Találatok a következő kifejezésre: A bichon szeme (4 db)

A bichon havanesémnek miért könnyezik a szeme?

Legjobb válasz: Biztos belement valami a szemébe. A miénknek cigánybúza ment bele és állandóan könnyezett.

Biztos belement valami a szemébe. A miénknek cigánybúza ment bele és állandóan könnyezett.
Sajnos ez jellemzõ erre a fajtára. Próbáld meg minden nap áttörölni neki bórvízzel az nagyon jót tesz a szemének. A szõre mennyire hosszú? Belelóg a szemébe?
A szemkörnyéken ki szokták vágni a szõrt, mert akár egy szál is irritálhatja a szemet. Persze, némelyiknél így is elõfordul könny folyás, de már nem olyan nagy mértékben. Lehet kapni szem tisztitónak, szemfehérítõnek nevezett termékeket. Azzal naponta kezelve halványítani, jobb esetben el is lehet tüntetni a vöröses csíkot.

A bichon kutyám szeme már egy hónapja gyulladásban van. Mivel gyógyíthatnám?

Az orvos felírt egy szemcseppet,de nem használ.A barátn?m azt mondta használják borvizet.De nem tudom jó ötlet-e?!

Legjobb válasz: Igen,jó ötlet.Naponta moshatod vele,fertõtlenít és némi gyulladásgátló is van benne.Azért ha ettõl sem változik,vidd vissza a dokihoz.

Igen, jó ötlet.Naponta moshatod vele, fertõtlenít és némi gyulladásgátló is van benne.Azért ha ettõl sem változik, vidd vissza a dokihoz.
A kamilla is jó sztem.
Mi cickafarkfû teát (filteres) kifõztünk, megvártuk, amíg kihûlt, és cseppentõvel mindegyik szemébe 1-1 cseppet tettünk naponta 2X-3X. A kamillatea is ugyanilyen jó, de elõtte gyõzõdj meg róla, hogy nem allergiás e rá a kutyus!!!! (pl. bedörzsölheted vele egy helyen a lábát ha 2-3 óra múlva nem dagadt be, semmi fura nem történt akkor használhatod.)

Hogyan tanitsam be a bichon-tacskó keverékem hogy agressziv legyen idegenekkel szembe?

Nagyon aranyos kiskutya,olyan mint egy kis plüssállat,és épp ebböl az okbol minden kisgyerek jön és simogatja és hogy ilyen aranyos meg olyan aranyos,igaz hogy csak 2 hónapos de nagyon is aranyosak a bichonok..ajándékba kaptam ezért nem szeretném megsérteni az ajándékozot aval hogy tovább adom. Be szeretném tanitani hogy akármilyen idegennel agressziv legyen,vagy legalább ugasson miko valaki igy közeledik hozzá? De hogyan?!!!Nagyon fontos...ha egy hónapon belül ezt nem tanulja meg (legalább valamennyi haladást lássak) akkor sajnos csak az marad hogy tovább megy és egy nagy kutyust hozok a menhelyr?l,aki nem arrol hires hogy mien cuki. Várom a vállaszokat.Köszi

Legjobb válasz: Én sem szeretem a barátságos kutyákat de a kérdezõvel tényleg baj van. 1,a barátságtalanság nem egyenlõ az idegbetegséggel amit te akarsz 2, olyan kutyát kell választani ami illik hozzád. Ha nem akkor add olyannak aki teljesen el tudja fogadni. Nem te fogsz égni hanem akitõl kaptad, ugyanis alapvetõ dolog az ilyenek miatt is, hogy a kutya nem ajándékba való! 3, a kutyád gyakorlatilag kisbaba! Egy kemény õrzõ-védõ kutya ösztönei is csak 1 éves kora körül kezdenek mûködni. Azt hittem ezt mindenki tudja, hogy az egészséges kiskutyák barátságosak. Tehát a te kutyád akkor sem lenne barátságtalan 1 hónapon belül ha roti lenne vagy ehhez hasonló. Vagy igen akkor azt félõsségbõl, idegbetegségbõl tenné. Amúgy pedig a te kutyád. Ha valami nem tetszik akkor nyugodtan meg lehet mondani. El lehet küldeni a tolakodókat.

Én sem szeretem a barátságos kutyákat de a kérdezõvel tényleg baj van. 1, a barátságtalanság nem egyenlõ az idegbetegséggel amit te akarsz 2, olyan kutyát kell választani ami illik hozzád. Ha nem akkor add olyannak aki teljesen el tudja fogadni. Nem te fogsz égni hanem akitõl kaptad, ugyanis alapvetõ dolog az ilyenek miatt is, hogy a kutya nem ajándékba való! 3, a kutyád gyakorlatilag kisbaba! Egy kemény õrzõ-védõ kutya ösztönei is csak 1 éves kora körül kezdenek mûködni. Azt hittem ezt mindenki tudja, hogy az egészséges kiskutyák barátságosak. Tehát a te kutyád akkor sem lenne barátságtalan 1 hónapon belül ha roti lenne vagy ehhez hasonló. Vagy igen akkor azt félõsségbõl, idegbetegségbõl tenné. Amúgy pedig a te kutyád. Ha valami nem tetszik akkor nyugodtan meg lehet mondani. El lehet küldeni a tolakodókat.
Szerintem adj túl a kutyán, és vegyél magadhoz egy oroszlánt, azt majd biztosan nem fogják simogatni. Mi lett volna, ha anyukádnak nem tetszik a te viselkedésmódod, és bead egy intézetbe azzal a mondattal "Áh, ez az idióta nem tud semmit matekból, hozok ki inkább egy zsenit." Egy kutyát szeretni kell, és szeretettel nevelni, nem megpróbálni idegbeteget faragni belõle nagyzolásból.
Csak gratulálni tudok a logikádhoz! Elajándékozni, mert aranyosnak találják az emberek??? Nem egyszerûbb lenne rászólni azokra, akik kérdés nélkül simogatni akarják? Légy szíves, ne nyúlj hozzá, mert... (akármi, amiért nem akarod, hogy simogassák) Ennyi. Egyébként nem értem, miért baj, hogy cukinak találják az emberek. Én örülök, amikor megállítanak az utcán, hogy megdicsérjék a kutyáimat, hogy milyen szépek.
atyaisten...
Te neked akkor nem való kutya. És inkább örülnöd kellene hogy nem egy agresszív kutyát kaptál.
De miért baj az, hogy nem kapja meg azt aki hozzá ér?
Hát kérdezõ neked egy fejbelövés kéne nem kutya...
Sehogy. Ha nem akarod, hogy piszkálják a kutyádat, mondd meg, hogy ne nyúljanak hozzá.
Ha nem akartál plüssmacit, miért olyat tartasz? Értem én, ajándék, de valójában akkor kellett volna visszautasítanod, amikor megkaptad. Ha már elvállaltad, élj vele együtt. A barátságossága nem nevelés kérdése, hanem a természetéé. Õ ilyen, ezen erõszakkal tudsz változtatni, de annak nem boldog kutya lesz az eredménye. Annyit tudsz tenni, hogy megtanítod neki flottul azt, hogy "nem", meg "gyere ide", ennek a két dolognak elégnek kell lennie, hogy elérd, hogy mások ne tudjanak vele foglalkozni. De azért azt vedd figyelembe, hogy a kutyádnak igénye van a spontán szeretgetésre, az emberi társaságra. Ha megfosztod ettõl, az nem tesz jót neki, meg a kapcsolatotoknak sem.


Van egy Bichon Havanese lány kutyusom és nagyon "csúnya"a szőre a szeme alatt a könnyezéstől. Nem használ rá a borvíz. Mit lehetne még kiprobálni?

Mit használjak a kutyám szemére, hogy a szőrén ne látszodjon annyira a könny?

Legjobb válasz: Elárulod,h mennyi idõs és mit eszik?

Elárulod, h mennyi idõs és mit eszik?
Veszel "szemfehérítõ" folyadékot. Naponta használod.Egy idõ után eltûnik a barnaság. Még annyit tehetsz, amikor megszárad a folyadék, natur szõlõzsírral a könny vonalán lazán húzol egy csíkot.
én biogance szemkörnyék tisztítót használok a kutyusaimnál a szemkörnyék tisztítására
A kérdező hozzászólása: a kutyus 3 és fél honapos és csak száraz tápat eszik mert mindig amikor probálkoztunk mással elkezdett hányni
Amíg kölyök(legalább 10 hónapos koráig)jól teszed, ha egy jó minõségû junior száraztáppal eteted.Tapasztalatom szerint, ha már nem fog kölyök tápot enni, a szem körüli könnykõ is eltûnik, mivel a junior tápokban több a fehérje, mint a felnõtt tápokban.Ne ess kétségbe, idõvel ez magától elmúlik.Kevés olyan kozmetikum van ma Magyaro-on, amit mi ne próbáltunk volna, de egyik sem hozott eredményt.Aztán 10 hónapos korában magától megszûnt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!