Találatok a következő kifejezésre: A beutalón a laborba kaptam, (8 db)

Sok volt a vizeletembe a baktérium szám. Kaptam megint egy labor beutalót és hüvelykúpot. Először megcsinálom a kúrát és úgy megyek laborba? 33 hetes terhes

Legjobb válasz: Szerintem igen. A mostani állapotot ismerjük 8sok baci), azt akarjuk megnézni, hogy a kúra után marad-e baci. Szerintem.

Szerintem igen. A mostani állapotot ismerjük 8sok baci), azt akarjuk megnézni, hogy a kúra után marad-e baci. Szerintem.
Persze. A sok baktérium fertõzésre utal, a kúra után elvileg megszûnik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm
Nincs dátum az új beutalón? Nekem szokott lenni rajta dátum, hogy mikor kell menni mintavételre. Gondolom, a gyógyszert már ma elkezdted.

Ha beutalót kaptam vérvételre, fel kell hívnom a labort, vagy csak odamegyek valamikor?

Azt tudom, hogy nem ehetek el?tte, meg bizonyos gyógyszereket -gondolom- nem szedhetek egy darabig, de pl Panthenolt meg A-vitamint vehetek be? És ha nem, mennyivel el?tte kell abbahagynom a szedését?

Legjobb válasz: Nem kell bejelentkezni, csak van, ahol sokat kell várni. Az étkezés pedig attól függ, mire kíváncsiak a vérvételbõl: van, amelyik elõtt lehet enni. De inkább éhgyomorra menj, ha nem tudod.

Nem kell bejelentkezni, csak van, ahol sokat kell várni. Az étkezés pedig attól függ, mire kíváncsiak a vérvételbõl: van, amelyik elõtt lehet enni. De inkább éhgyomorra menj, ha nem tudod.
Laborja válogatja! Nálunk a III. kerületben most bevezették az idõpontkérést. Ott helyben kell megtudni.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat!
mindkettõ szívritmuszavarral függ össze.


Ma voltam az elsõ 12. Hetes vérvételen Székesfehérváron! Ugye 5 beutalót kaptam az egyik eredményért a laborba kell mennem, a dokinak is postáznak ki de nemtudom hogy hova kell mennem meg egy eredményért?

Legjobb válasz: Ha jól tudom a vércsoportért kell máshova. De mivel nekem közben missed ab lett még januárban (vérvétel másnapján) ezért az osztályra felhozták, mert szükséges volt a mûtéthez.

Ha jól tudom a vércsoportért kell máshova. De mivel nekem közben missed ab lett még januárban (vérvétel másnapján) ezért az osztályra felhozták, mert szükséges volt a mûtéthez.
Dunújvárosba úgy van hogy menni kell a laborba és a véradóba is eredményér. A váradóba adják a vércsoportot és az ellenanyagot nézik ott.

A beutalón amit a laborba kaptam, hogy van feltüntetve, hogy olyan visgálatot is végezzenek a vérvétel során, ami kimutatja a terhességet esetleg?

Ez egy szimpla vérvétel. Még nem vok terhes.

Legjobb válasz: Szia! Nekem a vérvétel mellett a vizeletet is nézték, akkor gravida volt feltüntetve. Egy babára vágyó...

Szia! Nekem a vérvétel mellett a vizeletet is nézték, akkor gravida volt feltüntetve. Egy babára vágyó...
A kérdező hozzászólása: Köszi ezt a nagyon gyors korai választ! :-))
Nekem egyszerûen csak rá volt írva, hogy terhességi próba. De ez majdnemhogy ugyanazt jelenti, mint a gravida, csak éppen magyarul! :o)

Beutalot kaptam a szokásos laborra: vérvétel, vizelet. Ezen felül még külön terheléses vércukor vizsgálatra. Szerintetek van értelme egyszerre megcsináltatnom? A sima labor beutalon is van éhgyomros vércukor mérés.

Legjobb válasz: Az, hogy az éhgyomri cukrod jó, nem jelenti azt, hogy minden rendben. Nekem még az 1 órás értékem is jó volt, csak a 2 órás nem, aztán inzulin lett a vége. Mindenképp csináltasd meg a terheléses vizsgálatot.

Az, hogy az éhgyomri cukrod jó, nem jelenti azt, hogy minden rendben. Nekem még az 1 órás értékem is jó volt, csak a 2 órás nem, aztán inzulin lett a vége. Mindenképp csináltasd meg a terheléses vizsgálatot.
Nem ugyanaz az éhgyomros, illetve a terheléses vércukor vizsgálat!! Egy éhgyomri vércukor és 75 gramm cukrot tartalmazó szirup megivása utáni két órás vércukor eredmény összehasonlításából tudnak következtetni a szénhidrát anyagcserére.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Tisztában vagyok, h melyik mit jelent. De egy azon napon nincs értelme a kettõnek ugye? Erre volnék kiváncsi. :)
Nyugodtan megcsináltathatod az egészet egyszerre, én is egyszerre csináltam, hogy ne kelljen még a terheléses miatt visszamenni máskor. 7-re mentem 10-kor már jöttem is haza :-)
Szia. De igen van értelme. Nekem külön csinálták meg ezeket, és így 4-szer szúrtak. az utolsó kettõ eléggé bekékült. Szerintem örülj neki, hogy egyszerre letudod az egészet, és nem kell többször visszamenned.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! Akkor holnap mindent ki fogok pipálni. Én meg azt hittem, h nincs benne logika és külön kell elmennem. Nem mondott semmit a doki, a védõnõm meg szabin van. Szép babavárást kívánok mindenkinek!

Kaptam laborba beutalót, de ott a beutalás indoka alatt az van írva, hogy szűrővizsgálat méhnyak kimutatására. Ez mit jelenthet, lehet, hogy daganatom van?

Valószin?leg terhes vagyok,csak még olyan pici,hogy uh-nem lehet látni.

Legjobb válasz: Nem, nincs daganatod. :-) Mondta volna az orvosod. Majd találkozol még ennél cifrábbal is. Amikor majd terhesség miatt kapod a beutalókat, mindegyiken veszélyeztetett terhesként leszel feltüntetve. A sima, problémamentes terhességre ugyanis nem finanszíroz az OEP semmilyen szûrõvizsgálatot, ez valahogy kimaradt a jogszabályból. Jó, mi?

Nem, nincs daganatod. :-) Mondta volna az orvosod. Majd találkozol még ennél cifrábbal is. Amikor majd terhesség miatt kapod a beutalókat, mindegyiken veszélyeztetett terhesként leszel feltüntetve. A sima, problémamentes terhességre ugyanis nem finanszíroz az OEP semmilyen szûrõvizsgálatot, ez valahogy kimaradt a jogszabályból. Jó, mi?
Pontosan azt jelenti, ami oda van írva. Hogy rákszûrésre kell menned. A terhesség alatt megpróbálnak kizárni mindenféle betegséget, így ezt is. Amúgy erre évente kéne járni, nem csak terhesen.

20 hetes kismama vagyok, és a köv. Vizsgálat a vércukor lesz a 24. héten, kaptam laborba beutalót. Nekem a dokim azt mondta előtte egyek egy zsemlét, és tejet, nektek is lehetett?

A labort ott csinálják ahol a nődokim van az sztk-ba? 7 órára vagyok időpontra az orvoshoz,és utána megyek laborba? Köszi

Legjobb válasz: Nem szabad enni! Pont az a lényege a vizsgálatnak, hogy vesznek vért éhgyomorral, azután megitatnak veled egy pohár cukros szirupot, és 2 óra múlva megint vesznek vért! Ja, és egy fél citomot vigyél magaddal! És ott csinálják a vizsgálatot, ahol az eddigi vérvételeket is!

Nem szabad enni! Pont az a lényege a vizsgálatnak, hogy vesznek vért éhgyomorral, azután megitatnak veled egy pohár cukros szirupot, és 2 óra múlva megint vesznek vért! Ja, és egy fél citomot vigyél magaddal! És ott csinálják a vizsgálatot, ahol az eddigi vérvételeket is!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok segítséget, aranyosak vagytok, dokimat azért biztosra felhívom és megkérdezem. amúgy csak annyit mondott az orvos hogy egyek elõtte itthon 1 órával zsemlét és tejet. ennyit:) elég szûkszavú orvos, de jó szakember, akkor beszél ha kérdezek:) . Csak azt nem tudom hogy most egy másik sztk ba megyek hozzá, mint ahol csinálták a down és afp-t, akkor gondolom ebbe a másik sztk-ba csinálják meg a labort? Van valaki köztetek, aki elsõ babáját várja? Mert nekem elsõ lesz, ezért tájékozódok:) .
Nekem is csak tejes zsemlés vizsgálatot csináltak, éhgyomri nem is volt. Ha ez rossz lett volna akkor kellett volna a cukros löttyös 3 pontos vérvétel, de elsõre a dokim mindenkinek csak ilyet csináltat. Vérvétel elõtt 1 órával egyél meg 1 zsemlét és 2 dl tejet, és figyelj, hogy tényleg 1 órával késõbb vegyék le a vért, se elõbb se késõbb.
Nekem a terheléses cukor mérés 2 napot igényelt. 1.nap: éhgyomorra 1x vettek vért. Aznap megkaptam az eredményt, amit másnap vinnem kellett a következõ vérvételre. 2.nap: Éhgyomorra kellett érkeznem az elõzõ napi lelettel. Levettek egy adag vért, utána jött a tea (esetedben zsömi+tej), ezt közvetlenül az elsõ vérszívás után meg kellett innom egy szuszra, utána 2 órát kellett üldögélnem (addig nem szabad mászkálni!) utána jött a 2. vérvétel. Lényegében ennyi.
Nem tudom, nálatok hogy megy, de tán okosabb lenne felhívni a labort, hogy õk hogyan végzik a tesztet. Én mikor megyek idõpontot kérni, a laborasszisztens hölgy mindent elmond, pontosan. Én nem hallottam a tejes-zsemlés vérvételrõl, de õk tudják, lehetséges, hogy felétek így mûködik. Persze, azért jobb személyesen megérdeklõdni, nehogy kiderüljön, hogy valami félreértés volt.
Nekem sem lehetett semmit ennyi és inni az éhgyomri elõtt, aztán miután levették jött a cukros lötty, de kibírható volt!
7. nekem se mondta el. az internet a legnagyobb barátom, mióta terhes vagyok... (na, most mosolygós v szomorú szmájli menjen ide?)
Igen, van ahol így csinálják a terheléses vércukrot. De fontos, hogy 60 perccel evés után kell levenni a vért. Plusz mínusz 5 perc belefér, de 10 már nem. Tehát ha 7re van idõpontod, akkor 6ig be kell fejezni az evést. Ezt nagyon a lelkemre kötötte az orvosom. Ja és este 6ig volt szabad enni, és szénhidrátot nem, inkább fehérjét. Neked nem mondta így el az orvosod?
hát, én ilyenrõl még nem hallottam, de elvileg tedd azt, amit az orvosod mondott. csak akkor van gond, ha te értettél félre valamit. amúgy az elsõ vérvételnek szerintem mindenképp éhgyomorra kell menni. nálam utána jött a cukros oldat, amit 10 percen belül kellett meginni. aztán 60 perc és 120 perc múlva megint vérvétel. én semit sem ehettem a legvégéig, csak mentes vizet ihattam, abból is csak pár kortyot. így sem volt rossz élmény, nekem nem volt elviselhetetlenül geil és nem is lettem rosszul tõle.
Egyedül terheléses vérvétel elõtt volt tilos enni. a többinél még csak-csak lehetett pár falatot de itt nem. a másik kérdésedre nem tudok válaszolni nem tudom felétek hol csinálják meg hogy van. nekem aznap nem is kellett nõdokihoz menni csak vérvételre.
Elsõnek: van, hogy zsemlével és tejjel nézik. Az éhgyomri vérvétel után kell a zsemle és a tej.
Nekem sem lehetett enni-inni semmit, a vérvétel elõtt jópár órával. Ott csinálják, ahol az Afp-t is csinálták.
Szerencsés vagy, hogy így nézik. A legtöbb helyen (mint pl. ahol én voltam ott is) cukros löttyöt kell inni. Na az valami borzalmas. :-) Igen, ott csinálják a labort is általában.
nekem is elsõ, de a helyi viszonyokat csak az ott dolgozók ismerhetik, mi nem. ennyire konkrát dolgokat tõlük kérdezzz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!