Találatok a következő kifejezésre: A beutalón a laborba kaptam, hogy (2 db)

A beutalón amit a laborba kaptam, hogy van feltüntetve, hogy olyan visgálatot is végezzenek a vérvétel során, ami kimutatja a terhességet esetleg?

Ez egy szimpla vérvétel. Még nem vok terhes.

Legjobb válasz: Szia! Nekem a vérvétel mellett a vizeletet is nézték, akkor gravida volt feltüntetve. Egy babára vágyó...

Szia! Nekem a vérvétel mellett a vizeletet is nézték, akkor gravida volt feltüntetve. Egy babára vágyó...
A kérdező hozzászólása: Köszi ezt a nagyon gyors korai választ! :-))
Nekem egyszerûen csak rá volt írva, hogy terhességi próba. De ez majdnemhogy ugyanazt jelenti, mint a gravida, csak éppen magyarul! :o)

Kaptam laborba beutalót, de ott a beutalás indoka alatt az van írva, hogy szűrővizsgálat méhnyak kimutatására. Ez mit jelenthet, lehet, hogy daganatom van?

Valószin?leg terhes vagyok,csak még olyan pici,hogy uh-nem lehet látni.

Legjobb válasz: Nem, nincs daganatod. :-) Mondta volna az orvosod. Majd találkozol még ennél cifrábbal is. Amikor majd terhesség miatt kapod a beutalókat, mindegyiken veszélyeztetett terhesként leszel feltüntetve. A sima, problémamentes terhességre ugyanis nem finanszíroz az OEP semmilyen szûrõvizsgálatot, ez valahogy kimaradt a jogszabályból. Jó, mi?

Nem, nincs daganatod. :-) Mondta volna az orvosod. Majd találkozol még ennél cifrábbal is. Amikor majd terhesség miatt kapod a beutalókat, mindegyiken veszélyeztetett terhesként leszel feltüntetve. A sima, problémamentes terhességre ugyanis nem finanszíroz az OEP semmilyen szûrõvizsgálatot, ez valahogy kimaradt a jogszabályból. Jó, mi?
Pontosan azt jelenti, ami oda van írva. Hogy rákszûrésre kell menned. A terhesség alatt megpróbálnak kizárni mindenféle betegséget, így ezt is. Amúgy erre évente kéne járni, nem csak terhesen.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!