Találatok a következő kifejezésre: A cicáknál olyan, hogy (2 db)

A cicáknál van olyan, hogy túl fiatalok arra, hogy felneveljék a kis cicájukat? És ha van akkor mennyi idős korig van ez?

Áprilisban lett egy éves és én nagyon féltem.

Legjobb válasz: Az állatvilágban ha eléri az ivarérett kort (azaz tud kisciákat szülni) akkor már fel is tudja nevelni, ha a körülmények (élelem, téli menedék) adottak. Természetesen az alma nem esik messze a fájától: egy falusi cica vadászni is megtanítja kölykeit, ugyanez egy panelben nem megy (azaz egy õshonos panelmacska rossz esélyekkel kezd, ha kikerül falura). Én inkább azért félteném, hogy te fel tudsz-e nevelni még egy halom macskát (azaz élelem és a többi)...

Az állatvilágban ha eléri az ivarérett kort (azaz tud kisciákat szülni) akkor már fel is tudja nevelni, ha a körülmények (élelem, téli menedék) adottak. Természetesen az alma nem esik messze a fájától: egy falusi cica vadászni is megtanítja kölykeit, ugyanez egy panelben nem megy (azaz egy õshonos panelmacska rossz esélyekkel kezd, ha kikerül falura). Én inkább azért félteném, hogy te fel tudsz-e nevelni még egy halom macskát (azaz élelem és a többi)...
Nekünk is volt olyan macskánk, hogy fiatalon lett kiscicája, feltudja nevelni, csak talán jobban bajlódik még megszületnek.
Általában a cicáknak nem okoz gondot hogy az elsõ szülést követõen felneveljék a kicsiket. Az én macsekom is alig volt 1 éves mikor lettek kiscicái, de nagyon szépen felnevlte õket. Én is úgyanúgy féltem mint te:-)))) Ne félj nem lesz gond.
a cicák nem gondatlanságból leszenk vemhesek, mint az emberek. nálunk is most ellett a cicus, pedig még nem volt egy éves, nagyon gondosan nevelgeti a cicákat, és valószínûleg hamarosan jön a következõ adag. ennek mondjuk annyira nem örülünk...

Cicám hátán olyan a szőr, mintha zsíros lenne. Nem tudtam, hogy cicáknál is van ilyen. Hogyan kezelhető?

Legjobb válasz: Ne félj nem zsíros a szõre! Az én cicámnak is olyan és csak egészségtõl fénylik a szõre!

Ne félj nem zsíros a szõre! Az én cicámnak is olyan és csak egészségtõl fénylik a szõre!
megfürdeted bammeg...
A kérdező hozzászólása: Ezen az oldalon mindig azt szajkózzák, hogy "ne fürdesd a macskád". Nomeg, ha megfürdetem, akkor a zsírtermelés csak fokozódik. Tehát hosszú távon az sem megoldás.
Ezen az oldalon sok mindent szajkóznak.
Lehet, hogy hülyeség, de a mi cicunk olyan nangyon nyalogatja magát, hogy olyan mintha zsíros lenne, de csak nedves. Nem biztos, hogy ez van vele is, nem láttam a cicut nem tudom. amúgy évente egyszer nem árt neki a fürdés. És az hogy fürdáés után mégjobban olyan, az lehet azért, mert utálja a sampont, és megpróbálja leszedni magáról.
én is azt szajkózom, hogy nem kell fürdetni! És hidd el, nem okoskodok, hanem a tapasztalataimat osztom meg azokkal, akik még tapasztalatlanok a cicaneveléssel kapcsolatban. Nálam a fényes és a zsíros hatás nem ugyanaz. Amennyiben a cicádnak nem szép a szõre, úgy valami gond van. Lehet az a táplálék miatt vagy betegség esetén.
Kandúrkámnak is ez volt a baja, õ hosszú szõrû és a farka tövénél állandóan zsíros volt a szõre. Tápot váltottunk és azóta elmúlt. Nem tudom, hogy a táp miatt, vagy amúgy is elmúlt volna. De elmúlt. Szerintem nem kell és nem is lehet ezt kezelni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!