Találatok a következő kifejezésre: A beindított sokkal (3 db)

A beindított szülés sokkal fájdalmasabb? És rövidebb vagy hosszabb ideig tart vajúdással együtt mint a természetesen beindult szülések?

41 hetes kismama

Legjobb válasz: Nekem az elsõ gyermekemmel indított volt, és 3 óra alatt lezajlott. Azt mondják az fájdalmasabb, viszont, jobb volt elöbb túl lenni rajta. 32 hetes kismama

Nekem az elsõ gyermekemmel indított volt, és 3 óra alatt lezajlott. Azt mondják az fájdalmasabb, viszont, jobb volt elöbb túl lenni rajta. 32 hetes kismama
Az indított fájdalmasabb, ha nem állítják le az infúziót amikor már szépen megy magától(burokrepesztéssel indítás nem fájdalmasabb, csak az oxitocinos)viszont tényleg rövidebb ami nem minden esetben jobb!Hagyd magad sodortatni a fájdalommal , fogadd el és akkor könnyebb.Próbálj jó sok fahéjjal, szegfüszeggel almakompótot enni, a levét inni, nekem 2 nappal késöbb meglett a lányom.Jó babázást, szép szülést.
A kérdező hozzászólása: Szimpla burokrepesztéssel is be lehet indítani a szülést? A babó nem akar jönni, de méretre már nagyon nagy, ezért félek, hogy legközelebb mikor megyek vizsgálatra a doki nem fog már hazaengedni és beindítja a szülést. Köszi a válaszokat, kicsit nyugodtabb lettem.
Burkot csak akkor repesztenek, ha már nyitva van valamelyest a méhszáj. De ne aggódj, lépcsõzz egy kicsit, vagy próbáld ki a kompótot, amit írtak. Talán bejön. Már én is szülnék, pedig még csak a 39. hétben vagyok, de mindennap elmondom a kicsibabámnak, hogy jöhetne már. Beszereztem ilyen homeopátiás bogyókat is, többek között homeos oxitocint, ami segíti a méhszáj tágulását, CAULLOPHILLUM 5 CH a neve, félóránként kell bevenni belõle 5 bogyót, persze, mikor már a fájdalmak beindultak, vagyis vajúdáskor. A barátnõm ennek segítségével szült meg 3 óra alatt. Reméljük, beindulnak egy-kettõre a fájásaid. Nagytakarítás meg volt? Én ma fogok ablakot pucolni, szõnyeget takarítani. Talán az is segít :) Ne izgulj, minden rendben lesz!!!
Ha senki nincs veszélyben, hagyd, hogy a babád maga hozza mag a döntést. Ez nagyon fontos.
A kérdező hozzászólása: A takarítás, séta ilyesmik nem váltak be, csak voltak fájásaim de egy kis pihenéssel elmúltak. Amúgy én is úgy szeretném a baba hozza meg a döntést, csak attól félek végül a doki fogja. Ezt nem szeretném. Ha mégis így történne, muszáj kicsit rákészüljek, mert sok esetben olvastam itt, hogy ha a doki úgy dönt, hogy megsürgeti a kismamáknak nem sok beleszólásuk van.
Nem igaz.A Te döntésed, hogy vársz-e még, vagy engedsz. Persze ha nincs komplikáció és minden ok. Nekem megindították, nem akartam, de ki voltam tágulva már egy hete. Fájt ez tény, de gyorsabban túl lettem rajta, mint az akinek magátol indut el. De ahogy hallottam neki is fájt. :) De jó volt túllenni rajta...

Az oxitocinrol szeretnék véleményeket olvasni. Azt hallottam sokaktol, hogy iszonyu vad fäjäsokat indit, sokkal erösebbek, mint a nem beinditott szülésnél. Igaz ez?

Valaki azt mondta, hogy emberfeletti fäjäsok voltak neki az oxitocintol, nagyon sürüek, alig kapott levegöt, és nem szeretne többet szülni igy.

Legjobb válasz: Én a szülés után kaptam, amikor a méhösszehúzódást segítették elõ. Azt tudom, hogy majd' lefordultam tõle az asztalról. De nem fájt jobban mint a szülési, csak más volt utána már. Alapból nem adnak ilyet, csak ha muszáj szülés alatt. De szerintem mondd az orvosnak, hogy ha nem muszáj, nem kéred, mert szeretnéd, ha természetes úton megy. Ha meg szükséges, úgysem kérdezik...

Én a szülés után kaptam, amikor a méhösszehúzódást segítették elõ. Azt tudom, hogy majd' lefordultam tõle az asztalról. De nem fájt jobban mint a szülési, csak más volt utána már. Alapból nem adnak ilyet, csak ha muszáj szülés alatt. De szerintem mondd az orvosnak, hogy ha nem muszáj, nem kéred, mert szeretnéd, ha természetes úton megy. Ha meg szükséges, úgysem kérdezik...
Én is kaptam oxitocint, mert nem akartam jönni a fájások, és féltek, hogy bezöldül a magzatvíz. Én ahogy megkaptam infúzióba egybõl 3 percenként jöttek a fájások, elõször gyengébbek, majd a végén már elég erõsek, de kibírhatóak. Én mondjuk 3 óra után kaptam epidurált, úgyhogy így könnyen szültem. Ha választani lehetne, én biztos kérnék oxitocint.
Szia! Én császárral szültem, így a mûtét után egybõl azt kaptam az infúzióba kb 3 zacskónyit, majd mindennap napi 3* 6 napon keresztül. aztán ki kellett váltanom csepp formában és még 1 hétig szntén napi 3* inni. Nem olyan szörnyû, mint ahogy azt én is vártam. Én sajnos nem tudtam elkerülni.
Nekem csütörtök hajnalban megindult már a tágulás, mikor a kórházba bementem pénteken reggel, 1 ujjnyira voltam nyitva. 7.30-kor burokrepesztés, utána már elég erõsen fájogattam, és fél11 körül kötötték be az oxit. Hát mit ne mondjak, az elég kemény 2-3 óra volt! Az oldalamra fordulni alig tudtam, nemhogy még sétálgatni, viszont nagyon szépen, gyorsan tágultam tõle, és 14.30-kor született a fiam. Én azt mondom, hogy ha magától is halad rendesen a szülés, akkor jobb lehet a fokozatos tágulás, mert elég heves fájdalmakat tud okozni. Viszont ha nagyon elhúzódik a vajúdás, akkor meggyorsítja. Nekem a köv. szülésnél se lenne gond kérni. Túl lehet élni.
ne izgulj, igyál sok málna levél teát, meg esetleg a homeos bogyokat szed. én is ezt csináéltam, elsõ baba és alig értem be a kórházba. mire benn voltam 9 és fél centire kitágultam.
Én nem tudom másnak milyen, de én jó sokat kaptam, mert nem tágultam és a vajúdás 37órás volt, így kellett segíteni, de a beadástól fogva üvöltöztem, aztán csak a 3 dózis PDA segített, így fél órát aludtam közben. De ha nem kapok ki tudja meddig tart?!
Szia. Nekem, amikor elfolyt a magzatvíz, még semmilyen fájásom nem volt, egy ujjnyira sem volt nyitva a méhszáj. 7-kor kaptam oxitocint, 9.30-tól egyfolytában fályt, szünet nélkül. gyorsan tágított, de mivel túl sok idõ telt el, császároztak.
Nekem a kiírt naptól másfél hétig 2 naponta adtak. De mindenkinek aki bent volt és túlhordta. Oxitocin terhelésnek hívják. Na az én lányom ezt kiröhögte, soha nem reagált rá. Szóval nemhogy nagy fájás nem csinált, semmilyet.
Oka van ha azt adnak, nem kérdezik mit szeretnél. Nekem elfolyt reggel a magzatvíz és onnan 12 órán belül meg kellett lenni a babának. Nem voltak rendes fájásaim, oxitocint kaptam. Elsõ szülésem volt, nincs viszonyítási alapom, hogy milyen nélküle. Tudom, hogy közhely, de amint meglesz a babád megszûnik minden bajod. Hallgass mindig a dokira meg a szülésznõre, azt csináld amit mondanak, hamarabb vége van. Könnyû szülést.
Szerintem nem olyan szörnyû, én is azzal szültem. kb. 9 órán keresztül kaptam az infúzióba. Ha nem tágulsz rendesen, akkor szoktak adni. Ha szerencsés vagy és megfelelõen tágul a méhszáj, akkor nem fontos. A döntés természetesen a tiéd, de én meggondolnám adott esetben. Ha elfolyt a magzatvíz és 12 órán belül nem szülsz meg, akkor nagyobb az esélye, hogy valami fertõzést kap el az újszülött babád. És az is elõfordulhat, hogy anélkül egyáltalán nem tudsz szülni, mert nem tágul ki a méhszáj. Akkor marad a császár, de akkor felejtsd el az apás szülést, meg a gyógyulás is tovább tart. Nekem még az oxytocinnal is csak 20 óra alatt sikerült kb. világra hoznom a kisfiamat. Ja, és még mindig választhatod, hogy kérsz EDA-t, és akkor egyáltalán nem fog fájni. Egyéb esetben pedig mindenképpen pokolian fáj, akár oxitocinnal szülsz, akár anélkül. De nagyon megéri! :-) Könnyû szülést neked!
Szia, nekem a 40. héten indított szülésem volt oxotocinnal, mert nem nyilt a méhszájam egyáltalán. Kb 4 órán keresztül folyamatosan emelték az adagot a maximumig, és nem történt semmi. Se fájás, se szülés se semmi. Császár lett belõle. Utána méhösszehúzáshoz adtak injekcióba, na az oltárira fájt.

Láncfűrész! Láncnélkül beinditott motornál pörög a csillagkerék, ez normális? (van még sok kérdés)

1. Továbbá vágásnál elakad a fába , egszerűen lefogja, nagyobb átmérőknél persze... kuplung bajos? 2. Ha a láncféket a balkezemnél lenyomom normális hogy a gép lefullad? 3. Szivatóval való inditásnál (Hidegen) Szivatóval is kell mennie a gépnek? Mert csak elindul de leáll, nem megy szivatóval, utána a szivatót ha kikapcsolom és ugyinditom indul jár rendesen.

Legjobb válasz: Fõkérdés: Magas az alapjárat. 1: Pucold ki a karburátort és a légszûrõt, és ne vágj akkora fát amekkora a lap! Akkora fát vágj, amit elbír a motor. 2: Igen. Ez a dolga. 3: Nem. Szivatóval egyet pöffen, be se indul aztán vissza kell tolni! A következõ húzásnál pöccre kell induljon.

Fõkérdés: Magas az alapjárat. 1: Pucold ki a karburátort és a légszûrõt, és ne vágj akkora fát amekkora a lap! Akkora fát vágj, amit elbír a motor. 2: Igen. Ez a dolga. 3: Nem. Szivatóval egyet pöffen, be se indul aztán vissza kell tolni! A következõ húzásnál pöccre kell induljon.
A kérdező hozzászólása: http://kepfeltoltes.hu/120303/924349198n_vtelen_www.kepfelto.. Ezen a képen bejelöltem 2 dolgot. (1 - 2) Az 1-est azért mert azt hittem nincs ilyenem de van. A 2-es bejelölés viszont nincs a gépemen... az micsoda akar lenni?
A kardos vagyok.Valószínû a rugók megnyúltak én is jártam így. Állandóan ment a lánc.Vidd el szervízbe.Nekem akkor fillérekér megcsinálták.
Még annyi a 2 es csak egy alátét.Nekem sem volt azt hiszem a szervízkor került fel.
A kérdező hozzászólása: Oké akkor a hiba megvan, röpsúly rugók megnyultak, ez okozhatja hogy vágáskor leakad a gép? erölködik de a lánc megáll..... (hozzáteszem, nagyon rossz lap és lánc kombinációrol van szó kopott nagyon mindkettõ plussz még ez a rugó gond is...)
Bocs a csillagkerék alatt a lap végén levõ láncvezetõ kereket értettem, azért mondtam, hogy nincs mitõl forognia. Így csakis a kuplung lazasága okozza, centrifugális erõ elvén mûködõ automata kuplung.
A kérdező hozzászólása: Éppen a láncvezetõ is elég gatya, Köszönöm mindenkinek a segitségét. Hálás vagyok! Pozitiv értékelést kap mindenki.
Az, hogy beragad a fába a lánc, az "tipikus" hibás láncélezés! Én is így jártam anno, a lánc fogainak reszelésekor rossz szögben(nagyon meredeken a lánchoz képest)tartottam a reszelõt, így a fog éle nagyon "íves" lett, és "bekapott" a fába. Ha hallottam egy láncfûrészt az erdõben, kimentem, szóba elegyedtem a favágókkal, elmagyarázták, tanítottak, hogy kell reszelni. Igaz, évente egyszer elviszem köszörültetni is. A másik, hogy a vezetõ végén az orrkerékre nagyon figyelj, tartsd karban, tisztítsd, és zsírozd rendszeresen! A vezetõ alólról ki szokott vállasodni, ezért szokták forgatni...és a kivállasodást, sorját egy reszelõvel "letörni"lereszelni.
A kérdező hozzászólása: Mikor annak idelyén vittem a régi vezetõmet hogy vegyek rá láncot, akkor õk köszörûvel szedték le a vállát, énis igy szoktam tenni. A jelenlegi lap meg lánc kuka, egyenlõ a nullával, hozzánemértõ embertõl van, de én meg nem vettem észre hogy ennyire gáz. Ez az én hibám. Köszi egyébként a tippet.
Édes Istenem!!!!!! Ezek olyan kérdések, amiket egy láncfûrészelést végzõt látott ember sem tesz már fel!!!! Igen, a lánckerék foroghat (ha le van véve a lánc), mivel a kuplung alatt lévõ alátét súrlódik a lánc olajzó meghajtóval! Ha a lánc rajta van, nem! A láncféket ha lenyomod, FÉKEZED A LÁNCOT, benne a nevében is! (hülyeséget kérdezel?!?!) Az autódat ha indítod, a szívató csak addig kell, míg beindul, aztán visszatolod, nem?
A kérdező hozzászólása: Ilyen a kuplungom.. http://img.beta.expressz.hu/06/2e/e4/3e-main.jpg Az a 3 részbõl álló pofa, gondolom nem szabadna neki lötyögnie, vagy tévedek? Ha nem tévedek akkor: Hogy lehet kicserélni? Hogy kell ezt egyáltalán leszedni?:)
A kérdező hozzászólása: Jaja, kard, így értem :) . A Kuplungnál a rugónak feszesnek kell lenni? Lötyöghetnek a kuplung pofák? Már csak azért mert lötyög, a rugó csak picit van nyulva nem nagyon szóval 1mm rés van a rugósorok közt 1 helyen a legutolsó körnél (remélem értitek mint akkarok mondani). 3 pici rugó van bele, ilyen: http://img.beta.expressz.hu/06/24/13/93-main.jpg Gyanitom azért hajtja alapjáraton a csillagkereket mert lazák a rugók... gondolom ez a cucc ugymüködhet hogy magasfordulaton azt a 3 pofát szétnyomja és hozzá tapad a csillagkerékhez, alacsonyabb fordulaton meg visszahuzzó a rugó.... de nálam mivel laza, már lassú fordulaton is szétnyomja... ej ej... segítsetek :D
Így van a penge alatt a láncvezetõ lapot értettem.Ki hogy nevezi hívják kard-nak is felénk.
A kérdező hozzászólása: Végre egy jó válaszadó aki mindenre választ ad! :) 46cm3-es a motor elkéne birnia minimum 30 cm-es fát... 40-es lap van rajta, igaz igen szar a vezetõ és a lánc is lehet ez a gond?
A kérdező hozzászólása: Egyébként mikor elakad a fába leis fogja a motort...szal megáll a lánc a fába....és terhelt a fürész motorja. A láncot nem tudom rendesen megfesziteni (hogy ha megvan feszitve és a láncot meghuzom akkor 4 miliméter vagy mennyi rés legyen..) mert egyszerüen nem inditja el a láncot.. szal nyomnám a gázt és szorult a hanja. Láncnélkül pörög rendesen a gép, meg akkoris ha picit lazábra hagyom a láncot
Lánc nélkül a csillagkerék csak a rezgéstõl pöröghet, ugyan mi hajtaná? A láncot nem szabad feszesre húzni, vagy el sem indul, vagy tönkreteszed a láncot, vagy a lapot, elégeted a peremet... Kell hogy legyen játéka. A fába elakadhat akkor is ha a lánc feszesebb mint kellene, de akkor is ha nem veszed figyelembe a fa feszülésének irányát, szóval becsíped.
A kérdező hozzászólása: Bakon van a rönk , méteresbe. nem fadöntésrõl van szó. Ennek tudatában vélemény?
A kérdező hozzászólása: Már pedig a csillagkerék pörög, a kuplung hajtja... nem lehet lefogni a csillagkereket (nem kézzel.. akkármivel pl egy csavarhuzóval.)
Az hogy megszorul a lánc a fába a motor meg csak erõlködik sokszor azért van mert már kopott a csillagkerék nézd meg milyen állapotban van.
Még annyi vagy 4 év használat után kicseréltem a pengét is mert az miatt is kínlódtam sokat.A csillagkereket meg egyszerûen zabálja bár elég sokat is használom.
A kérdező hozzászólása: Pengét? Ne haragudj az micsoda?
Gondolom a láncvezetõ lap.
Jaaaaa!!! Elakad a fában!!! Gondolom, fél vagy negyed gázzal vágod a fát!!!! Úgy is kell!!!!!! :) Hamarosan eldobod a fûrészedet, mert fõtengelyes lesz! :) Nem lényeg, hogy a fa nagyobb átmérõ mint a vezetõlemezed, de a gázt teljesen húzd, még a karomnyi fánál is! 2 ütemû motor, nem szereti a fél és negyed gázt a munka közben! Teljes gázon és akkor jó a beállítás, ha FULL üzemen "dadogva" jár!!!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!