Találatok a következő kifejezésre: A benzines a (396 db)

Seat leon-bol dízeles vagy a benzines a jobb?

Legjobb válasz: Attól függ, mire. Szántani pl. a dízel. Nem kell annyira pörgetni, hogy tudja húzni az ekét.

Attól függ, mire. Szántani pl. a dízel. Nem kell annyira pörgetni, hogy tudja húzni az ekét.
Na, már megint...
Szántani.. xD
Ha kis fogyasztásút akarsz akkor dízel, ha száguldozni akarsz akkor meg benzines Cupra :D Ennyibõl mi honnan tudjuk, hogy neked melyik a jobb ?
A kérdező hozzászólása: Megbízhatók autók a seat-ok?
Attól függ milyen motorról beszélünk de egy 2.0TDI FR 170LE-vel mindenre elég és jól is fogyaszt egyébként megbízható autók .

A dízeles autó vagy a benzines jobb? Melyikkel könnyebb elindulni?

Tudom, hogy a dízel az olcsóbb, ezek az autók általában kevesebbet esznek , mint a benzinesek, de a szereltetésük viszont sokkal drágább, mint a benzinesé.

Legjobb válasz: egyik se igazán jobb, mint a másik, hanem mások. Illetve bizonyos helkyzetekben a dízel a jobb, más helyzetekben a benzines, illete mind2-nek megvan az elõnye/hátránya. Dízel autókat nehezebb lefullasztani, mert nagyobb a nyomatékuk alapjáraton, ráadásul regulátor is van még a régi dizelekbe is, ami induláskor "gázt ad magának" ha megnövekszik a terhelés, úgy mint a benzines fûnyíró... De a lényeg hogy ne azért vegyél dízel autót, mert kezdõ jogsis vagy és nem tudsz elindulni, ugyanugy meglehet szokni a benzinest is mégha átlagon aluli képességeid vannak akkoris. Ha röviudebb, fõleg városi távkon használod az autót, és évi 20 ezer km-nél nem mész többet, akkor inkább benzines autót érdemes venni, ez az általános vélekedés a témáról

egyik se igazán jobb, mint a másik, hanem mások. Illetve bizonyos helkyzetekben a dízel a jobb, más helyzetekben a benzines, illete mind2-nek megvan az elõnye/hátránya. Dízel autókat nehezebb lefullasztani, mert nagyobb a nyomatékuk alapjáraton, ráadásul regulátor is van még a régi dizelekbe is, ami induláskor "gázt ad magának" ha megnövekszik a terhelés, úgy mint a benzines fûnyíró... De a lényeg hogy ne azért vegyél dízel autót, mert kezdõ jogsis vagy és nem tudsz elindulni, ugyanugy meglehet szokni a benzinest is mégha átlagon aluli képességeid vannak akkoris. Ha röviudebb, fõleg városi távkon használod az autót, és évi 20 ezer km-nél nem mész többet, akkor inkább benzines autót érdemes venni, ez az általános vélekedés a témáról
Ja, és vezess.hu. Itt a szakértõtõl is tudsz kérdezni. [link]
És melyikkel lehet könnyebben elindulni? Sokszor fontosabb, hogy melyikkel könnyebb megállni... Egyébként 700-ért csak olyan dízelest kapnál, amiit jobb messzire elkerülni.
Szerintem minden kocsival ugyanolyan elindulni, csak a legelsõ alkalommal ki kell tapasztalni hol fog a kuplung.
Ez a benzin-dizel vita olyan dolog, hogy soha nem fogunk egyetérteni. Azonban egy biztos: a dizellel sokkal könnyebb elindulni (legalábbis nehezebb lefullasztani), azonos méretnél kevesebbet eszik, de például egy olajcsere is 2x annyiba kerül nála.
az egész elindulási alapja egy jó állapotban lévõ nem kopott kuplung ami bent fog. lehet az benzines vagy gázolajos mind a kettõnél jó kuplunggal ellehet indulni ha nem is adsz gázt neki! melyiket érdemes venni!? én nekem gázolaj van a kevesebb fogyasztás miatt. de benzinesem is volt fiesta 2010es és annak is könnyû és kicsi fogyasztása volt.. Mai árak mellet teljesen mindegy hogy melyiket veszed benzinesnél a trafód elromlik 40-50 az induló ár egy porlasztó a dízelesnél a javítása 40e teljesen mindegy...
Sz÷ardízelt ne vegyél.
elõzõ vagyok 620-730 , 2004nél fiatalabb, klíma, elektromos ablak [link]
yaris 550.000-700.000 [link]
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, kb 700-750 ezer amit rá tudok áldozni, szóval a yaris azt hiszem kilõve mert az 1 millió felett van (ha nem tévedek) :(
városba rohangálni igazán egyik autó sem a legjobb. Nem tudom milyen az anyagi helyzeted. Igazán városi kiskocsik: matiz, corsa, swift, 206, clio, pikanto, yaris stb. Ebbõl vezettem matizt(kicsi motor rövid áttételek, pörgõs motor), swift(most ez van, 2000 év 1.3 8 szelepes(ennek az alapjárata 1000-en van így számodra könnyebb az elindulás)), swift(húgoméknak volt, 2002 1.3 16 szelepes, ennek már 650 fordulaton van az alapjárata, könyebben lefullad) autókhoz ajánlom a : hasznaltauto.hu -t
A kérdező hozzászólása: Eltudok indulni, nem ez a bajom... a páromnak dízeles autója van, és azzal csak felengedem a lábamról a kuplungot és már könnyedén el is indul a kocsi, gyönyörûen megy, nem zörög, ha váltok nem is érzem kb. Amin tanultam vezetni az benzin - gázos volt. Fõleg gázt használtunk. na hát annak aztán volt hangja mikor elindultam... sõõt nagyon sokáig tartott mire ráéreztem h hol nem kezd el rángatni a kocsi. Azért fura, mert a mi dízelesünkkel már tényleg szépen eltudtam indulni, amíg az oktató autójával még nem igazán... Most akarok autót venni, és ezért nem tudom, hogy melyiket vegyem... De inkább csak városi autókázásra kellene, munkahelytõl hazáig használnám kb, meg bevásárolni, max néha kirándulni menni a közelbe...
Kérdés: Hogy kaphattál jogsit, ha nem vagy képes magabiztosan elindulni bármely(normális körülmények közti) autóval? A benzinesek között is van, amelyikkel könnyebb elindulni, mert nehezebben fullad le: pl.: 2005 accent 1.3 12v benzinessel sokkal könnyebb elindulni, mint 2002 Toyota corolla 1.4 16v. Vezettem mindkettõt.
Azért a dízel nehéz lefullasztani dologba belekötnék... egy nagyobb köbcentis tdi aminek a töltése 1900-nál jön meg elég hajlamos lefulladni én személy szerint utálom a kis köbcentis benzines kocsikat, sokat eszenek és még nem is mennek :S a nagy köbcentis benzines jó, de azt meg nincs aki tankolja szerintem egy 1.9 tdi már jól használható, elég a dinamikus közlekedéshez és nem is fogja leeni rólad a ruhát :)

Mennyivel másabb benzines kocsit vezetni, mint dieselt? Mert én dieselen tanultam. De mostanában szeretnék kocsit venni, és mindenki jobban ajánlja a benzinest. De hallottam hogy azzal hamarabb lefulladni. Kicsit tartok tőle! 1 hónapja van jogsim.

Legjobb válasz: Több gázt kell neki adni induláskor, lassabban kell felengedni a kuplungot és nem fullad le. Menet közben nem veszel észre semmi eltérõt, talán annyit hogy jobban gyorsul és csendesebb. Én 90Le-s dízelen tanultam és lomha volt. A 60Le-s benzines jobban ment mint az. Ha szeretsz odalépni akkor benzinest vegyél. Ha sok pénzed van autóra de szeretnéd hogy keveset fogyasszon és az se számít ha nem gyorsul jól akkor dízelt vegyél.

Több gázt kell neki adni induláskor, lassabban kell felengedni a kuplungot és nem fullad le. Menet közben nem veszel észre semmi eltérõt, talán annyit hogy jobban gyorsul és csendesebb. Én 90Le-s dízelen tanultam és lomha volt. A 60Le-s benzines jobban ment mint az. Ha szeretsz odalépni akkor benzinest vegyél. Ha sok pénzed van autóra de szeretnéd hogy keveset fogyasszon és az se számít ha nem gyorsul jól akkor dízelt vegyél.
Ne tarts tõle, meg kell tanulni. Az a kérdés, hogy késõbb amikor már van rutinod, milyen autót szeretnél vezetni. Nem ördöngõs. Mindkettõnek megvannak az elõnyei, és a hátrányai. A gázolaj olcsóbb mint a benzin, viszont a Diesel motor javítása jóval drágább mint a benyásé. A Dieselt nem lehet pörgetni, a benzinest igen.(egy határig persze.)
Dízel alul nyomatékos, benzines felül. A stílusod dönti el, hogy pörgetõs vagy váltogatós vagy :) . Én dízelt vennék, fogyasztás miatt, bár benzines párti vagyok, és most is az van. Jobb egy jó dízel mint egy rossz benzines, és fordítva.
Dízelen tanultam. Megjött a jogsim. Másnap benzinessel mentem Brno-ba. Semmi bajom nem volt vele. Amúgy benzinessel is lehet csak kuplunggal menni, bár nem sokáig, meg nem gyorsan.
Nem szeretnélek megsérteni, de a jogsit nem benzines ill. diesel kategóriára adták meg neked. Ha késõbb kényszerbõl benzines autót kellene vezetned, mert éppen ismerõsöd ivott, akkor te majd mondod neki: -bocs, de diesel autón tanultam vezetni !?
Dízelt vegyél. 1 hónapja van kezembe a jogsi, dízelen tanultam, benzin van itthon. Benzin: elindulsz és rögtön gáz vagy fulladsz, fõleg télen. Dízel: elindulsz és gáz nélkül is megy a kocsi simán. Ennyi különbséget vettem észre, meg ugye fogyasztásba és teljesítménybe van még különbség... Én a dízelt ajánlom ahogy mondottam.
Egyet értek az utolsó hozzászólóval! Én dízelen tanultam vezetni, de nagyon hamar megszoktam a benzines utána!
én 1.4es(75lóerõs) golf plusson tanultam elõtte vezettem aviat(köztudottan nem erõs diesel tgk)hát ott se lehet üresen elindulni olyan könnyen...úgyhogy nálam ennyit a "diesel alapjáraton való elindulásáról"(jó oké tudom tgk...2800kg...szal..nem nagy) itthol egy 2literes opel van...alapjáraton is elehet indulni vele...mondjuk, kiugrásoknál kell gáz, alapjárat nem elég... engem úgy oktattak hogy elindulásnál mindig toljak egy 1500öt... szerintem ez a valóságba nem igazán érezni...


Melyik a jobb a diesel vagy a benzines?

Továbbá az is érdekelne, hogy mi dönti el hogy mennyit fogyaszt.

Legjobb válasz: 7 benzines autó után van 1 dieselem. Emellett tudom mondani hogy a diesel jobb. Sokan beszélnek magas fenntartási költségekrõl, de arról megfeledkeznek hogy ritkán vannak azok a magas összegek. Ha rossz állapotú autóról beszélünk akkor teljesen mindegy hogy a sz.r benzines vagy diesel, rámegy a sok pénz, olyankor rosszabb is lehet a diesel. De két jóállapotút összevetve a diesel nyer. Ha kevés használatra kell, akkor kis ccm-ben kell választani. Egy 1,4 diesel tojással a láb alatt beéri 4,5liter gázolajjal, a benzines legalább 6,5liter benzinnel. Városban ezek fölfelé mennek de mégtöbb különbség a diesel javára. De nem kell szétpörgetni ha dieseled van. Az erõ amit nem tud egy benzines pótolni, nemcsak a lóerõ számít hanem a nyomaték is ám.

7 benzines autó után van 1 dieselem. Emellett tudom mondani hogy a diesel jobb. Sokan beszélnek magas fenntartási költségekrõl, de arról megfeledkeznek hogy ritkán vannak azok a magas összegek. Ha rossz állapotú autóról beszélünk akkor teljesen mindegy hogy a sz.r benzines vagy diesel, rámegy a sok pénz, olyankor rosszabb is lehet a diesel. De két jóállapotút összevetve a diesel nyer. Ha kevés használatra kell, akkor kis ccm-ben kell választani. Egy 1, 4 diesel tojással a láb alatt beéri 4, 5liter gázolajjal, a benzines legalább 6, 5liter benzinnel. Városban ezek fölfelé mennek de mégtöbb különbség a diesel javára. De nem kell szétpörgetni ha dieseled van. Az erõ amit nem tud egy benzines pótolni, nemcsak a lóerõ számít hanem a nyomaték is ám.
attól függ mennyit mész vele és hol. Ha sokat használod a dízel gazdaságosabb, ha keveset mész akkor akkor érdemesebb egy benzinest vásárolni mert olcsóbb és annyival nem gazdaságosabb dízellel rohangálni, hogy visszahozza az árát. + a dízelnél iszonyat drágák a porlasztócsúcsok és az adagoló ha tönkremegy
Én csak diesel-t vezetek. Benzines motor olcsóbb, de többet eszik...amíg igaz a diesel hangosabb, de mégis leadja olyan 4000nél a max nyomatékot, igaz adagoló csere 200E forintomat bánta...:( ha engem kérdeznek én azt mondom, csak DIESEL:)
A diesel motor nagyobb nyomatékot produkál a legtöbb esetben hasonló pataméterekkel rendelkezõ benzines társánál. Többek között ezért használják teherautókban, buszokban. Nem szereti ha magas fordulatszámon pörgetik, lényegesen jobban szennyezi a környezetet, mint a benzines társai. A benzines motorok a személyautók, motorkerékpárok meghajtására ideálisabb választás. Halkabban, simábban jár, nagyobb fordulatszám-tartományban használható nem kormoz annyira. A fogyasztás leginkább a következõktõl függ: - vezetési stílus - lóerõ, nyomaték viszonya a jármû tömegéhez - a motor kialakítása, korszerûsége.
A DIESEl azért jó mert nyomatékos és könnyû vele elindulni még emelkedõn is. Egy 1.6 os turbó nélkül 3000nél már nem húz, nem jól gyorsul. Egy benzines jobban megy, jó a gázreakciója, erõs a motorja télen nyáron pöccre indul. Engem nagyon idegesít az a taherautós hang a DIESEL-nél, lehúzott ablaknál még idegesítõbb.
Én nem vennék dieselt mert, nálam sose hozná be az árát, mert nem megyek vele annyit. A fogyasztás nem függ attól hogy benzin v. diesel, ugyan annyi. Számold ki hogy az árkülönbség mennyi km alatt térül meg a jelenlegi benzin gázolaj áron.
A "for gasoline" az benzineshez való :)
Gasoline=benzin. Diesel=dízel. :)
A kérdező hozzászólása: kösz fiúk, néha gagyi vagyok :)
huh ma én is pont igy jártam, azt hittem a gasoline gázolajat jelent...

Mi a külömbség egy dieseles és benzines autó vezetése között? Induláskor (egyesben) a benzínest is lehet csúsztatni?

eddig csak dízelest vezettem.

Legjobb válasz: Nem lehet, hanem kell! A benzinessel sokkal óvatosabban kell bánni és meg kell találni a megfelelõ csúsztatási pontot, mert könnyebben lefullad mint egy dízeles.

Nem lehet, hanem kell! A benzinessel sokkal óvatosabban kell bánni és meg kell találni a megfelelõ csúsztatási pontot, mert könnyebben lefullad mint egy dízeles.
Hát indulásnál nem tudom hogy akarod csúsztatni. Ugyanis csak a fékkel lehet csúsztatni a kocsit.

Mi a különbség a dízel, és a benzines motorok működési elvében?

Legjobb válasz: A 4 hengeres Otto motoroknál(benzines) a mûködés sorrendje: -Szívás (benzin-levegõ keverék jut a hengerbe, ami ma már több módon lehetséges) -Sûrítés( benzin-levegõ keveréket a dugattyú mozgása nyomás alá helyezi) -Gyújtás (benzin-levegõ keveréket gyújtógyertya meggyújtja) -Kippufogás(az égéstermék levegõbe juttatása a kipufogó szelepeken keresztül) Diesel motor: -Szívás: a hengerbe tiszta levegõ kerül a szívószelepen át -Sûrítés: a dugattyú mozgásának segítségével összesûríti a levegõt,jóval nagyobb nyomáson mint a benzines motorok. Ezáltal a levegõ hõmérséklete rohamosan megnõ. -Terjeszkedés: Az adagoló gázolajat juttat a hengerbe, ahol a nagy hõmérséklet hatására öngyulladás megy végbe. Tehát nem kell szikra. -Kipuffogás: kipuffogó szelepen át távozik az égéstermék

A 4 hengeres Otto motoroknál(benzines) a mûködés sorrendje: -Szívás (benzin-levegõ keverék jut a hengerbe, ami ma már több módon lehetséges) -Sûrítés( benzin-levegõ keveréket a dugattyú mozgása nyomás alá helyezi) -Gyújtás (benzin-levegõ keveréket gyújtógyertya meggyújtja) -Kippufogás(az égéstermék levegõbe juttatása a kipufogó szelepeken keresztül) Diesel motor: -Szívás: a hengerbe tiszta levegõ kerül a szívószelepen át -Sûrítés: a dugattyú mozgásának segítségével összesûríti a levegõt, jóval nagyobb nyomáson mint a benzines motorok. Ezáltal a levegõ hõmérséklete rohamosan megnõ. -Terjeszkedés: Az adagoló gázolajat juttat a hengerbe, ahol a nagy hõmérséklet hatására öngyulladás megy végbe. Tehát nem kell szikra. -Kipuffogás: kipuffogó szelepen át távozik az égéstermék
a benzinesnek szebb a hangja és a benzinesbe kell gyertya a dizelbe meg nem kell gyertya pontozzatok fel lécci énis pontozok mindenkit
Nagyon röviden: A benzinesnél külsõ szikra segítségével gyújtják meg az üzemanyagot. A dieselnél a sûrítés miatti hõ okozza a gyulladást.

Egy nagyobb teljesítményû Dízel autó pl (2500ccm 130LE) többet fogyaszt e a Benzines pl (1600ccmm 90LE) autónál ha kicsit régebbi tipoúsú autót nézünk mindkettõnél mondjuk 1995-2000 évjárat között van mind2 normál állapotban?

Legjobb válasz: Pontos típus nélkül nem lehet megmondani. Függ az autótól is, meg hogy ki gyártotta a motort, nem mindegy hogy az 1,6-os benzines egy Lada vagy VW-termék.

Pontos típus nélkül nem lehet megmondani. Függ az autótól is, meg hogy ki gyártotta a motort, nem mindegy hogy az 1, 6-os benzines egy Lada vagy VW-termék.
Kb ugyanannyit esznek ha közel azonos tömegû és alakú bódét mozgatnak, mert azért pl ha egy 2-2, 3 tonnás terepjáróról van szó, ami 2, 5 dízel, az jelentõsen többet fog enni, mint egy 1.6-os suzuki swift, ami alig 900 kg... Nagyon nagyon sokat számít, hogy mekkora tömeget kell mozgatni. Két azonos motor között is lehet hatalmas különbség, például BMW 330d vs X5 ugyanaz a motor, 3.0 dízel 184 lóerõ 330d - 8l (1535kg) X5 3.0d - 9, 7l (2095kg) Nyilván az összkerékhajtás is megdobja a fogyasztást, de mindkét említett példa automata adata, a manuális 330d mindössze 6, 8-at eszik. /ezek a gyári vegyes adatok/
A kérdező hozzászólása: értem köszönöm

A benzines autók lefulladnak?

Ha egy benzines autót 1esbe teszek és szépen lassan felengedem a kuplungot akkor elindul,de ha teljesen fel van engedve akkor lefullad?És menet közbe is a többi sebességben lefullad ha nem adok gázt?(jelenleg diesel autón tanulok vezetni)

Legjobb válasz: Ha hirtelen engeded fel a kuplungot, az is lefullad, de ha szép lassan akkor talán egy benzines is elindul alapjáraton, persze ezt egy 1 literes motortól ne várd el.

Ha hirtelen engeded fel a kuplungot, az is lefullad, de ha szép lassan akkor talán egy benzines is elindul alapjáraton, persze ezt egy 1 literes motortól ne várd el.
Adj gázt, és utána engedd fel a kuplungot. Igazából, ha 2500 környékére pörgeted, le is ugorhatsz róla, a kerekek csikorognak majd, a kuplungot meg hosszabb távon szé[email protected]
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
5 perc alatt meglehet szokni egy autó kuplungját.Persze míg kezdõ vagy több idõ kell.Énis dieselen tanultam de utána benzinest vezetem 1.2 benzines seat ibizát 3 hengerel szervó nélkül kézi fék nélkül és mostmár ha kell a tankot is elvezetem.Mikor vezetni tanultam csak egy cipõben tudtam elindlni ( másik cipõben lefuladtam) mostmár ha kell gumicsizmában vagy mamuszban is vezetem a kocsit.
a diesel borám még 1esben is 10-el megy alapjáraton, és semmit nem állítottam át rajta... szerintem dieselt vegyél, és ha jobban tudsz vezetni, majd akkor jöhet a benzines
Én benzinest vezetek de dieselen tanultam. Benzinesnél az elindulás kicsit nehezebb mert jobban kell csúsztatni a kuplungot és gázt is kell adni. A diesel 2esben is megy alapjáraton. Amúgy sokkal jobban gyorsul a benzines, csendesebb a motorja úgyhogy én szeretem. Vezetni nem nehezebb mint a dieselt.
Máshol van a nyomatékmaximum dízelnél mint benzinesnél. A benzinest jobban kell forgatni , hogy úgyan úgy mennyen mint egy dízel. A dízel alsóbb fordulaton (1500-2500rpm) teljesít olyan nyomatékot mint a benzines (4500-5500rpm). Ezért nagyobb is az élettartamuk. De pár perc alatt hozzá lehet szokni akármelyik autóhoz. Habár ha most tanulsz vezetni nemfog még úgy menni mint több tízezer kilóméter után.
azt azért ne felejtsük el, hogy a tanuló autóknak meg van emelve picit az alapjárat, legyen az benzines vagy dízel
Persze, hogy lefulladnak. De az új dieselek nagy fordulatszámon hatalmas sebességet tudnak leadni, kisebben meg sûrûbben lefulladnak. Tehát a diesel többször lefullad mint a benzin
Amikor gyerek voltam, ugyanezt próbáltam ki a fater Skoda 105-ösével (1049 cm3). Kicsit a szívatóval növeltem az alapjárat "erején", és mentem egy nagyon csendes kört a kihalt városban, fel tudtam pakolni talán 4-be is, éppen nem fulladt le. A végén, otthon hiába vettem le a gyújtást, nem akart leállni, mert gondolom kormos lett és öngyulladt. (Bevágtam 4-be és kuplung fel, akkor persze leállt.)
Nekem 1.8-as motor van, 2-es alapjárat enyhe emelkedõn simán viszi. Óvatosan kell bánni a kuplunggal és akkor nem fullad le.
Ez a motor nagyságától is függ. Az köztudott, hogy a dízelnek nagyobb a forgatónyomatéka. Én 2000 cm3-is dízelen tanultam meg vezetni, és kuplung felengedésével simán elindult alapjáraton. Most egy 1900 cm3-es benzinesem van, és az már így nem indul el. Amennyire engeded fel a kuplungot, közben a gázt is nyomod. Más vezetni, de hamar bele fogsz jönni.
amíg csúsztatod a kuplungot addig nemfullad le, ha teljesen felengeded akkor az alapjárattól függ hogy lefullad-e, illetve a többi sebességben csak akkor fullad le ha megállítod az autót vagy nagyon leesik a sebessége
Hát gyerek én nemtom, az enyém benzines, 1.6 TS motor van benne de simán elindul alapjáraton gázadás nélkül is. Ha meg 1 kis gázt is kap, szinte lehetetlen lefullasztani. Persze amíg az ember tanuló, minden nehezebbnek tûnik :)

Mi a különbség a dízeles és benzines autók vezetése között?

Úgy értem, hogy vezessük ezt és azt? Miben kell másképp?

Legjobb válasz: Igazából, csak egyetlen jelentõs különbség van: A benzinessel többször kell megállni tankolni. :)

Igazából, csak egyetlen jelentõs különbség van: A benzinessel többször kell megállni tankolni. :)
A dízeles autók sokkal nyomatékosabbak. Elindulásnál kevesebb gázzal kell indulni. tolatásnál szinte nem is kell gáz.
"Pont ok azok, akik valszeg eletukben nem vezettek meg egy 2-3 literes, 4-nel tobb hengeres, neadjisten feltoltott benzinest. Pedig az "auto" ott kezdodik csak igazan :) " Az autó ott kezdõdik, hogy 4 kereke van, nem ló húzza és gyorsabb, mintha futnék. A kocsira átvetített f.szméregetés pedig ott, ahol te tartasz. Mondom ezt benzines autó tulajként.
Oszinten, ha a fogyasztas nem lenne fontos tenyezo, ki a fene jarna dizel autoval? Tudom, van nehany megszallott, aki meg ha a lotto 5-ost megnyerne akkor is tadeval jarna, de a tobbsegnek a dizel kenyszer. Ja persze, az 1.2es porszivo motoros benzines helyett en is inkabb az 1.9td-t valasztanam...szerencsere nem szorulok ra, hogy ilyen donteseket kelljen hoznom :)
Persze h nem, tudom jol mire kepes egy 3.0 td. Gyors. Naes? Akkor is egy kerrego traktor, soha nem fog ugy szolni, mint egy bitang benzines. Nem rolad beszelek most, de az emberek nagy resze pont azert van ugy oda a dizelert (amellett, hogy jobban fogyasztanak), mert altalaban a kis 1.2-es 1.4-es szivo benzinesbol ulnek at egy hasonlo, vagy kicsit nagyobb kobcentis dizelbe, aztan persze, hogy elkonyvelik, hogy a dizel mennyivel jobb. Pont ok azok, akik valszeg eletukben nem vezettek meg egy 2-3 literes, 4-nel tobb hengeres, neadjisten feltoltott benzinest. Pedig az "auto" ott kezdodik csak igazan :)
ma 22:11 Nem ültél te még akkor nagyobb dieselben. Nemcsak benzinesekben vannak ám erõsek.☺
Naja, de a benzines közben felpezsdíti a vérem és vigyort ültet az arcomra, a traktraktraktraktraktraktraktortól meg max hányingerem lesz :P
Az egyik legnagyobb különbség az hogy tapasztalatom szerint a dieselt tartalékait nyugodt szívvel ki lehet használni, de ugyanaz a vezetési stílus a benzinesnél tankoláskor hatványozva jelentkezik. Nekem opelom van, 1.7 td, és ha szépen vezetek akkor városban elvan 6 liter körül, de ha durvábban, akkor sem jellemzõ hogy 7 liter fölé menjen a fogyasztás. Ugyanez egy 1.6-os benzinessel finoman vezetve városban kb 8 liter, de ha sportosabban vezetek akkor simán meg lehet vele etetni a 11-12 litert is. És ez azért már nem mindegy.
Az elsõ gondolatban a válasz ... Nyomaték különbség ! És ennek ésszerû kihasználása ...qrva nagy a különbözet ... :)
Annyit még hozzátennék, fõképp az elsõ válaszolóra reagálva, hogy az, hogy mennyi gázt kell adni, javarészt autófüggõ. Mármint gázpedál és gázpedál között óriási különbségek vannak érzékenységben, beállításban függetlenül attól, hogy benzinnel vagy nyállal megy az adott autó. Nekem a benzines pl. a legkisebb gázadásra is harap, de ültem már olyan dízelben, ahol majdnem tökig kellett nyomni mert úgy volt hangolva a pedál... Egyébként pedig aki tud vezetni, elvezet mindent, dízelt, benzinest, tökmindegy.
A frászt fulladnak le a benzinesek. Ha nem vmi 900 köbcentis szarról beszélünk, megy az szépen csúsztatott kuplunggal gáz nélkül is. Lényegében semmi különbség nincs, pontosabban ahogy vki már írta, a dízelt nem forgatjuk, elváltunk 2-3 ezernél max mert felette már nem produkál semmit.
Amit írtak. Sõt, dieselesnél ha parkolsz, nem is kell gázt adni neki, gurul akkor is, ha szépen lassan felengeded a kuplungot, a legtöbb benzines ettõl lefullad.
A benzinesnek nagyobb gázra van szüksége az elinduláshoz, a dieselnek pedig kevesebbre. Diesel autót nem szokás magas fordulaton pörgetni.
Nincs nagy különbség a kettõ között. A dízelnél ne lepõd meg ha induláskor 1-esben hiába nyomod neki a gázt, nem fog gyorsulni épphogy lépésben elindul. De aztán feljebb váltva megjön a nyomaték és nagyon jól húz. A váltások egy kicsit mások, de azt érezni, hallani fogod mikor kívánja a váltást. A dízelt talán nem kell annyit váltogatni. Nekem pl 3.-ban elvan 30 és 60 km/h között kényelmesen. Ha turbódízel autóról van szó, arra érdemes még odafigyelni, hogy nagy tempó után pl ha autópályán kiállsz tankolni vagy egy pihenõre, kicsit hagyd alapjáraton járni, hogy vissza tudjon hûlni a turbó. Írom ezt úgy, hogy ugyan abból az autótípusból van benzinesem és dízelem is közel azonos teljesítményben.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!