Találatok a következő kifejezésre: A bejárati lévő (3 db)

Hogy nevezzük a parlamentben lévő, nem egyenruhás koronaőröket, hanem akik kísérnek bejárathoz, öltönyben vannak. Õk lazábbak, nem olyan fegyelmezettek mint a koronaőrök?

Legjobb válasz: A Köztársasági Õrezred (ismert még mint Kormányõrség, vagy röviden Õrezred) egy magyarországi állami szervezet, mely fõ feladataként védi a hazai és külföldi védett vezetõket, õrzi a kormányzati szempontból kiemelt jelentõségû objektumokat, valamint biztosítja a hazai és nemzetközi állami rendezvényeket.

A Köztársasági Õrezred (ismert még mint Kormányõrség, vagy röviden Õrezred) egy magyarországi állami szervezet, mely fõ feladataként védi a hazai és külföldi védett vezetõket, õrzi a kormányzati szempontból kiemelt jelentõségû objektumokat, valamint biztosítja a hazai és nemzetközi állami rendezvényeket.
A fegyelmezettség sokminden kérdése. A koronaõröktõl MEGKÖVETELIK azt a kõ kemény fegyelmet. a többi katonaõrnek is nagyon fegyelmezettnek kell lennie, de nekik nincsen akkora felelõségük.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat :) Csakmert volt egy ilyen köztársasági õrezred aki rámkaccsintott és most keresem neten, õrezredek körében, ha nem találom akkor valamelyikre ráírok, hátha megtudná mondani esetleg hogy ki is lehetett :)
Ezek a koronaõrök mire is jók? Milyen koronát õriznek? Ezért ugye nem kapnak fizetést?

A bejárati ajtón lévő zár és üvegcserét kinek kell fizetni egy 10 emeletes társasházban?

10 emeletes társasházban lakom, a közös költséget a lakászövetkezetnek fizetem nem is keveset. Minden emeleten van 8 lakas, minden emeleten 2 bejárati ajtó ami 4 lakásra nyílik. Ha a bejárati ajtón zárcserét vagy üvegcserét kell végezni, kinek kell fizetni? A közös költségb?l megy vagy a 4 lakás fizeti ki?

Legjobb válasz: igen és nem. Közösköltségbõl biztosan nem, mert az megy pl. a folyósóvilágításra, liftfenntartásra stb. Viszont van felújítási alap, amit a közösköltség befizetések egy része fedez. Ebbõl lehet. De a lakógyûlésnek jóvá kell hagynia. Azt is érdemes meggondolni, hogy nyilván van valamire tartalékolva ez a pénz. Megéri-e szétaprózni. Oké, hogy amit te írsz nem nagy költség, de utat engedhet más nem nagy költségeknek, amik utána felélhetik az alapot. Aztán mondjuk tetõ/lift/szigetelés/stb. javításra meg nem marad. Én a magam részérõl erre nem kérnék a háztól pénzt, hanem ha hajlandó a másik 3 szomszéd összefogni, akkor velük együtt megcsináltatnám. Nem kell kiengedni a szellemet a palacból.

igen és nem. Közösköltségbõl biztosan nem, mert az megy pl. a folyósóvilágításra, liftfenntartásra stb. Viszont van felújítási alap, amit a közösköltség befizetések egy része fedez. Ebbõl lehet. De a lakógyûlésnek jóvá kell hagynia. Azt is érdemes meggondolni, hogy nyilván van valamire tartalékolva ez a pénz. Megéri-e szétaprózni. Oké, hogy amit te írsz nem nagy költség, de utat engedhet más nem nagy költségeknek, amik utána felélhetik az alapot. Aztán mondjuk tetõ/lift/szigetelés/stb. javításra meg nem marad. Én a magam részérõl erre nem kérnék a háztól pénzt, hanem ha hajlandó a másik 3 szomszéd összefogni, akkor velük együtt megcsináltatnám. Nem kell kiengedni a szellemet a palacból.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!