Találatok a következő kifejezésre: A bevezetett pontból álló (1 db)

A bevezetett 13 pontból álló rendőrségi etikai kódex valóban segíthet a rendőrség öntisztulásában?

Legjobb válasz: Sajnos nem! Ahhoz még jogaszabályokat is kell alkotni, illetve módosítani, és még akkor sem biztos, hogy maradéktalanul betartják.

Sajnos nem! Ahhoz még jogaszabályokat is kell alkotni, illetve módosítani, és még akkor sem biztos, hogy maradéktalanul betartják.
Minden foglalkozási csoportban vannak, akik sajnos nem tartják be a szabályokat. Vannak tisztességtelen kéményseprõk, takarítónõk, szobafestõk, könyvelõk és még sorolhatnám, ugyanúgy, ahogyan vannak tisztességtelen rendõrök is. Ilyen alapon nem lehet és nem is szabad meghatározni egy csoportról az erkölcsi milyenségét. Az embert kell nézni, és nem a hovatartozását. Nem lehet azt mondani, hogyha valaki rendõr, akkor csak ilyen meg olyan lehet. Ez talán segítene az elõítéletek megfékezésében.
Segíthet, bár nem fûzök hozzá nagy reményt. Ugyanis a rendõrség olyan, mint a társadalom. Amíg a társadalom nem fejlõdik észrevehetõen pozitív irányba, addig a rendõrségnél se várjunk csodát.
Az etikai kódexnek semmi értelme, hisz fejétõl bûzlik a hal.Aki ezt kitalálta az sem gondolta komolyan.
kezdeni lehetne az apróságoknál, hogy az ember legközelebbi alkalommal ne próbálja megkenni az elsõ rendõrt az utcán, ne próbáljon elintéztetni ismerõssel egy tilosbanparkolást, ne beszéljen úgy az ellenõrzõ rendõrrel mintha nem is lenne ember és ha egyre többen így viselkednek, akkor már egyik oldalról javulás lesz, és ha a rendõrök is érzik h embernek nézik õket akkor lehet h másképp állnak majd a dolgokhoz és részükrõl is könnyebb lesz javítani a mentalitáson. 2 oldalú a dolog mint minden.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Engedély nélküli fegyverek?

Milyen fegyvert lehet tartani OTTHON engedély nélkül?
Pisztolyokra lennék kíváncsi inkább.. Amihez sem a fegyverhez, sem a töltényhez nem kell engedély? Nem az utcán akarok vele szaladgálni, hanem itthonra önvédelmi célból.

23

Hogy létezhet, hogy a magyar rendőrök többsége még a '70-es években gyártott PA-63-mal van felszerelve és 40-50 éves pisztolyokkal mászkálnak?

A környező hasonlóan "szegény" országokban (Románia, Szlovákia, Lengyelország, stb.), már a '90-es években beújított modern szolgálati pisztolyokat cserélik le mostanában, csak a magyar rendőrök járkálnak ilyen korszerűtlen fegyverekkel.

Még csak messzire sem kellene menni új fegyverért, a környező országok az előbb említett mellett még fegyvergyártó nagyhatalmak is (osztrák Glock, cseh CZ, szlovák Grand Power, horvát HS), tőlük is vehetne a rendőrség normális, modern nagy tárkapacitású szolgálati öntöltő pisztolyokat jó áron.

Arról nem is beszélek, hogy egy rendőrnél 10 töltény van, amikor szolgálatban van, egy nagyon gyenge stophatású lőszerből és évente egyszer megy lőni, ahol 10 töltényt lő el.

25

A rendészeti szakközepekben a felvételi során a pszichológia vizsgálat hogyan zajlik?

4

Mi történne/mit tenne a rendőr, ebben az esetben?

Mi lenne,ha a rendőr a rendőrautóval leáll és beszaladnak a boltba,addig a kocsira egy ember ráírná festékszóróval,hogy "Airbus a320 vagy Boeing 737."
Mit csinálna a rendőr,ha pont tetten érné?

3

Militari boltban biztonsági őr igazolvánnyal adnak nekem bilincset ha felmutatom a Igazolványt?

7

Hogyan működik ez a dolog?

Sziasztok.Múltkor már érdeklődtem bizonyos dolgokban.A lényeg az,hogy Összekeveredtem egy nővel aki férjnél van de már azt sem sokáig. A férj azért hogy alám fűtsön feljelentett elvileg de konkrét dolgot még nem tudok mivel 3 hónapja még meg sem hallgattak a rendőrségen.A gépemet lefoglalták Személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás miatt.A gépemet azóta vissza is kaptam. A gép elméletileg jogtiszta volt. Kérdésem az lenne,hogy ha találtak volna valami olyan dolgot ami törvény sértő lenne akkor nem adták volna vissza a gépet ugye? Ha lenne valami olyan rajta akkor csak az eljárás lezártával szokták visszaadni nem? Na meg ha le is zárul olyankor az ügy a merevlemezt akkor is elkobozzák amin a bizonyítékok vannak? Vagy esetleg elég a bizonyításban a hátértár másolata is? Válaszokat előre is köszönöm. További szép napot.

1

Mikor távolították el az állományból az utolsó nemzeti érzelmű zsarut?

3

Ilyet csinálhatnak a rendőrök?

A szomszédomban egy idős néni lakik, már háromszor betörtek hozzá az elmúlt fél évben, és az utóbbi időben rendszeresen látogatják őt a rendőrök, általában 10-15 percet töltenek nála, kávézgatnak, néha még süteményt is látok náluk, meg beszélgetnek.
Ráadásul nem is mindig ugyanazok a rendőrök.
Nincs ellene kifogásom és jó is hogy figyelnek a nénire, de ez a kávézgatás meg nassolás szerintem nem kéne a képbe, mert oké hogy a néni kínálgatja őket, de azt is lehet mondani,hogy nem, és a kávét meg a süteményt is a néni finanszírozza nekik, ami biztos nem jön ki 2-300 forintból.
Bár a nénit csak nyáron látogatja a családja mert nagyon messze laknak és biztos örül a társaságnak meg legalább van kivel foglalkoznia, talán még élvezi is,hogy főzhet rájuk.
Csak érdekelne,hogy ez mennyire "törvényes" a rendőrök részéről?

8

A nyomozók is szoktak behatolni a kommandósok mögött?

Azt tudom hogy ha már a kommandósok megtisztították pl. az épületet akkor a nyomozók bemennek bizonyítékot keresni ill. kihallgatni a gyanúsítottakat.De én azt szeretném tudni hogy golyóállómellényben meg pisztollyal a kézben a nyomozók is behatolnak-e a kommandósok mögött.(Itt Magyarországban)Vagy csak a filmekben van így?

4

Ha valakit tanúként hallgatnak ki mondjuk Pécsen és pl. Szegeden feljelentés van ellene, vagy már eljárás, azzal mi fog történni? A pécsi rendőrségnek ebbe van "beleszólása"?

Köszönöm!

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!