Találatok a következő kifejezésre: A bevezetett pontból álló rendőrségi etikai (1 db)

A bevezetett 13 pontból álló rendőrségi etikai kódex valóban segíthet a rendőrség öntisztulásában?

Legjobb válasz: Sajnos nem! Ahhoz még jogaszabályokat is kell alkotni, illetve módosítani, és még akkor sem biztos, hogy maradéktalanul betartják.

Sajnos nem! Ahhoz még jogaszabályokat is kell alkotni, illetve módosítani, és még akkor sem biztos, hogy maradéktalanul betartják.
Minden foglalkozási csoportban vannak, akik sajnos nem tartják be a szabályokat. Vannak tisztességtelen kéményseprõk, takarítónõk, szobafestõk, könyvelõk és még sorolhatnám, ugyanúgy, ahogyan vannak tisztességtelen rendõrök is. Ilyen alapon nem lehet és nem is szabad meghatározni egy csoportról az erkölcsi milyenségét. Az embert kell nézni, és nem a hovatartozását. Nem lehet azt mondani, hogyha valaki rendõr, akkor csak ilyen meg olyan lehet. Ez talán segítene az elõítéletek megfékezésében.
Segíthet, bár nem fûzök hozzá nagy reményt. Ugyanis a rendõrség olyan, mint a társadalom. Amíg a társadalom nem fejlõdik észrevehetõen pozitív irányba, addig a rendõrségnél se várjunk csodát.
Az etikai kódexnek semmi értelme, hisz fejétõl bûzlik a hal.Aki ezt kitalálta az sem gondolta komolyan.
kezdeni lehetne az apróságoknál, hogy az ember legközelebbi alkalommal ne próbálja megkenni az elsõ rendõrt az utcán, ne próbáljon elintéztetni ismerõssel egy tilosbanparkolást, ne beszéljen úgy az ellenõrzõ rendõrrel mintha nem is lenne ember és ha egyre többen így viselkednek, akkor már egyik oldalról javulás lesz, és ha a rendõrök is érzik h embernek nézik õket akkor lehet h másképp állnak majd a dolgokhoz és részükrõl is könnyebb lesz javítani a mentalitáson. 2 oldalú a dolog mint minden.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A feljelentés ha a papiron 11. kerületből jött az van irva akkor ott tették a feljelentést?

tehát onnan jön a feljelentés ahol megteszik?

1

Szokott e olyan előfordulni, hogy a fegyveres bűnöző majdnem annyira képzett mint, egy profi SWAT kommandós?

Szoktak e profi kommandósok találkozni olyan fegyveres bűnözőkkel akik szinte mindent tudnak a kommandósok a taktikáikról és kondícióban, ügyességben is nagyon hasonlóak?

8

A rendőrség szokott facebook alapján is nyomozni?

Úgy értem,nemcsak a nyílvántartások között,hanem ,ha valakit keresnek akkor lehet megnézik,hogy háthe fent van facebookon is és hátha van fénykép is és akkor könnyebb a nyomozás?
Szokták a facebookot is használni nyomozás közbae?

Jelzem:Nem köröznek,csak úgy kérdezem.

8

Mekkora értékű lopástól vesznek komolyabban egy ügyet a rendőrségen?

Az én károm olyan 500.000-600.000 forint...

5

Feljelenthetem fenyegetésért?

Olyan helyen lakom ahol 1telken két családi ház tartozik! (Nagyszülőtől örökölt) Mi nem rég költöztünk be az egyikbe és van két kis termetű kutyánk akik 1-2szer átmentek az ő felükre (másik családi ház) és volt rá példa hogy sajnos oda csinálták a dolgukat! De nem tudjuk folyton figyelni hogy mikor épp hova mennek! Próbáltuk azt megbeszélni hogy egy kisebb kerítést húzni amin lenne ajtó had húzunk fel amire az volt a válasz hogy nem mert akkor kizárjuk őket innen! Ma ismét szóltak hogy oda piszkítottak a kutyák! Közölték ha még egyszer előfordul meg fogják mérgezni őket! Mit tehetek ebben az esetben ha beszélni nem lehet velük?
Előre is köszönöm a válaszokat!

10

A Magyar Posta azonnal és automatikusan rendőrségre viszi a közokirat hamisítás lehetőségét?

Ismerősöm meghamisított egy "zöld" ajánlott szelvényt, mert vásároltak tőle, de ő nem adta postára a (40.000ftos) terméket! A vevő elvitte a postára az ajánlott szelvényt, ott kiderült a csalás! A vevő azt mondta, h a posta 15 napon belül Rendőrségi feljelentést tesz, közokirat hamisítás miatt, lehetséges ez? Vagy külön kérni kell a postán a feljelentést, vagy ezt maguktól indítják?
Milyen büntetésre számíthat az ismerősöm?

6

Milyen a Polgárőrködés? Valóban kapnak rendes igazolványt és egyenruhát? Miből áll egy vizsga?

16

A rendőrség állományában is vannak mentőtisztek?

Ma láttam egy videóban egy rendőrt akinek a neve alatt rendőr őrnagy, mentőtiszt volt írva....
Tehát a rendőrök között is van mentőtiszt egészségügyi feladatok ellátására?

4

Milyen Polgárőrnek lenni? Miből áll egy vizsga és milyen egyenruhát kapnak? Azt hallottam hogy olyan mellényük van mint a rendőröknek.

2

Mit lehet tenni ilyen helyzetben?

Az év elején más városban laktam. 3 lakótárssal. Hazaköltöztem mert a fiú lakótárs többet akart mint barátság.. és ez a nyomulása már zaklatásba torkollott.. 1 hónap elteltével a rendőrség állt a kapumba házkutatási paranccsal hogy én állítólag elloptam a laptopját.. jó még ezt lenyeltem.. de most meg megint kaptam egy papírt hogy be kell menni meghallgatásra .. most ez mi ? nem volt még elég? mit lehet ilyenkor tennem ? zavar ez hogy így meghurcoltatnak egy rágalom miatt..

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!