Találatok a következő kifejezésre: A bolti mitől (13 db)

Az előbb majdnem elájultam a boltban! Mitől lehetett?

Megszédültem, elsötétedett minden, meg kellett kapaszkodnom hogy ne essek össze. Igaz akkor még nem reggeliztem, de nem is szoktam csak 11 óra felé. Vérnyomásom is jó, 110/70, pulzus 100.

Legjobb válasz: Szia. Mivel babát vársz, fokozottan figyelned kell magadra. Nagyon meleg van, mint biztosan Te is tudod, hõségriadó. Az hogy nem reggelizel, a Te dolgod, de nem akkor ha babát vársz. Nem kell kolbászt hurkával reggelizni, de egy joghurtot, kefírt, vagy valamilyen gyümölcsöt reggel egyél. Emelett ne felejts el sok folyadékot inni, mert a vizveszteség okozhat rosszullétet, ájulást. Csak ha muszáj akkor menj bárhová is, mert ez a rohadt meleg normál esetben is megviseli az embereket, egy kismamát pedig mégjobban. Minden jót, és vigyázz magadra.

Szia. Mivel babát vársz, fokozottan figyelned kell magadra. Nagyon meleg van, mint biztosan Te is tudod, hõségriadó. Az hogy nem reggelizel, a Te dolgod, de nem akkor ha babát vársz. Nem kell kolbászt hurkával reggelizni, de egy joghurtot, kefírt, vagy valamilyen gyümölcsöt reggel egyél. Emelett ne felejts el sok folyadékot inni, mert a vizveszteség okozhat rosszullétet, ájulást. Csak ha muszáj akkor menj bárhová is, mert ez a rohadt meleg normál esetben is megviseli az embereket, egy kismamát pedig mégjobban. Minden jót, és vigyázz magadra.
szia ilyesmi nálam is elõ szokott fordulni.A vérnyomásod nem túl magas, inkább alacsony, szerintem egy kávét reggelente sok tejjel megihatsz, nekem is ezt mondta a védönö, Meg a meleg miatt is van, nagyon párás a levegõ is, inkább ha teheted pihenj.
Szia! Ez már velem is elõfordult. Én a postán és a gyógyszertárban lettem rosszul. Egyszerûen rosszul lettem attól a sok embertõl és úgy éreztem, hogy nincs elég levegõ. Mindig vigyél magaddal vízet meg valami kis kekszet, mert a vércukor szinted nagyon hamar leeshet. 37 hetes kismami
Valszeg a cukrod. Reggelizz! Én egy drasztikus diétát tartottam 2 éve, amikor is elájultam egy bolt kellõs közepén! Elég kínos volt, meg persze mki megijedt (én is). Az állapotodra és a melegre is tekintettel, ha megteheted, menj kora reggel boltba, amikor nincs forróság, tömeg! De csak a reggeli elfogyasztása után!

Mitől olyan nagy a bolti 1 kg-os kenyér? És miért lehet venni 200 Ft alatt? Itthon sütés kontra bolti kenyér.

Fordítva is feltehetném a kérdést, az én 1 kg-os kenyerem miért nincs akkora mint a bolti? Rosszul csinálok valamit? Másrészt ha a legolcsóbb lisztől csinálom sem jön ki annyiból, mint pl. az egyik nagyáruház 136 ft-os kenyere. Hogy is van ez?

Legjobb válasz: A bolti kenyérben vannak adalékanyagok valószínûleg, ami lazábbá teszi a tésztát. Hobbiból szoktam otthon kenyeret sütni, 87 éves dédimtõl tanultam, és õ azt mondta hogy ilyennek kell lennie.. "Sulykosabb" a tésztája, mint a boltié.

A bolti kenyérben vannak adalékanyagok valószínûleg, ami lazábbá teszi a tésztát. Hobbiból szoktam otthon kenyeret sütni, 87 éves dédimtõl tanultam, és õ azt mondta hogy ilyennek kell lennie.. "Sulykosabb" a tésztája, mint a boltié.
Én is szoktam csinálni, és a "házi" sokkal tömörebb, de az úgy jó. Nekem sem lesz soha akkora mint a bolti, azt tuti "felfújják" Én jobban szeretem a kicsi tömörebb házi kenyeret, csak ritkán van idõm pepecselni vele.
Persze hogy nagyobb a bolti, mint a tiéd otthon, hiszen fel van fújva mindennel. De az otthon sütött sokkal finomabb és mivel tömörebb a tésztája, ezért kevesebbel is jól fogsz lakni, szóval nem biztos, hogy olyan sokkal többe kerül.
Térfogatnövelõ szerekkel nyomják tele, azért olyan lyukason és levegõs a kenyér. Némelyiknek nincs is szinte belseje.
A bolti kenyér valószinüleg jobban megkel, mint a tied. Nem biztos, hoyg rosszul csinálod, de a kenyérsütés egész napos munka, nem pár óra. Másodszor a kenyérüzemek nem boltban veszik a lisztet, hanem nagyker áron és az sokkal kevesebb, mert egy csomó járulékos költséget nem tesznek rá.
A kérdező hozzászólása: Nem instant kenyereket csinálok, hanem hosszú kelésûeket, többször átgyúrósakat:) Én is malomtól veszem a lisztet, 100 ft alatt. Ráadásul ebbõl a lisztbõl csinálják itt a pékségek is. Mégsem tudok olyan kenyeret csinálni. Az enyém kicsi, tömör. A bolti nagy laza, lyukacsos.
A kérdező hozzászólása: Ebben igazad van, minap 200 ft-os kenyeret vettem, isteni puha volt, kb 4 szelettõl laktam jól. A saját kenyerembõl ha nagyon éhes vagyok akkor is elég 1, 5 szelet. Pedig a szeletek is kisebbek. Csak furcsa lett ez a dolog nekem, m azt hittem én rontok el valamit, mert magamtól tanulom ezeket , nincs elõttem sajnos semmi élõ példa.
Mindenféle adalékanyaggal telenyomják és olcsóbban veszik a lisztet, az otthoni nekem is kicsit tömörebb, de 3-4 napig lehet enni, míg a bolti másnap már ehetetlen.
Szerintem próbálj ki több receptet. Anyósom is szokott csinálni mostanában, ha gondolod próbáld ki . Én is kifogom mindenképp, mert nagyon finom lett neki :) Kenyérliszttel próbáld ki . Tenni bele egy fél élesztõt, 2 bögre kenyérliszkeverék (parasztkenyér) ' bögre langyos víz egy evõkanál olaj, só, összekeverni, 20 percig pihentetni .Addig a sütõt elõ kell melegíteni aztán tovább az elmondottak szerint lisztre borítani, egyszer meghajtogatni, jénai tálba tenni, ami az elõmelegítés közben felforrósodot , aztán be a sütõbe, 35 perc fedõ alatt , ezután kitenni a tálból a sütõrácsra és 20 percig még sütni. :)

Mitől van az, hogy a tehéntejre kicsapódik a boltira nem?

Legjobb válasz: Ebbõl is látszik hogy a bolti sajnos nem tej.

Ebbõl is látszik hogy a bolti sajnos nem tej.
A kérdező hozzászólása: de se a sajttól, sem a túrótól, sem a joghurttól, sem a vajtól és még sorolhatnám. Csak ha a tehéntejjel fõzök, akkor 2 napra rá piros lesz a feneke.
szerintem várj még vele néhány hetet. amúgy a boltiba szinte nincs is tej
Mi csapódik ki? És hová?
A bolti tejet nagyon módosítják már :( de ha megkóstolod is érzõdik a különbség a bolti tej, és az igazi tehéntej között. A sajt, túró, többi termék további eljárásokat igényelnek így csökkentik a mértékét az allergéneknek. Van egy ismerõsöm, kisfia jelenleg 6 éves, mai napig, ha igazi tehéntejet kap, kipattogzik tõle, a többitõl meg nem...
A kérdező hozzászólása: Igen, egyértelmûen érezhetõ a különbség. Egyébként nem kap csak tejet. reggel este tápszert kap. A tejet csak ételekben használom. Emellett kap több tejterméket is. Ami a legutóbb kicsapta a fenekét: rizskoch tehéntejbõl.
A kérdező hozzászólása: Szerinted ha babák kategóriába vagyunk, akkor kecskérõl v. tehénrõl beszélgetünk, amire kicsapódik? Hát tényleg az okos hülyéskedik......


Mitől van az, hogy az üveges banántól semmi baja a 11 hós lányomnak, de a bolti banántól kiütéses lesz az arca? Talán a magok miatt?

Nagyon szereti a banánt,de az üveges elég drága...Tippek esetleg?

Legjobb válasz: Nem tudom, de moost a bébiételgyártók biztos azt mondanák, hogy az bevizsgált minõség. Amit a zöldségesnél vagy a boltba veszel, az meg már ki tudja milyen zölden lett leszedve és érlelõgázban érett....

Nem tudom, de moost a bébiételgyártók biztos azt mondanák, hogy az bevizsgált minõség. Amit a zöldségesnél vagy a boltba veszel, az meg már ki tudja milyen zölden lett leszedve és érlelõgázban érett....
A kérdező hozzászólása: Akkor marad az üveges banán...lehet benne vmi-mármint a bevizsgálásban-mert az üvegestõl tényleg 1 pötty se jön ki rajta.Akkor ez itt a "reklám helye":) ?
pont most olvastam egy tájékoztatóban hogy bizony a magoktól van, mert az üvegesben nincsenek magaok, mert úgy kezelik a gyümölcsöket, hogy csak a gyümihús maradjon, ne kérdezd hogyan...Akkor marad az üveges sajnos
A kérdező hozzászólása: A banán közepében vannak fekete pöttyök-na sztem azok a magocskák.És a Hipp üvegesben nincs más, csak a banánpüré...ahoz szoktam pl.almát keverni neki.
A kérdező hozzászólása: Sajnos 2-3 falattól is kiütéses lesz.
Szerintem nem a banán miatt lesz kiütéses, hanem a vegyszer/érlelõgáz allergizál.
Bocsánat, hogy beleszólok, de tudtommal a banánnak 1 magja van, amit én sem szoktam megenni. Egyébként nem lehet attól, hogy az üveges banán tartalmaz valami mást is a banánon kivül? Esetleg igy nem jut akkora mennyiséghez, bár csak találgatok.
Esetleg még úgy megpróbálhatod, hogy nagyon alaposan megmosod a babánt mielõtt meghámozod, azán kettévágod és megpróbálod a magos részt kikaparni kiskanállal. számomra ez elég macerásnak hangzik, de nagyjából ez az ötletem támadt. Egy próbát ez még megér, a belsejét meg megeszed te, hogy ne menjen kárba. Ha így is kipattog akkor tényleg csak az üveges marad.
Hõkezelés és légmentes lelezárás.
Ha hõkezelik, azzal elpusztítanak benne minden baktériumot, amitõl megromolhatna. Ha légmentesen zárják le, akkor újabb baktérium nem juthat be, amitõl megromolhatna.
Így van: hõkezelés és légmentes lezárás. Ezért is csattan egy nagyot, amikor kinyitod. És emiatt van ráírva, hogy ha be tudod nyomni az üveg tetejét, akkor ne vedd meg, így azt nem árt ellenõrizni megvásárláskor.
Nem vagyok a bolti bébiételek híve, de a védelmükben hadd mondjam el :azt, h mit tartalmaz, nem orvosok bizonygatják, a tartósítószer igen gyorsan kimutatható egy élelmiszer-laborban.A valóban ellenõrzött bio-öko- és hasonló termékek-tehát az ELLENÕRZÖTTEK-tényleg azok, és nagyon komoly kritériumoknak kell megfelelniük.Ha egy bébiétel-gyártóról kiderülne, h tartósítószert tesz a bébiételbe-mert mint írtam, nagyon könnyen kimutatható-, az lehúzhatja a rolót. A felhasznált gyümölcsök, zöldségek esetleges hormontartalma nem a feldolgozás során kerül bele, hanem sajnos a termesztés során a földbõl, a felszívott vízzel.De ez a veszély minden gyümölcsnél, zöldségnél fennáll.:(
És az a sok finom friss zöldség és gyümölcs ki tudja, mivel lett permetezve ugyebár.... Lerágott csont a téma! A bébiételeket legalább ellenõrzik. De te megveszed a piacon/boltban/zöldségesnél az árut, és halvány lila gõzöd nem lesz róla, hogy honnan származik, ki termelte, aki termelte, az permetez-e, mikor, mivel, stb...
Légmrntesen zárják le õket, attól.
Így van, ahogy elõttem írták! Én az itthon készített lekvárokba, befõttekbe se teszek soha tartósítót, csak alaposan kigõzölöm, majd száraz dunsztba (párnák, takarók közé) teszem, ott hagyom kihûlni... évekig elállnak.
utolsó: szerinted te meg a vizzel mindent le tudsz mosni???
Ne haragudjatok meg de nagyon el vagytok tévedve ha azt hiszitek h a bébi kaják nem tartalmaznak tartositoszert, igenis tartalmaznak és már olyat is hallotam h az orvosok bebizonyitoták a nem tudom melyik országban a kislányok melle kezdet nõni tõle.Az én vélemenyem az h nem egeszseéges a gyerekek számára és csak az ad ilyet a gyerekének aki lusta otthon megfözni a friss zöldséget a gyerekének, meg annyi finom gyümölcs van amit többféle képpen el lehet készíteni...én az én babámnak biztos nem adnék.
Nem tudom a vizet ismered-e?
én is a cimkéknek hiszek, és azon nincs feltüntetve, hogy lenne bennük bármi tartósítószer. én adok a gyereknek mert: -finomak, -kényelmes is, mert én pl lusta vagyok minden nap fõzöcskézni (nem mindenki születik a háziasszonyok gyöngyének - sajnálom) -a mások által emlegetett bio zoldségek-gyömölcsökben sem hiszek annyira és szerintem költségesebb is lenne mindig olyanokat venni. Szóval, ha árakat nézek, szerintem kevesebbõl, vagy ugyanannyiból jönne ki a gyerek ennivalója, ha bébiételt eszik.
12:26, a számból vetted ki a szavakat! :)
12.19-es vagyok.Még annyit, h azt gondolom h mindkét tábornak igaza van.A bébiétel minõségétõl függ, h van e benne tartósítószer v nem, ill. a gyártótól h van e benne v sem.Azt gondolom h a neves cégek így :Nestlé, Univer?kecskeméti stb. márkájú ételekben nincs tartósító.Vannak azonban egyéb kevésbé ismertek is pl. Ovko, nem hiába van ez mindig a Tesco-ban leárazva...Én õszintén szólva ki voltam akadva h most megint akciós volt, azután h a múltkor kivonták a forgalomból mert vmi veszélyes rákkeltõ anyagot találtak benne.Biztos h nem vettem volna a gyerekemnek a mostani akcióból. Íme egy cikk arról, amirõl beszélek: http://www.babaindex.hu/taplalas/gyari_bebietel Szóval sztem nem kellene veszekedni, mert mindenkinek igaza van.
Nekem a 70 éves gyerekorvosunk, aki kb 40 éve praktizál, mondta azt, hogy nyugodtan adhatok üveges kaját a babának, abban jobban tudható mi van, mint a zöldségesben vásárolt áruban. Ennek ellenére persze kap friss gyümölcsöt a kislányom, és szoktam fõzni is neki, de nem hiszem hogy az üveges bébikaja ördögtõl való.
Megnyugtató, hogy tényleg nincs bennük. Amúgy sem tudjuk mindentõl megvédeni a kicsiket, és szerintem nem is kell. Ahogy bekerülnek oviba-suliba enni fogják a sok mûkaját, addig maximum megpróbálhatjuk minimumra csökkenteni a káros behatásokat. Amúgy én olyan finom barackokat vettem idén, hogy a fagyasztót is teletömtem vele!:)
Szintén a "linkelõs" vagyok. Íme az Ovko bébiétel honlapja, azon belül a fogyasztói információ, és nem írnak arról, h nincs a termékükben tartósítószer.Nemhiába olyan olcsó.. http://ovko.hu/?vasarloinknak=fogyasztoi_informaciok
ha kap néha a gyerek, nem lesz attól semmi baja, de ha mindig azt eszi akkor nem feltétlenül jó, ennyi azt, hogy mi van benne, csak azok tudják igazán, akik összeállították, kár ezen vitázni
Igaza van a védõnõnek! A bébiételek tartalmaznak tartósítószert (igaz kis mennyiségben) tudom, mert az egyik bébiételt gyártó cég alkalmazottja voltam. Én tudom mibõl készülnek, épp ezért nem adok a gyerekemnek...
A kérdező hozzászólása: Szerintem a védõnõ kompentensebb, mint egy hétköznapi anyuka, elvégre ez a foglalkozása. Õ konkrétan a Nestlére mondta, hogy abban van tartósítószer, de biztos a többiben is. Hogy mit állít a gyártó, az egy dolog. Épp arról beszélek, hogy csak kis mennyiség van benne, és azt letagadják. Attól függetlenül én adok a babának, mert sokszor nincs idõm fõzni. Meg télen a primõr zöldség-gyümölcs sem hiszem, hogy sokkal egészségesebb lenne. A bébiétel gyártók legalább bevizsgálják a feldolgozott gyümiket, vagy bioüzembõl vásárolják.
Hát igen..mielõtt kikiáltanánk az armageddont, vettem a fáradtságot és kimentem kukázni egyet..Kecskeméti bolognai spagetti cimkéjén ez áll: Károsanyag tartalomra szigorúan ellenõrzött Nem az van ott h nem tartalmaz tartósítószert..igaz ez már 8 hónapos kortól adható. Ha vkinek van esetleg kedve felemelni a fenekét a gép elõl, v letenni a picijét egy kicsit, és kimenni a hûtõbe szétnézni a bébiételek között, szívesen fogadnám h miket találtok a cimkéken.Lehet h a 4 hóstól adható kajákon még rajta van h nincs benne tartósítószer. Ill. ezt találtam még: "Bizonyos alapanyagok tekintetében fennáll a lehetõség, hogy azok felhasználásával tartósítószer kerül az ételbe, ezért nem használja a cég a „Tartósítószert nem tartalmaz” kiírást. Helyette így használjuk a pontos információ átadás érdekében: „Hozzáadott tartósítószert nem tartalmaz.” Amennyiben valamely alapanyagban (legyen az pudingpor, vagy valamilyen fûszer, esetleg aroma, általában ezek az alapanyagok, melyeket friss élelmiszerrel nem tudunk kiváltani, viszont a gyártó tartósítószerrel kezeli) van tartósítószer, úgy azt az összetevõknél jelezzük. Ugyanakkor ez a tartósítószer mennyiség oly alacsony, hogy általában el sem éri a tájékoztatási küszöböt, melyre a törvény kötelez, mégis a korrekt kommunikáció miatt feltüntetjük a csomagoláson. Termékeinket folyamatosan fejlesztjük, hogy lehetõleg csak friss alapanyagokkal dolgozzunk, melyek nem tartalmaznak semmilyen tartósítószert. Emellett nagyon fontos számunkra a korrekt tájékoztatás is, így bízunk benne, hogy ezt a félreértést tisztázni tudtunk Fogyasztóink felé. Számunkra úgy tûnik a kommentekbõl, hogy létezik még az a fogyasztói réteg, aki érti, mi a célja a terméken jelzett megkülönböztetésnek. Ugyanakkor az is látható, hogy a készétellel szemben igen sok félreértés és elõítélet van a fogyasztók fejében. Nem minden készétel konzerv és igénytelen tömegcikk. Manapság nagyon divatos szidni a gyártót és tudatos vásárlónak vallani magunkat. De léteznek még tudatos gyártók is, akik azért dolgoznak, hogy az, amit kiadnak a kezük közül, az olyan legyen, ami miatt nem kell szégyenkezni. Mi ilyenek vagyunk és ezért gondoltuk úgy, hogy „Tudatos gyártóként” mi is elmondjuk a véleményünket."
A kérdező hozzászólása: Az utolsónak. Ez a Kecskeméti?
Na, én is megnéztem, az 5 hós húsos Kecskemétire konkrétan rá van írva, hogy hõkezeléssel tartósított, NEM TARTALMAZ TARTÓSíTÓSZERT! Igaz, utána kiscsillag: "elõírás szerint". Ebbõl én arra következtetek, hogy egy gyártósori élelmiszernél elkerülhetetlen, hogy teljesen mentes legyen mindenféle anyagtól, és ennek nagyon szigorú feltételei vannak, mit írhatnak rá a termékre. Az viszont 100 %, hogy akkor is jobban ellenõrzött, mint a mi általunk vásárolt zöldség-gyümölcs, fûszer, stb többsége. Nem kell ezt a dolgot túlmisztifikálni, bármit eszünk, teljesen nem iktathatjuk ki a káros anyagokat. Épp ezért választottam az aranyközéputat: megnézem, mit veszek/fõzök a Babámnak, de tisztába vagyok vele, hogy steril környezetet nem teremthetek, nem is akarok, különben késõbb hogy venné az akadályokat ebben az agyonszennyezett világban?
12:19-nél a pont.. !!
Azt, hogy ez csak egy (db) védõnõ véleménye. Ugyanannyit ér, mint bármelyikünké...
utolsó elöttinek szólt:D
A kérdező hozzászólása: De valami E faktor van benne, az egyiken láttam, már nem emlékszem melyiken. Nem is vettem meg. Alete vagy Avko volt. Ezeket eddig nem is láttam, újak? A Kecskemétin nincs rajta, hogy lenne benne E.
Off:Én mindig azt mondtam, hogy soha nem fogok bébikaját adni a Kicsimnek, mert szeretek kotyvasztani. No pár hete megy a kóstoltatás. Jelenleg tele a szekrény bébikajával. Miért? Az õszibarackot kóstoltattam Manóval, amitõl csak fintorgott. Na mondom, ha fintorogsz Kicsim, akkor megeszi anya. Na anya is ilyen fejet vágok. Gyönyörû õszibarack volt......citrom és semmihez nem hasonlítható ízzel.Nem csodálom, hogy nem szívlelte a babám. Sajnos a környékünkön, se néni, se piac, így marad a multi. Soha többet. Felfújt, kényszerérett, mû cuccok. Ettõl ezerszer jobba bébikaja, de ez csak az én egyéni véleményem.
10:56-os egyetértek veled! De most biztos mi leszünk a rossz anyák:D tudod? de sebaj olyannak is kell lenni
Megnõtt a gyerek melle a tartósítószertõl??Nekem miért nem nõtt meg tõle 30 éve eszem :-)))))) Azért minden kérdésnél becsúszik egy idióta válasz.....
Kedves utolsó, ez jóóóó!Amúgy nem a bébikajától, a tápszertõl nõtt meg a mellük, ha jól értesültem. Igen, ezen anyukákon én is kivagyok, akik azt hiszik, hogy a zöldséges minõséget árul.Vagy valaki elmegy BIO boltba AUTÓVAL.A BIO is megvan permetezve, csak kevesebbszer.Amit nem permeteznek, általában kukacos.És ha elmegy egy repülõ vidék fölött, a kerozintól már nem bio. Én a Kecskemétire esküszöm.Na meg a babylove is jó.
A kérdező hozzászólása: Hát az idén még én sem ettem finom õszibarackot. De az tény, hogy én sem tudok minden nap kimenni a piacra friss gyümölcsöt venni. Marad az üveges.
9:11-es-nek elmondanám miért kapott a babám bébi ételt.A konyhánk nem volt kész, nem volt lehetõségem fõzni a babánk bébi kaját kapott, nekünk hozta a futár az ebédet.Egy szétvert lakásban neked sem lett volna kedved egy sarokban rezson kotyvasztani ugye.Csak azt szeretném mondani mielött itélkeztek, gondolkodjatok.A kérdés sem az volt ki lusta ki nem.Mióta kész a konyha, mindennap fõzõk a babámnak.
09.38-as: Kérlek mondd, hogy viccelsz, amikor azt állítod, hogy a permetezõszerek lemoshatók vízzel!!! Ezt te sem gondolhatod komolyan...
A kérdező hozzászólása: Jaj, ne veszekedjetek már! Szerintem semmi rossz nincs abban, ha babakajával eteted a gyereket.
Tegnapi 8.37-es vagyok. Miért kell minden kérdésnek vitával végzõdnie? A kérdésre válaszoltunk, nem az észt kezdtük el osztani. Elméletileg amire nincs ráírva, nem tartalmazhat káros tartósítószert. Válaszoltam a kérdésre, nem pedig azt írtam, hú, milyen egészségesek a bébikaják. Én is elsõsorban fõzök, piacon vásárolt zöldségekbõl, amiknek sokszor sajnos semmi köze pl. a nagyszüleim kertjében termelt zöldségekhez... De bizony az is elõfordul idõnként, hogy üvegesre kényszerülünk. Amúgy meg szíve joga eldönteni mindenkinek, fõz vagy üvegeset vesz. Csatlakozom, idén szörnyûek az õszibarackok, bár múlt héten sikerült az elsõ finom darabokat megvennem!
A kérdező hozzászólása: Ma kérdeztem a védõnõt, azt mondta, hogy igenis tartalmaznak tartósítószert. Csak kis mennyiségben, és ezért nem kell a gyártóknak ráírni. Most azért kampányolnak, hogy akkor is írják rá, mert mi van, ha a baba pont arra allergiás? De ha ráírnák, kevesebben vennék. Na, ehhez mit szóltok?
Igen, ez a Kecskeméti.Hogy korrekt választ adjak végre a kérdésedre, miután áttanulmányoztam a cimkéket és a neten talált dolgokat a témában:igen, a bébiételek is tartalmaznak tartósítószert.Ezt én magam sem gondoltam volna, mivel a köztudatban az él, hogy nincs benne, és a gyártók is ezt mondják.Valójában van benne, DE azt fontos hozzátenni, hogy olyan menyiségben, ami nem ártalmas semmilyen módon (allergia, betegségek) a babák szervezetének.Ezért senki nem követ el bûnt és nem mérgezi a gyermekét azzal, ha bébiételt ad neki.Kikerülni azt a kevés tartósítószert pedig csakis akkor tudod, ha fõzõl a gyermeknek, DE CSAKIS és kizárólag olyan alapanyagokból, amikrõl tudod h nem permetezték növényvédõszerrel/génkezelték/mûtrágyázták stb.Mivel ezeket az anyagokat vízzel lemosni nem tudod, mert az egész növénybe beépültek a gyökerétõl kezdve a leveléin át a száráig.Magyarán vagy magad termelted, vagy pontosan tudod h honnan származik és ott mit csináltak vele. Ki-ki eldöntheti ezután hogy hogyan cselekszik, én õszintén szólva az utóbbit macerásabbnak találom.. Sajnos ilyen világot élünk, ezt hozza magával a civilizáció, a társadalom, az elvárások.Errõl nem tehet senki.

Foszforeszkál a boltban vett csirkehús. Mitől lehet ez?

Boltban vett csirkefarhát helyenként foszforeszkál a sötétben. Több csomagot megnéztünk már és mindegyikben voltak ilyen világító foltok.Nem tudom, hogy a lé, a hús vagy a csont az. Tippek, ötletek, hogy mi lehet ez? Valaki már tapasztalt ilyet?

Legjobb válasz: hááát szerintem óvatosan a fogyasztással, mégis hol vetted?

hááát szerintem óvatosan a fogyasztással, mégis hol vetted?
Basszus, sosem néztem, de ezután fogom. Hihetetlen mikkel nem mérgeznek bennünket.
nahát OO ettõl teljesen beparázok 8D
A kérdező hozzászólása: A Tesco forgalmazza az van ráírva a csomagolásra. Nem tudom azon kívül honnan származik, külföldrõl hozzák-e, vagy hazai. 299Ft/kg...ebben 10db farhát van, és helyenként nagyon gyengén de olyan színnel "világít" mintha halvány szentjánosbogár lenne. De csak akkor látszik rendesen ha már hozzászokott a szemem a sötéthez.
A húsos részén van? Mert a lehet "szivárványos" színû... Ha nem , akkor nem tudom.
Ember, Tescoban sose vegyél húst olcsón:S Tesóm a tesco gazdaságos párizsival járta meg (leárazták)...jó pár napig a WC állandó törzsvendége volt:D

A bolti süteményeknek mitől olyan "szivacsos" a tésztájuk?

Az el?recsomagolt, lekváros v. krémes piskótafélékre gondolok. De a Kinder pinguinak is ilyen tésztája van.

Legjobb válasz: Meg attól, hogy dugig van adalékanyagokkal, meg tartósítószerrel. Menj be egy üzletbe és kiváncsiságképpen olvasgasd el, hogy pl. miket tartalmaz egy csomagolt piskótalap! Nagyon érdekes olvasmány. Én ilyesmit soha sem veszek. Inkább süsd meg otthon, adalék, aroma, tartósítószer és egyebek nélkül. Lehet, hogy nem lesz olyan tökéletes, de biztos, hogy nem lesz tõle bajod és sokkal finomabb is. Ha szeretnél piskótarecepteket, írj!

Meg attól, hogy dugig van adalékanyagokkal, meg tartósítószerrel. Menj be egy üzletbe és kiváncsiságképpen olvasgasd el, hogy pl. miket tartalmaz egy csomagolt piskótalap! Nagyon érdekes olvasmány. Én ilyesmit soha sem veszek. Inkább süsd meg otthon, adalék, aroma, tartósítószer és egyebek nélkül. Lehet, hogy nem lesz olyan tökéletes, de biztos, hogy nem lesz tõle bajod és sokkal finomabb is. Ha szeretnél piskótarecepteket, írj!
Egy JILK paszta nevezetü anyag, amely egy lazító, térfogatnövelö, emulgáló(egynemüstö) csoda. Ennek segtségével megoldható hogy minden alapanyagot egyszerre keverjünk össze, nem kellenek a külön lépések.Egy baja van, hogy kiskereskedelmi forgalomban sajnos nem kapható és amúgy is pokoli drága:) Egy cukrász.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a gyors és pontos választ!
Én nem cukrász remekere vágyom, de nekem az étkezési keményítõ bejött..1/3-ad aranyában kell a lisztet pótolni vele..
A sütõ is más amiben csinálják, azon is sok múlik. : Egy szakács lánya, édesipari cégben kisegítõ

Mitől kesernyés a bolti dobozos (állítólag) 100%-os narancslé, amikor a narancs alapjáraton vagy savanykás, vagy édes?

Legjobb válasz: Azért kesernyés, mert héjastul-magostul beledarálják a narancsot.

Azért kesernyés, mert héjastul-magostul beledarálják a narancsot.
Pontosan! A 100% nem azt jelenti, hogy mind narancsLÉ! Deledarálnak abba mindent. Azon kívül, hogy eleve sûrítménybõl és vízbõl készül.
azért keserû egy kicsit az íze, mert a héját is beleteszik :)
A narancslét lacsavarják, majd besûrítik. A narancslé refrakciójára visszahigítják vízzel, így lesz 100%-os. Hõkezelik, majd doboz. Azért 100%-os, mert tényleg nem adnak hozzá mást, csak narancslét, vagyis a pürét.
Hát én nem tudom, de az biztos, hogy a boltban kapható "100%-os narancslevek" közül egyik sem 100%-os, mert én rendszeresen szoktam itthon facsarni és egyáltalán nem hasonlít az íze.
Akkor már leírom: mindet beledarálnak, majd készítenek egy sûrítményt. Ezt tárolják, majd forgalomba helyezéskor vízzel felhígítják többféle %-os arányba-ezért lett az egyik 100%-os, így természetesen nem ugyanaz, mintha te facsarnád. Végül is mondhatnánk megtévesztésnek a dolgot-finoman fogalmazva. (ebbõl egyébként következik, hogy tudnak elõállítani 100%-nál is nagyobbat, de az már arcátlanság lenne a természetessel szemben)

Mi a jó házi gofri titka? Mitől lesz olyan szépen sült, lyukacsos, mint a bolti?

A téglalap alakú gofrisüti?m van. Szinte minden ismer?söm, aki szokott gofrit sütni, azt mondja, ohgy a téglalap alakúban nem lehet szépet sütni, csak a szív alakú gofrisüt?ben.

Legjobb válasz: A kérdésre sajnos nem tudom a választ, mert én még nem sütöttem vele, csak édesanyám, de õt most nem tudom megkérdezni. Viszont ne add fel, mert nekünk is téglalap alakú van, és jól szokott sikerülni. Tehát ebben is lehet jót sütni. Szerintem a tésztával van gond nálad, talán túl lágy, hogy lapos lesz. Ha majd meg tudom kérdezni édesanyámat, leírom, hogy hogyan csinálja, ha addig nem kapsz rá választ.

A kérdésre sajnos nem tudom a választ, mert én még nem sütöttem vele, csak édesanyám, de õt most nem tudom megkérdezni. Viszont ne add fel, mert nekünk is téglalap alakú van, és jól szokott sikerülni. Tehát ebben is lehet jót sütni. Szerintem a tésztával van gond nálad, talán túl lágy, hogy lapos lesz. Ha majd meg tudom kérdezni édesanyámat, leírom, hogy hogyan csinálja, ha addig nem kapsz rá választ.
Megcáfolom, amit a állítanak! Szerintem igenis a szögletesben lehet jó gofrit sütni!! Talán az a probléma, hogy kevés tésztát teszel bele. legyen teljesen tele, nem baj, ha oldalt kifolyik, akkor biztos, hogy vastag lesz, mert ha kicsit kifolyik, tudhatod, hogy megtelt. nekem ez a tuti receptem, de a tanácsom is fogadd meg :) http://andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=32220907
Nekünk is az a kör alakú van és ilyen kis szivecskés :D Nekünk bevált, tök jó mert meg is sült benne (én nem szeretem annyira, de sütni szoktam) fõleg ha olyan közepesen vastagon teszed bele a tésztát, és mindig oszlasd el jól a széleken is. Lyukacsos is lesz. Nem tudom mi lehet a gond a tietekkel :( Nem tudok mást írni, nekem még a négyzet alakúval nem volt dolgom....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :) Próbáltam már sok receptet sokféleképpen. Volt, hogy csak kevés tésztát öntöttem a sütõbe, volt hogy sokat és kifolyt, arra mindig ügyelve, hogy az egész lapot beterítse a tészta. Csináltam sütõporos tésztát, szódabikarbónásat, de semmi. Talán az lehet a gond, hogy nem kifejezetten gofrisütõ, hanem 3 in 1 sütõ. Szóval van 3 pár lap, gofrisütõ, melegszendvicssütõ és grillezõ és ezeket lehet cserélni. Lehet, hogy ez a gond?!
Valószínû az lehet a gond, mert nekünk is 3 in 1-es sütõnk van és sem sikerül jól a gofri.
ha csomagoltat veszel, valoszinû viz érte, és beposhadt.
lehet rohad, benészedik, erjed. nem szabad érett gyümölcsöket zacskóban hagyni, mert ha nem éri levegõ, akkor befülled. a dohos szag az a pincékre jellemzõ, dohos lehet pl egy ruha szaga, az olajos magvaké pedig avas. ahogy bomlanak le a gyümölcsök a savak és gyümi cukor miatt erjednek, ahogy a mustból is bor lesz, ez bizony szagokat okozhat. Fõleg a sérült kukacos gyümölcsöknél fordul elõ hamar, vagy meleg helyiségekben.
Mondjuk amíg ideér egy távoli országból, kitudja milyen kezelésen kell átmennije, hogy eladható állapotban kerültjön a pultra.
A kérdező hozzászólása: Gusztusos ez a sok rothadó zöldség, amit ránk akarnak sózni. Sajnos már a piacon is nagyon meg kell szaglászni, mit vesz az ember, de ott jóval ritkább a büdi. Lehet, hogy valami fertõtlenítõ szer szaga? Nem mintha az jó lenne.
ja, ami tescoba van kitéve, azok már ki tudja mióta álltak ott, plusz még elõtte szállították õket, lehet már akkorsem voltak frissek. amúgy ha egy gyümölcsöt tárolni szeretnél, sose mosd meg elõre, mert akkor hamarabb romlik, inkább csak fogyasztés elõtt. És mindig az éretebbeket kell megenni elõszõr, nehogy ott rohadjon.
Szerintem a nagykerben nem megfelelõen tárolták. Én is gyakran járok így sajnos. Már paradicsomot nem is merek venni.
A kérdező hozzászólása: Lemaradt: Az biztos, hogy nem nálunk büdösödött meg, sokszor pedig az is ugyanolyan szagú, ami nincs elõre csomagolva.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!