Találatok a következő kifejezésre: A belgyógyászaton csinálnak (10 db)

A háziorvos hogy méri fel a belgyógyászati állapotot? Mit csinál?

És mikor kell menni hozzá?

Legjobb válasz: Elõször is,csak olyan háziorvos méri fel a belgyógyászati állapotot,aki egyben belgyógász szakorvosi diplomával is rendelkezik,és van EKGja.Az összes többi esetben kapsz egy beutalót a belgyógyászatra,és ott okosan megvizsgálnak.Amúgy az enyém rendszeresen vérnyomást mér,ha megjelenek nála valami beutalóért.

Elõször is, csak olyan háziorvos méri fel a belgyógyászati állapotot, aki egyben belgyógász szakorvosi diplomával is rendelkezik, és van EKGja.Az összes többi esetben kapsz egy beutalót a belgyógyászatra, és ott okosan megvizsgálnak.Amúgy az enyém rendszeresen vérnyomást mér, ha megjelenek nála valami beutalóért.
Nekem a háziorvos megmérte a vérnyomásom és meghallgatta a tüdõmet.Ebbõl ált a belgyógyászati vizsgálat.Nekem a szülõ kórházamban csinálták egy napon az ekg-t és a vércsoport elemzéses vizsgálatot na meg a vizelet mintámat kellett leadni.A házirovos kb a 12. héten nézett így meg.Hogyha mész védõnõhöz akkor õ mindent elmond.Hozzá a 12. hétig el kell jutni mindenféleképpen.
A belgyógyászati vizsgálatot a 12. héttõl lehet végeztetni, nekem a háziorvosom csinálta, EKG.valDe ahogy írták elõtte, sok helyen beutalót kapsz belgyógyászatra.
Nekem közölte õ csak beutalót ad, mert nem õ a terhesgondozóm.Így elmentem az sztk-ba és ott csin.meg az ekg-t, de majd ezt megmonjda -Kérdezz rá a védõnõtõl, mert állítólag neki kell szólni emiatt neked-nekem sem szólt és a háziorvos is ezt mondta meg az ekg-n is ezt mondták.

A belgyógyászaton mit csinálnak? Elküldött a dokim.12 hetes multam. Kérhetem hogy csinaljon uh-t is? Mert mikor voltam a 12 hetes uh-on ott nem adtak képet azt mondtak a belgyogyászaton van egyedül olyan gép ahol nyomtatni tudnak képet.

Legjobb válasz: Nálunk csak vérnyomást mért,EKGt nézett és körbehallgatott fonendoszkóppal.Ennyi.Ja és megkérdezte hogy jól vagyok-e... Az egész 10 perc volt.

Nálunk csak vérnyomást mért, EKGt nézett és körbehallgatott fonendoszkóppal.Ennyi.Ja és megkérdezte hogy jól vagyok-e... Az egész 10 perc volt.
Ugyanaz mint az elõzõ. Pont ezt csinálták nekem is és ennyi ideig. Miért csinálna neked egy belgyógyász uh-t??? Kicsit fura egy kérdés.
Nekem a házidokim végezte a belgyógyászati vizsgálatot: vérnyomást mért, és EKG. Ennyi. Nekem videót adtak a 12.uh-n, persze fizetni kellett érte! De a belgyógyászat nem nézi a babát, az a te állapotodat ellenõrzi, vagyis ha jól érzed magad, kapsz egy pecsétet, hogy minden ok! Ha van probléma, akkor van további lépés gondolom... de a kicsirõl csak az uh-t végzõ orvos ad képet utána, ha nem felejtesz el kérni, és van papírja...
Nem jellemzõ, hogy a belgyogyászaton képet osztogatnak a kicsirõl.Ha csinál hasi uh-át(nállunk nem szoktak)esetleg akkor ragadd meg az alkalmat és kérdezd meg.Az orvosomtol én sem kaptam.Elõszõr lefényképeztem a telefonommal a monitort, de mostmár van egy szép képem is, voltam 4D-én.

Mit csinálnak a belgyógyászaton?

Me kelett menjek. Az egyik asszisztens azt mondta hogy vetközzek mert EKG-t fog csinálni, a másik meg hogy ne mert nem kell. Végül a doki vizsgált meg ugyanugy mint a háziorvos szokott. Ezért kelett mennia belgyogyászatra? Kiváncsi vagyok kinek mi volt?!

Legjobb válasz: Én 11 hetesen voltam a háziorvosomnál és nekem azzal letudták a belgyógyászati vizsgálatot. Meghallgatta a szívemet, mért vérnyomást, megkérdezte, hogy érzem magam és ennyi. Elvileg a terheskönyvben van helye az EKG-s pecsétnek is, de nekem, mivel a teherbeesés elõtt kb. 1 hónappal voltam EKG-n nem kellett mennem.

Én 11 hetesen voltam a háziorvosomnál és nekem azzal letudták a belgyógyászati vizsgálatot. Meghallgatta a szívemet, mért vérnyomást, megkérdezte, hogy érzem magam és ennyi. Elvileg a terheskönyvben van helye az EKG-s pecsétnek is, de nekem, mivel a teherbeesés elõtt kb. 1 hónappal voltam EKG-n nem kellett mennem.
Én 9 hetesen voltam szintén a háziorvosomnál és nekem is le volt tudva a belgyógyászat. Nekem csinált EKG-t és vérnyomásmérést. Nekem ennyi volt. 21 hetes kismama
nálunk nem a háziorvos csinálja, hanem kimondot belgyogyász az sztkba kell menni, ekg, meghallgatnak, de azt mondják ne az elején menjünk mert akkor még nincs teher ami változtathat az eredményen,


Papámnak kórházba kell feküdnie 5napra a belgyógyászatra! Milyen vizsgálatokat csinálnak ott?

papám picit fél,mert nem a rendes kórházba hanem egy másik épületbe,ahol a krónikus betegek vannak.?szintén szólva én is félek,mert eredetileg Bp-n van valami szemklinika és oda küldték,mert baj van a szemével.:(

Legjobb válasz: A belgyógyászat elég tág fogalom, sõt nem is nagyon tudom mi köze van a szemhez. Talán arra gondolok, hogy a vérnyomásával lehet baj, mert az kihathat a szemre. Akkor 24 órás vérnyomásmérést, EKG-t csinálnak, vesznek vért és beállítják a vérnyomását. De ezeket csak akkor ha a vérnyomásával kapcsolható össze a szemproblémája.

A belgyógyászat elég tág fogalom, sõt nem is nagyon tudom mi köze van a szemhez. Talán arra gondolok, hogy a vérnyomásával lehet baj, mert az kihathat a szemre. Akkor 24 órás vérnyomásmérést, EKG-t csinálnak, vesznek vért és beállítják a vérnyomását. De ezeket csak akkor ha a vérnyomásával kapcsolható össze a szemproblémája.
Lehet, hogy a Papádnak a szembetegségét valamilyen más betegség okozza pl.cukorbetegség, magas vérnyomás.Gondolom ezért küldték el belgyógyászati kivizsgálásra.
Pajzsmirigy vizsgálatokat is végezhetnek nála, ha azzal nincs vmi rendben, a szemre is kihathat. azért fektették be, hogy több lépcsõben kivizsgálhassák õt.
A kérdező hozzászólása: na most már okosabb vagyok... nagyon szépen köszönöm mindenkinek.:)

A belgyógyászaton mit csinálnak?

Még sosem voltam.

Legjobb válasz: Szia! Vérnyomásmérés, EKG készítés, reflexek vizsgálata, és megkérdezik, van-e valamilyen panaszod. Nyugi, nem fáj egyik sem! :-) Boldog babavárást!

Szia! Vérnyomásmérés, EKG készítés, reflexek vizsgálata, és megkérdezik, van-e valamilyen panaszod. Nyugi, nem fáj egyik sem! :-) Boldog babavárást!
nekem meghalgatta a doki a tüdömet is meg ekg meg vérnyomásmérés semi durva ne izgulj

Mit csinál a háziorvos a "belgyógyászati vizsgálatkor"?

Legjobb válasz: Ekg és vérnyomásmérés volt

Ekg és vérnyomásmérés volt
Megmérte a vérnyomásomat, és elküldött EKG-ra.
Megmérte a vérnyomásomat és viszlát.
Nekem a vérnyomásomat mérte és EKG-t csinált.
Csak Ekg-t csinált és megkérdezte van-e valami panaszom... ez volt a hatalmas kivizsgálás.
Vérnyomásmérés, EKG és nagyon alaposan meghallgatott. Ennek köszönhetõen kiderült, hogy szívzörejem van. Kaptam beutalót a kardiológiára. Rendes volt nagyon, mondta, hogy valószínû nincs különösebb gond, az emberek 8-10%-át érinti, de azért járjunk utána. Kicsit azért aggódok. Nem erre számítottam 29évesen 12hetes terhesen. Reméljük a legjobbakat. Bocsi, ha kicsit hosszú lett.

Mit csinálnak belgyogyászaton? A védőnőm mondta h kérjék időpontot . Jövőheten megyek.

Legjobb válasz: Terhes vagy? Nekem nem kellett menni, mert a háziorvosunk belgyógyász, így csak megvizsgált, vérnyomást mért, kikérdezett.

Terhes vagy? Nekem nem kellett menni, mert a háziorvosunk belgyógyász, így csak megvizsgált, vérnyomást mért, kikérdezett.
Én múlthéten voltam. Nekem már elõtte héten a háziorvos levette a vért, és ennek az eredményét másnak megkaptam, nekem ezt is vinnem kellett a belgyógyászatra, szintén idõpot kérés alapján. Mikor bementem elõször vérnyomást mértek, átfutotta a szemével a vérvétel eredményemet, mondta hogy oké. Ja, elkérdezte a szokásos dolgokat, szedek-e gyógyszert, van-e allergiám. Aztán csináltak még egy Ekg-t, és ennyi volt. Kb 5-10perc.
Nekem a háziorvosom belgyógyász, õ csinálta. EKG, az nagyon rossz volt, sürögtek körülöttem egy csomóan mert tanítgattak rajtam vkit, hát nem volt valami jó érzés. Kicsit szégyenlõsebb vagyok, így nem örültem ennek a sok embernek ott félmeztelenül, így kicsit magasabb is lett, mondták hogy izgultam. Kicsit egyébként bunkó az orvosom, flegmán beszél mindenkivel. Gondoltam magamban, hogy te mutogatnád magad, te is izgulnál. Utána pár perc múlva megmérték a vérnyomásom, már csak az asszisztens volt ott, teljesen normális lett.

Mit csinálnak a kórházi Belgyógyászati vizsgálaton?

Tegnap csinált EKG-t a házi dokim de azt mondta teljesen jó menjek el a kórházba belgyógy.ra.Ott milyen az a vizsgálat?????

Legjobb válasz: Bocsi! NEM teljesen jó :(!

A kérdező hozzászólása: Bocsi! NEM teljesen jó :(!
Szia! Belgyógyon EKg-t csinálnak, majd egy másik orvos azt kiértékeli, valamint vérnyomást mérnek, betapintásos vizsgálatot végeznek, elõzõ betegségekrõl kikérdeznek és kiértékelik a cukorterheléses vizsgálat eredményét (ezt vinned kell magaddal). 25 hetes
A kérdező hozzászólása: Hát ez az! A cukor eredményem nincs meg még és a házi doki azt mondta õ megcsini az Ekg-t a kórházba már nem csinálnak. Ezért nem értem:-/!
Ugyanazt csinálja majd mint a háziorvosod. Én is mérgelödtem hogy minek kell ennyi helyre szaladgálni...engem 13 hetesen küldtek, a cukorterhelés után nem kellett mennem, hanem 12 hetesen ami volt vérvétel az az eredmény kellett.
A kérdező hozzászólása: Voltam belgyógyon és teljesen jó minden azt mondta a doki :) !!!
Az elsõ genetikait 12 hetesen csinálják, az a tarkóredõ mérés. A 18. héten pedig átnézik a babót tetõl-talpig.

Terheléses cukor vizsgálatra kell mennem holnap a Szent István kórház belgyógyászatára mert magas lett a cukrom. Milyen vizsgálatot csinálnak? Igaz hogy 4 szer 5 ször vesznek vért és ennyiszer kell meginni a cukros vizet?

Legjobb válasz: A terheléses cukornál meg kell innod 75 g szõlõcukrot 1 dl vízben feloldva. Nálunk citromot is lehetett bele tenni szerencsére, egész finom volt. Ha ez magas lesz (helyenként változó, mit tekintenek magasnak), akkor ún. cukorprofil vizsgálatra küldenek. Itt reggeli elõtt + minden étkezés után egy órával vért vesznek, kiértékelik, és utána mondják az "ítéletet": minden oké, gyógyszer vagy inzulin. Én ma jöttem ki a kórházból, szívesen segítek, ha valami érdekel.

A terheléses cukornál meg kell innod 75 g szõlõcukrot 1 dl vízben feloldva. Nálunk citromot is lehetett bele tenni szerencsére, egész finom volt. Ha ez magas lesz (helyenként változó, mit tekintenek magasnak), akkor ún. cukorprofil vizsgálatra küldenek. Itt reggeli elõtt + minden étkezés után egy órával vért vesznek, kiértékelik, és utána mondják az "ítéletet": minden oké, gyógyszer vagy inzulin. Én ma jöttem ki a kórházból, szívesen segítek, ha valami érdekel.
Szia! Én pénteken voltam ilyen cukorprofil vizsgálaton. Annyi volt, hogy csak azt lehetett megenni amit ott adtak, és minden étkezés elött és után vettek vért.Összesen 7-szer szúrtak meg. Cukros víz nem volt!Pénteken reggel mentem be, szombaton reggel kiengedtek. Azért kellett ott aludni, mert a hetedik vérvétel éjfélkor volt. Nem kell félni!!!
Szió! igaza van az elso hozzaszolonak, kis citromlevet mindenképpen vigyél! Ne egyél elõtte semmit, és közben sem. (ha jól emlékszem)
A kérdező hozzászólása: Köszi a segitséget. Neked jó lett az eredményed?Holnap én még csak vérvételre megyek nemkell befeküdni, csak állitólag többször kell meginni a cukros vizet meg félóránként vesznek vért.
Szia! A második hozzászóló vagyok. A terheléses vizsgálatom 8.3 lett, a profil vizsgálat a kóházban viszont egész jól sikerült. "Csak" szénhidrátmentes diétára fogtak. Gyógyszert nem kell szednem, viszont kb egy hónap múlva meg kell ismételni a kórházos dolgot.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!