Találatok a következő kifejezésre: A betétet lehet (99 db)

Néha olyan érzésem van mintha folyna valami folyásom nem mondhatnám hogy sok van és a betétem sem szokott olyan vizes lenni. Lehet hogy a magzatviz szivárog vagy mi lehet?

20 hetes kismama

Legjobb válasz: Szia.Nem hiszem,nekem is szigárog de sajna szerintem ez inkontinenciás probléma.Ez a terhesség vele járója,szülés után megszûnik.Használj tisztasági betétet,de ha nagyon aggódsz miatta kérd kia z orvosod tanácsát.Ahogy nõ a baba,úgy nyomja a szerveidet és sajna ez lesz,nem zárnak úgy a szimeringek sem.Én pl.meg sem érzem mikor jön ki. Fel a fejjel:)nekem is oylan 19hetesen kezdõdött,most vagyunk a 22.- ben.

Szia.Nem hiszem, nekem is szigárog de sajna szerintem ez inkontinenciás probléma.Ez a terhesség vele járója, szülés után megszûnik.Használj tisztasági betétet, de ha nagyon aggódsz miatta kérd kia z orvosod tanácsát.Ahogy nõ a baba, úgy nyomja a szerveidet és sajna ez lesz, nem zárnak úgy a szimeringek sem.Én pl.meg sem érzem mikor jön ki. Fel a fejjel:) nekem is oylan 19hetesen kezdõdött, most vagyunk a 22.- ben.
Ne aggódj, nekem bizony a betétem is "vizes" szokott lenni, olyan mértékû fehér folyásom van, és az orvosom szerint ez teljesen normális dolog!Legfeljebb többször zuhanyzom egy nap, csak tiszta vízzel, és többzör cserélem a tisztasági betétet is.Kb. félidõsen én is rákérdeztem a magzatvíz-szivárgásra, de az orvos szerint nem indul el az "csak úgy" ennyi idõsen, úgyhogy ne aggódj!! Egy 31 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat én is gondoltam még arra hogy esetleg a vizelet szivárog és nekem is a multhéten kezdödöt miután megmozdult a pici de megnyugtatatok mig megyek a dokihoz már nem eszem magam rajta mégegyszer köszi
Tuti hogy nem magzatvíz.Nekem is olyan 19-20hetesen kezdõdött, én is hetekig õrlõdtem, hogy lehet hogy a magzatvíz.Én is írtam kérdésbe ugyanide, ugyan ezt, én is több olyan választ kaptam, hogy sokmindenkinek van ilyen, pont ebben az idõben kezdõdik..Én nagyon meg voltam ilyedve, mert nem éreztem ahogy "folyik"de a bugyim folyton olyan volt, és olyan mintha tényleg víz lenne, nem volt még pisiszaga sem.Pedig nagyon valószínû hogy a vizelet szivárog.Nekem valaki azt írta(amivel tök megnyugtatott, és tényleg logikusat mondott)hogy ebben a korban nem kezd el csak ugy szivárogni a magzatvíz, ha az szivárogna annak komoly oka lenne, leginkább fertõzés, de akkor viszont nem átlátszó víz szivárogna, mert a fertõzéstõl színe lenne..Meg amugyis ha magzatvíz szivárogna annak az okából kifolyólag lenne nálad más tünete is...Szóval nyugi....
Én épp most voltam dokinál, és jeleztem hogy sok a folyásom, néha olyan híg hogy átázik a bugyim, ha nincs bent betét, megvizsgált, zárt a méhszáj, és nincs gond.És valóban a magzatviz csak úgy nem indul meg, meg az orvosod is észrevenné ha az szivárogna.

Szülés után a Tena Lady betéthez ajánlották a többször használható hálós nadrágot. Ehhez kell még vmilyen eldobható bugyi vagy a betétet rögtön ebbe lehet beletenni?

Legjobb válasz: én nem hálós bugyival készültem,hanem vettem egy számmal nagyobb telifenekû,fekete bugyikat.akkorát,hogy a császáros heget se zavarja.azt otthon is tudtam használni,még néhány hétig.

én nem hálós bugyival készültem, hanem vettem egy számmal nagyobb telifenekû, fekete bugyikat.akkorát, hogy a császáros heget se zavarja.azt otthon is tudtam használni, még néhány hétig.
Én a Dm-ben vettem eldobható bugyit, 5 db van egy csomagban, kb. 500 Ft volt, nem volt külön hálós bugyim. A kórházban adtak betétet, azt raktam bele, nem kellett külön vennem. Kétszer szültem, egy sima, egy császár, mindkétszer így csináltam.
Én is eldobható bugyit vettem, igaz bababoltban és nagy tenát tettem bele. Sima szülészem volt, de ez így tökéletes volt.
Mármint szülés, nem szülész..:D
Én ilyen hálósat használtam, meglepõen jó volt, rögtön mehet bele a betét, nem kellhozzá más. 4-et vittem a kórházba, kellett mosnom párszor, fõleg az elején, mikor bénán tettem a betétet a bugyiba. De pár óra alatt megsuárad. Itthon is használtam egy darabig.
Én is a Tenafix száras nadrágot vittem és legközelebb is azt fogok, nagyon jó. Nem kell hozzá már más, ebbe kell beleragasztani a tenát, nagyon jól tart, és én is kimostam õket, biztos ami biztos alapon, ha átázna és keveset vittem volna. Nagyon hamar megszáradt, úgyhogy többször is használtam így aztán õket, így a bontatlanokat eltettem a következõ szüléshez :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek! :-) :-) Most legalább már tudom, mit is vigyek a KH-ba...

A fehérfolyásra lehet betétet használni? Vagy arra nem kell semmi? A fehérfolyás után körülbelül mennyi időre jön meg a menstruáció?

Válaszotokat el?re is köszönöm!

Legjobb válasz: tisztasági betétet szoktak hozzá használni, akiket zavar. fehérfolyás után kb 1-2 év múlva jön meg a menzesz

tisztasági betétet szoktak hozzá használni, akiket zavar. fehérfolyás után kb 1-2 év múlva jön meg a menzesz
A kérdező hozzászólása: Köszi!!!
Valakinek akár egy életen át tart, gyógyszerrel lehet megszüntetni, ha zavar, szinte mindenkinek van, ha változik az álaga, színe, akkor orvoshoz kell fordulni
A kérdező hozzászólása: Köcce!!!
alvadt vér
Nincs gond. A méhnyálkahártya nagyobb darabban vált le.
ektoplazma
Normális.Alvadt vér.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat !

5 hetes terhesen a betétnek tök tisztának kell lennie? SEMMI FOLYÁS NEM LEHET?

A hüvelynek is száraznak kell lennie? Nekem van folyásom, inkább vizesebb, sárgás a betéten, olyan igazi barnának nem mondanám. Dokim azt mondta, rendben, de annyi rosszat olvasok itt ilyenrõl.

Legjobb válasz: Nekem az elejètõl kezdve van vizes es fehèr folyàsom is, az utóbbi van amikor sàrgàsra szàrad.

Nekem az elejètõl kezdve van vizes es fehèr folyàsom is, az utóbbi van amikor sàrgàsra szàrad.
Dehogy kell száraznak lennie, sõt!!!!! Terhesség alatt teljesen normális az erõsebb, bõvebb folyás, ami szinte víz-szerû, fehér, és ahogy az elõttem szóló is mondta, ha megszárad, akkor sárga. Ez teljesen normális, nekem kisebb-nagyobb szünetekkel az egész terhességemet végigkísérte. Akkor kell az orvost felkeresni, ha a folyás esetleg barnás (az ugye vér), vagy megváltozik a színe, esetleg büdös lesz, és/viszketés, egyéb diszkomfort érzés társul hozzá, mert az fertõzésre utalhat.
Ha a doki azt mondta, hogy normális, ne parázz :) Esetleg használj egy-két napig lactobacillusokat tartalmazó kúpot (a Floragyn ilyen pl), ez segít a hüvelyflórának megküzdeni az esetleges kórokozókkal és ártalmatlan, bajt biztosan nem csinál. Boldog Karácsonyt!
Nekem azt mondta az orvos, h a bõvebb folyásnak örüljek, mert ez véd a felszálló fertõzésektõl. Akkor kell aggódni, ha barna lesz. Egyébként nekem is sárga.
A kérdező hozzászólása: Hello! A hasmenés is normális? Ma volt, csak 1szer, ittam normafloret. A terhesvitamintól femibion 800 is lehet? Nem valami bajt jelez, ugye? Nagyon félek, míg nem lát doki:) ))

Ciklus közepén pirosas folt a betéten, mi lehet?

Lehetett hamarabb a beágyazódás?

Legjobb válasz: Barátnõmnek sem volt középidõs vérzése évekig, utána meg igen! Szerintem is inkább peteérés!

Barátnõmnek sem volt középidõs vérzése évekig, utána meg igen! Szerintem is inkább peteérés!
igen!!!
ha a ciklus közepén jársz, akkor max peteérés lehet!ha elhagytad a felét és közeledsz a ciklus vége felé, akkor lehet beágyazódás!ahhoz, hogy beágyazódás legyen, ahhoz elõször meg kellene lennie a peteérésnek!
Ciklus közepén inkább a peteérést jelenti a vérfolt nem pedig a beágyazódást. Beágyazódásos vérzés a peteérést (és a megtermékenyülést) követõ 7. nap környékén tapasztalhatsz.
A kérdező hozzászólása: De azt mondják, máskor is lehet pé, nem csak ciklus közepén... Azért gondoltam... Mert nekem pé-kor nem szokott ilyen lenni...
akkor meg minek kérded, ha már utána olvastál?
A kérdező hozzászólása: Csak olvastam és szerintem ti is tudjátok, hogy mindenféléket írnak...Inkább tapasztalatokra voltam kíváncsi...
szerintem peteérés volt

Lehet, hogy hülye kérdés, de ti milyen "beceneveket" ismertek a betétre, tamponra?

A húgom elnevezte vérfogónak, nekem meg rohadtul tetszik az elnevezés, azóta így emlegetjük egymás között. Ti ismertek a vérfogón kívül valamit?

Legjobb válasz: patron :D

patron :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigieket! :-D Jöhet még! (Az elem nagyon tetszett)
Betét=nyuszika, tampon=rakéta :D
Bigyó, töltény Pelus, de az már a nagyon beteg kategória. :)
Pasim rakétának hívja a tampont.
mi dugonak nevezzuk:) ) mindig elkacagjuk mikor a pasim mondja:P
tömítésnek
apukám tömítésnke hívja és baromira gáznak tartom.
Barátnõm pasija "filternek" hívja, szerintem nagyon gáz... Mindig így vezeti fel a szexet, hogy "mivan, má' megin' filteres vagy?"
Tamponra egyszer hallottam a hüvelyropi kifejezést...
a barátom gyutacsnak hívja a tampont :)
Stephen King Bilincsben c. könyvében olvastam a 'p*csapelenka' kifejezést a betétre. Azt nem tudom, hogy az eredeti angol szövegben ez hogy van, mindenesetre a fordító megoldotta. :D Mondjuk én soha nem használnám ezt a szót, mivel eléggé... érdekes. :D
a tampont elemnek :D
Én a betétet "Beti"nek neveztem, a tampont meg "Tampi"nak vagy angolosan "Tempáj" :DD (nekem az angolos jobban bejön) Apum a betétet "pelenka"nak nevezi :D
Anyum is dugónak hívja a tampont... :D
szívacs :D Spongyabob XD

Szülés után nem lehet használni bugyit, amibe a betétet rakom?

Úgy hallottam hogy csak magam alá rakhatok betétet,de bugyi nélkül a varrat miatt. Ez tényleg igy van,mert ugy elég nehéz közlekedni.

Legjobb válasz: Dehogynem lehet. Nyugi, semmi gond nem lesz. Rögtön utána alád raknak valamit persze, amíg átvisznek a szülõszobáról az osztályra, de ott azt húzol magadra, amit akarsz. Én kicsit kómás voltam, mert sok vért vesztettem, hogy õszinte legyek nem emlékszem, hogy mikor vettem fel, de volt rajtam bugyi már néhány órával utána, az biztos:)

Dehogynem lehet. Nyugi, semmi gond nem lesz. Rögtön utána alád raknak valamit persze, amíg átvisznek a szülõszobáról az osztályra, de ott azt húzol magadra, amit akarsz. Én kicsit kómás voltam, mert sok vért vesztettem, hogy õszinte legyek nem emlékszem, hogy mikor vettem fel, de volt rajtam bugyi már néhány órával utána, az biztos:)
Ez hülyeség! Vehetel fel bugyit! Én eldobhatós bugyit vittem magammal és még nagyméretû betétet is vittem amit jol tudtam rögzíteni a bugyihoz mert amit ott adnak nekem mindig elvándorolt.
Csak a vizitek alkalmával nem lehetett rajtunk bugyi, csak a betét a lábunk között, hogy meg tudják nézni a vér mennyiségét és színét (legalábbis nálunk így volt). Vizit elõtt-után én is eldobható bugyit használtam.
Nekem azért jött be az eldobható, mert legalább azzal nem kellett vacakolni abban a pár napban. Ki a kukába és kész. Ahol én szültem ott a viziteken csak az ott kapott betétet lehetett a lábunk közt, de azon kívül bugyi, betét szabadon választva.
A kérdező hozzászólása: Akkor jó, mert én bekészitettem bugyit, meg nagy méretü betétet. De már jó lenne ha ott tartanék.
A kérdező hozzászólása: Milyen az az eldobható bugyi és hol lehet olyat kapni? Nekem szimpla bugyim van, direkt ez miatt vettem, amúgy nem használnék ilyet, csak tdngát.
Tena inkontinencia betétet is szerezz be szerintem, van, hogy elég a sima, de nekem a védõnõ javasolta, és nagyon kényelmes volt, a sima betét itt sokszor labdába sem rúghat. A bugyi egy vékony, háló szerû anyagból készült, normál fazonú bugyi, egyszer használatos, kismama boltokban. bababoltokban lehet kapni, drogériákban, és patikában nem tudom, de lehet, hogy ott is. Nekem nem volt, én is akkor szereztem be normál bugyikat, aztán mai napig van, hogy az után nyúlok a fiókban, nem a tangához:) Sosem hittem volna.
A kérdező hozzászólása: Olyan betétem van, ami nagy, anyósom kórházból hozta nekem, nem sima betét, de azért van nálam olyan is a csomagban, hátha.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!