Találatok a következő kifejezésre: A cicám 5 (193 db)

A cicám 5 hónapos. A korához képest átlagos, vagy nagyobb termetű cica?

Az én cicám, és hozzánk került egy másik cica is, ? persze sokkal kisebb. Szerintetek 5 hónapos korához képest nagy cica, vagy átlagos??

Legjobb válasz: Nagyon szépek a cicák :)) Jó a mérete, lehetnek kisebb különbségek a macskák közt, nekem van 3db 5 hónapos, és mindegyik kicsit más méretû.

Szép, jól fejlõdik, ne aggódj.
Erõs termetû nincs semmi baj a nagyságával am gyönyörû.
Nagyon szépek a cicák :) ) Jó a mérete, lehetnek kisebb különbségek a macskák közt, nekem van 3db 5 hónapos, és mindegyik kicsit más méretû.
Nagyon szép macska. A mérete megfelelõ, körülbelül ilyenek a növendék fél éves forma macskák.
A kérdező hozzászólása: A képeken nõstény cica van. :) ) szoktam nekik adni csonterõsítõt, és szõrére való vitamint. :) )
Jajj hát ez tünemény...nagyon szép cicus :) Nekem is hasonló kandúr cicusom van már 2 éves :) Õ is ilyen mintájú és fekete csík megy végig a hátán :) Nagyon szépek a cicák.
Nagyon szép nagy cic
normál méretû macska :) tudod náluk is úgy van, mint az embereknél...vannak kisebbek és nagyobbak...õ kandúrnak tûnik a képek alapján, vagy tévedek? :)
Nagyon gyönyörû, nem gondolnám, hogy bármi probléma lenne a termetével.
Gyönyörû *.*
A kérdező hozzászólása: Köszi :) )
hát ez a cica nagyon szép!:)

Más fogatlan babája is harapja, tépi a cicit? 5 hónapos babám fájdalmasra zúzta a cicimet.

Legjobb válasz: az én babám 4 hónapos és nekem is csinálta!Állítólag azért mert fáj a kis ínye.Annyira kicsinálta már a mellemet h 1 ideig nem tudtam cicire rakni csak fejni de azt is csak óvatosan.tiszta lila volt.De most 1 ideje megint jobb lett bár most kezdi.Lehet h a fogzás miatt van.Tudod fáj az ínye és így próbál magán segíteni.

az én babám 4 hónapos és nekem is csinálta!Állítólag azért mert fáj a kis ínye.Annyira kicsinálta már a mellemet h 1 ideig nem tudtam cicire rakni csak fejni de azt is csak óvatosan.tiszta lila volt.De most 1 ideje megint jobb lett bár most kezdi.Lehet h a fogzás miatt van.Tudod fáj az ínye és így próbál magán segíteni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ
Az én babám 1 hónapos, de ugyanezt mûveli minden szopi után úgy néz ki a cicim mint amit szétrágtak és vérzik is. Hát neki még nem a foga miatt van, de akkor is iszonyúan fáj.

Nem kövér kicsit a cicám? (5, 5 kg)

Sziasztok! Kicsit aggódok a cicám miatt. 5,5 kg, 75 cm hosszú, 26 cm magas. Házimacska, sziámi vérrel. Lány. Sokat eszik, állandóan hisztizik, hogy éhes, nyers hús kell állandóan neki. Keveset is iszik. Mit tegyek? Valami diéta van erre? (Képet később csatolok)

Legjobb válasz: Szerintem nem.Jól néz ki,nagyon szép cicus.

Szerintem nem.Jól néz ki, nagyon szép cicus.
A kérdező hozzászólása: http://kepfeltoltes.hu/view/120328/Lolicam_05_www.kepfeltolt..
Az én cicusom Garfield is nagyon dagika! biztos van egy 7-8 kg..még nem mértem! Szerintetek gond?? Sokat eszik és alszik folyton..néha elmegy "csajozni"..
ijj a kis dagigyerek :DDDD
Na ebbõl így tényleg jobban látszik. :D Igaza van az állatorvosodnak! :D
az enyémnek is a nyers marha volt a fõ étkezése
A kérdező hozzászólása: http://kepfeltoltes.hu/view/120328/Lojzi_a_helyemen_van___s_.. Talán ezen jobban látszik.
Mintha az én macskám leírását olvasnám! :DD Õ is állandóan enne, picit nagydarab, de egyébként nagyon izgága. Egyébként aranyos cicus. :)
Olyan szögbõl csináltad róla a képet, hogy nem lehet megmondani így.
Szerintem is pont jó!:)
A kérdező hozzászólása: Ez megnyugtató. Az állatorvos azt mondta a múltkor, hogy kissé gömbölyded cicuska :) (egyébként 15 éves már :D)
Nagyon szép cica!!!És nem kövér csak jó húsban van :) Nekem is van egy 7 éves fekete fehér cilám és õ állandóan pocakos, csüng a háj a hasán :) természetesen az orvos mindig mondja, hogy kövér, de nem!Õ mióta nálunk van ilyen és inkább legyen rajta egy kis plusz minthogy csont és bõr legyen. A nyers hús meg szuper az enyém is imádja :)


Szerintem valamilyen csõrös poharat vegyél neki inkább, pl avent.
nekem a MAM-os vált be a fogszabályzósat nem akarta elfogadni vagy a tescoban lehet kapni chicco ettetõcumit remélem segitettem:)
Nekünk a MAM vált be.DM-ben is lehet kapni.
Szerintem vegyél vastag falú pici üvegpoharat, és abba töltsél kb. egy ujjnyi folyadékot (gondlom víz), és úgy itasd. Meglepõ lesz, milyen ügyes. Lányom így egy éves korára egyedül ivott pohárból(Amikor nagyobbacska lesz, együtt fogja veled a poharat, és amikor még nagyobb, már nem engedi, hogy te is fogd. :o). Emellett késõbb csõrös itató pohárból megtanult inni, útközben azt használtunk, de mivel gyakran kifolyt, arról is hamar átváltottunk babyvíz mûanyag palackra (Jana jött be leginkább). Csak annyi még, hogy amíg nem igazán eszik, csak kóstolgat, és a fõ táplálék még mindig az anyatej, addig lehet, hogy nem nagyon fogadja el az innivalót, mert elég neki a tejecske...
Nekünk a NUK vált be. De inkább már a csõrös pohárhoz szoktasd. A Nuby vagy a DM-es (az is NuBY márka) puha szilikon azzal könnyebb kezdeni. Bár az én lányom egy idõ múlva kirágta :)
Ha van tejed, akkor a hozzátáplálásnál se kell a cumisüveg. Evés elött v után megszoptatod. Én babám már 7 és fél hós, de nem iszik mást anyatejen kivül, úgyhogy ráérsz ezen filózni. Ha már nagyobb lesz és itatni kell, akkor csörös pohárból v rendes pohárból is lehet itatni. Én a helyedben elfelejteném a cumisüveget!
Szia! Én elõször NUK-osat vettem, tetszett az üvege, meg hasonlított a cumija a mellhez, de a lányom képtelen volt belõle inni. Aztán MAM-osat vettem, na az jött be. Azóta azt használjuk
Avent-et ajanlanam , nezd meg a kikepzeset.Illetve mar elkezdthetsz poharbol is itatni, ha van kedved, mert valoban gyorsan megtanuljak(mondjuk utcan elonyosebb a cumisuveg). D&Sz

Hogy szoktassam össze őket? Van egy 3 éves utcai keverékű kutyám és egy 5 éves beagle fajtájú kutyám, illetve két 3 éves cicám. Most hoztunk egy új cicát vidékről, 4 hónapos. A 3 éves kutyus morog rá a cicák is. Mit tehetek?

Legjobb válasz: Mi sz elején bennt tartottuk a cicát, és a kutyák bejöhettek hozzá. Egyenként elõször, és a cica ölben volt. És sokszor ölben kivittük, megszagoltattuk -a cica fenekét is, az izgibb volt a kutyáknak. Közben mondtuk hogy fujj.... Ezt pár óránként. A cica fújt, a kutya mindenáron szaglászni akart. Mindkettõ... Amíg a cica kisebb, könnyebb, késõbb nehezebb lesz, ezért sietni kell. Amikor már úgy -ahogy megszokták egymást, a kutya kapott enni bennt, addig õ a kajával foglalkozott, és a cicát le lehetett tenni, látta hogy a kutya nem is bántja. Késõbb oda is mert menni, és együtt ettek. Nálunk ez volt az áttörés! Ja, és le van zárva a terasz a kutyáktól, ha a macska nem akarja hogy piszkálják, oda tud menni elõlük. Itthon van, a kutyák mégsem érik el. De egy idõ után megszokják egymást, csak sok csel, és sok türelem kell.

Mi sz elején bennt tartottuk a cicát, és a kutyák bejöhettek hozzá. Egyenként elõször, és a cica ölben volt. És sokszor ölben kivittük, megszagoltattuk -a cica fenekét is, az izgibb volt a kutyáknak. Közben mondtuk hogy fujj.... Ezt pár óránként. A cica fújt, a kutya mindenáron szaglászni akart. Mindkettõ... Amíg a cica kisebb, könnyebb, késõbb nehezebb lesz, ezért sietni kell. Amikor már úgy -ahogy megszokták egymást, a kutya kapott enni bennt, addig õ a kajával foglalkozott, és a cicát le lehetett tenni, látta hogy a kutya nem is bántja. Késõbb oda is mert menni, és együtt ettek. Nálunk ez volt az áttörés! Ja, és le van zárva a terasz a kutyáktól, ha a macska nem akarja hogy piszkálják, oda tud menni elõlük. Itthon van, a kutyák mégsem érik el. De egy idõ után megszokják egymást, csak sok csel, és sok türelem kell.

5, 5 hós babámat csak cicin tudom elaltatni. Mit tehetnék, hogy ne csak a cicimen aludjon el?

Napközben kb 1-2 órát ha alszik. Hiába teszem le, hiába fáradt, nem alszik, csak ny?gl?dik. Próbáltam már tele pocakkal, hogy lefekszem mellé a nagy ágyon, de úgy sem, csak emelgeti magát forog, gurul, rám nevet, mosolyog, aztán sírdogál, küszködik, mert nem bír aludni. A cicmen elalszik utána 2 perc alatt. Este van mikor egyedül elzsongja magát az ágyában, ha már nem jó sehol, se cici, se a karomban. Az ágyban egy kis fejforgatás, dünnyögés után elalszik. Van mikor nem. De napközben egyáltalán nem birom altatni, csak cicivel.

Legjobb válasz: Tudom, most itt mindenki meg fog vetni, de ha esetleg van cumija, megpróbálhatnád azt adni neki, mikor már merülne bele az álomba.

Tudom, most itt mindenki meg fog vetni, de ha esetleg van cumija, megpróbálhatnád azt adni neki, mikor már merülne bele az álomba.
Amikor dilis napja van a lányomnak, akkor én is a szájába szoktam rakni a culit, és elég gyakran álombacumizza magát, amikor fáradt.Van amikor már nem bírom, és berakom a kiságyba had nyekeregjen ott egy kicsit, és most is elaludt 10 perc után.Igazából õ sem tudta mi a baja. Meg ma próbáltuk ki elõször a hordozókendõt, és nagyon bejött neki.Kb 2 perc után úgy bealudt dokitól hazafelé, hogy csak na, pedig már idõszerû volt egy szopi.Igaz kell hozzá izomzat, meg egy kicsit megterheli a hátat.Nekem még a folyamatos hátsimi is bevált.
A kérdező hozzászólása: A cumival nem lehet becsapni, iszonyatosan sír, ha elveszem a cicimet, pedig csak dudlizza már. Hordozókendõ? Lehet ki kéne próbálni, de attól tartok úgy sose lesz el egyedül, és az sem lehet, hogy abban altassam. Köszi csajok. Várok még segítséget.
szia, Sajna megnyugtatni nem tudlak, hogy hamarosan elalszik majd cici nélkül is. Az én csajszim 10 hónapos és a mai napig cicivel alszik el. Van néha kivétel amikor már annyira teleeszi magát tejjel, hogy már cicin sem jó, akkor jön apa. Mivel van hely a mellkasán egy jó szunyára, egy kis ringatás, füles mackó éneklés és már alszik is. Irigyellek ám, hogy magától is elalszik! Az én bébim addig sírdogál, könyörgõ szemekkel, míg fel nem veszem aludni. Persze nem hagyom sírni azt én nem tudnám megtenni vele, hogy sírva aludjon el.

Kepzeljetek el ma reggel szulettek meg a cicam kolykei 5 cica van, az agyban folyt el a magzatvize. De amikor megszulte es jott az a gamat olyan darabok a kolykokkel es azt a cicam megette attol nem lesz beteg?

Leci valaszoljatok, elore is kocike.

Legjobb válasz: Ez teljesen természetes dolog. Ez a viselkedés még az evolúció során maradt meg a háziasított cicáknál és kutyáknál. A vadonban ugyanis pl. a vadmacska azért eszi meg a magzatburkot a köldökzsinórt és a méhlepényt mert a szülés után napokig nem hagyja el a kicsinyeit, és így gyûjt elég erõt ahhoz, hogy kibírjon 4-5 napot éhezés nélkül, úgy, hogy ne apadjon el a teje. Arról nem is beszélve, hogy a méhlepény tele van olyan hormonnal, ami a bõséges anyatejtermelõdést elõsegíti. Szóval ez teljesen természetes dolog, nem kell aggódni.

Ez teljesen természetes dolog. Ez a viselkedés még az evolúció során maradt meg a háziasított cicáknál és kutyáknál. A vadonban ugyanis pl. a vadmacska azért eszi meg a magzatburkot a köldökzsinórt és a méhlepényt mert a szülés után napokig nem hagyja el a kicsinyeit, és így gyûjt elég erõt ahhoz, hogy kibírjon 4-5 napot éhezés nélkül, úgy, hogy ne apadjon el a teje. Arról nem is beszélve, hogy a méhlepény tele van olyan hormonnal, ami a bõséges anyatejtermelõdést elõsegíti. Szóval ez teljesen természetes dolog, nem kell aggódni.
Semmi baja nem lesz! A kutyák is megeszik!=)
Ez normális, elvileg minden macskának meg kéne ennie (úgy tudom...)
Nem semmi baja nem lesz tõle ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: Kocike mindenkinek aki valaszt kuldott, megnyugodtam.Csak tudjatok ez az elso cicam aki ithon megszul vagyis a sajat cicaam szuljon es nagyon orulok.Ha latnatok milyen edik.

Kislányom 5 napos, két napja folyto elalszik a cicin, nem lehet felkelteni. Kénytelen vagyok lefejni a tejet és cumibol adni neki. hogy tudnám szopira ösztönözni?

órákig eltart a szopizás mert eszik 5 percet és fél ora mulva ismét eszik éjjel is cumisüvegb?l megiszik sokat. mit csináljak szeretném szoptatni, fája cicim de sirva is szoptatom.segitsetek

Legjobb válasz: Az én kislányom is ilyen volt. Besárgult? Mert olyankor aluszékonnyabbak, és lusták dolgozni a kajáért. Én is sokat ültem és szoptatam, de bízz magadba és a babádban, kialakul, fog szopikázni, még nagyon pici és nagy munka kiszopizni a tejcsit. Én huzikáltam kicsit fülét mikor láttam hogy elalszik, ahogy megébredt cicire tettem, én is fejtem, de azt nem adtam oda, hanem mindig csak cici, a mit lefejtem, beraktam a hûtõbe, 3 napot lehet ott taratani, az elõzõ ami a hûtõbe volt lefagyasztottam, majd mikor eszik jó lesz hozzá kavarni. Szerintem próbáld inkább cicire tenni mindig és nem üvegbõl. Kis kitartás, és visszaszokik a cicire, csak add mindig azt. De vigyázz a fagyasztásra, bármibe is teszed, legálább három zacskóba tedd utána egyenként lezárva, mert átveszi a hûtõízt és kitolja. Én így jártam. Sok erõt nektek, és csak ügyesen.:)))

Az én kislányom is ilyen volt. Besárgult? Mert olyankor aluszékonnyabbak, és lusták dolgozni a kajáért. Én is sokat ültem és szoptatam, de bízz magadba és a babádban, kialakul, fog szopikázni, még nagyon pici és nagy munka kiszopizni a tejcsit. Én huzikáltam kicsit fülét mikor láttam hogy elalszik, ahogy megébredt cicire tettem, én is fejtem, de azt nem adtam oda, hanem mindig csak cici, a mit lefejtem, beraktam a hûtõbe, 3 napot lehet ott taratani, az elõzõ ami a hûtõbe volt lefagyasztottam, majd mikor eszik jó lesz hozzá kavarni. Szerintem próbáld inkább cicire tenni mindig és nem üvegbõl. Kis kitartás, és visszaszokik a cicire, csak add mindig azt. De vigyázz a fagyasztásra, bármibe is teszed, legálább három zacskóba tedd utána egyenként lezárva, mert átveszi a hûtõízt és kitolja. Én így jártam. Sok erõt nektek, és csak ügyesen.:) ))
Nem sárgult be a baba? Ezt úgy tudod megnézni, hogy kicsit sárgább a bõre, s a szemfehérje is sárgább. Ha besárgult, akkor hajlamosabb, hogy többet alszik, ilyenkor nógatni kell az evésre. Persze szoptatni kell minden áron, mert úgy gyógyul ki a sárgaságból. Nagyon jól teszed, hogy lefejed a tejet, de én a helyedben azt semmiképpen sem adnám neki oda, mert le fog szokni a cicirõl. A cumisüvegbõl munka nélkül folyik neki a tej, a mellbõl kiszívja, szerintem csak szoptasd, maradék tejet lefejed, s lefagyasztod! Ha szerinted is besárgult a baba, érdemes gyermekorvossal beszélni!
4-5 órákat is aludt az én kicsim de van ugy hogy elejinte 5 percenként esznek kitartást majd alakul...
Az én kisbabám besárgult õ is ezt csinálta szinte mindig elaludt evés közben piszgálgasd az állát, hogy felébredjen így tudod majd ösztönözni a szopizásra:) Nekem is sok gondom volt ezzel nagyon fájt már a mellbimbóm de aztán ez fél hónap alatt kialakult kiment belõle a sárgaság és ez rögtön el is múlt.Csak kitartás és keltegesd a kismanót:) 2 hónapos baba anyukája
A kérdező hozzászólása: nem nem sárgult be, most volt itt a gyerekorvos. minden rendben, azt mondta napi hat kajálást kikell birnia, de hogy ha folyton elalszik a cicin?
Nekem is folyton elaludt rajta. Mondták, hogy piszkáljam a száját, tarkóját, állát, fülét, húzzam meg kicsit a pajeszát. Na hát az én drágámmal csinálhattam bár mit, nagyon ritkán reagált rá. Eleinte volt hogy egy óránként evett, mert elaludt hamar, de volt, hogy 4 óránként. Aztán nagyon szépen beállt. Én csak akkor adtam neki cumisüvegbõl, ha orvoshoz kellett mennem és apa maradt vele. Nekem az is bevált, hogy többször büfiztettem, és akkor felébredt, és vissza tudtam tenni, és a hasa se fájt annyira.

Kisfiam 6, 5 hónapos. Kb.1, 5 hónapja 5-6x felkel az éjszaka, csak úgy alszik vissza, ha a cicin van egy kicsit, és ilyenkor már nem tudom visszatenni a kiságyba. Mit tegyek?

Valószín?leg jön a foga is, azért kel többet. Meg állandóan forgolódik.. Nem csoda, hogy felébred.

Legjobb válasz: Fogzás lehet az egyik oka a sok ébredésnek. Másik meg a mozgásfejlõdés. Ilyenkor éjszaka gyakorolnak a kis izmai, és egy-egy ilyen nagyobb mozgásra felébredhetnek. Mi másfél-két hónapig óránként keltünk éjszaka. Amint fel tudott állni, elmúlt. Állítólag az "idegesíti" õket, hogy még nem tudnak felállni! A harmadik ok a szeparációs szorongás, valószínû emiatt nem akar továbbra nélküled maradni a kiságyban. Ha titeket nem zavar vegyétek magatok mellé a nagyágyba. Akkor talán megnyugszik, hogy mellette vagy és nem riad fel annyiszor. Meg így könnyebb cicire is tenni, nem kel felkelned és odamenni a kiságyhoz, hanem minden egyhelyen van:) Kitartás, el fog múlni! Ja és ha magatok közé veszitek akkor ne félj, hogy hozzászokik, mert ha abbamarad a gyakori kelés, akkor ezt is el fogja hagyni!

Fogzás lehet az egyik oka a sok ébredésnek. Másik meg a mozgásfejlõdés. Ilyenkor éjszaka gyakorolnak a kis izmai, és egy-egy ilyen nagyobb mozgásra felébredhetnek. Mi másfél-két hónapig óránként keltünk éjszaka. Amint fel tudott állni, elmúlt. Állítólag az "idegesíti" õket, hogy még nem tudnak felállni! A harmadik ok a szeparációs szorongás, valószínû emiatt nem akar továbbra nélküled maradni a kiságyban. Ha titeket nem zavar vegyétek magatok mellé a nagyágyba. Akkor talán megnyugszik, hogy mellette vagy és nem riad fel annyiszor. Meg így könnyebb cicire is tenni, nem kel felkelned és odamenni a kiságyhoz, hanem minden egyhelyen van:) Kitartás, el fog múlni! Ja és ha magatok közé veszitek akkor ne félj, hogy hozzászokik, mert ha abbamarad a gyakori kelés, akkor ezt is el fogja hagyni!

Dél óta elutasítja a cicit 7, 5 hós kisfiam. Eddig is fogzott én nem fognám arra, mégis milyen okok jöhetnek még szóba?

Tudomásom szerint nem ettem csíp?set, különlegeset, - bazsalikomos paradicsomleves volt ma az egyetlen f?szeres ételem. - a tejem is nagyon picike mennyiségben termel?dik már. Éppen jut fürdetés utánra meg reggelre .

Legjobb válasz: na elsö válaszoló, ezt nyugodttan megtarthattad volna magadnak!! gondolom más szórakozásod nincs ha ilyeneket irogatsz, kedves kérdezö, lehet hogy szopisztrájkja van ez elö fordul már ilyen idös korban, ami általában 2-3 napig tart, vagy lehet saját magát leválasztotta, sok féle oka lehet, az én kislányom 8,5 hónapos ö is fogzik még nincs egysem neki, de ugyan úgy szopizik, énis észre vettem hogy sajnos nálam is egyre kevesebb a tejem peddig sokáig akartam szoptatni, nyugodj meg afj neki tápszert ha mégsem fogadná el a "cicid" sok sikert

na elsö válaszoló, ezt nyugodttan megtarthattad volna magadnak!! gondolom más szórakozásod nincs ha ilyeneket irogatsz, kedves kérdezö, lehet hogy szopisztrájkja van ez elö fordul már ilyen idös korban, ami általában 2-3 napig tart, vagy lehet saját magát leválasztotta, sok féle oka lehet, az én kislányom 8, 5 hónapos ö is fogzik még nincs egysem neki, de ugyan úgy szopizik, énis észre vettem hogy sajnos nálam is egyre kevesebb a tejem peddig sokáig akartam szoptatni, nyugodj meg afj neki tápszert ha mégsem fogadná el a "cicid" sok sikert
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, második válaszoló. Az elsõt ignoráltam, jelentettem, h zavaró. Tápszert már nem adok, hiszen tulajdonképpen teljes az étrendje. A szopizás már csak alvás elõtt jár neki egy ideje :)
elsö vagyok, akkor ne eröltesd värj addig amig nem kérik, ha éhes lenne akkor úgyis evett volna, de azt nem értem írtad hogy csak este lefekvés elött kapja csak a szopit, a kérdésedben meg " dél óta" van, mindegy szerintem várd ki hogy mit akar a picurod, de szerencsés vagy nálunk hiába van ebéd uzsona neki ugyanúgy kell a cici peddig én is úgy szeretném hogy csak reggel meg este legyen, na majd egyszer sikerül. Légy türelmes és kitartás ;)!
szia, egy 7, 5 hósnak még szüksége lenne a cicire. valószínû h szopisztrájk van, ami azóta meg is oldódott, a fogzásnál ez elõfordul, de a szeparációs szorongás is kezdõdik.Éjjel nincs fent többször? Cumisüveg nem került elõ véletlen vagy a cumi?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!