Találatok a következő kifejezésre: A bevezetett pontból álló rendőrségi (1 db)

A bevezetett 13 pontból álló rendőrségi etikai kódex valóban segíthet a rendőrség öntisztulásában?

Legjobb válasz: Sajnos nem! Ahhoz még jogaszabályokat is kell alkotni, illetve módosítani, és még akkor sem biztos, hogy maradéktalanul betartják.

Sajnos nem! Ahhoz még jogaszabályokat is kell alkotni, illetve módosítani, és még akkor sem biztos, hogy maradéktalanul betartják.
Minden foglalkozási csoportban vannak, akik sajnos nem tartják be a szabályokat. Vannak tisztességtelen kéményseprõk, takarítónõk, szobafestõk, könyvelõk és még sorolhatnám, ugyanúgy, ahogyan vannak tisztességtelen rendõrök is. Ilyen alapon nem lehet és nem is szabad meghatározni egy csoportról az erkölcsi milyenségét. Az embert kell nézni, és nem a hovatartozását. Nem lehet azt mondani, hogyha valaki rendõr, akkor csak ilyen meg olyan lehet. Ez talán segítene az elõítéletek megfékezésében.
Segíthet, bár nem fûzök hozzá nagy reményt. Ugyanis a rendõrség olyan, mint a társadalom. Amíg a társadalom nem fejlõdik észrevehetõen pozitív irányba, addig a rendõrségnél se várjunk csodát.
Az etikai kódexnek semmi értelme, hisz fejétõl bûzlik a hal.Aki ezt kitalálta az sem gondolta komolyan.
kezdeni lehetne az apróságoknál, hogy az ember legközelebbi alkalommal ne próbálja megkenni az elsõ rendõrt az utcán, ne próbáljon elintéztetni ismerõssel egy tilosbanparkolást, ne beszéljen úgy az ellenõrzõ rendõrrel mintha nem is lenne ember és ha egyre többen így viselkednek, akkor már egyik oldalról javulás lesz, és ha a rendõrök is érzik h embernek nézik õket akkor lehet h másképp állnak majd a dolgokhoz és részükrõl is könnyebb lesz javítani a mentalitáson. 2 oldalú a dolog mint minden.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Így már esélyem sincs rendőrnek lenni?

Régebben nyomozó akartam lenni, de nem mentem rendőrtisztire, mert úgy tudom, 170 cm alatt nem veszik fel a férfiakat (168 centi vagyok...). Akkoriba el is vetettem az ötletet, és elmentem egy gazdasági főiskolára, de azt kell látnom, hogy nagyon nehéz boldogulni. Most újra elkezdtem a rendőrségen gondolkodni, akár szimpla járőr is lennék (úgy tudom, mindenki ott kezdi). Felvesznek rendőrtisztire a magasságom miatt, vagy próbálkozni sem érdemes?

Valamint, hallottam egy olyat, hogy 6 hónapos képzéseken járőröket képeznek, amit úgy kell elképzelni, hogy vezethetem az autót, de ha egyedül vagyok, nem büntethetek, valamint korlátozott a hatásköröm. Ilyen tényleg létezik? Ezzel jól lehet keresni? Mennyire biztos pont ez? (Konkrétan a rendőrség is azért érdekel, mert tudom, hogy az biztos állás; amíg nem csinálok hülyeséget, nem rugnak ki. Az eddigi munkahelyeim közül 3 már bezárt, ahol most vagyok is csődközelben van. 22 évesen nincs biztos jövedelmem, pedig már örülnék neki.)

A válaszokat köszönöm!

5

Önvédelmi Célból szeretnék Gumilövedékes Vagy Gázfegyvert tartani. Kell ahhoz Orvosi vagy pszichológiai Vizsgálat hogy kiválthassam a Fegyverviselési engedélyt És mennyibe kerül a Engedély Igénylése?

3

Milyen ítélet született az idei Élet menetén halálos fenyegetőzővel szemben?

"Gyere el Tel-Avivba, kivágjuk a májadat, te anyaba..."

4

Tényleg a rendőrség úgy is lehallgathatja a telefonodat, hogy ha nem telefonálsz, hanem csak simán be van kapcsolva? És ha igen akkor a sok bűnözőt miért nem bírják így akkor befogni?

13

Miből érdemes szúrásálló mellényt készíteni?

11

Ha ilyen tetoválásom van lehetek rendőr v kommandós?

http://kepfeltoltes.hu/130818/faszarcukiskocsog_www.kepfelto..

régóta szeretnék ilyen tetkót, erkölcsileg nem sért senkit se, csak jól néz ki, lehetnék zseka vagy sem? :/

8

Ha egy forgalombol kivont autot az utcárol ellopnak es a sértett kihivja a rendőrséget mi történik?

3

Mi az elfogatóparancs pontos szövege?

7

Mikor lehet ingó leltárt készíteni?

1

Nem abszurd, hogy akit sok ember megölésének előkészülete miatt elítélnek, közben mindvégig megtarthatja a lőfegyvertartási engedélyét?

S. Ábel ellen büntető eljárás indult, mert 20 ember kivégzését tervezte egy bevásárlóközpontban, vagy az ELTE jogi karán. Első fokon két és fél év letöltendő börtönt kapott emberölés előkészületéért, de a lőfegyvertartási engedélyét még ekkor sem vonták vissza. Közben meg a szabályosan tartott fegyverével lövöldözött egy gyorsétteremben, ahol szerencsére senki nem sérült meg. Hogy is van ez?


10

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!