Találatok a következő kifejezésre: A beutalón a laborba (23 db)

Az AFP-re a háziorvos is adhat beutalót a laborba?

És ezt a vizsgálatot bármelyik legközelebbi laborban elvégzik, vagy konkrét helyhez kötött?

Legjobb válasz: Szerintem vagy a nõdoki vagy a védõnéni ad beutalót. 36 hetes kismami

Szerintem vagy a nõdoki vagy a védõnéni ad beutalót. 36 hetes kismami
A terhesgondozodban vegzik, ahova menned kell egyebkent, ahol szulni is fogsz majd.
Nem adhat! Az a nõgyógyász szakorvosra tartozik, a háziorvos csakbelgyógyászati vizsgálatokat végezhet problémakizárás céljából.
Utolsó vagyok. Még annyit hogy laborba beutalhat, de nem értékelheti ki az eredményt. Ha pedig rendesen jársz tanácsadásra, akkor mindenhova idõben be fognak utalni.
Csak a nõdokid adhat beutalót! Úgyis hozzá mész az eredményért.

A pajzsmirigyműködés vizsgálatához a házi orvos ad beutalót a laborba vagy endokrinológus?

Legjobb válasz: Is-is. De csak indokolt esetben. Ezt õk döntik el.

Is-is. De csak indokolt esetben. Ezt õk döntik el.
Ha jársz már endokrinológushoz, akkor adhat Õ is.De az endokrinológiára eleve a háziorvos utal, tehát elsõ lépésben hozzá kell menned.

Hormonvizsgálathoz kell kérni beutalót? Vagy ha nem, akkor hova kell menni? Simán a laborba?

Legjobb válasz: Kell beutaló, nõgyógyász vagy endokrinológus ad beutalót.

Kell beutaló, nõgyógyász vagy endokrinológus ad beutalót.
A kérdező hozzászólása: Férfiaknak is a nõgyógyász ad? A körzeti doki nem ad?
de ad a körzeti doki is... bejelöli a papiron a szükséges hormonokat és azt vizsgálják..laborban....utána meg aki megmondja mi vele a teendõ az egy endokrinologus ha pasi vagy....oda meg idõpont kell gondolom

Ha a labor beutalóm Székesfehérvárra szól, nem csinálják meg a vizsgálatot Budapesten?

Legjobb válasz: Hát mert Szfv az nem Bp.. ;) Lakcímed szerinti rendelõintézettel szerzõdött laborban vagy jogosult TB finanszírozott egészségügyi ellátásra. Bp-i laborban is szívesen megcsinálják, ha kinyitod a pénztárcád..

Hát mert Szfv az nem Bp.. ;) Lakcímed szerinti rendelõintézettel szerzõdött laborban vagy jogosult TB finanszírozott egészségügyi ellátásra. Bp-i laborban is szívesen megcsinálják, ha kinyitod a pénztárcád..
nem tudom

Ha a nőgyógyász ad beutalót laborra (pl. AFP, vércukor. ), mehetek a lakcím szerinti laborba, vagy csak oda ahol ő rendel?

A beutalója egy kis papír volt, mint a régi receptek, nem olyan nyomtatott, amit a háziorvos szokott adni.

Legjobb válasz: Ha körzeti orvos akkor a körzeti laborba kell menni egy telefont megér..

Ha körzeti orvos akkor a körzeti laborba kell menni egy telefont megér..
Mindenképpen a lakcím szerinti laborba menj mert nekem is volt keveredés hogy máshova voltam bejelentve mint ahova jártam nõgyógyászatra meg vizsgálatokra és azt mondták hogy ezt nem lehet.
A kérdező hozzászólása: Elmentem a lakcím szerinti laborba, ahol azt mondták, hogy jogosult vagyok ugyan, de mivel nem itten nõgyógyász írta ki a vérvételt, ezért nem fogadják el. Fel kellett mennem a helyi nõgyógyászhoz, hogy õ írja ki, aki megint nem akarta, mert nem az õ betege vagyok. Szerintem ez jogtalanság. Végül is szabad orvos választás van. Ha Ausztriában van az orvosom, akkor minden apró cseprõ dologért hozzá kéne mennem. Persze nem ott van. Végül 2 órás tortúra után sikerült levetetnem a vért. Nem értem még mindig....
A kérdező hozzászólása: Most azt mondta a háziorvosom, hogy mivel a nõgyógyászom magánorvos, nõgyógyászattal kapcsolatos vérvételnél oda kell mennem ahol az orvos rendel, és sajnos nem oda, ahová esetleg tartozom. Nem igazán értem a dolgot. Ez az egészségügy.....

Nem gond, ha a labor leletek nélkül megyek terhesgondozásra? Így is megkapom az AFP beutalót?

14 hetes terhes vagyok. Ma tudtam elintézni a Labort. Az eredmények csak 1 hét múlva lesznek meg. Jöv?hét hétf?n lesz terhesgondozás, ahol beutalót kell kérnem AFP-re.

Legjobb válasz: Semmi gond, a beutalót így is megkapod, legfeljebb majd egyszerre fogják beírni a kiskönyvbe az eredményeket. Én nem szaladgáltam minden egyes lelettel vissza a védõnõhöz (nálunk neki kellett bevinni), hanem egyszerre több papírt vittem (ja! nálunk a beutalókat is õ adta, az SZTK-s orvos aláírásával).

Semmi gond, a beutalót így is megkapod, legfeljebb majd egyszerre fogják beírni a kiskönyvbe az eredményeket. Én nem szaladgáltam minden egyes lelettel vissza a védõnõhöz (nálunk neki kellett bevinni), hanem egyszerre több papírt vittem (ja! nálunk a beutalókat is õ adta, az SZTK-s orvos aláírásával).

Mit jelentenek ezek a labor beutalom papírján?

Teljes vérkép+htk.

Legjobb válasz: még semmit, ezeket nézeti meg a laborral

még semmit, ezeket nézeti meg a laborral
A kérdező hozzászólása: De pontosan mit jelentenek ezek a kifejezések?
Teljes vérkép, hematokrit (sejtes elemek aránya a teljes vérhez képest) A Wgr talán a süllyedés, de nem vagyok benne biztos. Thrombocyta=vérlemezke vérzés és alvadási idõ érthetõ teljes vizelet + üledék Ionogramm nem tudom mit takar:) se=szérum, tehát szérum összfehérje, creatin és vas májfunkció érthetõ CN nem tudom:) TVK-val a teljes vérképet szokták jelölni, nem tudom miért van oda írva még egyszer ferritin az ferritin (vas kötõ fehérje, vastartalom mérésére) transzferrin szintén vércukor érthetõ CRP is fehérje, gyulladások esetén termelõdik De hazipatika.hu-n van magyarázat, hogy mi micsoda és mire jó.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen =)

Sok volt a vizeletembe a baktérium szám. Kaptam megint egy labor beutalót és hüvelykúpot. Először megcsinálom a kúrát és úgy megyek laborba? 33 hetes terhes

Legjobb válasz: Szerintem igen. A mostani állapotot ismerjük 8sok baci), azt akarjuk megnézni, hogy a kúra után marad-e baci. Szerintem.

Szerintem igen. A mostani állapotot ismerjük 8sok baci), azt akarjuk megnézni, hogy a kúra után marad-e baci. Szerintem.
Persze. A sok baktérium fertõzésre utal, a kúra után elvileg megszûnik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm
Nincs dátum az új beutalón? Nekem szokott lenni rajta dátum, hogy mikor kell menni mintavételre. Gondolom, a gyógyszert már ma elkezdted.

Csak szakorvos (nőgyógyász) vagy háziorvos is adhat a laborba Prolaktin vizsgálatra beutalót?

Eddig mindig nőgyógyász adott, és mielőtt megkérem a háziorvost, szeretnék felkészülni a válaszára.

Legjobb válasz: Tudtommal nem adhat.

Tudtommal nem adhat.
Nincs rá jogosultsága. De ha hormonproblémára gyanakszol akkor ne nõgyógyászhoz, hanem endokrinológushoz menj.
Ne haragudj, hogy kicsit offolok, de ez engem is érdekel. Bromocriptint szedsz és esetleg azért kell menned ellenõrzésre, hogy változott-e a szint valamit?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Nem Bromot, hanem Norprolac-ot szedek, de egy kutya. Igen, a szint miatt, de a helyi sztk-ba könnyebb lenne eljutni, mint a nõgyógyászéba. Erre számítottam.

Ha beutalót kaptam vérvételre, fel kell hívnom a labort, vagy csak odamegyek valamikor?

Azt tudom, hogy nem ehetek el?tte, meg bizonyos gyógyszereket -gondolom- nem szedhetek egy darabig, de pl Panthenolt meg A-vitamint vehetek be? És ha nem, mennyivel el?tte kell abbahagynom a szedését?

Legjobb válasz: Nem kell bejelentkezni, csak van, ahol sokat kell várni. Az étkezés pedig attól függ, mire kíváncsiak a vérvételbõl: van, amelyik elõtt lehet enni. De inkább éhgyomorra menj, ha nem tudod.

Nem kell bejelentkezni, csak van, ahol sokat kell várni. Az étkezés pedig attól függ, mire kíváncsiak a vérvételbõl: van, amelyik elõtt lehet enni. De inkább éhgyomorra menj, ha nem tudod.
Laborja válogatja! Nálunk a III. kerületben most bevezették az idõpontkérést. Ott helyben kell megtudni.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!