Találatok a következő kifejezésre: A barna mit (882 db)

Milyen színű szemhéj púder emeli ki a barna szemet? Mi illik hozzá?

Legjobb válasz: A barna szemhez a barna összes árnyalatát választhatjuk a karamelltõl a csokoládébarnáig. A meleg színek lágyítják a tekintetet, mely így melegséget sugároz. A belsõ szemzugban világosabb, míg a külsõben sötétebb barnát használjunk. Sötétbarna ceruzával húzhatuk szemünknek kontúrt. Sötétbarna vagy fekete szempillaspirállal tehetjük még vonzóbbá a tekintetünket. A kék még intenzívebbé teszi a barna szemeket, feltûnést keltõ és kihívó tekintetet varázsol. Idén a türkiz szín nagyon divatos. Sötétebb kék kontúrral emelhtejük ki a szemeket. Feket vagy feltûnõ színû kék szempillafestéket használhatunk befejezésképpen. A pasztellszínekkel természetes hatást érhetünk el. A szemhéjakra egyenletesen oszlassuk el a halvány orgona,mályva, világos lila vagy rózsaszín festéket. Fekete szempillaspirállal hangsúlyozzuk. A barna szemekhez kitûnõ alkalmi smink készíthetõ az arany árnylatokkal. Az arany színt kombinálhatjuk világos barnával is. Sötét vagy világos barna szemceruzával húzzunk vékony kontúrt a felsõ szempillák tövébe. Az alsó szempillák alá csak a pupilla vonaláig húzzuk. Fekete vagy barna szempillafestéket is használhatunk. Az alkalmi smink méltó befejezése lehet a bronzos árnyalatú púder.

A barna szemhez a barna összes árnyalatát választhatjuk a karamelltõl a csokoládébarnáig. A meleg színek lágyítják a tekintetet, mely így melegséget sugároz. A belsõ szemzugban világosabb, míg a külsõben sötétebb barnát használjunk. Sötétbarna ceruzával húzhatuk szemünknek kontúrt. Sötétbarna vagy fekete szempillaspirállal tehetjük még vonzóbbá a tekintetünket. A kék még intenzívebbé teszi a barna szemeket, feltûnést keltõ és kihívó tekintetet varázsol. Idén a türkiz szín nagyon divatos. Sötétebb kék kontúrral emelhtejük ki a szemeket. Feket vagy feltûnõ színû kék szempillafestéket használhatunk befejezésképpen. A pasztellszínekkel természetes hatást érhetünk el. A szemhéjakra egyenletesen oszlassuk el a halvány orgona, mályva, világos lila vagy rózsaszín festéket. Fekete szempillaspirállal hangsúlyozzuk. A barna szemekhez kitûnõ alkalmi smink készíthetõ az arany árnylatokkal. Az arany színt kombinálhatjuk világos barnával is. Sötét vagy világos barna szemceruzával húzzunk vékony kontúrt a felsõ szempillák tövébe. Az alsó szempillák alá csak a pupilla vonaláig húzzuk. Fekete vagy barna szempillafestéket is használhatunk. Az alkalmi smink méltó befejezése lehet a bronzos árnyalatú púder.
Én már sokat kipróbáltam, ami tetszett: lila, kék, arany, szürke, bézs. Persze, nem az egészet festettem pl kékre, hanem belülrõl kifelé szürkült. Fekete hajam van mellé. Ami nem tetszett, az a zöld, rózsaszín, a sárgásak, vagyis a nagyon élénk színek, de amúgy sem vagyok értük odáig, lehet azért.
De jó hozzá a zöld is, ezüst is, szürke, rózsaszín, és a türkiz pár árnyalata.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Nekem egyébként barna hajam van.
Na ez egy nagyon jó kérdés, engem is érdekel!
Szerintem is lila. esetleg még arany?
én is a lilát hallottam...
babarózsaszín talán? csak tipp.. én hallottam arról is hogy a kék kiemeli de nemhiszem hogy igaz lenne.. 15L-barna szemmel. :)
lila.ha barna a hajad és a szemed mindenképpen a lila illik hozzá
igen a leghosszab válaszoló irta a legjobbat pontosan az kell:) belsõ szemzugba világosat hogy optikailag nagyítsuk a szemet és kifelé egyre sötétítsük:) ennyi.....

Barna rizst savóban mennyi ideig kell főzni? Mi a barna rizs és savó optimális aránya?

Házi sajt készítése kapcsán van itthon savó. Úgy hallottam, hogy f?zéshez ezt fel lehet használni.

Legjobb válasz: Köszönöm! :) Meg ha megkerdezhetem, mennyi ideig fözted? Egyszer vettem barna rizst (csak mivel allitolag egeszsegesebb), de vizben olyan idötlen ideig fött, hogy azota inkabb nem...

Köszönöm! :) Meg ha megkerdezhetem, mennyi ideig fözted? Egyszer vettem barna rizst (csak mivel allitolag egeszsegesebb), de vizben olyan idötlen ideig fött, hogy azota inkabb nem...
Utolso kerdesre: Anyu a savot tejfeles fözelekekbe szokta, viz helyett, es sos stanglinak (=sörkifli) a viz helyett. A többihez nem tudok hozzaszolni. Ha elkeszült a sajt, erdekelne a recept, vegül milyen aranyban, hogy csinaltad, es milyen lett?
A kérdező hozzászólása: Szia! Igen, ez így van: a barna rizsnek hosszabb idõ kell ahhoz, hogy elkészüljön, mint a fehér rizsnek. Nálunk pár éve még rengetegszer volt barna rizs a menü, de mostanában igyekszünk abból is kevesebbet fogyasztani. Általában 50 perc alatt elkészül a barna rizs a legalacsonyabb fokozaton. (Nekem indukciós fõzõlapom van most, azon 60 fok a legalacsonyabb beállítható hõmérséklet, de folyamatosan, automatikusan kapcsolgatja magát a szerkezet, hogy ne melegedjen túl.) Amikor a savóban fõztem a barna rizst, akkor a fõzési/párolási idõ jóval meghaladta az elõbb írt 50 percet és körülbelül 1, 5 óra alatt készült el az étel. Fehér rizs párolásakor is tapasztaltam azt, hogy amikor pl. paradicsommal együtt teszem a fazékba, akkor lassabban készül el a paradicsomos rizs mint a natúr, gondolom, hogy amiatt, mert savas közegben lassabban fõ a gabona (is). Szép napot!
A kérdező hozzászólása: Szia! Kérdeztél a sajt készítésével kapcsolatban. Még egy kicsit kiegészítem a korábbi válaszomat (a fentebbi linken található csevegést). Volt egy érzésem, hogy ahonnan régebben beszereztem a tejet, ott vizezték; az ízén éreztem, hogy nem elég „tömény”, de azért elég jó volt, így csak kicsit gyanakodtam. Viszont korábban a SPAR-ban láttam, hogy ott kapható 3, 5%-os tej, ami akkor 179.- Ft volt, így vettünk próbaképpen 2 litert. Jóval több lett ebbõl a bolti tejbõl a sajt, mint az általam korábban beszerzett „házi tehéntejbõl”... 2 liter bolti, SPAR-os, 3, 5%-os Landmilch márkanevû tejbõl 372 gramm lett a sajt. A SPAR-ban vett tej hõkezelt, emiatt a végeredmény ebbõl a tejbõl másabb (állag szempontjából). Ha szeretnéd kipróbálni a linken leírt receptet, akkor arra alkalmas a SPAR-ban kapható 3, 5%-os tej, nem muszáj a piacra vagy házhoz menni tejért - lehet, hogy ott is vizezik. Nem volt mindegy, hogy kitõl vagy honnan szerzi be az ember lánya a tejet. Természetesen, ha be tudod szerezni megbízható helyrõl a friss tehéntejet, akkor érdemes abból készíteni a sajtot, túrót. Szia!

Mi a különbség a fehér és a barna kenyér között? Mennyivel "egészségesebb" az egyik mint a másik? Vagy miben térnek el egymástól?

Köszi!

Legjobb válasz: Kemény kérdés, mivel mindenki mást mond..Sajnos rengeteg érv van mind2 mellett. Egyik a barnát tartjaa jónak, a másik meg azt modnja, h mind2 egyforma annyi különbséggel, h a barnába még van szinezék is...Az egyik pék is ezt irta, hogy sokkal egészségtelenebb a barna, mivel õ tudja és látja..de bõvebben nem irt. Én is amondója vagyok, h mind2 egyforma, és mind2 "lehet" egészsége sha az ember keveset fogyaszt belõle. Szerintem nem fogod kideriteni 100%-ra, mivel nem te vagy az elsõ kérdezõ. De itt még keress rá mert rengeteg ilyen kérdés van. Sok sikert!

Kemény kérdés, mivel mindenki mást mond..Sajnos rengeteg érv van mind2 mellett. Egyik a barnát tartjaa jónak, a másik meg azt modnja, h mind2 egyforma annyi különbséggel, h a barnába még van szinezék is...Az egyik pék is ezt irta, hogy sokkal egészségtelenebb a barna, mivel õ tudja és látja..de bõvebben nem irt. Én is amondója vagyok, h mind2 egyforma, és mind2 "lehet" egészsége sha az ember keveset fogyaszt belõle. Szerintem nem fogod kideriteni 100%-ra, mivel nem te vagy az elsõ kérdezõ. De itt még keress rá mert rengeteg ilyen kérdés van. Sok sikert!
Pék ismerõsöm mondta, hogy csak a sütés idejében van köztük eltérés, tehát egyik sem egészségesebb mint a másik.
2. :DDD Ez jó! De nem attól barna, hogy tovább kell sütni. Attól barna, hogy elvileg rozs van benne, amiben több a rost anyag, ami jót tesz az emésztésnek, a perisztartikának, és mivel hamarabb elõidézi a teltség, jóllakottság érzését, kevesebb kell belõle, emiatt kevésbbé hízlal. A hangsúly azonban azon van, hogy "elvileg"!! Gyakorlatilag egy rozsos kenyérben alig van némi rozs, a színét valóban inkább színezékek adják, így aztán egy félbarna, barna kenyér táplálkozástanilag kb. ugyanazt tudja, mint a fehér. A rozskenyér ( két öklömnyi fél kiló, és kis kezem van, tehát tömör, sûrû, a gyengébb gázmegkötés miatt) már más, az tényleg kifejti jótékony hatását.

A "barna folyás", a barna hüvelyváladékot jelenti? Ez menstruációnak számít, vagy csak mikor már vér folyik?

Legjobb válasz: A barna folyás azért barna, mert nagyon lassan jön kifele a vér, ami útközben megalvad. És nem csak lassan, hanem nagyon kis mennyiségben is, ezért a szín. Nekem az elsõ "vérzésem" ilyen volt, csak egy barna foltot láttam a bugyimon. Másfél hónap múlva pedig már rendes vérzésem volt. Szerintem igen, ez volt az elsõ. :)

A barna folyás azért barna, mert nagyon lassan jön kifele a vér, ami útközben megalvad. És nem csak lassan, hanem nagyon kis mennyiségben is, ezért a szín. Nekem az elsõ "vérzésem" ilyen volt, csak egy barna foltot láttam a bugyimon. Másfél hónap múlva pedig már rendes vérzésem volt. Szerintem igen, ez volt az elsõ. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi. :) de nem, már egy éve megvan, volt erõsebb gyengébb menzeszem, de most csak iyen barna....és azt hallottam, hogy ez még nem menstruació, az akkor van, ha vér folyik...ezért nem értettem, hogy akkor mi ez. Már egy jó ideje pontos, akkor ez mendtruació a következõ pedig valószínû, hogy ugyan úgy 28 nap mulva lesz?

Sötét barna hajú barna szemű csajszi vagyok meguntam a barnát és szeretnék közepes vörös lenni Mivel lenne érdemes befesteni a hajam hogy a festék megfogja?

Legjobb válasz: Lehetlõleg olyat vegyél ami ha lenõ a hajad akkor nem felntünõ. /van olyan, hogy más színû de nem feltünõ/ mert ha pl:. szõkére befestenéd a barna hajadat az feltünõ lenne. És mikor lenõ ugye festés elõtt az undi.

Lehetlõleg olyat vegyél ami ha lenõ a hajad akkor nem felntünõ. /van olyan, hogy más színû de nem feltünõ/ mert ha pl:. szõkére befestenéd a barna hajadat az feltünõ lenne. És mikor lenõ ugye festés elõtt az undi.
Nekem az a barna "lé" pár héttel az elsõ mensim elõtt volt.
Ha nincs semmi kellemetlen tüneted, akkor ez a menstruáció elõjele. De azt nem lehet tudni, hogy mikor lesz rendes vér.
A kérdező hozzászólása: thank you

SOS! Ecsetalga ellen mit lehet tenni? Azt mondták az állatkereskedésben, hogy azért van, mert sok a fény, és némi természetes fény is éri az aksit. Ez igaz? Nem épp az a baj, hogy kevés a fény, mivel barna algának minõsül?

Legjobb válasz:
Ecsetalga ezer dologtól lehet, fénybõl pedig bármennyi lehet, ha az össze többi körülmény (táp, co2, gyorsan növõ növények) egyensúlyban vannak vele, akkor nincs probléma. (A barna alga nem tudom most hogy jön ide, az egy külön faj, az ecsetalga az ecset, és nem barna, ráadásul a barna se a kevés fénytõl van, ez csak egy legenda, a sok szilikáttól meg a rossz szûréstõl van) Ecsetalga meg leginkább attól van, mert valamivel behurcoltad az ecsetalga spórákat, és onnantól kb kiirthatatlan. Meg a lassan növõ növényektõl, sok táptól, foszfáttól, elégtelen szûréstõl, ritka részleges vízcseréktõl, rossz spektrumú fénytõl... A tereptárgyakat ki tudod venni, és lesúrolni,a kemény levelû növényeket szintén ki tudod venni, amelyik levél nagyon algás, éles pengével vágd le, a többit híg hipós oldatba áztasd rövid ideig, öblítsd le, és rakd vissza. Állítólag az easy carbo is kordában tartja a szaporodásukat, (az egy folyékony szén forrás növényeknek) egy fecskendõbe felszívva, nyomd közvetlenül az ecsetalgára, ahol látod, hogy van az akváriumban. És annak is örülj, ha megállítod a terjedését, mert az egyik legmakacsabb dög.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ecsetalga ezer dologtól lehet, fénybõl pedig bármennyi lehet, ha az össze többi körülmény (táp, co2, gyorsan növõ növények) egyensúlyban vannak vele, akkor nincs probléma. (A barna alga nem tudom most hogy jön ide, az egy külön faj, az ecsetalga az ecset, és nem barna, ráadásul a barna se a kevés fénytõl van, ez csak egy legenda, a sok szilikáttól meg a rossz szûréstõl van) Ecsetalga meg leginkább attól van, mert valamivel behurcoltad az ecsetalga spórákat, és onnantól kb kiirthatatlan. Meg a lassan növõ növényektõl, sok táptól, foszfáttól, elégtelen szûréstõl, ritka részleges vízcseréktõl, rossz spektrumú fénytõl... A tereptárgyakat ki tudod venni, és lesúrolni, a kemény levelû növényeket szintén ki tudod venni, amelyik levél nagyon algás, éles pengével vágd le, a többit híg hipós oldatba áztasd rövid ideig, öblítsd le, és rakd vissza. Állítólag az easy carbo is kordában tartja a szaporodásukat, (az egy folyékony szén forrás növényeknek) egy fecskendõbe felszívva, nyomd közvetlenül az ecsetalgára, ahol látod, hogy van az akváriumban. És annak is örülj, ha megállítod a terjedését, mert az egyik legmakacsabb dög.
Meg majd írd meg, hogy mit csinált vele az algairtó!
Ha nem csinál vele semmit, megpróbálhatsz egy minimális hipót, vagy neomagnol tablettát tenni a vízbe, de csak akkor, ha már tényleg amúgy kidobnád a mohát, mert ezek valószínûleg hazavágják a mohát is.
A kérdező hozzászólása: Arra gondoltam, hogy egy félig feltöltött vödörben végül is könnyû nagyobb koncentrációt elérni, így nem kell annyira sok...megpróbálom...azt hiszem már nincs mit veszíteni...
Szerintem pár maréknyi jávai moha olcsóbb mint annyi algairtó, amivel az ecsetalgát ki lehetne nyírni. De nézd meg az árakat, ha jónak látod próbáld meg. De az algairtótól ne várj csodát. Mindenesetre ha kipróbálod, kezdhetsz rögtön az ajánlott adagolás minimum 3-szorosával.
A kérdező hozzászólása: Sejtettem...és ha különszedném egy vödörbe, és sera algairtót tennék bele?
Nem lehet leszedni róla. Még a fonalas algákat se, ami gyengébb, az is kivégzi. Vágd ki a nagyon fertõzött részt, a maradékot kezeld esy carboval, hátha segít... de nem valószínû. Nem egy ellenálló rendes száras leveles növény, csak egy gyenge moha. Az alga kivégzi.
A kérdező hozzászólása: Esetleg még tudnátok adni tippet, hogy a jávai moháról le lehet valahogy szedni? Ez a legnagyobb bánatom az egészben :( Épp hogy már kezdett belendülni...elfolytja ez a...
A kérdező hozzászólása: Rendben, megpróbálok mindent megtenni, köszönöm szépen!
Szia, kicsit késõi a válasz, de nekem a boltban az Easy Life algaölõ szert ajánlották, szintén ecsetalgára. Heti egyszer, vízcsere után nyomtam az akváriumba, és kb 2, 5 hónap alatt már csak minimális az ecsetalgám. Pusztulást nem okozott a szer, de rá is van írva, hogy nem ártalmas. Csak picit drága, picivel 3 ezer fölött volt.

Sürgõs! A barna lé mit jelent? 11/L

Bocsi, ha rossz helyre írtam ki a kérdést.

Legjobb válasz: Nem értem, hogy mire gondolsz. A barna lé barna színû folyékony anyag.

Nem értem, hogy mire gondolsz. A barna lé barna színû folyékony anyag.
A kulcsszavak alapján megjött neki. Nem tudom akkor; asszem amúgy nem bánt, csak be kell tenni valami betétet. Vagy az eleje vagy a vége:)
*Ja am, asszem azzal nincsen baj; ne aggódjál:) De azéé akinek van még neki hozzáfûzni-valója, írja nyugodtan:)
Nem az elsõ válaszoló vagyok. Hamarosan menstruálni fogsz.
A kérdező hozzászólása: *folyás Még amúgy még egyszer sem jött meg.
Akkor majd fog:D Hamarosan....:) )

A karomon nyomtam a pattanást utána elég csúnya lett mind 2 karom, most szép a karom de meg maradt a barna sebhely . Mivel lehetne a barna sebhelyt meg tisztitani hogy ne láccogyanak a barna helyek?

Elégé kinosnak érzem hogy rovid ujju pollot vegyek fel :(

Legjobb válasz: ha ettõl jobban érzed magad, akkor nekem a homlokom van tele ilyen barna sebhelyekkel, úgyhogy ne nyafogj, majd egy idõ után elmúlik

ha ettõl jobban érzed magad, akkor nekem a homlokom van tele ilyen barna sebhelyekkel, úgyhogy ne nyafogj, majd egy idõ után elmúlik
A kérdező hozzászólása: Nekem kb már 2 vagy 3 éve van . Már ugy érzem tehetetlen vagyok .
próbáld radírozni gyakran hátha segít az, hogy gyorsítod a hám réteg regenerálódását
alsol - erdeklodj rola a gyogyszereszednek

Mi a különbség a barna ásóbéka és a vízi varasbéka között, hiszen mindkettőnek ugyanaz a latin neve (pelobates fuscus)?

mutatok egy képet is, ezt ma találtam az aknában

Legjobb válasz: A vízi varasbéka valószínüleg valamilyen népi elnevezés (én még sosem halottam róla, hivatalosan nincs ilyen békafaj Magyarországon). Viszont zöld, és barna varasbékaként említik néhol a zöld, és barna varangyot, így elképzelhetõ h az ásóbékának ez egy régi megnevezése. A képen barna ásóbéka van (függõleges pupilla egyértelmû azonosítóbélyeg).

A vízi varasbéka valószínüleg valamilyen népi elnevezés (én még sosem halottam róla, hivatalosan nincs ilyen békafaj Magyarországon). Viszont zöld, és barna varasbékaként említik néhol a zöld, és barna varangyot, így elképzelhetõ h az ásóbékának ez egy régi megnevezése. A képen barna ásóbéka van (függõleges pupilla egyértelmû azonosítóbélyeg).
A kérdező hozzászólása: http://www.kislexikon.hu/bormergek.html Igen, igazad van, ez egy régi elnevezése a barna ásóbékának, amit ebben az online lexikonban találtam. Találó név egyébként, ugyanis ezek a vörös pettyek amik a békán vannak olyanok mintha varak lennének.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!