Találatok a következő kifejezésre: A cicák almot (135 db)

Nõknél mellizom erõsítésével megváltozhat a cici alakja?

Legjobb válasz: Ha a mell alatt megerõsödik, nõ az izomzat, kicsit elõrébb tolhatja a cicit, amitõl néha még nagyobbnak is tûnhet. Ha arra gondolsz, hogy mellgyakorlat miatt cicibõl fogynál, nem, nincs zsírégetõ gyakorlat.

Ha a mell alatt megerõsödik, nõ az izomzat, kicsit elõrébb tolhatja a cicit, amitõl néha még nagyobbnak is tûnhet. Ha arra gondolsz, hogy mellgyakorlat miatt cicibõl fogynál, nem, nincs zsírégetõ gyakorlat.
Kicsit formásabb lesz.
A kérdező hozzászólása: Alakjára gondoltam, nem a méretére. Pl terhesség után sok nõnek ajánlják.
Az izmok a mell alatt helyezkednek el, így ha megnöveled õket, akkor kicsit elõrenyomja õket. De ha tudod növelni a mellizmaid, akkor kalória pluszban vagy, tehát valószínûleg változik a testzsír százalékod, és mivel a mell jórészt zsírszövet, ezért nagyobb testzsír%-nál valamennyivel lehet nagyobb. De mivel a mellet szalagok tartják, ezért sem a formáján, sem a lógáson nem segít a mellizom erõsítése.

Mennyi idős kortól lehet alomtálcát rakni a cicák alá?

Van 3 egy hónapos, árva kiscicám, mikor tehetek be hozzájuk alomtálcát? És hogy tanulják meg? Csak mert azt olvastam, hogy az anyjuktól tanulják meg. Ja és még valami: mikor és hogyan kezdik el maguktól nyalogatni a tejet?

Legjobb válasz: Már 4-5 hetesen meg tudják tanulni használni, ugyanekkor az önálló evést is. Az alomra szoktatás egyszerû, ha látod hogy készül üríteni (kapirgál, szaglászik a földön), megfogod és beleteszed az alomtálcába. Két-három ilyen után már magától tudni fogja. Tejre nincs szüksége, 3 hónaposan már ehet junior tápot.

Már 4-5 hetesen meg tudják tanulni használni, ugyanekkor az önálló evést is. Az alomra szoktatás egyszerû, ha látod hogy készül üríteni (kapirgál, szaglászik a földön), megfogod és beleteszed az alomtálcába. Két-három ilyen után már magától tudni fogja. Tejre nincs szüksége, 3 hónaposan már ehet junior tápot.
Mármint egy hónaposan.
3 hónapos = 12 hetes :O ?????? Nekem az 5 hetes kismacskám már simán eszik egyedül! :O
Nekem most van 4kiscicám 1hónaposak és már szépen esznek junior kajcsit meg már az almot is használják.Az alomhoz nem is kellet segíteni nekik tudták maguktól.Tegyél be alomtálcát tedd bele a cicát hagy szaglássza, ismerkedjen vele.
A kérdező hozzászólása: Már betettem nekik, de pár nap múlva az egyiknek véres volt az ürüléke, félek, hátha megette. Mióta kivettem, nincs baja. Most akkor betegyem?

Milyen időközönként kell cserélni a cica almát?

-takarítani, tisztítani természetesen naponta kétszer szoktam-

Legjobb válasz: Ha nem kijáró cicáról van szó, akkor vedd ki a használt almot, amikor meglátod, hogy volt benn. Ha nem vagy otthon, akkor amikor hazamész, megnézed van- e benne valami és kiszeded. Az egészet cserélni sztem elég hetente egyszer. Nálam télen, amikor sokat vannak bent a lakásban, ez bevált.

Ha nem kijáró cicáról van szó, akkor vedd ki a használt almot, amikor meglátod, hogy volt benn. Ha nem vagy otthon, akkor amikor hazamész, megnézed van- e benne valami és kiszeded. Az egészet cserélni sztem elég hetente egyszer. Nálam télen, amikor sokat vannak bent a lakásban, ez bevált.
A macskák nagyon finnyásak az alomra.Érdemes két tálcát rakni neki, mert az egyikbe pisil, a másikba kakil.Lehet látni, hogy mennyire szennyezett az alom.Heti 1-szer, 2-szer célszerü cserélni, mert ha ez nem történik meg idõben, akkor a cica nem az alomra, hanem a szõnyegre végzi a dolgát
teljességgel produktum függõ! az én cicám egyik héten többet, máskor kevesebbet pisilt. kakatakarítás, amint észreveszed! nem kötöm idõhöz, hanem mennyiséghez. ált. jav. egyébként hetente 1x. (lehet kevés)
Én esténként szoktam mielõtt bezárom.


Kismamik, nektek hol van a cica alom a lakásban?

Legjobb válasz: Szia! Nálunk kijár a kandúrkám az udvarra üríteni, de télen volt, hogy a bejárati ajtó mellett volt az alom. Szerintem nincs jelentõsége, ha tisztán van tartva az állat.

Szia! Nálunk kijár a kandúrkám az udvarra üríteni, de télen volt, hogy a bejárati ajtó mellett volt az alom. Szerintem nincs jelentõsége, ha tisztán van tartva az állat.
Fürdõszobában.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Rosszul csinálja az ismerős a cica alom dolgot?

3-4 naponta cseréli a teljes almot (nem szedi ki a cuccot belőle) addig benne van a nagy dolog meg a pisi és nagyon büdös van.Azt mondta a zárt alomtól nem lesz ez igaz?

Legjobb válasz: Persze, hogy rosszul csinálja. Na, de, ha neki nem büdös, akkor mi a gond?

Persze, hogy rosszul csinálja. Na, de, ha neki nem büdös, akkor mi a gond?
A kérdező hozzászólása: Neki is büdi de azt mondja nem tud mit tenni ez a macskával jár ha valaki tart.Nem érti meg, hogy nem jól csinálja azt mondta õ nem fog kakit szedegetni de az egészet sem cserélni naponta mert igy is drága az alom.Csak olyan kellemetlen olyan szagba menni hozzájuk:(
Az almot elèg cserélni heti egyszer, de az ürüléket mindig ki kel venni ahogy a macska végezte dolgát almos lapátal és akor nincs szaga. Így kéne csinálnia.
Attolis lehet büdös hogy mivel nem szedi ki az ürüléket és zárt az alom ezért az erös szagok miatt a macska már nem szereti használni az almot és máshová pisil.
Nagyban függ az alomtól az almos tálca méretétõl és a beletett mennyiségtõl is. Én is mindig kiszedem a nagy dolgot, mikor otthon vagyok, de volt mikor nem tudtam, mert nem voltam otthon. Volt olyan alom, amiben nem volt szaga semminek, sõt tök jó illat volt az egész házban, mert akkor illatosított almot vettem és mikor rá pisilt, akkor is az illat lett intenzívebb nem a szag. Sajna tényleg elég húzós az áruk, mert szerintem egy 5l-es vagy kilós lazán elfogy egy hét alatt. Én is próbáltam már olcsóbb árkategóriásat, de abban még a pisi is büdös volt, nem pisi szagú, hanem az alomnak lett fura szaga a nedvességtõl. A zárt almot nem tudom mennyire szeretik a cicák, azért az is lehet büdös, ha nem rendszeresen van tisztítva/cserélve, max. nem annyira tömény, mintha fedetlen lenne és úgy terjengene a szag. A mennyiség is számít, mert ha jó mély a tál és sok alom van benne, akkor eltemetõdik az ürülék is, teljesen befedi az alom és általában ezek szagmegkötõk. Mindenesetre ellehet érni a szagtalanságot, nem jár együtt a macskatartással... az kéne még.
Rosszul csinálja :D Naponta kéne kiszednie lapáttal és ha jó almot használ elég lenne havonta cserélni. 7 macskám van és nincs büdös alomszag a házban.Reggel este lapátolás. Ha nem szedi ki lehet a cica se fogja használni isz nagyon tiszta állatok és ahol büdi van és tele kakával oda nem is fog piszkítani.
A kérdező hozzászólása: Igen sajnos nem szedi ki ott van a napokig a nagy dolog benne.

Szülés előtt mindíg leszáll a poci? És az milyen? Hogy néz ki? Akkor tényleg be kell férnie a tenyérnek a cici alá?

Legjobb válasz: Nem mindig száll le, én úgy mentem be szülni, hogy semennyit sem ment lejjebb.

Nem mindig száll le, én úgy mentem be szülni, hogy semennyit sem ment lejjebb.
Én is úgy mentem szülni, hogy nem szállt be a pocim. Sõt szülni sem akartak emiatt leengedni a szülõszobára. Sok sikert a szüléshez!!!
Nekem sem ereszkedett le a pocim, szüléskor az orvosom segített az alkarjával úgy, hogy folyamatosan nyomta lefelé a hasamat.
nekem teljesen leszállt, és befért a tenyerem, szülés elõtti nap.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Kellemes babazást Nektek!

SOS! Mi lehet a cicámmal alig bír megállni a lábán?

Ma reggel vettem észre,tegnap semmi baja nem volt.Vacsorára kolbászt és szalonnab?rkét kapott.Volt vize is.Most reggel adtam neki megint vizet és majdnem megivott egy egész vajastálkányit.Ha leugrik valahonnan akkor utánna elesik stb

Legjobb válasz: ne várj délutánig, hanem vidd el most. Ha súlyos a helyzet, akkor ez a néhány óra az életébe is kerülhet

ne várj délutánig, hanem vidd el most. Ha súlyos a helyzet, akkor ez a néhány óra az életébe is kerülhet
A kérdező hozzászólása: Rosszabul van azóta sokkal, alig bír járni annyira remeg:( Voltunk állatorvosnál és nem mérgezés azt mondta de nem tudta pontosan megállapítani.Én nem értek hozzá de azért csak mondhatott volna valamit.Kapott infúziót és szurit úgyhogy remélem holnapra jobban lesz.
Majd írd meg, mit mondott az állatorvos.Remélem, jobban van már a cicád.
Azért iszik rengeteget, mert a szalonna enyhén szólva is marha sós...Ilyeneket nem is kéne kapnia.. A kolbász is túl fûszeres a macskának. Az, hogy nem tud lábra állni sok mindentõl lehet. Majd írd meg, hogy mit diagnosztizált az orvos.
Ne itass vele tejet, még az hiányzik, hogy a hasmenést kapjon!
A kérdező hozzászólása: most már megitta az egész tál vizet, ivott kb fél deci tejet de több már nincs itthon adhatok neki szójatejet is?
A kérdező hozzászólása: de akkor a salonnabõrkétõl nem lehet baja? mert nem szokott kapni csak megmaradt és apu nem akarta kidobni:S És az is baj hogy ilyen sokat iszik?
A kérdező hozzászólása: délután 3-tól rendel az orvos mit csináljak addig??
Minden perc számít!
Jajj szegény cica. :( Nincs a környéken másik állatorvos ahova el tudod vinni? :(

Nagyon sovány a cicám, alig eszik valamit, erőltetni kell, hogy egyen egy keveset. Beteg, vagy mi lehet a gond? Nagyon szeretem őt!

Legjobb válasz: hát szerinted ha nem eszik akkor mi lehet a gond, szerinted jól van ha nem eszik? azonnal vidd a dokihoz nehogy valami nagyobb baja legyen.. ha nem eszik az nem jó jel...

hát szerinted ha nem eszik akkor mi lehet a gond, szerinted jól van ha nem eszik? azonnal vidd a dokihoz nehogy valami nagyobb baja legyen.. ha nem eszik az nem jó jel...
A lehtöbb betegség tünetei közé tartozik az étvágytalanság. Mindenképpen vidd el az állatorvoshoz, mert mivel már le is fogyott, ezért biztos valami komolyabb baja van.

A hajam a cicim alá ér meg akarom növeszteni a derekamig de ricinus olajat a gyógyszertáron kívül hol lehet még kapni? és igaz hogy a szőrzetünk is gyorsabban nől tőle

Legjobb válasz: Gyógyszertáron kívül máshol nem, maximum webshopokban és nem, amennyiben nem kened rá a lábadra nem fog gyorsabban nõni tõle. Mielõtt megkérdeznéd: a hajadra kell tenni, ha megiszod, akkor a bélmozgásod lesz intenzívebb és gyorsabb, nem a hajad növekedése.

Gyógyszertáron kívül máshol nem, maximum webshopokban és nem, amennyiben nem kened rá a lábadra nem fog gyorsabban nõni tõle. Mielõtt megkérdeznéd: a hajadra kell tenni, ha megiszod, akkor a bélmozgásod lesz intenzívebb és gyorsabb, nem a hajad növekedése.
A ricinus olaj se hajat se szõrt nem növeszt, mivel nem egy génmódosító szer.

4 napos babám nem akar rákapni a cicire! Alig eszik és kicsit már sárga! Mit tegyek?

sziasztok! teljesen kétségbe vagyok esve! a kisbabám elég nagy súllyal született, nekem viszont csak a harmadik nap lett tejem, az is csak nagyon kevés (volt el?tte pár csepp el?tej, ami aztán kifehéredett, de semmi tejbelövellési "tünet" nem volt). két cicib?l fél óra fejéssel kb. 20 ml a produkció. A lányom els? éjjel kapott pici pótlást, másnap viszont nem adtak a csecsem?sök - végigüvöltötte az éjszakát. rá-rákapott a cicire, de mivel nem jött, kétségbeesetten sírt kimerülésig. azóta nem akar cicizni, üvölt bármilyen pózban akarom mellre tenni. már a bimbóvéd?t is kipróbáltam...cumisüvegb?l elfogadja amit lefejek, de az tényleg nagyon kevés! a véd?n? ma itt küzdött velünk egy órát, hasztalan.

Legjobb válasz: A védõnõd mit mondott egyébként? Úgy próbáltad, hogy fejed egy kicsit, hogy meginduljon és utána teszed a szájába? Az is baj lehet, hogy már ismeri a cumisüveget, mert a babák sajna hajlamosak rá, hogy ha ugyanazt kapját cicibõl és üvegbõl, akkor leszoknak a cicirõl. Minek strapálják magukat, ha ugyanazt kapják kevesebb erõfeszítéssel... :) Ajánlom neked az http://www.lll.hu/ oldalát, itt érdemben tudnak segíteni, kifejezetten a szoptatással foglalkoznak. Fel a fejjel, ha végképp nem sikerül szoptatnod, ne ess kétségbe, fejed amíg tudod és max. cumisüvegbõl fog enni. Ne bántsd magad!!!! Nyugalom és boldog babázást kívánok!!!!

A védõnõd mit mondott egyébként? Úgy próbáltad, hogy fejed egy kicsit, hogy meginduljon és utána teszed a szájába? Az is baj lehet, hogy már ismeri a cumisüveget, mert a babák sajna hajlamosak rá, hogy ha ugyanazt kapját cicibõl és üvegbõl, akkor leszoknak a cicirõl. Minek strapálják magukat, ha ugyanazt kapják kevesebb erõfeszítéssel... :) Ajánlom neked az http://www.lll.hu/ oldalát, itt érdemben tudnak segíteni, kifejezetten a szoptatással foglalkoznak. Fel a fejjel, ha végképp nem sikerül szoptatnod, ne ess kétségbe, fejed amíg tudod és max. cumisüvegbõl fog enni. Ne bántsd magad!!!! Nyugalom és boldog babázást kívánok!!!!
Milyen vak vagyok, már jó rég irtál, én meg csak most látom a dátumot.Remélem már megoldodott a dolog.
Nem tudom a laktoherb teát probáltad-e, nekem nagyon jot tett.Segiti a tejtermelést, valoszinü az a baj, hogy a tejcsi nem jön annyira mint a cumisüvegbõl, és nincs kedve a kicsinek dolgozni vele.Sok sikert!
Jól van, alakultok, minden jót és várjuk a jó híreket!!!
Szia! CSak szeretnék érdeklõdni, mi van Veletek? Tegnap óta sokszor eszembe jutottál! Szopizik már a Babód?
Szerintem se add még fel, nagyon az elején vagytok, még simán összejöhet bármi! :) Írtad, hogy bimbóvédõvel "becsaptad". Általában nem szokták javasolni a védõt, mert tényleg nehezebben jön vele a tejcsi és ez visszavetheti a tejtermelést, de a te esetedben lehet, hogy tényleg segíteni fog - ha csínnyán bánsz vele! Elképzelhetõ, hogy a babád azért se rajong a ciciért, mert az üvegbõl könnyebben jön és már kezdi megszokni a mûanyag-érzést a szájában. A bimbóvédõ mint mûanyag "cucli-imitátor" segíthet neki abban, hogy mégiscsak átszokjon az üvegrõl a cicire. De ha tartósan szükséges használni, akkor nagyon oda kell figyelned arra, hogy mindig jól kiürüljön a mell, nehogy tényleg visszaessen a termelés. Késõbb, amikor már kóstolgatni fogja a kezét, akkor elképzelhetõ, hogy el is tudjátok hagyni a védõt, mert megszokja a bõr-érzést is (nálunk is így volt).
Nekem egy 10 hetes kisfiam van! Mai napig szopizik, nagyon néha kap tápszert. Elejétõl fogva sárga volt szegénykém! Majdnem két hetesen 8 napot töltöttünk kórházban emiatt! A véreredménye még a hazajöttünkkor is elég rossz volt! Magas volt a bilirubinszintje! Vidéken lakunk, mivel még 8 hetesen is magas volt a bilirubinszintje ezért felvittük Pestre, ott megnyugtatott a doki, hogy szép lassan majd helyreáll, hiszen elég masszív kisgyerek! Azóta is magasabb a kelleténél, de szépen csökken! Ezt csak azért írtam le, hogy ne ijedj meg rögtön! Nézesd meg dokival és sokat fejjél, meg sokat igyál! Illetve csõrös pohárból add neki a tápszert és a tejcsit is! Így nem tudja megszokni a cumisüveget!
A kérdező hozzászólása: sziasztok! mindenkinek köszönöm a biztatást! tegnap - a tanácsokat megfogadva- próbálkoztam tovább. nem kellett a cici, így adtam a kevés lefejt tejcsit üvegbõl és kiegészítettem pici tápszerrel, ha még mindig éhes volt. az aluszékonysága csökkent, éjjel már magától ébredt enni, bár cicizni nem akart. hajnalban viszont szépen szopizott! délelõtt már megint küzdelem volt, de kicsit sikerült becsapni. adtam pár kortyot üvegbõl, majd bimbóvédõvel cicire raktam. sajna a végén még kellett tápszer, de remélem jó irányba haladunk. a szeme fehérjén látom, hogy csökken a sárgasága, de ma megnézi az orvosunk is. Köszönöm mindenkinek, majd még beszáolok, mire haladtunk!
Szia! Remélem sikerült egy kicsit megnyugodni. Elõttem már írták mi a megoldás: Azt a keveset amit lefejsz, add neki oda cumisüvegbõl, majd tedd rá a cicire. Ha eszik belõle oké, próbálkozzon csak, ha meg nem pótolj tápszerrel, nem dõl össze a világ. Ha máshogy nem megy, nincs a tápival semmi baj, de ne hagyd éhezni a kis drágát. Egyébként én az ellenkezõjével küzdök. Tejem van meg egy cicifüggõ kisfiam, akinek nem kell a cumisüveg (öklendezik tõle, ugyanúgy ahogy a cumitól), cicin alszik el, egyszerûen imádja, nem lehet róla "levakarni". :-) Így viszont eléggé korlátozva vagyok mindenben, már sokmindent és sokszor próbáltam, de semmi sikerrel. És ez így megy már lassan 3 hónapja... Döntsük el melyik a jobb... :-)
vidd dokihoz! a mi picink is 10 naposan kórházba került (fény alá), mert a védõnõ nem vette észre, h sárga. nekem meg mindig olyan volt, hiszen sárgán engedték ki (!) a kóházból. lehet, h még otthon megoldható.
Nyugi!!! Van olyan a kicsiknél hogy annyira bestresszelik meg felidegesítik magukat hogy hiába a cici a szájba, csakordít és ordít.Amikor lefejed azt megeszi cumiból?Mert akkor elõsször adj neki kicsit 10 ml-t kb cumiból, hogy megnyugodjon, aztán kínáld meg a melledel, ha nem kell akkor nyugtasd meg és tedd vissza.Érzi a feszültséget ezért nagyon fontos hogy megnyugodj.Ez nagyon nehéz ha sír a baba, de hidd el csak ezzel tudsz segíteni magatokon.Ha nem fogadja el a cumibólsem a tejcsit, akkor próbákozz tápszerrel, de mindíg kezd a melleddel az etetést.Nagyon szurkolok Nektek.Alszik valamennyit?Vagy egyfolytában enne?
Mindenképp keress meg egy szoptatási tanácsadót, lehetõleg még ma. http://www.ibclc.hu/elerhetoseg vagy http://www.lll.hu/telefon
Hasonló tapasztalatom van, de sajnos nem tudok segíteni. 3 hetes a lányom és cumisüvegbõl tápszert eszik. Ez lett a vége, ugyanúgy jártam mint te. Azzal a különbséggel, hogy nerkem csak 10 ml tej volt mindkét mellemben együttvéve, még 10 naposan is, pedig akkor a gyerek már 70 ml evett. Eleinte jól szopott( volna, ha lett volna mit), de kénytelen voltam pótlást adni, mivel õ is sárga volt és kis súllyal is született. Sokat aludt, soha nem sírt, hogy éhes lenne. Én meg azt hittem, hogy elég neki a tejem, aztán kölcsönöztünk mérleget és kiderült, hogy fél óra szopi után egy grammal se lett több a gyerek, szóval csak cumizott. Mostmár még cumizni se kell a mellem. Persze remélem te nem jársz így! Hátha tud valaki segíteni. De ha mégis így alakulna nem kell kétségbe esni. Nekem az elsõ gyerekem is tápszeren nõtt fel és makk egészséges.
nagyon bealszik a baba? szemén láttod h sárgul? mert akkor vidd dokihoz.. sajnos szoptatásban nem tudok segíteni, nekem is igy volt mint neked, de nekem 1 hét után el is ment a tejem...na már ha annak lehet nevezni a napi 20ml-t, bármit tettem nem jött tudom h most ezért sokan lefogják ugatni a fejem, de hapohárból adnád neki a tejed, vagy ha nincs egy kis tápszert?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, nagyon kedves vagy! igyekszem összeszedni magam... a védõnõm is tanácstalan. próbált segíteni így is úgy is. sehogy nem ment. a babám csak üvöltött. pedig akkor biztosan volt tejcsi a ciciben, mert tudtam fejni, csöpögtetni a szájába, de az se használt. ha valakinek van ötlete, vagy hasonló tapasztalata, kérem, írjon!
Az elsõ és legfontosabb, hogy ne idegeskedj! Próbálj picit fejni és akkor kínáld neki, amikor épp jön ki a tejci a cicibõl. Ha megérzi az ízt, akkor már dolgozni is fog érte. Sok boldogságot és gratulálok a babához!
A kérdező hozzászólása: sziasztok! sajnos a kislányom nem hajlandó szopni... idõnként "megtéved" és négynaponta egyszer cicizik, de akkor úgy, mintha sosem látott volna cumisüveget. nem értem egyszerûen :) még próbálkozom, de egyre kevesebb türelmem van a dologhoz... úgy tud sírni, mint akit cicivel akarnak megfojtani... a tejcsit így többnyire fejem, beszereztem egy elektromos kütyüt. sajnos a mennyiség nem túl nagy, de próbálom tartani a végsõkig. csalódott vagyok, de próbálom elterelni errõl a figyelmem, nem lehetek depressziós miatta... Köszönöm mindenkinek a segítséget! nagyon jó egészséget kívánok Nektek és a Babáitoknak! Nagyon jól esett a támogatásotok!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!