Találatok a következő kifejezésre: A cicám 1 (217 db)

Mit jelenthet az, hogy 11 hetes babám szájából többször is kiesik a cici 1-1 evés alkalmával?

(Akkor még nem lakott jól, mert már volt olyan is, hogy akkormég csak 1-2 perce evett. )

Legjobb válasz: Lányom szájából nem kiesik, hanem elfordítja a fejét, és kicuppan a cici, de utána megint bekapja. Elõször én is megilyedtem, de többen mondták, hogy csak játszik. Igazán nem éhes, csak a közelségedre vágyik, és jólesik nekia cici:-) (én szoktam neki hagyni néha, hogy játszon, cuclizzon)

Lányom szájából nem kiesik, hanem elfordítja a fejét, és kicuppan a cici, de utána megint bekapja. Elõször én is megilyedtem, de többen mondták, hogy csak játszik. Igazán nem éhes, csak a közelségedre vágyik, és jólesik nekia cici:-) (én szoktam neki hagyni néha, hogy játszon, cuclizzon)

Hogyan kell a Cicaneveldén a cicát 1 hét előtt kivenni a panzióból?

Véletlenül beirattam a cicámat és nem tudom hogyan kell kivenni.... Köszi hogy segitetek :)

Legjobb válasz: De, van egy módszer, ahogyan kiveheted. ^.^ A Panzióban jobbklikkelsz a cica nevére, és a "link megnyitása új lapon" gomb segítségével kiveheted a cicádat az egy hét lejárta elõtt.

De, van egy módszer, ahogyan kiveheted. ^.^ A Panzióban jobbklikkelsz a cica nevére, és a "link megnyitása új lapon" gomb segítségével kiveheted a cicádat az egy hét lejárta elõtt.
Szia! Sehogy.Meg kell várnod az 1 hetet.
A kérdező hozzászólása: Köszii hogy segitettél...:)

Eltűnt a cicám, 1 hete nem jött haza! Lehetséges, hogy elpusztult szegény, vagy van még rá esély, hogy viszontlátom szerintetek?

Többször megesett már, h napokig nem jött el?, kan macska, így nem volt meglep?, de mostmár kezdek aggódni!!! :(

Legjobb válasz: Az egyik ismerõsöm cicája egy fél évig el volt tûnve és egy pár héttel ezelõtt hazaállított. Volt nagy öröm. Egy kandúr sokszor elcsavarog és ilyenkor bármi történhet vele(autó, másik macskával való verekedés). Ha hazajönne a cica, akkor ajánlom az ivartalanítását és akkor nem kell aggódnod, hogy vajon most hazajön-e vagy sem és ezzel a kóbor cicák számát is kis mértékben csökkentenéd. Nem beszélve arról, hogy nem fog verekedésekbõl származó sebektõl vérezve elpusztulni, a kandúrok nagy része nem éli meg a 2 éves kort, ivartalanítsd!

Az egyik ismerõsöm cicája egy fél évig el volt tûnve és egy pár héttel ezelõtt hazaállított. Volt nagy öröm. Egy kandúr sokszor elcsavarog és ilyenkor bármi történhet vele(autó, másik macskával való verekedés). Ha hazajönne a cica, akkor ajánlom az ivartalanítását és akkor nem kell aggódnod, hogy vajon most hazajön-e vagy sem és ezzel a kóbor cicák számát is kis mértékben csökkentenéd. Nem beszélve arról, hogy nem fog verekedésekbõl származó sebektõl vérezve elpusztulni, a kandúrok nagy része nem éli meg a 2 éves kort, ivartalanítsd!
Hát, az õ esetében még arra is gondolhatsz, hogy valaki felkapta, és elvitte, mert nem épp átlagos a szõre, különlegesebb a házimacskánál... Tudom, nem épp megnyugtató, de én is ezzel vigasztalom magam, mert az én cicám sem volt teljesen egyszerû, és lehet valaki ellopta magának, hogy aztán tejben-vajban fürössze. Vagy, "Az ember folyamatosan kiszolgálja, jó képet vág a legkisebb szeszélyéhez is, erre õ fogja magát, és faképnél hagyja, mert az utca végén talált egy helyet, ahol gyakrabban van hal."P. G. Wodehouse Azért, ha elõjön heréltessétek ki. Nem fog a bagzás miatt kóborolni, verekedni, kisebb a valószínûsége autó elütésnek betegség összeszedésének, kutya támadásnak stb..
1 hét még nem sok idõ szerintem, reméljük, hogy hazakerül majd. Az én cicám (most már nincs meg) is sokáig volt távol, annyira, hogy kaptam is egy másik cicát(õ a jelenlegi macskám), erre miután megkaptam, a másik hazajött. Nagyon meglepõdtem :) 17/L
A mi kandúr cicónk is kb 3 hétig távol volt, teljesen el voltunk kenõdve, meg is sirattuk. Utána meg egyszer megjelent tiszta szalmásan.:) Szerintem van még esély rá.
A mi lány cicánk másfél hónap után jött haza.
ne ess kétségbe! nekünk egy nõstény! (ezt kiemelem) macskánk tûnt el 2 HÉTRE! és mikor már épp lemondtunk róla visszatért teljesen egészségesen:) bár igaz ez nyáron volt de nyugi! szívós állat a macska! ha még 2 héten belül nem jön... hát.... :( (esetleg mi lenne ha kis szórólapokat csinálnál a cica képérõl és írnál telefonszámot meg hogy elveszett és keresed?)
Jajj.Akkor most nagy az öröm.:) )) Reméltem én is hogy hazatalál.
A kérdező hozzászólása: sajnos még mindig nincs meg a kis drágám, és már egyre kevésbé reménykedek :'(
Nekem egyszer a hófehér perzsám leesett a 2. emeletrõl és 10 napig nem találtuk... de aztán meglett.. (már régen volt.)
na a cica?:(
A kérdező hozzászólása: sajna még mindig semmi hír róla! Sztem már keresztet vethetek rá :(
Még azért ne vess rá keresztet, nekem a 4 éves kanim elment junius közepén, és szeptemberbe jött haza ( utolag már ugy gondolok rá, hogy nyáriszünetet vett ki ) azért még reménkedj !! És ha meglenne ird meg !
Ne add fel a reményt!A kan macskák több hónapra is elcsavaroghatnak!A mienké is több hete tûnt el és még mindig nem jött elõ.
Az én cicám legalább 4 hónapig nem jött elõ 1 délután amikor jövök haza a suliból ott ül az ajtóban szóval neizgulj biztos elõkerül.
A kérdező hozzászólása: Ma reggel hazajött a cicám! Nincs összekoppanva, gyanítom, h valaki befogadta, és bent tartotta a házban, most meg kiszabadult valahogyan, és hazajött...
meg van a cicu?:(
Kepzeld, az en cicam ugyanigy nez ki, 2 eves kandur es kerek 1 honapra eltunt a nyaron. O is elkenyeztetett, biztos voltam benne, hogy ragaszkodik hozzam, de ha en nem talaltam volna meg, talan magatol haza se jott volna. Valaki elkezdte etetni... Van remeny, de setalgass a kornyeken es hivd!
aranyos a cicád:) amúgy mondom ragassz ki "Eltûnt Cica!" plakátokat a városba! hátha látta valaki õt! akár a képet is rányomtathatod!
A kérdező hozzászólása: ez a cica már elmúlt két éves! van még rajta kívül 4 cica itthon, de õ a legkedvesebb! Egy igaz elkényeztetett knadúr, aki mindig nagyon ragaszkodott hozzánk, ezért aggódom nagyon! a barátomtól kaptam! Talán ez a másik szempont :(
A kérdező hozzászólása: köszi a biztatást mindenkinek! Remélem hamar elõkerül egészségesen! Tuti agyonszeretgetem, ha egyszer hazajön :'(
A kérdező hozzászólása: http://kepfeltoltes.hu/091219/248543496K_p011_www.kepfeltolt.. Hát õ lenne az én cicám, akiért nagyon aggódok...
A kérdező hozzászólása: igazából tök átlagos házimacska az apja is anyja is... nemtom hogy sikerült ilyen szép hosszúszõrûre, de valóban nagyon mutatós cica, ezt meg kell hagyni
Nekem 1 hete tûnt el egy feketefehér lány cicám. Én sem tudom mi lehet és nagyon aggódok már. Kérdezgettem a szomszédokat, az utcában mindenkit, de nem látták. Te is nyomozz, hátha meg lesz.
Szia! elõször is szép cica!:) másodszor: szerintem még ne aggódj...nekem is van egy kandúr cicám, 2 éves, nemrég eltûnt 6 napra...igaz h kandúr de soha nem szokott elmászkálni...(tényleg sose...) ö egy vörös fehér perzsacica :) nagyon koszosan de hazajött:) szval szerintem ne aggódj egyenlõre... Még annyit h milyen környéken laksz? pl. sok autó jár?:s
A kérdező hozzászólása: vidéki kisvárosban lakok, egy pici, nyugis utcában, azt, h elütötték, azt kizárnám
Nagyon szép cicád van! Remélem, hogy csak elcsavargott. Egy nagyobb városban jóval több okod lenne az aggodalomra. Remélem megkerül.
lehetséges h befogták. bár nemhiszem mert visszatalálna hozzád. ha okos cica akkor nemüthettékel. deviszont lehet azértnemtalál haza mert ebben a hidegben megfagynak a szagok ami alapján visszatalálna hozzád szóval érdemesebb lenne kiplakátolnod ott ahol laksz.
de jóóóóó! :D :D :D örülök neki hogy megvan a cicu :)


A cicám 1 hete nem tud ráállni a jobb első lábára, még letenni sem meri. Lehet el van törve? Vagy meggyógyul magától?

Legjobb válasz: Nem tudod véletlenül, hogy mitõl lehet? Leesett valahonnan vagy ilyesmi? Nem biztos, hogy törés, lehet, hogy meghúzódott egy ínszalag, vagy "csak" valami zúzódás keletkezett. De nagyon esélyes, hogy törés. Ha a macsek ennyire kifejezi a fájdalmat, akkor az már nagyon fáj neki. A cicák csontjai elég gyorsan forrnak, ezért lehet, hogy meggyógyul magától, de rosszul forr össze, és azt egy életen át megsínyli. Tudom, hogy drága az állatorvos, de a cica érdekében jobban jársz. Ha törés, akkor mindenképpen be kell avatkozni, ha nem, akkor csak pihentetnie kell vagy felír rá valami krémet, esetleg rögzíti. Mától majdnem minden állatorvos rendel. Ügyeletet nem érdemes kihívni, mert az egy vagyon, de amint nyitva a rendelõ, gyorsan vidd el. Gyógyulást a cicusnak!

Mindenképpen vidd el orvoshoz! Ha nincsen semmi komoly baja, akkor nem fog sokba kerülni, de nyilván nem viccbõl nem használja azt a mancsát...
Nem tudod véletlenül, hogy mitõl lehet? Leesett valahonnan vagy ilyesmi? Nem biztos, hogy törés, lehet, hogy meghúzódott egy ínszalag, vagy "csak" valami zúzódás keletkezett. De nagyon esélyes, hogy törés. Ha a macsek ennyire kifejezi a fájdalmat, akkor az már nagyon fáj neki. A cicák csontjai elég gyorsan forrnak, ezért lehet, hogy meggyógyul magától, de rosszul forr össze, és azt egy életen át megsínyli. Tudom, hogy drága az állatorvos, de a cica érdekében jobban jársz. Ha törés, akkor mindenképpen be kell avatkozni, ha nem, akkor csak pihentetnie kell vagy felír rá valami krémet, esetleg rögzíti. Mától majdnem minden állatorvos rendel. Ügyeletet nem érdemes kihívni, mert az egy vagyon, de amint nyitva a rendelõ, gyorsan vidd el. Gyógyulást a cicusnak!
Elõzõ vagyok, még annyit, hogy amíg nem jut el orvoshoz, addig pihentesd minél többet, ha több cica van, akkor érdemes külön zárni. Ha az izmokat sokat használja, akkor nagyobb az esély a hibás összeforrásra.
Például úgy vedd rá, hogy mutasd meg neki ezt az oldalt vagy elég lesz az Állatvédelmi Törvényt is (interneten is elérhetõ). Abból kiderül, hogy saját állatot betegen, ellátatlanul tartani 1 hétig állatkínzásnak minõsül. Szerencsétlen állat szenved és ezt nézni nem szép dolog. Ezért állatvédõ feljelentheti õket. Nagyon szívesen segítek ebben, ha gondolod!
Ne itt kérdezd, hanem vidd el állatorvoshoz. Nem tudom miért olyan nehéz ez.
Akkor várj a csodára. Hátha segít...
Na, mit mondott az állatorvos?
A kérdező hozzászólása: Az a gond, hogy kinn van tartva, nem tarthatjuk bent a házban sokáig és egész nap csak jön-megy a környéken, nem hajlandó pihenni. :S Nem tudom hogy vihetném el állatorvoshoz, a szüleim nem nagyon törõdnek vele. :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a "segítséget"... ettõl máris jobban lett szegényke. :S
A kérdező hozzászólása: Egyrészt mert nem tudom, hogy ilyenkor, ünnepek között dolgoznak-e, másrészt 30km-en belül nincs állatorvos, harmadrészt feleslegesen nem szeretnék kiadni több10ezer Ft-ot, ha úgyis meggyógyul.
Minek tart az állatot aki nem törõdik vele? Remélem valami jóérzésû ember jól feljelent bennetek állatkínzásért!!! Bûncselekmény amit csináltok!!! Hiszen nem látjátok el a cicát!!!
A kérdező hozzászólása: Felhívtuk az állatorvost és azt mondta ha el van törve neki, meg lehetne mûteni 20-30 ezer Ft-ért, de 1 hónap alatt ugyanúgy összeforr neki.
Nem hiszem el, hogy ilyent mondott egy állatorvos! Vagy inkább ne lódoktort hívj fel. Most gondolj bele!!! Ha nincs a helyén a csont, akkor az rosszul fog összeforrni. Máshogy terhelõdnek az izületek. A cicáknál viszont nagyon nagy szerepe van az izületeknek, hiszen magasról ugrálnak le... Bár szerintem hiába magyarázom....

Most adtam a cicámnak féreghajtót mivel férges lett. Mikor fog hatni a gyógyszer? Ki fogja hányni vagy kakálni? És a cica 1 éves kan és ki van herélve

Legjobb válasz: ha hányná akkor már nagy baj lenne. Ki fogja kakilni. Eddig nem kapott? ha férgesés eddig nem kapott akkor egy kúrát kéne csinálni, attól függõen,hogy mennyire férges. És utána negyedévente adni újra.

ha hányná akkor már nagy baj lenne. Ki fogja kakilni. Eddig nem kapott? ha férgesés eddig nem kapott akkor egy kúrát kéne csinálni, attól függõen, hogy mennyire férges. És utána negyedévente adni újra.
Figyelj arra is, hogy ne léegyen bolhás. Attõl is férgesedhet.
A kérdező hozzászólása: Eddig nem kapott..fogadott cica. köszönöm a választ
Figyeld a székletét, ott találod az elpusztult férgeket. Két hét múlva újra adjál neki gyógyszert, mert az esetleges benne maradt peték kikelnek. Ha két hét múlva még mindig találnál, kérdezz meg egy orvost.
szia, én nem épp a kérdésedre válaszolok, hanem tõled kérdeznék :) hogyan sikerült beadnod a cicádnak a féreghajtó tabit? mert az enyém sehogyan sem akarja megenni, kavartam már tejbe, kajájába, de nem hajlandó rá! elõre is köszi a választ! :)
elõzõnek a macskának kinyitod a száját és a nyelvére hátra benyomod a tablettát. 2 másodperc alatt lenyelte. Ez a kavarõs, keverõs megoldás nem jó, nem fogod tudni, hog ymegette-e vagy nem. (és néha létfontosságú lehet, hogy egy gyógyszert bevegyen, tehát tanuld meg!)
én kérdeztem hogy kell beadni a tabit.. igen, erre én is gondoltam, csak tudod annyira félek, nehogy valamit rosszul csináljak, és megfulladjon..jajj.. de meg fogom tanulni, mert igazad van, néha tényleg létfontosságú lehet
A kérdező hozzászólása: Én úgy adtam be neki h kinyitottam száját beletettem a gyógyszert befogtam a száját és simogattam a nyakát egybõl lenyelte!Ajánlom mindenkinek, hogy simogassa a nyakát a cicának
Ügyes vagy, nekem is így sikerült :)

Lehetséges, hogy a sárgaságtól alszik el a cicin 1 hetes kisfiam?

orvos szerint, kicsit sárga, ezért aluszékonyabb. beleszív a cicibe párat és elalszik. van, hogy alig bírom felkelteni! normális dolog ez?

Legjobb válasz: szia! Nekem is sárga volt a kislányom, én egész nap a cicin lógattam. És vettem neki a gyógyszertárba homeopátiás bogyót sárgaság ellen. Pár csepp vízbe feloldod megitatod vele, és pár nap múlva lemegy róla. Azóta úgy szopik mintha fizetnének érte! És rengeteget szopik. Az a lényeg hogy sok folyadékot kapjon, és sokat cicizzen!!! Az a legjobb gyógyír! Üdv. egy 5 gyermekes anyuka

szia! Nekem is sárga volt a kislányom, én egész nap a cicin lógattam. És vettem neki a gyógyszertárba homeopátiás bogyót sárgaság ellen. Pár csepp vízbe feloldod megitatod vele, és pár nap múlva lemegy róla. Azóta úgy szopik mintha fizetnének érte! És rengeteget szopik. Az a lényeg hogy sok folyadékot kapjon, és sokat cicizzen!!! Az a legjobb gyógyír! Üdv. egy 5 gyermekes anyuka
az én fiam nem sárgult be de volt 1 szoba társam és a babája be sárgult de nem aludt többet mind szokót .az nem baj hogy aszik , sir????Ha nem sir akkor nincs baj Szoptas ahányszor kéri.Én akkor szoptattam mikor kérte és mai napig is.4 hósa fiam.
Szia! Én 3 hete szültem, az én kisfiam sárgult, sõt a születése után 4 napra inkubátorba is került, nem tudtam szoptatni. Akkor üvegbõl kapott és sajnos rá is szokott. Nagyon sokat szenvedtünk és szenvedünk még ma is a szopizással. Sajnos a sárgulós babák tényleg aluszékonyak, velem volt olyan, hogy hideg vizes kézzel simogattam az arcát és arra sem kelt fel. De nem kell izgulnod, ahogy megy le a sárgaság egyre éberebb lesz. A lényeg a kitartás:) 3 hetes anyuka
az elsõ vagyok .igen én sokat szoptattam folyton a cici lógot és azt mondták a H ba hogy azért nem sárgult be mert sokat szopizot .Kell a folyadék .
A kérdező hozzászólása: sosem adtam neki teát! milyet szoktak nekik ilyenkor adni? fejem a tejet szopik után, bár nem jön túl sok. azt is adhatom neki tea helyett? csak attól félek, ha rákap a cumisüvegre, akkor nem kell neki majd a cici!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen! próbálkozunk tovább! igazából nem fogyott sokat a kórházban, sõt már 1 hét alatt súlyosabb, mint amikor megszületett! de ez az alvás aggaszt. persze, éjjel nem mindig alszik, akkor épp fáj a hasa. sûrûn rakom cicire, de nem hiszem, hogy pár korty elég neki. bár, végülis ha nem fogy hanem szépen gyarapszik......jaj, ennyi fejtörést okoz egy kis manó:)
közrejátszhat. a rárgaság egy tünete az aluszékonyság is. nekik több folyadékra van szükségük, h helyreálljon a szinük. Itatod esetleg teával, vagy vízzel? azt szokták tanácsolni. Én kisfiam is mindig elalszik cicin, gondolj bele milyen fárasztó lehet egy ilyen pici babának. Mint ha neked kéne szívószállal enni egy fõzeléket! Ébresztgetni kell sajnos, kell neki a sok folyadék!! 11 hetes anyuka
Szia nekem babám ságra volt, s csak aludt aludt elész nap, fogyott is kórházban alig jöhettünk haza. De ha doki látta nincs nagy gond, adj neki minél több folyadékot, szopcsi, esetleg kis forralt v babavíz, h ürüljön belõle sárgaság...egy két hét s túll lesz rajta.
A kérdező hozzászólása: nem sír, csak ha fáj a pocakja. éjjel elég fárasztó, ha óránként felkel és addig nyöszörög, míg cicire nem rakom. beleszív párat és kezdhetem keltegetni. több kevesebb sikerrel.
A kérdező hozzászólása: szegényke, kitartás az utolsó válaszolónak! ezért sem akarom cumisüvegbõl etetni. nekünk még a kórházban sem szólt senki, h sárga lenne. amikor hazajöttünk, rá 3 napra jött a gyerekorvos és õ mondta mi a helyzet. most délután nagyon sokszor tettem cicire és azt hiszem többet evett, mint eddig. fel is keltettem már kétszer és nagyon szépen evett. remélem csak beindul a srác:)

Megbolondult a cicám? 1 hete szült, valami nincs rendben.

1 hete szült 3 kiscicát, abból az egyik elpusztult. Kinti cica, de behoztuk a kicsikkel, nehogy bajuk legyen. Pár napja elkezdett idegesen nyávogni, olyan, mintha nagyon akarna mondani valamit, de nem tudok mire gondolni. Kaja, víz, alom van rendesen, a maradék 2 kiscica egészséges... Tegnap hasmenése volt, már megnyugodtam, hogy csak ez volt a baj, az is ijesztõ volt, mert elterült a csempén és elkezdett lihegni mint egy kutya aztán hirtelen felpattant, elment másik helyre, aztán kakilt, és minden jó lett. Ma megint elkezdte, de ez valahogy más, ráadásul a kosarából elkezdte a cicákat átpakolni az ágyamra (ahol régebben rendszeresen velem aludt). Olyan érzésem van, mintha nem érezné magát biztonságban, pedig semmi veszély nem fenyegeti õket itt bent... Kellemes 20-21 fok van a házban, mindennel ellátom, mégis idegesen járkál fel-alá és közben próbál valamit a tudtomra adni de nem tudom, hogy mi az... A szülés rendben lezajlott, azóta sincs semmi rendellenesség. Csak ez a viselkedés. :S

Legjobb válasz: valószínûleg beteg, fájdalmai vannak, lehet, hogy babéziás... még véletlenül se vidd el állatorvoshoz, szerencsétlen már napok óta szenved

valószínûleg beteg, fájdalmai vannak, lehet, hogy babéziás... még véletlenül se vidd el állatorvoshoz, szerencsétlen már napok óta szenved
Lehet hogy csak szokatlannak véli az új helyet a kiscicákkal, ahova áthelyezted. Megfigyeltem, hogy a macska szereti önmaga eldönteni a helyet, ahol a kiscicáit neveli. Próbáld meg ideiglenesen visszatenni õket az eredeti helyre, és ha megszûnik ez a viselkedés akkor biztosan ez a probléma. Persze ettõl még található nekik biztonságos hely amit talán elfogad az anyjuk.
A kérdező hozzászólása: 1. válaszoló: Utánaolvastam, nem lehet babéziás, nem sötét a vizelete, nem volt egyáltalán lázas. Már felvettem a kapcsolatot az állatorvossal, csak szeretnék több véleményt hallani, ennyi. 2. válaszoló: Az a baj, hogy ahova lefialt az nyílt terepen van, és errefelé van kutya, kandúr, vaddisznó, meg ki tudja még mi. Most átraktam õket a nappaliba ahol többet vagyunk, most épp alszik a kiscicákkal. Köszi szépen a segítséget! :)
a hasmenés is lehet jele, nem feltétlenül van ilyenkor láz
Szerintem eszébe jutott, hogy el akarja költöztetni a kicsinyeit. Vannak ilyen költöztetõs típusú anyukacicák. Helyesen tetted, hogy bevitted õket, ha kint hagytad volna, lehet, hogy úgy elviszi, hogy többé meg sem találod õket. A hasmenés is lehetett az idegességtõl, de azért figyelgesd, és ha nem javul, akkor állatorvos.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! :)

Ha a cicám 1 éves az emberéletévben számítva mennyi?

Legjobb válasz: A macsekok életében az elõ 9-nek számít, a második nyolcnak, az összes többi hétnek. Azt kívánom, sok legyen az "összes többi" :))

A macsekok életében az elõ 9-nek számít, a második nyolcnak, az összes többi hétnek. Azt kívánom, sok legyen az "összes többi" :) )
A kérdező hozzászólása: Köszi, és én is nagyon remélem:)
A kérdező hozzászólása: De most olvasom h valaki azt írta hogy az elsõ az 14 év a második 7 az összes töbnbi 5 :O:O Most akkor melyik az igaz?:O:S
Én egyszer egy állatorvosi rendelõben láttam ezt kiplakátolva, de sajnos elfelejtettem az értékeket. :( A második megoldás tûnik logikusnak, hogy az elsõ életév 14 emberi évnek felel meg, hiszen akkor már szülni is szokott a cica. 9 évesen az ember nem szülhet, tehát az elsõ évet kilencnek számolni szerintem nem helytálló.
itt a táblázat, feltöltöttem neked. http://img264.imageshack.us/img264/4963/macskaeletkorkc4.jpg ebbõl kiderül, hogy a macskád most olyan 15-16 éves lehet.
A cicák egy éves korukban 15-16 évesek

2 napja a cicám 1.5 éves "csattogtatja a fogait " nem tudom máshogy leirni mert tényleg ezt csinálja, amugy eszik jol van, lehet ez betegség jele? Mintha remegne a szája .

Legjobb válasz: Nem akkor csinálja, amikor madarakat néz pl. az ablakból? Mert ez normális jelenség, így készülnek a vadászatra.

Nem akkor csinálja, amikor madarakat néz pl. az ablakból? Mert ez normális jelenség, így készülnek a vadászatra.
A kérdező hozzászólása: Nem, 2 napja figyelem, ha behivom ( kinti macska ) és adok neki valami finomat akkor is csinálja, de nem tudom összekötni semmivel, mert elég sokszor látom, h csattogtat. Remélem nem valami epilepszia hülyeség alakul ki, valakinek van hasonló tapasztalata ?
1. válaszoló is lényegében hasonlót mondott, ha készül a vadászatra, akkor csattogtatja, Vadászatkor ha sikees élelem a jutalma, most csak figyelt téged és a kajáját(zsákmányát) és csattogtatta a fogait hogy , , ZSákmány, most elkapom, '' Te leraktad neki, a Zsákmány nem menekült el, Õ megeszi. Ez a vadászat:)
az én cicám akkor csinál ilyet, ha bogarat v. madarat lát.
Mi lett a cicával? Az enyém is ezt csinálja, holnap viszem dokihoz. Légyszi, válaszolj :S
Kedves utolsó! Neked mit mondott az orvos? Mert tegnap óta a mienk is tátog. És nem olyan, mint mikor vadászik. Inkább olyan, mintha magában beszélne. Kicsit ijesztõ...
Az enyém csak fogat váltott, 1 hét alatt túl lett rajta :)

Miért nem fáj még a cicim? 1. Closti hónapom! 5 napom van a menziig!

Tegnap lett gyanús, hogy máskor ilyenkor már fájni szokott, most meg semmi.

Legjobb válasz: Nekem a Béres csepp szedésétõl maradt ki a mindenhavi cicifájás:-) Biztos valami javult a hormonainknál.Végül is ez pms tünet.

Nekem a Béres csepp szedésétõl maradt ki a mindenhavi cicifájás:-) Biztos valami javult a hormonainknál.Végül is ez pms tünet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!