Találatok a következő kifejezésre: A cicám 5 napja nem (22 db)

4 hetes a kisfiam. Eddig nagyon szépen szopizott, de 2 napja állandóan sír szopi közben, nehezen "kap"rá.5 perc után kiköpi a cicit és már nem is tudom visszatenni rá. Általában este van ez. Mit kellene tennem?

Mérem, és eddig 130 ml evett átlagban, 2 napja "csak"60-70 ml. Apad a tejem?Vagy mi baj lehet? Tanácstalan vagyok. Az els? fiamat nem tudtam szoptatni sajnos, így nem tudom, hogy mit kellene tennem. Segítsetek!

Legjobb válasz: 5 hetes a kislányom 2 napja ugyan ezt játszottuk le.Lejött a gyermekorvos mértünk neki tisztasúlyt és kiderült nem is hízott olyan szépen mint ezelõtt.Kevés a tejcsi neki.Írt ki tápszert de mindíg csak szopi után szabad adni.Nekünk idáig 3x kellett pótolni szopi után ilyen 34-40 miliket.Nekem sem akarta bekapni a cicit mert felbosszantotta magát,hogy nem jön belõle és csak sírt és sírt.Most jobban figyelek az étkezésemre remélem már nem kellessz pótolni.

5 hetes a kislányom 2 napja ugyan ezt játszottuk le.Lejött a gyermekorvos mértünk neki tisztasúlyt és kiderült nem is hízott olyan szépen mint ezelõtt.Kevés a tejcsi neki.Írt ki tápszert de mindíg csak szopi után szabad adni.Nekünk idáig 3x kellett pótolni szopi után ilyen 34-40 miliket.Nekem sem akarta bekapni a cicit mert felbosszantotta magát, hogy nem jön belõle és csak sírt és sírt.Most jobban figyelek az étkezésemre remélem már nem kellessz pótolni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
Szopás közben. Nagyon kemény a melled, fejj le picit elõbb! Este már nem éhes, hanem álmos. Szoptasd korábban.! Fürdés elõtt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!
Ami még lehetséges, az a hormonváltozás. Mikor jött meg a mensid az elsõ babóval? Mert annak a jelenléte az elsõ napokban megváltoztathatja a tej ízét. (este erõsebb a tejed, ezért intenzívebb az íz is) nekem legalábbis most ugyan ez van a 8 hetes kislányommal...:(
szia a legutolsó válaszoló vagyok az 5hetes kislány anyukája.Nem tudok privát írni azért próbálkozom ésha elolvasod.Csak érdeklõdni szeretnék, hogy mi volt a gond végülis a tejcsi volt kevés?Mert írtam, hogy mi is hasonló gonddal küzdünk.Írj privát ha van kedved és idõd

Eltűnt a cicám már volt ilyen 4-5 napig nem volt itthon! Most is ez lehet?

Kicsit sántított egyik lábára és lehet hogy elkapta így valami? Vagy elment most lehet a párzási id?szak? Valakinek már volt hasonló?

Legjobb válasz: Szerintem mindenkinek akinek kinti, ivaros cicája van, van hogy eltûnik napokra. Ha fiú, talán még örökre is, mint az én gyerekkori vörös cirmos cicám. :(

Szerintem mindenkinek akinek kinti, ivaros cicája van, van hogy eltûnik napokra. Ha fiú, talán még örökre is, mint az én gyerekkori vörös cirmos cicám. :(
lehet elkapta egy kutya, vagy elcsapta egy autó...de lehet, hogy csak terhes lett s talált valami nyugisabb helyet ahol világra hozhatja a picijeit.
a cicak akkor szoktak elvonulni, ha betegeskednek. Nekem volt, h 1-2 hetig oda volt. Kajat azert rakjal neki sztem.
Nekem is most tûnt el a cicám, de az enyém beteg is volt:((Már kb 7 napja elment, nagyon remélem, hogy visszajön még:(És remélem, a tiéd is meglesz:)
nagyon sajnálom ..de ne izgulj lehet hogy csak párzani ment.. vagy meglátott egy egeret és ott ül a lyuk mellett... és ha ezek nem adnak elég reményt akkor olvasd ela történetem: van egy ször mim úr macskám ..és egyszer eltûnt 32 napra ... amikor hazajött csont sovány volt .. a lábán pedig egy nyílt törés ..de élt ..lehet hogy egy szomszéd becsukta valahova ..vagy elkapta egy patkány csapda ..nem tudhatod ..de a macska nagyon sokat kibír amm mi a párzás miatti hiányzás okából heréltük ki 3 kandúrunkat ..azóta belém szerelmesek :D:D
A kérdező hozzászólása: :) Csak nekem 2 éve megvan és nagyon hiányzik minden nap játszottam vele stb. De ha csak beteg ugye nem megy valami veszélyes helyre? : (
ma 09:32 De, és sajnáltatja magát meg, és rossz dolgokat csinál.
A kérdező hozzászólása: Miért beszélsz így a cicákról? Nem szereted õket?
hallottam egy olyan cicáról aki egy teherautóba babújt, az meg elment egy másik országba, végül észreveték a munkások, és valahogy hazakerült pár hét múlva :D
ma 09:23 Döglõdnek, nekünk is volt ilyen régen.
A kérdező hozzászólása: Jó köszi csak érdekelne hogyan gyógyítja magát!
Majd elõkerül. Nekem is volt olyan macskám ami fél évre eltûnt aztán vissza jött. De olyan is volt aki 5 év után jött haza.
A kérdező hozzászólása: De mit csinálnak akkor amikor egyedül vannak és betegek? : (
A kérdező hozzászólása: Raknék neki ha tudnám kb. merre van! Mindenkinek megy a zöld kéz. :)
A kérdező hozzászólása: Ne aggódj meg lesz! Szerintem valahol lazulnak! :)
A kérdező hozzászólása: Igen anya is mondta ja és elfelejtettem hogy szuka és ivartalanítva van! Autók nem hiszem hogy elütötték mert olyan helyen lakunk ahol nem nagyon járnak autók. : ) Egy-kettõ van de nem sok!!! De azért köszi remélem hazajön!
Ne aggódj :) Meglesz ! Nekem is eltûnt a karthauzim a kertbõl, pedig házban tartott mind a négy cicám, csak akkor mehetnek ki, ha énis látom hogy merre mennek, és a kislány mégis elcsatangolt :DD De aztán meglett 2nap múlva, szépen hazatalált, úgyhogy nyugodj meg! Meglesz a cicusod :)

Pár napja született egy kiscicánk (5 napos) és egyedül van. Az anyja rengeteget eteti, és a cica nagyon kövér. Nem lehet ebből baja?

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy ebbõl lehetne baja. Az egyke cicák mindig kis dagik, örülj neki, hogy ilyen jól táplált, az anyatejjel csupa jó dolgot kap.

Nem hiszem, hogy ebbõl lehetne baja. Az egyke cicák mindig kis dagik, örülj neki, hogy ilyen jól táplált, az anyatejjel csupa jó dolgot kap.
szerintem jo dolga van, en egy kb 10 napos cicat szedtem utcarol ossze, 2-3 orankent orditott kajaert, es mindig telezabalta magat olyan volt mint egy kis hordo, tok jol erezte magat ha bezabalt:)
nekem volt egy egyedüli cicám nagyon szépen fejlõdött, szép nagy cica lett mindenki irigyelte:)
Most sok jut neki, ez egyáltalán nem baj. Néhány hét múlva majd lemozogja, ne aggódj.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek a válaszokat. Kicsit aggódni kezdtem, mert már tényleg kezd olyan lenni, mint egy hatalmas körte :"DD

A cicám már 5 napja nem akar enni. Mivel és hogyan etethetném?

Nem tudom, mi lehet a baja, az orvos se mond semmit!

Legjobb válasz: Akkor az az orvos nem jó. Minimum tanácsokkal el kellene látnia téged annak tükrében, amit a vizsgálat alatt a cicán látott! Keress fel egy másikat!

Akkor az az orvos nem jó. Minimum tanácsokkal el kellene látnia téged annak tükrében, amit a vizsgálat alatt a cicán látott! Keress fel egy másikat!
Azonnal vidd másik orvoshoz!!!! Nem tudom merre laksz, de ha Hatvan környékén akkor egy szuperman orvost tudok ajánlani nagyon olcsón. 15 éve hozzá járunk. Megszállottan jól gyógyít és mindíg van tanácsa és kezel is. Megszállottságából fakadóan nem pénzigényes. A száma: 06-37-342-437 Tudom ez nem a reklám helye, de hátha tanácsolni tud, bár mindíg behívatja a gazdit az állatkával. Szia!
Sürgõsen vidd másik orvoshoz!!Addig is próbálkozz olyan ételellel amit nagyon szeret!
Én holnap leszek 8hetes de már 5hete folyamatosan fáj 1 nap volt mikor nem fájt.
A kérdező hozzászólása: csak az aggaszt hogy eddig tiszta kemény volt, nem bírtam a hasamra feküdni, de most két napja meg semmi...nem fáj, nem feszül.ez normális?
Nekem is volt ilyen. A hormonok játszadoznak.ha nem görcsölsz vagy nem vérzel sztem semmi gond.nyugi 34+5hkm
A kérdező hozzászólása: oké köszi
Szia! A 9. hét környékén nekem is abbamaradt a mellfeszülés, és azóta sem fájnak, a méretük is maradt az eredeti a babám pedig nagyon aktív és rendben van. Ne aggódj nincs gond amíg nincsenek erõs görcseid vagy vérzésed. 21 hkm
kedves kérdezõ! minden rendben a terhességeddel? rájöttél, hogy mi okozta a mellfeszülés elmúlását? Minden rendben volt?

Holnap kellene, hogy megjöjjön, és már egy hete, legalábbis 5 napja kellene, hogy fájjon a cicim, de semmi. Nem hiszem h terhes lennék, mivel egy hónapja rendesen megjött. Miért nem fáj? Valami gond lehet?

Legutóbb asszem február elején voltam fiúval, de rendesen megjött mindig. Miért lehet ez? Terhes ugye nem vagyok?! Vagy lehetséges h megjöjjön és az x-edik hónapnál marad abba a menstruálás terhesség alatt?

Legjobb válasz: elvileg lehetséges,h terhes vagy és közben megjött. De szerintem nem vagy az! Biztonság kedvéért vegyél egy tesztet.

elvileg lehetséges, h terhes vagy és közben megjött. De szerintem nem vagy az! Biztonság kedvéért vegyél egy tesztet.
Én is igy voltam, nem akart megjönni, nagyon féltem, hogy terhes vagyok.Nekem is mar mindig elõtte fájnak a cicijeim, de nem fájtak.Aztan egyszercsak arra keltem fel éjjel, hogy megjött.1, 5 hét után...Nyugi, nem vagy terhes.Várj még egy picit és ha nem jön meg, akkor menyj el dokihoz, lehet csak fel vagy fázva.

Kislányom 5 napos, két napja folyto elalszik a cicin, nem lehet felkelteni. Kénytelen vagyok lefejni a tejet és cumibol adni neki. hogy tudnám szopira ösztönözni?

órákig eltart a szopizás mert eszik 5 percet és fél ora mulva ismét eszik éjjel is cumisüvegb?l megiszik sokat. mit csináljak szeretném szoptatni, fája cicim de sirva is szoptatom.segitsetek

Legjobb válasz: Az én kislányom is ilyen volt. Besárgult? Mert olyankor aluszékonnyabbak, és lusták dolgozni a kajáért. Én is sokat ültem és szoptatam, de bízz magadba és a babádban, kialakul, fog szopikázni, még nagyon pici és nagy munka kiszopizni a tejcsit. Én huzikáltam kicsit fülét mikor láttam hogy elalszik, ahogy megébredt cicire tettem, én is fejtem, de azt nem adtam oda, hanem mindig csak cici, a mit lefejtem, beraktam a hûtõbe, 3 napot lehet ott taratani, az elõzõ ami a hûtõbe volt lefagyasztottam, majd mikor eszik jó lesz hozzá kavarni. Szerintem próbáld inkább cicire tenni mindig és nem üvegbõl. Kis kitartás, és visszaszokik a cicire, csak add mindig azt. De vigyázz a fagyasztásra, bármibe is teszed, legálább három zacskóba tedd utána egyenként lezárva, mert átveszi a hûtõízt és kitolja. Én így jártam. Sok erõt nektek, és csak ügyesen.:)))

Az én kislányom is ilyen volt. Besárgult? Mert olyankor aluszékonnyabbak, és lusták dolgozni a kajáért. Én is sokat ültem és szoptatam, de bízz magadba és a babádban, kialakul, fog szopikázni, még nagyon pici és nagy munka kiszopizni a tejcsit. Én huzikáltam kicsit fülét mikor láttam hogy elalszik, ahogy megébredt cicire tettem, én is fejtem, de azt nem adtam oda, hanem mindig csak cici, a mit lefejtem, beraktam a hûtõbe, 3 napot lehet ott taratani, az elõzõ ami a hûtõbe volt lefagyasztottam, majd mikor eszik jó lesz hozzá kavarni. Szerintem próbáld inkább cicire tenni mindig és nem üvegbõl. Kis kitartás, és visszaszokik a cicire, csak add mindig azt. De vigyázz a fagyasztásra, bármibe is teszed, legálább három zacskóba tedd utána egyenként lezárva, mert átveszi a hûtõízt és kitolja. Én így jártam. Sok erõt nektek, és csak ügyesen.:) ))
Nem sárgult be a baba? Ezt úgy tudod megnézni, hogy kicsit sárgább a bõre, s a szemfehérje is sárgább. Ha besárgult, akkor hajlamosabb, hogy többet alszik, ilyenkor nógatni kell az evésre. Persze szoptatni kell minden áron, mert úgy gyógyul ki a sárgaságból. Nagyon jól teszed, hogy lefejed a tejet, de én a helyedben azt semmiképpen sem adnám neki oda, mert le fog szokni a cicirõl. A cumisüvegbõl munka nélkül folyik neki a tej, a mellbõl kiszívja, szerintem csak szoptasd, maradék tejet lefejed, s lefagyasztod! Ha szerinted is besárgult a baba, érdemes gyermekorvossal beszélni!
4-5 órákat is aludt az én kicsim de van ugy hogy elejinte 5 percenként esznek kitartást majd alakul...
Az én kisbabám besárgult õ is ezt csinálta szinte mindig elaludt evés közben piszgálgasd az állát, hogy felébredjen így tudod majd ösztönözni a szopizásra:) Nekem is sok gondom volt ezzel nagyon fájt már a mellbimbóm de aztán ez fél hónap alatt kialakult kiment belõle a sárgaság és ez rögtön el is múlt.Csak kitartás és keltegesd a kismanót:) 2 hónapos baba anyukája
A kérdező hozzászólása: nem nem sárgult be, most volt itt a gyerekorvos. minden rendben, azt mondta napi hat kajálást kikell birnia, de hogy ha folyton elalszik a cicin?
Nekem is folyton elaludt rajta. Mondták, hogy piszkáljam a száját, tarkóját, állát, fülét, húzzam meg kicsit a pajeszát. Na hát az én drágámmal csinálhattam bár mit, nagyon ritkán reagált rá. Eleinte volt hogy egy óránként evett, mert elaludt hamar, de volt, hogy 4 óránként. Aztán nagyon szépen beállt. Én csak akkor adtam neki cumisüvegbõl, ha orvoshoz kellett mennem és apa maradt vele. Nekem az is bevált, hogy többször büfiztettem, és akkor felébredt, és vissza tudtam tenni, és a hasa se fájt annyira.

5-6 hónapos cicának elõször ment a hasa kb.4 napig, most meg 2 napja nem eszik. Mi történt? Semmin nem változtattam.

Legjobb válasz: Tejet próbáltad? Ha az sem kell neki, vidd el állatorvoshoz.

Tejet próbáltad? Ha az sem kell neki, vidd el állatorvoshoz.
A kérdező hozzászólása: a vizet kicsi kora óta nem issza, mindig tejet iszik, pedig van elõtte mindig friss víz. magától se nem eszik se nem iszik, cumisüvegbõl itatom vízzel illetve tejjel... leghamarabb csak hétfõn tudom orvoshoz vinni addig mit tegyek?
Mindenképp itasd úgy, ahogy eddig, próbálj olyan dolgokat adni neki, amiket régen nagyon szeretett (bár ha ilyen állapotban van, nem biztos, hogy felkelti a figyelmét). Mindenképpen próbáld meg rávenni arra, hogy magától igyon, ha nem megy akkor marad a régi módszer. Ha további kérdésed van, nyugodtan szólj, figyelem a kérdést
Az elõtt, hogy ment a hasa mivel etetted? Ez fontos lehet.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. kicsi kora óta csirkés wiskast eszik, illetve junior wiskas "száraz" tápot. ezeket most nem eszi. tegnap este evett egy nagyon kicsi rántotthúst, de azelõtt 5-ször ennyit is meg evett volna.. reggel ivott tejet, de nagyon keveset szoval inkább itataom még cumiból is..
A kérdező hozzászólása: kislány cica nem lehet hogy tüzel?
Az nem baj, hogy keveset evett, de evett, az a fontos. Azokkal a termékekkel, amiket adtál neki, nincs semmi baj. Amúgy lehet, hogy tüzel :)

2 hónapos cicám nem igazán eszik 5 napja lefogyott és megy a hasa bővebben lent?

Az utcáról mentettem, másik 2 testvérét sajnos csak menhelyesnek tudtuk beadni, végülis nem hagyhattuk ott befogadni meg így is csak eggyet tudtunk befogadni. Édesanyám egyedül nevel engem és a 3 tesómat nagyon szűkösen élünk, így nem tudjuk kifizetni az állatorvost, mivel csak a vizsgálat 6 e és a gyógyítás is olyan 10-20 e Fz-ig terjed, azt mondta az orvos. Mit csináljunk? Adjunk neki szén tablettát hasmenés ellen vagy elaltatás? Kérlek ne kezdjetek el szidni tényleg nem engedhetjük meg magunknak, ami nekem volt megsporolt pénzem azt is oda kellett adnom édesanyámnak, hogy fel a földünket tudjuk gondozni.

Legjobb válasz: Lehet, hogy csak féreghajtóra lenne szüksége, a bélben lévõ paraziták könnyen okozhatnak hasmenést. Egyébként mit eszik a cica? Mert ha tejet kap, attól is lehet hasmenése. Tulajdonképpen elég sokféle oka lehet. Csak ez az egy doki van a közeletekben? Nincs más, aki olcsóbban megvizsgálná? Csak ránézésért szerintem elég pofátlanság 6000 Ft-ot elkérni. Próbálkozhattok ugyan széntablettával, de az csak a tünetet szünteti meg, a hasmenés okát nem.

Lehet, hogy csak féreghajtóra lenne szüksége, a bélben lévõ paraziták könnyen okozhatnak hasmenést. Egyébként mit eszik a cica? Mert ha tejet kap, attól is lehet hasmenése. Tulajdonképpen elég sokféle oka lehet. Csak ez az egy doki van a közeletekben? Nincs más, aki olcsóbban megvizsgálná? Csak ránézésért szerintem elég pofátlanság 6000 Ft-ot elkérni. Próbálkozhattok ugyan széntablettával, de az csak a tünetet szünteti meg, a hasmenés okát nem.
A kérdező hozzászólása: Nem nincsen egy olyan nagyobbacska faluban lakunk csak 1 doki van....és féreghajtót honnan tudnék szerezni?? Most néztem meg, már ilyen zöldeset fosik :(
Féreghajtót állatorvosnál, állatpatikában vagy állatos boltban lehet venni. Remélem, tényleg csak ez a baj. Figyelj nagyon oda rá, hogy elég vizet igyon, nehogy kiszáradjon.
Hát, ha ekkora a baj, én felkeresném a menhelyet, õk hátha tudnak segíteni. Talán átvállalják az állatorvosi költségeket. Sajnos nem lehet elkerülni ilyen esetben az állatorvost! A cica élete múlhat rajta, s minél késõbb jut orvoshoz, annál tovább szenved.
A kérdező hozzászólása: Vajon nem éhes?tejem van, alt.2szer ebred meg, van aki azt mondja hogy ekkora baba mar nem is kellene egyék ejjel.tanacsok?
Ha felébred, és szeretne, szophat egy kicsit. Has nem kell neki, hagyd rá. Látod azt, hogy éhes, vagy nem! Ha mohón szopik, akkor éhes, akkor szoptasd meg nyugodtan. Éhezzen az, aki azt mondja, hogy nem is kéne neki. "Más gyereknek lehet hogy nem kell, ez meg ilyen étkes:) "Mond ezt neki! DE ha nem kell neki a cici, akkor hagyd aludni, vagy nézelõdni!
sziasztok az én kisfiam 4 hónapos koráig eggy angyal volt..:) (most is az)csak 4hetes korátol 4 hónapos koráig egyszer sem kelt fel éjjel még meg sem nyikkant...de azóta meg van h akár 6-7 szer is fennt van és követeli a cicit..semmi változás nem történt nem költöztünk meg semmi ilyesmi szóval nem érhette trauma sem!És már nem tudom mit tegyek...minden homeos dolgot kiprobáltunk, de semmi 2 foga van és 2 jön egyszerre most!7és fél hónapos a te picid milyen idõs!Ki kell birni az orditós módszert sosem probálnám ki inkább nappal vagyok olyan mint egy élõ zombi de majd kinövi szerintem!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!