyozza le a szomszéd teraszajtaját, a szomszéd meg légpuskával lõjön utána a szag miatt?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Azért dilemmázom, mert annyira élvezi kint a fára mászást, most a havat, a sok érdekes és izgalmas dolgot. Jogom van-e ezektõl megfosztani? Emellett persze biztonság szempontjából jobb a házban. Nincs ivartalanítva és kandúrka. Ezen is dilemmázom, hogy ivartalanítsuk-e.
Az a kérdés, hogy ivartalanítva van-e. Nekünk mentett cicáink vannak, akiknek eszük ágában sem volt kitenni a lábukat a lakásból. A legújabb utcáról befogadott viszont folyamatosan szökött, mire ivartalanítottuk õt is, 1 hónap múlva már õt is bent lehetett tartani nyugodtan. Azért vigyázni ajtónyitáskor...
Én lakásban lakom. Ablakon háló, hogy ne pottyanyanak ki. Amikor kicsik voltak meg akartak lógni amikor nyílt a bejárati ajtó, alig lehetett õket visszatartani. De már nem csak állnak az ajtóban amikor megjövök, de nem indulnak kifelé. Amikor el megyek, akkor nem is jönnek az ajtóhoz. Bár õk nem tudják mi az a kint. 6 hetes koruk óta max szállítódobozban jártak az utcán.
A kérdező hozzászólása: Istenem, Metallica... A szívem szakadt meg, mikor megláttam a képet. Jaaj, hát ezt persze, hogy nem akarom! Egyenlõre kiviszem naponta, ha tehetem többször is, annyira várja. Megkérdem majd az állatorvost is, mi a véleménye ezekrõl a dolgokról. Bár olyan jó tanácsokkal láttatok el!
Ne engedd be a cicát a szobába.
A kérdező hozzászólása: Szobacicáról van szó, emeletesben lakunk.
Lehet venni mûanyag drótközötõket. Szerintem kötözd azzal össze szépen rendben a drótokat, a cicát meg szidd le, ha játszik velük. Le fog róla szokni, ha erélyes vagy. Ha rászólsz és akkor sem hagyja abba, akkor picit - hangsúlyozom picit - üss rá a fenekére. Majd megtanulja, hogy nem szabad.
az enyém nem járkál ott....és nem rágott meg még zsinórokat, de lekopogom...
A legegyszerûbb, ha veszel kábelcsatornát, mi is így oldottuk meg :)
Vegyél egy ilyen hosszabbító izét, és - mint egyik elõttem író emböjke mondta - kicsit, KICSIT ütögetsd meg a fejét, vagy ilyesmi. Majd csak leszokik róla... :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! :)

Hogy szerettessem meg a cicával a cicát?

Van egy 'idősebb' macskánk és tegnap hoztunk mellé egy kicsit. (Mind a kettő kislány) De a nagy ha meglátja akkor egyből fúj rá, és szaladna elfelé. Lehet valamit tenni ez ellen?

Kinek hány perc alatt lakik jól a cicin a babája?

a véd?n? azt mondta,hogy 15-20 perc intenzív szopizás kell hozzá!az én gyermekem jó ha 10 percet dolgozik,és már jól is lakott!biztos a dolog,mert nem sír,nézel?dik gügyög kajcsi után:)!6 hetes a kicsi fiam!

Legjobb válasz: Nekem 3-5 perc egy egy cici! Nagyon kevésnek tartom! Dehát ha ennyi akkor ennyi!

Nekem 3-5 perc egy egy cici! Nagyon kevésnek tartom! Dehát ha ennyi akkor ennyi!
Nekem 15-20 perc között, elég mohón eszik, közben 1-2x szoktam büfizteteni és a végén. 3, 5 hetes a kiscsaj.
Nálunk attól függ, hogy a nap mely szakában szopizik. Reggel amikor igazán éhes, kb. 15-20 perc alatt, akkor nagyon intenzíven eszik, aztán ahogy telik a nap, egyre jobban tunyul a cicin, este az ucsó szopinál pedig akár 30-40 percig is elnyammog. Szerintem ez babafüggõ, valamelyik baba 5 perc alatt teleeszi magát, valamelyiknek idõ kell, mint nálunk is felnõtteknél, valaki bedobálja a kaját, valaki csócsál órákig :)
10 perc nekem is:-)
Elõzõ vagyok, úgy értem idõben ennyit, mennyiségre persze kevesebb volt 6 hetesen.
Az én babám max 8 percet van cicin, de általában 5. Ennyi idõ alatt megvan neki akár a 240m is. Az elejétõl fogva ennyit szopik, most 4 hónapos.
5tõl 20 perc, változó.-
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!
nekem 5-40 percig terjed a skála :)
5-7 perc a kezdetek óta.Most már van hogy mindkét mellet kiszívja, fõleg esti alvás elõtt akkor tart kb 15percig. Engem is nyaggat a védõnõ, hogy ez kevés-de ez van, erõltetni nem tudom

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!