Találatok a következő kifejezésre: A bevezetett pontból álló rendőrségi (1 db)

A bevezetett 13 pontból álló rendőrségi etikai kódex valóban segíthet a rendőrség öntisztulásában?

Legjobb válasz: Sajnos nem! Ahhoz még jogaszabályokat is kell alkotni, illetve módosítani, és még akkor sem biztos, hogy maradéktalanul betartják.

Sajnos nem! Ahhoz még jogaszabályokat is kell alkotni, illetve módosítani, és még akkor sem biztos, hogy maradéktalanul betartják.
Minden foglalkozási csoportban vannak, akik sajnos nem tartják be a szabályokat. Vannak tisztességtelen kéményseprõk, takarítónõk, szobafestõk, könyvelõk és még sorolhatnám, ugyanúgy, ahogyan vannak tisztességtelen rendõrök is. Ilyen alapon nem lehet és nem is szabad meghatározni egy csoportról az erkölcsi milyenségét. Az embert kell nézni, és nem a hovatartozását. Nem lehet azt mondani, hogyha valaki rendõr, akkor csak ilyen meg olyan lehet. Ez talán segítene az elõítéletek megfékezésében.
Segíthet, bár nem fûzök hozzá nagy reményt. Ugyanis a rendõrség olyan, mint a társadalom. Amíg a társadalom nem fejlõdik észrevehetõen pozitív irányba, addig a rendõrségnél se várjunk csodát.
Az etikai kódexnek semmi értelme, hisz fejétõl bûzlik a hal.Aki ezt kitalálta az sem gondolta komolyan.
kezdeni lehetne az apróságoknál, hogy az ember legközelebbi alkalommal ne próbálja megkenni az elsõ rendõrt az utcán, ne próbáljon elintéztetni ismerõssel egy tilosbanparkolást, ne beszéljen úgy az ellenõrzõ rendõrrel mintha nem is lenne ember és ha egyre többen így viselkednek, akkor már egyik oldalról javulás lesz, és ha a rendõrök is érzik h embernek nézik õket akkor lehet h másképp állnak majd a dolgokhoz és részükrõl is könnyebb lesz javítani a mentalitáson. 2 oldalú a dolog mint minden.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A rendőrök is szoktak félrelépni, úgyértem elköveni ezt -azt, vagy ők nem követnek el semmi rosszat és teljesen tiszták?

13

Szerintetek ez jó lenne? Többi lent

Szerintem úgyis lehetne valaiki rendőr hogy csak egy szakmunkás bizonyítványa (Fizikai pl: kőműves, festő, stb) van ami min. 90% és a szokásos sehol tetkó, piercing, büntetlen előélet STB. És akkor csak férfi
És akkor csak zászlósig mehetne fel a rendfokozata
Mert aki eltud végezni egy 90%-os szakmunkás bizonyítványt az szerintem nem lehet buta ember!
értelmes, őszinte válaszokat várok!!!

11

Ez az esemény most komoly vagy vicc?

Ez a videó arról szól,hogy elfogtak egy bankrablót,de szerintem ez csak valami vicc,hiszen ott az ember bilincsben viszik a kocsihoz úgy ahogy a rendőrök szokták,csak ők nem rendőrök.Két kabátos civíl ember viszi civíl autóhoz az embert akik nem rendőrök.
Mert ugye a rendőrök azok kék öltözetben vannak.
Szerintetek,ez a videó valami vicc,filmforgatás?

6

Hol lehet (ne) Tarjányi Péter Rendőrségi szakérzővel találkozni?

4

Elméleti kérdés! Körözést adnak ki ellened. Hová rejtőznél? Szerinted meddig tudnál bújkálni?

10

Hogy tudnék én is a barátaimmal tolvajkergető lenni?

Mint ismerős van olyan,hogy tolvajkergetők,ez 3-4 fiatal srácból áll össze.Vettek egy értékes biciklit és járták az országot,hogy kit tudnak csőbe húzni,és így segíteték a rendőrség munkáját.
Vajon ők ezzel kerestek pénzt,vagy csak hobbiból csinálták?
Ha pénzt kerestek vele,akkor akár én is foghatok magam mellé 2-3 havert akivel vállaljuk,hogy segítünk a rendőröknek,én is tudnék egy tolvajkergető csapatot alkotni? Persze én pénzért csinálnám,nem ingyen a munkát.

14

Ismét alkotott a rendőrség? Mert ugye "2 hét alatt rendet tettünk. "

Még 2 év alatt se.


7 éves gyereket nem tudom , hogy lehet terroristának vagy veszélyes elemnek nézni.

Épp olyan a rendőrség , mint Gyurcsány idején ,lassan szemeket is kilövetnek majd.

7

Az egyik ismerősömet állítólag azért nem vették föl a Rendvédelmi Főiskolára mert az apja börtönben ül. Komolyan lehetséges ez?

10

Van itt rendőr? Ha van, tudna válaszolni egy kérdésre?

Mi a hivatalos, vagy pontos neve annak a sapkának? sisaknak? amit leginkább az autómegálligató közlekedésieken látni (persze biztos más rendőr is viseli) általában hidegebb időben. Olyan prémesnek látszó oldala van, ami mintha fülvédő lenne, de mindig a tetején van összefogatva a sakának. Szal az igazából csak a rendőr fejetetejét védi a hidegben. Aki kompetens biztos tudja mire gondolok. Nah ennek van valami "különleges" neve?

6

A rendőrök bele tudnak nézni bárki facebook fiókjába?

ezzel paráztatja magát egy csaj h őt figyelik a rendőrök... de sztem nagy hülyeség ez... arra lennék kíváncsi h valóban lehetséges-e vagy pedig érveket kérnék h miért nem lehetséges pl milyen szintű parancs szükséges ehhez stb... örülnék ha rendőr urak is válaszolnának mert hát mégis ők vannak ott a témában

14

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!