Találatok a következő kifejezésre: A bevezetett pontból (1 db)

A bevezetett 13 pontból álló rendőrségi etikai kódex valóban segíthet a rendőrség öntisztulásában?

Legjobb válasz: Sajnos nem! Ahhoz még jogaszabályokat is kell alkotni, illetve módosítani, és még akkor sem biztos, hogy maradéktalanul betartják.

Sajnos nem! Ahhoz még jogaszabályokat is kell alkotni, illetve módosítani, és még akkor sem biztos, hogy maradéktalanul betartják.
Minden foglalkozási csoportban vannak, akik sajnos nem tartják be a szabályokat. Vannak tisztességtelen kéményseprõk, takarítónõk, szobafestõk, könyvelõk és még sorolhatnám, ugyanúgy, ahogyan vannak tisztességtelen rendõrök is. Ilyen alapon nem lehet és nem is szabad meghatározni egy csoportról az erkölcsi milyenségét. Az embert kell nézni, és nem a hovatartozását. Nem lehet azt mondani, hogyha valaki rendõr, akkor csak ilyen meg olyan lehet. Ez talán segítene az elõítéletek megfékezésében.
Segíthet, bár nem fûzök hozzá nagy reményt. Ugyanis a rendõrség olyan, mint a társadalom. Amíg a társadalom nem fejlõdik észrevehetõen pozitív irányba, addig a rendõrségnél se várjunk csodát.
Az etikai kódexnek semmi értelme, hisz fejétõl bûzlik a hal.Aki ezt kitalálta az sem gondolta komolyan.
kezdeni lehetne az apróságoknál, hogy az ember legközelebbi alkalommal ne próbálja megkenni az elsõ rendõrt az utcán, ne próbáljon elintéztetni ismerõssel egy tilosbanparkolást, ne beszéljen úgy az ellenõrzõ rendõrrel mintha nem is lenne ember és ha egyre többen így viselkednek, akkor már egyik oldalról javulás lesz, és ha a rendõrök is érzik h embernek nézik õket akkor lehet h másképp állnak majd a dolgokhoz és részükrõl is könnyebb lesz javítani a mentalitáson. 2 oldalú a dolog mint minden.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A személyszállító repülőgépeket rendőrök vezetik?

Ami repülőgépek Budapest-ferihegy-ről indulnak/érkeznek Európa szerte,Párizs,Tunézia stb.,meg nemcsak Pestről hanem Debrecenből és Sármellékről.
Ezeket a repülőgépeket a rendőrség vezeti?

6

Kaptam egy beidézést tulajdon elleni szabálysértési ügyben tanúkénti meghallgatási céljából . Ez most mi? Most én tettem valamit? Itt én vagyok a vádlott?

6

Nagyon sok szovetsegi ugynokseg van az USA-ba miert mindig csak az FBI es a CIA van a filmekben es a sorozatokban?

9

Hol tudnék venni készenlétis rendőr pajzsot?

2

Rendőrség által beépülni vagy beépítést kérni valahová, képezheti vádalku tárgyát?

10

Ha valakit feljelentenek drogozásért, mi az intézkedés menete? (többi lent)

Szóval valaki csak úgy, mindenféle bizonyíték nélkül bemegy a rendőrségre, kötsögségből feljelenteni a másikat, akkor hogy zajlik a dolog?
1. Kijönnek házhoz elbeszélgetni? Vagy már alapból bírói végzéssel jelennek meg házkutatni?
2. Az ilyen "hallottam..." sztorikat elhiszik egyáltalán, vagy tartanak tőle, hogy beletörhet a bicskájuk?
3. Ha nincs adott személy ellen semmi terhelő bizonyíték, még csak megalapozott gyanú sem, elviszik vizelet- és/vagy vérvizsgálatra?
4. Ha a teszt negatív lesz, a vádlott visszajelentheti a feljelentőt rágalmazásért és becsületsértésért?
5. Mi van előbb - házkutatás vagy drogteszt?
6. Ha adott személy évekkel ezelőtt kipróbálta a kábítószert (kamaszkor, kíváncsiság), és egy ismeretlentől kapta a cuccot, akiről személyleírást is csak 5-6 évvel ezelőttit tud adni, lesz valami a dologból?

8

A rendőrségnek van-e drog ellenes alosztálya, illetve hogy lehet oda bekerülni?

A lényeg az, hogy láttam már egy-két emberi roncsot, akiket a drogok juttattak oda, én ezen szeretnék változtatni, illetve az ilyen dolgokat megelőzni. Okoskodás nem érdekel, csak az igazi tanácsok.

3

Fegyvertartásnak mire vonatkozik?

Sziasztok. Ha valakinek van fegyver tartási engedéje vadász fegyverre az tarthat marok lőfegyvert? Vagy más egyébb fegyvert?

7

Igazat mondhatott haverom, hogy 50. 000. -re büntették gyalogosan, amiért átment a piros jelzés alatt a zebrán? Milyen szabálysértés jár még ilyen nagy büntetéssel?

19

Érdemes feljelentést tennem?

Egy könyves honlapon cseréltem valakivel egy könyvet. Én leadtam neki a megbeszélt könyvesboltban, ő viszont nem adta le a cserekönyvet.
Mit tehetek? Arra gondoltam, hogy feljelentést teszek a rendőrségen. Õk kikérhetik a honlaptól az IP címet, és az alapján megtalálhatják a személyt is, és akkor bíróságra kerül az ügy, ugye?

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!