Találatok a következő kifejezésre: A bevezetett pontból álló rendőrségi (1 db)

A bevezetett 13 pontból álló rendőrségi etikai kódex valóban segíthet a rendőrség öntisztulásában?

Legjobb válasz: Sajnos nem! Ahhoz még jogaszabályokat is kell alkotni, illetve módosítani, és még akkor sem biztos, hogy maradéktalanul betartják.

Sajnos nem! Ahhoz még jogaszabályokat is kell alkotni, illetve módosítani, és még akkor sem biztos, hogy maradéktalanul betartják.
Minden foglalkozási csoportban vannak, akik sajnos nem tartják be a szabályokat. Vannak tisztességtelen kéményseprõk, takarítónõk, szobafestõk, könyvelõk és még sorolhatnám, ugyanúgy, ahogyan vannak tisztességtelen rendõrök is. Ilyen alapon nem lehet és nem is szabad meghatározni egy csoportról az erkölcsi milyenségét. Az embert kell nézni, és nem a hovatartozását. Nem lehet azt mondani, hogyha valaki rendõr, akkor csak ilyen meg olyan lehet. Ez talán segítene az elõítéletek megfékezésében.
Segíthet, bár nem fûzök hozzá nagy reményt. Ugyanis a rendõrség olyan, mint a társadalom. Amíg a társadalom nem fejlõdik észrevehetõen pozitív irányba, addig a rendõrségnél se várjunk csodát.
Az etikai kódexnek semmi értelme, hisz fejétõl bûzlik a hal.Aki ezt kitalálta az sem gondolta komolyan.
kezdeni lehetne az apróságoknál, hogy az ember legközelebbi alkalommal ne próbálja megkenni az elsõ rendõrt az utcán, ne próbáljon elintéztetni ismerõssel egy tilosbanparkolást, ne beszéljen úgy az ellenõrzõ rendõrrel mintha nem is lenne ember és ha egyre többen így viselkednek, akkor már egyik oldalról javulás lesz, és ha a rendõrök is érzik h embernek nézik õket akkor lehet h másképp állnak majd a dolgokhoz és részükrõl is könnyebb lesz javítani a mentalitáson. 2 oldalú a dolog mint minden.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Fesztiválon a rendőrök kipakolhatják a sátrakat, vagy kell hozzá külön engedély?

A bejáratnál a kocsikat szétpakolhatják? Ha közúton igen, akkor gondolom ott is, de a fesztivál területe közterületnek számít? Ha magánterület, akkor bent már nem nézhetnek be a kocsiba?

6

Tanúskodás, Szembesítés?

Ha tanúja voltam néhány néhány ütésnek,behívtak a rendőrségre elmondtam amit tudtam. Azt mondták nekem ,hogy még lehet be kell mennem ha a fél aki ütött nem ismeri be.Akkor lesz valamilyen szembesítés, köztem és az ütő fél között vagy köztük?? Volt még másik 8 tanú kb. akik tanúskodtak miért pont nekem mondták? Hogyan zajlik,miből áll egy szembesítés?? Mert nem nagyon szeretnék találkozni az ütő féllel.

0

Rendőrség melyik osztályán dől el, hogy mennyit kapok szabálysértésért vagy mit szabnak ki rám?

6

Milyen egy rendőriskola?

Mit kell csinálni?Jó-e ?

3

Milyen szitukban szabad egy rendőrnek használnia a fegyverét akár az emberi élet kioltására is?

Pl.:
Egy nőt meg akarnak erőszakolni az utcán (este),a rendőr lelőheti a támadót,ha nem tehet mást?

3

Ha egy embert elkapnak valami bűncselekményen és beviszik kihallgatásra, miután kihallgatják ujjnyomatot vesznek és lefényképezik. De vajon országszerte benne lesz a rabosításba vagy csak azon a kapitányságon?

Ha valakit kihallgattak mert bűnt csinált és ugye attól ujjnyomatot vesznek meg lefényképezik.
És az érdekelne,hogy az ujjnyomat papírt és a fotókat kiküldik az egész országban a többi nagyvárosok kapitányságainak is,vagy csak azon az egy rendőrkapitányságon marad meg az ujjnyomat és a fotó ahol ugye történt az eset.?

2

Miért kell mennem a Közigazgatási Osztályra?

Szabálysértésem van pár ezer forintos csalás miatt . Már a jegyzőkönyvet felvették.

0

Mit tehetek ebben a helyzetben?

Interneten eladtam egy géphez alkatrészeket.A kért alkatrészeket a vevő postai úton kérte tőlem,de megoldható lett volna a személyes átvétel is.Mindent telefonon beszéltünk meg.Feljelentett a rendőrségen,hogy nem megfelelő az alkatrész,mert az nem létezik,hogy ahoz a géphez való amihez én hirdettem.Nekem van olyan gépem amihez neki is kellett,és én is használom vele.Ezek egyébként gyári gépek,és lenyomozható,hogy az a bizonyos alkatrész hozzá való-e.A kérdésem az lenne,hogy érdemes lenne-e ügyvédet fogadnom,vagy jobb ha nem mondok semmit a rendőröknek?Mert úgy tudom nem nekem kell az ártatlanságom bizonyítani,hanem nekik a bűnöségem.Rengetek ilyen alkatrészt eladok,és még sosem volt rám panasz,és telefonon is beszélek, vevőimmel,hogy meg vannak-e elégedve.Ez az első ilyen esettem.

3

Ha ismeretlen tettes ellen zaklatásért feljelentést tesznek, azzal a rendőrök foglalkoznak, hogyan derítik ki és mi a következménye?

igazából az miatt akarnak valakit feljelenteni, mert ask.fm-en nem volt valakivel túl kedves, de nem fenyegette meg, meg semmi ilyenek

2

Bulikon amikor verekedések vannak az utcán miért nem hivja senki sem a rendőrséget?

Minden nap hallom hogy szétverték a fejét egy csávónak és kirugdosták a fogait.
Másikat ugy megverték hogy kórházban van
és még sorolhatnám

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!