Találatok a következő kifejezésre: A bevezetett pontból álló rendőrségi etikai (1 db)

A bevezetett 13 pontból álló rendőrségi etikai kódex valóban segíthet a rendőrség öntisztulásában?

Legjobb válasz: Sajnos nem! Ahhoz még jogaszabályokat is kell alkotni, illetve módosítani, és még akkor sem biztos, hogy maradéktalanul betartják.

Sajnos nem! Ahhoz még jogaszabályokat is kell alkotni, illetve módosítani, és még akkor sem biztos, hogy maradéktalanul betartják.
Minden foglalkozási csoportban vannak, akik sajnos nem tartják be a szabályokat. Vannak tisztességtelen kéményseprõk, takarítónõk, szobafestõk, könyvelõk és még sorolhatnám, ugyanúgy, ahogyan vannak tisztességtelen rendõrök is. Ilyen alapon nem lehet és nem is szabad meghatározni egy csoportról az erkölcsi milyenségét. Az embert kell nézni, és nem a hovatartozását. Nem lehet azt mondani, hogyha valaki rendõr, akkor csak ilyen meg olyan lehet. Ez talán segítene az elõítéletek megfékezésében.
Segíthet, bár nem fûzök hozzá nagy reményt. Ugyanis a rendõrség olyan, mint a társadalom. Amíg a társadalom nem fejlõdik észrevehetõen pozitív irányba, addig a rendõrségnél se várjunk csodát.
Az etikai kódexnek semmi értelme, hisz fejétõl bûzlik a hal.Aki ezt kitalálta az sem gondolta komolyan.
kezdeni lehetne az apróságoknál, hogy az ember legközelebbi alkalommal ne próbálja megkenni az elsõ rendõrt az utcán, ne próbáljon elintéztetni ismerõssel egy tilosbanparkolást, ne beszéljen úgy az ellenõrzõ rendõrrel mintha nem is lenne ember és ha egyre többen így viselkednek, akkor már egyik oldalról javulás lesz, és ha a rendõrök is érzik h embernek nézik õket akkor lehet h másképp állnak majd a dolgokhoz és részükrõl is könnyebb lesz javítani a mentalitáson. 2 oldalú a dolog mint minden.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A TEK-et vagy a NAV-ot képzik ki jobban?

2

Büszkék lehetnek magukra a rendőrök, a "NAGY" drogfogásukra?

Ozora party...Biztos elkapták az 1%-ot :) ......

49

Mi a véleményetek az Ozorai akcióról?

50

Rendőrök! Mennyit visztek haza?

Tudom, kicsit illetlen a kérdés, de borzasztóan kíváncsi vagyok, meg amúgyis anonim ez az egész.

5

Ezt a képet látva, tényleg mindenkiből lehet rendőr?

http://www.facekep.com/wp-content/uploads/Int%C3%A9zkedik-a-..

6

Milyen érzés "rendőrként" oszlatni a békésen tüntető, magyar érzelmű tömeget?

Továbbá milyen érzés hallgatni a jogos "hazaáruló" kiáltásokat? Fotelkommunisták és nem rend?rök véleményére NEM vagyok kíváncsi!

14

A rendőrök alkoholisták lesznek?

5

Az alábbi termékért büntetnek, vagy legális?

A lézer.

4

Internetes átverés, tehetek feljelentést? Részletek lent

Egy internetes hirdetésben találtam egy munkát, mely egy otthoni csomagolás lett volna, ezt most nem részletezném. Kiderült h átverés, de el?tte el kellett utalni 1000ft-ot. Az interneten miután kicsit keresgéltem megtaláltam, hogy többen is közzétették, hogy átverték ?ket, illetve, hogy több névr?l megy, de a cím ahova utalni kellett ugyan az. A cím és név alapján ahova a pénzt küldtem tehetek feljelentést?

5

TEK Kommandós szeretnék lenni. Lehetséges ez?

Sziasztok.

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!