Találatok a következő kifejezésre: A benti cicát (36 db)

Mi okozza a benti cicák oltásával kapcsolatos vitákat?

Sziasztok! Még állatorvosok sem értenek egyet abban h benti cicákat kell-e oltani. Mi ennek az oka? Én beoltattam a cicámat, mert szerintem jobb a nyugodtság, mint hogy izguljak, de kíváncsi lennék, miért gondolja ezt az egyik állatorvos, a másik meg azt. Mondjuk abban legalább egyetértenek h a kinti cicákat be kell oltani, de ezt a benti dolgot nem annyira értem, mert ok, kevesebb az esélye h elkapjon valamit, de azért van, nem? Aki esetleg tud cikket ami az oltás ellen van az nyugodtan linkelje be nekem, hálás leszek érte. Értelmetlen válaszokat lepontozom v törlöm, segít?kész, értelmes válaszokat felpontozom, akkor is ha nem kapcsolódik szorosan a kérdéshez.

Legjobb válasz: Gondolom, feleslegesnek tartják, mert sokkal kisebb az esélye, hogy bármit is elkapjon egy benti cica, aki sosem jár kint. Bár szerintem az ember cipõjén, ruháján is beviheti a fertõzést. Én úgy vagyok vele, hogy jobb félni, mint megijedni.

Gondolom, feleslegesnek tartják, mert sokkal kisebb az esélye, hogy bármit is elkapjon egy benti cica, aki sosem jár kint. Bár szerintem az ember cipõjén, ruháján is beviheti a fertõzést. Én úgy vagyok vele, hogy jobb félni, mint megijedni.
Veszettség elleni oltásra gondolsz? Nekem van egy cicám, aki jelenleg kinti-benti, a veszettség elleni oltást kapja rendszeresen. Más oltást nem kapott még. Nemsokára költözünk és csak benti lesz, de akkor is be fogom oltatni majd. Igazából én úgy voltam az eddigi macskáimmal, hogy volt olyan, ami csak úgy odajárt enni, nagyon nem simogattuk, õk csak féreghajtót kaptak. De volt olyan macskám is, akit rendszeresen ölelgettem, beengedtem, õket mindig oltattam. Szóval lehet, hogy ebben sincs logika, mindenesetre én is biztosabbnak érzem, ha be van oltva a macsek.
A kérdező hozzászólása: Igazából nem a veszettség oltásra gondoltam, mert arra még az én állatorvosom is azt mondta, h benti cicánál feleslges, mert hacsak én nem harapdálom veszetten, akkor honnan kapná el. Pedig õ oltás párti amúgy. Inkább a kombinált oltásra gondolok.
Nekem csak lakásmacskám van, oltva. Ennek ellenére vírusos macskanáthája lett, enyhe lefolyású, két szurival megoldódott. A doki mondta, valami járványszerû lehet, mert aznap, mikor elõször voltunk, még két lakáscicát vittek ugyanezzel. Vagyis cipõnk talpán hazavittük. Azt az évi 4-5 e.Ft-ot rá kell áldozni.
Én is oltatom a benti macskám, de nekem van ki-be járkálós is. Ha csak a benti lenne, akkor is oltatnám. Levegõben terjedõ betegségeket ablakban ülve is elkaphat.
Én is úgy gondolom, hogy az ablakban ücsörgõ, illetve a cipõkkel játszó cicákat jobb beoltatni. Szerintem azért van a vita, mert nincs két ugyanolyan lakáscica. Van akit tényleg a szél sem ér és van aki a lépcsõházba is kisétál ha úgy tartja úri kedve. A kettõ között nagy különbbség van.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm :)

A benti cicak telen tuzelnek?

A baratnom azt allitja,hogy a benti cicak telen is tuzelnek a testverem meg azt hogy nem.

Legjobb válasz: A szemeim helyén kérdõjelek. A macskák gyakorlatilag bármikor tüzelhetnek. Van 2 "idõszak" amikor a legtöbb nõstény tüzel, de tényleg még egyszer mondom, ez nem törvényszerû, sõt, ha megtermékenyítetlen marad akkor egy idõ után jóformán abba sem fogja hagyni a tüzelést, függetlenül attól hogy milyen évszak van. A két leggyakoribb idõszak tüzelés szempontjából a tavasz és az õsz egyébként, de tüzelhetnek télen is (az én nagyobbik cicám pl. februári születésû, tehát decemberben fogant).

A szemeim helyén kérdõjelek. A macskák gyakorlatilag bármikor tüzelhetnek. Van 2 "idõszak" amikor a legtöbb nõstény tüzel, de tényleg még egyszer mondom, ez nem törvényszerû, sõt, ha megtermékenyítetlen marad akkor egy idõ után jóformán abba sem fogja hagyni a tüzelést, függetlenül attól hogy milyen évszak van. A két leggyakoribb idõszak tüzelés szempontjából a tavasz és az õsz egyébként, de tüzelhetnek télen is (az én nagyobbik cicám pl. februári születésû, tehát decemberben fogant).
Más állatokhoz hasonlóan a macskáknak is alapösztöne a fajfenntartás. Természetes körülmények között a nõstény macskák csak bizonyos idõszakokban ivarzanak, a párzási idõszak alatt. A párzási idõszak általában tél végétõl nyár végéig tart, de néhány lakásban tartott macska az év minden idõszakában képes a párzásra.
Igen, bent tartott macska mindig tüzelhet! Vigyázz!!! Ha a tüzelései nem találnak , egtermékenyítésre a cica el is pusztulhat!! Erre NEM az a megoldás, hogy szaporítod, hanem az hogy IVARTALANÍTOD!
OFF: Vicuska87, te miért látod bele minden kérdésbe a "szaporítást"? Higgadj már le! ON
A kérdező hozzászólása: Egy szoval sem mondtam hogy van cicank...nem kell egybol leorditani masnak a fejet... Koszonom a valaszokat!! Kivancsian varok meg :D

Nagy gond, ha a benti cicám megfogott egy egeret és megette?

Nem lesz semmi baja? Köszi a válaszokat el?re is!

Legjobb válasz: Már miért lenne baja?

Már miért lenne baja?
Én inkább az egér miatt aggódnék...
Az a macska tápláléka... Olvass el egy mesét és benne lesz hogy nagyo szeretik az egeret :+)
Én is mindig megijedek, ha meglátom, hogy a szobacicának szánt macsekom épp valami bogarat és egyéb nyalánkságokat eszik. De nem tudunk mit tenni, hajtja õket az ösztön. Az egér mondjuk nagyon veszélyes lehet, ahogy írták, lehet mérgezett, de fertõzéseket is terjeszt. Figyeld a cicát azért. De remélhetõleg ez egy egyszerû, normál egér volt!
Lassuk csak realisan: igen, lehet baja, ha egy benti, szeltol is ovot, amugy sem 100%os immunrendszeru macskarol van szo (mondjuk, valami nem 100%-os fajtarol). Nagyobb kerdes, hogy kerult oda az a eger, es honnan. Szoval, ha amugy nem betegeskedo, es a eger is relativ egeszseges volt, akkor nem lehet baja.
ha nem mérgezett az egér akkor nem lesz semmi baja!!:)
Háát, nekem a kutyám nemrég megevett egy macskát, nincs baja. Szerintem a macskádnak sem lesz.
HA nem mérgezett egér, akkor nem! De szerintem akkor érezné rajta, és nem enné meg!
aranyos vagy :) . nem, dehogy. elvileg számára ez lenne a természetes táplálék
attol hogy hazban tartod a macskad, meg egy ragadozo allat marad
Nem lesz semmi baja.A macskák ragadozó állatok és szoktak egeret fogni.


A benti cicáknak nem szokott D-vitamin hiánya lenni?

Legjobb válasz: A mienk házi macska és nincs neki.

A mienk házi macska és nincs neki.
A macskának elég, ha D vitamin tartalmú dolgokat fogyaszt, nem kell neki külön napfény. Csak a fülét éri közvetlenül a napfény... D vitamin tartalma van a belsõségeknek, fõleg a májnak, ezért érdemes csak mértékkel adni, mert könnyen túladagolható. A tápokban elég szokott lenni.

5 hetes kismama vagyok. Ha megkarmolt a benti cicám (aki nagyon tisztán van tartva/lehet vmi baja a babámnak? FErtőtlenitettem egyből!

Legjobb válasz: igen. a tesómnak volt vmi baktériumos fertõzése a macska miatt, hirtelen a neve nem jut eszembe. a lényeg, hogy kapott antibiotikumot, meg a baba is mikor megszületett

igen. a tesómnak volt vmi baktériumos fertõzése a macska miatt, hirtelen a neve nem jut eszembe. a lényeg, hogy kapott antibiotikumot, meg a baba is mikor megszületett
mindenképp említsd meg az orvosnak
A toxoplazmozis nagyon veszelyes, altalaban minden macska hordozo, az is amelyik tisztan van tartva, ezert nem ajanlatos terhes noknek macska mellett tartozkodni.Nezz utana.

Mikortól számit bentinek illetve kintibentinek a cica? Az a benti aki 24 órát bent van? Kinti benti aki a napja több mint felét benn tölti?

Legjobb válasz: Benti cica az, akinek az alom is bent van, maximum sétálni viszik ki, ha egyáltalán viszik, sokszor azt is pórázon. Kinti-benti macskák általában idõjárástól függõen töltik az idõt kint vagy bent, de az esetek 90%-ban kint végzik a dolgukat. Mi például csak akkor veszünk nekik bentre almot, ha beteg valamelyik, vagy ha télen tényleg kemény mínuszok vannak, és az éjszakát is bent töltik.

Benti cica az, akinek az alom is bent van, maximum sétálni viszik ki, ha egyáltalán viszik, sokszor azt is pórázon. Kinti-benti macskák általában idõjárástól függõen töltik az idõt kint vagy bent, de az esetek 90%-ban kint végzik a dolgukat. Mi például csak akkor veszünk nekik bentre almot, ha beteg valamelyik, vagy ha télen tényleg kemény mínuszok vannak, és az éjszakát is bent töltik.
Egyértelmûen az a benti, aki csak bent van. Illetve, ahogy írta a fölöttem lévõ esetleg ki is viszik pórázon sétálni. Kinti benti az, amelyik cica ki is mehet õrizet nélkül, önállóan, szerintem független az idõtartamtól. Az én cicám is kinti benti, télen van olyan, hogy éppen csak kifut párszor wc-re és jön is be, pedig van bent alom, de nem használja. Ettõl még akkor is kinti benti.

A cicám kizárólag benti cica, de ha ki szeretném vinni majd jobb időben, az jó ötlet?

Nagyon sokat nyávog a madarak után az ablakban és gondoltam, kivinném majd ha jön a jó id?, de rettenetesen félek, hogy elszökik. Lehet h idióta kérdés: tehetek rá hámot és akkor úgy kavarnánk az udvaron? :) Vagy akkor legyen ? csak benti macskusz? (Ivartalanítva van, 9 hónapos, lány)

Legjobb válasz: Meg lehet próbálni, de csak hámmal, mert egyébként lehet hogy világgá szaladna. De sok benti cica nem is vágyik a kinti életre, az enyém valószínûleg skerázna vissza, vagy annyira megijedne, hogy meg sem merne mozdulni.

Meg lehet próbálni, de csak hámmal, mert egyébként lehet hogy világgá szaladna. De sok benti cica nem is vágyik a kinti életre, az enyém valószínûleg skerázna vissza, vagy annyira megijedne, hogy meg sem merne mozdulni.
Persze, hogy tehetsz rá hámot, lehet kapni cicapórázokat is. Igaz, hogy általában a macsekok nem nagyon kedvelik, de legalább ki tudod vinni. Egy idõ után hozzászokik, majd késõbb már le is veheted róla, ha már nem kell attól félni, hogy meglóg. Nekem is vannak macskáim, nem szoktam õket kivinni, mert itt a környéken sok kutyát is sétáltatnak, féltem, hogy vmi baj lenne belõle. De múltkor hazavittem õket vidékre a szüleimhez. Ott kivittem õket a kertbe, elõször meg voltak illetõdve, de egy idõ után már nagyon élvezték, mindent körbeszaglásztak, rágták a füvet, meg ilyenek. Nagyon messzire nem mertek elmenni, féltek az idegen környezettõl. Nem hagytam magukra egy percig sem õket. Pedig egyébként nagyon jól elvannak bent, de vmilyen szinten csak hiányozhat nekik a kinti levegõ. Sok sikert! :)
Mindenféleképpen vidd ki!Mert kell a fríss levegõ neki!És jól jön ha kint jácchat felszabadultan, ha nem túll forgalmas helyen laktok akkor nyugottan engedd ki!Viszont elõször csak folyamatosan lassan szoktasd meg vele a kinti életet és nyugottan tegyél rá addig cicahámot.De egy idõvel azután ellehet engedni úgy, hogy közben figyeld!Mert valóbán elkószálhat.Ha forgalmas helyen laksz és kiviszed végig maradj vele!!!
A kérdező hozzászólása: Húú nagyon vegyesek a válaszok! :) Mindenesetre nagyon szépen köszönöm! Úgy gondolom, egyszer ki lehet próbálni, ha félni fog, nem viszem ki többet, ha nyugodtan fog kint mászkálni velem - és természetesen nem az lesz, hogy bent állandóan küzdeni fog, hogy kijusson -, akkor rendszeresíteni fogjuk. :) Remélem az nem lesz, hogy onnantól kezdve majd mindig csak a "kint" érdekli... Próba cseresznye! :)
ovatosan vidd vagy enged ki bár nem tom h menyit volt kint van 1 barátnõm akinek a cicája sosem volt kint és ha leakarja vinni a macska nagyon +ilyed és probál belé kapaszkodni de ez macska függö is
Persze, vigyed nyugodtan. Engedd, hogy a lakásból õ indulhasson egyedül, mert útvonalak szerint tájékozódnak a macsekok. Megjegyzi az indulási pontot és vissza is fog találni, mert õk a lakhelyükhöz ragaszkodnak elsõsorban.
Nekem 6 hónapos a cicám, eddig még soha nem volt kint, mert fõút mellett lakunk, nagyon félek, hogy elütik. Én is gondolkodtam ezen, hogy hámmal kivinni a kertbe, de akkor meg valószínûleg folyton ki-be akar járni majd, és lehet, hogy egy idõ után kissé idegesítõ lenne, hogy nem lehet csak úgy kiengedni, hanem kísérgetni kell. Ha nem engeded ki, akkor fogja annyira érdekelni, habár a madarak persze.
(elõzõ vagyok) Nem tudok olvasni, most látom hogy udvarra vinnéd ki :) ) Akkor hajrá, biztos hogy a cica élvezni fogja!
Szerintem is nyugodtan kiviheted. :) Kertes házatok van, és oda vinnéd ki a kertbe? Vagy nem saját, hanem parkba/utcára vinnéd? Azért kérdezem, mert ha nem saját kert, akkor csak óvatosan: a lakás cicáknak annyira nem erõs az immunrendszere mint a kerti macskáknak. Másrészt ekkor elengedhetetlen hogy megkapja a "kinti macskák oltásbombáját" is (veszettség, stb). Sajnos akkor is érdemes, ha csak rövid idõre vinnéd ki, hiszen sosem lehet tudni hogy ennyi idõ alatt mit kapna el.. (egy állatorvos)
Szerintem nem kell különösebben félned. A mi macskánk is 9 hónapos koráig (amíg nem lett ivartalanítva) kizárólag bent élt, most viszont egész nap kint van udvarban, és nem szökik el. Soha nem ment még ki a kerítésen, és mindig szépen bejön ha éppen éhes, agy elfárad, és aludni akar. Ha ivartalanított akkor még valószínûbb, hogy nem szökik majd el.Arra viszont számíts, hogy a madarakat vadászni fogja (most is azért nyávog rájuk), és ha elég ügyes akkor el is kapja a verebeket, amiket utána el kell takarítanod, mert megenni valószínûleg nem fogja.
Háát én annyiból nem tanácsolom hogy kividd a cicust ha mégnem volt kint mert akkor vágyni fog ki mindig...és nehogy véletlen kiszökjön mikor nem figyeltek :D egyébként nekem is benti macskuszom van és semmi baja pedig már 4 éves ... kibírja ha nem megy ki :D de amúgy persze hogy rakhatsz rá hámot és anélkül ki ne vidd mert meg ilyed és elszalad véletlen!

Benti cica is lehet ugyanolyan boldog mint a kinti?

6 hónapos ivartalanított maine coon keverék cicám van. Benti, de mivel kertes többszintes családi házban lakunk, ezért rengeteg helye van bent is játszani(ált. napi 1 órát játszunk). Mostanában észrevettem,hogy sokat néz ki az ablakon, és láthatólag ki akart menni. Nem szökdös ki a lábunk közt szerencsére, erre megtanítottam. De arra gondoltam,hogy veszek hámot és pórázt és kiviszem a kertbe. 2 napja hordom ki,nagyon szófogadó, nem húz,rángat, egy kutya is megirigyelné milyen szépen sétálunk. A cicatartókhoz lenne az a kérdésem,hogy ennyi mozgás/szabadság elég a cicának? Nekem nagyon fontos,hogy boldog legyen, de õszintén szólva nem szeretném póráz nélkül kiengedni, nem akarom,hogy más macskákkal összeverekedjen, autó elüsse, bárki bántsa. Szerintetek megunja egy idõ után a kerti sétát? Kivigyem majd késõbb nagyobb körre? Nektek milyen tapasztalatotok van? Mennyit legyek vele kint? Arra is gondoltam,hogy a hátsó kertrészünk üres füves terület, oda építhetnék neki "akadálypályát", ahova tudna felugrálni vagy nem tudom, ez csak egy ötlet volt :) Köszi elõre is!

Legjobb válasz: MInden macska bámul kifelé az ablakon, de ez nem jelenti azt hogy ki is akar menni. A macskák kíváncsiak, minden érdekli õket ami mozog. Mivel nagyon jól látnak, így a fán a levelek mozgása is érdekes számukra. Nekem is van macskám, és õ is állandóan az ablakban ül (mondjuk ha az ablak alatt van a meleg radiátor akkor nem csoda, mert minden macska imádja a meleget) Én is benti cicának tartom, és ha nyitva is hagyom az ajtót, nem megy ki. Az ajtóban megáll. Néha a kertbe kiviszem pórázzal, kint vagyunk fél/1 órát és elég is neki..

MInden macska bámul kifelé az ablakon, de ez nem jelenti azt hogy ki is akar menni. A macskák kíváncsiak, minden érdekli õket ami mozog. Mivel nagyon jól látnak, így a fán a levelek mozgása is érdekes számukra. Nekem is van macskám, és õ is állandóan az ablakban ül (mondjuk ha az ablak alatt van a meleg radiátor akkor nem csoda, mert minden macska imádja a meleget) Én is benti cicának tartom, és ha nyitva is hagyom az ajtót, nem megy ki. Az ajtóban megáll. Néha a kertbe kiviszem pórázzal, kint vagyunk fél/1 órát és elég is neki..
A kérdező hozzászólása: Én reggel foglalkozok vele fél órát, de ha itthon vagyok(hétvégén) egészen 10-ig, utána elkezd nyûgös lenni, kicsit vadabban játszik, rohangál össze-vissza, akkor már tudom, hogy azért ilyen mert fáradt, lefekszik, alszik este 7-ig, fel se kel. Ha nem vagyok itthon, szintén 6-7 fele kel fel, utána 1 órát játszunk (aktívan, tehát végig rohangál) és utána egész este békésen alszik. Rengeteget alszik egy macska, szinte az egész napot átalussza, de mikor fennvan, akkor igényli, hogy lekösd a figyelmét, akkor tényleg csak rá kell figyelned, különben leköti magát olyan dolgokkal, amiket nem szeretnél(pl a kaparófa helyett a bútoroknak megy neki, mert tudja hogy akkor rá fogsz figyelni) :)
persze, játékai lennének. csak nekem még furcsa, hogy elvan bent egész nap egyedül (pedig én is elvagyok, felnõttként, de én nem vagyok macska, meg kicsit szabadabb vagyok nála:) mert nekünk mindig kinti cicáink voltak, ha otthon voltunk, bejöttek, éjszaka meg csavarogtak, vadásztak. volt nekik egy doboz a lépcsõ alatt, ahol ellehettek, bent meg pont a kazán volt ott, úgyhogy meleg is volt.
ma 21:30 A macskák a nap nagy részét átalusszák. Általában reggel amikor éppen ébredsz (mert a macska felkelt :) ) van egy kis játék igénye..(én öltözködés közben dobálom neki a labdáját, amit mindig visszahoz, hogy újra és újra eldobjam neki) Majd amikor munka után hazamegyek, akkor majdnem én keltem fel, mert olyan kábán alszik.. Este viszony fél/ 1 órát simán eljátszom vele. Sokszor egyedül is eljátszik magában, ha vannak játékai. Ezért legyen neki kaparófája, labdái.Így a macska sosem unatkozik..
s nektek a cicátok nem unatkozik? én szeretnék egyet, de egyedül lakom, egy lakásban (földszinten) s a napot a munkahelyemen töltöm. mennyi foglalkozást igényel? elég neki este pár óra? úgy nem akarom kiengedni, hogy egész napra, míg dolgozom, mert eléggé közel van a forgalmas út. alszik egész nap? most látogattam meg egyet, felnõtt, fiatal lánycica. kisebb szobában él, mint az én lakásom (menhelyen, nem engedhetik ki) nem bánná, hogy nem vagyok otthon? játéka persze lenne.
Elõzõ vagyok!!!!És õ nem valami ablak ülõs cica.Sosem szokott felmászni az ablakba. Õ a kaparófájával van ilyen viszonyban.
Az én Perzsa ivartalan lány cicám is szigorúan benti. Emeletes házba lakom szóval neki is van helye mozognia. Ha szép az idõ és én kint vagyok akkor õ is ki szokott jönni velem. Ezt megengedem neki. De csak is akkor lehet kint , hogyha én is ott vagyok.
Az én cicáim a nap 80 %-át az ablakban vagy a küszöbön töltik (mármint ha jó idõ van és ki van nyitva az ajtó). Ha én kint vagyok, akkor általában õk is kijönnek a kertbe. Ha nyitva is van az ablak, akkor csak az ablakpárkányra fekszenek le. Nincs nagyon igényük a kint létre. A nagyobbik cica néha-néha kirohan az ajtón pl. madarat kergetni és ha épp elmegyek otthonról akkor a garázstetõn nyávog amíg haza nem érek. Amint kinyitom az ajtót, rohan be õrült módjára az alomra. Még a kakát is hazahozza. :D
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ, jó ezt hallani :) Elsõ cicám még, ezért sok dolog új nekem és jól jönnek a tapasztalatok, mert boldoggá akarom tenni.
nekem az a gondom, hogy szeretnék cicát, de benti kéne, hogy legyen, mert eléggé a város közepe, s közel van a fõút. s egyedül lakom, egész nap a munkahelyen vagyok, este még eljárok edzeni is hol heti kétszer, hol többször, nyáron meg megyek egész napos biciklitúrákra, ha jó az idõ. jó, nem mindig, de azért elõfordul. volt, hogy 9-kor indultam, este hétre értem haza. a cica addig csak aludna? na meg sajnálnám, hoy sose lehet levegõn, de ezt meg fogom oldani hámmal:) a tervek szerint.

Benti cica és a terhesség?

Nagyon szeretnék egy cicát,ami persze a lakásban lenne,de szeretnénk babát is! Hogy lehetne ezt megoldani? Azt hallottam nem jó terhesen macskával élni! :( Van olyan cica,ami mellett nyugodtan bevállalhatunk egy kisbabát? Úgyértem ami pocakosan is az ölemben lehet,és szülés után is velünk maradhat!

Legjobb válasz: Elõbb kellett volna barátkoznod a cicával, mint akár terhesen. Én kicsi korom óta együtt éltem cicákkal, csak lakásban jártak, bent éltek, mégis mikor most voltam inszemináció elõtti kötelezõ vérvételen, akkor kimutatták a vérembõl, hogy bizony van benne cicabetegség elleni védettség, azaz anno még gyerek koromban elkaphattam a macskabetegséget, nem kell hogy tünete is legyen, de védettség alakult ki bennem. És pontosan a baba miatt nézte a doki. Ha nem lettem volna védett (azaz nem estem volna át a cicabetegségen) akkor bizony oltás kellett volna ellene. Így nyugodtak vagyunk, én már "edzett vagyok" minden macskabetegség ellen :) Ha nagyon akarsz babát, akkor inkább majd a szülés után szerezz be cicát. Vagy majd ha már 4-5 éves lesz a babátok :)

Elõbb kellett volna barátkoznod a cicával, mint akár terhesen. Én kicsi korom óta együtt éltem cicákkal, csak lakásban jártak, bent éltek, mégis mikor most voltam inszemináció elõtti kötelezõ vérvételen, akkor kimutatták a vérembõl, hogy bizony van benne cicabetegség elleni védettség, azaz anno még gyerek koromban elkaphattam a macskabetegséget, nem kell hogy tünete is legyen, de védettség alakult ki bennem. És pontosan a baba miatt nézte a doki. Ha nem lettem volna védett (azaz nem estem volna át a cicabetegségen) akkor bizony oltás kellett volna ellene. Így nyugodtak vagyunk, én már "edzett vagyok" minden macskabetegség ellen :) Ha nagyon akarsz babát, akkor inkább majd a szülés után szerezz be cicát. Vagy majd ha már 4-5 éves lesz a babátok :)
2.vagyok. Eleinte én is azt szerettem volna, h néha kijárjon a cicánk, mert amúgy kertesházban lakunk. Még pórázt is vettem neki kiskorában, kb. 2x használtuk is. Aztán rájöttem, h amit nem ismer, arra nem vágyik. Azt nem akartam, h rendszeresen kijárjon, mert akkor mindenféle nyavaját összeszedhet, amit aztán behordhat a lakásba, elkóborolhat (bár ivartalanított, ezt mindenképpen ajánlom is), elütheti egy kocsi, stb. Így végül teljesen benti lett. Szóval én mai fejjel már biztos egy kopasz macskában gondolkodnék.
7es vok, félre ne érts nem bunkózásnak gondoltam, én amugy se vagyok benti cica párti, sõt semmilyen állatot nem engedek a házba(kivéve halacska) megõrülök a szõrüktõl ahogy mindenhova odahullajtják, szeretem az állatokat, csak tisztes távolságból.
Én nem veszélyeztetném egy cicával a babámat és az egészségünket.Lehet hogy nem lesz semmi bajotok, de ha igen sose bocsájtod meg magadnak.Ennyi erõvel cigizhetnél is, szerintem....
Azért a cicával vigyázni kell. Én kicsi koromtól kezdve évekig 3 benti cicával éltem együtt, együtt aludtam velük, semmi bajom nem volt, tisztán voltak tartva. Aztán évek alatt kialakult egy olyan erõs allergia, hogy ma már, ha olyan lakásba megyek, ahol macskát, kutyát tartanak, 5 perc múlva orrfolyás, könnyezés stb, pedig hozzájuk se érek... Nyilván ehhez hajlam is kell, de ha a családodban vannak/voltak allergiások, nagyon könnyen kialakulhat a kicsinél is...
Sziasztok!Macskák között nõttem fel, szó szerint:-)most 6 éve van már sziámi cicám.Babát tervezünk, elmentem hát én is toxoplazma vizsgálatra, ami kimutatta, hogy negatív, tehát nem estem át a fertõzésen (elõtte én is azt hallottam mindenkitõl, hogy biztosan átestem már, de nem!)Tehát nem igaz, hogy ha sokáig cicával vagy - védett vagy!Elmentem a lelettel a nõgyógyászhoz, aki csak nevetett, hogy biztosan nagyon betartom a higiéniát!Ez igaz is, és nálunk mindig a férjem almoz!És amit tudni kell még, toxoplazmát nemcsak a macskától kaphatsz el, hanem húsoktól, ha pl. nyersen megkóstolod - pl fasírt - mosatlan zöldség, gyümölcs, szóval ha csak ettõl félsz tarts macskát!Az orvosom szerint végig a terhesség alatt ellenõrizni fognak, és nem lesz baj!!!De!Én a te helyedben ha eddig nem tartottam, már most baba elõtt nem vennék, mert tényleg nagyon sokat kell takarítani, és a babának nem jó a szõr!De te döntsd el!
Nem ajánlott terhesen almot takarítani, ennyi. Én úgy tudom hogy nincs védõoltás ellene, csak azt lehet megnézni, hogy védett-e az illetõ. Kopasz macskán gondolkodtál? Ill. érdemes a fajták közt széznézmi, hogy melyik mennyire hullatja a szõrét, mert az tényleg egy nehéz ügy, nekünk is van benti cicánk:)
Minden fajta hordozzhatja a toxot nem fajta függõ, szóval kakit nem szedhetsz és jobb ha csak gumikesztyûvel fogo meg terhesen. Az egy kamu, hogy általában akik macskáztak régebben átestek rajta. 3 barátnõm és én is az elmúlt 2 évben szültünk, õk mind gyerekkoruk óta tartottak macskát és állatorvosok és kutya és macskakozmetikus még sem esett át egyikünk sem rajta, sõt nekem is volt gyerekkoromban macskám. Az egyik lány pont terhesen kapta el, ami nagyon veszélyes.
Nekünk 1, 5évvel hamarabb lett cicánk, mint babánk. Eszembe se volt lemondani egyikrõl se a másik miatt. Soha semmi baj nem is volt. Én is vizsgáltattam magam toxoplazma miatt, gondolom erre értette az elsõ válaszoló a cicabetegséget, de még nem estem át rajta, hiába préseltem magamra szó szerint még a [email protected] is szegény kinti macskából kiskoromban. Most a 2. babát várom, még mindig negatív vagyok. Pedig csak a terhesség alatt nem nyúltam/nyúlok az alomhoz. Ezek miatt ne aggódj, nyugodtan lehet cicád, semmi bajotok nem lesz. Amin viszont erõsen gondolkodj el szerintem: Imádom a cicánkat, de a macskaszõr megkeseríti az életünket! Próbáltam kizárni a gyerekszobából, de nem zárhatom egész nap az ajtót. Amikor ekezdett kúszni a fiam, vagyis lekerült a földre, minden nap porszívóztam. Vedlési idõszakban mindenhol csimbókokban van a szõr. Szóval nagyon sokat kell utána takarítani. A ruhákról, bútorokról nem is beszélve. Én visszacsinálnám, ha lehetne, mert ez elég nehéz így, de persze már utólag biztos nem tenném ki csak ezért. Másért se. De jól gondold át! És egy elsõ gyerek alapból nagy kiadás. A cicának az alom+kaja nekünk egy 10es körül jön ki egy hónapra. Ja, és terhesen nem ajánlott a macskaalomban kotorászni, kérdés, h a párod bevállalná e?
A kérdező hozzászólása: Hát van benne igazság! Bár csak pórázon lenne kint, autó nem ütné el, de az tényleg nem lenne jó, ha valamit össze szedne kint! :(

Mit gondoltok ezekről a termékekről? Tudom, hogy elég drágák, de én szeretnék mindent megadni a cicámnak a jövőben. (benti cica)

http://www.petnet.hu/termek/Trixie_Tamica_Design_szallitotas..

Legjobb válasz: nagyon jó cica cuccok már szállodának is elmegy

nagyon jó cica cuccok már szállodának is elmegy
Jó cuccok, bár az olcsóbbak is ellátják ugyan azokat a funkciókat, de ha megengedheted magadnak anyagilag, akkor semmi probléma. A vitaminok és az egyéb táplálékkiegészítõk szerintem teljesen feleslegesek, ha megfelelõen eteted a cicádat ( táp helyett sokkal jobb a nyers hús, belsõségek). Amúgy ha a legjobbat szeretnéd neki, akkor ne tartsd mindig bezárva, egy macskának az a legfontosabb, hogy meglegyen a szabad mozgástere.. lehet, hogy egy kutyának elég, ha néha kiviszed sétálni, de egy macskának nem. Ha kertes házatok van, akkor azt ajánlom, csináltass az ajtóra egy macskabejárót, hogy szabadon mászkálhasson ki be a házból.
Jó dolgok, de a zoopluson jobban kijössz! Itt elég drágák a dolgok!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat :) Megnézem a zooplusban is!
Full-os felszerelések. Ha a táplálkozásába is bele tudsz ennyi pénzt fektetni, akkor nem kellenek + vitaminok és táplálék kiegészítõk (neki ez sokkal fontosabb az egészsége megõrzése és a jó közérzete végett). Nekem 2 benti cicám van van 2 hatalmas kaparóvár, 2 alom, 2 hordozó táska és doboz, tehát minden meg van. DE a táplálás az folyamatos az egészség megõrzése végett és, ha fele ilyen szuper cica kiegészítõket veszel neki(drágán), akkor 2x olyan hosszútávon tudod biztosítani a jó minõségû táplálását (ez alatt nem a nyers húsokat értem). Csak jó tanács :)
A kérdező hozzászólása: Köszi, ment a "felujj" :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!