Találatok a következő kifejezésre: A bevezetett pontból (1 db)

A bevezetett 13 pontból álló rendőrségi etikai kódex valóban segíthet a rendőrség öntisztulásában?

Legjobb válasz: Sajnos nem! Ahhoz még jogaszabályokat is kell alkotni, illetve módosítani, és még akkor sem biztos, hogy maradéktalanul betartják.

Sajnos nem! Ahhoz még jogaszabályokat is kell alkotni, illetve módosítani, és még akkor sem biztos, hogy maradéktalanul betartják.
Minden foglalkozási csoportban vannak, akik sajnos nem tartják be a szabályokat. Vannak tisztességtelen kéményseprõk, takarítónõk, szobafestõk, könyvelõk és még sorolhatnám, ugyanúgy, ahogyan vannak tisztességtelen rendõrök is. Ilyen alapon nem lehet és nem is szabad meghatározni egy csoportról az erkölcsi milyenségét. Az embert kell nézni, és nem a hovatartozását. Nem lehet azt mondani, hogyha valaki rendõr, akkor csak ilyen meg olyan lehet. Ez talán segítene az elõítéletek megfékezésében.
Segíthet, bár nem fûzök hozzá nagy reményt. Ugyanis a rendõrség olyan, mint a társadalom. Amíg a társadalom nem fejlõdik észrevehetõen pozitív irányba, addig a rendõrségnél se várjunk csodát.
Az etikai kódexnek semmi értelme, hisz fejétõl bûzlik a hal.Aki ezt kitalálta az sem gondolta komolyan.
kezdeni lehetne az apróságoknál, hogy az ember legközelebbi alkalommal ne próbálja megkenni az elsõ rendõrt az utcán, ne próbáljon elintéztetni ismerõssel egy tilosbanparkolást, ne beszéljen úgy az ellenõrzõ rendõrrel mintha nem is lenne ember és ha egyre többen így viselkednek, akkor már egyik oldalról javulás lesz, és ha a rendõrök is érzik h embernek nézik õket akkor lehet h másképp állnak majd a dolgokhoz és részükrõl is könnyebb lesz javítani a mentalitáson. 2 oldalú a dolog mint minden.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Az általános iskola átlagot vagyis jegyet is nézik, ahhoz hogy bekerüljön valaki a rendőrségre? Vagy csak a gimnáziumét?

mivel sportos vagyok de ugyértem milyen átlagra van szükség? miből kell jeleskedni?

3

Rendőrszakközép iskola felvételivel kapcsolatosan mire lehet számítani a műveltségi teszten? Konkrét kérdések érdekelnek.

Szeretném tudni milyen kérdésekre lehet számítani,aki esetleg átesett ilyenen és tudna segíteni azt megköszönném. Ha lehet ne általánosságba írjatok, hogy történelem stb. Előre is köszönöm a válaszokat.

3

Ha hatástalanított lőfegyvert szállítok az autómban arra mit szól a rendőr?

Mondjuk ha egy hatástalanított gépkarabély van az autóm hátsóülésén és megállít a rendőr akkor mit szól hozzá?

5

Megbuntethet a rendor, ha simaszkban vezetek?

Nem emlekszem, hogy a kressz elmeleti oktatasan emlitettek volna erre vonatkozo szabalyozast :)

4

Lehet ilyet hordani?

Elnézést lehet hülye kérdés, de vannak neten ilyen póló tervező oldalak és ha én csinálok magamnak egy olyat amire rá van írva ,hogy TEK alá pedig ,hogy Terror elhárítási központ sárgával fekete alapon mint az igazi. Ilyet lehet hordani,hogyha semmi közöm hozzá??? de nagyon tetszik és célom oda bekerülni.

7

Hogyan bilincselnek meg egy olyan bűnözőt, akinek csak egy karja van?

9

2009-ben feltörték az egyik e-mail címem, amit azóta nem használtam, így csak most vettem észre. Elévült?

Elméleti szinten érdekel csupán, hogy akár tehetnék feljelentést, vagy már elévült? Nem töröltek, nem változtattak meg semmit, csupán egy nem odavaló IP-t láttam, ennyi.

12

(Volt) börtönőrök, megérivezt a hivatást választani? Előnyök-hátrányok?

Nem tudom, hogy bele vágjak-e ezért kérdezném, hogy kinek mi a saját tapasztalata?
Illetve a felvételi 'procedúra' az kb. mennyi időt vesz igénybe? 1-2 hónap?

3

Kedves rendörök! Miért vagytok ilyen bunkók?

olyan szemetek és bunkók manapság a rendörök elég ha rossz szót mondasz és már nagyobb a birság multkor haverom ment az utcán gyalog és ügyebár nem a járdán gyalogolt hanem az uton megállt a rendör és mondta hgoy ejnye bejnye járdán kell sétálni 3 ezer lesz a srác meg csak annyit mondott hogy nem volt kedvem a kutyák mellett menni mert elég idegesitőek és a rendör azt mondta hogy jóóvan legyen 5 ezer multkor megyek az utcán biciklivel délután megállit a rendör azt mondja nincs világitásom mondom neki hogy itt van a zsebembe elövettem és a válasza az volt hogy 10 ezer lesz a birság én meg csak annyit mondtam hogy jóóvan mostmár reflektorokkal fogok biciklizni a rendör meg azt mondta hogy mit is mondtam 10 ezer?? legyen 15! kicsit szemetek ezek a zsernyákok nem?

16

Aki lop és kamerakép készült róla és a rendőrség kikérte a felvételt akkor meg is találják az elkövetőt?

Mert számos olyan lopás van,hogy pl. lopnak egy műszaki áruházbol laptopot v ilyen kis táskában,zsebben elférő cikkeket és az eladó csak később veszi észre,hogy hiányzik és visszanézi a kamerát és látja,hogy ez az ember vitte el.
Feljelentést tesznek és a rendőrség kikéri a felvételt és nyomoz.
Az a kérdésem,hogy ilyen esetben megtalálják az ílletőt vagy nem?
Esetleg melyik a sűrűbb eset,hogy meglesz a tolvaj vagy nem?
És,ha egy ideig,kb 2 hétig nem találják,nem tudják beazonosítani,akkor szokták kitenni a felvételt a médiába,hogy aki felismeri jelentkezzen.
Nade,olyan esetben amikor kitették médiába akkor tuti meglesz az elkövető,mert szinte minden embert ismer valaki és akkor úgyis valaki felnyomja vagy akkor se mindig kerül elő?
Nem csináltam ilyesmit csak érdekel a nyomozásos téma.

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!