Találatok a következő kifejezésre: A cicám 1 éves (54 db)

Most adtam a cicámnak féreghajtót mivel férges lett. Mikor fog hatni a gyógyszer? Ki fogja hányni vagy kakálni? És a cica 1 éves kan és ki van herélve

Legjobb válasz: ha hányná akkor már nagy baj lenne. Ki fogja kakilni. Eddig nem kapott? ha férgesés eddig nem kapott akkor egy kúrát kéne csinálni, attól függõen,hogy mennyire férges. És utána negyedévente adni újra.

ha hányná akkor már nagy baj lenne. Ki fogja kakilni. Eddig nem kapott? ha férgesés eddig nem kapott akkor egy kúrát kéne csinálni, attól függõen, hogy mennyire férges. És utána negyedévente adni újra.
Figyelj arra is, hogy ne léegyen bolhás. Attõl is férgesedhet.
A kérdező hozzászólása: Eddig nem kapott..fogadott cica. köszönöm a választ
Figyeld a székletét, ott találod az elpusztult férgeket. Két hét múlva újra adjál neki gyógyszert, mert az esetleges benne maradt peték kikelnek. Ha két hét múlva még mindig találnál, kérdezz meg egy orvost.
szia, én nem épp a kérdésedre válaszolok, hanem tõled kérdeznék :) hogyan sikerült beadnod a cicádnak a féreghajtó tabit? mert az enyém sehogyan sem akarja megenni, kavartam már tejbe, kajájába, de nem hajlandó rá! elõre is köszi a választ! :)
elõzõnek a macskának kinyitod a száját és a nyelvére hátra benyomod a tablettát. 2 másodperc alatt lenyelte. Ez a kavarõs, keverõs megoldás nem jó, nem fogod tudni, hog ymegette-e vagy nem. (és néha létfontosságú lehet, hogy egy gyógyszert bevegyen, tehát tanuld meg!)
én kérdeztem hogy kell beadni a tabit.. igen, erre én is gondoltam, csak tudod annyira félek, nehogy valamit rosszul csináljak, és megfulladjon..jajj.. de meg fogom tanulni, mert igazad van, néha tényleg létfontosságú lehet
A kérdező hozzászólása: Én úgy adtam be neki h kinyitottam száját beletettem a gyógyszert befogtam a száját és simogattam a nyakát egybõl lenyelte!Ajánlom mindenkinek, hogy simogassa a nyakát a cicának
Ügyes vagy, nekem is így sikerült :)

Ha a cicám 1 éves az emberéletévben számítva mennyi?

Legjobb válasz: A macsekok életében az elõ 9-nek számít, a második nyolcnak, az összes többi hétnek. Azt kívánom, sok legyen az "összes többi" :))

A macsekok életében az elõ 9-nek számít, a második nyolcnak, az összes többi hétnek. Azt kívánom, sok legyen az "összes többi" :) )
A kérdező hozzászólása: Köszi, és én is nagyon remélem:)
A kérdező hozzászólása: De most olvasom h valaki azt írta hogy az elsõ az 14 év a második 7 az összes töbnbi 5 :O:O Most akkor melyik az igaz?:O:S
Én egyszer egy állatorvosi rendelõben láttam ezt kiplakátolva, de sajnos elfelejtettem az értékeket. :( A második megoldás tûnik logikusnak, hogy az elsõ életév 14 emberi évnek felel meg, hiszen akkor már szülni is szokott a cica. 9 évesen az ember nem szülhet, tehát az elsõ évet kilencnek számolni szerintem nem helytálló.
itt a táblázat, feltöltöttem neked. http://img264.imageshack.us/img264/4963/macskaeletkorkc4.jpg ebbõl kiderül, hogy a macskád most olyan 15-16 éves lehet.
A cicák egy éves korukban 15-16 évesek

Hogyan tudnám összeszoktatni a kb 1 éves cicámat a most kapott 4 hetes cicával?

próbáltam a nagynak megmutatni a kicsit de nagyon fújt rá,utánna 1 helységbe tettem ?ket persze én is ott voltam h a nagy nehogy bántsa a kicsit,de a nagy elfordult,nem is nézett a kicsire,és fújtatott.

Legjobb válasz: Elõször is nagyon sajnálom a kiscicádat, hogy alig 4 hetes korában elvették a mamától! De lehet más oka is az elválasztásnak, ez igaz. Nagyon sok türelemmel meg lehet szoktatni, de szerintem semmiképp nem szabad erõszakolni, nekem ez a tapasztalatom. Van egy 4 éves cicám és 2 lánya, akik rendszeresen szülnek, és mindig nehéz az összeszoktatás velük. Általában úgy viselkedik a "nagyi cica", ahogy leírtad. Idõnként finoman meglegyintem a "Nagyi" fejét, ha ráfúj a kicsire, azzal a kijelentéssel, hogy: Mit csináltál?! De egyformán simogatom az egyiket és a másikat is, hogy lássa hozzánk tartozik. Egy biztos türelem kell hozzá.

Elõször is nagyon sajnálom a kiscicádat, hogy alig 4 hetes korában elvették a mamától! De lehet más oka is az elválasztásnak, ez igaz. Nagyon sok türelemmel meg lehet szoktatni, de szerintem semmiképp nem szabad erõszakolni, nekem ez a tapasztalatom. Van egy 4 éves cicám és 2 lánya, akik rendszeresen szülnek, és mindig nehéz az összeszoktatás velük. Általában úgy viselkedik a "nagyi cica", ahogy leírtad. Idõnként finoman meglegyintem a "Nagyi" fejét, ha ráfúj a kicsire, azzal a kijelentéssel, hogy: Mit csináltál?! De egyformán simogatom az egyiket és a másikat is, hogy lássa hozzánk tartozik. Egy biztos türelem kell hozzá.


Mit jelenthet az, hogy 11 hetes babám szájából többször is kiesik a cici 1-1 evés alkalmával?

(Akkor még nem lakott jól, mert már volt olyan is, hogy akkormég csak 1-2 perce evett. )

Legjobb válasz: Lányom szájából nem kiesik, hanem elfordítja a fejét, és kicuppan a cici, de utána megint bekapja. Elõször én is megilyedtem, de többen mondták, hogy csak játszik. Igazán nem éhes, csak a közelségedre vágyik, és jólesik nekia cici:-) (én szoktam neki hagyni néha, hogy játszon, cuclizzon)

Lányom szájából nem kiesik, hanem elfordítja a fejét, és kicuppan a cici, de utána megint bekapja. Elõször én is megilyedtem, de többen mondták, hogy csak játszik. Igazán nem éhes, csak a közelségedre vágyik, és jólesik nekia cici:-) (én szoktam neki hagyni néha, hogy játszon, cuclizzon)

Két perzsa cicát hogy lehet összeszoktatni ősszel a párzásig? 1 évesek de külön laknak. Múltkor mikor találkoztak csak fújtak meg verekedtek.

Legjobb válasz: Nekem van 1 fiu és 1 lány macskám, kb 3 hónapja találtuk a lányt szóval nem együtt nõttek fel, így õk is fújtak egymásra, verekedtek, aztán egyszer csak azt vettük észre, hogy a konyhában "csinálják a kiscicákat" :D most pedig, hogy vége ennek a párzási idõszaknak már megint verekednek és fújnak egymásra! Szóval szerintem a te macskáid is, ha nem szoknak össze a párzásig, semmi sincs veszve, mert arra a pár napra szét se tudod õket majd választani :)

Nekem van 1 fiu és 1 lány macskám, kb 3 hónapja találtuk a lányt szóval nem együtt nõttek fel, így õk is fújtak egymásra, verekedtek, aztán egyszer csak azt vettük észre, hogy a konyhában "csinálják a kiscicákat" :D most pedig, hogy vége ennek a párzási idõszaknak már megint verekednek és fújnak egymásra! Szóval szerintem a te macskáid is, ha nem szoknak össze a párzásig, semmi sincs veszve, mert arra a pár napra szét se tudod õket majd választani :)
nincs elég kidobott fajtatatiszta(!!) macska?? tudjuk, tudjkuk jó helyre kerülnek, de már csak egy is tovább szaporodik..
pontosan, az elsõ mondta jól! hiába fújnak egymásra, amikor a nõstény ivarzani fog, úgyis meg fog állni a kandúrnak, nem lesz ott semmi baj, ne aggódj!
Nem vagy tenyésztõ, hisz akkor nem egy ilyen oldalon érdeklõdnél nyilvánvaló dolgok felõl. Úgyhogy légyszíves ne is kezdj a szaporításba. Ha kiscicákat szeretnél, akkor egyrészt bármelyik bokorban találhatsz komplett cicacsaládokat garantáltan gazdátlanul vagy vegyél magadhoz menhelyi cicákat és neveld fel õket. Nekik tényleg kéne a segítség: http://www.netboard.hu/viewtopic.php?topic=18861
menhelyi cica! nekem is van 2. az egyiket ki akarták dobni. volt egy tesója , de az meg meghalt , mert a régi helyén ledöntötte a lábáról valami. el se vitték orvoshoz mikor mi megkaptuk és elvittük szegényt már késõ volt!De a testvére boldog nálunk pajkos kiscica lett. Nem végezte az utcán szerencsére ez a kislány. Õ a sima cica. A perzsa fiút kertvárosban rugdosta két hülyegyerek , olyan erõvel, hogy majd' leszakadt a lépe . Szerintem a menhely is tele van ilyen perzsa cicákkal. A kislány még jól járt, de ez a perzsa mikor hazhoztam kukaszagú volt és a szõre csimbókos. Ha hozzányultam megijedt, mert nem tudta milyen a simogatás. Azóta ha hazamegyek boldogan dorombol és akkora hordó hasa lett , mint egy ház (anyunak köszönhetõen). Ha meg egész családot akarsz... A menhelyen akad neked terhesen a házból kivert macska is. Gondolkodj el ezeken!!!

2 napja a cicám 1.5 éves "csattogtatja a fogait " nem tudom máshogy leirni mert tényleg ezt csinálja, amugy eszik jol van, lehet ez betegség jele? Mintha remegne a szája .

Legjobb válasz: Nem akkor csinálja, amikor madarakat néz pl. az ablakból? Mert ez normális jelenség, így készülnek a vadászatra.

Nem akkor csinálja, amikor madarakat néz pl. az ablakból? Mert ez normális jelenség, így készülnek a vadászatra.
A kérdező hozzászólása: Nem, 2 napja figyelem, ha behivom ( kinti macska ) és adok neki valami finomat akkor is csinálja, de nem tudom összekötni semmivel, mert elég sokszor látom, h csattogtat. Remélem nem valami epilepszia hülyeség alakul ki, valakinek van hasonló tapasztalata ?
1. válaszoló is lényegében hasonlót mondott, ha készül a vadászatra, akkor csattogtatja, Vadászatkor ha sikees élelem a jutalma, most csak figyelt téged és a kajáját(zsákmányát) és csattogtatta a fogait hogy , , ZSákmány, most elkapom, '' Te leraktad neki, a Zsákmány nem menekült el, Õ megeszi. Ez a vadászat:)
az én cicám akkor csinál ilyet, ha bogarat v. madarat lát.
Mi lett a cicával? Az enyém is ezt csinálja, holnap viszem dokihoz. Légyszi, válaszolj :S
Kedves utolsó! Neked mit mondott az orvos? Mert tegnap óta a mienk is tátog. És nem olyan, mint mikor vadászik. Inkább olyan, mintha magában beszélne. Kicsit ijesztõ...
Az enyém csak fogat váltott, 1 hét alatt túl lett rajta :)

Hogy is van ez a cici kenegetés? Nagyon cici fügö 1 éves babám akár 7-szer is cicizik és 1 pár cicizést jó lenne már elhagyni

szóval mivel kenyem be a cicit?kérlek ne itéljetek el

Legjobb válasz: Az enyémek egy éves korukig szoptak, és teljesen zökkenõmentesen le is álltak róla. Tejszínhabbal érdemes bekenni, csak akkor ne a gyerek használja. Az én férjem azóta sem tud leszokni róla......

Az enyémek egy éves korukig szoptak, és teljesen zökkenõmentesen le is álltak róla. Tejszínhabbal érdemes bekenni, csak akkor ne a gyerek használja. Az én férjem azóta sem tud leszokni róla......
Én is most akarom csökkenteni a szopik számát és az én babám még fiatalabb és az enyém is kábé ennyiszer kéri, úgyhogy nem ítéllek el. Az enyém is cicifüggõ. Az nem tudom, mivel kéne bekenni, de szerintem valami keserûvel, vagy valamivel, amit útál. De mondjuk ha bekened, akkor valszeg nem az lesz, hogy megszokja, hogy délben keserû a cici, tehát délben nem szopizok, viszont reggel szopizhatok, mert akkor nem keserû. Valószínû, akkor egész napra abba fogja hagyni, ha beválik.
Én nem kentem semmivel, szerintem ez nagyon drasztikus dolog és tényleg nem lehet úgy csinálni, hogy délben még van cici, aztán bekenem, aztán megint nem. Ha csak néhány szopit akarsz kiváltani, akkor marad a meggyõzés. Próbálj meg helyette tejet, kakaót adni. Nálunk ez vált be. Pl.: délutáni sétából mikor hazajöttünk, a fiamnak az elsõ dolga volt, hogy ahogy leültem, már jött és kérte a cicit. Így elkezdtük, hogy mikor hazaértünk, én egybõl adtam neki szívószálas kakaót, vagy tejet (cumisüvegbõl nem tudott inni). 1-2 hét alatt leszokott a "hazaérkezõ" cicirõl. Aztán ugyanígy a délelõttit is. Nekem a legnehezebb az volt, hogy õ cicin aludt el, na arról borzalom volt a leszoktatás, hetekig sírás, ordítás volt. Akkor nekem is megfordult a fejemben, hogy bekenem, de aztán csak megoldódott.
Szóval, hogy kapj választ a kérdésedre is, én már hallottam ecetrõl, hogy volt aki azzal kente be, illetve a sógornõm például mustárt tett rá. Viszont neki 2 éves múlt a fia, így már azért meg tudta vele értetni, hogy most "romlott a tejcsi" nem szopizhatsz, csak este elalváskor. Le is szokott neki szépen az éjszakai evésrõl. Én sem tudom elképzelni még a most 13 hós lányomról, hogy megértse, hogy most lehetne cicizni, de X idõben meg nem... Tehát mi cicizünk éjjel - nappal...:) Ja, és egy kismama mesélte, hogy neki például simán lenyalta az ecetet a cicifüggõ lánya és utána szopizott tovább...:)
a cicikenegetés csak akkor válik be, ha teljesen el akarod választani, mert különben nem fog sikerülni. éN ezt a módszert akkor alkalmaztam amikor már 20 hós volt.elmondtam neki, hogy megromlott a tejci, és már nem finom.elõtte bekentem citrommal és amikor meg akarta kostólni akkor szembesült is vele.így nagyon hamar le szokott.de te ezt még ne alakalmazd.
Nem kenném be semmivel. Lehet , ha nem kínálod meg akkor nem is hiányolná. Az én kislányom is még 8-9 hónaposan is akár 2 óránként is képes volt szopizni, egyszer úgy alakult, h a délelõtti séta pont evésre esett volna, ezért amikor hazaértünk a sétából, gondoltam adok neki joghurtot cici helyett, ezután mindig joghurtot kapott délelõtt és máris kimaradt egy evés. A délutáni alvásnál is nagyon egyszerûen ment az elválasztás, mert ebéd után már nem kapott cicit, így az is elmaradt. Szóval így szépen fokozatosan, persze itt hetek teltek el az egyes szopik elhagyása között, de sikerült elhagyni a napközbeni és éjszakai evéseket mostmár csak reggel és este cicizik. Soha nem gondoltam arra , h valamivel bekenjem. Amikor már végleg akarod leszoktatni, akkor is inkább meg kell vele beszélni, h nincs cici, de nem bekenni valamivel.
a 14:16-nak üzenem, hogy: a kislányom már majdnem 2 volt, és mondhattam én neki akármit nem érdekelte-csak kiabálta, hogy cicit akar és szó szerint tépte le rólam a ruhát. én is a kenegetés ellen voltam, -DE amikor már semmilyen módszer nem vált be, akkor folyamodtam ehez, és csak így tudtam egyiknapról a másikra leszoktani.
A kérdező hozzászólása: hát csajok nem kínálom hanem oda jön hozám és sírva tépi a ruhámat és az a baj h nem csak ithol hanem máshol is eskü h olyan hisztit kibír csapni a cicijárt h hú nem tom h fogom elvalasztani
Nem nagyon tudom elképzelni, hogy 1 évesnél bejön a kenegetés.Mindent vagy semmit.Vagy adod amennyit kér, vagy elválasztod teljesen.Az enyém 2 éves volt, mikor megelégeltem a sok nappali cicizést, elkezdtem mondani neki, hogy ha sokat szopizik , akkor megsavanyodik.Bekentem citrommal, elfogadta.Tudta ha csak elalváskor kéri, akkor helyrejön.

Szerintetek melyik a legjobb táplálék majdnem 1 éves hím cicáknak?

Szempontok: táp vagy konzerv esetleg tasakos kaja és hogy melyik márka a legideálisabb, és persze azért ne legyen csillagászati összeg

Legjobb válasz: Még az elsõhöz Szerintem a legideálisabb, ha a cica nagyrészt száraz tápot kap, és ez ki van egészítve kisebb mennyiségû nedves táppal. A szárazat kaphatja két etetésre bontva, vagy kint lehet elõtte egész nap, nedvesbõl pedig reggel és este (fél alutasakos eledel/etetés bõven elég, ha mellette szárazat is kap). Ha a cica elõtt egész nap kint van az eledel, annak az a hátránya, hogy több alkalommal rájár falatozni, és ez felgyorsítja a fogkõképzõdést és a fogak romlását, ezért inkább a napi kétszeri etetést javaslom, legyen kb. 20-30 percig a cica elõtt az étel, utána vedd el. Vagy ha egész nap elõtte van, akkor javasolom, hogy nézz utána fogkõképzõdést megelõzõ készítményeknek (ez lehet valamilyen paszta, amivel bekened a cica ínyét, de vannak különbözõ porok is, amelyeket az eleségre vagy az ivóvízbe kell szórni), esetleg meg lehet mosni a cica fogát, persze, csak ha hagyja :).

Még az elsõhöz Szerintem a legideálisabb, ha a cica nagyrészt száraz tápot kap, és ez ki van egészítve kisebb mennyiségû nedves táppal. A szárazat kaphatja két etetésre bontva, vagy kint lehet elõtte egész nap, nedvesbõl pedig reggel és este (fél alutasakos eledel/etetés bõven elég, ha mellette szárazat is kap). Ha a cica elõtt egész nap kint van az eledel, annak az a hátránya, hogy több alkalommal rájár falatozni, és ez felgyorsítja a fogkõképzõdést és a fogak romlását, ezért inkább a napi kétszeri etetést javaslom, legyen kb. 20-30 percig a cica elõtt az étel, utána vedd el. Vagy ha egész nap elõtte van, akkor javasolom, hogy nézz utána fogkõképzõdést megelõzõ készítményeknek (ez lehet valamilyen paszta, amivel bekened a cica ínyét, de vannak különbözõ porok is, amelyeket az eleségre vagy az ivóvízbe kell szórni), esetleg meg lehet mosni a cica fogát, persze, csak ha hagyja :) .
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a hasznos és gyors válaszokat! Ki fogom próbálni, így elsõre a Purina Cat Chow vagy a Bozita termékcsalád mellett döntök és a második válaszoló tanácsát is megfogadom.

1 éves a fiam, cici helyett tehén tejet hogy vezess be?

Bolti 2,8-ás tejet foraljam fel?

Legjobb válasz: Az 1 éves lányom anyatej helyett az 1+ -os tápszerre állt át. Most 2 éves, nemrég kezdtem el a tehéntejet bevezetni. 2,8-as tej, eddig felesben kapta vízzel higítva, mindenképp forralva. Ha nem akarsz tápozni, akkor a higított-forralt tej szerintem az elsõ lépés. Van aki szerint 1 év felett már nem kell forralni a tejet, de én inkább csinálom.

Az 1 éves lányom anyatej helyett az 1+ -os tápszerre állt át. Most 2 éves, nemrég kezdtem el a tehéntejet bevezetni. 2, 8-as tej, eddig felesben kapta vízzel higítva, mindenképp forralva. Ha nem akarsz tápozni, akkor a higított-forralt tej szerintem az elsõ lépés. Van aki szerint 1 év felett már nem kell forralni a tejet, de én inkább csinálom.

Mi tegyek, mivel enyhítsem a "nyomorát" az 1 éves, szobában tartott cicámnak, ha folyamatosan tüzel, de egyelőre nem szeretnék kiscicákat és az ivartalanítással is várnék?

Legjobb válasz: mindenki aki azt javasolta hogy kölyjei legyenek! attól még fog tüzeni, mert egyszer voltak kölykei!! különben is attól neki nem lesz jobb hogy voltak kiscicái! ugyan úgy fog tüzelni utána is! nagyon sok macska van a menhelyeken, utcán, állatkínzóknál, mért kell még több cicát a világra hozni?? rengeteg örökbefogadásra váró cica van, kölyök, is, semmi szükség még többre!!!! a kérdésre válaszolva az ivartalanítás a legjobb megoldás, de ha most volt mûtve várjatok egy kicsit, és utána azzonnal IVARTALANÍTÁS! ez egy rutin mûtétnek számít, másnap a cicád már teljesen jól lesz! és tovább is fog élni! nekünk is volt ivartalanított macskánk, 17 évig élt!!

mindenki aki azt javasolta hogy kölyjei legyenek! attól még fog tüzeni, mert egyszer voltak kölykei!! különben is attól neki nem lesz jobb hogy voltak kiscicái! ugyan úgy fog tüzelni utána is! nagyon sok macska van a menhelyeken, utcán, állatkínzóknál, mért kell még több cicát a világra hozni?? rengeteg örökbefogadásra váró cica van, kölyök, is, semmi szükség még többre!!!! a kérdésre válaszolva az ivartalanítás a legjobb megoldás, de ha most volt mûtve várjatok egy kicsit, és utána azzonnal IVARTALANÍTÁS! ez egy rutin mûtétnek számít, másnap a cicád már teljesen jól lesz! és tovább is fog élni! nekünk is volt ivartalanított macskánk, 17 évig élt!!
Nem kell várnod az ivartalanítással, éppen idõben van. A mûtét teljesen humánus, 1 nap alatt helyre jön a cicád, és többé nem szenved a tüzelés miatt!
Nem érdemes várni az ivartalanítással, mert addig folyamatosan tüzelni fog, amíg be nem pároztatjátok. Ezek a szerek, mint az injekció meg a tabletta(amit hetente kell adni neki) mind hormonális készítmények, nem ér annyit az egész, ameniyt "nyersz" esetleg a kölykökkel.
Nézd végig, a macskákkal is ez a helyzet: http://www.youtube.com/watch?v=WwJXYLpWTAc
ÚRISTEN!!!!!! HOGY JÖN EZ IDE???? Te állatkínzásról készült videót küldtél, a kérdezõ pedig a tüzelõ macska mûtétjérõl érdeklõdött, mert SZERETI a cicáját!!!!!! Teljesen felháborodtam!!!!!!
Csak 1x akarok kölyköket! Abból az alomból legyen a 6 ból 3 nõsény , azoknak is ha csak 1x akarnk majd , vagy sz.rják le hogy ellik vagy nem , és így tovább , és így tovább! 1 év alatt kb. 50 Macska fog születni mert te 1x akartál ! Gyökér !
Én voltam az, aki felháborodott a videó miatt! Én is az ivartalanítás mellett vagyok, az én cicám is ivartalanítva van, de nekem nem volt válasz ez a videó a kérdésre. Azért nem minden ember ilyen szadista szemétláda, mint a filmen láttuk, miért kell rögtön ilyen szörnyû dolgokra gondolni? Minden állatot nem lehet ivartalanítani, csak azért, hogy ilyen mocskok ne tegyenek kárt bennük! Erre nem ez a megoldás, hanem nagyon-nagyon szigorúan büntetni az ilyen "embereket"!!! De a kérdés nem erre a témakörre irányult. Csak ennyit akartam még hozzátenni.
A kérdező hozzászólása: Ne haragudj, de te figyeltél mit írtam? Egyszer! Ismétlem egyszer szeretném, ha kölykei lennének. És nem tudom azt olvastad-e, hogy CSAK akkor, ha megfelelõ gazdikat találok nekik az ismerõseim között, csak olyan helyre adnám, ahol tudom, hogy jó a soruk. Azt hiszem kellõen felelõs gazdi vagyok, úgyhogy kikérem magamnak az elõzõekben írtakat és megköszönném, ha rám bíznád a döntést, nálam állatnak még rossz sora nem volt! Máskor légyszi megalapozott ismeretek alapján alkoss ilyen kemény véleményt!
Vidd el állatorvoshoz, van lehetõség, hogy injekciót kapjon, és ezt 3 havonta kell ismételni. Ha kiscicákat akarsz, nem adatsz neki többet, és visszaáll az eredeti helyzet. Van némi kockázata, az állatorvos majd tájékoztat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Szóval ha a fogamzásgátlással egy idõre csökkenthetem a "tüneteket", megpróbálom, mert tényleg sajnálatraméltó így a viselkedése. Az ivartalanítással pedig csak azért szeretnék várni, mert õsszel volt egy nagy, feltárással járó mûtétje és még se õ, se én nem hevertük ki :( Plusz egy alkalmas idõben, ha helyet is találok nekik, szeretném, ha egyszer az életében lehetnének kiscicái.
Szia. Akár én is írhattam volna a kérdést, csak az én cicám 2, 5 éves.Idén tavasszal szeretnénk kölykeztetni, mi is kipróbáltunk mindent, amit lehetett, de miután 2008 szeptembere és novembere között 8 hétbõl 5-öt tüzelt, mert nem kapott "tüzelésgátlót"(gyógyszert), mert nem akartam szennyezni hormonokkal, kénytelenek voltunk adni neki, megkapta az elsõ 4 darabot, azóta nem kap, és nem is kürrög.Menj el az állatorvoshoz, és kérj tõle hormongyógyszert, õ majd elmondja, hogyan kell szednie.DE egyre figyelj, ezt hosszú távon nem alkalmazhatod, maximum 3 hónapig, mert méhdaganatot okozhat neki.Tehát két lehetõséged van: 1.Három hónap után vagy lekölykezteted, vagy miskároltatod. 2.Tûröd a kürrögését, de ezt szörnyû még nézni is. Üdv
utolsónál a pont... de szóta gondolom megvolt az ellés :-(


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!