Találatok a következő kifejezésre: A bevezetett pontból álló rendőrségi etikai (1 db)

A bevezetett 13 pontból álló rendőrségi etikai kódex valóban segíthet a rendőrség öntisztulásában?

Legjobb válasz: Sajnos nem! Ahhoz még jogaszabályokat is kell alkotni, illetve módosítani, és még akkor sem biztos, hogy maradéktalanul betartják.

Sajnos nem! Ahhoz még jogaszabályokat is kell alkotni, illetve módosítani, és még akkor sem biztos, hogy maradéktalanul betartják.
Minden foglalkozási csoportban vannak, akik sajnos nem tartják be a szabályokat. Vannak tisztességtelen kéményseprõk, takarítónõk, szobafestõk, könyvelõk és még sorolhatnám, ugyanúgy, ahogyan vannak tisztességtelen rendõrök is. Ilyen alapon nem lehet és nem is szabad meghatározni egy csoportról az erkölcsi milyenségét. Az embert kell nézni, és nem a hovatartozását. Nem lehet azt mondani, hogyha valaki rendõr, akkor csak ilyen meg olyan lehet. Ez talán segítene az elõítéletek megfékezésében.
Segíthet, bár nem fûzök hozzá nagy reményt. Ugyanis a rendõrség olyan, mint a társadalom. Amíg a társadalom nem fejlõdik észrevehetõen pozitív irányba, addig a rendõrségnél se várjunk csodát.
Az etikai kódexnek semmi értelme, hisz fejétõl bûzlik a hal.Aki ezt kitalálta az sem gondolta komolyan.
kezdeni lehetne az apróságoknál, hogy az ember legközelebbi alkalommal ne próbálja megkenni az elsõ rendõrt az utcán, ne próbáljon elintéztetni ismerõssel egy tilosbanparkolást, ne beszéljen úgy az ellenõrzõ rendõrrel mintha nem is lenne ember és ha egyre többen így viselkednek, akkor már egyik oldalról javulás lesz, és ha a rendõrök is érzik h embernek nézik õket akkor lehet h másképp állnak majd a dolgokhoz és részükrõl is könnyebb lesz javítani a mentalitáson. 2 oldalú a dolog mint minden.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Tegyek vajon feljelentést ezért a könnyű testi sértésért?

Pénteken jöttem haza vonattal és Bicskénél felszállt két "kisebbség" egy nő és egy pasi,a pasi elkezdte:adj már egy százast és meg mondtam,hogy nem,erre ő ütögetni kezdett mire és előrementem és mondtam,hogy Kelenföldön ha megálunk a vezér ne nyissa ki az ajtót,mert már szóltam a 10-nek és járőröket küld,hogy elfogják az ütögetőt,mert ugye mondtam,hogy itt ez az ember ütöget fenyeget.
A vezér nem is nyitotta ki az ajtókat,hogy meg ne tudjon lógni az ütögető.Egy 10 perc múlva kijött két járőr,kérdezgettek engem,hogy mi történt,elmondtam,hogy mi kérdezgették őt is meg még utasokat és végül az egyik nő mondta,hogy látta,hogy megpofozott,ez a kérdezgetés tartott egy órán át mire a "drága" rendőrök be sem vitték az ütögető embert hanem azt mondták nekem,hogy kívánok e feljelentést tenni,30 napom van rá.

Felháborító,hogy a rendőrök nem foglalkoztak az üggyel,ne vitték be sem az emberkét. Ez a 21. században a rendőrség szerintem.

Jó én sem vagyok hibátlan mert néhány éve engem már elítéltek 40 ezer ft-ra mert volt egy kisebb értékre elkövetett lopási ügyem anno. És akkor engem mikor elkaptak anno bevittek előállítani,be is zártak pár órára ezt meg be se vitték,pedig úgy mint a könnyű testi sértés a lopás is magánindítványos ügy.
Akkor régen mikor elloptam a bizonyos dolgokat akkor miért nem azt mondták akkor is a sértettnek,hogy ,ha kíván tegyen feljelentést? Engem miért vittek be? Aki engem meg ütögetett miért nem? Mindkettő magánindítványos.

És péntek óta még nem tettem feljelentést,de még tehetek 30 n belül. Érdemes feljelenést tenni? Foglalkoznak vajon vele?

Ha bemegyek mint sértett lehet azt mondják nekem ,hogy magának már volt ügye,vagy nem mondják,mert olyankor a sértettnek nem nézik a priuszát csak a gyanusitottnak?

11

Ha valaki tud egy drogos társaságról és szeretné őket feljelenteni a rendőrségen hol és milyen formán teheti meg?

ismerek egy két ilyen embert közvetve és szeretném megállítani ezt a folyamatot mert azt veszem észre h egyre inkább megrohasztják a környezetem és azt akit szeretek meg féltek meg akarom állítani őket... hol tehetem és milyen formában? ha megteszem mennyi a valószínűsége h eljárás indul a rendőrség részéről? mennyire veszik komolyan az ilyen füleseket?

18

A katasztrófavédelem igazoltathat engem miint állampolgárt?

Ha kijön hozzám a katasztrófavédelem, akkor igazoltathat a tűzoltó?

1

Magyarországnak mekkora rendőrállománya van?

2

Ha alkoholtartalmú gyógyszert kell fogyasztanom (66 százalékos alkoholtartalmú oldat, amiből 10 cseppet kell bevenni 1 bögre teába keverve reggel és este), az jelenthet problémát közlekedés ill. egy esetleges közúti ellenőrzés során?

6

Rendőrség és Katasztrófavédelem közös járőrözés?

Már több ízben láttam, hogy a rendőrség és a katasztrófavédelem (tehát tűzoltó) együtt járőrözött az utcán. Egyforma ruhába (abban a sötét kékben, furcsa sapkával). Egyiknek RENDÕRSÉG volt a hátán, másiknak KATASZTRÓFAVÉDELEM.
Hogy hogy a rendőr és a tűzoltó együtt járőrözik az utcán?
Sőt nem csak az utcán, hanem a határ közelében is láttam őket, az nyomvonalon.

3

Mi a különbség a milicia, policia és a rendőrség között?

5

Vádat emelhetnek ellenem?

A volt lakótársam feljelentett mert azt mondja eltünt a laptopja. És hazaköltöztem. Ez az állítólagos lopás aznap történt. Miatta jöttem el pont onnan. Már voltak nálam házkutatáson. És be hívtak kihallgatásra is. Vettek ujj lenyomatokat és le is fotóztak. nagyon kellemetlen volt végig sírtam :/ Bizonyítéka nincs, mivel nem is tulajdonítottam el semmit. De az újj lenyomatom biztos hogy megtalálják a házban mivel ott laktam . és jó baráti viszonyba voltunk 2 éve már. közösen vásároltunk be, főztünk stb. de ideges vagyok. vádat emelhetnek ellenem ez alapján ? és ha bíróságra kell menni akkor hova kellesz ? én Miskolci vagyok. Õ is csak Pesten van a tartózkodási helye most és ott tette a feljelentést ellenem. Ha bíróság lesz a vége akkor nekem most Pestre kell mennem ? Nekem erre nincs keretem :S pénzem :S de remélem nem kerül erre a sor.. nem vagyok jártam ebbe.. szerintetek vádat emelhetnek ellenem ? Még annyi hogy nem ketten éltünk a lakásba hanem 4 en. És akkor a másik két lakótársam haverja is ott volt mikor ez történt.. de őket nem jelentette fel mert azt mondta velük még együtt kell élnie és valakinek el kell vinnie a balhét.. én sose tudnék ellopni senkitől semmit :/ de most nagyon rosszul telnek a napjaim tanácstalan vagyok.

6

Két ismerősömet elkapták marihuána fogyasztással, az egyik több nevet is említett mint fogyasztót, köztük az enyémet is. Számíthatok valamire egyáltalán?

11

Mit kell válaszolni a "Miért szeretne Ön itt dolgozni" kérdésre az AH-nál / NBH-nál?

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!