Találatok a következő kifejezésre: A benzines a dieseles autó a (3 db)

Mi a külömbség egy dieseles és benzines autó vezetése között? Induláskor (egyesben) a benzínest is lehet csúsztatni?

eddig csak dízelest vezettem.

Legjobb válasz: Nem lehet, hanem kell! A benzinessel sokkal óvatosabban kell bánni és meg kell találni a megfelelõ csúsztatási pontot, mert könnyebben lefullad mint egy dízeles.

Nem lehet, hanem kell! A benzinessel sokkal óvatosabban kell bánni és meg kell találni a megfelelõ csúsztatási pontot, mert könnyebben lefullad mint egy dízeles.
Hát indulásnál nem tudom hogy akarod csúsztatni. Ugyanis csak a fékkel lehet csúsztatni a kocsit.

Dieseles autókon miért csak egy leghátsó dob van és így is halk a kipufogó rendszer felől a motor, benzineseken meg 3 is van némelyiken és így halkak csak?

Eddig azt hittem a dieselt kell jobban tompítani.

Legjobb válasz: Mert a benzinesbõl jóval hangsebesség felett áramlik ki a gáz, ezzel hangrobbanásokat okozva, a dieselbõl meg nem.

Mert a benzinesbõl jóval hangsebesség felett áramlik ki a gáz, ezzel hangrobbanásokat okozva, a dieselbõl meg nem.

A benzines vagy a dieseles autó a kevésbé környezetszennyező?

Legjobb válasz: ha választani kell, akkor a diesel. de függ attól, hogy mire, hogyan használod, mennyire tartod karban, mit tankolsz bele és hogy mikori a technológia. bármilyen motor nagyságrendekkel környezetszennyezõbb lehet csak attól, hogy ki vezeti a jármûvet amibe beleszerelték.

ha választani kell, akkor a diesel. de függ attól, hogy mire, hogyan használod, mennyire tartod karban, mit tankolsz bele és hogy mikori a technológia. bármilyen motor nagyságrendekkel környezetszennyezõbb lehet csak attól, hogy ki vezeti a jármûvet amibe beleszerelték.
használj biodieselt.... persze ehhez el kell költöznöd itthonról. de vehetnél hibrid autót is...
Kedves elõttem szóló! Sz.ted a benzines által kibocsátott gáz nem rák keltõ? :D
Nem egy dolgot néznek a diesel illetve benzines kocsiknál. Ugyanakkora lökettérfogatnál a diesel kevesebb CO2 értéket produkál mint egy benzines, ugyanakkor a dieselnél elsõsorban nem a CO2 érték a döntõ hanem a korom. Hibrid: parasztvakítás... nekem soha nem kellene csak városban ér valamit ha kimész országútra zabálja a benzint illetve a károsanyagkibocsátása egy Lexus LS 600H-nak akkora mint egy E280-as Mercié, a Lexus RX400H-nak pedig akkora mint egy 2 literes Citroen C5-nek... ennyit a környezettudatos terepjáróról. Pici benzinesautó 1000ccm nem 16 szeleppel, ezek a leginkább környezetbarátnak mondható kocsik. Jaaa még valami: Toyota Prius... nem tudom mennyire környezettudatos egy hatalmas akku a hátsóülés alatt... szerintem jobban szennyezi a környezetet ha kicserélik mint amikor beül valaki a síma 1.6-os Opelbe vagy VW-be stb.
LPG Benzin-gáz !!!
dieselnek kevés a CO2-kibocsájtása, ez viszont nemjelent semmit mivel kormol, és a kétütemünek is nagyon alacsony a co2kibocsájtása, alacsonyabb mint egy négyütemünek viszont több más gázt is kibocsájt, viszont hallotam olyat, hogy például a bio-etanollal elmennek az injektoros autók, illetve tapasztalatból tudom hogy a moszkvics tökéletesen megy vele, kicsit állítani kell a karburátoron de tökéletesen megy és zöldkártyánál olyan co2értékeket produkáll az autó amijet egy új katalizátoros autótól vár az ember, és ráadásul álltalába 60-70forintal olcsóbb mint a benzin
A benzines kevésbé környezetszennyezõ mint a dízel ugyanis az utóbbi jelentõs mennyiségû kormot(szálló port)bocsájt ki, ami nagyban hozzájárul a légzõszervi, és rákos megbetegedések kialakulásához. http://www.idokep.hu/szmog
A légköri aeroszolok képzõdésében nagy szerepe van a gépjármûforgalomnak. A dízel üzemû jármûveknek számottevõ az aeroszol kibocsátása, de a kerekek is felverik a port, amit a levegõben aeroszolnak nevezünk. A városi aeroszolok összetétele nehezen meghatározható, a részecskékre rátapadnak egyéb szennyezõk pl.: PAH-ok, nehézfémek. Az Egészségügyi Világszervezet nem ad meg határértéket a közlekedésbõl (elsõsorban a dízelüzemû jármûvekbõl) származó részecskék koncentrációjára, mivel álláspontja szerint nem létezik olyan alacsony koncentráció, amely biztosan nem károsítja az egészséget.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!