Találatok a következő kifejezésre: A bevezetett pontból (1 db)

A bevezetett 13 pontból álló rendőrségi etikai kódex valóban segíthet a rendőrség öntisztulásában?

Legjobb válasz: Sajnos nem! Ahhoz még jogaszabályokat is kell alkotni, illetve módosítani, és még akkor sem biztos, hogy maradéktalanul betartják.

Sajnos nem! Ahhoz még jogaszabályokat is kell alkotni, illetve módosítani, és még akkor sem biztos, hogy maradéktalanul betartják.
Minden foglalkozási csoportban vannak, akik sajnos nem tartják be a szabályokat. Vannak tisztességtelen kéményseprõk, takarítónõk, szobafestõk, könyvelõk és még sorolhatnám, ugyanúgy, ahogyan vannak tisztességtelen rendõrök is. Ilyen alapon nem lehet és nem is szabad meghatározni egy csoportról az erkölcsi milyenségét. Az embert kell nézni, és nem a hovatartozását. Nem lehet azt mondani, hogyha valaki rendõr, akkor csak ilyen meg olyan lehet. Ez talán segítene az elõítéletek megfékezésében.
Segíthet, bár nem fûzök hozzá nagy reményt. Ugyanis a rendõrség olyan, mint a társadalom. Amíg a társadalom nem fejlõdik észrevehetõen pozitív irányba, addig a rendõrségnél se várjunk csodát.
Az etikai kódexnek semmi értelme, hisz fejétõl bûzlik a hal.Aki ezt kitalálta az sem gondolta komolyan.
kezdeni lehetne az apróságoknál, hogy az ember legközelebbi alkalommal ne próbálja megkenni az elsõ rendõrt az utcán, ne próbáljon elintéztetni ismerõssel egy tilosbanparkolást, ne beszéljen úgy az ellenõrzõ rendõrrel mintha nem is lenne ember és ha egyre többen így viselkednek, akkor már egyik oldalról javulás lesz, és ha a rendõrök is érzik h embernek nézik õket akkor lehet h másképp állnak majd a dolgokhoz és részükrõl is könnyebb lesz javítani a mentalitáson. 2 oldalú a dolog mint minden.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ha a társasház lépcsőházi ablakába szándékosan bedobják a labdát, azért fel lehet őket jelenteni?

Már másodjára fordul elő, hogy idióták a lépcsőház 3. emeleti ablakát szétverik a labdával.Első eset véletlen volt.Most viszont direkt lehetett, mert a kis pisisek(12-14 évesek kb), már a labda feldobása előtt a lépcsőház felé mutogattak, látták biztos hogy jön le valaki és ijesztgetésből.Később a pálya korlátját verdesték vascsővel.
.A lépcsőházi magas ablak betörése nagyon veszélyes, ha épp arra halad el valaki!Mit lehet csinálni?

3

MI van ha valaki potpurit szív és észreveszi a rendőr? Elvileg most ezt is tilos, de nincs drog tiltólistán!

18

Tegnap este egy nagy-hosszú puskát mutattak a szomszédaim a vendégeiknek. Kezdjek el aggódni, hogy elkezdhet valamikor lövöldözni is, ha éppen többet ivott a józanságnál?

Ugyanis a szomszédnak vacsora-vendégei voltak, iddogáltak, és a szomszéd elkezdett dicsekedni, hogy vett egy puskát. "és képzeljétek, amikor hoztam haza a kocsival, azon majréztam, csak meg ne állítson a rendőr, mert mit mondok annak a bunkó és buta rendőrnek, hogy mit lát a csomagtartómban?" Majd intett a 12-év körüli fiának, az pillanat alatt kihozta az alsó konyhából a nagy puskát és kézbeadta a vendégnek. Olyan bal oldalon távcsöves puska volt, alul volt 2-lába, a cső eleje elől megvastagodott, és jó hosszú csöve volt. Majd még dicsekedett: "Nagyon jó kis puska, csak itt elől van kis folytás rajta, most úgy lehet használni, hogy bio-golyóval, rendesen lehet vele lőni kis golyókat, 2-3 nap alatt a golyó eltűnik, szétoszlik."
A vendég még próbálgatta a fogást rajta, (fölírtam a rendszámukat, ami kocsival jöttek), de én elgondolkoztam, be kell az ilyent jelenteni valahol, vagy mit csináljak? Amúgy egy erőszakos vendéglős, gátlástalan, mindenkit lefizet akit tud, nagyhangú, lekezelő, terrorizál mindenkit és végtelen mocskos szájú. Pénze van, de modora nincs. Ti mit csinálnátok?

11

Ha 0.35-öt fújtam, abból lehet baj?

16 éves vagyok, megállítottak a rendőrök, a személyimet elkérték, majd azt mondták, hogy fújjak. 0.35-öt fújtam, de aztán vissza adták a személyimet. Viszont még megkérdezték, hogy hova járok suliba, ki az igazgató és az osztályfőnököm és meg mondtam ebből lehet gond?

16

Milyen legális fegyverek vannak amit magammal hordhatok?

Van egy boxerem, de azt ha megtalálná a rendőr bajba lennék. Valamint kolis leszek oda ilyet nem lehet bevinni. Gázsprayre gondoltam volt is régen csak a haveri társaság volt olyan kedves h a buli fénypontjaként kifújta a lakásba. Az legális igaz? És abból milyet érdemes venni?

8

Ha büntetés-végrehajtásban szeretnék dolgozni - és mondjuk fel is vesznek oda - számíthatok nemzetbiztonsági átvilágításra?

11

Mennyivel van több joga egy polgárőrnek, mint bármelyik állampolgárnak aki az utcán sétál?

3

Bünteti a rendőr, ha valaki járdán biciklizik?

A külvárosban lakunk és elszaladtam a kisboltba bicajjal ami kb 1 km-re van tőlünk.
Nincs biciklim, ritkán biciklizek,a tesóméval mentem el,de én,ha biciklizek akkor szinte mindig a járdán megyek óvatosan persze,hogy neki ne menjek a gyalogosnak,mert az úttesten életveszélyes kerékpárral közlekedni.

Mikor jöttem vissza,az úton jött egy rendőrautó és az egyik rendőr "úgy" nézett kifelé rám,hogy szinte bámult,de mentek tovább.
Eszembe jutott,vajon nem az volta baja,hogy a járdán megyek? És elgondolkodtam,hogy vajon ezt büntetik,amit legfelül kérdezek?!

Személyim nem volt nálam,úgyhogy az oké,mert csak a boltba szaladtam el,de,ha megállított volna akkor biztos számon kéri,hogy nincs nálam a személyi,de vajon a járdán menésért is büntetnek?

16

Dolgozik valaki rendőrségen belül a BRFKN? Lenne egy pár kérdésem

endőr,brfk

2

Milyen gyakran lőnek le FBI ügynököket vagy ilyesmiket? :D

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!