Találatok a következő kifejezésre: A beutalón a (561 db)

Minden beutaló pontosan 1 hónapig érvényes.

TORCH (toxoplazmózis. ) és a későbbi AFP szűrésre hova adja a beutalót a magánorvos?

Voltam a háziorvosnál, aki csak általános vérvételre tudott adni beutalót. A magánorvos által kiállított beutalóval is mehetek a területileg illetékes sztk-ba, vagy ő csak kórházba adhatja a beutalót? Nektek hogy volt?

Legjobb válasz: Nálunk úgy volt, hogy a magánrendelésen megbeszéltünk egy idõpontot az orvossal, hogy mikor lesz bent az sztk-s kórházban, és ott adta oda a beutalókat.

Nálunk úgy volt, hogy a magánrendelésen megbeszéltünk egy idõpontot az orvossal, hogy mikor lesz bent az sztk-s kórházban, és ott adta oda a beutalókat.
Én csak a kórházba mehettem.
Szia, az enyém abba a kórházba adja a beutalót, ahol õ dolgozik, tehát ahol szültem. Szerintem más is így csinálja. Így még a leletekkel sem kellett foglalkozni, mert õ megkapott mindent!

7 hetes vagyok, tegnap voltam védőnőnél meg kikérni a beutalókat. A doki aki a beutalót adta egyfolytában azt mondogatta, hogy túl korán mentem még. Tényleg várnom kellett volna? Ma megyek 2. uh-ra, lesz már szívhang?

Legjobb válasz: Szia! Igen korán mentél. Bár az elsõ babámmal én már 5hetesen orvosnál voltam! Nekem is azt mondta a doki, túl picike még, nem látszik csak a petezsák. 8hetesen rendelt vissza még egy UH-ra és akkor adta ki a papíromat is, ekkor már látszik a szikhólyag, a szídobogás. Ezután írhatja csak le, hogy valóban ott egy icipici élet van. Ne aggódj, csodás lesz látni a szívdobbanásait! Mostmár kicsit tapasztaltabb vagyok, úgy 6-7 hetes lehetek, de csak a jövõ héten megyek elõször dokihoz. Mondjuk már alig várom! :))) Nagyon szép babvárást nektek!

Szia! Igen korán mentél. Bár az elsõ babámmal én már 5hetesen orvosnál voltam! Nekem is azt mondta a doki, túl picike még, nem látszik csak a petezsák. 8hetesen rendelt vissza még egy UH-ra és akkor adta ki a papíromat is, ekkor már látszik a szikhólyag, a szídobogás. Ezután írhatja csak le, hogy valóban ott egy icipici élet van. Ne aggódj, csodás lesz látni a szívdobbanásait! Mostmár kicsit tapasztaltabb vagyok, úgy 6-7 hetes lehetek, de csak a jövõ héten megyek elõször dokihoz. Mondjuk már alig várom! :) )) Nagyon szép babvárást nektek!
Igen korai, a 10-11 héten kell menni a terhesgongozóba. ( 9 hetes kismama)Nekem a jövõhéten kell mennem.
Ne törödj vele mit mondott :D én a 6.héten voltam elsõre uh-n a babát is látta sõõt azt is hogy van mellette egy haematoma igaz szívhangot nem hallgatott de azt õ látja, hogy élõ terhesség-e!jó babavárást üdv 25.hetes kismama
Szia! én is pontosan 7 hetes voltam, amikor elõször dokihoz mentem. Elmondtam, hogy valószínüleg terhes vagyok, 2 tesztet is csináltam. Megnézett uh-on, már látszott a terhességem, volt szívhang is, és mondta, hogy 7 hetesek vagyunk. Azonnal kiírt minden beutalót: a védõnõhöz, labor, ekg. A 10 hétre kellett ezeket elintéznem, akkor mentem vissza hozzá. Ja, és nem fogadott orvos. Úgy tudom ez orvos-függõ, mindegyik másképp csinálja. Az a lényeg, hogy megvannak a beutalók... Minden jót!
A kivétel: a dokim azt mondta, hogy elég lesz az afp eredménye után elmenni a védõnõhöz, mert ugyis csak .... beszélnek. Azt mondta a dokim, hogy a jó afp után már 90%, hogy szülünk. Szerintem , ha babás vagy, akkor bármikor mehetsz védõnõhöz, kiskönyvért stb. Mindenki maga dönti el. A dokik nem igazán szeretik a védõnõket!!! 7 hetesen már lesz szívhang is, ne aggódj! A legjobbakat!
A kérdező hozzászólása: Ma voltam UH-n és láttam ahogy ver a szíve...majdnem bõgtem. Nem is érdekel már, hogy korai volt-vagy sem...most kis idõre lehiggadtam. Köszi a válaszokat!


Meddig érvényes a beutaló a szájsebészetre?

2011 március 28-án kaptam beutalót a szájsebészetre a fogszabályzós orvosomtól. (Ki kellene húzatnom 2 bölcsességfogat.) Érvényes ez még most? És jöv? év elején?

Legjobb válasz: Amíg le nem jár.

Amíg le nem jár.
A kérdező hozzászólása: Nincs rajta, hogy meddig érvényes, ezért kérdezem!
1 hónapig ha van rajta dátum...ha nincs akkor bármeddig (de ez nem valószínû)

A terheléses vércukorméréshez ki adja a beutalót? A védőnő? Mert nekem elment szabira. Baj ha 24 hét után csinálják meg?

Köszönöm! :)

Legjobb válasz: Nekem az orvosom adta, és a 26. héten voltam, de már 2 nappal betöltöttem. Semmit sem éreztem, ne félj tõle!

Nekem az orvosom adta, és a 26. héten voltam, de már 2 nappal betöltöttem. Semmit sem éreztem, ne félj tõle!
Szia! Nekem a doki adta a beutalót meg minden vizsgálatra. Amúgy meg én úgy tudom, hogy a 26. hétig csinálnak terhelést. Kitartást hozzá, én a 2 órás várakozásban végig émelyegtem. 37+2hkm
Szia!Az orvos adja tanácsadáson...én hétfõn megyek, akkor lépek a 24.hétbe.
A beutalókat az orvos adja az sztk rendelésen vagy tanácsadáson, nem tudom nálatok melyik van! A védõnõ nem ad beutalót, csak tanácsot! :)
A beutalokat háziorvos, vagy nõgyogyász adja ki. Védõnõnek semmi köze hozzá. És 26.hétig csinálják a terheléses vércukormérést! 38hkm
Hát Nekem a védõnõ adja ki a beutalókat.Doki csak az elsõ UHra írt nekem papírt.Minden vérvételre, terhelésre a védõnõ írta.Ma is adott a 34 hetire. 31hkm
Ki adta egyébként eddig a vérvételre a beutalót?(genetikai pl)Õ fogja a terhelésre is és a többire...
A kérdező hozzászólása: Hát igen ezért is kérdeztem, hogy a védõnõ-e mert nekem minden vérvételre eddig a védõnõ adta a beutalót. A dokitól egyedül még az elején kaptam a belgyógyra... Azóta nem. De akkor biztosan nem fogok megkésni, ha pl a 25. héten kerülök el a terhelésesre. :) köszönöm a válaszokat! :)
Én a 29. hétre kaptam rá beutalót a nõgyógyászomtól.

Tölcsérmellkasom van. Szolnok környéki vagyok, hogy kérjem a beutalót a házi orvostól, hogy Pestre utaljon be (tudni fogja ő hogy hova kell? ). Vagy hogy működik ez ha Pesten akarom megműttetni magam? Vagy majd Szolnokról küldenek tovább?

Legjobb válasz: A háziorvosnak (remélhetõleg) pontos listája van arról, hogy hová utalhat be. Az új TEK alapján ez nem igazán "kívánságmûsor". Bár nem írtad, ennél az elváltozásnál a mûtéti indikáció felállítása elõtt gondos kivizsgálás is szükséges. Ezen a linken meg tudod nézni, hogy közép-, vagy felsõ szintû ellátásra hová utalhatnak be. http://tek2012.gyemszi.hu/tek2/index3.php

A háziorvosnak (remélhetõleg) pontos listája van arról, hogy hová utalhat be. Az új TEK alapján ez nem igazán "kívánságmûsor". Bár nem írtad, ennél az elváltozásnál a mûtéti indikáció felállítása elõtt gondos kivizsgálás is szükséges. Ezen a linken meg tudod nézni, hogy közép-, vagy felsõ szintû ellátásra hová utalhatnak be. http://tek2012.gyemszi.hu/tek2/index3.php
Ezzel a papírral mehetsz a védõnõhöz!
Ha voltál már a nõgyógyásznál és adott papírt arról, hogy bizonyítottan terhes vagy (kb. 7-8 hetes terhesen tud adni papírt róla, mert akkor van már szívhang)avval mehetsz a védõnõhöz és õ fog adni beutalókat úgy a 12.hétig kell a vérvételt, vizsgálatokat letudni. 19h kismama
A kérdező hozzászólása: 8 hetes vagyok, másodszorra voltam a dokinál, de nem mondott ezzel kapcsolatban semmit, és nem is adott semmit az ambuláns lapomon kívül!
Az ambuláns lapodon nincs írva, hogy pl.: Grav.: 7 hét?
A kérdező hozzászólása: De igen Grav S 7, ez van pontosan!
Igen, ez pont az a papír, ami a védõnõnek kell a kiskönyvhöz.
a védõnõhöz ráérsz 11. hetes korban is menni, mert az elsõ kötelezõ vizsgálatok 12. héten vannak. A vérvételre és az ultrahangra nálunk nem az orvos, (magándoki), hanem a terhesgondozó adja ki, nem tudom, hogy ez nálatok hogyan van, meg kell kérdezni vagy a védõnõt, vagy az orvost. Egyébként gratulálok és minden jót! (31. hetes mami)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!Minden jót!
Én 8.héten akartam menni védõnõhöz, de csak a 12.hétre tudtak adni idõpontot, annyira tele voltak... Bár nekem csak a kiskönyv kellett, mert a vizsgálatokra, vérvételekre a nõgyógyászom küld.

Mire jó a beutaló?

Mennem kell endokrinológiára, azt mondták hogy a háziorvostól kell kérni beutalót. A SZTK-ban beutaló nélkül is adnak id?pontot... De mire jó a beutaló? Ha van beutalóm akkor hamarabb adnak id?pontot mint anélkül?

Legjobb válasz: A beutaló az adott szakrendelés igénybe vételére jogosít. Beutaló nélkül nem látnak el, mert az OEP nem téríti meg a vizsgálat díját. Az elõjegyzésnél ezért nem kérik a beutalót mert feltételezik, hogy azért kéred az idõpontot mert van vagy lesz beutalód. Nálunk egy héten egyszer van az endokrinológián rendelés, több hónapos elõjegyzés van. Azért sem lenne értelem az elõjegyzéskor kérni a beutalót, mert lejárna mire sorra kerülsz.

A beutaló az adott szakrendelés igénybe vételére jogosít. Beutaló nélkül nem látnak el, mert az OEP nem téríti meg a vizsgálat díját. Az elõjegyzésnél ezért nem kérik a beutalót mert feltételezik, hogy azért kéred az idõpontot mert van vagy lesz beutalód. Nálunk egy héten egyszer van az endokrinológián rendelés, több hónapos elõjegyzés van. Azért sem lenne értelem az elõjegyzéskor kérni a beutalót, mert lejárna mire sorra kerülsz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Megnéztem, és nálunk is csak egy héten egyszer van rendelés. Akkor esélyem sincs hogy suli elõtt végezzek az egésszel, endokrinológia... plusz a vizsgálat utáni mûtéttel. Gondolom az nem "elõny" hogy még nem vagyok 18, ugyanúgy olyan sokat kell várni. :/
Már biztos, hogy mûteni kell?
A kérdező hozzászólása: Igen biztos. Ma elmentem a házidokihoz, és már adta is a beutalót, még idõpont sem kell azt mondta.
Remélem nem lesz semmi bajod sem most, sem soha az életben! :) Minden elképzelhetõ jót kívánok Neked! :) Elõzõ voltam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Remélem én is hogy így lesz. :) Viszont kivánok neked minden jót. :)
kell beutaló
A kérdező hozzászólása: köszi a választ akkor kérek.Ez most egy új rendelkezés?mert úgy tudtam hogy a sebészeti vizsgálat nem beutaló köteles, eddig legalábbis nem volt az.Na mindegy ha kell hát kell.
Ha ilyen okos vagy, akkor miért nem kérded meg a házidokit? -.-' Bírom, mikor beírok egy választ és a kérdezõ kiokosít, hogy nem így van. Akkor minek tetted fel a kérdést????
A kérdező hozzászólása: Azért mert eddig úgy volt hogy nem kell de most felvetõdött a politikában hogy talán kelleni fog oda is de még semmi konkrétum nincs az ügyben.A háziorvosomat megkérdeztem azt mondta, hogy szerinte nem kell de azért írni fog.Õ sem tudja biztosan ezek szerint.Nem tudom miért kell napi szinten új törvényeket alkotni miért nem jó az ügy ahogy régen volt amihez már hozzá vagyunk szokva.Na mindegy elnézést ha felidegesítettem itt valakit csak azért írtam ki a kérdést mert azt hittem hogy hátha valaki itt többet tud az új tervezetrõl, hogy mikor vezetik be, milyen újat fog hozni meg ilyeneket de ha nem hát nem.De azért köszi.
Gondoltad, ha a háziorvosod sem tudta, akkor a sok mezei user itt, majd egybõl tudni fogja. Nekem szerencsére csak vesekövem van. Az urológus elõbb elküldött hasi ultrahangra, majd az eredmény alapján be is utalt közuzásra, a megyei kórházba. Gondolom az epeköveddel sem sétálhatsz csak úgy be egy sebészeti rendelõbe, hogy na itt van a kövem, kapják már ki. Elõtte mindenképp laborba kell menned, és oda kell beutaló is. Tehát jobb, ha a háziorvosnál kezdesz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!