Találatok a következő kifejezésre: A biciklizéstől lesz a (9 db)

A biciklizéstől csak a lábam fog izmosodni, vagy csinosabb leszek úgy általában, ha napi 40 km-t tekerek?

Lány vagyok, nagyon-nagyon szeretek biciklizni, de már így is nagyon izmos a vádlim és a combom is, a hasam meg a karom viszont kicsit plötyi. Remélem, hogy a biciklizés ezen is segít majd. Vagy tévedek? Már két hete napi 40km-t tekerek le, de a hasamon nem látszik semmi változás.

Legjobb válasz: Szépen le fogsz fogyni...

Szépen le fogsz fogyni...
A kérdező hozzászólása: Ja, és a másik, hogy mire hazaérek, valami hihetetlenül sokat eszem, nem tudok megállni, de nem is akarok. Valószínûleg sok energiát igényel a tekerés, vagy nem tudom. És hiába eszek indulás elõtt. Elvileg sportolás után nem jó enni, nem? Mások hogy bírják ki?
ha nem a legnagyobb áttéttel tekersz akkor nem fog izmosodni a lábad, amikor hazamész próbálj csak egy kis tésztát enni fél órával utána meg mehet a natúr csirkemell szerintem
hát, azért eszel sokat utána, mert jó sok energiát elvesz. de a fogyás a kajától jobban függ, hogy mit eszel, s a bicaj nem sokat tesz a karodért, meg a hasadért. oda mást kéne sportolni. bár én a karomat igencsak éreztem a múltkor 120 km után, de alapban nem igazán edzi.
Keves folyadekot iszol edzes kozben, baromi nagy az energiaveszteseged es ezert eszel utana olyan sokat. Ha viszont mindig kieszed a hutot, akkor nem fog menni a fogyas. Igyal sok (megfelelo) folyadekot az edzes alatt es utan! Es nem leszel olyan ehes.
Nem mindegy, hogy milyen sebességgel tekersz, milyen erõbedobással. Nem mindegy milyen áttétellel. Nem mindegy mit ettél elõtte, iszol-e eleget. Ez egy elég összetett dolog. Ha igazán kemény edzést akarsz akkor hegy. Hegyre felfelé tekerj, pörgõsen. Olyan áttétellel kezdj, amivel nem túl nehéz a tekerés, de azért haladsz is. Tekerj ülve, és tekerj állva is. A kiálláshoz azért szükség van a karjaidra is. Igyál! 40 km-alatt olyan jó egy litert meg lehet inni ilyen idõben. Nem szabad túl sokat sem inni, mert akkor lötyög. Oszd be az erõdet a végén mindig maradjon annyi, hogy még rá tudj rakni egy lapáttal. Ez nálam úgy néz ki, hogy a végén hajrázok az utolsó egy-két kilométeren. A végén pedig még lassan, kényelmesen is tekerj egy-két kilométert. Miután hazaértél csüccs. Igyál. Ételekben nem nagyon tudok tanácsot adni, mert én eszek szinte mindent. A lényeg, hogy mértékletesen egyél. Legyen benne sok gyümölcs és zöldség. Két hét után írj, hogy mi van! Ja ha egyik nap mész 40-et akkor a másik nap nem kell ugyanannyit menni. Ne legyen monoton a tekerés!
A kérdező hozzászólása: Itt sajna nincs hegy. 20-25 km/h-val szoktam menni.
Alföldi leányzó? :) Nocsak! Ez esetben az áttételekkel érdemes játszani. Érdemes akkor egyik nap pörgõsebben tekerni, nagyobb áttétekkel, a következõ nap pedig kisebb áttétekkel. Próbáld meg a távot egy bizonyos szintidõ alatt megtenni. Mondjuk olyan 24-25-ös átlaggal. Ne állj meg, folyamatosan tekerj!
Hasra simán felüléseket csinálj, házilag ez OK. Jómagam (úszó)edzés után megittam a kötelezõ folyadékpótlást (mézes víz), egy sajtos rúd kíséretében, és szunya. Bringán persze tekerés közben (szünetében) a folyadékvesztést pótló mennyiségû vizet meg kell inni. A többi (kaja milyen, mennyit, mikor) inkább egyénfüggõ.

A biciklizéstől milyen lesz az alsó testem?

Van egy alap izomzatom, amin van egy nagon kicsi felesleg. Ha meg szeretném tartani az alapizomzatom akkor tekerjek? A a zsír lemegy és megmarad az alap izomzat ami most van vagy még 2x akkora lesz mindenem? köszi előre is! 18/F

Legjobb válasz: Mehet a tekerés, de az izomzatod úgy tudod megõrizni, ha magas a fehérjebeviteled. Tehát egy jól összeállított szálkásító diéta kell napi 3g*testtömegkg fehérjével és 1,5-2,5g*testtömegkg szénhidráttal. Bicaj elõtt jól jön egy kis BCAA és utána pedig protein turmix. Így tuti, hogy nem lesz izomvesztés vagy csak kevés. :) De nem ártana még egy-két súlyzós edzés is a héten, ami szintén segíti az izmokat megõrizni.

Mehet a tekerés, de az izomzatod úgy tudod megõrizni, ha magas a fehérjebeviteled. Tehát egy jól összeállított szálkásító diéta kell napi 3g*testtömegkg fehérjével és 1, 5-2, 5g*testtömegkg szénhidráttal. Bicaj elõtt jól jön egy kis BCAA és utána pedig protein turmix. Így tuti, hogy nem lesz izomvesztés vagy csak kevés. :) De nem ártana még egy-két súlyzós edzés is a héten, ami szintén segíti az izmokat megõrizni.

A biciklizéstől honnan adok le felesleget? És melyik testrészem lesz formásabb izmosabb tőle?

Legjobb válasz: Láb, fenék lesz izmosabb, szálkásabb. És hogy honnan adnál le? Hát onnan, ahonnan lejön. Az ember nem onnan ad le, ahol dolgozik az izom, hanem a testalkatától függõen ad le. Azaz ha valaki a hasára szed fel legelõször, aztán toka meg comb, akkor fordított sorrendben ad le. Azaz elõször combról, aztán tokáról, majd hasról. Ez a te testedtõl függ.

Láb, fenék lesz izmosabb, szálkásabb. És hogy honnan adnál le? Hát onnan, ahonnan lejön. Az ember nem onnan ad le, ahol dolgozik az izom, hanem a testalkatától függõen ad le. Azaz ha valaki a hasára szed fel legelõször, aztán toka meg comb, akkor fordított sorrendben ad le. Azaz elõször combról, aztán tokáról, majd hasról. Ez a te testedtõl függ.


Igaz bizony.
persze, ezért van a legtöbb tour de france-osnak hatalmas valaga...
Sajnos igaz, és az is igaz, ha egy nõ konditerembe megy 1 hónap alatt 45-ös karja lesz, erre is figyelj oda!
ha ezt kérdezed neked nem fér be az ajtón?

A biciklizéstől milyen izmok nőnek, és milyen lesz az alakom tőle?

Heti 2X szoktam kb 10 km-t, és 16 éves lány vagyok.

Legjobb válasz: ha lusta vagy nem biztos hogy olyan értelemben van gebasz a szíveddel, lehet hogy egyszerûen csak a terheléshez nem vagy hozzászokva. Ne félj attól hogy elfáradsz :). Ha azt akarod, hogy jó alakod legyen állj le a szemát kajákról, próbálj kevesebb curos üdítõt inni és kevesebb tésztát enni. Bár nem feltételezem, de említés megér SEMMI ALKOHOL CSAK SOK VÍZ! Ha ezek közül nem igaz rád semmi akkor bocsi. :)

ha lusta vagy nem biztos hogy olyan értelemben van gebasz a szíveddel, lehet hogy egyszerûen csak a terheléshez nem vagy hozzászokva. Ne félj attól hogy elfáradsz :) . Ha azt akarod, hogy jó alakod legyen állj le a szemát kajákról, próbálj kevesebb curos üdítõt inni és kevesebb tésztát enni. Bár nem feltételezem, de említés megér SEMMI ALKOHOL CSAK SOK VÍZ! Ha ezek közül nem igaz rád semmi akkor bocsi. :)
2x10 km? nehogy szívrohamot kapjál ekkora terheléstõl...
fõleg comb, milyen alakod lesz tõle, az az edzéstõl, genetikától, alkattól, diétától, függ nem lehet megmondani... de nézz képeket nõi bringásokról, és biztosan hasonló...
A kérdező hozzászólása: Jól van, lusta vagyok, ez tény. :D Egyébként meg így is meg kell állnom sokszor, mert gebäsz van a szívemmel, és nem bírom.
Heti 2x10km-rel sajnos semmit nem fogsz elérni.
A kérdező hozzászólása: Hát nagyon nem eszek "szemét kajákat", bár kevés fõtt kaját eszek, és sok csokit. :D Nem tudom, mi lehet a szívemmel, kardiológiára próbálom rászánni magam, de nem nagyon hiszem, hogy tudnak mondani valamit az orvosok. Viszont dohányzok, de egyre kevesebbet, heti 3X2 szál max, de múlt héten pl nem gyújtottam rá. A torkommal is van valami, mert egy kemény dolog kiáll belõle, amit elvileg csak én érzek, belül is, meg ujjal kívülrõl is, anyum hiába tapogatja, csak csikiz. :D Viszont ez is eléggé zavar a lélegzésben, ha kicsit is ki vagyok fulladva, nehezen kapok tõle levegõt, olyan, mintha valami nyomná a lég-, és nyelõcsövem. Kész vagyok magamtól, minden szart összeszedek, és ez még a fele sem volt a teljes egészségi állapotomnak. :D
Nézd, a kardiológiára tényleg elmehetnél, hogy kiderüljön, nyugodtan sportolhatsz-e, vagy hogy milyen sportot javasolnak. Egyébként szép popsid, combod és vádlid lesz tõle, de 2x10 km-tõl csak nagyon sokára.

Igaz az hogy ha lapos a fenekem akkor a biciklizéstől még laposabb lesz?

Legjobb válasz: nem,simán csak hobbi biciklizéstõl nem,ahhoz keményen fogyni kéne a biciklizéstõl hogy a feneked is fogyjon. mondjuk így elég furán írtam de remélem érthetõ hogy hogy értem.

nem, simán csak hobbi biciklizéstõl nem, ahhoz keményen fogyni kéne a biciklizéstõl hogy a feneked is fogyjon. mondjuk így elég furán írtam de remélem érthetõ hogy hogy értem.
A kérdező hozzászólása: De akkor kerekebb sem lesz ugye?Marad ugyanolyan?:)
hát szerintem csak jobb lehet tõle, rosszabb nem hiszem hogy lesz a biciklizéstõl ha nem fogysz.
én úgy vettem észre, minimálisan formálja, de ha félsz a laposodástól, akkor végezz fenékformáló gyakorlatokat mellé.
Nem lesz laposabb. Mitol, avagy miert lenne laposabb? A nagy farizom eleg jelentos izomtomeg ... ha most lapos, akkor nem, vagy csak alig hasznalod. Ha kerekparozol (jol van beallitva a geped es megfelelo taplalkozas mellett sportolsz), csak az elonyodet szolgalhatja. A szamitogep elotti ucsorgestol laposodik es terebelyesedik a segg :)

A futás vagy a biciklizéstől lesz kisebb a fenekem?

fogyni szeretnék fenékböl.. és formálódni. De nemtudom melyik a hatékonyabb fogyás céljából??

Legjobb válasz: inkább a bicó. futástól a combod vastagodni fog elvileg.

inkább a bicó. futástól a combod vastagodni fog elvileg.
mind2 égeti ugyanúgy a zsírt, ha ugyanakkora inenzitással csinálod. ha kerekebb feneket akarsz, ak jobb a biciklizés, az jobban megmozgatja a farizmokat, de azok megdolgozására legjobbak a kondigépek.

A biciklizéstől vastagabb lesz a vádlim?

Legjobb válasz: Én rengeteget tekerek binyóval, de a vádlim nem lett vastagabb. Mondjuk nem is ez volt a célom. A fenekem és a combom viszont kissebb ill vékonyabb lett. Vagyis inkább eltûnt róla a zsír. A vádlit is szákásítja.

Én rengeteget tekerek binyóval, de a vádlim nem lett vastagabb. Mondjuk nem is ez volt a célom. A fenekem és a combom viszont kissebb ill vékonyabb lett. Vagyis inkább eltûnt róla a zsír. A vádlit is szákásítja.
A vádlit a legnehezebb vastagabbá tenni, mert az egyik legtöbbet használt izmunk, meg az alkar ilyen. Ezért igencsak terhelni, kell, hogy növekedésnek induljon. Ezért edzõterembe sok-sok vádligépezés. Otthon annyit tudsz tenni, hogy a kezedbe, vagy a válladra veszel amennyi sulyt csak birsz, lábujheggyel felállsz valami magasabbra, hogy a sarkad ne érjen le, és pipiskedsz. Meg lábujjhegyen járkálsz. Biciklizéstõl sok év, meg rengeteg kilóméter után lesz esetleg valamivel vastagabb.
Biciklizéstõl nemnagyon lesz vastagabb a vádlid. Én már egy jó ideje kerékpárversenyzõ vagyok és inkább vékonyodott, mint vastagodott... Ez attól függ, hogy pörgetsz, vagy inkább izomból mész... Pörgetéssel szálkásodsz, ha viszont izomból mész, akkor esetleg... bár messzire nem jutsz.
asszem a mászástól izmosodik a vádli
én tavasztól szoktam nyár végéig bicajozni hobbi szerûen egykerék stb és elégkemény a vádlim
mászástól tényleg én egy nyáron át jártam mászni néha (falon) és hát eléggé vastagabb lett
12 órákat állok egy gyárban. Na attól vastagodik a vádli.
A vádlid nem fog vastagodni, csak szálkásabb lesz és látszani fog rajta hogy karban van tartva, egyébként hosszabb távon a comb izomtömege nõ meg, és szép formás lábakat ad!

Biciklizéstől kb két napig fáj a popócsontom. Ha lecserélem az ülést jobb lesz?

Legjobb válasz: Emeld meg az ülés magasságát, és ne tekerj 2 órákat rajta (gondolom fogyni akarsz, de javíts ki ha tévedek). Ha igazam van és fogyni szeretnél válts intervallum edzésre (váltott tempóban tekersz tehát egyszer lassan egyszer gyorsan) akkor nem feltétlen kell 2 órát fent ülni rajta.

Emeld meg az ülés magasságát, és ne tekerj 2 órákat rajta (gondolom fogyni akarsz, de javíts ki ha tévedek). Ha igazam van és fogyni szeretnél válts intervallum edzésre (váltott tempóban tekersz tehát egyszer lassan egyszer gyorsan) akkor nem feltétlen kell 2 órát fent ülni rajta.
még a legedzettebb bicikliseknek is feltöri a hátsójukat az ülés hosszabb kihagyás után. nem lesz jobb ha lecseréled az ülést, teljesen felesleges. egyszer jól feltöri aztán kész.
Jaja, ezen túl kell esni :) De, ha folyamatos bringázás után (mondjuk egy jó két hét múlva) is éppen ugyanúgy feltöri, akkor igen, az ülés nem a te fenekedhez való. Nézd meg, hogy azért illeszkedjen megfelelõen.
Úgy, hogy neked kényelmes legyen... :) http://www.bikefun.hu/downloads/BikeFun-Katalogus ->2011es katalógus->105.oldalon nézd meg, itt megmutatják, hogy elméletileg hogyan kellene ülni a biciklin..ami még nem garantálja, hogy jó lesz, de növeli a valószínûségét.
A kérdező hozzászólása: Tök jó válaszok jöttek! Köszönöm! Elsõ lépésben akkor beállítom rendesen az ülést. Már évek óta nem ültem rajta és nem állítottam rajta semmit. Ugye a fejfájáshoz nem kell hozzászokni? Kisagy részén fájt egész nap, amíg ki nem aludtam. És amúgy azért kezdtem el megint bicózni, mert eltûnt a pénztárcám és vele együtt a bérletem is. De persze jó lenne fogyni :D A kormányt hogy érdemes beállítani??
A régi biciklimmel én is gyakran jártam így. Aztán vettem egy újat, sokkal komolyabbat, aminek elég jó ülése is van. Azzal ha több tíz km-t is megteszek, sosem fájt még a seggem.
A 48-49.oldalon találsz útmutatót a megfelelõ ülésrõl: http://www.intersport.at/kataloge/online/fk_bike_at_2011/kat.. A géles ülések jobban tompítanak, illetve ha biciklisnadrágot viselsz , akkor másnap nem fog fájni a feneked. Egyébként ülés és ülés között hatalmas különbségek lehetnek, szal ha hosszabb távon nem javul, mindenképpen cserélj! 5-6e Ftért már nagyon jókat lehet kapni!
Nekem sosem fájt a s.gem. Igenis vannak jó ülések!
Nekem is fájt, mikor kezdtem (ööö... :) ), de aztán elmúlik, megszokod, csak nem szabad abbahagyni. Mint ahogy a lóra is vissza kell ülni, ha leestél.
Az ülés kialakításátol is fûgg! A jobb minõségû ûléseknél már figyelnek az emberi anatómiára és úgy alakitsák az ûlés formáját hogy az a lehetõ legkisebb mértékben "fárasza" az ûlõgúmókat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!