Találatok a következő kifejezésre: A bimbóvédőt kell (8 db)

Hogyan kell használni a bimbóvédőt? Jó a mellemre, de szopizás közben lejön róla és a kislányom arcára hajlik. Mit csináljak hogy a mellemen maradjon?

Legjobb válasz: Miért dobná el? Nem kell ijesztgetni, mert gondolom, nem viccbõl használná a kérdezõ! Igen, fogni kell, de idõvel megszokod és könnyebb lesz. Nõvérem kizárólag bimbóvédõvel szoptatott és simán ment egy évig. Akkor is csak azért maradt abba, mert tudatosan elválasztotta a kisfiát. Szóval simán lehet vele sokáig szoptatni.

Miért dobná el? Nem kell ijesztgetni, mert gondolom, nem viccbõl használná a kérdezõ! Igen, fogni kell, de idõvel megszokod és könnyebb lesz. Nõvérem kizárólag bimbóvédõvel szoptatott és simán ment egy évig. Akkor is csak azért maradt abba, mert tudatosan elválasztotta a kisfiát. Szóval simán lehet vele sokáig szoptatni.
Vigyázz vele, mert cumizavart okozhat és csökkenhet miatta a tejmennyiség is.
Én is ugyan így jártam.Aztán rájöttem, hogy szopi alatt szorosan, légmentesen a cicire kell szorítani/tartani úgy, hogy ne jusson alá levegõ, mert különben az lesz, mint nálatok is van.Az elején "macerásnak" tûnik, de idõ után teljesen megszokod.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. A nedvesítés bevált :) amúgy meg nagyon ritkán használom, heti 2-3 alkalommal, akkor is csak azért mert már nagyon fáj a bimbóm. Remélem minnél tovább tudok szoptatni.
Én is használtam, be kell nedvesíteni, hogy tapadjon...még hogy szárazan....jó, hogy csúszkál.... Én úgy használtam, hogy csak az elsõ pár percben volt rajtam, amikor már kicuppantotta, akkor levettem, így pár hét múlva el tudtuk hagyni. Próbáld így, akkor nem fogtok hozzászokni és ha már nem érzékeny a mellbimbód, akor hagyd el teljesen. Én kb 5 hétig használtam így, már elmúlt 4 hónapos a kisfiam és szoptatok. Ha csak lapos mellbimbó miatt használod, nem azért mert sebes, akkor próbáld meg kézi fejõvel kicsit "kihúzni", hogy be tudja kapni. (A bimbókiemelõ 8000 forint....) Ha sebes, nekem bevált az anyatejes bekenés és szabadon hagyás+Medela Purelan krém (ezt nem kell lemosni) vagy a Garmastan.
nekem muszáj használni, kb. nincs mellbimbóm. nekem pont a benedvesítés jött be, úgy nem mocorog el annyira. de mikor bekapja a Baba, szorítsd oda a melledhez a szárnyait, hogy tapadjon. 9 hónapja szoptatok vele, remélem még egy darabig lesz is elég tej :)
szerintem is próbáld meg anélkül. 1.babámmal én is használtam, mert nem tudta bekapni a mellem. aztán 4 hónapos korára annyi gondot okozott, hogy majdnem feladtam a szoptatást. szoptatási tanácsadó segítségével sikerült leszoktatni róla. 2.babámmal is úgy éreztem, hogy muszáj lenne használni, de csak azért sem vettem elõ. gondoltam, hogy ha éhes, csak fog szopizni. és tényleg, addig ügyesekedett, míg szépen könnyítés nélkül szopizik.
Ja, dobd el... Arra is figyelj, hogy a melled és a bimbóvédõ is teljesen száraz legyen!
Dobd el!
Nekem sima tesco-s van, de nekem is hajlik, mivel szilikon. Ha tömör lenne nem is lenne kényelmes. Én bevizezem mielõtt felrakom a mellemre, néha nekem is lejön, mert a baba hasa fáj, így mozog, de akkor újra felrakom. Ez van, de én elégedett vagyok vele, mert enélkül nem tudna szopni.

Szeretném elhagyni a bimbóvédőt és hallottam hogy egyesek úgy szoktatják le róla a babát, hogy levágnak a tetejéből mindig egy keveset. Valakinek van efféle tapasztalata és hogy kell csinálni?

Avent szilikonos pillangó bimbóvéd?t használok.

Legjobb válasz: Nálunk a baba szoktatta le magát! Illetve rájött, hogy jobb anélkül! Ha nem írod ki a kérdést már nem is jutott volna eszembe, hogy 3 hónapig azzal szoptattam. Egyik alkalommal nagyon nyöszörgött, nem akart rendesen szopizni. Megpróbáltam bimbóvédõ nélkül. Simán rákapott, olyannyira, hogy azóta csak így szopizik. Most 8 hónapos. Szerintem simán próbáld meg néha anélkül szoptatni, és rá fog jönni, hogy könnyebb így, mert közvetlenül jön a tejcsi, nem kell a védõbe is beleszívnia a tejet, majd onnan a szájába.

Nálunk a baba szoktatta le magát! Illetve rájött, hogy jobb anélkül! Ha nem írod ki a kérdést már nem is jutott volna eszembe, hogy 3 hónapig azzal szoptattam. Egyik alkalommal nagyon nyöszörgött, nem akart rendesen szopizni. Megpróbáltam bimbóvédõ nélkül. Simán rákapott, olyannyira, hogy azóta csak így szopizik. Most 8 hónapos. Szerintem simán próbáld meg néha anélkül szoptatni, és rá fog jönni, hogy könnyebb így, mert közvetlenül jön a tejcsi, nem kell a védõbe is beleszívnia a tejet, majd onnan a szájába.
Nekem nem sikerült, nélküke nem fogadta el. Amit írsz én is olvastam, de gyakorlatban nem próbáltam ki. Én síma gyógyszertárit használtam, az sokkal puhább, az Aventos sem tetszett a babámnak.
Azt hiszem 1 hónapos volt a lányom, amikor próbáltam elhagyni a védõt. Nagy nehezen elértem, hogy anélkül bekapta a cicit, nagyokat szívott, majd kíváncsiságból megmértem, és 0, azaz nulla grammot evett, csak cumizott. Na akkor azt mondtam, hogy ezt nem, a védõvel legalább látom, hogy tényleg evett -e. Próbáltam ezt a levágásos módszert, de úgy nem kellett neki. Így maradt a védõ. Ma 17, 5 hónapos, 1 hete választotta el magát, azóta nem kell neki a cici, de több, mint 17 hónapig védõvel szoptattam. Úgyhogy nyugi, attól nem fog elapadni a tejed.
3 hónapig én is védõvel szoptattam, mert nem tudta rendesen bekapni a bimbót a kislányom. Sok volt vele a macera, egyszer kipróbáltam nélküle a szoptatást és egész jól ment (hozzáteszem, sokkal nagyobb ingert kapott így a mellem és több tejem is lett ezután). Az elsõ pár alkalommal kicsit megszívta (fájogatott is), mert nem jól kapta be, de aztán megügyesedett és mára már megy simán a szoptatás a bimbóvédõ nélkül! Próbálgasd védõnélkül, elõbb-utóbb szerintem is rájön a babád, hogy könnyebb dolga van úgy! Sok sikert!!!
kb. 2 hónaposan szokott le róla a lányom. Semmi extra, néha megkínáltam a sima cicivel és egyszer csak jól sikerült a kínálás, utána nem kellett többet neki a szilikon cici :-) Arra figyelj, hogy ne legyen kõkemény a melled, esetleg próbáld elõször bimbóvédõvel, aztán ha kicsit megpuhította a melled, akkor büfiztesd meg és próbáld védõ nélkül. De ne erõltesd és ne stresszelj rá. Nekem bõ 2 hónap kellett, a befelé fordult mellbimbómmal ekkorra tudott boldogulni. A vagdosást nem tanácsolnám.
A kérdező hozzászólása: Na hát igen, én is egyszer így jártam, hogy próbáltam védõ nélkül 40 percig szopizott aztán megmértem és nekem is ugyanannyi volt mint szopi elõtt. Na én is akkor döntöttem úgy hogy [email protected] csak azért mindig benne van az emberben, hogy ez nem annyira természetes, meg hogy másoknak megy enélkül is és akkor egy kicsit így kevesebbnek érzi magát az ember. :( De azért köszönöm szépen a válaszokat!
tegnapi 21:58-as vagyok: ne érezd magad kevesebbnek. Nem azért nem megy, mert e nem akarod, hanem, mert a cicid így alkalmas rá. Attól még ugyanúgy szoptatsz, és termelõdik is a tej, annyi, hogy ha elmész valahova, nehogy otthon hagyd. Meg le kell mosni. Kicsit így macerásabb, mint a sima cicin szoptatás, de ez legyen a legnagyobb gond. Mondom, nekem 17 hónapig szopott így. :-)
Igen, ki kell fõzni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ!


Hogyan kell jól használni a bimbóvédőt ha azzal tudok csak szoptatni? Hogynan kell higiénikusan használni és mik a használat jó lépései? ( én bénázm sokat)

Legjobb válasz: szia.ha rám hallgatsz akkor csak addig rakd fel amig ki nem emelkedik a mellbimbod szopizás kõzben mert hamar abba hagyja majd a cicizést a baba...nem kell mindig azt használni csak az elején.ez csak egy kis segitség.ferttlenitsd le minden használat után.forro vizben fõzd ki.nem lesz baja-.

szia.ha rám hallgatsz akkor csak addig rakd fel amig ki nem emelkedik a mellbimbod szopizás kõzben mert hamar abba hagyja majd a cicizést a baba...nem kell mindig azt használni csak az elején.ez csak egy kis segitség.ferttlenitsd le minden használat után.forro vizben fõzd ki.nem lesz baja-.
Szia! Én is azt használom, mert sajnos muszáj. Anyyira befele fordul a mellbimbóm, hogy a baba nem tudja kiszívni! Elõször furcsa volt neki, de megszokta és nagyon ügyesen eszik vele és gyönyörûen gyarapszik a súlya! Egyszerûen tedd fel a mellbimbódra, én elõtte mindíg cseppentek rá egy csepp tejet, hogy a baba megérezze az illatát, (ha már azt a mûanyag nyavaját kel szívni szegénykémnek) és hagyom hogy jól rászívja! Szopi után mindíg jól lemosom és fertõtlenítõben aztatom legalább fél órát és utána megint mosás! Ne aggódj, én is sokat bénáztam, sõt még sírtam is az elején, mert nehéz volt, de légy kitartó, ha tényleg csak azzal tudsz szoptatni és a babának is hagyj idõt! Belejöttök! Sok sikert!
Hali!Ne aggódj, nem szokik le a cicirõl, csak épp bimbóvédõ nélkül nem nagyon fog kelleni neki. Az én kicsim 5 hós és mindig azzal szopiztattam, már 3 hósan kb próbáltam leszoktatni róla, de nem lehetett. Azóta is azzal eszik és nem fogadja el a cumisüveget se, imád szopizni, bimbóvédõvel. :)
Az enyém is imád bimbóvédõvel szopizni és nem akar egyeltalán leszokni róla. Imád cicizni annak ellenére h már volt h többször etete meg férjem cumisüvegbõl mert el kellett mennem itthonról. Sztem butaság h ilyenek miatt leszokik a cicirõl...
Én egy nap 1* vagy 2* sterilizálom reggel este és használat elõtt és után forrovizzel alapossan lemosom, nincs baja vagyis eddig nem volt.

A bimbóvédőt hogyan kell takarítani? Minden alkalomma ki kell főzni?

Legjobb válasz: Szia! Én is azt használok! Nekem a gyerek orvos azt mondta elég naponta egyszer. Én azért minden 2 etetésnél kisterilizálom a mikróban.

Szia! Én is azt használok! Nekem a gyerek orvos azt mondta elég naponta egyszer. Én azért minden 2 etetésnél kisterilizálom a mikróban.
Szia!Én egyszer egy nap kifõzöm a mikróban, de van, hogy elfelejtem és nincs gond. Minden etetés után forróvízzel átmosom. Már 4 hónapja csinálom ezt, mert enélkül már nem eszik. Hozzászokott, míg sebes volt a cicim.
Én nem fõztem, ki mert az elveszti a rugalmasságát.SZzerintem elég forróvizes mosogatószerrel elmosni, ahogy a cumis üvegeket.Nekem 5 hónapos a babám és semmi baja sincs.
Szai! Én sosem sterilizáltam, csak mosogatószeres vízzel mostam, mint a többi evõeszközt! Soha semmi baja nem lett a babának! Pedig viszonylag sokáig, 1hónapig szopizott.

Kell-e cserélni a bimbóvédőt? Elhasználódik, eldeformálódik-e?

Legjobb válasz: attól függ, meddig használod. Én egyszerre csak egyet használtam, azt váltottam a két mellemen. 5 hétig szoptattam, addig két darabot használtam el így. Igen, elhasználódik, eldeformálódik egy idõ után. Chicco márkájú volt az enyém.

attól függ, meddig használod. Én egyszerre csak egyet használtam, azt váltottam a két mellemen. 5 hétig szoptattam, addig két darabot használtam el így. Igen, elhasználódik, eldeformálódik egy idõ után. Chicco márkájú volt az enyém.
Én Avent bimbóvédõt használok a babám születése óta, most már 10 hónapos a fiam de még mindig azt az egyet használom. Egyáltalán nem használódott el, minden etetés után forró vízzel lemosom, és 2-3 naponta Chicco folyadékban sterilizálom.
Én is pont úgy csinálom, mint az elõttem válaszoló! Két bimbóvédõt használok, attól függ, mikor melyiket találom meg. Én is gondoltam a cserére, esetleg 3 hónap után. De ez csak saját elgondolás.

Avent Niplett használ? A terhesség hányadik hetében kell elkezdeni? Már belövellt tejnél, mondjuk egy 3 hónapos baba mellett is lehet, hogy elhagyhassuk végre a bimbóvédőt?

El?ször is az érdekelne, érdemes-e beruháznom rá most. A babám 3 hónapos, igény szerint szoptatom, szépen gyarapszik, de bimbóvéd?t használunk, mert totál a lpos a mellbimbóm és a szoptatás végére sem emelkedik igazán ki, a lányom nem tud ráharapni, mert pillanatok alatt visszalapul. HAsználhatnám már most is, hátha lesz t?le mellbimbóm? Ha nem, akkor a következ? gyerekemnél próbálnám ki. Hányadik hétt?l kell és hogyan használni? Tényleg tartós az eredménye? Vagy ha a bimbóvéd?, mellszívó nem tudja tartósan kiemelni a bimbómat, akkor ez sem fog használni? Mit gondoltok?

Legjobb válasz: Ezt tudom hozzá, remélem, segít: http://www.lll.hu/node/155

Ezt tudom hozzá, remélem, segít: http://www.lll.hu/node/155
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Azért remélem, használta itt valaki és elõbb-utóbb jelentkezik :)

Hogyan kell használni a bimbóvédőt?

Anélkül csillagokat látok a fájdalomtól, de a kisbabám nem fogadja el a bimbóvéd?t. Van valami trükk, hogy rajtam maradjon és ? elfogadja?

Legjobb válasz: Sztem vannak olyan helyzetek amikor az lll segítõ se tud mit tenni. Pld egy befel forduló mellbimbóval....talán-talán hónapok alatt esetleg tud változnia a bimbó forma...na, de addig??? gyakoroljatok!!!! miert faj a melled? sebes? kitartás és hajrááá

Sztem vannak olyan helyzetek amikor az lll segítõ se tud mit tenni. Pld egy befel forduló mellbimbóval....talán-talán hónapok alatt esetleg tud változnia a bimbó forma...na, de addig??? gyakoroljatok!!!! miert faj a melled? sebes? kitartás és hajrááá
A kérdező hozzászólása: Hát épp ezt nem tudom, miért fáj. Nem csomós, nem sebes. És 5 hét után nem hiszem, hogy rosszul teszem mellre.
Ha helyesen teszed mellre, nem kell védõ, nem is tesz jót, ügyes a babád:) ) Vannak szoptatási szakértõk, biztos segítenek. LLL oldalon és az nlcafé oldalon is.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!